Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by comanr »

:lol: foarte corect, insa pe langa toate astea gen mancare nasola, aer prafuit, mai vin si interventiile asa zise medicale de tot rasul (nu prea accept scuze de genul, pai asa se face in toata lumea) care reusesc sa rapuna omul prin insasi neadaptarea la faptul ca omul in sine este un lucru viu si trebuie tratat ca atare, nu este o cioata.

parerea mea e ca mai avem multe de invatat despre sanatate, mancare, medicina , de la cine credeti, de la stramosii nostii care au trait suta de ani, uneori culcandu se flamanzi si stand in soare sau frig cu zilele.

dupa parerea mea "mancarea"(la modul general) unei natii, impreuna cu progamele si procedurile medicale adoptate + asa zisele "tratamente" alaturi de proasta informare a oamenilor pot sta la baza distrugerii unui neam.

nu spun eu asta, uitati va in jurul vostru.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Testul care arată ce emisferă cerebrală este dominantă. Cum vă influenţează personalitatea:

http://www.descopera.ro/dnews/12165041- ... onalitatea" onclick="window.open(this.href);return false;

si testul:
http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... Z-out.html" onclick="window.open(this.href);return false;

La mine a iesit 44% stanga si 56% dreapta. Banuiam ca sunt de dreapta :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

In mezelurile de pe piata romaneasca se afla multa MDM (Carnea dezosată mecanic - Mechanically Deboned Meat)

http://www.evz.ro/detalii/stiri/fara-sa ... 85292.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9fS6BHH8yo" onclick="window.open(this.href);return false;

Si daca nu vreti mezeluri aveti bunatati si mai mari oferite de McDonald :D , unde atentie! Angajatii prepara chestii venite in cutii, nici ei nu stiu ce. McDonald este o afacere de franciza, la noi cei mai multi patroni sunt arabi si turci. Alt aspect, McDonald face diferente intre diversele piete (sunt locuri unde le merge, altele unde le merge mai greu). Sa nu credeti ca cel romanesc e mai bun si mai cinstit decat cel din USA unde, ia uitati ce bunatati ofera :D :

http://www.youtube.com/watch?v=dCqKl4Q3hW4" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by acustik »

Nu stiu de ce ne mai miram de McDonalds sau orice alta firma de pe piata. Procesarea, industrializarea, aditivarea intensiva, etc.sunt la ordinea zilei cam peste tot si cum cererea pe piata este mare, noi suntem multi (ca ne-am cam inmultit ca soarecii in ultimii 20-30 de ani) industria alimentara gaseste solutii sa ne potoleasca foamea; ca mai tot ce gasim pe piata nu e tocmai in spirit eco , bio sau cum vreti sa-i spuneti, asta e alta poveste. Nu ni le baga nimeni pe gat cu forta, avem libertate deplina de alegere(macar in acest sens), oferta e bogata, insa in egala masura ne asumam si riscurile. Parerea mea, pentru o hrana cat de cat sanatoasa, un control mai riguros asupra a ceea ce mancam , politica agricola si inclusiv a industriei alimentare ar trebui clar, radical reorientata dinspre marile lanturi, concerne, spre agricultura locala si regionala, specifica zonei noastre. Atunci, DA, putem vorbi despre altceva. Beneficiile ar fi mult mai multe incepand cu sanatatea noastra, buzunarele noastre si ale producatorilor si ajungand chiar la nivelul de politica economica nationala. E usor de prospecat, mai greu de pus in practica atunci cand in guvern in loc de tehnicieni si specialisti avem poeti, scriitori si cantareti gen Hi-Q :evil:
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Din ce am citit eu, in Germania Federala de dupa razboi conducatorii nemti au gandit un plan prin care sa imbunatateasca calitatea hranei cetatenilor pe principiul (stiut din vremea lui Otto von Bismarck in secolul XIX) ca omul/muncitorul da un randament mai bun atunci cand este hranit bine. Practic, statul german federal a avut ca politica hrana de calitate pentru cat mai multi cetateni. Astfel nemtii au ajuns sa aiba in urmatoarele decenii cea mai buna hrana din Europa si deja din anii 60 Germania Federala devenise o forta economica la nici 20 de ani dupa dezastrul absolut al razboiului. Cred ca oricine a vazut imagini reale despre cum arata Germania infranta dupa razboi.

