IT

Doar o vorba sa-ti mai spun
panzer
Posts: 115
Joined: 05 Jan 2009, 16:21

Re: IT

Post by panzer »

@Momolo: Foloseste alt browser decat IE si gasesti o asa numita extensie: Facebook Disconect si ai scapat de Facebook.

Picasa mai e cum mai e: sa vezi bucurie cu flickr si interfata Beta. Chiar si pe cea veche e diferenta mare intre browsere. Aici IE merge, restul cu jumatati de masura. La fel posibilitatea de a extrage link-ul static catre o poza sau BBCode-ul a fost iarasi ascunsa bine de tot.

Yahoo Mail - te deranjeaza interfata? Ai citit Terms And Conditions? Acum au voie sa iti citeasca mail-urile si sa foloseasca informatia obtinuta. De citit le citeau oricum, nu-i bai, ca doar e la ei pe servere, dar sa poata sa o foloseasca comercial e cu totul alta chestie!

When is too good to be true is not true! Deci daca e gratis, tu esti cel vandut. Solutia este 5 lei / luna si un serviciu de mail corect. Sau un amarat de NAS poate fi server de mail azi, pentru 15-20 de prieteni. 1000 lei investitia + 2x HDD.

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: IT

Post by West »

Ce spui tu exista de cind s-au inventat multinationalele. Iar internetul este oricum super controlat. Este liber, dar controlat. :lol: Cind vor, intra in tarc si iau o gaina care ii deranjeaza pentru ca prea cotcodaceste.
Cred ca totusi pirateria nu-i un lucru pe care sa-l aparam, nu?

panzer
Posts: 115
Joined: 05 Jan 2009, 16:21

Re: IT

Post by panzer »

Studiu de caz. Cam lung postul dar relevant.

Stiti probabil ca 7 companii au primit un ajutor de stat sa faca niste locuri de munca in romania.

Recent Hotnews http://economie.hotnews.ro/stiri-it-164 ... ectiva.htm a preluat articolul de pe blogul lui Toma Alimanescu denumit "Ajutoarele de stat in IT, o nedreptate colectiva". Aici sursa articolului http://alimanescu.ro/2014/ajutoarele-de ... colectiva/

O stire mi-a atras atentia astazi: Sapte companii vor primi ajutoare de stat in valoare de 67 milioane de euro pentru crearea a 3.151 locuri de munca in maxim trei ani.

Stirea mi se pare emblematica pentru ilustrarea modului in care un guvern socialist gandeste, actioneaza si comunica.

Primul instinct este sa apreciezi cum statul ajuta la crearea a trei mii de locuri de munca. Ne va fi tuturor mai bine, nu? Gresit. Ne va fi tuturor mai rau, cu exceptia catorva oameni.

Cine sunt beneficiarii ajutorului de stat? IBM, Endava, DB Global Technology (Deutsche Bank), Dell, SCC Services, Telecom Global Services Center si Microsoft – sapte companii internationale. Faptul ca nu sunt romanesti este irelevant. Este relevant faptul ca sunt companii mari sau foarte mari.

Asadar, cei sapte isi asuma ca investesc 160.5 milioane de euro si primesc de la stat un ajutor de 67 de milioane de euro.

Cine pierde din aceasta afacere? Cu exceptia lor, toate firmele de IT din Romania! Voi explica:

Sa luam cazul ipotetic al Firmei X SRL, care face servicii IT si este pornita de niste antreprenori. Ca ei sunt romani sau refugiati, e mai putin important, atat timp cat opereaza o firma in Romania.

