Un subiect interesant !

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by momolo »

RaimondAudio wrote:O unealta exceptionala a democratiei este internetul. Cred ca usor usor se dovedeste a fi cea mai mare inventie a omenirii. Internetul de masa n-are mai mult de 10 ani si deja schimba puternic mentalitati peste tot in lume.Ca orice scula poate fi folosita gresit, dar se vede clar ca internetul este cel mai bun propovaduitor al "religiei" numita democratie. Schimbarea mentalitatii intregii umanitati in doar cativa ani e fantastica. Poate e prima oara cand mentalitatea umana incepe sa recupereze din avansul pierdut cu tehnologia.
de acord si eu cu tine Greierasule!
Dar manualul ala al democratiei nu poate fi "tiparit" de catre politicienii mioritici deoarece ei sunt primii analfabeti democrati ai tarii. Daca ai cunoaste indeaproape personaje care detin Puterea in tara asta, indiferent de tabara politica, ai observa ca respectivii au o baza de mentalitate si gandire profund antidemocratica. De aceea eu scriu despre neo-feudali si neo-feudalism. Am scris si alta data ce-mi spunea bunica mea monarhista: "Fereste de bogatul saracit si saracul imbogatit!". Ei bine, in tara asta cei care ajung sa detina Puterea considera ca drept "divin" sa-si aroge dreptul ca sa incalce orice lege care nu le convine si sa indoaie orice regula care nu le este direct de folos. In dispretul turmei considerata un mare zero. Este exact mentalitatea feudala de "drept divin" peste poporul socotit ca o turma de oi proaste ce trebuiesc manate cu batul de la spate.

Guvernul este plin de indivizi care detin tot soiul de firme si firmulite ori direct, ori prin familia lor sau oameni "de paie". Toti astia sunt primii care fac evaziune fiscala, care dau spaga la licitatii, care incalca legea in fel si chip. Tot ei apar la TV si ne propovaduiesc "cele bune si drepte" pozand in cavaleri ai binelui poporului, tot ei cu mana cu care fura isi fac cruce la biserica sau cu gura cu care spurca, spun "cele sfinte" in prezenta unor popi care nu sunt diferiti de ei, doar in alta uniforma si inregimentati intr-o alta "putere".

De la care dintre astia astepti sa-ti "tipareasca" manualul democratiei ?! De la cei care fura voturile cu sacul si cu sms-ul ?! De la cei care sunt primii evazionisti ai statului ? De la niste borfasi si penali de drept comun care-si aroga pozitia unor alesi ai soartei ?!

Intra in oricare partid (desi nu te sfatuiesc! Pe mine m-a ferit Dumnezeu sa fac greseala asta!) si vei constata ca ai intrat intr-o gasca, intr-o banda de profitori si lichele. Daca esti om cinstit si refuzi sa pui botul la troaca spagii (desi tentatia este foarte mare! Intr-un minut "te rezolvi" pe tine si-ti "rezolvi" si familia), daca refuzi furtul, inselaciunea, "jmecheria", atunci te vor elimina urgent din orice joc deoarece nu esti ca ei. Orice animal diferit este expulzat din turma, e o regula a evolutiei. Si am constatat ceva interesant, chiar si involutia isi are legile ei!

Tot acest spectacol asazis democratic pe care-l traim de 23 de ani este in realitate o parodie a unei alte forme de dictatura, o dictatura oarba, fara cap, o dictatura a tupeistului, obraznicului fara scrupule care da din coate, minte, fura si tradeaza doar sa se suie peste gramada de unde va profita cat va profita pana il da altul ca el la o parte sa faca acelasi lucru.

Mergi la orice partid si vorbeste serios despre corectitudine, despre cinste si respectarea cuvantului si respectarea principiilor frumoase scrise pe hartie! Te vor asculta plictisiti daca vei avea rara sansa sa te asculte careva! Insa "Jocurile" sunt facute ocult, dupa usile inchise, pe la cate un colt intunecat de cafenea sau o sufragerie de viloana. Cei mai multi au mentalitate de clan, de trib, de ginta. Cum ajung sa preia fraiele in maini numesc in functii de putere "prietenari" (vorba vine, in majoritate nu au prieteni, sunt unii cu altii precum hienele flamande care rad), rude, nasi, veri, frati, copii, neamuri. Nu conteaza principiul competentei, habar nu au ce inseamna eficienta deoarece majoritatea sunt niste putori si niste ingalati, mai ales aia crescuti in puf in mijlocul fostei nomenklaturi PCR. Astia ce manual sa tipareasca ?! Pai mai degraba s-ar pricepe sa tipareasca manualul jmecherului, manualul tupeistului nesimtit si arogant, manualul mitocanului, manualul mincinosului plagiator, manualul hotului, delapidatorului, gainarului, fariseului!

