Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by momolo »

RaimondAudio wrote:Daca nu gasim date concrete , pentru a fi acoperitor, putem sa dublam necesarul de curent necesar. Mai departe cum s-a spus mai sus exista si niste regimuri mai aparte , hai sa le spunem tranzitorii care cresc necesarul de curent pe termen foarte scurt. Din fericire aceste regimuri apar destul de rar si in anumite conditii mai greu de intalnit in practica. Totusi, pentru a nu fi surprins pe picior gresit amplificatorul , sa mai adaugam inca odata curentul necesar.
- din punctul meu de vedere tot ce insiri aici este gresit. "Regimurile mai aparte" (care o fi alea ?!....dar in fine, eu NU sunt calificat tehnic sa port discutii atat de adanci) nu sunt rezolvate automat prin dublarea curentului furnizat de final. In practica am intalnit amplificatoare capabile sa furnizeze (conf. datelor tehnice si constructiei) curent foarte mare insa au sunat prost cu boxe chiar mediu sensibile conf. valorii SPL (care nici ea nu e un criteriu absolut). Contrar situatiei, amplifcatoare care nu se remarca prin valori mari ale curentului de iesire pot sustine mai bine aceleasi boxe impricinate.
Din real life - in prezent pot amplifica absolut minunat boxele Lyrr cu un integrat de 60W absolut banal construit in AB, fara traf mare, fara capabilitati deosebite, fara sursa de alimentare speciala, fara nimic din tot ce insiri acolo.
RaimondAudio wrote:a facem un calcul sumar. Voi vorbi de varfuri de curent si nu de curent RMS. Sa presupunem ca dorim 80W la iesire. Aceasta putere se imparte la 3ohm rezultand valoarea de 26. Extragem radicalul din ea si rezulta o valoare a curentului de circa 5A. Aceasta e valoare RMS, deci trebuie inmultita cu 1.41 rezultand un necesar de curent de circa 7A valoare de varf. La randul sau aceasta valoare o inmultim cu 3 si rezulta ca amplificatorul trebuie sa sustina cateodata amperaje de 21A. O valoare foarte mare care necesita un transformator de peste 500VA si condensatoare in alimentare , capacitate totala de peste circa 40.000uF. Din fericire siutatia descrisa mai sus e putin probabil sa apara in mod regulat astfel incat sa deranjeze urechea, deci cu valorile de mai sus ar cam trebuie sa nu fie deranj.
nu sunt inginer electronist si nici nu cred ca majoritatea userilor de aici au habar de toate astea.
Te rog sa eviti astfel de texte pe acest forum (altfel ti le voi sterge) deoarece nu-si au locul si plictisesc ( de exemplu, era unul "greierasul" care cand nu provoca situatii tragicomice, plictisea cu texte din astea "pline de stiinta" :roll: ). Daca doresti discutii de genul asta vei gasi forumuri dedicate (unde poti discuta cu electronisti autentici.... in caz ca-ti vor accepta aceste abureli).
RaimondAudio wrote:Necesarul de curent este doar o parte a povestii. Cum este pus la boxa acest curent (daca exista) este o alta poveste care deja complica lucrurile. Intra in discutie schema si componentele amplificatorului. Etajul de iesire e necesar sa fie dimensionat astfel incat sa nu lucreze chiar aproape de limita, deci sa aibe destui tranzistori finali.
... :roll: Complicata poveste!... :roll: :lol: Parca nu mai vad subiectul din cauza padurii dese de tranzistori finali ! :lol:

Ce pot spune din real life (in calitate de ne-specialist si om fara pregatire) - am intalnit etaje audio de putere dotate pana si cu cate 10 perechi de tranzistoare finale pe canal si care nu "duceau" boxe pe care dealtfel, alte etaje audio cu doar o pereche de tranzistoare pe canal (nici macar de putere mare) le duceau ! Toata povestea asta cu "finalii multi" este o abureala tocmai buna pentru discutii semidocte pe internet. Ba si mai mult, am vaga impresie ca atunci cand folosesti tranzistori de putere in paralel e mai rau din punct de vedere al coerentei sunetului. E foarte greu spre imposibil la modul ideal de imperecheat tranzistoare. Idem si la lampi, eu prefer lampase cat mai simple si am o oarecare neincredere contra celor care folosesc lampi in paralel. Dar electronica este o suma de compromisuri, intr-un final se ajunge la o balanta de pierderi si castiguri iar judecata finala o da urechea.
RaimondAudio wrote:Mai departe sunetul placut sau neplacut tine de schema
ia zi, poti sti dinainte cum suna doar citind schema ?! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
RaimondAudio
Posts: 173
Joined: 24 Oct 2013, 16:21
Contact:

