FILME artistice

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FILME

Post by momolo »

John Carter (2012)

Director: Andrew Stanton
Writers: Andrew Stanton (screenplay), Mark Andrews (screenplay)
Stars: Taylor Kitsch, Lynn Collins and Willem Dafoe

http://www.imdb.com/title/tt0401729/" onclick="window.open(this.href);return false;

Desi este in mod evident inspirat din seria ultra clasica Razboiul Stelelor, desi au cam insistat cu povestea soldatului american din secolul 19 care se potriveste ca nuca in perete cu lumea de pe Marte (adica mi s-a parut ceva gratuit, deranjante si de pomana scenele din Western bagate anapoda, puteau sa lipseasca si nimeni nu le voia), desi trucajele nu sunt la clasa top de lux ci doar bunicele la nivel decent mediu, totusi filmul mi-a placut foarte mult si in opinia mea, merita vazut de catre oricine agreeaza cat de putin genul SF. Foarte misto navele zburatoare, Printesa (bunutza), hainele si bijuteriile, imaginea tare frumoasa, animalele ciudate in frunte cu acel "caine" martian ultra-oribil-simpatic, ciumegii razboinici din film nu au sarit calul in ciumegie tipica de hollywood gen Gigidurulrupecurul (de toata voma clasica americaneasca), etc, intr-un cuvant, chiar excelent si cu un sfarsit simpatic neasteptat. As fi crezut ca-l sfarseste in mod idiotic, adica personajul principal cazut inapoi pe Pamant ramane sa moara la el acasa, vai mama lui, si cand colo, un happy ending este binevenit oricand, ala raul cu imunitate parlamentara o incaseaza ca prostu si omul nostru se duce la Printesa lui martiana, ca era pacat sa se iroseasca asteptand !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Obi Wan
Posts: 456
Joined: 21 Mar 2011, 15:03

Re: FILME

Post by Obi Wan »

Filmul este o adaptare dupa Edgar Rice Burroughs - "A Princess of Mars" de aici inadvertentele sesizate. :)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FILME

Post by momolo »

http://io9.com/5819836/everything-you-n ... rter-movie" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

glucica
Posts: 435
Joined: 03 Nov 2009, 15:11
Location: Bucuresti

Re: FILME

Post by glucica »

Am reusit si am vazut si eu Ultimul corupt din Romania.
Un film prost, regizat prost, jucat prost.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FILME

Post by momolo »

momolo wrote:Parade's End (2012– )

http://www.imdb.com/title/tt1956017/" onclick="window.open(this.href);return false;
Un reportaj despre acest film exceptional (din toate punctele de vedere), deocamdata realizat in 5 seriale deja difuzate la HBO:

http://www.youtube.com/watch?v=tQv8jxQJjUw" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: FILME

Post by bnt »

Bun de tot (sau, ma rog, mie mi-a placut mult): Seven Psychopaths. Merita vazut si celalalt facut de Martin McDonagh, In Bruges (ca a regizat doar 2 da' bune).
http://www.imdb.com/title/tt1931533/" onclick="window.open(this.href);return false;

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: FILME

Post by bnt »

Si o surpriza placuta, The Last Stand, de la care nu ma asteptam la nimic da' e ok, iar Schwarzenegger chiar mi-a placut. Pe de o parte nu pierzi nimic daca nu-l vezi, pe de alta nu-ti pare rau de timpul pierdut, ca sa explicitez "ok"-ul. :)

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: FILME

Post by puf »

glucica wrote:Am reusit si am vazut si eu Ultimul corupt din Romania.
Un film prost, regizat prost, jucat prost.
Eu nu am reusit, am incercat dar am renuntat foarte repede, tortura era prea mare.

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: FILME

Post by bnt »

Nu stiu daca are vreun rost un pronostic pt Oscar-uri, da' dintre alea pe care le-am vazut as miza pe Lincoln (subiectiv: ma lasa rece si omul, si momentul, si povestea; obiectiv: e impecabil facut), desi preferatul meu e Django Unchained (nu mi se pare printre cele mai bune ale lui Tarantino, da-i singurul film nominalizat anu' asta care mi-a placut), la actori in rol principal Daniel Day-Lewis (unicul motiv pt care am avut rabdare sa vad Lincoln pan' la capat) si Jessica Chastain, iar la actori in rol secundar Tommy Lee Jones si Sally Field (al naibii Lincoln asta ca tot la el ajung...). Probabil ca rolul lui Samuel L. Jackson in Django e prea scurt pt o nominalizare, ca omu-i de nota 11 in el.

User avatar
Obi Wan
Posts: 456
Joined: 21 Mar 2011, 15:03

Re: FILME

Post by Obi Wan »

preferatii mei la Oscar:

film http://www.imdb.com/title/tt1045658/?ref_=fn_al_tt_1

rol principal masculin Joaquin Phoenix - http://www.imdb.com/title/tt1560747/?ref_=sr_1

rol principal feminin Jennifer Lawrence - http://www.imdb.com/title/tt1045658/?ref_=fn_al_tt_1

rol secundar masculin am 3 care mi-au placut Robert De Niro, Philip Seymour Hoffman si Tommy Lee Jones

rol secundar feminin Anne Hathaway - http://www.imdb.com/title/tt1707386/?ref_=sr_1

regizor David O. Russell - http://www.imdb.com/title/tt1045658/?ref_=sr_1

Imi pare rau ca http://www.imdb.com/title/tt1781769/?ref_=sr_1 a primit nominalizari doar la Oscaruri oarecum secundare. Din punctul meu de vedere ar fi meritat sa primeasca nominalizari si pentru cel mai bun film si pentru regie.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: FILME

Post by brighty »

"Capricorn One" (1978) - poate vi-l mai amintiti, de pe vremea lui Ceasca: o misiune NASA spre Marte cu echipaj uman, cu putin timp inainte de decolare echipajul de 3 astronauti este scos in secret din racheta si dus la o baza militara unde li se explica faptul ca pentru a nu periclita misiunea, vietile lor, cat si pentru a nu periclita viitoarele proiecte spatiale prin taierea fondurilor de catre Congres este mai bine sa mimeze desfasurarea misiunii in fata camerelor tv pentru publicul de acasa, intr-un mic studio dotat cu peisaj martian si modul, urmand ca la intoarcerea modulului pe pamant sa fie transferati pe furis in Ocean si introdusi in capsula pana la sosirea navelor recuperatoare. Misiunea este un esec, modulul explodeaza la intrarea in atmosfera si, oficial, cei trei astronauti sunt "morti". Ei isi dau seama insa de pericolul iminent si evadeaza din baza militara, apoi se despart intr-un pustiu urmand trei directii diferite, incercand sa scape de urmaritori, care incep sa-i vaneze. Unul singur se salveaza, aparand in fatza oficialilor si a rudelor tocmai in momentul ceremoniei de inmormantare, decosnpirand toata inselatoria.

Aici aveti filmul complet :)

http://www.youtube.com/watch?v=uWoL_lhRtl0" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FILME

Post by momolo »

Das Boot (1981)
Director: Wolfgang Petersen
Writers: Lothar G. Buchheim (novel), Wolfgang Petersen
Stars: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann

http://www.imdb.com/title/tt0082096/" onclick="window.open(this.href);return false;

Unul din cele mai bune filme de razboi facute vreodata! (cel putin in opinia mea). Este uimitor cu cat realism a fost realizat la nivelul anului 1981 cand fiecare productie de atunci poarta atat de puternic "patina timpului" ! Evident, probabil peste alti 32 de ani vom observa "patina timpului" la filmele de azi dar ceea ce vreau sa spun, putine sunt filmele care reusesc sa-si depaseasca timpul cand au fost realizate! Deasemenea, remarcabil cum la nivelul tehnic din 1981, foarte rudimentar fatza de ceea ce exista azi, au reusit sa realizeze dealtfel scene foarte dificile. Dar filmul se remarca (in opinia mea) mai ales prin scenariu si regie/actori. M-am obisnuit ca orice film de razboi sa contina si macar putina propaganda (cateodata extrem de camuflata), macar putina partinire istorica (sau grosolan de multa) pe cand acesta nu tine partea nimanui, nu face morala, nu incearca sa ne determine sa tinem cu diversi eroi si nici sa-i uram pe altii, incearca doar sa ne arate ceea ce a insemnat cu adevarat razboiul, in cazul de fatza, cel submarin.
Practic e unul din putinele filme care nu ne baga pe gat ideile altora sau ceea ce trebuie sa gandim ci ne lasa pe fiecare sa judecam asa cum vrem. Acesta e un lucru foarte rar si poate am spune azi ca cinematografia a evoluat (intre timp)....dar mai degraba a evoluat in tehnica si efecte in timp ce la baza a ramas tot un mijloc de propaganda si spalare de creieri; mai ales in cazul productiilor americane....desi nici cu altii nu "mi-e rusine" daca ma gandesc la "arta europeana", de multe ori o prosteala, o pierdere de vreme, tocat frunza la caini sau actiune cazuta in partea ailalta de ceea ce fac americanii (adica, filme simple pentru minti simple... dar majoritare....).
Am vazut filme mai recente pe tema submarinelor din razboi, unele oarecum reusite dar nici unul nu se ridica la nivelul astuia oricata tehnica moderna si bani au "pompat" in ele.

Remarcabil acest "Das Boot" pe care de oricate ori l-as vedea, nu ma plictisesc! Asta e genul de succes care nu se poate obtine numai cu bani, mai trebuie si talent, creier si mai ales bun simt deoarece unele lucruri nu pot fi cumparate !
Mai rar in ziua de azi !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FILME

Post by momolo »

Xingu (2012), productie Brazilia.
Director: Cao Hamburger
Writers: Elena Soarez (screenplay), Cao Hamburger (screenplay),
Stars: João Miguel, Felipe Camargo, Caio Blat

http://www.imdb.com/title/tt2142055/" onclick="window.open(this.href);return false;

Surprinzator de bine facut avand in vedere ca este un film brazilian! In primul rand am remarcat coloana sonora exceptionala, imaginea excelenta, toate cu nimic mai prejos de nivelul top de la Hollywood dar si actorii cat si faptul ca au folosit amerindieni adevarati si au filmat acolo unde trebuie, fara chestii artificiale.
Poate cel mai mult conteaza subiectul scenariului, foarte de actualitate. In prezent junga amazoniana si tot ce contine, inclusiv diverse populatii indigene sufera un proces urias de distrugere. Filmul arata istoria unor frati brazilieni care au pus bazele primului parc national in aceasta tara undeva in anii 40....60 si ridica o problema foarte dificila, ce este de facut in cazul acestor civilizatii izolate al caror contact cu lumea moderna inseamna distrugere sigura ?! Probabil modul in care reactioneaza civilizatia moderna....arata cat este de moderna... sau nu !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FILME

Post by momolo »

God Bless America (2011)

Director: Bobcat Goldthwait
Writer: Bobcat Goldthwait
Stars: Joel Murray, Tara Lynne Barr, Mackenzie Brooke Smith

http://www.imdb.com/title/tt1912398/" onclick="window.open(this.href);return false;

Excelent, merita vazut !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: FILME

Post by brighty »

Ceva impresii despre Premiile Oscar 2013 din partea forumistilor audiofili, dar in acelasi timp si pasionati cinefili?? :)

Post Reply