Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by TomJones »

Mi-am dorit foarte mult un amplificator pe lampi, dar eram nehotarat de care sa cumpar. Nu-mi doream ceva chinezesc sau ceva sa suna a SS ci ceva care sa sune autentic a lampa. Aici intervenea si problema de care lampa? KT88 (bleah)? KT90, 6550 sau KT120...nimic nou pe frontul de est, adica toate se aud la fel ca un SS. Am ales Jadis. Singura lampa ce suna audiofil si face o mare diferenta este micuta EL34, ce scoate niste medii de vis fara a compromite basul si inaltele. Este mai putin puternica ca suratele ei mai mari, dar este cu adevarat muzicala si suna a lampa. Chitaristii profesionisti si amatori ce folosesc Marshall-uri o numesc regina lampilor. Este cea mai ieftina dintre ele , dar tine si cel mai putin. Am hotarat sa cumpar ceva pe lampi cu care sa ascult iarna si vara sa raman pe SS. La lampi nu este indicat sa folosesti mijloace de racire, aer conditionat, ventilatoare ca apar microcrapaturi la nivelul sticlei si se duc imediat, trebuia numai racite natural. (asa scrie si in cartea jadis-ului) .In ceea ce priveste SS meu in clasa A ce dogoreste bine , accepta aer conditionat fara probleme, mai ales la ce radiatoare are. Le folosesc si alternativ in functie de starea de spirit; schimb doar cablul de boxe si alimentare. Interconectul XLR ramane la accu , dar cel RCA Gronenberg la Jadis. Volumul nu depaseste "fara un sfert" ca altfel risc sa zornaie totul in jurul meu. (cine spunea ca lampa "nu duce" , se insala amarnic, iar legat de distorsiuni nu stiu daca exista auz uman sa le descopere.). Secretul la amplifurile cu lampi consta in trafuri. Oricine poate sa faca amplifuri pe lampi, dar nu cu trafuri de la Iasi de ex. Fiecare producator isi face singur trafurile, iar schema electronica cuprinde fix 7-10 piese. Sunetul este de vis, romantic, dulce si romantat...foarte autentic si original. Are de toate ingredientele (pe bune)
Numele amplifului ales: Jadis Orchestra Reference.-JOR Legat de modelele superioare DA50 si DA88 ce sunt in clasa A pura, nu cred ca accepta EL34...Nu spun ca sunt proaste , nici ieftine, normal..., dar clasa A am cu E-550.

Asa cum spune si numele titlului , audiofilie pura, lampi si SS. Tubes for the winter , SS for the Summer!! (este un nou curent si afara, nu te poti numi audiofil daca respingi una din cele doua variante cu avantajele si dezavantajele fiecaruia)

Am cumparat si un preu phono MM de pickup Dynavox si un cablu Oelbach “Ice Blue” ptr a asculta pickup pe lampi ca un nostalgic. De mentionat ca prefer MM ptr jazz decat MC care are tentinte sa sune a cd.
Nimic nu se compara cu ascultatul muzicii in serile geroase de iarna, cu un vin fiert cu scortisoara si privind luminita lampilor incandescente.

Nu pot pune poze direct dat unor probleme tehnice, dau doar linkul de picassa...ultima poza e Jadis reference SE...o raritate, nu se mai face. e cu lampi Mullard . JOR-ul meu e cu lampi yugoslave si rusesti, EI si Tung-Sol

https://picasaweb.google.com/1080289727 ... erenceEL34#" onclick="window.open(this.href);return false;
Last edited by TomJones on 25 Nov 2011, 19:58, edited 1 time in total.

User avatar
Valdi
Posts: 10
Joined: 02 Jan 2011, 18:02

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by Valdi »

Iti doresc sl stapanesti sanatos si sa te bucuri de el. Si eu cochetez cu ideea unui amplif pe lampi dar nu in paralel cu SS ci in detrimentul lui. Ce parere ai de Unison Research S6? Este tot cu EL34, 35 W, cam care este durata de viata a lampilor? Daca se strica una trebuie schimbata si perechea ei?

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by TomJones »

Unison S6 nu am ascultat ca este prea nou aparut, stiu ca la importatorul oficial a fost doar un S9, dar nu e cu lampi EL34. Unison imi plac numai cu Triangle. Depinde si de implementare si de sunetul preferat ca brand; un amplif doar ca are EL34 nu inseamna cu suna la fel fata de alt model tot cu el 34, sunt filosofii de sunet diferite si marci diferite.
In mod normal daca se duce o lampa trebuiesc schimbate si perechea ei ca sunt imperecheate, sau ar trebui atunci cand le cumperi, dar platesti cam 5-10% in plus ptr imperechere. Legat de durata de viata, toti spun 2-3 mii de ore, dar sunt multi factori implicati, de ex curentul de bias la care se alimenteaza...un bias marit face un sunet mai bun, dar scurteaza viata lor. La Jadis biasul e manual si indiferent de ce lampa folosesti biasul trebuie pus la 110mv. Mai este si daca folosesti conditionator sau nu, eu folosesc accuphase-ul....Amplifurile pe lampi sunt mai sensibile: le stingi si nu le poti aprinde decat dupa 5 minute ca lampile sufera un soc puternic la pornire, nu trebuie zgaltaite etc..., dar sunetul de lampa este foarte placut...obtii ce sunet vrei prin schimbarea tipului de lampa, practic in asta consta frumusetea iti poti crea propriul sunet dorit. Nu toate amplifurile admit modele diferite gen: kt88 or el34, or 6550...Un amplif cu EL34 daca nu e prevazut, nu poti pune KT88 ca alea le trebuiesc trafuri puternice si nu-ti vor merge. Le fel un EL34 Svetlana suna diferit (nu puternic) ca un Electro-Harmonix sau un Sovtek sau un JJ de ex...
Ideal este sa-l folosesti cu capacul prevazut care actioneaza pe principiul legii lui faraday - Cusca lui Faraday privind electromagnetismul. Stiu ca arata ma nasol, dar se aude mai bine ca mentine temperatura con stanta la lampi, previne microvibratiile lampilor si face si un bun ecranaj.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by momolo »

:lol: Sa-l stapanesti sanatos ! Si bravo !

Nu as fi crezut vreodata sa te vad "lampar" ! :D Cum e viata asta de ciudata si intortochiata !

Eu iubesc lampile de multa vreme si recunosc, intr-un final daca ne place muzica tot la solutia lampofila ajungem. (insa deocamdata merg pe varianta combinata ca-mi plac tot felul. :lol:).

Ai facut super bine ca ai ales EL34 in detrimentul KT88. Insa 6550 e o lampa foarte buna in opinia mea (dar depinde si cine o fabrica, NOS-urile sunt de vis, astea noi....ce sa spun....). Personal nu agreez KT77/KT88 si KT90 desi am auzit cateva combinatii pe KT88 care nu mi-au displacut. Cred ca depinde mult de boxe, de combinatia intre amplificare si difuzoare. Modelul EL34 ingrasa un pic sunetul in basul de sus si merge al naibii de bine la boxe mici, bookshelfuri, agregate cu presiune mai mica a basului. Mai are avantajul muzicalitatii si daca esti de exemplu rocker si asculti ghitari electrice, esti un fericit cu EL34, asta e calea! De exemplu, daca o sa compari siliconatul Accuphase cu lampasul pe muzici cu chitari electrice .....e cam jale, lampofilul nu are ce discuta cu bietul tranzistorizat. Am si eu ceva lampitze pe acasa si de fiecare data am constatat aceasta crunta realitate la chitari electrice (mai ales, dar si la vocile umane lampa e imparateasa).

Faptul ca ti-ai ales tuburi yugoslave (defapt sarbesti) e super OK ! Fabrica respectiva este 100% Philips din cea mai buna generatie plantata la yugoslavi in timpul lui Tito. Asa ca ai replici moderne la unele din cele mai bune lampi ever, Philips olandeze.

Cat priveste Tung-Sol , sunt lampi in buna traditie ruseasca. In ziua de azi oricat s-ar screme chinezii si altii, pe rusi nu-i intrece nimeni. De exemplu, Electro-Harmonix care din cate stiu e firma americana, vinde lampi rusesti ca si ale tale numai ca (spun ei) sunt selectionate sau pe comanda directa la rusnaci. In realitate daca cumperi direct din Russia si nu de pe piata vestica unicul risc e sa le iei mai putin selectionate dar in fond sunt aceleasi tuburi. Daca cumperi cu vagonu si ai catometru, nu vad nici o diferenta cu EH decat ambalajul, marketingul, intr-un final pretul.
Dupa cum poate sti, sau nu, lampile prezinta un risc oricat ar fi de selectionate. Unele pot muri din senin chiar la putin timp dupa ce le pui de noi. Culmea, o data mie mi-a murit un ECC83 Electro-harmonix seria de lux cu picioruse aurite 24K (si ambalaj frumos) luate direct din USA. Asa ca pe piata e cam mult marketing.
Iar lampile mici din partea de preampli tin o vesnicie. NOS-urile erau pe la 24.000 de ore, astea noi probabil ceva mai putin dar tot mult este. Alea mari de putere se duc mai repede, mai ales daca sunt "turate". Si faza e ca unii nu le "tureaza" numai pentru putere in plus ci pentru sunet; se pare ca lampa forjata suna si mai frumos la urechiuse. Dar oricum, un minim de 600 ore tot ai la ele. Depinde mult si de montaj, daca ai soft-start te vor tine mai mult. Tine minte ca la tuburi nu place pornirea, adica prin pornire le iei din viata asa ca fa un balans intre orele de functionare si numarul de porniri. De exemplu, daca te duci sa mananci o juma de ora ca apoi sa vrei iara sa dai cu muzica, lasa lampasul pornit, nu-l freca stins/oprit pentru asa o pauza mica. E cam la fel cum stiam pe vremuri la televizoarele cu tub catodic (CRT), nu le placea stinsu' / pornitu'.

Asa ca bravo domnule "lampofil"! Ai tradat cauza siliconata ! :lol:

Mi se pare ca ai ales bine modelul in oferta Jadis. Eu nu as fi avut atata rabdare sa studiez multiplele variante....

Doar sa sti totusi, daca al tau accepta 6550, ia in considerare, mai ales daca te tine buzunarul sa cumperi niste NOS-uri americane!
La EL34 tot NOS-uri iti recomand, evident. Chiar si NOS-uri comuniste (de exemplu RFT din defuncta DDR care sunt niste bombonele minunate!). Eu nu as merge pe noile JJ, mi se par cam zbieracioase.

:lol: Acu' esti fericit, dar sa te vad la vara !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by TomJones »

valdi wrote: Si eu cochetez cu ideea unui amplif pe lampi dar nu in paralel cu SS ci in detrimentul lui.
Mai e un lucru general valabil la amplifurile pe lampi. Cele SS la pornire pana intra in parametrii dureaza 2-3 ore , mai ales iarna cand e mai rece si in casa. Eu vin de la servici pe la 19, il pornesc si cel SS pe la ora 22 intra in parametrii, dar prea mult nu mai rezist ca trebuie sa ma culc ptr ca la ora 6 trebuie sa fiu in picioare. La lampa in 5 minute suna perfect, face si caldura buna in camera si e si o delectare...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by momolo »

Si inca ceva, legat de platitu' pentru imperechere si alte mofturi - lampa e super toleranta, montajele pe tuburi pot rezista la chinuri si tolerante incredibile. Trebuiesc dezechilibre majore ca sa te gadile neplacut la ureche.

Am vazut ca multi audiofili se ofilesc dupa lampi furnizate de producator sau de vreo firma din aia cu mofturi, ambalaje frumoase si povesti cu sortarile, etc. Chestia asta ii duce la diferente de pret (pentru lampile de schimb) foarte mari. In realitate e o prostie si un moft audiofil, poti cumpara linistit lampi la bax, nesortate si nemangaiate, ambalate ca porcu' in carton dar la un pret mult mai mic si e acelasi lucru; le faci BIAS-ul, il mai controlezi din cand in cand (ca se consuma si deviaza) si ai platit cateodata nici un sfert din pretul "seturilor de la producator". Daca moare vreuna de noua, pui alta si-ti vezi de treaba dar sti ca ai platit un pret corect.
Inca o data iti spun, montajele pe tuburi sunt foarte rezistente si tolerante; restul povestilor sunt numai fitze si fandoseli (audiofile) pentru cei care nu au notiuni tehnice elementare.

De exemplu, daca mi-as lua un lampas si as vrea tuburi de schimb, nu as avea nici o greata sa le cumpar direct din China sau Russia, adica de unde le cumpara si producatorul sa mi le vanda dupa aia mie cu de 4...5 ori pretul dupa ce a scris pe ele cu pixu niste cifre (sau dupa ce si-a tras emblema cu vopsea). Cu totii au grija sa sperie populatia ca se strica amplifu' daca nu pui lampa de la el "sortata special"! Bullshit.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by TomJones »

momolo wrote:Doar sa sti totusi, daca al tau accepta 6550, ia in considerare, mai ales daca te tine buzunarul sa cumperi niste NOS-uri americane!
La EL34 tot NOS-uri iti recomand, evident. Chiar si NOS-uri comuniste (de exemplu RFT din defuncta DDR care sunt niste bombonele minunate!). Eu nu as merge pe noile JJ, mi se par cam zbieracioase.

Acu' esti fericit, dar sa te vad la vara !
Mersi....Adevarat , am sa testez si NOS-uri si 6550. Mai sunt nos si Telefunken si Tungsram (Ungaria) ce s-au facut pan ain 1990. Eu n-am putut sa aleg cele yugoslave, dar asa mi-au trimis. de fapt fabrica e inchisa de vreo 5 ani ca e in privatizare....Nu se mai gasesc decat cele de preu...mai jos linkul cu fabrica unde se fac lampile EI..

http://www.eierc.com/rc/who_we_are.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Am uitat sa spun ca Jadis-ul are preamp pasiv - (sunet transparent , deschis si nedistorsionat) si ceea ce este mai important butoane de reglat inaltele si basul, mufe WBT...

Legat de tung-sol au cele mai bune reviewuri in categ 12AX7

http://thetubestore.com/12ax7review.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Toate fabricile rusesti sunt proprietatea americanilor dela New Sensor Corporation, mai putin Sovtek (cred) ce produc urmatoarele marci: Svetlana, Sylvania, Mullard (noi), Tung-sol, Electro-Harmonix,SED Winged "C", Genalex Golden Lion. Mai asunt slovacii de la JJ, chinezii de la Shunguang si Groove tubes. Canadienii de la Western-Electric si americanii de la Preffered Series precum si nemtii ce fac in china de la TAD (tube amp doctor)
Last edited by TomJones on 26 Nov 2011, 12:01, edited 3 times in total.

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by TomJones »

momolo wrote:Am vazut ca multi audiofili se ofilesc dupa lampi furnizate de producator sau de vreo firma din aia cu mofturi, ambalaje frumoase si povesti cu sortarile, etc
Asa e!! Eu am vazut pana si optionala de 5$/tub ptr de burn in ptr 24 de ore (ma intreb cum descoperi asta)

In afara cei mai cunoscute magazine de tuburi sunt Tubedepot si tubestore

In Europa sunt niste nemti....preturile sunt la fel, ideal sa luati din Europa ca scapati de TVA-ul in vama de 24%

http://www.banzaimusic.com/Tubes/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
Valdi
Posts: 10
Joined: 02 Jan 2011, 18:02

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by Valdi »

Multumesc, asta inseamna ca din doi in doi ani schimbam lampile, asta daca functioneaza corect si nu ne iau prin surprindere cu o defectiune neplanificata. Boxe am Triangle Quartet si amplif un E250. Cum nu imi permit si SS si lampa, iar sunetul nu ma multumeste , mi se pare sec, digital si fara bas, ori voi face pasul catre un E560 ori catre S6. Lampasul ma atrage mai mult, imi doresc un sunet mai gros, voci mai pronuntate dar in acelasi timp si detaliu (pe care il am din belsug pe Accu). Singurul lucru care ma retine pe langa consumul mare al unui lampas fatza de un SS ar fi problema lampilor, dar daca ma gandesc cum ai zis tu....ar trebui sa fie un avantaj, pentru ca pot face sunetul dorit din ele, nu un dezavantaj. Nu stiu de ce ma gandesc ca nu voi mai gasi lampi, ca aste sunt vechi, ca nu s emai fabrica, etc... Ma uitam si 6 bucati El34 pe la noi in Romania sunt cam 100 EUR, deci nu ar fi un capat de tara. Cred ca inca nu constientizez clar avantaje/dezavantaje lampa/SS

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by momolo »

TomJones, eu prefer Hong Kong. Sunt firme nesperat de serioase si pe acolo. Daca coletul e sub 100 dolari nu ai TVA si taxe vamale.

Dar la cat il folosesti tu, poti sa stai linistit minim 3 ani de acum incolo. Insa sunt convins (ca asa am patit si eu :D ) o sa schimbi lampi de curiozitate numai sa auzi cum suna si cu alea, si cu celelalte, etc. :D

Apropos', am uitat sa-ti spun - ia-ti cerculete (inele) din alea de "cauciuc" rosu de pus prezervativ pe lampa. Eu mi-am luat din USA, nu am acum linkul, sa vad pe unde este; pret modic, efect minunat, am pus cate 2 cercuri pe fiecare lampa. Exista pe marimi standart, cel mai mult conteaza pe tuburile mici din preamplificare.
Mai exista inele din alte materiale, teflon, plastic special alb, metale, etc, tot felul de inventii. Eu prefer pe astea din "cauciuc" (cred ca e un soi de silicon, e destul de rigid) rosu inchis. Am auzit efectul unor cerculete identice dar erau la culoare rosu mai deschis, trimise de Unison; aveau efect identic dar mai mic decat astea de la american (mai inchise la culoare). Le vinde si la punga, un fel de kit si costa putin. Daca gasesc linkul ti-l dau in pm.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

glucica
Posts: 435
Joined: 03 Nov 2009, 15:11
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by glucica »

Am comandat de la Tubedepot si baietii (fara sa-i rog eu), mi-au trecut valoarea coletului 25 $, asa ca n-am platit nimic la vama. Valoarea coletului era de vreo 250 $.
Pe aceeasi linie, ca fost proprietar al unui JOR, iti recomand cu caldura Golden Lion Genalex.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by momolo »

Ca mi-am adus aminte, iti recomand perseverentza la gasit cablurile potrivite pentru boxe ! Te asigur ca sarmele care merg la Accuphase sunt ca nuca in perete pentru lampas. Cu timpul am observat - lampasele de genul asta prefera oarecum argintul sau cuprul argintat iar cablu de boxe pentru un amplificator pe tuburi este absolut critic, mult mai important decat in cazul "siliconatelor".
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by TomJones »

valdi wrote:Boxe am Triangle Quartet si amplif un E250. Cum nu imi permit si SS si lampa, iar sunetul nu ma multumeste , mi se pare sec, digital si fara bas, ori voi face pasul catre un E560 ori catre S6. Lampasul ma atrage mai mult, imi doresc un sunet mai gros, voci mai pronuntate dar in acelasi timp si detaliu (pe care il am din belsug pe Accu). Singurul lucru care ma retine pe langa consumul mare al unui lampas fatza de un SS ar fi problema lampilor, dar daca ma gandesc cum ai zis tu....ar trebui sa fie un avantaj, pentru ca pot face sunetul dorit din ele, nu un dezavantaj. Nu stiu de ce ma gandesc ca nu voi mai gasi lampi, ca aste sunt vechi, ca nu s emai fabrica, etc... Ma uitam si 6 bucati El34 pe la noi in Romania sunt cam 100 EUR, deci nu ar fi un capat de tara. Cred ca inca nu constientizez clar avantaje/dezavantaje lampa/SS
E-250 suna un pic mai plin fata de E-213 ce l-am avut si asta ca e pe mosfet. Eu iti recomand Lampa cu triangle daca vrei sunet de lampa. E-560 suna de vis, e unul din primele integrate de pe mapamond, putere de sparge orice (nu mai comentez "cum poate doar 30W sa sparga boxe"), dar ca orice SS nu are cum sa sune a lampa. Mai degraba s-a inventat lampa care sa sune ca SS, nu invers. (ma refer la KT90 si KT120). Legat de consum , eu am E-550 in clasa A si consuma peste dublu ca JOR ce e in clasa AB. Cu JOR acul la conditionatorul accu sta la un sfert pe cand la E-550 sta la jumatete (ora 12). Nu stiu modelel in clasa A pe lampa, probabil ca caolo stau constant la valori mari. Lampi se fac cacalau si vei gasi la greu, nu mai spun de Ebay ca acolo sunt tone. Nu da 100 de euro la noi ce e bisnitareala ca le iei din germania pe linkul cu banzai cu maxim 50 de euro. Uite poti lua JJ, dar sunt cam intepate ca sunet...fabrica e din 1994..si sunt fostii Tesla, fac si amplifuri super..

http://www.jj-electronic.com/index.php? ... &Itemid=10" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Last edited by TomJones on 24 Nov 2011, 16:59, edited 1 time in total.

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by TomJones »

glucica wrote:Pe aceeasi linie, ca fost proprietar al unui JOR, iti recomand cu caldura Golden Lion Genalex.
Stiu, dar nu fac EL34....
momolo wrote:Mai exista inele din alte materiale, teflon, plastic special alb, metale, etc, tot felul de inventii
Stiu am sa cumpar, sunt din silicon si costa modic...au efect antivibratii. Se gasesc si pe dedicateaudio si pe tubestore...au si camasi de metal de protectie, retainer...

http://thetubestore.com/tuberings.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

http://thetubestore.com/so-retainer-ring.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
momolo wrote:Te asigur ca sarmele care merg la Accuphase sunt ca nuca in perete pentru lampas.
Toate la timpul lor.... :)

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Tubes for the winter, SS (solid state) for the summer!!!

Post by TomJones »

Ce mai vreau sa mai subliniez. Am un tuner vintage Kenwood KT-9900, 15 kg facut intre 1976-1978, impecabil.(se vede si in pozele puse) Cu SS se auzea de nu-ti veanea sa crezi. Acum cu lampi suna exact ca vechile radiouri mari pe lampi ce le tineai pe un bufet in dormitor... :)
Ai senzatia ca esti in anii'50... :) A reusit sa ma tina pironit pe scaun la un concert de muzica clalsica pe "Romania Muzical"

NOS-uri Mullard la "numai" 350$

http://mullardtubes.com/Mullard-EL-84-E ... ductID=156" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Sursa de NOS-uri mai e si ebay-ul, dar nu stii daca nu au fost folosite si luate din diverse troace.

Am fost intrebat daca l-am luat pe NV. Raspunsul e nu ca l-am ascultat inainte pe cel a lui Glucica ce a ajuns si pe la userul eduardlapas (de pe fostul hi-fi).
Ma mai intrebat cineva ce condensatori sunt pe capac. SIC-SAFCO (francezi), fiecare de 1000 mf

Post Reply