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by RaimondAudio »

Nu pot sa spun cum suna un amplificator dupa schema, eventual nu as putea decat sa presupun ca ar exista premise tehnice pentru un sunet transparent. Eu am relevat niste cerinte brute , nu de nuanta. Tocmai de aceea exista sisteme audio ale caror componente "se leaga" mai bine intre ele. Comportamentul dinamic dintre componente poate fi foarte complex de la caz la caz si sincer sa fiu este aproape imposibil ca sa il poti descrie tehnic complet astfel incat sa-l si poti stapani. In concluzie la potriveala dintre componente este mult mai de ajutor un om cu experienta audiofila decat un tehnician. Eu nu am dat vreo regula de urmat, nici nu-mi permit acest lucru, doar am descris o posibila situatie tehnica de baza. Nu-mi cere sa scriu un roman plin de metafore in abecedarul simplu despre care am vorbit.

Daca doresti sa stergi postul meu de mai sus considerandu-l inutil si gresit nu am de ce sa ma supar. Vreau sa ma restrang cat mai mult la sectiunea dedicata DIY, zona unde cat de cat mai cunosc una alta. Chiar si aici n-am intervenit in lucruri de nuanta, ci doar legate de o baza tehnica si nimic mai mult fara a recomanda ceva, vreun produs de la firma X. Pur si simplu nu am mai audiat alta aparatura de ani buni de zile.
yahoo messenger : RaimondAudio

User avatar
Cosmin2000
Posts: 267
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by Cosmin2000 »

Eu unul nu ințeleg treaba cu ștersul posturilor unui user atât timp cât acela raspunde la subiect, nu proliferează invective la adresa altcuiva sau din senin, are un limbaj inteligibil (scrie corect românește) și, mai ales, nu bate câmpii. Lăsați cititorul (forumistul) să considere care informație este bună și care este rea! Mai sunt membru pe alte forumuri dedicate audio înafara țării și nu am auzit de conceptul acesta al ștergerii posturilor.
Vintage forever!

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by SOLO »

Nimeni nu doreste sa stearga nimic .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by momolo »

Daca doresti sa stergi postul meu de mai sus considerandu-l inutil si gresit nu am de ce sa ma supar.
Pe bune, tu ai mania persecutiei. Acum ani de zile ziceai peste tot (numai mie nu) ca cica te banez, acum spui ca ti-as sterge posturi asa cum as avea eu chef ! Pai macar si pentru faptul ca te auto-contrazici ar trebui sa cazi pe ganduri, mai devreme tot spuneai ca asta e un forum de calitate.

PS - adevarul este ca eu sunt de vina, mai sus am scris de sters. Greseala mea, ideea este ca nu-mi permit sa sterg decat injuraturi, insulte, atac la persoana, deastea. Azi tocmai ce mi le-am sters pe ale mele... :oops:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by remoteviewer1 »

Ca si posesor de Quartet, inainte de a "nimeri" amplificarea, as putea sa povestesc cum am rezolvat partial "zbieratul" naravaselor de Triangle si lipsa partiala de joase. In primul rand am schimbat pozitionarea in camera. Initial erau cu spatele spre o fereastra foarte mare de aprox 4 metri latime de tip termopan. Le-am mutat cu spatele spre un zid de beton (de rezistenta) sau caramida, oricum nu spre cel de rigips.

M-am "jucat" pret de o saptmana cu pozitionarea lor pana am gasit o solutie acceptabila: le-am indepartat incet incet de perete si le-am inclinat spre centru asa incat tweterele sa se incruciseze in spatele locului de auditie (cam jumatate de metru).

Am schimbat si cablul de boxe(Unison cel albastru de cupru), ce am incercat pe argintat este big NO NO (dupa parerea mea, cel putin cu un amplificator integrat tranzistorat). E incredibil faptul cum aceste boxe pot fi distruse (ma refer la sunet) de un cablu nepotrivit.

In al patrulea rand am schimbat sursa, cea mai mare schimbare in bine (aceste boxe scot in evidenta sursele slabe).

Mentionez ca sunt un mare fan de muzica electronica (95% din auditii), si pot sa spun ca ascult genuri super/uber aglomerate, melodii cu sunete 100% nenaturale si voci sintetizate, unde nevoia de bas puternic este acuta si inaltele sunt foarte agresive. In aceste conditii pot sa spun cu mana pe inima ca Triangleurile :D nu ma jeneaza deloc la ureche ci chiar imi fac pielea de gaina la fiecare disc achizitionat (am zis fiecare deoarece in trecut imi placeau doar "anumite" cd-uri, probabil datorita slabiciunilor sistemului).

Din umila mea experienta cred ca niste boxe Triangle trebuiesc "muncite" pentru a scoate ceva din ele, si drumul spre fericire nu este e usor ,dar inca imi mentin parerea ca seria Genese este un best buy...

Lyrr le-am ascultat acum ceva vreme la dealerul local pe o sursa Audio Note (lampi) si un amplificator integrat entry level sub 1000 euro si sunau sweeeet! Cel putin asa le-am auzit eu atunci...Mi-au placut enorm la acea vreme.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by SOLO »

E incredibil faptul cum aceste boxe pot fi distruse (ma refer la sunet) de un cablu nepotrivit
Ai spus intr-un fel esenta lucrurilor . Tocmai s-a intamplat sa pot testa un cablu de vreo 10 ani , xlo signature 1.1 . Ascult si nu imi vine sa cred, parca am schimbat sursa sau boxele .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by spiromedica »

SOLO wrote:
E incredibil faptul cum aceste boxe pot fi distruse (ma refer la sunet) de un cablu nepotrivit
Ai spus intr-un fel esenta lucrurilor . Tocmai s-a intamplat sa pot testa un cablu de vreo 10 ani , xlo signature 1.1 . Ascult si nu imi vine sa cred, parca am schimbat sursa sau boxele .
Daca pana acum eram Toma Necredinciosul , de acum inainte nu am sa mai achizitionez absolut nimic din sfera audio fara o prealabila testare pe "trancotele" din dotare . Exemplu :
- am venit in Bucuresti intr-o delegatie , am rezolvat mai devreme problemele si m-am programat la dealerul de unde am achizitionat Triangle sa ascult si eu in sfarsit un sunet maret ! Am fost primit cu maxima cordialitate , dar surpriza , nu avea nimic Triangle pe stoc , sa ma dumiresc si eu la ce sa astept din partea lor , cantand pe ecipamente cu un pret stratosferic..In schimb s-a oferit sa-mi faca o demonstratie pe niste bookshelves mesterite de el ( nu stiu daca am inteles bine , erau cuplate pe direct fara crossover) cu tweeter ribbon , cuplate la o sursa AudioAero , pre Thrax , 2 moblocuri Vitus Audio + cablate cu celebrele deja cabluri de care am tot auzit . Am venit cu niste discuri pe care le cunosc si in somn cum suna pe toate troacele ce le-am detinut de-a lungul timpului . M-am asezat pe canapea si... play :
Fratilor .. Wooaaw :shock: Nu am cuvinte sa descriu ( de altfel nici nu ma pricep la termeni audiofili ) ce experienta am avut ...
Ok , imi revin din soc , imi primesc portia de dadaceala cu privire la importanta deosebita a cablurilor in orice sistem , a corectitudinii fazarii aparatelor , si primesc spre surprinderea mea totala , un pachet complet de cabluri pentru acasa , spre a le testa in liniste ( prelungitor , interconnect , 2 x power cable , cabluri de boxe )
Ajung seara acasa , n-am rabdare , recablez intreg sistemul , astept vreo 5 minute si play :
da , altceva : vigoare , soundstage , bass articulat .
A doua zi , dupa masa am invitat si niste prieteni la o auditie ( ei fiind martori la toata tevatura cu "upgradita mea " ) , nici lor nu le venea sa creada schimbarea in bine a sistemului .
Din pacate nu exista in aceasta poveste un happy end , pentru ca WAF este in cadere libera dupa achizitiile din ultima vreme , si am fost nevoit sa returnez cu parere de rau cablurile la dealer .
Concluzie ( IMHO ) :
1. da , cablurile conteaza ... ( in cazul meu a fost o schimbare in bine )
2. am cumparat inainte de aceasta poveste 2 lucruri : o pereche de lampi NOS Sylvania si cabluri de boxe Unison Research albastre ( lampile au ramas , cablurile au zburat intr-o cutie pe balcon )
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by hersorin »

hersorin wrote: Pot spune ca ultima serie de la Triangle (Signature) mi-a placut si a placut la foarte multi cunoscuti .
Aici aminteam ca mi-a placut noua serie de la Triangle si vad ca e chiar laudata .
Triangle Signature Delta in revista germana Stereoplay a devansat Isophon Gauder Akustik Arcona 100 si Piega Premium 50.2 .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by spiromedica »

am reusit sa scap de sursa Marantz SA KI Pearl Lite , si am o intrebare : credeti ca o sursa Accuphase DP-57 ( pret de achizitie 1800 Euro) ar face un matching bun cu sistemul actual : Unison Unico-cabluri interconnect Chord Signature-cabluri boxe Chord Signature-boxe Lyrr ?
ma tenteaza de de asemenea un Audio Research Dac7 la un pret ff. bun ....
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by momolo »

spiromedica wrote:am reusit sa scap de sursa Marantz SA KI Pearl Lite , si am o intrebare : credeti ca o sursa Accuphase DP-57 ( pret de achizitie 1800 Euro) ar face un matching bun cu sistemul actual : Unison Unico-cabluri interconnect Chord Signature-cabluri boxe Chord Signature-boxe Lyrr ?
ma tenteaza de de asemenea un Audio Research Dac7 la un pret ff. bun ....
vad ca nu se buluceste nimeni, poate si din jena deoarece un coleg forumist tocmai vinde un DAC AR 7. Motivele retinerii la o interventie publica le intuieste fiecare (membru cu IQ peste o anumita valoare).

Eu le-am ascultat pe ambele. Evident, in locatii, conditii diferite si la distanta mare de timp dar macar mi-am format o oarecare idee despre imi place/nu-mi place.

Tot ce-ti pot spune, un DAC are nevoie si de transport, unul de preferinta bun (din pacate cam costa... Si nu o inghit pe aia cu "jitter-free" si alte povesti la nici un brand!).
In opinia mea, in combinatia transport + cablu + DAC, ordinea importantei este urmatoarea:
1. transport (in opinia mea, de departe cel mai important!)
2. cablu digital
3. DAC

Iar potriveala cu sculele respective nu o poti afla decat practic, le pui si le asculti; nici mama Omida nu poate ghici fara sa dea cu urechea chiar daca da cu ghiocul.

Sfatul meu (dealtfel un sfat previzibil), asculta in sistemul tau de acasa, probeaza si tine cont numai de propriile impresii (nu ale altora) inainte de orice decizie. De regula primele impresii sunt destul de obiective si daca ajungi la amagiri cu cabluri si acustica, tot in amagiri o ti pe mai departe. Scula buna se cunoaste si in zdrentze.
Adica nu cumpara nimic pe "neve" indiferent cine iti recomanda si ce povesti citesti pe net.

Ca le-am ascultat pe ambele sunt macar dator cu o impresie - mie imi plac ambele la categoria lor (player intre playere si dac intre daci cu sau fara caciula).

Apropos, nu as pune sarma Chord Signature intre Unison (banui ca este integratul clasic de vreo 90W) si Lyrr (nu zic asta din poze).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Jaya
Posts: 141
Joined: 10 Apr 2009, 11:42
Location: Brasov

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by Jaya »

Pot confirma si eu ca DAC 7 cat si DAC 8 de la AudioResearch sunt niste dac-uri f.bune, am avut ocazia de a le asculta in sisteme diferite, dar de fiecare data concluzia a fost aceeasi - sunet bogat timbral, muzical, natural si corect. Cel putin eu asa le-am perceput.

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by hersorin »

spiromedica wrote:
2. am cumparat inainte de aceasta poveste 2 lucruri : o pereche de lampi NOS Sylvania si cabluri de boxe Unison Research albastre ( lampile au ramas , cablurile au zburat intr-o cutie pe balcon )
Lampile Sylvania mi-au placut si mie dar nu am gasit ceva in stare impecabila , in schimb am reusit in sfirsit sa achizitionez doua Genalex Gold Lion ECC82 http://www.thetubestore.com/Tubes/Genal ... ECC82-B749" onclick="window.open(this.href);return false; .
Lampa e super echilibrata si sunetul are o tenta High end , merita bani si cred ca o sa mai cumpar inca doua sa fie acolo :D ,ce mai conteaza inca doua pe linga cele 30 care le mai am :mrgreen: .
Cine are posibilitatea recomand Genalex ECC82 pentru un sunet echilibrat , mai natural si cu aroma High end .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by hersorin »

Mamaaaaa cum se aud dupa 5 ore de mers ! Deja am mai comandat o pereche . Absolut superb :shock: .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
domnujim
Posts: 111
Joined: 26 May 2009, 13:08
Location: Muntii Fagaras

Re: Amplificator potrivit ptr. Triangle Lyrr

Post by domnujim »

hersorin wrote:Mamaaaaa cum se aud dupa 5 ore de mers !
S-ar putea sa mai ai surprize, mie mi s-au rodat dupa vreo 100 de ore KT88-urile de la power (tot Genalex Gold Lion).
Spre deosebire de ElectroHarmonix-urile pe care le avusesem inainte, care se rodasera dupa vreo 50.

Post Reply