Pe mine unul ma bucura doar cand ii vad cum se musca intre ei.
Isus a spus, "Eu nu va aduc pacea, eu aduc Sabia!". Si mai este o vorba desteapta, "Daca vrei pace, pregatestete de razboi!"
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Un subiect interesant !

Post by Kostas »

Din pacate stilul civilizatiei americane tinde sa consume resurse tot mai mari si sa apeleze la resursele altora - cine vazut filmul Avatar a inteles depre ce este vorba cu adevarat - dai dracu pe bastinasii aia cu cultura lor, au resurse - pe ei, iar noua ni se intampla exact acelasi lucru.
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

FATHER
Posts: 91
Joined: 08 Oct 2008, 10:03

Re: Un subiect interesant !

Post by FATHER »

Mai asteapta cineva ca Romania sa intre intr-o zodie a civilizatiei de tip teuton ? Daca aveti curiozitatea sa cititi publicistica de Eminescu sau de Nae Ionescu o sa intelegeti mai bine... O sa vedeti filonul adevarat. Eu unul am trait senzatia aia pe care cred ca o are un parinte cand afla ca baiatul lui e homo.
Noi stim sa futem orice model politic-social. Va rog sa ma scuzati dar chiar nu gasesc un termen mai potrivit...

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Un subiect interesant !

Post by VTP »

De ce in Germania nu ar avea loc o revolutie?
Pentru ca organizatorii nu ar primi acord de la politie!

Multi s-au perindat in asti 23 de ani peste hotare, putini au si VAZUT si INTELES CEVA! Si inainte de '89 s-au perindat destui si nu au vazut si inteles NIMIC! In buna masura si pentru ca s-au lasat prostiti de stralucirea vitrinelor, de multimea luminilor si nu au vazut nici insingurarea indivizilor, nici relatiile dintre ei. E placut sa vezi ordinea si curatenia, nu si duritatea asa zisei democratii. Ipocrizia mersului obligatoriu la biserica duminica, ipocrizia comportamentului afisat in societate care sileste individul sa respecte tot felul de reguli stupide, doar pentru a nu iesi in evidenta intr-o comunitate intepenita in reguli dinaintea "comunismului"!

@ R.A.,
E bine sa stii bine ce inseamna termenii pe care-i utilizezi, altfel, utilizarea lor devine caraghioasa!
Americanilor simpli (dar onesti, vorba lu' nenea Iancu) li se spunea ca, daca vine comunismul peste ei, vor trebui sa-si puna nevestele la comun! De unde si indignarea democratica si McChartista.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by momolo »

VTP wrote:li se spunea ca, daca vine comunismul peste ei, vor trebui sa-si puna nevestele la comun!
:D acum si le pun de buna voie fara comunism, se numesc "swingeri", se importa si la noi obiceiul ! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by momolo »

Ce tot vorbeam mai devreme, asta e modelul...
Dacă ar fi să-și aleagă o regină, pițipoancele din toată lumea ar alege-o cu sigurnață pe această tânără. Ea s-a pozat cu telefonul mobil pe podul Brooklyn chiar în timp ce un om încerca să se sinucidă, iar oamenii legii se străduiau să-l convingă să renunțe la planul său.
Fata cu sânge rece a stat ceva timp până când să se decidă care e cea mai bună poziție, astfel încât să-l încadreze în peisaj și pe sinucigaș.
Înainte să imortalizeze momentul, și-a aranjat paltonul și fularul și a schițat un zâmbet larg, ca și când întâmplarea ar fi amuzat-o peste măsură.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/cea-mai ... mpaign=b13" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Un subiect interesant !