Firma X poate sa serveasca piata locala sau cea internationala. Guvernul Romaniei ii impinge sa o serveasca pe cea internationala, deoarece piata locala de IT arata, pe scurt, astfel:

mai bine de jumatate din piata este in sectorul public, unde economia functioneaza dupa reguli politice, iar Firma X n-are nicio sansa
sectorul corporatist ocupa o buna bucata din ce a mai ramas, si isi filtreaza furnizorii dupa reguli care avantajeaza structuri corporatiste similare, deci Firma X are o foarte mica oportunitate
consumatorii de rand nu cumpara servicii IT sofisticate direct, asadar reprezinta o oportunitate relativ redusa

Sectorul firmelor mici si medii este cel in care Firma X isi are locul, in general. Din pacate, aici are trei mari dezavantaje:

Clienti saraci si nesofisticati, de pe urma carora poti prospera cu greu, poate doar sa supravietuiesti.
Concurenta acerba, deoarece multi alti antreprenori sunt impinsi in aceeasi zona a pietei.
Costuri foarte mari cu angajatii, din cauza necesarului mare de specialisti IT.

Cum se poate sa nu ai piata locala semnificativa dar sa ai costuri mari cu angajatii? Simplu: outsourcing. In Romania activeaza multe companii care angajeaza personal local si exporta munca lor. Suntem foarte buni la a fi muncitori pentru altii. Nimic glorios, si nimic fundamental gresit in asta.

Problema este ca, existand cerere de personal, generata de companii mari de servicii sau dezvoltare, costurile cu salariile cresc simtitor. Bine pentru angajatul de rand, rau pentru piata de IT si pentru companiile locale.

1€ primit ca subventie de Microsoft sau IBM este 1€ pe care Firma X SRL nu-l primeste. Deci, Firma X din Romania este dezavantajata atunci cand concureaza cu Microsoft sau IBM pe orice piata, locala sau internationala.

Investitiile vehiculate sunt praf in ochi. Sunt cheltuieli pe care acele companii oricum le-ar fi avut. Cei sapte au prezente in multiple tari europene. S-ar putea argumenta ca fara ajutorul de stat nu si-ar fi extins biroul din Romania. Poate fi cazul partial, daca ar fi avut alte piete mai avantajoase, in lipsa subventiei din Romania. Fiind o piata in crestere, si o cerere majora de IT-isti in toata lumea, cred ca aceste companii si-ar fi crescut oricum prezenta in toate birourile din regiune, unde au costuri similare cu forta de munca.

Totusi, se vor crea mii de locuri de munca! Corect? Da. Aceste locuri de munca s-ar fi creat oricum, si fara interventia guvernului, si fara un cadou de 67 milioane de euro.

In loc sa intervina intr-o industrie, si sa-i ajute pe cei mai bine pozitionati, statul ar fi putut sa-si mai acopere deficitul pastrand cele 67 milioane de euro. Mai bine, poate nu ar mai fi fost nevoit sa puna inca o taxa aberanta pe combustibil si sa stranguleze toata economia.

Solutii ca sa ne creasca piata de IT sau locurile de munca ocupate? Desi inutil, pot enumera cateva:

Impozitarea scazuta a salariilor. Nu ma refer la ipocrizia actuala, in care doar 16% din cei 80%+ sunt scutiti de impozit, si de care beneficiaza, in practica, acelasi companii mari.
Un sistem forfetar pentru servicii IT. Actualul PFA cu norma de venit are acest rol, cata vreme va mai trai norma de venit, restransa la maxim in ultimii ani.
Achizitii publice facute strict pe criterii reale de performanta. Oricine a vazut un caiet de sarcini pe SEAP stie la ce ma refer.

Ajutoarele de stat nu sunt o solutie pentru industria IT sau pentru oricare alta. Sunt o subventie pentru firmele mari, o nedreptate colectiva, facuta pe banii contribuabililor.

Consider IT-ul ca fiind un sector esential, deoarece ne permite sa exportam imediat folosind doare mintile oamenilor, nu si alte resurse naturale, care de regula sunt inept administrate. 100% corect ar fi ca in IT, si in orice alta industrie, statul sa nu intervina, sa nu distorsioneze.

Rezumand: Orice companie (minus cele sapte) din IT-ul romanesc poate “multumi” statului roman ca ii creste costurile si ajuta marii competitori sa ii ia angajatii si oportunitatea de piata. Cetateanul de rand poate sta linistit, va avea noi taxe de plata. Actionarii Microsoft, IBM s.a.m.d. vor castiga pentru ca firmele lor sunt conduse de oameni care stiu sa speculeze guvernele socialiste corupte. Firma X SRL are un viitor sumbru.

