Alegere boxe

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
mihaiLLL
Posts: 72
Joined: 10 Jan 2011, 08:56

Re: Alegere boxe

Post by mihaiLLL »

Momolo a spus:
''Sistemul High-End e ala care chiar si in ziua cand nu ai chef, te prinde, te face sa uiti de curgerea banala a timpului, te transpune, te misca la nivel emotional''
Eu as spune altfel,ca muzica este cea care te transpune,te micsa emotional sau dinsul asculta sculele si nu "Muzica",care de fapt este esentialul.
Si nu numai sistemele High-End stiu sa provoace emotie si cele entry-level bine alese si imperechiate,nu mai zic de cele care provin de la aceeiasi firma si sunt mullte,multe...

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Alegere boxe

Post by VTP »

Oricine are dreptul la o opinie, doar e "democratie" si pentru ea au murit oameni!
In principiu, toti stiu ca hi-fi inseamna reproducerea sunetului cu inalta fidelitate, folosind "utilaje" capabile sa corespunda tehnic standardelor tehnice ce reglementeaza notiunile din domeniu.
Chiar si in anii '60 - '70 si dar si mult mai inainte, dorinta celor din domeniu era aceiasi: o reproducere cat mai aproape de natural, real, a muzicii! Avansul tehnicii din toate domeniile au dus la progrese importante in domeniul acesta, FARA a fi atins dezideratul reproducerii identice a sunetului inregistrat cu cel natural!
Cand eforturile materiale si financiare depuse in obtinerea unui produs din lantul audio, acesta era plasat la capatul superior al hi-fi ( high end of hi-fi). Prin simplificare s-a ajuns la exprimarea hi-end.
Ce este interesant ca ceva legat de niste legitati si norme stabilite in consens de catre specialisti, a iesit din acest cadru si a ajuns, din necesitati de marketing si profit, o notiune comerciala, astfel ca poti intalni " entry level hi-end", deci si un middle level si chiar un "high level high - end"!
Ca notiunea in sine este strict comerciala, ea s-a impus dupa impasul in care a intrat la sfarsitul anilor '80, reproducerea stereofonica, ce nu mai aducea nimic nou de la an la an in reproducerea sunetului. S-a incercat "home-theatre", calitatea de 2 bani a ceea ce se poate urmari pe un ecran a facut superflua ideea in scurt timp. Retragerea "monstrilor" industriali de pe piata ce nu mai aducea profit substantial a dus la intrarea in piata a firmelor mici si mijlocii care-si consuma fonduri substantiale pe reclama si sufletul comertului! Asa lumea a uitat de hi-fi si toti au devenit interesati de high -end, abureala care-ti ia mintile si-ti baga trompeta in ureche si pe D.K. in poala ( desi e cam trecuta! ). Respectand opinia fiecaruia, am considerat ca fiind de inalta calitate un sistem care a reusit sa ma faca sa ma gandesc la muzica reprodusa ( si care obligatoriu e preferata mea!) si nu la defectele de reproducere manifestate de elementele sistemului. Respect eforturile celor care vor sa slefuiasca sunetul cu cabluri, suporti de lemn de wenge sau lamai, folosesc auxiliare scumpe si cred in mituri audiofile.
Incadrarea in hi-end, pentru mine se face prin banii cheltuiti, fara ca ceea ce se obtine sa fie un autentic hi- fi de cele mai multe ori! Ii aduc aminte lui momolo de cele doua sisteme pe care le-am ascultat impreuna, primul implicand elemente de sistem hi-end, piesa cu piesa, dar per total, sunetul nu implica pe nimeni sa-l asculte "fermecat"! Multe difuzoare, de calitate, incinte cu pretentii care nu faceau mai mult de o harmalaie comica.
Al doilea sistem, mai recent, si tot cu elemente hi-end de la un cap la altul nu facea decat sa raioneze sunetul pe verticala in 3 subspatii printre care te puteai strecura fara sa auzi nimic.
Nimic nu poate garanta o reproducere hi-end din elemente hi-end,iar conceptiile diferite ale diversilor producatori ale aceluiasi component al unui sistem trebuie luate ca atare.
Elementul definitoriu ramane gustul fiecaruia, ceea ce a dus la diversitatea productiei elementelor din audio. Si in anii '70 ca si acum exista "scoli audio" si sunetul difera de la producator la producator, ceea ce asigura, prin diversitate, satisfacerea gusturilor celor interesati sa cumpere.
Atat cunoscatorii cat si necunoscatorii din randul melomanilor au ce cumpara, totul e sa nu mearga pe idei preconcepute sau sa se bazeze pe gusturile altuia!

