Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by remoteviewer1 »

acustika
Inseamna ca integratul meu Yamaha AX-900 la un consum de 600 wati in sarcina ar consuma cel putin dublu cat al tau, mai ales la traful si conzii pe care ii are inside
Discutiile despre putere sunt mult mai complexe decat par, aici nefiind un forum al electronistilor nu voi intra in detalii, insa pot sa spun ca puterea este masurata de fiecare producator "diferit" si pentru a avea o valoare precisa trebuia avut in vedere mai multi factori si exista mai multe metode; nu se pot generaliza in acest caz informatii oferite de fnz in anumite conditii cu realitatea de acasa. Oricum in electrotehnica (neaudofila)se masoara mai des energia consumata (care reprezinta puterea (valoare instantanee) in timp) si cifrele de mai sus se prezentate de mine refereau mai precis la Watti-ora cu toate ca pe site-ul fnz e scris sec W.

Dupa cum preciza si momolo, cu cat se incalzesc sculele cu atat suna mai bine, avantajul (unul dintre) celor pe lampi fiind dupa parerea mea ca ajung in parametri "audiofili" mult mai repede ca cele SS (contrar convingerilor unora ca trebuie asteptat mult sa se incalzeasca ca pe vremea televizoarelor cu lampi)- insa nu putem generaliza..., si de la aparat la aparat, lucrurile difera putin in realitate.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
JohnnyDarkRo
Posts: 144
Joined: 09 Oct 2009, 17:25
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by JohnnyDarkRo »

Gabriel_Wo wrote:Ieri Renel, azi E.On ! Acum 2 luni in urma, odata la 3 zile, aveam ora consemnata sa n i se stinga lumina, putin trecut dupa miezul noptii, cand omul negru nu sosise.. :x . Suficient sa ne dea peste cap centralele termice, ordinatoarele si laptop le aprinse din casa, suficient sa uzeze diode, triode si condensatori ! Numai vb, de cateva caderi de tensiune, in preajma sarbatorilor, astea fiind moartea sculelor fara protectie..acum 10 ani, maestrii Renel mi au nenorocit o frumusete de Bang and Olufsen. ..

Mai are rost sa le tinem aprinse, mai ales cand nu suntem acasa ? :roll:
Ma tot framanta problema asta! Caderi de tensiune sunt peste tot in Bucuresti, fie vara, fie iarna. Indiferent de scuzele si explicatiile firmei de electricitate, cei care suferim suntem noi, consumatorii.
Ce solutie avem la dispozitie (ma refer anti-socuri inalte aparute imediat la revenirea curentului)? Erau niste prelungitoare cu protectie, unele la magazine gen Altex/Domo/etc, altele de la firme gen Supra. Cele low-cost ma gandesc ca poate baga paraziti, eu nu ma pricep la electronica... Nici despre cele scumpe nu am ce sa spun.
O alta solutie despre care am citit sunt niste device-uri care se baga in prima pozitie in prelungitorul care alimenteaza sistemul, si care preiau sarcinile mari si le transforma in caldura. Era unul de vanzare si pe la DVDplanet.
Daca are cineva mai priceput solutii mai bune il rog sa ne impartaseasca!
AudioAero Capitole SE, Aurender N100SC, Roksan TMS 3, JVC TD-V621, Thrax Dionysos, Thrax Orpheus, Thrax Teres, Ascendo Z-F3 SE, cables and power conditioner by Iura, HiFi Expert Audio Racks.

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by hersorin »

Vin si eu cu o parere , conditionatoarele de retea .
Asa ceva as lua eu dar aici am un curent perfect , http://www.gigawatt.eu/products_b.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ce m-a frapat foarte tare e asta " All GigaWatt products are subject to an insurance policy, that covers damage to the connected equipment up to 250 000 EUR :shock:
Pretul e decent comparativ cu alte marci .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

glucica
Posts: 435
Joined: 03 Nov 2009, 15:11
Location: Bucuresti

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by glucica »

hersorin wrote:...Asa ceva as lua eu dar aici am un curent perfect ...
Cum ai determinat chestia asta?
---
Personal nu cunosc solutii care sa nu afecteze sunetul.

