Sistem stereo HI-FI

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by Gabriel_Wo »

Pentru muzica anilor 70..80, banuiesc ar fi vorba de pop rock si disco, vei gasi amplificatoare, receivere si boxe pe piata sh.. In ultimul timp, am observat ca lumea de la noi, a inceput sa aduca si sa scoata la vanzare componente in stare buna, spre excelenta! In anii trecuti, lucrurile nu stateau chiar asa. :wink:

Problema e ca, trebuie sa cosmetizezi si sa parfumezi cumva, sunetul acela cyborgic, provenit de pe flacuri, mp uri si din placa audio. Poti incerca receivere Marantz, Lenco, ITT, Pioneer, Kenwood, sau Sansui, amplificatoare Kenwood, Sansui, Marantz, Scott, Technics, Luxman facute in anii 70, pana prin 83, perioada asta fiind cea mai buna, cand inca fabricantii mai puneau piese cu duiumul si placi de furnir din lemn de nuc 8) , de asemeni boxe Yamaha NS facute in Japonia si Danemarca, nemtoaice precum Grundig, Dual, boxe Revox BR si cele din seria Studio, majoritatea fiind Made in Germany..pe piata sh, circula si componente Revox Studer, de mentionat ar fi amplifurile A 78 MK II, B 750 mk II si B 251. Problema e, ca trebuie sa ai fler si sa cunosti bine omul de la care cumperi ! :wink:

Succesuri ! :)
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

panzer
Posts: 115
Joined: 05 Jan 2009, 16:21

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by panzer »

Boomsi Boomsi e un termen pe care l-am auzit si eu destul de recent. :mrgreen: la un team building cu kinderi!!! Mi-a placut si il fac marca inregistrata.

Haidade Gabriel - chiar nu imi vine sa cred ca ai scris ultimul post - cu nume de scule vechi care merita! :D Asa ceva nu se scrie :lol: Mai adaug si Heco tot seriile nemtesti din 80. Sa vezi cu ochii tai ca scrie Made in RFG pe ele. Mai jos ca si calitate decat cele ale lui Gabriel, dar suficiente pentru inceput.

Eu unul am auzit vorbe despre receivere care se aud bine, dar de auzit n-am auzit nici unul. Am auzit un procesor de sunet Meridian 5.1 care se auzea bine cu un power 5.0 Bryston, dar cam atat. Oricum astea doua costa cam cat o garsoniera pe la periferie - nu e cazul acum.

Io zic bogdann sa stai departe de recevere de orice fel. Si nu mai gandi sistemul in functie de conexiuni sa iesi mai ieftin ca te pacalesti degeaba pe banii tai.

Si de ce te legi de computerul ala atat de tare!? Planuiesti sa dai drumul la computer si sa asculti muzica? Ai sa descoperi ca bazaie in primul rand. Apoi - o sa fii surpins dar cu exceptia lui Napoleon (care putea sa faca doua lucruri odata) restul avem un singur procesor. Adica n-ai sa mai auzi muzica daca citesti pe un forum. Muzica se asculta cat timp stai linistit pe canapea/fotoliu cu un paharel in mana si se savureaza. (si muzica si paharelul).

Deci un cd-player vechi (cu telecomanda neaparat) 200 lei. Un amplif vechi - 300 - 500 lei. Restul pana unde poti tot pe boxe vechi. Un cablu interconect "gros" si niste cabluri de boxe si asta e.
Se scriu discurile audio pe computer si gata - ai trecut la level 2! Parol ca daca le alegi cu grija ai sa simti diferentele intre un cd scris de tine din flac si varianta originala!

Boxele: daca e dormitor de bloc - boxulite mici de raft. Daca e mai mare camera stand floor : cele mai comune sunt cele cu 2 difuzoare si un tweeter. Suficient pentru inceput. de fapt moda cu 4 difuzoare si un tweeter e mai noua - nu cred sa gesesti la vechituri asa ceva decat f rar.

