Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by Gabriel_Wo »

Sens interzis agriculturii romanesti ! In anii 90, pe vremea papusarilor (Petrica Roman si Stolojan, ala cu capu de mort ) s a smuls din pamant si s a distrus tot sistemul de irigatii, inaugurat de comunisti, bata i vina ! :x . De la opinca pana la vladica, cu totii au participat la acest masacru, sub obladuirea parinteasca a politicienilor! De ce nu s au luat masuri ? Pai, de aia ! Comisioane, spagi, porunci si directive venite de la fratiori 8) .

Cand eram mai mic ma intrebam de ce nu dispare prostitutia si consumul de droguri in Romania? Cum sa dispara, daca bani frumosi ajung in buzunarele politistilor, a politicienilor si parlamentarilor. Harjoneala si visul erotic, costa !

Daca strabati tara in doua, vei putea vedea pe fereastra trenului sau a atasului de la motocicleta, pamantul tinut numai parloaga!

Cum treci hotarul in Hungaria, te freci la ochi, parca ai fi in alta lume ! Acestia pana si capitzele de fan din camp le au numerotate scolareste, adica cate 3x3x3 ..Nu va enervati, ca lucrurile stau normal si la bulgari, nu degeaba importam castraveciori si gogonele bulgaresti. :P

Si in afara de asta ptr importuri straine se iau spagi, iesi mai ieftin, numai stai cu harletzul sau cu coasa in mana, stai la Protv, la Taraf Tv, la Discovery Channel..

Si tot s au vandut strainilor milioane de hectare de teren arabil. Doar lumea are nevoie de Ferrari si Jaguare si Fiat uri 500 Abarth pe sosele si vizite de lucru pe insule exotice sau la shopping in Dubai, ce naiba sa faci cu prazul, telina, mamaliga si branza de burduf mioritica ?

Cum ne invata maestrul VTP..Mama lor de comunisti si legionari ! Huo !! :mrgreen:
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by comanr »

agricultura este un lucru sacru, nu il poti face dupa ureche si uneori nu iese cum vrei indiferent de ce ai de gand sa faci, e ca audiofilia ca sa zic asa, cu o singura adaugire, daca vrea dumnezeu faci productie si cu niste graunte mucegaite.

la audiofilie nu faci sunet cu rezistente chinezesti sau tranzistoare/lampi la intamplare decat foarte rar iar atunci nu te crede nimeni.

agricultura este un lucru jidanesc onest, daca ar exista asa ceva, iti poate lua totul dar iti poate oferi si foarte mult, toate astea dupa o lege nestiuta inca, cine ar putea sa prevada o molima, o invazie, o seceta sau perioada de ploi nemaintalnita, cu exactitate, foarte precis, nimeni!

faptul ca trebuie sa oferi ca sa poti primi eventual, este un lucru nemaipomenit, neclintit de mii de ani si imun la noile tendinte politice de cateva sute de ani incoa', este singurul lucru ramas sacru, alturi de nasterea unui copil cu toate cele la inventar si caruia nu i curge zeama din coltul gurii.

faptul ca noi nu ne pricepem la agricultura este o consecinta a faptului ca noi nu mai stim sa privim viata, sa o intelegem.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

acustik
Posts: 384
Joined: 19 Oct 2011, 11:32

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by acustik »

comanr wrote:faptul ca noi nu ne pricepem la agricultura este o consecinta a faptului ca noi nu mai stim sa privim viata, sa o intelegem.
E un punct de vedere interesant insa cum omul, chipurile, a ...evoluat, nu toata lumea mai are "feeling" pentru aceasta ocupatie sacra :mrgreen: asa ca nu-i putem condamna pe toti . Ideea este ca orice am face trebuie sa constientizam odata si odata ca suntem TOTI indubitabil legati de pamant si ceea ce produce el pentru noi si pana nu-l muncesti tu cu manutele tale nu esti constient si nu vezi multe lucruri. Uite, auzi de multe ori vorba aceea " rosia are alt gust cand o mananci de la tine din gradina". O vorba care chiar este un mare adevar nu numai pentru ca neaparat rosia respectiva se diferentiaza din punct de vedere biologic si fizico-chimic fata de cele din supermarket, ci pentru ca in momentul in care ai ingrijit o planta care la randul ei te rasplateste, se activeaza -ca sa spun asa, :mrgreen: si in subconstient un mecanism poate primitiv, poate pshihologic ce creeaza o stare de multumire cu tine insuti, ai senzatia (de multe ori inconstienta) ca ai o legatura cu pamantul lucrat si planta de care te legi. Un taran e greu sa explice asa ceva, dar ia pune-l sa renunte la ce a facut o viata intreaga si l-ai ucis cu zile.
Exista un citat grozav al poetului Hafiz, el a spus: “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele niciodata nu ii spune Pamantului: Imi esti dator”. Doar gandeste-te ce poate face o iubire ca aceasta! “Ilumineaza” o lume intreaga!(Dr.Wayne Dyer - Schimbarea)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Soarta Romaniei si neamului nostru este legata indisolubil de agricultura. Atunci cand programele de industrializare fortata de tip stalinist in perioada comunista au distrus satele si clasa taraneasca, atunci a inceput si prabusirea a ceea ce putem denumi intr-un singur cuvant, "sufletul românesc". Astfel au aparut ghetourile de blocuri populate cu ceea ce denumim "melteni". Aceste milioane de melteni sunt azi masa electorala si de 25 de ani aceasta masa electorala este folosita de grupurile de infractori deghizati in politicieni pentru a-si mentine puterea prin care nu construiesc, nu ridica neamul, nu imping tara mai departe, doar jefuie pentru propriul lor interes meschin si marunt.
De aceea Romania se afunda din ce in ce mai mult pe un drum al disolutiei statului, autoritatii si fundamental, distrugerea a ceea ce reprezinta "sufletul românesc".
Este o vorba inteleapta care spune ca Romania este "Gradina Maicii Domnului". Sub acest termen simbolic se ascunde un inteles, noi suntem legati de pamant si natura, agricultura, asta e menirea noastra, asta suntem noi, asta trebuie sa fim noi. In consecinta, atunci cand in Romania agricultura este distrusa, pamanturile sunt abandonate parloaga, padurile seculare sunt taiate, muntii cheliti, fauna animala este folosita pentru sportul vanatorii de catre strainii care la ei in tara nu mai au animale, deja exterminate acolo, din aceasta cauza Romania este doborata si sufera, din aceasta cauza acest popor nu mai are nici o directie, nu-si mai poate gasi calea, multi fugind aiurea in lumea larga, milioane de oameni isi abandoneaza pamantul si inca dintre cei mai buni.
Observati cum fiecare dintre lighioanele care s-au perindat la putere in tara asta a tratat domeniul agriculturii ! Numai dispret, distrugere, tradare! Acum strainii incep sa acapareze din ce in ce mai multe pamanturi din Romania. Din ce in ce mai multi români ai caror bunici au fost pe vremuri stapanii pamantului, azi ajung slugile si argatii strainilor pe pamanturile care au fost ale stramosilor lor. Cine a permis lucrul asta ?! Cine este de vina ?! Simplu, tradatorii care au au avut puterea in tara asta dupa 1989.
Romaniei ii este menita o soarta, aceea de a fi "Gradina Maicii Domnului" dar a apucat-o pe un drum opus si gresit. Pedeapsa divina poate fi crunta. De ce credeti ca vedeti in jurul vostru atata incrancenare, rautate, atatia oameni nefericiti si anormali ?! De ce cu totii cand plecam inspre vest in tarile alea civilizate si asezate (unde Natura si Agricultura sunt respectate!) simtim ca acolo lumea este normala, simtim ca acolo putem respira liber si venim de acolo mai senini, mai detasati, intrand inapoi in aceasta cloaca prafuita si incracenata ?!
Nimic nu este fara de rost in lumea asta, rostul trebuie doar sa-l aflam.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
sorin_denver
Posts: 70
Joined: 29 Oct 2008, 08:51
Location: Constanta

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by sorin_denver »

Interesant cum trateaza alimentatia http://www.ted.com/talks/mark_bittman_o ... .com_b07EE" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Lista pentru masa audiofilului de Paste:

http://www.gandul.info/financiar/cosul- ... e-12396552" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

S-a confirmat: ADN-ul modificat genetic ajunge în organismul oamenilor
E de asemenea foarte clar că ADN-ul din mâncare poate ajunge şi chiar ajunge în ţesuturile animalelor şi în produsele lactate pe care le consumă oamenii.
Există studii care atestă că atunci când oamenii sau animalele digeră hrană modificată genetic, genele create artificial sunt transferate şi alterează caracterul bacteriilor benefice din intestine. Cercetătorii raportează că microbii găsiţi în intestinul subţire al oamenilor care suferă de ileostemie sunt capabili să achiziţioneze şi să adăpostească secvenţe de ADN de la plantele modificate genetic. Recoltele modificate genetic au pătruns în hrana animalelor din 1996, iar acum este ceva normal ca ele să aibă o dietă bazată doar pe OMG. Studiile au arătat că există o legătură între furajele modificate genetic şi inflamări stomacale severe şi utere mărite la porcine.
Mai e notabil faptul că transferul genetic între recoltele manipulate genetic şi speciile native înconjurătoare a dus la apariţia unor specii de buruieni foarte rezistente, supranumite super-buruieni. Conform Organizaţiei Mondiale de Sănătate, transferul genetic şi mişcarea genelor de la OMG la recoltele convenţionale, sau speciile înrudite ar putea avea un efect asupra siguranţei alimentare. “Riscul este real, după cum s-a demonstrat atunci când urme de porumb aprobat doar pentru furajare au apărut în produsele cu porumb destinate populaţiei SUA”.
Geneticienii nu au luat deloc în considerare faptul că genele se vor transfera, atunci când au produs aceste organisme şi le-au introdus în mediul natural. Drept rezultat, începem să vedem consecinţele modificărilor genetice, mai ales cum se răspândesc şi modifică alte organisme din diferite medii
https://ro.stiri.yahoo.com/confirmat-ad ... 06215.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by Gabriel_Wo »

Achtung!

__Ne omoară cu bună ştiinţă! Otrava nevăzută din alimente
Auzim de tot mai multe cazuri de cancer în jurul nostru, iar bolii acesteia îi cad victime inclusiv oameni care au dus o viaţă cumpătată şi s-au ţinut departe de tutun sau de alcool. Te întrebi de unde. Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzută care ne este băgată în hrană.__

http://adevarul.ro/sanatate/minte-sanat ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Iarăsi loveste Oculta !

Luam furci si topoare si pornim uniti in gloata contra Ocultei care ne-a otravit pentru profit (si yaht). Ajungem la usa supermarketului, sursa primara de Otravă distribuita mârsav de Ocultă cu gandul sa le facem felul. Dintr-o data se anunta prin megafoane, "Stimati cumparatori, magazinul nostru a hotarat sa vanda azi orice produs cu numai 1 leu, puteti lua doar cate puteti cara fiecare!". Dintr-o data cu totii ne aruncam furcile si topoarele si navalim ca niste hiene flamande sa apucam fiecare primul inaintea altuia. Adineauri eram prieteni si cu totii aveam un ideal nobil, sa scapam lumea de Oculta Otrăvitoare. Insa acum suntem dusmani, ne cataram ca apucatii unul peste altul, ne smulgem hainele unul la altul, ne lovim si urlam sa ajungem fiecare primul la raft, sa apucam cat mai multe bunuri pe deamoaca! Si asa, intr-un minut uitarăm toti de Ocultă si de Otravă. Viata ni s-a umplut in dupaamiaza aceea cand fiecare s-a intors la casa lui cu ceea ce a apucat. Ne-am umplut viata cu si mai multe lucruri, am fost fericiti fiecare pentru o clipa, o ora, o seara, mai ales gandindu-ne ce chilipir am apucat, ce pleashcă, ce noroc pe noi ca ne-am nimerit acolo tocmai atunci ! Daca nu era rascoala, trecea pleasca pe langa noi, ce pierdere ar fi fost !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Deoarece inca nu s-a gasit metoda de scoatere a capuselor din Senat, totusi exista metode de scoatere a capuselor din piele, iata:

http://www.dietetik.ro/cum-scoti-usor-o ... 11968.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

interesant:
De ce nu e bine să spălaţi carnea de pui înainte de a o găti
http://www.csid.ro/health/noutati-sanat ... -12771313/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

In momentul in care o persoana face excese, ea se supune unor riscuri ce o pot afecta in timp. Acestea ii pot provoca probleme de sanatate, unele iremediabile. Din pacate cancerul este din ce in ce mai raspandit si trebuie sa ne protejam cel putin prin alimentatia pentru care optam. Stilul alimentar si excesele pot creste riscul aparitiei cancerului! De aceea e bine sa ne ferim de anumite obiceiuri, pe care le regasesti mai jos, unde vei gasi inclusiv detalii legate de organele care pot fi afectate.

Tipuri de excese si organele vizate:
1. Exces de alcool si tutun – afecteaza cavitatea bucala, laringele, esofagul, plamanii, gatul, stomacul, ficatul, pancreasul, colonul si rectul.
2. Exces de cafea si ceai – afecteaza cavitatea bucala, stomac, pancreas, ficat, vezica urinara.
3. Exces de calorii – afecteaza majoritatea organelor si tipurilor de cancer.
4. Exces de zaharina sau inlocuitori ai zaharului – afecteaza vezica urinara.
5. Exces de grasimi – afecteaza stomacul, pancreasul, colonul, rectul, ovarele, sanii si prostata.
6. Exces de proteine – afecteaza pancreasul, rinchii, colonul, rectul, sanii, mucoasa interna a uterului, prostata.
7. Exces de carne si produse afumate – afecteaza stomacul.
8. Exces de carne facuta pe gratar cu carbuni – afecteaza stomacul.
9. Exces de produse conservate sau pastrate in saramura – afecteaza stomacul.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Fascinant, merita citit !
Cum se deosebeşte creierul bărbatului de cel al femeii? 3 diferenţe fascinante
http://www.descopera.ro/stiinta/1273865 ... fascinante" onclick="window.open(this.href);return false;
Una dintre cele mai interesante informaţii despre cromozomul Y este că o bună parte din acesta nu este necesară pentru a da sexul masculin. Paşii ce stau la baza dezvoltării unui bărbat sunt declanşaţi de un fragment aflat în mijlocul cromozomului, fragment ce poartă gena SRY.

David C. Page, cercetătorul care a izolat gena SRY, a descoperit un lucru fascinant: distrugerea genei SRY dintr-un embrion masculin va duce la dezvoltarea unei femele, iar introducerea genei SRY într-un embrion feminin îl va transforma în unul masculin. De altfel, acest efect a dat numele genei, sintagma SR desemnând fraza „sex reversal” - inversarea sexului. De ce este acest lucru posibil? Răspunsul ar putea fi descurajator pentru cei ce cred că masculii sunt programaţi biologic să domine planeta: cercetătorii au descoperit că embrionii mamiferelor sunt programaţi implicit să devină femele.

Ştiinţa dezvăluie o inegalitate incredibilă între cei doi cromozomi sexuali. Cromozomul X este responsabil de majoritatea efortului de dezvoltare, pe când cromozomul Y pierde gene într-un ritm de 5 gene la fiecare milion de ani, într-un proces de sinucidere cu încetinitorul. În prezent, cromozomul Y mai are mai puţin de 100 de gene, pe când cromozomul X poartă aproximativ 1.500 de gene, toate jucând un rol esenţial în dezvoltarea embrionului.
Având un singur cromozom X, masculii au nevoie de toate genele acestuia. Femelele, în schimb, au de două ori mai multe gene decât au nevoie, având doi cromozomi X. Cum rezolvă această problemă? Simplu: unul dintre cromozomi este „etichetat” de către celulele din jurul lui cu instrucţiuni ce îndeamnă la ignorarea sa, fenomen ce poartă numele de „inactivare X”. Cercetătorii au studiat modul în care acest cromozom este ales pentru a fi ignorat şi au descoperit că nu există o preferinţă, procesul fiind aleatoriu: unele celule etichetează cromozomul X provenit de la mamă, iar altele cromozomul X provenit de la tată. Acest lucru face ca celulele din embrionul femelelor să formeze un mozaic complex de gene active şi inactive provenind din ambii cromozomi X.
Deoarece masculii au nevoie de toate cele 1.500 de gene X pentru a supravieţui şi sunt dotaţi cu un singur cromozom X, ei nu apelează la procesul de inactivare X. De asemenea, pentru că toţi masculii primesc cromozomul X de la mame, toţi bărbaţii sunt „băieţii lui mama”. Ei diferă de surorile lor, care sunt mai complexe din punct de vedere genetic. Aceasta este prima diferenţă genetică importantă între cele două sexe.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Ma feresc de multa vreme de rosiile cu tugui si de "rosiile romanesti" din pietele Bucurestiului. Dar sunt minoritar, greu gasesc rosie fara tugui si rosie care sa nu fie romaneasca. Acum aproximativ o luna gaseam in piata rosii din Grecia (cele mai bune rosii gasite de mine in ultimii ani insa nu au fost pe piata decat aproximativ o luna pana au aparut ale noastre bombe chimice) precum si rosii in Italia sau Spania (ceva mai mediocre)....si evident, vanzatorii ma asigurau ca "sunt romanesti".

Mi-au spus toti tarabistii, poporul cauta in special rosiile cu tugui si toti vor "rosii romanesti" si lugume romanesti care sunt precum pepenii de Dabuleni, nestiind ca defapt majoritatea legumelor produse in Romania sunt cele mai chimicalizate legume din lume, cele mai toxice legume si de multe ori ii intrecem pana si pe turci sau arabi.

Cauza este simpla, taranul nostru pe langa faptul ca este nativ idiot (si oricum, nu ar citi niciodata prospectul sau nu ar invata niciodata nimic, tot ce face este numai dupa ureche si dupa cum i se pare) nici nu e controlat de nimeni iar piata chimicalelor este ca in lumea a 3-a, adica libera si lipsita de orice regula si control, unicul scop fiind profitul cu orice pret si marfa cea mai ieftina. Peste toate exista coruptia generalizata asa ca pe piata se poate vinde orice, inclusiv otrava deghizata in legume si substante interzise.

Dar si substantele permise de lege sunt periculoase daca sunt puse in cantitati mari. Si cum sunt defapt ieftine iar taranul vede ca daca toarna chimicala in nestire creste leguma cat Frankenstein, nu are nici o apasare, ba chiar consuma si el si familia lui mizeriile produse in gradina chimicalizata (desi exista si cazul unora care seamana separat pentru ei de marfa puternic chimicalizata pentru piata.... si atatia cauta in piata "legumele romanesti"! :lol: ). Pe astia nu ai cum sa-i educi altfel decat cu biciul, insa acum e democratie!, asa ca unica rezolvare este sa nu consum mizeriile produse de ei.

Vedeti filmul mai spre sfarsit, vedeti filmarile din piata si veti intelege ca la asa consumatori, asa vanzatori si asa producatori, intr-un final asa conducatori! Toti se merita unul pe altul:

http://www.youtube.com/watch?v=Nv63gcd- ... oGAGSAWNPQ" onclick="window.open(this.href);return false;

http://adevarul.ro/locale/buzau/video-c ... index.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by comanr »

confirm chimicalizarea dupa ureche la marfa romaneasca, uneori din pacate cea mai proasta din acest punct de vedere.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

Post Reply