Post by RaimondAudio »

:) VTP sa fim un pic mai precisi. Eu tocmai am mentionat rigiditatea oamenilor de la Viena, chiar si la Paris se simtea usor, dar nimeni nu spune ca ei sunt perfecti. Totusi tragand linie poate cumva e mai bine la ei. Dar sa coboram cu privirea mai jos pe harta Europei, catre italia, Spania, Portugalia, sudul Frantei, Grecia. Aici relatiile interfamiliale sunt mult mai sincere, mai normale, mai apropiate de cele ale noastre. De ce sa nu ne inspiram de la ei ? E asa rusinos sa te comporti ca italienii, spaniolii, etc ? Nici astia nu sunt perfecti dar sunt perfectibili. Ce alta varianta am avea ? Din nou comunismul romanesc condimentat cu cel asiatic ? Orice om are o singura viata aici, de ce sa nu-si aleaga fiecare ceea ce doreste ? Noi democratii nu tinem cu forta pe nimeni. Cum au plecat milioane de romani spre vest nu se supara nimeni daca altii pleaca spre est. Eu personal sunt in stare sa am prieteni de orice convingere cata vreme nu ma agreseaza cu ea.

Apropos de ipocrizia nascuta in democratie: in vara ne-am rugat de niste prieteni corporatisti sa vine pe la tara pe la noi. Le-am explicat ca-i langa Bucuresti si ca nu ii ducem in salbaticie. Pe vremuri tata a pus niste meri pe langa marginea gardului. Anul asta poate or fi ajuns la maturitate ca au facut niste mere exceptionale: mari, foarte rosii, parfumate si extrem de gustoase. Niciodata n-am mancat vreun mar mai bun iar eu de fel nu prea ma ating de mere... doar ca sunt un pic cam tari, ai de rontait la ele. Cand m-a vazut gagica ca iau un mar , ca il sterg pe bluza si ma apuc de mancat s-a speriat si a zis mirata : :lol: ai curaj sa mananci mere din copac ? Am ramas interzis si zic si eu ca prostu: pai de unde vrei sa le mananc ? la care ea: nu sunt otravitoare ? :lol: Apoi a venit un localnic din sat cu peste de la garla, un crap de vreo 5kile. L-am facut pe gratar cu mamaliga si mujdei de usturoi verde din gradina. Tipa n-a mancat ca omu n-avea 2 dinti in gura. na, omu era om de la tara, nu era manechin. In schimb zice ca vrea pizza :lol: Capacul l-a pus cand era socata ca nu exista internet la Vodafone in curte :lol: Fiecare tip de oranduire isi are "pitziponcii" ei :mrgreen:
yahoo messenger : RaimondAudio

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Un subiect interesant !

Post by VTP »

@R.A.,

Voi democratii????? Nu tineti pe nimeni cu forta?????????????
Stimabile! Care democrati????? Care democrati????? Cred ca ai uitat sa te trezesti la realitate!!!!!! Cu asa democrati, vai de copii tai si de urmasii lor! Aveti realizari marete de care te feresti sa spui ceva, de parca nu ai inteles subiectul! Daca nu se realiza ce s-a realizat sub "comunism" ce ar mai fi sfeterisit democratii tai??? Cu realizarile acestea marete, cu un stat cu institutii in disolutie, nu e de mirare ca viitorul nu apare prea roz, si atunci, lansezi fumigena: comunismul romanesc condimentat cu asiatic !!!! E o gogoasa perimata, ca si "boborul care uita, bla, bla, bla, repeta istoria, bla, bla, bla!". Cunosti vreun caz in istorie? Si apoi, cu "democrati" la carma nu se mai poate repeta istoria, ba vom merge drept si rapid, cu tarile bananiere, catre un viitor luminos, adevaratul viitor luminos, nu cel "comunist"!

Imi pare rau, termenii pe care-i folosesti nu arata ca ii si intelegi sau stii ceva despre ei!

Marele filozof democrat roman Spalatzelu spunea: " Educatia si erectia sunt la fel: daca le ai, se vede!" De acord cu adancimea gandirii sale!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by momolo »

RaimondAudio wrote:Noi democratii nu tinem cu forta pe nimeni.
Greiere, la faza asta m-am prabusit, era sa ma patez cu cafeaua! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Un subiect interesant !

Post by RaimondAudio »

:) Noi democratii in sensul noi, milioane de romani care preferam democratia. VTP a exprimat clar ca nu doreste democratia ci comunismul care a avut relizari marete. Este adevarat ca s-au facut si lucruri fantastice sub comunism, ar fi nedrept sa nu vedem acest adevar. In democratie mai trebuie sa te salvezi si singur, statul nu mai are un rol atat de paternalist cum era inainte in comunism. Disolutia institutiilor statului se produce cand se doreste asa ceva. Nu democratia produce acest fenomen ci lipsa respectarii regulilor. Cata vreme nu s-a produs o curatare a clasei politice prin legea lustratiei de exemplu, ce sanse ai sa faci democratie cu fost comunisti la putere ? Greselile poporului din anii'90 se resimt puternic acum dupa 20 de ani. Lumea romaneasca incepe sa invete democratia.
yahoo messenger : RaimondAudio

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Un subiect interesant !

Post by momolo »

RaimondAudio wrote:Noi democratii in sensul noi, milioane de romani care preferam democratia
nu e de bon ton si este chiar antidemocratic sa vorbesti in numele altora cu care nu te-ai inteles in prealabil sa vorbesti in numele lor.

Astfel, chiar tu demonstrezi din prima fraza ca nu intelegi pe deplin spiritul democratic.

Comunistii erau aia care vorbeau in numele "celor multi"(maselor) si "in numele poporului" (am asistat anul trecut la kakariada si modul asta de adresare a fost pe placul a 7,4 milioane de votanti pe hartie si vreo 3,5 milioane in realitate, parte manati si prin amenintari. La randul meu am fost amenintat ca nu-mi mai iau salariul daca nu am stampila de votac pe buletin - si prin asta am continuat in paranteza discutia despre ce ne-a adus democratia?! In final NU m-am dus insa stiu destui care s-au dus de frica!).
RaimondAudio wrote:VTP a exprimat clar ca nu doreste democratia ci comunismul care a avut relizari marete.
mie personal nu-mi este clar ce doreste domnul VTP chiar daca il cunosc mai bine ca tine. Din respect, macar si pentru varsta nu mi-as permite sa afirm ca stiu ceea ce doreste dansul.

Greiere, incearca sa fi mai.... democrat si sa nu judeci, sa nu pui stampile ci sa aduci argumente respectand adversarul de discutie.
Inca o data, chiar tu demonstrezi ca nu intelegi anumite principii democratice. Unul din ele si la loc de cinste este respectul. Iar respectul nu permite sa "sti" ceea ce-si doreste celalalt ci eventual sa-l intrebi ceea ce isi doreste.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Un subiect interesant !

Post by RaimondAudio »

Da, este perfect adevarat, incerc sa invat si eu din mers . Era bine sa fi invatat de copil din familie cum se fac lucrurile corect, practic ce e democratia, dar si eu vin tot din sistemul celalalt si inca am lacune. Imi cer scuze fata de VTP daca am impins lucrurile prea departe (fara intentie).
yahoo messenger : RaimondAudio

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Un subiect interesant !

Post by VTP »

RaimondAudio wrote:Da, este perfect adevarat, incerc sa invat si eu din mers . Era bine sa fi invatat de copil din familie cum se fac lucrurile corect, practic ce e democratia, dar si eu vin tot din sistemul celalalt si inca am lacune. Imi cer scuze fata de VTP daca am impins lucrurile prea departe (fara intentie).
Sper ca nu ai avut probleme de familie si nu a avut cine sa te indrume! Sa nu-ti inchipui ca ca pe vremea "comunismului" in familii te invata sa furi, sa injuri sau alte lucruri reprobabile! Vad ca tot bati campia democratiei, dar, pentru lamurirea tuturor, poti sa dai o definitie a democratiei, asa cum o vezi d-ta???? Si am sa-ti spun ceva interesant despre democratie: cu o ocazie oarecare, aflat in Grecia, am cunoscut un profesor universitar cu care am stat putin de vorba, schimband impresii despre evolutia lucrurilor in general. Zambind, mi-a spus ca ei, grecii, au "inventat" democratia ( mai ales ca atunci populatia fiecarei asezari era relativ mica ). S-au lamurit in scurt timp, odata cu delegarea votului catre un reprezentant, si, au vandut "mica inventie" la tampitzii care cred si inafara bisericii, personaje care azi se impart in fraierii ce cred in continuare si "democratii" care ii conduc. Daca "veneai complet din democratie", exista riscul sa fii doar o lacuna! Marturie sta procentul mare de "tineri democrati" pe care-i intalnesti peste tot, injurand, stand cu "aia"'n gura (si baieti si fete), adepti ai dezvoltarii personalitatii prin alcool, droguri, manele, prost gust si nulitate in cunostiinte de orice fel!
Pentru documentare, trebuie sa-ti spun ca cel la care faci referire, si il blamezi,(comunismul), este o UTOPIE, ca atare e ridicol sa folosesti acest termen fara suport in realitate.
Diversele forme de socialism ce au existat si sunt si in prezent in multe parti ale lumii, inclusiv in nordul Europei (oricat ar parea de incredibil!), sunt departe de utopia comunista, si, se departeaza odata cu agravarea crizei mondiale.
Eu nu spun ca ar trebui sa ne intoarcem la socialismul ceausist, dar, nici la capitalism, indiferent de forma. Indiferent de propaganda sau crezul unora, capitalismul nu se mai autoregleaza pe lagile economice de acum 400 de ani! Nu-l mai lasa nici progresul tehnic, dar, mai ales concentrarea bogatiei care impiedica functionarea economiei. Lucrurile sunt evidente, doar interesatii si credulii nerozi mai spera! Nu e de mirare, dar se uita ca orice oranduire creiata de om are lacune care o sapa din interior inca de la inceput!
Incearca sa te documentezi cu mintea deschisa si vei intelege ca economicul determina politicul si, daca Hitler a ajuns cancelar, s-a datorat si faptului ca neamtul de rand se ducea la brutarie cu 2 valize de marci pentru o paine, daca o gasea! Indoctrinarea politica a venit ulterior.

Apologies accepted!

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Un subiect interesant !

Post by RaimondAudio »

Confunzi democratia cu capitalismul. Nu ai cum sa spui ca democratia este proasta atata vreme cat nu ai trait-o, nu ai simtit-o. Daca vrei sa faci apologia comunismului foarte bine, dar asta nu inseamna implicit ca trebuie sa denigrezi o alta forma de oranduire. De ce te deranjeaza pe tine cum vor sa traiasca altii ? Fiecare are dreptul sa isi doreasca ceea ce ii place. Cata vreme tu poti sa nu fi de acord cu mine si sa iti exprimi dezacordul inseamna ca e un pas catre democratie. Libertatea de exprimare in orice domeniu tine atata vreme cat nu afecteaza libertatea celorlati de exprimare. Este irelevant faptul ca un grec, oricat de profesor ar fi a renuntat la democratie.De fapt este notoriu ca in Grecia au fost nuclee socialiste puternice. Daca toti grecii au facut asa ceva inseamna ca se intrezareste explicatia de ce Grecia a ajuns in stadiul actual. Daca ar fi sa comparam valoarea Greciei de astazi "nedemocratice" cu valoarea Greciei de pe vremea democratiei am senzatia ca balanta s-ar inclina in favoarea inaintasilor. Orice popor de-a lungul vremii isi pierde busola, mai rau e sa nu o mai caute.
yahoo messenger : RaimondAudio

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Un subiect interesant !

Post by VTP »

Astept definitia democratiei in varianta R.A.!
Si asta pentru ca incerci sa amesteci lucrurile, referindu-te la drama pseudo-capitalisto-democratica din acesti 23 de ani ca la DEMOCRATIE!
Nu am trait democratia? Nu am simtit-o? Ba o simt zi de zi si simt ca pute!!! Incepand cu cea de peste ocean si terminand cu cea romaneasca! Iar cand un aparator al ei o ridica in slavi, mirosul se ridica pana la cer! Asa cum te feresti sa dai o definitie a acestei democratii, mi-e greu sa cred ca poti exemplifica avantajele ei (ar insemna o definitie!)
Si observ ca atunci cand n-ai raspuns, procedezi ca toti "democratii"!
Lasa-i pe grecii de rand, ei se intreaba unde sunt banii, atat cei ce i-au bagat in criza, cat si cei Livrati cu bunavointa" ca ajutor mUiE! Ca de vazut, nu prea i-au vazut, asa cum s-au volatilizat si cei luati de la FMI de guvernele romanesti de "democrati"!
In niciun caz DEMOCRATIA pe care o tot clamezi nu va rezolva criza economica globala! Crize au mai fost si rezolvari temporare au fost, acum funia e cam scurta, pana la par e putin.
Ioropa unita si democratica impune, democratic tot felul de legi si lucruri care merita respectate, ca sunt, doar, emise democratic:eu am retinut ce jujeu trebuie sa poarte cateaua mea daca o duc la stana! Jujeul (democratic) trebuie sa aiba o lungime de 11 cm!!!!!!!!!
:shock: Si sunt multe exemple de democratie in UE! :lol:

Astept sa ma lamuresc: ce este democratia in viziunea R.A.! :twisted:

Post Reply