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Alegere boxe

Post by Gabriel_Wo »

Si eu sunt de acord cu dnii remoteviewer1 si Momolo cand afirma importanta primordiala a alegerii unei super surse, de preferinta cat mai muzicala si scumpa, considerand fireste suportul audio ales. As merge mai departe afirmand , ca in cazul iubitorilor de vinyl cei foarte experimantati isi croiesc intreg lant audio in jurul dozei, sufletul intregului sistem de fapt :) ..evident, conteaza mult ce pui in sertarasul player lui sau pe platan.

Chiar deunazi, admiram pe un link varful tehnologiei digitale de la Sony..CDP 5000S, un fel de consola mastodont de 52 kg, aparut la inceputul anilor 80, prezent mai jos>

http://www.thevintageknob.org/sony-CDP-5000.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ma minunez in fata unui Sony SCD 1, o masinarie fabulos construita, un design ce ar tavali pe jos multe surate din ziua de azi, daca nu ma insel primul SACD player de pe planeta, model 1999..

http://www.thevintageknob.org/sony-SCD-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

alt player nascut in 1999, CDP XA7ES, deasemenea un player superb si pe afara si inauntru..

http://www.thevintageknob.org/sony-CDP-XA7ES.html" onclick="window.open(this.href);return false;

un frumos CDP X777ES din 1991

http://www.thevintageknob.org/sony-CDP-X777ES.html" onclick="window.open(this.href);return false;

si sa nu va plictisesc , mai adaug doar unul un CDP X779ES

http://www.thevintageknob.org/sony-CDP-X779ES.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nu am astampar si mai plusez cu o dama de pica> STUDER d730, un minunat player la vremea lui

http://www.studerundrevox.de/images/sto ... -01_gr.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Imi inchei aici scurta elocutiune, si ma intreb si eu gandindu ma la ce afirmau odata maestrii Momolo si VTP, vis a vis de disparitia gigantilor japonezi in industria audio, cu exceptii evident si a bunului simt, gandind la preturile trecute si cele din prezent :cry: .

Daca veti avea rabdare sa deschideti situl oficial Sony si Philips , ultimii vestiti in niste admirabile playere de inceput, va veti opri desigur la niste limbrici audio, aparate de facut rondele si vestite aparate de ras de unica folosinta. :mrgreen:
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Alegere boxe

Post by VTP »

hersorin, am sa incerc sa fac unele remarci privitoare la componentele unui sistem audio si nu numai:
- personal plec de la un fapt indiscutabil: urechea umana este un element analogic ca functionare, un sistem mecanic pana la excitatia nervoasa. In aceasta lumina, un sistem analogic este mult mai aproape de realitate decat unul digital.( aceasta explica si revenirea in forta a pick-up-ului, dar si defectele imputate digitalului. ) Digitalul si-a castigat un loc important in audio din varii motive si nu se mai pune problema absurda sa fie exclus.
- cel mai bun rezultat in reproducerea sunetului se obtine cu un lant audio cat mai scurt ( ex. CD-player ( pick-up ), amplificator, incinte );
- lungirea lantului audio cu elemente care par sa aduca rezultate in plus, rareori reuseste sa convinga!
- in ceea ce priveste incintele e chestie de gust si greu se poate iesi din cercul vicios la obisnuintei. Personal, nu apreciez Triangle din motive clare , nici referinta lor nefiind convingatoare, iar ca solutie nu impresioneaza. De la francezi mi-au placut SIARE, Cabasse ( seria Galion) si Davis.
Preferintele mele se indreapta catre incintele britanice, in special firmele cu traditie, dar si realizari americane sau japoneze. Cred ca o schimbare a incintelor va fi dificila.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Alegere boxe

Post by momolo »

Imi pare bine ca am reusit sa-l scot din tacere pe maestrul VTP ! Are multe de zis si e pacat daca nu scrie.
VTP wrote:Nimic nu poate garanta o reproducere hi-end din elemente hi-end,iar conceptiile diferite ale diversilor producatori ale aceluiasi component al unui sistem trebuie luate ca atare.
Elementul definitoriu ramane gustul fiecaruia, ceea ce a dus la diversitatea productiei elementelor din audio. Si in anii '70 ca si acum exista "scoli audio" si sunetul difera de la producator la producator, ceea ce asigura, prin diversitate, satisfacerea gusturilor celor interesati sa cumpere.
Atat cunoscatorii cat si necunoscatorii din randul melomanilor au ce cumpara, totul e sa nu mearga pe idei preconcepute sau sa se bazeze pe gusturile altuia!
intradevar, au existat scoli audio insa azi ma tem ca sunt pe cale de disparitie. Am auzit de curand o relatare despre un producator canadian foarte cunoscut mai ales in Canada si USA care detine mai multe branduri (patronul este de origine scotiana, cetatean canadian) - in prezent isi proiecteaza boxele cu pustani de vreo 20...30 de ani pe calculatoare, cu softuri dedicate. Cei batrani de acolo s-au dus la pensie, au plecat, s-au dus de tot...
Cu timpul dispar cei din generatia veche si din pacate s-a produs o ruptura datorita noilor tehnologii.
Din pacate nici publicul nu mai este interesat, inca de la inceputul anilor 80 o data cu aparitia VIDEO-Home, sectorul HiFi s-a prabusit. A coincis si o criza economica la inceputul decadei 80 dar a coincis si o modificare a obiceiurilor consumatorului traditional in privinta notiunii de entertainment. Este interesant cand privim reclame scanate din revistele anilor 60...70 si vedem oameni stransi sa asculte in jurul unui aparat/sistem audio. Apoi la inceputul anilor 80 vedem in reklame oameni facand jogging cu walkman si casti sau orice alta ipostaza mai putin cea a anilor 60...70 cand exista acel disparut obicei al auditiei. O data cu inceputul deceniului 80 totul s-a modificat si in consecinta s-a produs si modificarea economica care a taiat marile fonduri pentru cercetare si proiectare in domeniu.

Asa cum bine descrie VTP, marile concerne au fost inlocuite de mici artizani care s-au pliat mai mult pe stilul de afacere din industria modei si obiectelor de mare lux. Practic azi asistam la un fel de "Haute couture" audiofil. Altfel nici nu renteaza, cercetarea si proiectarea consuma bani si timp, sunt nerentabile si numai marii colosi industriali au puterea necesara. De aceea pe buna dreptate, in ultimele decenii se tot reinventeaza roata si apa calda in Colentina, dupa cum mereu am spus unul si altul pe forumuri.

Fara indoiala, marketingul a creeat un limbaj special pentru a tine captiv un fel de client. Peste lucrul asta s-a adunat si liberalizarea fara precedent a informatiei unde cred, e singurul domeniu despre care putem spune ca e democratic (recte internetul) deoarece in politica vedem, democratia e mai mult o notiune, un deziderat iar in fapt exista doar un soi de neo-dictatura de mai multe feluri.

Datorita liberalizarii informatiei foarte multi oameni incearca sa ajunga pe scurtatura la adevarata experienta....cand defapt nu exista scurtatura. Ori acestora in mod special li se adreseaza marketingul actual, astora le poti vinde cabluri unse cu sange de fata mare sub clar de luna sau conditionatoare care fac electronii sa alerge mai repede, etc,etc.

Cat priveste gusturile, astea sunt supuse modelor. Au fost intotdeauna, si in trecut. Ori modele vin si pleaca. Partea proasta este ca o data cu educatia moderna cand elevul majoritar aproape nu mai are nici o legatura cu disciplina numita muzica, o data cu imputinarea ocaziilor de a mai asculta muzica naturala neamplificata in detrimentul muzicii sintetice produse de calculator, perceptia majoritarului fatza de sunet s-a modificat... si nu in bine. Astfel, producatorii nu mai au in fatza lor niste clienti pretentiosi cu urechi educate si in felul asta totul se schimba....nu in bine.
VTP wrote:- cel mai bun rezultat in reproducerea sunetului se obtine cu un lant audio cat mai scurt ( ex. CD-player ( pick-up ), amplificator, incinte );
- lungirea lantului audio cu elemente care par sa aduca rezultate in plus, rareori reuseste sa convinga!
- intr-un fel si eu i-am sugerat mai sus sa ocoleasca varianta preamp + power deoarece e mai complicata. Mai ales celor care au putine alternative si putin de ales.

Cat priveste gusturile... asa cum spuneau strabunii nostrii, ele nu se discuta. :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Alegere boxe

Post by remoteviewer1 »

Ce bunaciuni se faceau odata Gabriel_Wo, eu din pacate sunt inca destul de tanar sa nu fi auzit de Sony decat de pe raftul de la Carrefour.
Am auzit povesti pe forum cum cu pretul unui automobile mediu spre jos, puteai sa gusti ceva high-end in sufragerie cu gigantii implicati in domeniu de pe vremuri. Atat cat mai sunt oameni dispusi sa plateasca, aceasta industrie supraevaluata monetar poate sa existe prin alte tari (acum un an sau doi am vazut la FNAC in Paris (un fel de magazin cu filme, muzica si electronice prezent in toata Europa) de vanzare Triangle (seria Genese) - am fost placut impresionat de acest fapt: un magazin generalist mai vindea hi-fi(erau si multe alte marci nu numai de boxe), aveau si camere de auditie).
Mai ciudat este ca pe plaiuri mioritice investitia in audiofilie e tripla sinucidere curata datorita coeficientilor de reductie a salariului mediu. Cred ca unii dintre noi (romanasii) avem un fel de stiu complex poate..., am vazut gustat lucruri pe la alte natii mai bogate si vrem si noi...(parere strict personala). Nu prea avem cu ce, dar vrem si la noi in tinda sa cante maneaua bine....
Ca sa inchei, micul "artizan" sa zicem englez vinde scule de zeci de mii de lire la baietii din sistemul bancar ce isi permit, apoi isi cumpara un Jaguar cu banii castigati, si pana la urma cel ce a vandut Jaguar isi cumpara un sistem audio si tot asa.... la noi tanti Aglaia vinde un patrunjel la un inginer ratat in piata Matache ce lucreaza la o super multinationala cu cateva sute de euroi, ce cumpara combina Mekosonic din Cora cu bonuri de masa + prima de Craciun. Intrebarile gen ce sistem sa cumpar la suma de 999 Ron suna la fel ca si intrebarea: unde pot sa invit o fata la restaurant in Bocoresti si sa cheltuim cu tot cu bautura si bacsis pentru 2 persoane 15 Ron in total, dar sunt perfect normale pentru cei la inceput de drum/suferinta in ale audiofiliei.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
mihaiLLL
Posts: 72
Joined: 10 Jan 2011, 08:56

Re: Alegere boxe

Post by mihaiLLL »

As dori o parere despre Dynaudio Audience 52,daca s-ar potrivi cu integratul meu Creek 5350se,daca a ascultat cineva configuratia asta?le vinde cineva pe alt forum.
Imi place sunetul dynaudio dar nu stiu daca ampliful meu face fata acestor boxe.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Alegere boxe

Post by momolo »

mihaiLLL, ma grabesc sa-ti raspund intre doua floodari - Dynaudio Audience 52 sunt cu multe clase peste toate boxele de care ai amintit in acest topic (deschis de tine si pe care cu scuze, recunosc, ti l-am facut varza). Aceste Dynaudio chiar ar fi ceva de calitate pentru cineva la inceput si cu buget redus. Si te asigur, ascult si muzica, nu numai...scule (iti spun asta avand in vedere postul tau de mai sus). Chiar daca aici cei care scriu cate ceva se refera mai mult la scule audio, asta nu inseamna ca muzica este scapata din vedere sau ar fi un subiect secundar, dimpotriva. Cred ca un audiofil adevarat este in primul rand meloman.

Nu am ascultat combinatia intre ampliful Creek si Audience 52 insa le-am audiat pe ambele in alte combinatii si ocazii asa ca am o oarecare parere. Nu cred ca se vor potrivi, defapt sunt aproape sigur.

Nu spun ca nu s-ar auzi sunet, spun doar ca nu va fi un matching fericit.

Cea mai buna (la pret) combinatie cu aceste boxe o face brandul Primare cu diverse modele integrate.

Creek se potriveste cu alt tip de incinte acustice din categorii mai usor de amplificat. Dynaudio sunt dificil de condus/amplificat.

Daca ai bani si gasesti o combinatie Primare + Dynaudio, ar merita la un pret bun si pentru inceput ( :lol: ...ca sa ajungi si tu mai tarziu sa fi criticat ca in loc de muzica asculti scule :lol: :lol: :lol: ). Evident, la un ampif Primare se merita si playerul Primare aferent. E bine sa ai playerul facut de acelasi producator al amplifului.

Daca insa vrei sa pastrezi Creek-ul, cel mai bine ar trebui sa-i intrebi de boxe potrivite pe cei care au avut acest brand sau care-l au. Pe vremuri, acum multi ani am auzit o combinatie potrivita intre niste boxe ASW (Germania) si un integrat Creek dar sunt destule alte marci de incinte potrivite....insa mai putin Dynaudio.

Mai inainte eu ti-am recomandat o varianta DIY cu difuzoare Fostex de banda larga sau chiar alte variante DIY axate in principal pe difuzoare eficiente. Cu solutia asta esti mai eficient la bani platiti pe sunet scos desi exista riscuri sa iei lazi cu difuzoare si nimic mai mult.
Totusi, piata second, mai ales in conditiile actuale de saracie, e o solutie viabila.

Oricum, ocoleste productiile 100% chinezesti ieftine, acestea au "talentul" sa suga energie degeaba, pompezi in ele sute de wati si scoti o basinica. Cauta ceva pe moda soundului englezesc (mai dark) dar cu eficienta (SPL ridicat).
Ti-as recomanda si ceva vintage, am in gand anume chestii, dar nu pot face asta ca-i un soi de reklama trancotareasca.

Cel mai bine e sa intrebi pe cei care au stiinta despre Creek in caz ca vrei sa pastrezi ampliful.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
mihaiLLL
Posts: 72
Joined: 10 Jan 2011, 08:56

Re: Alegere boxe

Post by mihaiLLL »

Ok,multumesc de raspuns,stiu de dynaudio ca sunt pretentioase la amplificare de aceeia am intrebat,imi place sunetul lor corect,dinamic si mai ales pe voci.
Nu sunt un incepator, la 53 de ani am ascultat ft. multe scule,insa m-am oprit la Creek pentru ca astea m-au gadilat pe mine placut la ureche,iar ca cd player creek evo este un player reusit si daca ai mai schimbi si ceva pe acolo iese din el ceva de top(fara falsa modestie).Nu prea am timp sa iau ampliful si sa ma duc sa ascult diverse boxe,de aceeia am deschis acest topic,in speranta ca voi fi indrumat spre citeva modele pe care oricum le-as fi ascultat inainte.
Totusi am inteles ca Dynaudio DM 2/7 si Excite 12 nu ar fi chiar asa de pretentioase cu amplificarea.
Ce sa mai ...o sa incerc sa-mi fac timp si sa merg sa ascult,inca o data mersi de raspuns.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Alegere boxe

Post by remoteviewer1 »

Am ascultat aceste boxe acum ceva timp la showroom-ul Avstore (prin zona Cotroceni), impreuna cu Primare (sursa si amplif), cum zice si dnul momolo si se auzeau bine, insa nu pe gustul meu, erau cam reci si impersonale (unii spun neutre); baiatul de acolo mi-a pus si seriile Excite , DM, Audience dar si Focus (de care eram interesat la acea vreme) si a dat volumul tare pentru impresie audiofila ridicata. mihaiLLL poate iti faci un drum pe acolo si le asculti (nu stiu daca locuiesti in Bucuresti si au varianta SE - cel putin asa scrie pe site-ul lor); sau eventual vorbesti cu vanzatorul de pe celalalt forum sa faci un test la fata locului. Stiu ca toata lumea se confrunta cu lipsa acuta de timp, insa in acest domeniu TESTAREA cu urechile din dotare este obligatorie (alternativa acceptabila ar fi sfatul unei persoane cu experienta si cu gusturi comune cu cele personale, mai greu de dibuit insa).
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
mihaiLLL
Posts: 72
Joined: 10 Jan 2011, 08:56

Re: Alegere boxe

Post by mihaiLLL »

Pina la urma am rezolvat problema si am achizitionat Epos Epic 2 la mina doua(pret ft. bun).Impresii excelente despre aceste boxe,chiar nu ma asteptam,basul este ….extraordinar pentru niste bookself-uri,coboara destul de mult,viguros,nu bubuie nu paraie,extrem de controlat,rotund si foarte puternic,medii foarte clare,bine focusate,pe anumite cd-uri am descoperit detalii noi pe care pe vechile epos M12.2 nu le auzeam,iar pe muzica simfonica sunt o incintare,dealtfel se descurca destul de bine pe orice gen de muzica.
Inca nu gasesc defecte majore la aceste boxe,ceva care sa imi supere urechea :D
C-am astea ar fi primele impresii dupa 5 zile de ascultare
Urmeaza schimbarea condensatorilor din crossover cu Bennic si Jantzen(originalii CYC made in China nu prea imi inspira incredere)

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Alegere boxe

Post by SOLO »

Sa le asculti sanatos ! Inainte de condensatori te sfatuiesc sa investesti in standuri solide gen Target si putin Blu Tack .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
mihaiLLL
Posts: 72
Joined: 10 Jan 2011, 08:56

Re: Alegere boxe

Post by mihaiLLL »

E-boda umplute cu nisip,frumoase si grele :D, astept sa sara furnirul de pe ele apoi ...upgrade
Am vrut sa pun poza filtrului de boxe, dar imi spune ca nu am voie poza mai mare de 1kib!!!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Alegere boxe

Post by momolo »

mihaiLLL wrote:Urmeaza schimbarea condensatorilor din crossover cu Bennic si Jantzen(originalii CYC made in China nu prea imi inspira incredere)
le vei distruge (la sunet). Lasa-le exact asa cum sunt, ce vrei sa faci e o mare prostie si culmea, mai dai si bani. Producatorul a facut acel filtru in urma unor masuratori si probabil si teste, chiar si cei mai slabi producatori nu trantesc la misto filtrele asa cum face Gigel la el in balcon.
In orice filtru pasiv daca schimbi condensatorii (si in cazul celor de inalta calitate, si rezistentele), nu mai spun de bobine, sunetul se va modifica. Indiferent ca vei schimba condensatori de aceeasi valoare, chiar si daca i-ai masura nu conteaza, pur si simplu schimbarea unei componente din filtru va modifica echilibrul tonal obtinut de producator. Ori munca de laborator a unor profesionisti nu se poate compara cu schimbarile facute de Gigel la el acasa pe muzica de Romica Puceanu cu letconul in mana prin sufragerie.

Ideea ca schimband condensatori audiofili boxele si aparatele vor suna mai bine este o tampenie care mai si costa ("taxa pe prostie" ca sa fiu in spiritul unui maestru de la care avem toti ce invata chiar daca-l critica copiii neastamparati cateodata ! :D ) In fine, eu iti spun asta din experiente practice, au incercat (si reusit) altii la case mai mari sa perfuta boxe mult mai capabile.

Cat priveste standurile, e frectie, doar nu o sa platesti pe suporti cat pe boxe ?! Standurile E-Boda sunt chiar bune acustic iar la cat costa sunt practic gratis. Importanta acestui amanunt (avand in vedere boxele de fatza si bugetul/nivelul de pret) este neimportanta in comparatie cu sculele audio din spatele boxelor si chiar sarmele utilizate. Toate modificarile intr-un sistem audio trebuie sa urmeze o cale de bun simt, un raport de valoare, altfel avem din nou.... "taxa pe prostie" vorba Maestrului care nu crede in cabluri iar la subiectul standuri, mai cere o halba cu voie buna! :D

Pentru multi ar trebui adaugata fraza, "sa nu faceti acasa ce cititi pe forumuri" :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
mihaiLLL
Posts: 72
Joined: 10 Jan 2011, 08:56

Re: Alegere boxe

Post by mihaiLLL »

Nu vreau sa te contrazic dar epos M12.2 aveau cond. Bennic de 2.7 micro si se recomanda pe internet schimbarea lor cu Mundorf supreme tot de 2.7 cu rezultate excelente.
Boxele Elan 15 de doua ori mai scumpe,(dimensiunile sunt aceleasi cu epic 2)au fost schimbati cond.(de producator binenteles) si cablurile interioare cu unele solide(dintr-un singur fir)plus, au marit sasiul difuzorului de bas...si sunt dublu la pret!!!
De ce oare au schimbat cond.?difuzoarele sunt aceleasi,incintele ca marime, la fel!!!
Condensatoarele Bennic se folosesc in ft. multe boxe...Dynaudio,ATC,..si in boxe de peste 10000 de euro,nu umblu la bobine si nici la rezistente numai la condensatori,valorile vor fi aceleasi.
Condensatori astia CYC,nu am gasit nicaieri nimic despre ei!Probabil de aici si pretul boxelor destul de mic.
Nu cred ca schimbarea unor cond. mediocri cu ceva mai bun sa strice boxele, dimpotriva, poate sa adauge ceva liniaritate(parerea mea).

Post Reply