Ironic, sunt sigur ca aceste ajutoare de stat vor fi pe lista de realizari guvernamentale, si vor fi folosite ca argumente la viitoarele alegeri. La fel de sigur sunt ca marea masa a votantilor nu vor contesta beneficiile si utilitatea lor.

Poate, intr-un mod de neinteles, aceasta e prima masura de stimulare a consumului?…
Cititi va rog inclusiv comentariile berbecilor care nici unul nu a citit nici legea nici nu inteleg nimic.

Nu stiu cine este in spatele acestei initiative dar a fost foarte bine sfatuit. Sa va explic de ce:
- in lege scrie ca cele X companii trebuie sa mentina actualele locuri de munca!
- locurile de munca noi create trebuiesc si ele mentinute 5 ani. Ajutorul se primeste in anii 2 si 3 de la crearea locului de munca. Daca jobul nou creat apare in anul 5 (2014+5) atunci ajutorul se aplica in anii 6 si 7 iar numarul total de locuri de munca tb mentinut pana in anul 10 (2014 + 10) indiferent care vor fi in 2024 costurile per ora de programare in Romania.
- De fapt nu este nici un ajutor: este doar un tax-relief. Niste impozite pe salarii pe care nu le mai platesti.

Alaturi de masura cu 16% pentru programatori sper sa ne faca sa mai avem ceva sector IT peste 10 ani.

Tot in viziunea mea firmele mici din Romania au numai de castigat:
- multinationalele investesc mult mai mult in dezvoltarea personala a oamenilor din IT; mai ales in managementul IT unde suntem dupa parerea mea mult in urma (chiar si fata de indieni de exemplu).
- absolventul mediu de IT nu se mai gandeste din start la un job in UK sau Germania, ci la un job acasa. Daca si la medici am reusi asta!
- este adus know how in Romania din mai multe domenii (daca DB ar aduce know how de core banking de exemplu poate ar avea si BCRul de castigat!). Aici este esentialul de fapt: cei de afara ar aduce joburi in Romania, dar intreaba: gasesc oameni care sa stie "asta" sau "asta"? Cand a intrat Ericsson in 2007 de exemplu au bagat training-uri la greu, au crescut oameni, au cheltuit zeci de milioane ca sa faca insourcing de la indieni. Acum pe oamenii aceeia se bat Vodafone, Orange chiar si Huawei. Exista piata de telecom - pana in 2007 nu erau decat cativa oameni la operatori (de ordinul zecilor la fiecare - acum sunt de oridinul miilor!)
- pentru ca X SRL din exemplul blogger-ului nostru, oricum plateste pe PFA sau mai rau in Cipru poate oricum sa fure angajati calificati de multinationale. (nu generalizez, dar e destul de comun scenariul).

Revenind la a citi o stire printre randuri: ar trebui sa ne ingrijoram de marii angajatori din ITC de la Romania care nu sunt pe lista! Si ei ar fi putut sa aplice dar n-au facut-o! Oracle are 2500 salariati in Romania, Ericsson are 1000, Amazon (Iasi), Siemens (mai ales in Ardeal), Alcatel (Timisoara).

Sa fiu transparent pana la capat: se pune problema de unde se vor scoate atatia noi absolventi. E posibil ca numerele sa fie cam mari.

Oricum ar fi, e un exemplu clar de gandire pe termen lung. O fi bine, o fi rau doar timpul va decide. Dar in mod clar se incearca ceva spre deosebire de alte domenii unde nu numai ca nu avem leadership guvernamental care sa miste lucrurile in bine, dar chiar ne sabotam singuri.

User avatar
Obi Wan
Posts: 456
Joined: 21 Mar 2011, 15:03

Re: IT

Post by Obi Wan »

100% de acord cu concluziile lui panzer. In plus astfel de programe ar trebui extinse in toate domeniile de viitor ale economiei. S-ar putea face de asemenea astfel de programe in parteneriat cu institutiile de invatamnt superior pentru studentii care performeaza (pe perioada studiului intern-ship-uri, angajare dupa terminarea studiilor (practic vei sti unde vei lucra dupa ce termini studiile) etc.). Firmele mari de afara ne fura regulat marea majoritate a studentilor buni cu astfel de programe.