User avatar
hondaru
Posts: 317
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by hondaru »

Bogdann fara sa fiu rautacios dar ar trebui sa pui mana sa citesti ceva literatura de specialitate in privinta constructiei boxelor si a amplificatoarelor nu de alta dar sa putem vorbi aceeasi "limba". O buna parte din membrii au cheltuit timp (cel mai scump) si bani si nervi (foarte scumpi si astia) pentru a afla diverse informatii iar unii membrii precum tine vor totul pe tava la un click distanta. Nu ca vreau sa moara si capra ta, dar iti spun cu mana pe inima ca pentru a ajunge sa discerni intre un sunet de calitate de unul prost trebuie sa treci inevitabil prin etapele de "culturalizare" si sa asculti cu urechile din dotare si bune si rele.Din capul locului spun ca nu exista sunet perfect in reproduceri de orice fel, perfectiunea este la concert! Asa cum Gabriel spunea daca vrei sa avansezi pe Fast Forward de banii aceia cumpara-ti niste casti si un amplificator de casti dedicat si un DAC de calitate si apoi poti incepe sa asculti sistemul creat. Daca cu tot dinadinsul vrei boxe + amplificator va trebui sa incepi cu ceva, mai modest la pret asa cum si Gabi spunea din zona vintage, si apoi prin incercari succesive vei descoperi bune si rele. Este greu pe forum sa dam un model sau un brand anume pe care sa-l cumperi pentru ca automat acel model va incepe sa fie supraevaluat si obtii exact contrariul adica in loc sa cumperi bun si ieftin vei cumpara bun dar scump ceea ce inteleg ca vrei sa eviti ca de-aia ai scris aici pe forum.
Oricum inainte de toate trebuie un fundament teoretic bazic pentru a sti ce sa cauti. Aici nu-i ca in zona PC unde iei procesorul X cu MB Y si memoria Z si ti-ai facut computer. Pe forumurile audiofile trebuie sa citesti printre randuri, dar ultimul cuvant va trebui sa fie dat de auditia cu urechile tale si-n camera ta! Sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar aceasta este realitatea.
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by Gabriel_Wo »

Eu am sugerat acel rig initial, format dintr un headphones Burson entry level si un Sennheiser HD 600, stiind bine ce pot amandoua, au sinergie intre ele, o textura sonora buna pentru banii oferiti.
Burson, este un nume relativ nou pe o piata din in ce mai aglomerata a cascofiliei, un brand australian, o constructie robusta, solida precum tancul , cu un aspect interior ireprosabil, piese de calitate, un sunet cu punch, adica cu impact. :wink: Senn HD 600, e o casca confortabila, cu 2,5 N, ca presiune de contact, dinamica, all rounder, adica se preteaza la orice tip de muzica..clasica, jazz, blues, rock progresiv, electronica, pop, usoara..este neutra, mai echilibrata ca surata sa mai mare, Sennheiser HD 650 :wink: , nu duce lipsa de bas, f. important pentru muzica anilor 70..80! :) Are o nuanta cumva dark, dar combinata cu acel un amplif SS dedicat, se lumineaza.

Un Sennheiser HD 650, va putea fi condusa excelent de un amplif Creek OBH 21 SE, dar asta e o alta poveste..

Mai bine strange bani cateva luni, poate un an si achizitioneaza ceva care iti va oferi o valoare mai ridicata pentru suma platita. :idea:

Iar solutia asta oferita de un ordinator, flacuri, mp3, amplif, boxe bookself, datorita configuratiei blocului (plin de rigips), va fi din punct de vedere audibil, infioratoare. :mrgreen:

Problema serioasa o va avea cu acel sistem modest, gen placa de sunet, no offence! .. cum au spus si domnii Hondaru si Panzer mai sus, e important sa investesti intr un cdplayer dedicat. Un laptop nu l poate inlocui, asta e claro! Urechea se cultiva, daca ai resurse, vointa si ambitie..

http://bursonaudio.com/Burson_HA160.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

http://en-us.sennheiser.com/best-audio- ... ifi-hd-600" onclick="window.open(this.href);return false;

Daca devin susceptibil de ce le am vandut, este ca mi am luat un combo din alta liga, de 2 ori mai scump, pretabil ptr auditul meu.

PS>Cine isi va alege aceasta varianta, va avea nevoie de cd player de calitate. Pe piata sh, sunt multe surse vintage bune, problema este cu modele noi. Minimul de 1000 de euro devine obligatoriu, astfel iti vei lua in ras, rigul de casti.
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by momolo »

Gabriel_Wo wrote:Burson, este un nume relativ nou pe o piata din in ce mai aglomerata a cascofiliei, un brand australian, o constructie robusta, solida precum tancul , cu un aspect interior ireprosabil, piese de calitate
o ti una si buna cu "Burson este australian" ! Este chinez 100%, stiu vremea cand exista numai in China si cum sculele audiofile chineze (sub branduri chineze) s-au vandut cel mai mult inafara Chinei, in Australia si USA, probabil i-au "preluat" niste australieni care se preocupa cu marketingul si comertul dar productia, piesele si poate si intreaga proiectare sunt China 100%. Fara indoiala, chinezii nu stiu sa vanda si nu au patrunderea pe pietele (inca) manoase din Occident cat o au smecherii albi. Daca observi la site, sectiunea "Despre noi" te intrebi "Care noi ?!" ( http://bursonaudio.com/About_Us.html" onclick="window.open(this.href);return false; ), nu scrie nimic inafara de bla-bla-ul impersonal, nu spune nimic inafara de povesti lacrimogene (cred ca exista deja texte standard in domeniu). E tipic site fara informatie ca al multora dintre occidentalii care vand productie 100% China sub denumiri "spalate". Chestia cu "piese de calitate" e pentru creduli, sunt piese normale chinezesti, adica nu alea de tot jegul care se vand pe strada Maica Domnului si pe piata orientala, evident, la preturi de nimic. De la o vreme nu o mai cred nici pe aia cu omul alb care supravegheaza in China banda de productie sa iasa scula fara greseli. Pur si simplu chinezii rezolva totul cu facutul iar albii inca le rezolva cu vandutul.
Stiai ca daca ai ceva parale exista firme vestice la care iti comanzi site, brand + marketing in timp ce in China comanzi ce vrei, si-ti fac aia totul de la zero pana la final, de la proiectare la obiectul gata ambalat numai bani sa le dai, tu nu faci decat sa-ti pui numele ?! Problema cea mai grea este cu vanzarea; trebuie sa respecti tot soiul de legislatii si omologari, trebuie sa asiguri garantie, aprovizionare, transport, sa fi integrat in sistemul de impozitare dar in primul rand trebuie sa gasesti clientii, sa vinzi. Ori chinezii au handicapul limbii si faptului ca in tara lor sistemul e foarte diferit de Occident, ei nu se descurca (inca) prea bine cu chestii deastea mai complicate legate de comert si marketing.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by Gabriel_Wo »

Apoi, la acea suma de 3000 de RON, din punct de vedere meloman, sa mai doresti sa ai si un sunet civilizat, nimeni nu va avea scapare, DACA dormi cu laptopul pe perna. Omul nostru din Havana, va trebui sa se reseteze, sa o i a de la inceput, un pas important ar fi sa si achizitioneze primul disc! :) :wink: Trebuie sa recunosc, inceputul este mai greu, dar odata pornit, aluneci cu sania usor la vale..

Cea mai buna varianta pentru un amator EXCLUSIV de muzica rock al anilor 70..80, ar fi achizitionarea unui pick up, fie el si vintage, un amplificator cu intrare phono si o pereche de boxelitze, ieftine la inceput. Toate se fac in timp, componentele se pot upgrada. Primordial este de la ce surse pornesti! Discuri daca stie unde sa caute, sunt buluc. Piata sh e mare 8) , mai ales ca acum se gasesc in rafturile magazinelor bucurestene si LP uri noi, exista si solutia cea mai simpla de a le comanda on line.

Oricum vei incepe sa apreciezi altfel muzica, cauti sa te informezi, te alfabetizezi muzical, acest lucru fiind si cel mai important, iti educi si simturile. :) In timp, e posibil sa apreciezi si muzica clasica, jazz ul. Radem noi, dar erau bune acele magazine foto muzica pline cu discuri Electrecord, fie ele cu o calitate mediocra.. si Melodya, mai te facea sa ..gandesti. Acum toate se ripuiesc, le iei de a valma, informatia muzicala circula aiurea, nu ramai cu nimic in glagorie, nu poti sistematiza nimic..