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by hersorin »

Am niste aparate cu care am masurat pe o perioada mai lunga . Fluctuatia maxima a fost 229-231 pe cind in Romania am citit 219-242 . De oprit curentul in 5 ani de cind locuiesc in aceasta zona o singura data mi-a fost taiat curentul fara avertizare . Daca se taie curentul stiu sigur deoarece am citeva aparate la care se deregleaza ora .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by momolo »

Pana acum nu am gasit nici un prelungitor cu protectie (de orice fel si am incercat chiar si cele scumpe cu destinatie haudiofila) care sa nu afecteze sunetul in rau. In absolut toate cazurile am constatat intr-un final ca cel mai bine suna daca bag aparatele direct in priza fara nici un filtru, fara nimic.

Apoi am constat ceva si mai nasol, toate conditionatoarele de curent (evident, audiofile, nu discut despre alea destinate computerelor deoarece astea chiar sunt de tot dezastrul), deci toate afecteaza sunetul in rau cu o mica exceptie. Deocamdata nu sunt lamurit pe deplin de un singur caz de conditionator activ unde am constatat doua situatii - la aparatele care consuma putin (preu, cdplayer) pare sa ajute sunetul, evident, efectul care pare sa-l faca e sa-l rafineze insa mai exista o problema in opinia mea, baga si un fel de coloratie specifica, un fel de indulcire a sunetului si nu stiu in ce masura e corecta treaba asta?! ...In fine, am mai spus, termenul de corect e relativ in audiofilie. A doua problema constatata este afectarea in rau a sunetului in cazul aparatelor care consuma mult si mai ales variabil, recte amplificatoarele in clasa AB (si aici precizez ca o seama de solid state enuntate a fi in clasa A sunt in realitate intr-o clasa AB cu partea de A mai mare, singurele pe care le-am gasit a fi in clasa A pura sunt anumite lampase la care oricat ai da mai tare, consumul de curent ramane perfect constant). De aflat e foarte simplu, intercalati un ampermetru analogic intre aparat si priza (cu grija sa nu va curentati) si vedeti in ce masura acul sta teapan nemiscat sau incepe sa joace cand dati amplificarea mai tare sau cand aparatul functioneaza. Daca acul este fix pe loc orice ar face aparatul respectiv, inseamna ca are un consum constant, adica este in clasa A pura. Daca acul misca inseamna ca exista un consum variabil si daca acest consum e mare (cazul unui amplificator de putere) problema la conditionator se complica infinit, practic acesta ar trebui sa asigure curent fara intarziere la consumurile de tranzitie ceea ce practic este imposibil, e ca si cum ai spune ca exista in realitate motoare cu randament 100%.

Astfel, dupa cate am auzit (evident, cu urechea) toate aceste dispozitive (prelungitoare cu filtre, conditionatoare audiofile pasive si active) modifica sunetul si majoritatea o fac destul de masiv, adica nu e ceva dificil de auzit chiar si pentru un trancotar fara experienta. Problema este daca schimbarea e in bine ?! Eu unul am constat in timp destul de indelungat o situatie repetitiva, afectarea pare sa fie in rau si nu in bine. Judecarea problemei nu e deloc simpla, de cele mai multe ori avem tendinta sa concluzionam ca daca se aude altfel este automat mai bine, de multe ori e vorba de o iluzie legata de rezolutie care aparent pare sa fie mai mare insa in realitate fiind vorba de o simplificare a sunetului si un fel de ne-liniaritate in banda audio, cam ceea ce ar face si un EQ stiind ca ridicarea frecventelor medii-inalte (sau coborarea in nivel a celor joase) creeaza iluzia unui soundstage (cica) mai mare si a unui detaliu (fals) mai ridicat. E cam acelasi gen de pacaleala la ureche ca in cazul dinamicii la magnetofoane si casetofoane unde majoritatea celor fara experienta denumesc "dinamica" un fenomen exact contrar, practic o compresie, o simplificare. De multe ori simplificarea sunetului creeaza iluzia de "mai curat", "mai rezolut", alte ori o exacerbare a zonei medii si a inaltelor par sa creasca "rezolutia", evident fals, sunetul fiind o suma extraordinar de complexa de interferente si in cazul asta discutam de un dezechilibru. Oricum, asa cum a mentionat hersorin mai sus, modelul este sunetul din natura, cel real, direct, insa urechea omului nu are memorie....teoretic! :) Dar cine are posibilitatea sa compare sunetul natural cu cel reprodus de un sistem audio isi da seama (daca are cat de cat ureche, unii nu o au din dotare si nu-i nici o problema, nu exista competitie in acest sens).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

glucica
Posts: 435
Joined: 03 Nov 2009, 15:11
Location: Bucuresti

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by glucica »

hersorin wrote:Am niste aparate cu care am masurat pe o perioada mai lunga . Fluctuatia maxima a fost 229-231 pe cind in Romania am citit 219-242 .
In afara de tensiune mai exista o suma de parametri care pot fi masurati si influenteaza puternic sunetul, precum si o alta serie de parametri care scapa inclusiv producatorilor de conditionatoare audiofile apreciate (nu ca i-as cunoaste eu :D ).

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by remoteviewer1 »

Masurarea "unora" din parametrii energiei la 2 prize diferite(cu instrumente "rudimentare") este exact cum ai bea apa de la 2 izvoare din lumea asta si ai putea sa afirmi cunostinta despre toate apele din lume. Fiecare "priza" are ca sursa un tranformator coborator (fiecare instalatie de joasa tensiune este proiectata diferit) si in Romania si in Belgia poti avea parametrii diferiti in prizele din acelasi oras sau chiar in aceasi casa, foarte diferiti... Generalizarea de tipul curentul de undeva e mai bun decat celalalt poate sa fie doar o apreciere personala fara acoperire in lumea reala atat cat nu s-au facut masuratori "complete", repetate si conform unor standarde recunoscute international. Chiar si masurile detaliate nu au nicio relevanta cu sunetul audiofil, cine a bagat in priza un aparat de achizitie a datelor (de tip osciliscop) poate vedea cum se deformeaza sinusoidele cat de cat perfecte cand porneste un aparat de aer conditionat sau un calculator in prizele "vecine". Acum curentul de centrala atomica o fi mai audiofil decat cel de la centrala termo? Lasand gluma la o parte, am observat empiric faptul ca "instalatiile de joasa tensiune" mai moderne si distributia pe conductor de cupru fac bine sunetului, observand ca instalatiile pe aluminiu (mai vechi) au tendinta sa strice sunetul.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by momolo »

remoteviewer1 wrote:Lasand gluma la o parte, am observat empiric faptul ca "instalatiile de joasa tensiune" mai moderne si distributia pe conductor de cupru fac bine sunetului, observand ca instalatiile pe aluminiu (mai vechi) au tendinta sa strice sunetul.
exact acelasi lucru l-am observat si eu, rezultatul fiind pentru mine chiar peste asteptari, diferente mari. Chiar si cu sarma din cupru made in Turcia e mai bine decat cu fostul aluminiu ceausist. Curentul e al naibii de important, vorba acelui grec, e totul in audiofilie!

Apropos de ceea ce-ai spus mai sus, oricine are un osciloscop poate vedea in ce hal arata curentul alternativ de la priza. Niciodata nu am vazut sinusoida perfecta, de multe ori nici nu e vorba de sinusoida ci de o strambatura sinistra.

Parerea mea este ca nici un conditionator audiofil nu poate face abstractie de calitatea curentului de la priza. Daca imbunatateste ?!....Este o intrebare la care greu se raspunde...
Astfel, cu sau fara conditionator seara tarziu sau noaptea se aude mai bine pentru ca poluarea electromagnetica e mai mica. Fiecare isi poate socoti daca se merita cheltuiala pentru conditionatoare. In opinia mea cred ca sunt alte cai (audiofile) ceva mai ieftine pentru o imbunatatire. Consolare insa exista, daca ai conditionator (mai ales activ) ai sculele audio mai protejate contra problemelor facute de furnizorul unic de monopol. Evident, sunt eficiente si prelungitoarele cu protectie (stiu cazuri in care sculele bagate in astfel de prelungitoare au scapat intacte in timp ce restul din casa s-au prajit, mai ales in cazul fulgerelor vara). Dar problema este ca aceste prelungitoare strica nasol sunetul. Eu daca m-as afla in conditii ideale as alege sa am o instalatie electrica pe cupru plin cu sectiune mare, o impamantare foarte buna si paratraznet pe acoperis dupa care as baga sculele direct la priza fara nici un filtru sau contionator. Evident, prelungitorul (simplu) in care bag sculele este al naibii de important. Am observat ca prizele (calitatea prizei) conteaza chiar mai mult decat sarma/ conductorul din prelungitor. Si evident, sper ca nu mai e un secret pentru nimeni, tot sistemul trebuie alimentat dintr-un singur punct, recte dintr-un singur prelungitor si nu bagat fiecare aparat in cate un perete din casa! (cum am vazut chiar la persoane simandicoase, :D cica suna mai bine daca pui ampliful in priza din baie si playerul in priza din sufragerie!! :D )
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by RaimondAudio »

Tensiunea daca-i "stramba" se mai poate indrapta, nu-i bai, ba chiar insasi circuitele audio au un grad mare de imunitate la problema asta, in schimb daca nu e curent, nimic nu e :) Singurele care ajuta aici sunt acumulatoarele de energie. Cum bobinele le putem exclude din start ca eficienta, nu raman decat condensatoarele. Fara ele poti sa ai si mama conditionatorului....
yahoo messenger : RaimondAudio

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by DAN_TM »

Acum cativa ani un amic de pe un forum apus isi facuse un amplif DIY cu o droaie de condensatoare.Ajunsese cu capacitatea lor pe la 500 de mii de micro.Atunci nu stiam mai nimic(nu ca as stii mare lucru despre curent, tensiune, etc acum) despre fapta lui.Multi audiofili au ras de ce isi construise.Cred ca au ras degeaba.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by RaimondAudio »

De ras poti sa razi , rasul e la liber :lol: Totusi daca e sa fim seriosi trebuie sa observam ca puterea la boxe e precum puterea la roata masinii. La ora actuala conduc o masina cu circa 200CP si cu 3 moduri de functionare: eco, normal si sport. Aceeasi putere o regasesti la toate cele 3 moduri, dar diferenta o face cat de repede este pusa la roata aceasta putere. In modul eco ea este livrata lent pentru un consum si o poluare minime. La polul opus in modul sport beneficiezi de "explozia" motorului dar cu sacrificarea consumului. In cazul nostru consumul de motorina este curentul iar cele 3 moduri de lucru ale masinii ar echivala cu impedanta sursei de alimentare. depinde ce vrei.... :)
yahoo messenger : RaimondAudio

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by momolo »

RaimondAudio wrote: Singurele care ajuta aici sunt acumulatoarele de energie. Cum bobinele le putem exclude din start ca eficienta, nu raman decat condensatoarele. Fara ele poti sa ai si mama conditionatorului....
afirmatia ta contine multiple erori fundamentale. Prima problema a unui amplificator de putere (acesta este "componentul" :D din sistemul audio care e supus celor mai grele probleme in raport cu alimentarea de curent) este viteza cu care capacitorii de filtraj sunt capabili sa furnizeze curent pe unitatea de timp dar si (mai ales) comportamentul puntii redresoare. Intr-un cuvant spus, sursa de curent a amplificatorului este importanta nu atat prin capacitate de filtraj (si eliminarea cat mai buna a tensiunii de riplu) cat mai ales prin viteza si "debit"(curent). De aceea exista amplificatoare care au in sursa o capacitate de filtraj relativ mica si in ciuda acestuia fapt suna mai bine ca altele care au o uriasa capacitate de filtraj in sursa. Sau poate aparea cazul unui "upgrade" a capacitatii din sursa (de exemplu sa inlocuim un 4700 japonez existent cu un 10.000 chinezofil cumparat) cu rezultatul inrautatirii sunetului. Si in cazul asta mai intervine o problema, capacitorii de valoare mai mica sunt mai buni in parametrii. De aceea unii producatori prefera insumarea mai multor capacitori mici decat folosirea unor capacitori unici mari. Insa si aceasta solutie aduce dezavantajele ei si astfel, intr-un final totul devine o balanta de avantaje si dezavantaje, depinde ceea ce dorim.

Cat priveste conditionatorul, acesta e o problema in plus inseriata pe lantul de alimentare. Din cate am vazut/auzit la un inginer batran si experimentat, solutia ar fi un filtru (pe care l-am putea numi "pseudo-conditionator") pus in paralel cu alimentarea. Am si auzit o anume solutie si personal mi-a placut. Se simte mai ales la aparatele mari consumatoare si mai putin la cele mici consumatoare unde conditionatoarele clasice (adica cele inseriate) ar putea sa aduca un beneficiu (despre care asa cum am spus mai sus, nu mai sunt foarte lamurit asa cum eram pe vremuri...).
RaimondAudio wrote:De ras poti sa razi , rasul e la liber Totusi daca e sa fim seriosi trebuie sa observam ca puterea la boxe e precum puterea la roata masinii. La ora actuala conduc o masina cu circa 200CP si cu 3 moduri de functionare: eco, normal si sport. Aceeasi putere o regasesti la toate cele 3 moduri, dar diferenta o face cat de repede este pusa la roata aceasta putere. In modul eco ea este livrata lent pentru un consum si o poluare minime. La polul opus in modul sport beneficiezi de "explozia" motorului dar cu sacrificarea consumului. In cazul nostru consumul de motorina este curentul iar cele 3 moduri de lucru ale masinii ar echivala cu impedanta sursei de alimentare. depinde ce vrei....
Greierasule, te rog frumos, nu duce discutia in penibil si derizoriu!
"Explicatiile" si analogiile tale sunt de un nivel foarte coborat si fiind totusi forumul meu sunt hotarat sa nu-ti permit sa transformi in cocina-parodie discutia asa cum iti este obiceiul de pe alte forumuri defuncte.

Te rog nu abuza si nu ma forta la actiuni contondente ca mi-e jena mie de lipsa ta de jena!

Sfatul meu azi (si din totdeauna) - incearca sa-ti cunosti limitele, incearca sa nu te bagi in lucruri pe care nu le stapanesti, incearca sa te gandesti de doua ori inainte de a emite texte "greieristice" :D .

In opinia mea tu esti bun la poezie, mai putin la chestiuni tehnice, nu inteleg ce tot insisti cu electronica ?! Iti spun asta sub rezerva personala deoarece si eu la randul meu sunt un pafarist si un simplu amator in problemele astea electronic-tehnice dar nu incerc sa ma erijez in "profesor de voodoo & producator" :D

Apropos, vazand anuntul tau de la publicitate pe care a trebuit sa ti-l tolerez (ca asa-i in democratie, trebuie sa tolerezi multe..... :lol: Probabil ma intelegi mai bine tu care te dai mare democrat :lol: ), imi statea pe taste sa te intrebi daca-mi vinzi ampliful ala DIY "la pret de piese" (in ziua fatidica mult anuntata), gata desfacut in piese bagate in pungi ?! :D Nu de alta, dar mi-ar fi trebuit ceva componente sa-mi mai repar din trancotele mele si daca pretul era "de piese" am zis ca macar nu mai platesc posta la fiecare in parte sa le comand de la farnel ! :lol: Bashca, piesele erau gata rodate ! (sper ca nu pe Florin Salam! :lol: )
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by RaimondAudio »

Momolo analogia mea cu masina daca erai mai atent observai ca se refera la modul in care este livrata energia si am specificat destul de clar ca aici intra in calcul si impedanta sursei de alimentare. Imi atragi atentia ca unii producatori prefera "insumarea" (insumarea la condensatoare duce la micsorarea capacitatii rezultate) mai multor condensatoare mici in defavoarea unuia singur mare. Pai printre "unii" aia sunt chiar eu, SARA are 24 de condensatoare de cate 4.700uF fiecare pusi in paralel tocmai pentru a liniariza mai bine si a scadea impedanta totala(partea reactiv-inductiva) la frecvente inalte. Ma judeci gresit dupa niste tipare gresite si asta ma mahneste si ma intristeaza. Nu am avut, nu am si nici nu voi avea vreodata intentia sa transform forumul tau intr-o "cocina-parodie".

In privinta anuntului meu de la mica publicitate daca doresti iti pot vinde tot amplificatorul desfacut, bucata cu bucata , bagat in pungi dar sincer ar fi mare pacat sa il cumperi asa, munca a fost enorma iar rezultatul final este de exceptie. Ca o nota vreau sa subliniez ca nu va beneficia de "up" niciodata, voi posta acolo doar anunturi stricte care tin de o eventuala variatie de pret.
yahoo messenger : RaimondAudio

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Audioaero Prima CD player - La (petite) Source

Post by remoteviewer1 »

Momolo scrie:
(cum am vazut chiar la persoane simandicoase, :D cica suna mai bine daca pui ampliful in priza din baie si playerul in priza din sufragerie!! :D )
Hmmm, o fi intrerupatorul diferential (montat la noi deobicei in baie) mai "audiofil" decat restul din panou?

As avea o intrebare despre alimentarea cu semnal al amplificatorului prin mufele XLR. Cine are experienta practica prin comparatie fata de clasicul RCA, as dori sa expuna niste pareri (urechistice, caci detalii tehnice sunt din belsug pe net cu cele 2 semnale la 180 de grade in faza si al treilea conductor cu scop ecranare) despre avantajele/dezavantajele interconectului balansat (provenit din industria profi din cate am inteles) fata de cel clasic. Am observat la unele amplificatoare pe lampi (noi) de exemplu, lipsa mufelor XLR si prezenta numai a mufelor RCA.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

Post Reply