Si apropo de articolul de pe Hotnews daca astfel de programe ar fi accesibile si pentru firmele mici nu stiu daca ar fi vreo firma de acest fel care s-ar baga la asa ceva.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: IT

Post by momolo »

Astia de la yahoo au schimbat mai demult interfatza. Asta de acum mi se pare pur si simplu cretina si insuportabila ! Desi e de mult asa, nici acum nu m-am obisnuit cu tampenia asta de mail yahoo !

Stie cineva, se mai poate reveni la interfatza veche ?

Parerea mea, daca astia mai fac multe "imbunatatiri" din astea o sa-si piarda si clientii care le-au mai ramas!
Credeam ca cei de la Google sunt primii idioti (avand in vedere ce au facut cu picasa si cum iti vara pe gat tot ghiveciul sinistru de Google+) insa yahoo nu se dezmint, sunt in fruntea tampeniei ! Noua interfata de mail este perfect imbecila si confuza !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: IT

Post by brighty »

momolo wrote:Astia de la yahoo au schimbat mai demult interfatza. Asta de acum mi se pare pur si simplu cretina si insuportabila ! Desi e de mult asa, nici acum nu m-am obisnuit cu tampenia asta de mail yahoo !

Stie cineva, se mai poate reveni la interfatza veche ?
Settings (coltul dr. sus)>Viewing email>Mail version>Basic

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: IT

Post by momolo »

Merci! L-am setat insa interfata a devenit tampita in alt mod...
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: IT

Post by Gabriel_Wo »

La cate valori avem, in mod normal Romania ar fi trebuit sa fie o Belgie a Rasaritului ! De fapt, in perioada interbelica, chiar asa i se spunea. :)

O româncă îi înfruntă pe spionii de la NSA chiar la ei acasă. Ea a creat softul anti NSA perfect.

http://adevarul.ro/tech/internet/o-roma ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: IT

Post by momolo »

Toshiba a fost cel care anul trecut a achiziționat compania producătoare de memorii și de SSD-uri, OCZ. De atunci își pregătește o serie de produse interesante pe care le va dezvălui în cursul acestui an. OCZ era recunoscut pentru controllerele de SSD-uri foarte rapide, și pentru memoriile de gaming performante pe care le produceau. Din nefericire pentru ei, piața de high-end și gaming a fost și este în scădere, și nu au mai putut face față acestei situații. Toshiba beneficiază acum de pe urma tehnologiei acestora, și lansează o serie de carduri microSD foarte rapide, cele mai rapide de piață la momentul actual, spun ei.
https://ro.stiri.yahoo.com/toshiba-cele ... 21418.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: IT

Post by momolo »