De la primele auditii, o sa te intrebi pentru ce naiba s a mai inventat si placa audio :?: :x si ptr cine sunt flacurile..
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by West »

Gabriel_Wo wrote:...si ptr cine sunt flacurile..
Pentru hoti :wink:

Site-ul lui Vali Padure http://www.prorock.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mai ales pentru roackeri :mrgreen: Daca ii scrii iti trimite periodic un email cu oferta. Trimite prin posta.
Am cumparat ceva muzica de la el de-a lungul anilor.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by momolo »

West wrote:Gabriel_Wo wrote:
...si ptr cine sunt flacurile..

Pentru hoti
de aceeasi parere sunt si eu.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

panzer
Posts: 115
Joined: 05 Jan 2009, 16:21

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by panzer »

hondaru wrote:Bogdann fara sa fiu rautacios dar ar trebui sa pui mana sa citesti ceva literatura de specialitate in privinta constructiei boxelor si a amplificatoarelor nu de alta dar sa putem vorbi aceeasi "limba". O buna parte din membrii au cheltuit timp (cel mai scump) si bani si nervi (foarte scumpi si astia) pentru a afla diverse informatii iar unii membrii precum tine vor totul pe tava la un click distanta.
Perfect adevarat. Doar ca generatia Y vrea totul la un click distanta. Daca generatia mai veche a cautat asiduu prin biblioteci comuniste de stat sau prin bibliotecile particulare a batranilor o carte buna nu inseamna ca si ei trebuie sa faca la fel. Problema este ca desi totul este disponibil la un click distanta, tot citesc mai putin.

In plus acest thread este unul tipic pentru lumea audiofila. Nu vor fi niciodata toti de acord cu un lucru mai ales pentru ca este un domeniu subiectiv.

Flac-urile sunt un pas educativ inainte. Intr-o lume in care copii fac chef cu youtube-ul, flac-urile educa lumea catre ceva mai bun. Un pas mai tarziu trec la CDuri originale, fisiere HD cu licenta, etc. La urma urmei succesul Microsoft este datorat tot pirateriei. Toata lumea invata gratis sa foloseasca produsele care devin standard in mediile platite.

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by Gabriel_Wo »

Inainte era radio ul ! In anii 50..60, referinta era pickup ul mono si single ul pe 45 de turatii, tot un fel de ..mura n gura, dar nobila 8), fata de omorul din ziua de azi. De la jumatea anilor 70 si inceputul anilor 90, temelia o va constituii caseta audio, un fel de mp3 analogic. :evil:

Din punctul meu de vedere, aparitia casetofonului si vehicularea casetei, ca cea mai populara si trancotara forma de stocare a muzicii CULTE, de calitate si nascocirea videocasetofonului, o alta manifestare desueta a inculturii :roll: , ca doar boborul NU se uita la filme de arta, ci la toate porcariile scornite in acei ani.. a dus la automat la descresterea interesului pentru carte si Maria Sa, vinylul si inceputul sfarsitului analogului. Punct!

Nu trageti in pianist! :)

PS>se adauga si acest magazin on line, in afara de firma dlui Padure, amintit de West

http://www.musicbox-store.eu/" onclick="window.open(this.href);return false;

Aici se comercializeaza si vinyluri second hand!
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by brighty »

panzer wrote: Io zic bogdann sa stai departe de recevere de orice fel. Si nu mai gandi sistemul in functie de conexiuni sa iesi mai ieftin ca te pacalesti degeaba pe banii tai.

Si de ce te legi de computerul ala atat de tare!? Planuiesti sa dai drumul la computer si sa asculti muzica? Ai sa descoperi ca bazaie in primul rand. Apoi - o sa fii surpins dar cu exceptia lui Napoleon (care putea sa faca doua lucruri odata) restul avem un singur procesor. Adica n-ai sa mai auzi muzica daca citesti pe un forum. Muzica se asculta cat timp stai linistit pe canapea/fotoliu cu un paharel in mana si se savureaza. (si muzica si paharelul).

Deci un cd-player vechi (cu telecomanda neaparat) 200 lei. Un amplif vechi - 300 - 500 lei. Restul pana unde poti tot pe boxe vechi. Un cablu interconect "gros" si niste cabluri de boxe si asta e.
Boxele: daca e dormitor de bloc - boxulite mici de raft. Daca e mai mare camera stand floor : cele mai comune sunt cele cu 2 difuzoare si un tweeter. Suficient pentru inceput. de fapt moda cu 4 difuzoare si un tweeter e mai noua - nu cred sa gesesti la vechituri asa ceva decat f rar.
Asta e si solutia mea pentru bogdann: daca asculti muzica veche gen anii '70-'80, cauta sa-ti procuri, cu atentie, de unde crezi tu ca-i mai sigur, scule vintage de calitate si avantajoase la pret. Cauta marci consacrate pentru acei ani si incepand de la un sistem de start iti vei descoperi, ulterior, singur preferintele pentru sunet, caz in care vei putea upgrada componentele sistemului. Nu te arunca, de la inceput, spre chestii scumpe... Intai sa fii multumit cu ceea ce ai, apoi vei putea emite si pretentii.

bogdann
Posts: 11
Joined: 02 Nov 2013, 19:58
Location: Iasi
Contact:

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by bogdann »

Aoleu, e mai greu decat mi.am imaginat. Stau si ma intreb, cei care cumpara scule pentru nunti, evenimente tot cu aceeasi dificultate o fac? Eu cel putin am renuntat.

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by West »

De ce nu te duci la unul din dealerii din Bucuresti? Asculti, primesti un sfat. Ei mai au si scule vintage si te pot ajuta.

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by Gabriel_Wo »

Mie imi face impresia Bogdane, ca vrei sa te insori! Daca faci acest pas mitologic si solar din viata unui individ, atunci nu vei mai avea bani nici macar de o caseta ORWO de 60 min! :lol: Ce legatura au valizele acelea ce tipa si ragaie la nunti si cumetrii, fata de componentele noastre audiofile ? :?:

O nunta serioasa, oricum va avea parte de amplificatoare Marshall JMP1 seria 1970, din acelea batranesti, care au scris istoria rock lui, statii Peavy, microfoane Neumann, Sennheiser sau AKG, procesoare de voce, efecte psihoacustice, procesoare multiefect Lexicon, mixere analogice Avalon, headphones si mixere SPL, casti Ultrasone, convertoare DAD Pyramix sau Prism Sound ADA, efecte Delay, Fuzz, chitari Gibson Les Paul sau Fender Stratocaster, basi Rickenbacker sau Fender Jazz, tobe Tama, Sonor sau Ludwig cu cinele Zildjian, Paiste sau Sabian, piane electrice Fender, Roland sau Yamaha, orgi Hammond, cablaraie..palinka si voie buna! Cam de asta e vorba.. :roll:

Sfatul meu e sa incerci un drum la Bucuresti, la acei selleri care vand aparate noi si sa ti faci astfel o parere la fata locului, asa cum te sfatuieste si prietenul nostru virtual, West! :)
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sistem stereo HI-FI

Post by momolo »

Cel mai bun sfat l-a dat:
hondaru wrote:Bogdann fara sa fiu rautacios dar ar trebui sa pui mana sa citesti ceva literatura de specialitate in privinta constructiei boxelor si a amplificatoarelor nu de alta dar sa putem vorbi aceeasi "limba". O buna parte din membrii au cheltuit timp (cel mai scump) si bani si nervi (foarte scumpi si astia) pentru a afla diverse informatii iar unii membrii precum tine vor totul pe tava la un click distanta. Nu ca vreau sa moara si capra ta, dar iti spun cu mana pe inima ca pentru a ajunge sa discerni intre un sunet de calitate de unul prost trebuie sa treci inevitabil prin etapele de "culturalizare" si sa asculti cu urechile din dotare si bune si rele.Din capul locului spun ca nu exista sunet perfect in reproduceri de orice fel, perfectiunea este la concert! Asa cum Gabriel spunea daca vrei sa avansezi pe Fast Forward de banii aceia cumpara-ti niste casti si un amplificator de casti dedicat si un DAC de calitate si apoi poti incepe sa asculti sistemul creat. Daca cu tot dinadinsul vrei boxe + amplificator va trebui sa incepi cu ceva, mai modest la pret asa cum si Gabi spunea din zona vintage, si apoi prin incercari succesive vei descoperi bune si rele.
Cred ca bogdann va putea supravietui si fara dealeri. In felul asta va avea si bani de nunta cu lautari in real-life (ca sa stie cum suna basul si cu toba mare). :D Iar dupa nunta nu-si va mai pune aceste intrebari existentiale, defapt nu va mai pune deloc intrebari, doar va raspunde la ele.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply