LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by mik1976 »

Buna ziua
Detin un Luxman L-550AII clasa A ( probabil ca este la cata caldura degaja ).
Este cuplat la DENON DCD-2010 CD si Spendor S3E.
Luxmanul livreaza 20W dar sunt puternici misca S3e binisor la 87db Sensibillitate.
Uneori se simte nevoia de mai mult.
A mai ascultat cineva acest integrat in alte combunatii ?

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by SOLO »

Nu am mai ascultat acel Luxman in schimb eu detin o pereche de Spendor 2/3 pe care le-am ascultat o perioada cu Manley Tiny Triode 25W .

Ce vrei sa spui prin nevoia de mai mult ?
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by mik1976 »

Multumesc in primul rand pentru raspuns si pentru urarea de bun venit.
Sunt anumite melodii pe care basul imi pare gajait nu rotund as zice cumva harait.
Am avut inainte de Denon PMA2010AE un Pioneer A-A9-J 60 W destul de subtirei cu simtoma asta.
Denonul piloteaza mult mai bine Spendorurile (comparand cu Pioneer)la cei 80W basul e rotund are claritate dar lipsesc unele detalii( fata de Luxman) .
Luxmanul are mult detaliu claritate ( evident pentru gustul meu) si caldura multa caldura la propriu.
Am mesterit un raft pentru scule, Luxman-ul al am pe polita 2 si o incalzeste pe cea din varf pe care sta CD-ul,distanta fiind de 400 mm .

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by momolo »

mik1976 bine ai venit pe forum!

Ai descris diferenta dintre un amplificator rafinat dar cu putere insuficienta pentru necesarul cerut de incinta acustica (= lipsa de control, lipsa de headroom) si un amplificator mai putin rafinat insa cu o putere si un control mai bun. Concluzia simpla, nici unul nu este ceea ce trebuie pentru respectivele boxulite.

Stiind bine sau tangential sculele despre care discuti, inclusiv boxele, eu in locul tau as pastra Luxman-ul si as schimba incintele. Saracele sunt foarte mici si evident, nu ai mai nimic din spectrul de jos, sunetul e subtire si mic, in cazul astora si ceva coloratie din cauza materialului membranei mid-basului, coloratie care mie personal nu-mi place deloc (coloratia mi se pare "de punga din nailon").

Un aspect de subliniat, genul asta de incinta acustica mica si cu randament scazut se potriveste cel mai bine, culmea, cu amplificatoare mari cu puteri mari si rezerva mare de curent! Adica, pe cat de mici sunt "boxutzele", pe atat de mare trebuie sa fie ampliful.
Insa apare intrebarea daca se merita ?! Raspunsul si-l da fiecare dupa gust si necesitati, eu unul opinez ca nu se merita, unicul caz de luat in discutie fiind o camera de auditie foarte mica, una cat "o debara". Insa oferta de "boxutze" este uriasa, piata e invadata de cutiute din astea de la mii de branduri si atunci alegerea e grea, dar conteaza si banii totusi.

Un alt aspect pe care-l vad, nu as combina un player DENON cu un amplif Luxman. Cunosc oarecum caracterul de sound si in opinia mea cele doua sunt destul de nepotrivite. Pentru acel Luxman ti-ar trebui o sursa cat mai muzicala ori Denon au orice inafara de muzicalitate, e chiar opusul a ceea ce ar trebui. Nici macar nu-ti trebuie o sursa foarte rezoluta deoarece ampliful este foarte rezolut. Iar ca boxe, din punct de vedere caracter sound, intradevar, as cauta ceva tot prin zona "britanica" (vorba vine, toate-s chinezesti acum), ar trebui niste boxe mai dark, mai cu greutate in zona basului de sus si mediei de jos, oricum, nu din zona tipatoare, deci nu din zona frantuzeasca. Problema e ca neavand nici putere prea mare iti trebuiesc unele cu ceva randament, ori asta e tare greu de gasit in ziua de azi si oricum, nu in zona bookshelf-urilor mici, toate avand un randament extrem de scazut.

In concluzie (oarecare) combinatia mi se pare foarte nepotrivita, playerul nu prea are ce cauta cu ampliful ala si ampliful nu merge ok pe boxele respective. As porni de la elementul cel mai valoros (ma refer la calitatea audio in primul rand), adica ampliful Luxman pe care l-as pastra, apoi i-as cauta niste boxe si dupa aia un alt player, nu neaparat scump si nici foarte rezolut insa neaparat muzical si rotund la sunet.