Unii ar spune ca totul s-a datorat pomparii de bani din partea americanilor prin planul Marshal. Dar nu e chiar asa, bani de la americani au primit toate statele europene din zona de vest libera de sovietici insa de departe cel mai mult s-a ridicat Germania pentru ca a avut cea mai calitativa clasa politica mergand pana acolo incat au initiat chiar o politica in privinta mancarii de calitate, implicit agriculturii (era o gandire in sensul direct de calitate, nu neaparat de cantitate si calorii!).

Dupa observatia mea, calitatea hranei intr-un stat (ma refer la situatia majoritatii) este direct proportionala cu puterea si dezvoltarea economica a acelui stat. In tarile cu dezvoltare scazuta majoritatea populatiei mananca prost si invers. Elitele nu conteaza din acest punct de vedere, elitele intotdeauna au avut hrana buna insa nici o civlizatie nu se ridica daca majoritatea nu este hranita bine.

Privind istoria, intre hrana si dezvoltarea civilizatiei umane este o legatura directa. Marile civilizatii antice s-au dezvoltat in locurile unde hrana era mai multa si mai accesibila din diverse motive, de obicei terenuri agricole fertile din jurul apelor, clima fertila, zone cu productie agricola abundenta. Cel mai mare si cunoscut exemplu este Egiptul antic.

In revers, mari civilizatii ale lumii au disparut din cauza lipsei hranei. Un exemplu este civilizatia maya a carei disparitie se presupune ca s-a datorat unei secete de peste 50 de ani (datorat unui fenomen meteo ciclic), deci foametei.

Problema e simpla si e de cand lumea, oricata tehnologie si putere militara ai avea, daca nu ai ce sa mananci, esti terminat, armele si tehnologia nu-ti mai sunt de nici un folos.

La noi regimul dictatorial al lui Ceausescu a cazut tot din cauza foamei. Crede careva ca ar fi fost usor de provocat o asemenea "revolutie" ca in decembrie 1989 daca oamenii erau cu burta plina si nu aveau problema foamei ?! Am povestit de multe ori, in strada lumea nu striga impotriva regimului comunist, majoritarilor li se rupea de dreptul la presa libera si alte farafastacuri sofisticate, ei aveau rafuiala cu Ceausescu deoarece asta i-a infometat plin politica idiotica pe care a dus-o dupa 1980.

Dar apropos de politica Germaniei (hrana buna = muncitori multumiti = produse industriale de calitate), va aduceti aminte de produsele industriale romanesti din vremea lui Ceausescu ?! Erau de o calitate infecta, cumparai lucruri deja stricate, deja rebutate, fiabilitatea era o gluma proasta, totul era fabricat in bataie de joc.... de catre muncitori care se zbateau zi de zi sa-si asigure hrana. Asta a fost situatia in intreg lagarul comunist in frunte cu URSS, cauza pentru care s-a si dizolvat intr-un final.

In concluzie - alimentatia si implicit agricultura au fost si vor ramane intotdeauna elemente strategice pentru un stat, pentru o tara, pentru o civilizatie. In momentul cand aceste domenii sufera, viitorul incepe sa fie pus sub semnul intrebarii. Indiferent de alte domenii, tehnologie, industrie, armata, finante, etc.

Iar la noi toti politicienii care au detinut puterea dupa 1990 si-au batut joc de agricultura si industria alimentara. Ba chiar au distrus cu rautate, multi in schimbul spagii luate de la straini au pus umarul la distrugerea puterii agricole a Romaniei.
Dar nu trebuie sa devenimi xenofobi si paranoici, in economia globala si europeana exista concurenta, fiecare stat functie de calitatea clasei politice incearca sa-si ridice puterea chiar si pe spinarea altor state daca acele state au conducatori corupti, slabi, prosti si tradatori care in schimbul unor spagi isi vand tara si neamul. Problema este a noastra deoarece mereu ii votam majoritar pe cei mai mari tradatori ai neamului. Si tradarea se vede direct in starea agriculturii si a calitatii hranei majoritatii. Pentru ca totul incepe si se sfarseste cu alimentatia !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by acustik »

momolo wrote:Privind istoria, intre hrana si dezvoltarea civilizatiei umane este o legatura directa. Marile civilizatii antice s-au dezvoltat in locurile unde hrana era mai multa si mai accesibila din diverse motive, de obicei terenuri agricole fertile din jurul apelor, clima fertila, zone cu productie agricola abundenta. Cel mai mare si cunoscut exemplu este Egiptul antic.

In revers, mari civilizatii ale lumii au disparut din cauza lipsei hranei. Un exemplu este civilizatia maya a carei disparitie se presupune ca s-a datorat unei secete de peste 50 de ani (datorat unui fenomen meteo ciclic), deci foametei.

Problema e simpla si e de cand lumea, oricata tehnologie si putere militara ai avea, daca nu ai ce sa mananci, esti terminat, armele si tehnologia nu-ti mai sunt de nici un folos.

Dar nu trebuie sa devenimi xenofobi si paranoici, in economia globala si europeana exista concurenta, fiecare stat functie de calitatea clasei politice incearca sa-si ridice puterea chiar si pe spinarea altor state daca acele state au conducatori corupti, slabi, prosti si tradatori care in schimbul unor spagi isi vand tara si neamul. Problema este a noastra deoarece mereu ii votam majoritar pe cei mai mari tradatori ai neamului. Si tradarea se vede direct in starea agriculturii si a calitatii hranei majoritatii. Pentru ca totul incepe si se sfarseste cu alimentatia !
Bingo momolo 8) ! Pai vezi acum cat de departe bat si eu cu convingerile mele despre necesitatea unei altfel de politici agricole decat ceea ce ne ofera iubita noastra comunitate europeana si asa cum spui tu, istoria vorbeste cel mai clar. Germania de dupa razboi de care vorbesti a renascut din propria-i cenuse tocmai pentru ca a invatat o lectie dura. Sper ca noi sa ne trezim mai devreme dar oare CAND ne vom destepta si vom realiza ca, practic, stam pe o mina de aur si ca nu stim sa o valorificam( si nu ma refer numai la conditiile pedoclimatice excelente pentru agricultura), SAU mai bine zis cand ne vom satura si vom sustine si alege oameni capabili bine pregatiti in locul prostilor pe care ii avem acum in conducere ? Eu raman in continuare optimist pentru ca din ceea ce vad exista firave incercari(deocamdata) de revitalizare a productiei agricole 100% romanesti , chiar daca in prezent pe acest segment se zbate cu MARI eforturi credeti-ma, doar sectorul privat si acei cativa minunati specialisti care au curajul sa faca si altceva decat importuri si comert "exotic". In rest, statul doarme sau se face ca doarme... deocamdata. :evil:
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by acustik »

1.Proiect lege : http://www.mediafax.ro/politic/proiect- ... ti-7981888" onclick="window.open(this.href);return false; pe care nici azi nu o avem.

si
2.Ultima "strigare" proiectul de lege avand ca scop trezirea constiintei poporului nostru mioritic asupra produselor romanesti prin scurtarea programelor de vanzare a hipermarket-urilor. http://www.agroinfo.ro/economic/piata-a ... in-weekend" onclick="window.open(this.href);return false;

Salutare cele doua idei, insa as fi curios sa vad textul celor doua legi in vigoare , in ce context se vor aplica, si, evident, mai apoi cam ce gaselnite se vor mai ascunde in spatele acestora; gen programa "laptele si cornul" din scoli, adica ii favorizam pe unii si ii omoram pe altii.
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Dumitru Constantin Dulcan merita citit si ascultat:

http://www.digi-world.tv/digipedia-plus" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.formula-as.ro/2013/1053/lume ... ezeu-15989" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.librarie.net/autor.php?id=45 ... tAodGT0A3g" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by acustik »

momolo wrote:Dumitru Constantin Dulcan merita citit si ascultat
Cu siguranta! Si un medic cu larga deschidere spre medicina alternativa(de exemplu tehnica bowen) Eu il admir deja de mult timp :mrgreen: .
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by acustik »

E bine de stiut ca vecinii nostri de peste Prut (inca) scot specialistii din birouri la seminarii direct in camp face-to-face cu producatorii agricoli la schimburi de experienta. Poate suna cam comunist reportajul insa asa ceva nu ne-ar strica nici noua : http://www.youtube.com/watch?v=aAkPbxC1iuE" onclick="window.open(this.href);return false; . Desi nu sunt violent prin definitie, eu i-as scoate cu biciul pe ai nostri, asa as vedea care merita sa-si faca meseria si ocupa scaunul ala de conducere pe drept si care nu... la sapa, doar ca si aia trebuie invatata. :mrgreen:
Si, apropo, ingrijirea si cultivarea pomilor fructiferi (inclusiv taierile de intretinere) devin o adevarata placere cam ca haudiofilia, credeti-ma :mrgreen: ... mai ales cand poti consuma linistit si cu placere rezultatul muncii tale. 8)
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

ttsto
Posts: 79
Joined: 13 Oct 2008, 18:24

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by ttsto »

In graba noastra de a trece la capitalism am uitat multe...
Eu locuiesc de 6 luni in Ucraina, la Kiev. Sincer, nu am multe lucruri bune de spus despre aceasta circumstanta, simt comunismul in tot ce ma inconjoara, o varianta stalinista, apasatoare, militieneasca, dar...
- cumpar de la supermarket lapte adevarat, care face un deget de smantana deasupra dupa o zi de stat in frigider, si are gustul pe care il stiu de cand eram copil si bunica avea o vacuta acasa
- cumpar din piata de legume si fructe mere care acum, in martie, au prospetimea si savoarea merelor proaspat culese; desi in Ro nu eram mari mancatori de mere, aici consumam cam un kg pe zi!
- din gama produselor eco gasesc si oua care aduc destul de mult cu cele pe care le stiu de la tara, si pasari care nu au chiar gust de faina de peste, cel mai mult m-a amuzat cand am vazut untura de porc, topita, numai buna de pus in ceaun :)

Despre mere chiar am intrebat o basarabeanca care vinde in piata si mi-a zis ca sunt ferme mari, merele se culeg cand sunt coapte si se tin in niste frigidere foarte mari!

Aparuse la un moment dat o stire ca vor si in RO sa sape in arhiva de standarde alimentare de prin anii 60...poate le da domnul mintea de pe urma si se schimba ceva in bine si la noi...

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by acustik »

ttsto wrote:- cumpar de la supermarket lapte adevarat, care face un deget de smantana deasupra dupa o zi de stat in frigider, si are gustul pe care il stiu de cand eram copil si bunica avea o vacuta acasa
- cumpar din piata de legume si fructe mere care acum, in martie, au prospetimea si savoarea merelor proaspat culese; desi in Ro nu eram mari mancatori de mere, aici consumam cam un kg pe zi!
- din gama produselor eco gasesc si oua care aduc destul de mult cu cele pe care le stiu de la tara, si pasari care nu au chiar gust de faina de peste, cel mai mult m-a amuzat cand am vazut untura de porc, topita, numai buna de pus in ceaun :)
...si asa ar trebui sa ramana daca ucrainienii ar avea baieti destepti in conducere . La noi acum dupa ce importurile alimentare (care cam stim ce calitate au in majoritatea lor) au monopolizat toata piata, producatorii autohtoni se zbat sa razbata pe rafturile magazinelor si sa convinga "cetatenii UE" din Romania sa le cumpere produsele. Filmuletul de pe youtube postat de mine mai sus nu l-am pus la intamplare, e dovada clara ca nu tot ce e vechi si mostenit de la comunisti e si prost, depasit, caci se stie de cand lumea ca practica omoara teoria sau altfel spus ca perseverenta duce spre cunoastere, aprofundare,experienta, asa ca in agricultura nu se face exceptie.
Sper sa mai apucam sa vedem si prin supermarketurile romanesti de exemplu laptele cu smantana de un deget, merele cu parfum aparte chiar daca nu sunt mari cat capul si perfecte la culoare si chiar daca mai contin cate un "musafir" nepoftit inauntru :mrgreen: , iar pasarile cumparate in pungi congelate sa fie de culoarea naturala galbena a pielii ca albusul de ou , de la cerealele de calitate pe care le-au mancat cu pofta in scurta lor viata si nu albe-crem de la atatea concentrate cu hormoni de crestere si apa :lol: .
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Eu am auzit de piata ruseasca unde exista calitate foarte mare, anumite informatii ma fac sa cred ca e peste Ucraina.
In Bucuresti exista o piata unde se afla un magazin care aduce produse alimentare din Rusia. Cica dispar in cateva ore de cand le-au adus si nu sunt ieftine. Ambalajele sunt modeste, seamana cu alea "comuniste" de pe vremuri insa calitatea e adevarata.
Un lucru mi se pare clar, problema apare cand agricultura se industrializeaza in scopul mariri pe orice cale a productiei si evident, profitului.

In Romania agricultura si industria alimentara erau date peste cap inca din anii '80 de cand cu foametea provocata de politica lui Ceausescu, agricultura si industria alimentara fiind practic mulse de productie pentru exportul pe orice pret, valuta sa fie (ulterior o parte din aceasta valuta obtinuta pe foamea poporului a ajuns in averea unor corifei care azi trag sforile politicii si sucesc mintile prostilor). Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989 toata lumea a trecut la jaful proprietatii publice, de la mic la mare. Praf s-au facut sistemele de irigatii, statiunile de cercetare agricola, fermele, etc, defapt tot.

Agricultura nu se poate reface fara o politica unitara si sustinuta din partea statului. Ori teoria a fost exact inversa, privatizare si disparitia statului din agricultura.
O mare problema pentru agricultura romaneasca a fost si integrarea in UE, integrare care a fost negociata de niste spagari incompetenti. Marile puteri industriale din UE nu au dorit o Romanie cu agricultura puternica ci o piata de desfacere a produselor lor industrializate. Au obtinut lucrul asta cu concursul clasei politice romanesti care si-a tradat neamul si distrus tara pe spaga si din incompetenta, meschinarie, orgoliu marunt, pentru niste functii vremelnice, pe nimic, la fel cum negrii din Africa isi vindeau tribul si terenul stramosilor unor colonisti veniti cu oglinjoare si saculete cu cioburi colorate.

Marea problema, cheia se afla in chestiunea proprietatii. Evident, nu se putea pastra proprietatea de stat, tocmai aia era cea mai ineficienta, locul de unde furau toti insa se puteau face niste politici prin care sa fie incurajata agricultura privata. O politica adevarata nu inseamna o biata subventie de doi lei, este ceva mult mai complex, trebuie actionat in toate punctele, piata de desfacere, colectare, transport, toata industria care sustine sectorul agricol, etc. Exemple exista destule mai spre vest insa nici unul care s-a perindat pe la putere in tara asta inca din 1990 nu a vrut sa faca nimic. A face ceva implica efort, sacrificiu si nu aduce beneficii directe, nu aduce rezultate peste noapte. Ori politicianul mioritic vremelnic in functie nu se gandeste mai departe de ziua de maine si in ziua cand este schimbat daca ar putea ar da foc la tot ce a lasat in urma, daca a lasat ceva, numai ca cel care-l urmeaza in scaun sa nu mosteneasca nimic si sa-si rupa gatul cat mai repede. Politicianul mioritic face orice numai pentru "imagine" ori genul asta de politici strategice cu rezultate foarte indepartate nu-l ajuta la imaginea lui de carton de azi pe maine. Iar daca intre politicieni vedem la ordinea zilei injurii, amenintari, desfintari verbale, etc, ne dam seama ca nici unul nu poate pune bazele unor politici strategice pe ani de zile. Din moment ce discursul este, "da-te la o parte hotule, mincinosule, nemernicule, impostorule ca vin eu sa arat ce tare sunt!", atunci nimic nu dureaza mai mult de azi pe maine. Ori agricultura este un domeniu prin definitie strategic care implica durata mare, planta si animalul nu cresc de azi pe maine, etc.
Astfel, mancarea mizera pe care o consumam, leguma si fructa importata din Spania, Olanda, Turcia, etc, toate astea sunt rezultatul situatiei politice din tara asta, situatie care poarta in ea distrugerea prin definitie, e ca si cum ne-am mira ca un schiop nu poate alerga la maraton sau un ciung cu bolovan legat de gat nu poate trece lacul. Intreg sistemul este putred si genereaza subdezvoltare si distrugere. Se vede in toate domeniile, de la agricultura distrusa pana la finante, sanatate, birocratie, totul e putred si intepenit. Peste toate astea avem numai un circ in media, o piesa de balci, niste paiatze care mimeaza orice pentru a castiga simpatie si adeziune din partea victimelor vlaguite din ce in ce mai mult, victime cu memoria scurta si sistemul de valori dereglat.
In concluzie, mancam ceea ce meritam.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by Kostas »

Magazinul rusesc se numeste Ostmarkt, in Piata Norilor. In general gasesti conservaraie tot timpul, printre care si un pateu de gasca, conserve de peste si dulceturi foooarte bune, ca pe vremuri, dar cand apare un peste de Don, niste icre proaspete, peste afumat cum n-ai mai mancat, se goleste repede. Ideea e ca orice ai lua - de la mustar la compot e altfel, e bun si natural, fara pretentii de ambalaj dar gustos.
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by acustik »

momolo wrote:Agricultura nu se poate reface fara o politica unitara si sustinuta din partea statului. Ori teoria a fost exact inversa, privatizare si disparitia statului din agricultura.
O mare problema pentru agricultura romaneasca a fost si integrarea in UE, integrare care a fost negociata de niste spagari incompetenti. Marile puteri industriale din UE nu au dorit o Romanie cu agricultura puternica ci o piata de desfacere a produselor lor industrializate.
O politica adevarata nu inseamna o biata subventie de doi lei, este ceva mult mai complex, trebuie actionat in toate punctele, piata de desfacere, colectare, transport, toata industria care sustine sectorul agricol, etc.
In concluzie, mancam ceea ce meritam.
Pai vezi Kostas, cam asta "trambitez" si eu si crede-ma ca iti dau perfecta dreptate. Ce ne facem ca nu prea mai avem specialisti nici pe acest sector, iar politicienii mioritici nici macar pe aia putini, atati cati ii mai avem, nu-i sustin pentru ca de fapt, asa cum spuneai, nu-i intereseaza ca cineva cu cap sa le ia locul si sa puna bazele la ceva real si de durata, macar in agricultura, in tara asta.
Evident ca o politica unitara si mai ales PRIORITARA ar face multe. Spuneam SI in aceste forumuri ca agricultura in Romania ar trebui sa devina nici mai mult nici mai putin una dintre principalele prioritati, daca nu chiar prima, o politica de stat, fiind , dupa umila mea parere , singura sursa clara palpabila de venit sanatoasa si constanta la buget, deocamdata, DACA se investeste serios in ea. Evident ca nu-i exclud pe intreprinzatorii privati, persoane fizice si juridice al caror ajutor din partea statului l-ar putea constitui pentru inceput facilitatile fiscale dar mai ales crearea unui cadru legislativ care sa le permita o mai usoara ascensiunea pe piata, facilitati la tehnologizare si parc auto agricol plus material semincer si reproductiv de calitate. In egala masura reinfintarea CAP-urilor(ma rog, companii agricole, societati de stat, etc.) ar fi unul din marile atuuri, caci ar putea crea parteneriate serioase cu producatorii din sectorul privat, ar putea negocia&controla gradul de ocupare pe piata autohtona a produselor importate oricum la un alt nivel, plus alte beneficii.
Am mai spus de multe ori ca cei din UE s-ar bate la usa noastra pentru produsele alimentare Made in Romania, asa cum probabil se inghesuie bucurestenii la magazinul rusesc despre care spui. Un vis prea indepartat deocamdata.
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

Post Reply