ANIMALUTZE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANIMALUTZE

Post by momolo »

Saptamana asta a fost difuzat pe canalul TV Digi World un documentar BBC in 3 parti despre ursii negrii din USA, statul Minnesota, specie de ursi care traieste in toata zona de sud a Canadei si o parte din nordul USA unde exista paduri. Acesti ursi traiesc mare parte din timp catarati in pomii padurilor temperate, fiind ceva mai mici decat fratii lor Grizzly care traiesc in partea de vest a Canadei si Alaska, dar si considerabil mai blanzi in ciuda statisticilor care ii pun pe primul loc la incidentele cu oamenii.
Probabil principala cauza a incidentelor vine de la zona in care traiesc, parti temperate prin care exista cabane, sosele, oameni cat si faptul ca acesti ursi negri sunt de felul lor destul de blanzi (pana sunt enervati aiurea). Spre deosebire de acestia, Grizzly traiesc in zone unde accesul oamenilor este aproape imposibil.

Actiunea este filmata de protagonistul principal, un scotian cameraman de la BBC specializat pe astfel de documentare in salbaticie, sosit in Minnesota, gazduit de un cercetator american batran care se ocupa cu studiul ursilor negri de aproape 40 de ani.

Filmul mi se pare exceptional dintr-un simplu motiv, nu cauta nimic senzational sau de show, nu exagereaza in chestii stiintifice, defapt nu exagereaza cu nimic si defapt tot deliciul filmului il fac cele doua ursoaice adorabile, mama si pui, Lily si Hope.

Ursoaica Lily este supravegheata de catre cercetatorul american de ani de zile prin zgarda cu emitator de la gat, felul in care o poate gasi oricand prin padure. Micutul pui femela, Hope este primul si unicul nascut al ursoaicei Lily. Interesant este faptul ca in timpul filmarii care se petrece aproape pe tot parcursul unui an incepand dupa dezghet primavara si pana in octombrie, se intampla lucruri neobisnuite - Lily abandoneaza la un moment dat puiul prin luna iunie plecand dupa un mascul. Se intoarce dupa cateva zile insa intre timp avusese loc o furtuna cu ploaie care a sters toate urmele.
Micuta Hope este data disparuta, se presupune ca a fost mancata de lupi, practic nici jumatate dintre puii de urs negru nu ajung la maturitate.
Insa dupa 5 zile au gasit-o intamplator alertati de niste oameni din zona (destul de civilizata, sosele si cabane misto), la mare distanta suita in varful unui pom (pana atunci nimeni nu credea ca un pui atat de mic, sugaci, poate parcurge atata drum si rezista atata vreme fara hrana).

Insa trecand atata vreme si fiind la prima nastere, Lily nu o mai accepta pe Hope inapoi si astfel cercetatorii trebuie sa ia o decizie ne-stiintifica, adica sa intervina hranind-o pe micuta Hope nedorind sa o lase sa moara. Neajutata nu ar fi avut nici o sansa.

Remarcabil este si inceputul filmului cand cercetatorul american il duce pe musafirul scotian direct in mijlocul padurii la ursoaica si il pune sa-i dea struguri din mana in timp ce el ii schimba zgarda cu emitator.

Nu are rost sa povestesc, reportajul merita vazut de catre cei care iubesc animalele. Este palpitant deoarece viata micutei si adorabilei ursoaice Hope atarna mereu de un fir de par.

La sfarsit in ultima serie se ajunge in luna septembrie cand incepe sezonul de vanatoare si ursii incep sa se pregateasca de hibernare.
Astfel aflam ca in Minnesota vanatoarea de ursi negri este legala si nici macar ursii cu zgarda care constituie subiectul cercetarii naturalistilor de ani de zile, nu sunt protejati de lege. Unica solutie este sa le lege panglici colorate la zgarda ca sa poata fi vazuti cat mai bine de vanatori, acestia stand de obicei amplasati in foisoare. Vanatoarea este practic un macel, vanatorul sta si asteapta cu pusca catarat intr-un foisor (o structura plianta de aluminiu cam de vreo 7 metri) si cand vede ursul negru, un animal lent, mare si bland, mergand incet, incet ca de obicei, trage de sus. Practic este o executie a unui superb animal inteligent. Pe parcursul filmului am avut senzatia ca acesti ursi seamana cu oamenii, fiecare are caracterul si firea lui, au toane, cateodata sunt veseli, cateodata se enerveaza insa intotdeauna dau avertismente si intr-un final intelegi faptul ca sunt logici, inteligenti si pe deasupra adorabili, mai ales aia micutii.

In opinia mea, in ziua de azi vanatoarea este o barbarie, un atavism, cei care vaneaza nu o fac pentru a supravietui sau de foame ci pentru distractie. Este un sport pentru cei cu bani. Se pare, unii gasesc distractiv sa ucida bietele animale fara aparare insa eu doar pe astia i-as vana cu luneta, asta ar fi unica vanatoare care m-ar distra, sa le dau drumul prin padure in pielea goala si sa-i astept intr-un copac inarmat pana in dinti cu dum-dum si dupa aia sa-i intreb cum se simt?!

Ca o paranteza, de remarcat, toate javrele umane care au condus Romania dupa 1945 au fost pasionati de vanatoare. Vedem...si defapt traim si "rezultatele" lor.
Eu unul as interzice total orice fel de vanatoare, 100%, definitiv!

In ultima serie atmosfera devine palpitanta, Lily si Hope pot oricand fi impuscate de grupurile de retardati descreierati denumiti "vanatori" si care umbla prin padure cu berea in mana si puscociul pe umar; se aud mereu impuscaturi prin zona. Intr-un final una dintre ursoaice care era super adorabila si cu putin timp inainte manca struguri din mana reporterului britanic, a fost omorata de vanatori, un anonim lasand zgarda agata de cutia postala a sediului cercetatorilor care avusesera grija de ursoaica ani de zile....

Este filmat si un magazin de arme gemand de marfa, enorm, reporterul britanic glumind haios ca exista atatea arme acolo cat sa incepi o revolutie! Exista arme pentru tineri, batrani, femei, copii dupa care reporterul se intreaba unde este raionul de arme pentru bebelusi ?! La faza asta ma gandeam, salbaticia si barbaria pot cunoaste multe forme de ambalaj. Intr-o tara atat de dezvoltata tehnologic ca USA, unde vezi totul bibilit, curat, sosele minunate prin padure, unde se discuta despre cele mai liberale si avansate legi, despre dreptate si drepturi, exista atata salbaticie, bizonism, barbarie si sadism unde ditamai porcul pe doua picioare imbuibat si super incotosmanat, inarmat pana in dinti cu mega arme sa se duca in padure, sa se suie intr-un foisor si sa impuste un biet ursulet fara nici o aparare, mare si negru, lent si gras, ii vezi de la distanta, e ca si cand ai vana camioane, nu au saracii ursuleti nici o sansa!
Vizionare placuta:

http://www.bbc.co.uk/programmes/b00x9zjk" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.imdb.com/title/tt2315439/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.digi-world.tv/un-an-printre-ursi/" onclick="window.open(this.href);return false;

video:
http://www.youtube.com/watch?v=fo4hizO9FF8" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: ANIMALUTZE

Post by West »

momolo wrote: In opinia mea, in ziua de azi vanatoarea este o barbarie, un atavism, cei care vaneaza nu o fac pentru a supravietui sau de foame ci pentru distractie.
Am aceeasi parere. Ucigasi cu permis de la stat. Unii si-au exersat talentele si pe vecini, consoarte sau pentru un loc in parcare.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: ANIMALUTZE

Post by kaav »

West wrote: Am aceeasi parere. Ucigasi cu permis de la stat....
Si eu. O persoana care are o slabiciune pentru genul asta de obiecte, ma face sa pastrez distanta fata de ea. Spune suficient despre ea, daca o foloseste (arma) strict ca si divertisment. Nu cred in genul asta de distractii. Pot fi probabil amuzante cui ii plac, dar ceva este foarte rece la baza ''divertismentului''. Un deficit afectiv probabil.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANIMALUTZE

Post by momolo »

stapan si catel la ora de yoga:

http://msnvideo.msn.com/?channelindex=8 ... 8d5ce384d2" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANIMALUTZE

Post by momolo »

elefantel jucaus:

http://msnvideo.msn.com/?channelindex=3 ... f77e95fa66" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANIMALUTZE

Post by momolo »

8 pisoi ! :D

http://adevarul.ro/news/stiri-ciudate/S ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANIMALUTZE

Post by momolo »

Vladimir Putin, a mangaiat si a calmat din priviri un pui de leopard care atacase grup de ziaristi aflat in vizita la un centru de crestere si ocrotire a acestor feline situat in regiunea Soci, unde vineri incepe olimpiada de iarna, scrie agentia EFE citata de Agerpres.

Putin se afla in parcul national pentru a face un tur la volanul unei masini Lada Niva, avandu-i langa el ca pasageri pe Gilbert Felli, directorul executiv al Comitetului Olimpic International pentru Jocurile Olimpice si pe Jean Claude Killy, presedintele comisiei de coordonare a acestui comitet.

La un moment dat, directorul centrului le-a propus invitatilor sa intre in custi pentru a-i vedea mai indeaproape pe cei patru pui de leopard.

Intr-una dintre custi ii astepta felina botezata Grom (Tunet), un pui de leopard in varsta de sase luni, care, la aparitia oaspetilor a inceput sa se agite si sa maraie. Atunci, dupa cum sustine agentia Interfax, liderul de la Kremlin s-a apropiat de Grom si a inceput sa-l mangaie, dar felinei se pare ca nu i-au placut flash-urile camerelor foto si s-a napustit asupra ziaristilor, unul dintre acestia alegandu-se cu o zgarietura, iar un altul cu o muscatura la genunchi.

Dupa acest episod, invitatii au iesit din cusca, insa Putin a mai ramas cateva minute in apropierea lui Grom, privindu-l fix si incercand sa-l linisteasca.

"Imi plac animalele. Am impresia ca reusim sa stabilim o conexiune reciproca", a spus liderul rus in fata jurnalistilor care-l insoteau.

Nu este pentru prima data cand Vladimir Putin este protagonistul unor intamplari cu animale. Spre exemplu, in toamna anului 2012, a fost filmat cand, la bordul unui deltaplan, zbura in fata unui stol de cocori.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANIMALUTZE

Post by momolo »

Din minunile naturii: o pisică a adoptat o veveriţă orfană şi o învaţă să toarcă :

http://adevarul.ro/news/stiri-ciudate/d ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: ANIMALUTZE

Post by kaav »

30 Cats Who Have Mastered The Art Of Sleep-Fu
http://www.boredpanda.com/funny-sleeping-cats/" onclick="window.open(this.href);return false;

atyclb
Posts: 682
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: ANIMALUTZE

Post by atyclb »

Funny dogs and cats playing in the snow

http://www.youtube.com/watch?annotation ... zEIDf1YhiQ" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANIMALUTZE

Post by momolo »

Ce se întâmplă când un grizzly de 600 de kilograme se crede căţel:

http://ro.celebrity.yahoo.com/ce-se-%C3 ... 45638.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANIMALUTZE

Post by momolo »

Șobolanul-gigant care a făcut o gaură în beton și a terorizat o familie:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/sobolan ... mpaign=b13" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANIMALUTZE

Post by momolo »

Delfinii de luptă ai Ucrainei, transferați la armata rusă:

http://www.b1.ro/stiri/externe/delfinii ... 79148.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: ANIMALUTZE

Post by Gabriel_Wo »

Animalute ? Fake uri ?

Un sarpe de peste 30 metri terorizeaza insula Borneo
http://www.descopera.ro/dnews/3966067-u ... ula-borneo" onclick="window.open(this.href);return false;

China, şocată de un şarpe uriaş
http://www.click.ro/pe_glob/ciudatenii/ ... 15362.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Am citit mai demult intr un almanah, ca supremul ar fi fost o anaconda de 50 de m :!: , care isi facea de cap intr o asezare din jungla amazoniana si care la uciderea ei ar fi participat un regiment de infanterie ! Respectand scara metrica, ma gandesc ca ar fi capul mare cat sa i atarne intr o caruta..

Un preistoric>ȘARPELE GIGANT care teroriza Pământul. Avea 14 metri și 1 tonă si putea înghiți un crocodil întreg fără nici o problemă.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/sarpele ... 74909.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

atyclb
Posts: 682
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: ANIMALUTZE

Post by atyclb »

Vanatorul de soareci

http://www.youtube.com/watch?v=PxhvUJ4LbBM" onclick="window.open(this.href);return false;

Post Reply