Ti-am expus simpla mea opinie deoarece banuiesc, ai scris in cautare de opinii.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

marius_antonio
Posts: 41
Joined: 25 Feb 2010, 10:25

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by marius_antonio »

@mik1976
ca idee , eu pe un Luxman L-11 , merg cu un player Sony cu Philips TDA1541 si boxe Canton Fonum 150 si canta mai mult decat decent.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by RaimondAudio »

Mik1976 boxele Spendor pe care le ai au un comportament destul de bun , in topul de sus al boxelor de aceasta marime. Problema lor este ca atunci cand lucreaza in afara limitelor sale dinamice comportamentul se schimba destul de puternic dintr-unul liniar in altul destul de neliniar. Adica pe scurt sunt foarte bune cata vreme nu le fortezi. Sunt si destul de insensibile dar macar impedanta nu cade excesiv si nici comportamentul reactiv nu e exagerat, faza pastrandu-se in limite rezonabile, pana in 22 de grade si 3....4khz. Ar mai fi de mentionat niste rezonante ale cutiei intre 220 si 300 de hertzi care pot da o oarecare coloratura neplacuta dar care daca s-ar folosi material antirezonant pentru a captusi peretii incintei acestea s-ar diminua destul de mult.

Pentru putere mai mare, in opinia mea, e recomandabil sa schimbi intai boxele si abia pe urma amplificatorul sau sursa.
yahoo messenger : RaimondAudio

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by momolo »

RaimondAudio wrote:Mik1976 boxele Spendor pe care le ai au un comportament destul de bun , in topul de sus al boxelor de aceasta marime. Problema lor este ca atunci cand lucreaza in afara limitelor sale dinamice comportamentul se schimba destul de puternic dintr-unul liniar in altul destul de neliniar. Adica pe scurt sunt foarte bune cata vreme nu le fortezi. Sunt si destul de insensibile dar macar impedanta nu cade excesiv si nici comportamentul reactiv nu e exagerat, faza pastrandu-se in limite rezonabile, pana in 22 de grade si 3....4khz. Ar mai fi de mentionat niste rezonante ale cutiei intre 220 si 300 de hertzi care pot da o oarecare coloratura neplacuta dar care daca s-ar folosi material antirezonant pentru a captusi peretii incintei acestea s-ar diminua destul de mult.
Greiere.... iar ai citit grafice si scheme ! Te asigur ca acele concluzii pe care le tragi tu din acele grafice si scheme nu valoreaza nici cat o ceapa degerata. Realitatea isi bate efectiv joc de asemenea "concluzii". Ai putea afla chestia asta prin exercitiu practic. De exemplu, citeste graficele/schema acestor boxe cu acest amplificator, trage "concluziile" pe care le vrei si apoi asculta respectivele jucarii cu diverse surse, cablari si in conditii macar decente. Dupa aceea, daca ai ureche, vei "vedea" ce a ramas din "concluziile" tale.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by mik1976 »

Buna Seara
Va multumesc tuturor pentru opinii chiar asteptam punctul de vedere al domnului momolo care este foarte documentat.
Citesc de mai mult topicurile uneori e multa incrancenare in opinii.
Sunetul auzit nu povestit este pe primul loc inainte de grafice hertzi review-uri si reclame dar....
nu am avut ocazia sa ascult prea multe combinatii HI-end si nici nu am prea multe contacte vin destul de rar in capitala dar mi-ar placea enorm sa iau Luxmanul la spinare si sa incerc niste boxe pentru a nu arunca banii orbeste.
Luxmanul al am de 3 zile e bine de stiut ca e cea mai "High-End" scula pe care mi-am permis-o.
Asa cum ati intuit camera de auditie nu este una din cele mai bune dormitor de bloc evident.
Spendorurile se aud bine pe saxofon chitara clar ( la nivellul meu de cunoastere evident).
Unele melodii au bas unele mai putin detalii sunt destule iar vocile imi plac foarte mult exista muzicalitate dar evident nu contest ca ar fi mult mai muzical pe alte boxe.
Ce am observat fata de Denon sunetele sunt mai reale mai cristaline pianul, inaltele fosnesc pe SACD, XRCD-ul are sunete mai multe.
Ma tenta un CD Esoteric X-05 second evident dar ar trebuii sa renunt la Denoane.
Nu sunt hotarat anca sa dau denoanele in Romania lumea cumpara trompete mult...... mai ieftine decat Denoane sau altele se vand greu chiar la preturi rezonabile
Oricum tot le mai pun sa cante sa imi fac o idee.
Am vazut zilele trecute niste boxe destul de ieftine la Zu audio a ascultat cineva dealer in Romania nu cred ca exista.
O firma englezeasca dl. momolo ar fi minunat daca mi-ati recomanda ?
O seara buna tuturor.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by RaimondAudio »

Momolo stii foarte bine ca eu nu mai ma arunc sa discut fineturi, am luat o pauza foarte mare de la auditionat aparatura asa incat nu vreau sa risc niste pareri deplasate . Eu mai degraba incerc sa fac un fel de caseta tehnica de la coada cartii pe care cateodata o citesti ca sa fii sigur ca nu iesi din limitele permise ale aparatul in cauza. In review-urile audiofile exista cate o sectiune mica cu cateva detalii tehnice. Pana acum n-am vazut ca cel care se ocupa de partea asta sa se pronunte asupra produsului analizat. Deci nici eu nu fac asa ceva. In cazul de fata am subliniat ca boxele in cauza au o limita a puterii destul de joasa in care boxele presteaza destul de liniar dupa care o iau pare-se destul de brusc in zona neliniaritatii. Adica pe scurt daca dai in ele tare gajaie :D . Un fel de "iarna nu-i ca vara" :D
yahoo messenger : RaimondAudio

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by momolo »

RaimondAudio wrote:Momolo stii foarte bine ca eu nu mai ma arunc sa discut fineturi, am luat o pauza foarte mare de la auditionat aparatura asa incat nu vreau sa risc niste pareri deplasate .
e bine sa te abţii de la a spune ceva atunci cand nu ai nimic a spune (si folosesc la propriu termenu, nimic).
RaimondAudio wrote:Eu mai degraba incerc sa fac un fel de caseta tehnica de la coada cartii pe care cateodata o citesti ca sa fii sigur ca nu iesi din limitele permise ale aparatul in cauza.
as aprecia mai mult din partea unui om de meserie sau unuia care cunoaste domeniul tehnic.
Nu-i suport pe cei care se erijeaza sub diverse forme in mediul virtual ....si nu doresc sa intru in descrieri. Cunosc tangential oameni care si-au facut cont oriunde isi poate face cineva cont pe net, si-au pus poze peste tot, toata ziua "chat"-uiesc, au ajuns un fel de spamuri daca le ai adresa prin mail, oameni care nu au nimic a spune insa sunt extrem de activi pe internet si mereu spun ceva, adica nimic, probabil crezand ca asta e un fel de "socializare". Pe multi ii induc in eroare reklamele (care cu cat se adreseaza unei categorii mai inculte de oameni, cu atat sunt mai agresive si mai insidioase) insa pe mine nu ma misca; socializarea exista numai in viata reala, pe net este doar un fel de onanie speudo-intelectuala si asa cum o data se scria pe un forum defunct, internetul forumistic e un fel de olimpiada a retardatilor, adica cel care o castiga e cel mai mare retardat. :lol: :lol: (si eu unul nu ma sustrag! :lol: )
RaimondAudio wrote: Pana acum n-am vazut ca cel care se ocupa de partea asta sa se pronunte asupra produsului analizat. Deci nici eu nu fac asa ceva.
atunci ce faci ?! Inteleg, opinie tehnica autentica nu ai, boxele nu le-ai ascultat si nu faci auditii. In acest caz ce faci ?!

Inteleg faptul ca de vreo 20 de ani prin publicatiile in domeniu nu mai este la moda sa se arate teste de laborator, masuratori care dealtfel nu mai exista, a disparut obiceiul. Asta se discuta mereu in zona DIY-erilor, evident, cu obida si frustrare din partea unora despre disparitia acestui obicei tehnic (si iar nu doresc sa intru in amanunte!). In mod evident este un lucru foarte rau, masuratorile si laboratorul isi au rostul lor chiar foarte important insa trebuiesc corolate cu auditia practica. Pe vremuri publicatiile se bazau prea mult pe aceasta parte tehnica de masuratori, acum s-a cazut in extrema ailalta, nu mai exista masuratori, doar poezia unora care isi dau cu parerea. Ori cea mai buna e calea de mijloc, adica e nevoie si de masuratori/laborator dar si de auditii care sa faca legatura si sa explice rezultatele masuratorilor. Lucrul asta ar fi insa prea onest si prea normal intr-o lume din ce in ce mai anormala si avida dupa bani ca scop suprem al existentei. Peste situatia asta a aparut si categoria "virtuala" care reuseste sa distorsioneze realitatea ...unor oameni care nu mai au...realitate! Multi nu experimenteaza nici cu propriile scule la ei acasa, am descoperit cateodata si la mine sau la prieteni aceeasi tendinta si o cauza ar fi cumva lipsa de timp. De aceea virtualul prinde, este comod, vorba aia, "doar la distanta de un click"! Insa orice abuz este un...abuz!
------------------------------
mik1976 wrote:Asa cum ati intuit camera de auditie nu este una din cele mai bune dormitor de bloc evident.
afla ca aia e o camera chiar foarte buna! Decat in noile constructii cu pereti placati in panouri din rigips, blocurile comuniste cu pereti din beton, caramida sau BCA tencuiti, sunt deadreptul un lux audiofil!
mik1976 wrote:Spendorurile se aud bine pe saxofon chitara clar ( la nivellul meu de cunoastere evident).
Unele melodii au bas unele mai putin detalii sunt destule iar vocile imi plac foarte mult exista muzicalitate dar evident nu contest ca ar fi mult mai muzical pe alte boxe.
pai nu ti-a spus Greierasul dupa ce a citit graficele ca boxele astea gajaie! (evident, nu le-a ascultat si habar nu are cum arata in realitate) :lol:
Parerea mea (ca le stiu putin), sunt totusi muzicale si simpatice dar pe mine ma deranjeaza ca-s prea micute si acea usoara coloratie "de punga". Dar nu ma lua in seama, sunt cusurgiu si deja spurcat la boxe mari! :lol: Ca vorba aia, "bookshelf-ul nu este o boxa" :lol: (desi in spatii mici asta e solutia ca nu poti cu ladoaiele).
mik1976 wrote:Ma tenta un CD Esoteric X-05 second evident dar ar trebuii sa renunt la Denoane.
pai daca Denon nu sunt muzicale, Esoteric-urile sunt adevarate drujbe de taiat sticla! Cred ca a baga o sursa Esoteric cu noile serii Luxman (despre care pot spune, le stiu bine) este una din cele mai nepotrivite combinatii posibile! Ceva de genul, nuca in perete sau din lac in putz! Tie iti trebuie un player cu buffer analogic pe lampa, ceva cu sunet cald, relaxat si dark. Nu-mi permit sa-ti fac recomandari, ti-am spus doar care-i directia de sunet in opinia mea.
mik1976 wrote:Am vazut zilele trecute niste boxe destul de ieftine la Zu audio a ascultat cineva dealer in Romania nu cred ca exista.
totul trebuie ascultat inainte de cumparare si daca se poate, in mai multe randuri si nu o data (cand te poti pacali zdravan, mai ales in cazul celor cu putina experienta intrati pe mana vulpoilor precum puii de gaina la abator).

Boxe Zu Audio am ascultat eu in mai multe ocazii insa tine cont, e doar opinia mea si nu e musai sa avem aceleasi gusturi! Mie unul mi-au placut chiar destul de mult, mai degraba am ghicit potential frumos deoarece conditiile in care le-am audiat m-au nemultumit, se foloseau laptopuri Apple cu DAC-uri haudiofile (chiar daca erau pe lampi). Adica nu am ascultat un Zu pusa asa cum as dori.
Din ce mi-am dat seama, respectivele au nevoie de o amplificare pe tuburi. Defapt erau amplificate cu Leben sau Ayon. Dar conteaza mult si sursa, cablurile, acustica, etc. Cert este ca eu le vad ca niste incinte chiar bunicele, mi-au atras atentia insa nu sunt in categoria "dark" ci dimpotriva, sunetul este deschis si destul de aerisit, zglobiu, mai degraba le-as pune in categoria de stil Triangle.
mik1976 wrote:O firma englezeasca dl. momolo ar fi minunat daca mi-ati recomanda ?
ca m-ai intrebat punctual si nu o pot da cotita, Harbeth ( http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; ). Insa mare atentie ca astea sunt totusi halitoare de putere si ampliful ala nu prea are de unde!
Insa mai sunt multe altele, eu ti-am dat un simplu exemplu spre ce m-as orienta. De exemplu mai sunt si PMC ( http://www.pmc-speakers.com/keyclients/advantage-audio" onclick="window.open(this.href);return false; ) tot englezesti insa respectivii s-au spurcat, adica fac si astia prostitutie, produc jdemii de cutiute cu pret exagerat pe motiv ca daca e PMC, e automat englezeasca, buna si scumpa. Ori nu e asa, dar merita incercat, sunt tot soiul de modele. Eu m-as uita mai mult la seriile professionale dar nu ai unde sa le asculti la noi in tara. Seria profy de obicei e mai ieftina deoarece lipseste finisajul de lux.
Dar mai sunt englezesti destule inafara de ProAC, astea sunt tipate, intepate si nevricoase. Naim facea niste boxe interesante pe vremuri care s-ar fi potrivit poate cu Luxman-ul nou chinezesc, acum habar nu am ce mai fac.
Ar mai fi si QUAD de care nu mai stiu, aveau o serie micuta, "L" parca, erau interesante si in zona dark, sunet rotund si plinutz, foarte simpatice.
Dar poti arunca un ochi si la fratii italieni care stiu sa faca boxe muzicale, defapt astia sacrifica orice pentru muzicalitate (si nu mi se pare condamnabil, dimpotriva!). Ideea e sa nu aiba "tzatz"-ul pronutat (ca are ampliful si playerul destul), mai gasesti pe la italieni si asa.
Cu danezele si nemtoaicele nu prea ai sanse, sunt in general halitoare, vor aparate de sudura si nu ai. Desi Dynaudio sunt oarecum pe stilul cerut de noile Luxman, adica nu tipa, sunt pline pe basul de sus, sunetul per total pare rotund, unsuros, simplut, dark, cred ca teoretic s-ar potrivi de minune insa au problema asta cu puterea si consumul, bobinele la tranductor sunt la ditamai diametrul si nu le misti prea usor.
Am zis de frantuzesti sa nu te bagi insa nu e corect ca nu toate frantuzestile sunt la fel, dimpotriva, exista diferente notabile. Mi-au zis mai multi prieteni ca ar fi niste JM Lab bookshlef foarte reusite dar habar nu am pretul si nici cerinta de putere.
Daca te roade problema si ai fonduri, solutia e sa dai o tura prin Bucuresti pe la toata lumea cu ampliful in brate, eventual sa cari si playerul Denon, oricum nu sunt mari.
Problema e de parale. Daca nu ai multe, tot la zona bookshelf trebuie sa te opresti deoarece alea mari si ieftine sunt cele mai horror.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by doru »

mik1976, cu combinatia Luxman (amplificare) – Spendor (boxe) am “cochetat” si eu o buna bucata de timp (vreo 2 ani), iar ca sa fiu mai exact a fost vorba de sursa Luxman DU-50, amplif Luxman L505u si boxe Spendor S8e.
Sigur, este o diferenta destul de mare intre aceasta combinatie si ceea ce detii tu. Totusi particularitatile sunetului (“filozofia” sunetului) specifice amplificatoarelor Luxman (atat L505u cat si L550AII fiind din aceasi generatie, desi reprezinta clase diferite de implementare) sau boxelor Spendor, se mentin, chiar daca modelele sunt diferite.
Manifestand personal un anume interes pentru brand-urile respective (Luxman si Spendor) le-am ascultat in mai multe ocazii si combinatii, atat intre ele cat si cu alte scule. Concluzia pe care mi-am format-o, este ca Luxman si Spendor nu formeaza impreuna o combinatie potrivita ca sunet, si nu as recomanda-o nimanui.
Spun acest lucru in conditiile in care eu eram oarecum “chitit” pe aceasta combinatie Luxman - Spendor, fapt pentru care chiar mi-am luat Luxman-urile in spinare si am fost la dealer-ul Spendor pentru a testa la fata locului mai multe variante. Dar chiar si cu boxele SP 2/3 din gama superioara (de fapt cea destinata audiofililor) rezultatul pentru mine a fost acelasi: o nepotrivire clara in sunet. Subliniez faptul ca nu atribui vina vreuneia sau alteia din componente, ci sistemului in ansamblu. In alte combinatii, boxele Spendor din seria SP mi-au placut chiar foarte mult.
Sustin si eu ideea ca specificatiile tehnice nu fac 2 bani, singurul lucru valabil in exprimarea unei opinii “audiofile” fiind ascultatul cu propriile urechi. Spre exemplu Luxman-ul L505u are o putere de 2x100W iar boxele Spendor S8e o sensibilitate de 89 db, fiind mult mai “prietenoase” din acest punct de vedere decat mai micile S3e cu 86 db in fisa tehnica. Si totusi proba reala (singura) a auditiei spune acelasi lucru, sistemul nu suna cum trebuie.
In cazul meu, schimbarea boxelor Spendor cu Harbeth (model SHL 5) a venit ca o “revelatie”. Sistemul a capatat pe loc suflet, respectiv acea muzicalitate (simpla dar foarte greu de obtinut) care te face sa uiti de orice si sa stai sa asculti ore in sir fara sa te saturi.
Revenind la cazul tau, asa cum ti s-a recomandat deja, solutia cea mai buna e sa incepi cu schimbatul boxelor. Personal ti-as recomanda cu toata caldura Harbeth (poate modelul mai mic C7 ES3 sau chiar SHL5), care vad ca sunt comercializate mai recent si la noi in tara de catre un site on-line. Este o combinatie cu care nu cred ca vei da gres.
Daca locuiesti in Ploiesti (sau Bucuresti), poti chiar sa testezi Luxman-ul tau pe boxele Harbeth, nu e greu sa dai o fuga pana la mine in Corbeanca, considera-te invitatul meu!

P.S. Dar vad ca ti s-a recomandat si aceasta combinatie, mi-a luat-o inainte momolo!
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by acustik »

Harbeth SHL5 sunt superbe caci daca as schimba boxele mele cu siguranta ar fi una dintre optiuni. Mi-au ramas in suflet de cand le-am auzit prima data, si ori de cate ori am ocazia sa fac o vizita fericitului proprietar care le detine raman foarte placut surprins de ce pot aceste boxe. Nu vreau sa generalizez, nu vreau sa-l supar pe momolo :D , si nu am avut ocazia sa le ascult pe Luxman, insa stiu ca suna de vis pe McIntosh MC275 , si C2300. 8)
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by mik1976 »

Multumesc Doru pentru invitatie, chiar mi-ar face placere sa testam luxmanul pe Harbeth-uri.
Stau in Ploiesti dar o auditie e posibila doar Sambata asta functie de programul dumneavoastra.
Cred ca Spendor S3e sunt fata de SHL5 in gama de jos pretul nu suporta comparatie.
As vrea pentru viitor niste book-shelfuri mai voluminoase fata de S3e.
Cea mai buna solutie ar fi sa ma plimb cu Luxmanul pe la dealeri dar in Bucuresti sunt ca legat la ochi.
A ascultat cineva Focal Electra1008 twetere de Be (chiar daca circula o vorba ca ar fi doar marketing din Beriliu) ?
Par niste boxe destul de usor de amplificat si mai la indemana ca pret si ca dealeri in Romania.
Ce ati sesizat(va deranjat) la nepotrivirea intre Spendor si Luxman ?

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by remoteviewer1 »

Exista si un dealer Harbeth in Capitala, in zona Eroilor, are cateva boxulite pe stoc... dar mai greu cu ascultatul (frustrari personale, nu bagati in seama ultima remarca).
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

Turbor
Posts: 18
Joined: 15 Feb 2009, 16:34
Location: Ghermanesti

Re: LUXMAN L-550II discutii boxe potriveli

Post by Turbor »

Salut
Daca ii faci o vizita lui Doru, te invit si pe la mine (in Ghermanesti, langa Snagov) sa asculti Luxmanul pe boxe Vienna Acoustics.
Vienne-le sunt boxe usor de amplificat (zic eu :D ) si asadar ar fi interesant de vazut rezultatul.

Alex

Post Reply