cine va fi urmatorul presedinte USA ?

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

cine va fi urmatorul presedinte USA ?

Post by momolo »

"Super marti". Ziua in care republicanii ar putea afla cine va candida impotriva lui Barack Obama
http://ro.news.yahoo.com/super-marti-zi ... 00580.html" onclick="window.open(this.href);return false;

In opinia mea urmatorul presedinte va fi Mitt Romney, adica as pune pariu. Cred ca va trece fara mari probleme de selectia republicana iar in toamna la alegeri, intr-o confruntare cu Obama, Romney va castiga pe temele economice precum si in confruntarea personala directa. Timpul lucreaza in defavoarea lui Obama, criza economica se va agrava anul asta foarte mult in Europa ceea ce va afecta si USA care deja are probleme. Mai este si problema Iran-Israel, cea mai grava problema la ora actuala si potential declansatoare de un nou mare conflict global. Mai este si problema marilor corporatii transnationale care deja fac jocuri economico-financiare peste capul guvernelor, ori in acest caz numai o politica venita din jumatatea republicana mai poate genera unele sperante. De exemplu in ultima vreme americanilor le-a crescut pretul la benzina (mult mai ieftina decat la noi in tara), chestie care ii afecteaza extrem de mult si erodeaza imaginea oricarei administratii la Casa Alba. Anul acesta se formeaza situatii in care orice ai face nu e bine, intreaga lume se afla sub semnul crizelor de tot felul si a conflictelor.
Sunt si vor apare multi factori care vor rasturna multe previziuni actuale si lucruri care la aceasta ora par sa fie clare.
Romney s-a ridicat foarte puternic in ultimele luni pe niste discursuri foarte bine adaptatate la ceea ce-l roade pe americanul de rand in condiile in care pe timp ce trece, Obama se arata mai mult un om al vorbelor (frumoase) decat al faptelor in ochii populatiei. Oricine ar fi in locul lui s-ar eroda politic iar anul asta va fi unul extrem de "coroziv". Anul 2011 care a fost unul foarte prost economic, de criza, va parea lasat in urma ca un fost an... bun.
PS - daca la republicani nu va castiga Romney (desi e putin probabil), Obama are urmatorul mandat asigurat.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: cine va fi urmatorul presedinte USA ?

Post by Schindler »

Cine va fi urmatorul presedinte oricum nu conteaza pentru ca nu conduce el. Cei care conduc pun si presedintele.
"Stop hearing music. Start listening to it."

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: cine va fi urmatorul presedinte USA ?

Post by momolo »

Conteaza si inca mult, mai ales pentru tara noastra...

Intradevar, presedintele lor este un reprezentant al unui grup dar evident conteaza care grup castiga. Unul dintre candidatii republicani a spus direct, vrea razboi cu Iranul. Iata de ce conteaza cine este ales.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: cine va fi urmatorul presedinte USA ?

Post by Obelix »

Si eu care credeam ca e mai important cine este presedinte in Ro... oricum, americanii sunt la "ultima zvacnire" ca prima putere (la scara istorica, desigur) :x
Un razboi cu Iranul va insemna probabil pe termen mediu sfarsitul Israelului si probabil se va sfarsi cu republici islamice peste tot si masacarea minoritatilor crestine din aceste tari.

Post Reply