Un articol foarte interesant care merita citit pana la capat:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Speci ... e+Big+data" onclick="window.open(this.href);return false;
Cât de mult vă place internetul şi cât de siguri vă simţiţi în mediul online? Datele noastre personale, fiecare click, like sau preferinţă pe Facebook sunt atent adunate şi vândute de companii care urmăresc activitatea noastră online. În spatele oricărui site popular există firme care adună urmele pe care le lăsăm, inconştient, pe internet. Totul, în numele marketingului şi al publicităţii. Se numesc „data brokers” - brokeri de date.
...
Cristian Bulumac: „În principal, sunt datele despre comportamentul nostru online. Faptul că am vizitat anumite site-uri, faptul că am comandat anumite produse, că am urmărit un film, că ne-am oprit şi de ce ne-am oprit şi ce secvenţe am reluat. Am folosit e-mailul, cât de mare este e-mailul, cât de mare este grupul nostru de prieteni, câţi prieteni avem în reţelele sociale, ce poze punem, ce poze vizionăm pe reţelele sociale. Toate datele astea, de fapt, ne creează un profil virtual. Ceea ce caută data brokerii, de fapt, sunt profilele noastre virtuale şi modul în care pot fi exploatate.
...
Andrei Avădanei testează un soft care arată site-urile din umbră: „Aceste buline ne avertizează că nu suntem singurii care ştim ce facem noi pe internet. Doar în cazul sentimente.ro avem peste 60 de site-uri care încearcă să se conecteze la site-ul pe care îl accesăm. Şi se duc datele astea undeva. În secunda în care vorbim noi, datele deja au fost trimise. Practic, cronometrează şi cât stai pe o pagină, şi unde-ţi mişti mouse-ul, şi unde apeşi click, exact unde stai mai mult pe pagină. Ce fel de obiceiuri avem, de genul: unde mergem şi unde ne place să petrecem, cu cine petrecem, cu cine vorbim pe căsuţele de e-mail, cu cine interacţionăm pe reţelele sociale şamd.
...
De cele mai multe ori, activitatea de „tracking”, cum este numită această monitorizare, este protejată pe site-uri de „termeni şi condiţii”. Practic, de fiecare dată când intrăm pe un anumit site, ne dăm tacit acordul să ni se colecteze date, instalând anumite programe, numite „cookies”.
...
Într-un interviu acordat prin Skype, Andrei Savu - un programator român care dezvolta la San Francisco programe de analiză a informaţiilor online - a explicat cât de important este subiectul pentru marile companii americane:
„Lucrez la tehnologii care pot fi folosite în procesarea datelor respective. Pot fi folosite în diverse moduri. Pot fi folosite de data brokers, pot fi folosite în sănătate, în medicină, în diverse alte forme. Domeniul de publicitate a fost şi este în această zonă. Ei au cel mai mult de câştigat, dacă pot să arate o reclamă targetată.
Multe bănci folosesc software la acordarea de credit pentru evaluarea de credit. (...) Este vorba de nişte algoritmi automaţi. S-a observat că un astfel de algoritm se comportă rasist. Într-un mod sau în altul, dezavantaja persoanele de culoare, faţă de ceilalţi oameni, în funcţie de ceea ce a învăţat din creditele anterioare. Şi atunci ajungem la o problemă extrem de interesantă: avem aceşti algoritmi, ce este moral să folosim ca date de intrare? Este moral să folosim ca date de intrare culoarea pielii? Probabil nu!”
...
Dincolo de domeniul sofisticat al analizei comportamentului online, România rămâne o ţară în care datele noastre personale sunt vândute pe piaţa neagră. Există sute de anunţuri online cu „baze de date” cu numere de telefon, e-mailuri sau chiar CNP-uri scoase la vânzare. Acestea sunt folosite ulterior în campanii de marketing prin SMS sau e-mail. Unele sunt concepute ilegal, fără ca persoanele implicate să ştie că identitatea lor este vândută.

