Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by momolo »

mihaiLLL wrote:Bun si acum ce facem,nu avem voie sa ai recomandam cuiva Accuphase ca suntem suspectati de parteneriat cu Iura!!!Hai da-o incolo de treaba.
viewtopic.php?f=1&t=1499&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
mihaiLLL wrote:Sint intr-o mare dilema.De curind mi-am vindut boxele Epos M12.2 si as vrea sa imi cumpar altele dar cu ceva bass mai bun,mai consistent.Setupul meu este compus din amp Creek 5350SE,cd player Creek Evolution(nu 2)upgradat de mine(opamp-uri.condensatori)sunet excelent,cablu interconect chord chorus2,boxe chord odyssey2.
mihaiLLL wrote:Stiu ca Proac ar fi o alegere buna,chiar ft. buna dar si 70-80 de milioane....
mihaiLLL wrote:Pina la urma cred ca am sa inclin spre Epos Epic2 sau Epic 5(dupa ce le voi asculta),iar daca nu,am sa string bani pentru niste Proac,cu astea nu dau gres.
mihaiLLL wrote:Pina la urma am rezolvat problema si am achizitionat Epos Epic 2 la mina doua(pret ft. bun)
mihaiLLL wrote:De ieri sunt posesorul a doua bucati Proac Response D15.
Teama mea cea mai mare era ca ampliful meu Creek Classic 5350se
Cu toata povestea ta de mai sus, ce legatura au Iura si Accuphase'le ?!

panzer wrote:Oamenii impartasesc impresii despre masini, mobila, contructia unei case, plantat gazonul, reparat electronice, etc. Si este enorm de multa informatie disponibila.
- eu am spus un lucru simplu, opiniile, informatiile, relatarile de valoare sunt de folos doar celor care au acumulata o anume baza informationala si de experienta. Celorlalti (care sunt pe dinafara dar intreaba/citesc ca s-o ia pe "scurtatura"), nu numai ca nu le sunt de folos dar ii trimite de obicei la concluzii gresite.
Si exista grade si grade de incepatori. Si mai cred ca intrebarea e mai importanta decat raspunsul...asa cum credem amandoi ca drumul e mai important decat destinatia.
Am vaga senzatie ca nu avem defapt nici un punct divergent, dimpotriva!
panzer wrote:Fiecare cu ale lui intr-adevar. Dar ce valoare are forumul doar cu promoteri. N-ar fi mai frumos cu un banner sus la viagra chinezeasca. Promit ca dau si click pe el.
oricat li s-ar parea unora de ciudat, acest forum nu are sponsori si nici nu aduce nici un castig (de aceea si sunt atacat pe toate caile, unii ma cred probabil nebun). Asa ca nu permitem "promotori" (dar mai scapa cate unul, asta-i viata :D ) si nu permitem nici bannere.
panzer wrote:Ca o concluzie a mea personala: cand vine vorba de sunet, limbajul nu ajuta, forumul nu prea ajuta. Doar clapaugele trebuie sa spuna ce vor. Si toti trebuie incurajati sa asculte.
:D Lucrul asta il stim toti dar sunt unii care spun asa: "- Stiu ca trebuie sa merg sa ascult, dar daca nu te superi, spune-mi si mie cum suna, te rog !" Am vazut dealungul timpului atat de multi care desi au invatat lectia ABC, trebuie sa mergem sa ascultam, totusi vor ...."sa afle" (citind pe forum!)....Si de multe ori "afla" si ceea ce "au aflat" le influenteaza sansele de a asculta cu adevarat si a capata experienta autentica. Aici mai e o problema, cei din provincie chiar nu au unde sa mearga si pe ei ii inteleg dar cine are vointa poate lua trenul, avionul, etc. Mie nu mi-a parut rau cand am facut-o desi m-a costat cheltuiala. De aceea poate sunt intransigent cu cel care spune, "- Nu am bani sa dau pe tren/benzina/avion, mai bine spune-mi tu cum suna!" (mai grav e acela care spune ca nu da banul pe bilet la concert, ban pe care vrea insa sa-l dea pe cablul minune cu care va suna mai "natural" vioara si pianul...pe care nu le-a auzit!).....si daca nu le spun atunci ii intreaba pe altii sau organizeaza chiar sondaje de opinie pe internet cu voturi si procente. Ei bine, in acest moment intra in functie "echipa de promoteri" si se stie, un adept castigat (ca si cel de mai sus care-si duce intreaga existenta audiofila numai intre Epos, ProAC, Creek si Chord) inseamna si alti adepti castigati deoarece, unul care "asculta" poze, review-uri, pareri scrise, sfaturi de forum, va avea si alti prieteni care fac la fel ca el (multi prezinta spirit de turma). Si iata cum functioneaza "sistemul".
Acum, ce sa spun... De la o vreme mi-am zis, nu-i treaba mea, fiecare face ce vrea. Dar imi este greu sa privesc spectacolul in care omul isi taie singur sansele, stiind ca multi dintre acestia ar putea sa-mi fie intr-un viitor tovarasi de "suferinta" (trancotaro-haudiofila :D )...Si iata cum ajungem de unde am plecat, rostul forumurilor !.... :roll:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

fluffy38
Posts: 405
Joined: 08 Oct 2008, 09:42

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by fluffy38 »

momolo wrote:...[ Aici mai e o problema, cei din provincie chiar nu au unde sa mearga si pe ei ii inteleg dar cine are vointa poate lua trenul, avionul, etc. Mie nu mi-a parut rau cand am facut-o desi m-a costat cheltuiala.
Pe vremuri, cand eram un trancotar deziluzionat (acuma ma consider meloman notoriu :lol: ), era in mare voga hi-fi.ro. Il citeam zilnic, ajunsese ca un fel de serial Dallas virtual.
Marii actori se desfasurau in fel de fel de controverse, idei , critici si injuraturi sub atenta ...aaaaa...indrumare a moderatorilor. :mrgreen:
Noi, polimea, mestecam la greu si abia asteptam episodu' urmator. Se recomandau tot felul de trancote noi, cacaturi, da asta e cuvantul, chinezesti si se arunca cu rahat in cei cu second handuri.
Asta m-a facut(si lipsa banilor, evident) sa caut adevarul in ultima categorie blamata. Hehe...mi-au trebuit cativa ani sa inteleg ca totul este manipulare facuta de niste tipi foarte isteti.
Si nu ii condamn. Este vorba de painea care o castiga fiecare.
Ca sa revin la citat; la un moment dat ma gandeam sa fac o plimbare cu masina pana la satucul numit Bucuresti aflat pe soseaua de centura a ...Lugojului :lol:
Nu mai stiu cat era pe atunci, dar in zilele actuale as pune asa
1. benzina: 8%x1000=80 litri=500 lei
2. cazare ( ca sa-mi pot ascuti urechile dupa drum :lol: )=100-150 lei
3. mancare+sucuri, cafele, etc=100 lei

Nu mai pun uzura masinii & alte alte. Pai si daca ajung la vreun dealer si ii zic ca mie imi place Albert One - Turbo diesel?
Nu ma scoate afara?
Si atunci de ce sa dau 200 euro doar ca sa ascult cateva scule?

Pai stiu de ce...ca sa fac recomandari pe forumuri si poate primesc vreo reducere daca oi cumpara ceva :mrgreen:

Bine, acuma nu indemn pe nimeni sa puna in practica asta. Dimpotriva, poate asa s-ar termina definitiv cu intrebarile absolut stupide gen...am aia, aia, si camera de atata, ce cablu e mai bun?
Opsie...am uitat, fir-ar, ca sa auzi care cablu e mai bun, tre' sa ai scule de la nush cate mii de euro in sus.....si nu mere' deloc italo-disco
"Civilizatia vine dinspre apus, lumina vine de la rasarit!"

User avatar
mihaiLLL
Posts: 72
Joined: 10 Jan 2011, 08:56

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by mihaiLLL »

Pentru Momolo:
A fost din nou pur si simplu un exemplu,pentru ca mai sus m-ai suspectat ca am dat exemple numai de la un anumit dealer.L-am mentionat si pe celalalt,atita tot.

User avatar
mihaiLLL
Posts: 72
Joined: 10 Jan 2011, 08:56

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by mihaiLLL »

Eu spun ca in proportie de 70% toti avem scule second hand.
Si hai sa fim seriosi,stim ft. bine ca pe vremuri se faceau si scule bune.Ba chiar unele mai rezista si acum.
Iar chestia cu China nu sunt de acord,sint scule de ft. multi bani fabricate in tara de bastina dar care fololesc condensatori chinezesti,(sau parti mecanice)si care e problema daca acestea suna ft. bine!!!
Am spus-o si o mai spun,China va deveni o putere in scule audio si asta mai ales datorita pretului.

panzer
Posts: 115
Joined: 05 Jan 2009, 16:21

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by panzer »

fluffy38 wrote:Pai si daca ajung la vreun dealer si ii zic ca mie imi place Albert One - Turbo diesel?
Nu ma scoate afara?
Si atunci de ce sa dau 200 euro doar ca sa ascult cateva scule?

Bine, acuma nu indemn pe nimeni sa puna in practica asta. Dimpotriva, poate asa s-ar termina definitiv cu intrebarile absolut stupide gen...am aia, aia, si camera de atata, ce cablu e mai bun?
Opsie...am uitat, fir-ar, ca sa auzi care cablu e mai bun, tre' sa ai scule de la nush cate mii de euro in sus.....si nu mere' deloc italo-disco
Daca masina este un Tuareg poti sa asculti si Guta. Eu si amicul ne-am dus la un eveniment de prezentare a unui sistem chiar scump. Si intr-adevar Momolo, nu avem bani de acel sistem, o stia si dealerul. Daca te duci convins sa asculti un sistem ti-l monteaza. O sa recomande insa o anume sursa si un anume amplif care vor tripla costul boxelor.

La un alt dealer pe noi ne-a lasat cu amplif-ul de acasa, cu DACul noastru. Am ascultat toate amplif-urile din showroom si cam toate boxele pe care le avea. In afara de cdurile noastre am pus si cam ce am vrut din raftul lui de CDuri.

Si eu sunt convins ca la foarte multi bani mai gasesti amplifuri comparabile cu cele din anii 80 - dar trebuiesc reconditionate sau gasit unul intr-o stare f buna.

Nu mai discutam inca odata de "made in china". Daca sunteti atat de convinsi de calitatea lucrurilor facute de ei de ce nu va plimbati copii cu masini chinezesti!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by momolo »

panzer wrote:Si eu sunt convins ca la foarte multi bani mai gasesti amplifuri comparabile cu cele din anii 80 - dar trebuiesc reconditionate sau gasit unul intr-o stare f buna.
:D Vad ca ai inceput sa prinzi "secretul"!
panzer wrote:Nu mai discutam inca odata de "made in china". Daca sunteti atat de convinsi de calitatea lucrurilor facute de ei de ce nu va plimbati copii cu masini chinezesti!
good point !
mihaiLLL wrote:pentru ca mai sus m-ai suspectat
"suspectat" este un cuvant care-ti tradeaza modul de gandire (alaturi de ceea ce postezi aici). Unicul lucru care ma deranjeaza (estetic) sunt posturile tale de la acest topic (nu alte topicuri, sa nu intelegi gresit!) care distoneaza cu dialogurile celorlalti si sunt in stilul forumului defunct hifimultimedia. Ti-ai pus problema ca e posibil sa fi spalat pe creieri si sa nu-ti dai seama ?! (eu mi-am pus problema acum ceva vreme; cred ca e bine sa ne punem problema asta din cand in cand si sa ne diversificam pe cat posibil adresele pe care le vizitam :wink: ).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
mihaiLLL
Posts: 72
Joined: 10 Jan 2011, 08:56

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by mihaiLLL »

Nu frate,nu simpatizez cu nimeni,nici acum si nici in trecut,de spalare de creier nici nu poate fi vorba,nu au reusit ei comunisti vreo 15 ani sa ma faca membru de partid daramite...sa fim seriosi.
Fiecare dealer cauta sa isi vinda marfa,nu trebuie sa ai condamnam,fraier este acela care cumpara fara sa asculte.
Totusi nu ai remarcar ca exemplele pe care le-am dat,respectivele firme fac si scule la preturi accesibile,de asta le-am dat exemplu.
Vizavi de acel topic citisem pe net si din parerile altora ca Epos Epic 2 ar avea un bas excelent,dar nu m-am gindit ca nu ar avea rafinamentul lui M12.2(care le-am avut inainte),asta ma determinat sa le vind.
Cum ascultasem la Adinica, ProAc Studio 100 si mi-au placut, atunci am decis sa cumpar de la Mirceav, ProAc Response D15.
Asta este povestea acelui topic,restul este intimplare,si nimic mai mult.
Si iar revin la chinezi...mamaaaaa ce misto se aude!!!ce scule sunt?Made In China,pai de ce nu spui frate stai ca-mi iau palaria si plec acasa.
Nu asa trebuie judecat(parerea mea).
Asa pot spune si eu,cind ai afirmat ca sculele Creek sunt ''banalitati'',inseamna ca ai ceva impotriva celor care distribuie acest brand,pentru ca eu nu am spus ca ar fi cele mai bune,numai ca mie imi place sound-ul acestora.
Asa ca vezi sa nu ai spalat creierul si sa nu iti dai seama :lol:
Am glumit :P

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by momolo »

mihaiLLL, ai vrea totusi sa renunti la subiectul "dealeri". Ajung alte forumuri deja intoxicate !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by VTP »

Parerea mea:
- lasati-i in pace pe cei care incerca sa traiasca din meseria de dealeri audio! Ignorati-i! Si ei va ignora in proportie de 99%, stiind de ce potenza financiara sufera cei mai multi! Respectati-i cand se poarta frumos!
- daca audiofilia inseamna sa-ti placa echipamentele audio, la cum arata acum, nu mi-as cumpara nimic, nici daca mi-ar reduce pretul cu 90%. Eheiiiii, candva.................!
- chinezii!!!!! Sunt peste tot! Si in sculele vesticilor si in cele proprii!!!
- Problema cu masina e alta:implicatiile difera! Si depinde cum privesti problema. Poti sa ramai paralizat si tu si copilu' intr-un BMW busit, sau, sa bati la portile raiului cu ceilalti de mana, ce te-au insotit in bolidul CiPanFei! Depinde cum vezi problema!
La audio e mai simplu, si daca nu-ti place, fie vinzi jigodia, fie o bricolezi si-ti faci de lucru. La cele cu tuburi, atentie, moartea vine pe sarme, daca nu e experienta! Din orice se invata si se capata experienta!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by momolo »

Apropos de discutia de aici, un subiect interesant de citit (mai ales de catre cei din provincie care nu au unde sa asculte sculele inainte sa le cumpere si intr-un final despre "dealerul" viitorului care va fi un cyborg on-line :D . In fapt este o discutie despre cum internetul ne schimba viata usor, usor fara sa ne dam seama):

http://hub.audiogon.com/2013/04/free-tr ... king-fees/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

FATHER
Posts: 91
Joined: 08 Oct 2008, 10:03

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by FATHER »

In viitor nu vor mai exista scule. Va exista un port la ceafa care va duce direct la nervii auditivi. Nu tu jitter, nu tu matching... Singurele discutii vor fi legate de mufe : "eu am acum WBT; am avut Oyaide dar nu mi-au placut..."

User avatar
DorinD
Posts: 264
Joined: 20 Nov 2008, 16:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by DorinD »

Iar daca-ti pui wi-fi atunci nici de mufe nu mai poti discuta, curat moartea pasiunii.
"It is never too late to have a happy childhood"

User avatar
Adrian_2k8
Posts: 227
Joined: 30 Mar 2009, 07:54
Location: Bucuresti

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by Adrian_2k8 »

Aveti idee ce s-a intamplat cu audiofil.ro?
"Netul este locul ideal unde omul aberant poate abera si se poate da ceea ce nu este." - by M _ _ _ _ o.

fluffy38
Posts: 405
Joined: 08 Oct 2008, 09:42

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by fluffy38 »

Probabil au trecut pe second hand-uri :shock:
"Civilizatia vine dinspre apus, lumina vine de la rasarit!"

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Audiofilia in Romania moarta prematur in cotez

Post by momolo »

Se pare, este disparut de peste o saptamana, poate chiar 10 zile! Niciodata nu au fost total disparuti mai mult de cateva zile (pacat de atata material risipit in neant, erau multe chestii legate de muzica, cativa au pus suflet, timp si munca, erau si useri cu obraz pe acolo, nu numai mincinosi, snobi si infatuati).
Audiofilia se face din ce in ce mai mica pe zi ce trece..... Vorba aia, nu tine de foame....
Cred ca ultimele scanduri din corabie vor fi salvate de Trancotari, ei au ramas ultima speranta! :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply