BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

http://www.romania-insider.com/buchares ... days/9378/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://dulciu.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

:D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

​​DEZBATERE PUBLICA Sunteti de acord ca de-a lungul bulevardului Uranus sa se construiasca blocuri de 8 etaje si hala Matache sa fie demontata si mutata mai in spate?
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... -spate.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... -11-00.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Parca s-au bulucit si niste ecologisti in usele cand s-a dat marea imparteala. Acum unde sunt ? Nu mai spune nici unul nimic sau doar isi asteapta vacanta parlamentara ? Nu vede nici unul ca 20 de insi vor juca tenis in timp ce vreo 200 de mii de insi vor respira mai mult praf si mai mult esapament ?!
Propun - capitala denumita Bucuresti a Republicii Haiti 2 populata cu negrii de culoare alba sa fie defrisata complet ! Si asa cad pomii pe masini la fiecare furtuna! Sa ramana numai acele locuri denumite "spatii verzi" pe care nu creste nimic inafara de tzarana goala, noroi, caini maidanezi, gunoaie si foarte des masini parcate. Sa betonam tot, sa "toaletam" copacii cu tiganii botanisti dotati cu drujba de la Primarie, sa nu mai ramana nimic verde si eventual pe unele spatii (unde nu se poate parca "jipanul") sa plantam panselute (de un milion de euro) si sa spoim randurile suprapuse de borduri cu var ! Sa colcaim cu totii ca niste viermi in praf in capitala cu cele mai putine parcuri din Europa !

http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... -tenis.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Meseria de arhitect este inutila in Romania unde Primarul Carnatului Cel Mai Lung ocupa primul loc (dupa o viata de doktor nomenklaturist spagar) in "increderea populatiei" (de bizoni spalati la creieri cu TV-ul) deasupra celei mai urate, haotice, murdare, poluate, corupte, pline de maidanezi, cea mai saraca capitala din Europa, un oras mereu confundat la nume cu Budapesta (neavand in fapt nici o asemanare):

http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... -lunga.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

De ce altora din toata lumea larga le reuseste dar noua niciodata ?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

De ce nu ne place Bucurestiul - mic inventar al obiectelor din spatiul public
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... public.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Pentru ca cei care decid si au Puterea, circula numai in masini (de lux) cu sofer, aer conditionat si geamuri fumurii, izolati de pulimea care-i voteaza. Pentru ca acestia se muta de la un palat aparat de ziduri medievale intr-o vila aparata de garduri impenetrabile iar pe drum vad Romania numai prin geamul fumuriu, ceva mai neclar decat o vedea Leana Ceausescu in toamna lui ' 89 din Renault-ul 20.

Pentru ca prin geamul fumuriu nu se poate mirosi Romania.

Pentru ca unica "fereastra" prin care vad astia Romania este virtuala, la TV, pe net, prin intermediul haitei de lingai care ii inconjoara si nevasta (tzoapa parvenita) de acasa sau jemnarii cu care fac gratar la vila in weekend (aparati si izolati de garduri ca niste ziduri medievale).

Pentru ca pulimea care-i voteaza, in mare majoritate e formata din mitocani abrutizati care se complac in mizerie precum se bucura porcul in cocina cu rahat racoros. O bere bauta pe strada plina de gunoaie, la 5 metri de un tambarau rascolit si bazait de muste, inconjurat de maidanezi obezi colcaind de purici (dar cu eticheta la ureche!), langa ziduri patate, pishate si cacate, duhnind a excremente, intre masini rablagite care fac slalom intre gropi rajnind suruburi, toate astea nu au egal pentru marlanul majoritar! Daca sta in picioare cu berea aia de 3 lei, 3 ore in zona aia pestilentziala si racneste despre meci sau politica (sa acopere masina parcata pe trotuar, dotata cu maldar de cruci in zgomot de manele prin geamurile deschise), se poate spune ca a avut o zi buna si se va intoarce binedispus acasa la blocul comunist cu scara interioara duhnind oribil, pereti scorojiti, totul urat, stramb, mic, nefunctional, lift "incrustat", usa intrare manelara, nevasta la cratita intre doua emisiuni cu tzoape in direct si trei telenovele, etc !

Pentru ca nici unul care are Puterea si poate decide (ceva...orice, numai sa decida ceva totusi!), nici unul nu merge vara pe jos in caldura pe trotoarele capitalei in centru sa se strecoare printre masini parcate aiurea, caini vagabonzi puricosi, gunoaie ravasite pe jos, gropi, noroi & praf, cocalari parcagii langa Unirea (care stivuie masinile pe trotoare pana nu mai ai pe unde sa te strecori), amarati jegosi tavaliti pe jos si care cersesc ca in evul mediu, tiganul care vinde catei morti de sete in fiecare zi in colt langa Unirea, rahatii de caine si om (tzigan) insirati pe strada, zidurile caselor scorojite care put a pishat, cladirile darapanate care par imediat dupa al doilea razboi mondial, haosul de masini rablagite care-si rajnesc suruburile fumegand si claxonand furibunde, dughenele uriase de toate formele trantite cu macaraua fix in drum pe trotoarele unde nu ai loc la ora de varf, praful atoate-stapanitor si mai ales, cum am spus, mirosul pestilential de pishat, rahat, vechi, mucegai si praf care domina Bucurestiul mai ales in centru si-l face sa semene cu o capitala de mana a treia din Africa.

Peste toate domneste doktorul nomenklaturist, Primarul Carnatului Cel Mai Lung, complet izolat de realitate, politicianul in care electoratul mioritik isi pune cea mai mare incredere inconjurat si ajutat de haitele de talhari din banul public!

Pe scurt, avem un oras dupa chipul, mirosul si asemanarea oamenilor. In concluzie, este democratie !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by brighty »

momolo wrote:
masini parcate aiurea, caini vagabonzi puricosi, gunoaie ravasite pe jos, gropi, noroi & praf, cocalari parcagii langa Unirea (care stivuie masinile pe trotoare pana nu mai ai pe unde sa te strecori), amarati jegosi tavaliti pe jos si care cersesc ca in evul mediu, tiganul care vinde catei morti de sete in fiecare zi in colt langa Unirea, rahatii de caine si om (tzigan) insirati pe strada, zidurile caselor scorojite care put a pishat, cladirile darapanate care par imediat dupa al doilea razboi mondial, haosul de masini rablagite care-si rajnesc suruburile fumegand si claxonand furibunde, dughenele uriase de toate formele trantite cu macaraua fix in drum pe trotoarele unde nu ai loc la ora de varf, praful atoate-stapanitor si mai ales, cum am spus, mirosul pestilential de pishat, rahat, vechi, mucegai si praf care domina Bucurestiul mai ales in centru si-l face sa semene cu o capitala de mana a treia din Africa.
Sa nu uitam nici de nou-venitul, de vreo cativa ani, in acest "peisaj mirific": vomitatul de drogat (inhalant/injectat cu legale/nelegale), in forma de stea de vreo doua palme latime, executat direct pe trotuar, aparut peste noapte si de care te 'impiedici" a doua zi de dimineata fix unde nici nu gandesti cu gandul!... Daca pana si intr-un mic orasel montan turistic, linistit si cunoscut pentru peisajele feerice, aerul curat, natura si diverse obiective turistice, am gasit asa ceva pe trotuare...atunci va dati seama in ce hal de capitalism ne "scaldam"! :twisted:

Mai adaug ceva extrem de "drag" mie: leaganele kitschoase din plastic roz bombon pentru boraci, plantate ca nuca-n perete in spatii verzi si parcuri. De s-ar integra in peisaj, as mai spune, n-am nimic cu joaca puradeilor :lol: , dar rozul ala de pitzi iti provoaca greata. Daca pana si vestita gradina istorica Cismigiu are parte de asemenea chestii oribile... va dati seama!... :twisted: :roll:

In plus (si cu asta termin, desi lista e lunga), noul 'sport national' la rumani este mersul la cumparaturi in hypermarket cu tot familionul, imprastiat familionul care-ncotro printre rafturi dupa care incepe show-ul, cu zbieratul in gura mare dupa unul si altul dintre membrii clanului, pentru a se gasi, in special dupa mezin, caruia i se striga si rosteste numele de 'n' ori, intru mandria prea-fericitilor parinti posesori de puradel, ce-si etaleaza lumii podoaba!

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: BUCURESTI

Post by SOLO »

"In plus (si cu asta termin, desi lista e lunga), noul 'sport national' la rumani este mersul la cumparaturi in hypermarket cu tot familionul, imprastiat familionul care-ncotro printre rafturi dupa care incepe show-ul, cu zbieratul in gura mare dupa unul si altul dintre membrii clanului, pentru a se gasi, in special dupa mezin, caruia i se striga si rosteste numele de 'n' ori, intru mandria prea-fericitilor parinti posesori de puradel, ce-si etaleaza lumii podoaba! "

Mama masii .. ne italienizam din pacate . Asta mai lipsea .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

comentariu care merita citat:
Dărîmaţi tot, să nu mai rămînă piatră peste piatră! Să nu mai auzim de trecut, să nu mai vedem în faţa ochilor ceva care aminteşte de o altă lume, altfel aşezată, să rămînem numai noi şi maşinile noastre, mall-urile noastre, betoanele noastre, plasticele noastre, şoselele noastre (ce dacă se strică la fiecare ploaie?, las'că le facem din nou, bani sînt, de la fraieri!) ghiulurile noastre, pipiţele noastre, carnavalurile noastre de mitocani în budigăi, fără şcoală, fără creier, fără memorie! Şi aşa să ne tot înmulţim, în vecii vecilor, pînă ne-om încovoia din nou pe patru picioare!
Primaria Capitalei a demolat inca o cladire monument istoric sambata noaptea. De acesta data a fost pusa la pamant o cladire de peste 100 de ani din zona Garii de Nord:
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... i-nord.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: BUCURESTI

Post by Kostas »

Au fost mai multe case in zona, interesante prin combinatia de elemente orientale cu stilul secolului al XIX-lea.

Lasa ca o sa construiasca baietii acolo o cladire de sticla in stilul rustic-futurist. La parter o sa puna un non-stop unde sa se adune manelistii si taxiurile noaptea si o sa se auda:
hopa, hooop, hopa, hooop, tza, tza-tza, - hai mai baga unaaa !
In jur o sa fie covor de seminte si sticle de bere aruncate, mucuri de tigara si minori cu punga de aurolac in gura ca de - e in apropierea Garii de Nord si asa e traditia pe acolo ! :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: BUCURESTI

Post by Kostas »

Nu aveti voi acces la "sferele inalte" ale jmenarilor. Uitati aici o "informare" de la Gutza :

http://www.youtube.com/watch?v=Xt8AIuCfQtI" onclick="window.open(this.href);return false;

:D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Kostas wrote:Nu aveti voi acces la "sferele inalte" ale jmenarilor. Uitati aici o "informare" de la Gutza :

http://www.youtube.com/watch?v=Xt8AIuCfQtI" onclick="window.open(this.href);return false;
slagarul asta e mi bun:
http://www.youtube.com/watch?v=jXcBx_LB6h0" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Parcul IOR se mitocanizeaza prin politica alesilor si spre multumirea majoritatii votante:
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... -paza-.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Contractele dubioase si diversele jmenuri cu autorizatii fac parte din "mica ciupeala locala" de unde se fac averile alesilor locali (ca doar nu s-au cheltuit in campanie degeaba!).

Apropos de parcul asta pe care-l stiu din vremurile in care era o zona complet salbatica. Am vazut la BBC un reportaj despre fluturii din Marea Britanie. Foarte interesant, nu stiam ca fluturii au nevoie de florile salbatice ca sa existe. Aratau acolo o zona feroviara parasita unde crescuse vegetatia salbatica (asanumitele balarii si buruieni), zona care devenise un paradis al fluturilor, unii foarte frumosi si englezii se gandeau sa declare zona rezervatie naturala lasand sinele si instalatiile feroviare asa cum erau. Specificul acelei zone, pamantul sarac, in majoritate piatra sparta pentru cale ferata si din aceasta cauza s-a putut dezvolta vegetatia salbatica joasa cu flori salbatice si apoi fluturii. Apoi in respectivul reportaj au aratat alt loc recuperat dintr-o zona fosta industriala transformat intr-un "parc al fluturilor", au aratat plantarea vegetatiei salbatice (seminte amestecate cu apa stropita din furtun de pompieri), multiple feluri de buruieni si floricele pe care le vedem pe terenurile salbatice unde nu exista interventia omului.

Cand am vazut filmul asta mi-am dat seama ca de foarte multa vreme nu am mai vazut fluturi in Bucuresti si nici in zona lacului IOR. Pe vremuri, in perioada salbatica a zonei, vara erau foarte multi si de mai multe specii frumos colorate frumos, erau multe flori salbatice, unele foarte frumoase, tin minte macii salbatici si diverse flori superbe.

Cunosc parcul actual, conform tipologiei de parc urban artificial este amenajat foarte frumos (de catre fosta administratie a fostului primar Liviu Negoita, cel care are meritul acesta) dar daca ma gandesc bine, toata vegetatia plantata conform unor planuri este prea putin diversificata (nici nu se poate altfel). Probabil daca as numara speciile de plante actuale ale parcului 100% amenajat sunt de sute de ori mai putine decat speciile de plante din perioada salbatica.

Pana acum nu mi-am pus problema asta dar daca ma gandesc bine, englezii sunt cu un pas inainte, ca de obicei; probabil in domeniul parcurilor viitorului se va lua in seama si vegetatia salbatica, care este foarte, foarte variata. In momentul cand amenajezi conventional un spatiu verde urban, practic orice planta salbatica este distrusa iar in loc apare gazonul intretinut periodic precum si diverse plante si copaci toate plantate si care inevitabil, sunt intr-o varietate extrem de redusa.

Daca ma gandesc bine, notiunea asta de parc artificial aranjat si controlat 100% mi se pare depasita, de secol 19. Ma gandesc cum era lacul IOR pe vremuri, unele zone erau foarte frumoase si interesante (...daca faceam abstractie de gunoaiele si cainii morti care pluteau pe lac. Dar chestiile astea se puteau rezolva oricand daca exista vointa politica). Tin minte, incepuse sa se dezvolte si o fauna de delta, unele zone aveau stufaris inalt, pasari salbatice, ratuste, insecte variate, existau soparle minuscule, am vazut o data si scorpioni precum si....fluturi colorati. Acum parcul este perfect aranjat, peste tot e gazon ingrijit (unele zone au gazon de inalta calitate cum nu am mai vazut nicaieri in alta parte in Bucuresti), multi copaci si diverse plante, toate puse dupa planuri, totul bibilit dar intr-un final incepe sa-mi para un fel de "mp3" al parcurilor, ceva fals, ceva sintetic, ceva sarac.

Probabil daca cineva ar fi numarat speciile de plante salbatice, insecte, animale care traiau in respectiva zona salbaticita zeci de ani pana la amenajarea actuala, ar fi rezultat cifre enorme, mii ci mii de specii. Acum daca ar numara cineva speciile de plante existente in parc, nu cred ca trec nici de o suta iar animalele salbatice (exemplu ratuste salbatice) au disparut.

In fine, totusi englezii au vreo 300 de ani inaintea noastra. Ar fi prea SF sa le spui majoritarilor asemenea subtilitati cu fluturi, vegetatie salbatica, etc. Preocuparea actuala este directionata catre intrebarea existentiala a mioriticului care vine cu masina si o indeasa langa gardul de la intrare (sa mearga cat mai putin pe jos): " - Cu micul si berea in parc sau numai cu sucul si inghetata ?!"

Probabil una din caile prin care poti masura gradul de evolutie si civilizatie al unui popor este relatia acestuia cu natura.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by brighty »

momolo wrote:Cand am vazut filmul asta mi-am dat seama ca de foarte multa vreme nu am mai vazut fluturi in Bucuresti si nici in zona lacului IOR. Pe vremuri, in perioada salbatica a zonei, vara erau foarte multi si de mai multe specii frumos colorate frumos, erau multe flori salbatice, unele foarte frumoase, tin minte macii salbatici si diverse flori superbe.
Eu vreau doar atat sa spun, un aspect ce m-a impresionat si iata ca imi oferi oportunitatea de a-l relata: anul acesta, am ramas placut surprins sa observ o specie noua de fluturi in Parcul Circului (Tonolla) din Sectorul 2, in apropierea caruia locuiesc. Daca ani de-a randul aici nu puteai vedea decat specia comuna, mi se pare ca "fluture de varza" se numeste (cel cu aripioare mici, rotunjite, albe, cu cateva puncte negre), in vara acestui an am zarit, cred ca pt. prima data, un soi aparte, mai mare, cu aripi galbene si ascutite in colturi, cu un zbor tare placut, cateva zbateri de aripi dupa care planaj in rotiri gratioase. :) Practic, se simte cum se bucura de viata, de zilele ce le-au fost daruite, este o feerie sa-i urmaresti! :) Tot Parcul Circului "gazduieste", pe lacul artificial amenajat, un adevarat "recif" de lotus regal, cu petale roz, cred ca unic in Bucuresti!!

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: BUCURESTI

Post by Kostas »

Se pare ca zona lacului Vacaresti tinde sa devina o delta urbana si specialistii se gandesc cum sa o amenajeze fara ai strica flora si fauna.

Apropos de prezervarea naturii : in jurul Cernobalului , fiind perimetru inchis s-au dezvoltat libere specii de plante, dar si vulpi, mistreti, ursi, pisici salbaticite, iepuri,etc. Totul arata pur, plin de viata si necontaminat de poluarea destul de mare din Ucraina.
- si aici intervine umorul localnicilor care au tras urmatoarea concluzie: Daca nu ar fi exitat explozia atomica nu am fi avut noi o zona atat de verde, nepoluata si neatinsa de mana omului ! :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Post Reply