Traficant de date personale: „Dom'le, eu fac rost de orice. Dom'le, ştiţi cum e cu PCR-ul: Pile, Cunoştinţe, Relaţii... Eu vă dau baza de date cu numerele de telefon la toate VIP-urile din România! Vă dau de la Ponta, la Băsescu, la care vreţi! Eu vă dau tot ce vreţi să testaţi.
Noi mai avem ceva, pentru firme cu buget... care au buget special pentru marketing, pentru chestii din astea. Avem o bază de date de clienţi persoane fizice, 100% reale. Vă dau testere, să vedeţi că sunt acolo de unde vă zic eu.
Este o bază de date cu depozitari la bănci... Nume, prenume, număr de telefon, adresă, şi în unele cazuri inclusiv adresa de e-mail. Dar dumneavoastră faceţi testul. Sunaţi: domnul Alexandru nu ştiu cum? Aveţi, vă sunăm de la BCR... dau un exemplu... Aveţi un depozit la noi. Sunt verificate! Sunaţi 100, 200, toată lista! Eu vă trimit acuma, că eu am mostră direct, vă trimit mostra.”
...
Autorităţile recunosc că, în astfel de cazuri, nu pot face mare lucru. Cea mai aspră pedeapsă este o amendă. Asta numai dacă nu se dovedeşte că implică şi o infracţiune de criminalitate informatică.
...
Internetul este plin de anunţuri de vânzare a datelor personale. Pe unele forumuri obscure circulă inclusiv o bază de date care ar fi aparţinut Poliţiei Române. Angajaţii IGPR susţin însă că au investigat cazul.
Ofiţer IGPR, Serviciul de Combatare a Criminalităţii Informatice: „Unitatea noastră a aplicat o sancţiune în cursul anului 2004, într-un caz în care o bază de date conţinând date cu caracter personal era oferită spre vânzare pe internet. A fost identificată persoana care a oferit datele respective spre vânzare şi a fost sancţionată contravenţional. E posibil ca datele să fi provenit de la vreo entitate care colectează date personale... Dar nu s-a stabilit la momentul respectiv. Faptul că era prezentată ca o bază de date a poliţiei... probabil că dorea să ofere o legitimitate.”
...
Există însă şi cazuri în care scurgerile de date personale la nivel de instituţii ale statului au fost dovedite. Mai mult, au pus în pericol vieţile şi imaginea unor pacienţi. În anul 2004, Primăria Sectorului 1 a postat pe internet lista persoanelor seropozitive sau suferinde de alte afecţiuni care beneficiau de ajutor social. Lista conţinea numele, codurile numerice personale şi adresele complete a aproape 1000 de persoane.
...
Legislaţia europeană încearcă să împiedice producerea unor astfel de cazuri pe viitor. Recent, Curtea Europeană de Justiţie a decis că orice utilizator are „dreptul de a fi uitat”. Mai precis, giganţii IT vor fi obligaţi să şteargă anumite date cu caracter personal. De altfel, la nivelul Uniunii Europene se discută de câţiva ani despre adaptarea legislaţiei privind protecţia datelor.
...
Alina Săvoiu: „Va fi un document de aplicabilitate directă în toate statele europene. Un aspect foarte interesant este acela că se prevăd noi drepturi ale persoanelor ale căror date sunt prelucrate. Respectiv, este vorba de dreptul de a fi uitat în mediul online, prin care se doreşte să se dea persoanei posibilitatea de a şterge datele sale din mediul online, indiferent de site-urile pe care au fost indexate.”
...
Numai în ultimii doi ani, omenirea a generat mai multă informaţie decât în toată existenţa ei de până acum. Iar cifrele continuă să crească. În aşteptarea unor legi clare, explozia informaţională ramâne o sursă de profit pentru cei care sapă, secundă de secundă, prin viaţa privată a milioane de persoane.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: IT

Post by momolo »

foarte interesant de citit:
Efectele Facebook. Cum am ajuns să ne spionăm între noi şi ce spune SRI despre monitorizarea reţelelor sociale
http://adevarul.ro/tech/retele-sociale/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: IT

Post by momolo »

Povestea primei fotografii care a fost modificată în Photoshop:

https://ro.stiri.yahoo.com/povestea-pri ... 58842.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: IT

Post by SOLO »

Cred ca facebook este DOWN in toata lumea.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: IT

Post by momolo »

Mai multe institutii ale statului roman au fost tinta unor atacuri informatice, a confirmat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, pentru RomaniaTV, precizand ca Serviciul Roman de Informatii este in alerta. Kaspersky informeaza, intr-un comunicat de presa ca "operatiunea de spionaj cibernetic Epic Turla ataca institutii guvernamentale din Romania" si ca tara noastra se afla pe primul loc in lume la numarul de site-uri infectate care sustin atacul Epic Turla in acest moment. Pe teritoriul Romaniei au fost identificate 15 victime, printre acestea numarandu-se doua ministere, doua alte institutii guvernamentale, companii private, precum si utilizatori de internet rezidential sau mobil.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17 ... -roman.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: IT

Post by momolo »

"Salutări din partea ciumpalacilor". Site-ul Poliţiei Române, spart de hackeri:

http://www.gandul.info/stiri/salutari-d ... i-13301676" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply