HIGH-END COMPUTER AUDIO

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

HIGH-END COMPUTER AUDIO

Post by momolo »

Un subiect de actualitate.

http://www.highendpalace.com/HIGH_END_C ... _AUDIO.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HIGH-END COMPUTER AUDIO

Post by momolo »

On inactive display were the new Primare I32 integrated amplifier ($2695) and Primare BD32 streaming universal Blu-ray player ($5495). If you are using a universal Blu-ray player to play back music from CD, SACDs, DVD-As and Blu-ray discs, one of the disadvantages is that you are going to need to connect it to a monitor, at least for setup.
The dCS, Kubala Sonsa and Tidal Room

Tidal demoed its entry-level Piano Cera loudspeakers ($27,990/pair), along with its Preos preamplifier ($27,990) and Impact stereo power amplifier ($25,990). Digital audio was played played back using a dCS Puccini CD/SACD player ($17,999) with Puccini U-Clock ($4999). The U-Clock also has an asynchronous USB to S/PDIF converter. Kubala Sonsa cables provided the finishing touch. Superb sound as always.
So new they do not have visible model numbers, or appear in Burmester's brochure or on their website, are what appear to be a media server and a power amplifier.
http://www.ultrahighendforum.com/viewto ... f=4&t=6674" onclick="window.open(this.href);return false;

----
Digital audio files were played back both from PS Audio PerfectWave Transport ($2995) and a Bryston BDP-1 music server ($2250) feeding the DAC section of the Devialet D Premier integrated amplifier ($16,999). Kubala Sonsa again provided the cables.
The sources were two-fold, computer audio files played back through a Mach2 modified Mac Mini ($1649) running iTunes and Amarra 2.3, and CDs played back through a Stahl-Tek Opus CD transport, both of which fed a Stahl-Tek Opus DAC. The power amplifier was a Pass Labs X-250.5 ($8250). The preamplifier was a TACT Audio RCS 2.2 XP (not shown).
http://www.ultrahighendforum.com/viewto ... 5b&start=8" onclick="window.open(this.href);return false;
-------

Am dat doar cateva exemple. Ultimele expozitii din USA, exemplu actual Rocky Mountain Audio Fest dar si din Italia, TAV Milano in septembrie 2011 au fost pline de solutii bazate pe computer audio. Defapt tendinta pietei audiofile care se vede mai ales in ultimul an este spre doua directii principale, computer-audio si analog-vinil. Playerul CDA clasic bate in retragere dar asta vorbind numai ca numar de masa. Inca sunt multe branduri serioase care scot surse de top bazate pe clasicul CDA. Oamenii nu vor renunta prea usor la obiectul material, cel care se poate pipai si cantari in maini. Dar un lucru este clar, generatia tanara, cei sub 30 ani se indreapta masiv spre solutia computer-audio.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HIGH-END COMPUTER AUDIO

Post by momolo »

Probabil viitorul nu foarte indepartat, firmele chinezo-taiwaneze fabricante de computere tatoneaza si piata haudiofila prin usa din dos, DIY for the lazy peoples:

Frumusete de ASUS cu circuite integrate la pachet pentru schimbarea soundului. Aveti si tabel cu descrierea senzatiilor haudiofile la schimbarea OP ampului. Se da si cleste dedicat pentru scosul OP ampului din soclu !!!! :shock: Tari astia de la ASUS, o firma de mare succes condusa de oameni destepti care prind foarte rapid trendul momentului ! (probabil au oameni care citesc permanent forumurile si ce-l preocupa pe haudiofilul de computer).

Dar oare cum suna jucaria asta de 20 de bulioane in Romania ?! (varianta simpla, fara kit DIY-er amator. Asta e pentru capitalisti, nu noi!):

http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Ca ... s_Edition/" onclick="window.open(this.href);return false;

DAC I/V (slot 1)

DAC LPF buffer (slot 2)

Sound impression



TI – OPA2132

NS – LM4562NA

Brighter, dense bottom end, wider sound stage and articulate with detail, slightly cool



TI – OPA2132

TI – NE5532

Open sound stage, less detailed but with more powerful bass and bottom end sound



TI – NE5532

TI – OPA2132

Less transparent, softer, tighter bottom end



TI – NE5532

NS – LM4562NA

Brighter and more detailed, airy, a little distant and less warm
Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: HIGH-END COMPUTER AUDIO

Post by hersorin »

Din cite scrie pe net pare sa fie ceva de capul ei. In doua teste importante a iesit pe locul 1 deci e ceva pentru o placa de sunet. http://www.testberichte.de/p/asus-tests ... richt.html" onclick="window.open(this.href);return false; .
Ma uitam ca in Audio are acelasi punctaj cu dacul meu Rega si diferenta de pret intre ele e destul de mare ,dublu. http://www.testberichte.de/p/rega-tests ... richt.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Merita incercata.
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
MariusO
Posts: 133
Joined: 11 Oct 2008, 08:09
Location: Bucuresti
Contact:

Re: HIGH-END COMPUTER AUDIO

Post by MariusO »

Impresii autohtone si poze cu "maruntaiele" am vazut aici:

http://soundnews.ro/2011/09/01/asus-xon ... ne-review/" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HIGH-END COMPUTER AUDIO

Post by momolo »

Muzica ascultata: - Zdob si Zdub-450 de oi...50 Cent – The Massacre [2005]....Vivaldi-The Four Seasons...etc
:lol:
Imi aduc aminte ca am vazut la vecinu Stan de la tzara printre casetele cu manele, Gutza si Copilu, una cu Vivaldi Anotimpurile. Probabil o pune la nunta inainte de ciorba de potroace.

Ei bine, cu reviuurile profesioniste o stim, trebuiesc consumate cu grija. Pai daca-ti da distributorul scula pentru revista doar nu o s-o faci de porc ca nu mai pupi alta data nici buna ziua.
Mai intervine si factorul uman, adica cine ce aude, etc, asa ca pana nu luam acasa si testam nu putem sti (nimic).

Dar zic eu mereu (la morile de vant), DAC-ul este mult mai putin important decat sursa digitala. Multi nu-si dau seama si umbla din DAC in DAC. In zadar.

Dracia asta de la Asus arata bine si pretul este oarecum decent. Din punct de vedere audiofil conventional pretul e chiar indecent de mic. Dar pe foamea de azi banul incepe sa conteze, s-au dus vremurile alea.
Are si iesire balansata, ceea ce e o chestie. Periculosi chinezii astia, mai ales in vremuri de saracie cand omu' numara fiecare banut. Ca pana la urma orice device din asta trebuie judecat in raport cu pretul. Una vrei de la o jucarie de nici 400 euro si alta vrei de la una de 4000.

Si intradevar, au o scapare astia de la Asus, nu au integrat un volum motorizat. Pentru multi (ma includ) telecomanda e importanta. Un DAC cu telecomanda ar putea fi folosit cu o amplificare vintage fara telecomanda sau direct intr-un power, deci ar fi fost de folos si nu ar fi costat prea mult in plus.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply