BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Primaria Capitalei a inaugurat trotuarul rulant de la Pasajul Basarab cu peste un an intarzire. Oprescu da vina pe Electrica
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... ctrica.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

....Mda, stirea zilei in Bucuresti, orasul unde la Pasajul Universitatii, adica fix in buricul orasului nu merg scarile rulante mai niciodata. Defapt niciodata nu le-am vazut functionale pe toate insa de multe ori le-am vazut nefunctionale pe toate. Dar in aceasta gaura infecta denumita "capitala" chestia cu scara rulanta care nu merge, e perfect banala din moment ce chiar aseara cand ieseam de la Ateneu erau masini (exemplu AUDI A6 cu numar de coi-agitat) puse fix deacurmezisul trotuarului pe fix cea mai din centru strada a orasului; unica varianta a pietonului era sa ocoleasca pe carosabil unde il putea lua o masina in bot. Oricum, poteca ramasa pietonului printre miile de masini parcate ilegal sub semne de circulatie ignorate traditional, este de cam maxim 50 cm pisata si cacata toata.
Apropos, s-au inmultit bochetarii care dorm pe banci. In parcul Ateneului aveau dormitor pe banca vreo 5 barboni si am mai vazut cativa dormind pe bancile puse recent pe Magheru. Incepem sa devenim si noi "capitalisti" prin ceea ce e bun, "oamenii strazii".

Ce pretentie sa avem de la un nomenklaturist pesedist provenit din gasca jmecherilor de strada Primaverii & Dorobanti ?! Dar asta a votat boborul si asta capata. Ce-i drept, pe tava de oferta electorala au fost numai deseuri umane.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Kostas wrote:Se pare ca zona lacului Vacaresti tinde sa devina o delta urbana si specialistii se gandesc cum sa o amenajeze fara ai strica flora si fauna.
din ce stiu Lacul Vacaresti este vandut (= facut cadou pe spaga) unui cocalar australian (de acolo vine si cocalarul cu Rosia Montana) de catre Bombonel & armata de lacuste rosii (care anul trecut au revenit la putere prin votul poporului uslamist). Ar vrea lacustele astea sa-l rada complet, planul este sa distruga si tot dambul inconjurator, adica sa-l faca tabula-rasa cu buldozerul; dar vorba cuiva, "nu ie bani" si de aceea a scapat (deocamdata). Pe teritoriul obtinut s-ar construi un cartier din blocuri de rigips, evident, si asta arondat potecii denumite drum care este deja gatuit complet de circulatie. Ca oricum "edilii" (genul jegului rosu de la Primaria Generala) nu au in putina lor minte ideea ca intai trebuiesc construite drumuri si utilitati si abia apoi gramezi de viloaie si bloculoaie de prost gust si unica folosinta. Oricine poate vedea la TV cum americanii intai trag drumuri, canalizare si toate tevile si utilitatile care ies in sus din pamant, dupa care fac si casele. La noi e invers, intai se fac casele si apoi isi da seama bizonul national ca nu are nici pe unde intoarce masina iar utilitati ciuciu. Rezulta Africa, adica ceea ce vedeti inclusiv in "cartierele de fitze" din nordul capitalei, defapt niste ghetouri "de lux".

Chestia asta cu rezervatia naturala e pura visare, lacul ala este dat demult cadou la sacalii straini. Asta e fleac pe langa una mare cat Rosia Montana sau gazele de sist.

Cand or sa vrea sa bage buldozerele o s-o aud iarasi pe aia cu "eco-anarhistii" si "oengeurile" care nu-i lasa pe sobolanii rosii sa distruga tara in liniste !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Stalpisori de granit scosi din pavaj si masini parcate in locul lor pe trotuar - asta a putut vedea oricine s-a plimbat in ultimele zile pe straduta reamenajata de curand din spatele Ateneului - unul dintre exemplele de "Asa da" in materie de reabilitari stradale din Capitala. Din nefericire, situatia de pe straduta Nicolae Golescu nu este o exceptie. Batjocura, mizeria si parcarile ilegale continua sa domneasca pana si pe bulevardul Magheru - unul dintre bulevardele definitorii ale Bucurestiului, iar in acest caz autoritatile par sa nu ia nici o masura
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... -pavaj.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Sunt strazi in centru unde nu mai ai cum sa mergi ca pieton pe trotuar din cauza masinilor parcate cu botul lipit de cladire. Sa vedeti ce este la Unirea in spate, zona unde e vesnicul santier la fosta "Cupola a Foamei"! Sau zona infecta din fata Carrefour Unirea cu tigani parcagii si masini indesate pe unde nici cu imaginatia nu ajungi ! Sau bulevardul Corneliu Coposu unde pe o zona intesata cu semne de parcare interzisa si table cu texte care anunta ca-ti ridica pe loc masina, vezi siruri intregi parcate si peste drum masina de Militie (ca Politie nu le pot spune) cum sta la semafor! Greu de imaginat mai multa nesimtire iar spectacolul asta este non-stop, oricand mergi prin centru vezi numai salbaticie din asta si am spus de multe ori, ca pieton faci slalom printre rahati (de caine si om), multe ziduri sunt pisate si put, gunoaie peste tot, cersetori, violonisti, vesnicii bijnitari din fata de la Unirea care stau cu catei de vanzare, babe, florarii intinse sa bareze trotuarul cat este de lat, chiar si cataroaie de beton puse sa nu ajunga masinile chiar in usa magazinului Unirea, etc, jeg si iar jeg, un oras lasat in paragina fara lege, fara autoritati, al pietonilor care se calca unii pe altii in picioare si masinilor care claxoneaza furibund. Cred ca pana si pentru lumea a 3-a s-a ajuns la un nivel mult prea jos!
Dar ce sa fac, pulimea l-a votat pe Doktorul Autostrazilor Suspendate precum si haita de hiene care fura din banul public ca numai cu asta se ocupa. Nu mai spun si de Militie, astia sunt pe bune inutili in orasul Bucuresti, ei sunt ocupati cu propriile afaceri !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

"civilizatia" tziganiei oficiale :
Primul tronson al diametralei Buzesti-Berzei-Uranus, alternativa pe axa Nord-Sud la Calea Victoriei si bd. Magheru, a fost deschis circulatiei duminica dupa multe controverse si intarzieri. Odata cu deschiderea traficului au fost inaugurate si primele piste de biclete din Capitala trasate direct pe carosabil si separate de circulatie cu stalpisori. Cu toate acestea, pistele de biciclete au fost deja ocupate de masini parcate, iar o parte din stalpisori lipsesc sau sunt scosi de portarii cladirilor de birouri din zona pentru a face loc masinilor. Mai mult, pe unele tronsoane din bulevard pana si prima banda de circulatie e blocata de masini parcate neregulamentar.
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... mentar.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: BUCURESTI

Post by Kostas »

Momolo te-ai gandit ca poate lu romanake asa-i place sa arate, de unde sa mai ia el ceva pe sub mana, unde sa mai parcheze el aiurea, unde sa se mai pise dupa un colt, unde sa se mai zgaiasca la o taraba cu maruntisuri. Un altfel de oras ar fi pentru el un cosmar. Cred ca buluceala de la intrarea la Unirea este pentru bucuresteni Poarta Raiului, loc de intalnire si harjoneala, fitze ieftine si combinatii dubioase de genul = Ce faci ma aici ? - Uite trebuie sa-l fac pe unu, vorbim mai tarziu ! :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Ai dreptate, tiganul (inclusiv tiganul alb) se simte bine numai in mijlocul gunoaielor, mizeriei si pe pamantul gol batatorit. Aseara in plin centru unul de etnie ne-rroma isi scosese pipilicul sa-si dea drumul fix in drum, trotuar, treceau dame, oameni, etc, omul se usura pe zidul unei case, nu parea beat, avea doar nevoie. E deja la moda, nu e zi sa nu vad.
Mergeti pe strada si vedeti la fiecare doi metri rahati si flegme, peste tot. Adica in caz ca nu mergeti in masini negre cu geamuri fumurii.
Iar masinile parcate pe trotuar sunt fabuloase! Sunt trotuare unde sunt suite complet in sir, mujicul nu mai are pe unde trece cat de biscuite pe o dunga ar fi!
Ce sa mai spun despre gropile istorice ?! Unii le au fix in cararea de iesit din bloc, de ani de zile. Asa se complac, asta e poporul majoritar.
Conducatorul carmaci si celalalt maimarele zilei discuta cu mai marii planetei (vorba vine, se trage in poza in drum spre buda) despre geopolitica si alte lucruri marete in timp ce in orasele Romaniei cetatenii sunt vanati de cainii vagabonzi.
Si tot aerul din Bucuresti e un praf si o putoare de esapament si diverse fecale. Sa mergeti perpedes pe strazile din centru sa mirositi locurile. Aveti de ales intre muceagai, fecale si pisat pe pereti asortat cu flegme proaspete pe jos. Asta daca nu cumva va calca vreo masina care-si rajneste suruburile deoarece nu aveti trotuar pe unde merge ca-s parcate masinile. Sau poate aveti noroc de va cade in cap tencuiala de la ruinele din centru.
Nu o sa vedeti capitala din UE cu asemenea masini urcate pe trotuar, asemenea fatade scorojite, asemenea uratenii si asa mizerie! Dar bucuresteanul majoritar e totusi multumit se pare! Probabil daca printr-un scenariu SF se apuca vreun primar sa-si civilizeze orasul ar fi linsat urgent de masele indignate, eventual asmutite de Antena 3 :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: BUCURESTI

Post by Kostas »

Stiu romani carora nu le-a placut deloc Stockholm sau Copenhaga. Nu au gasit merdenele si seminte - ceva de mancat pe strada, in drum. S-au simtit stingheri, acolo lumea are alt aer si se vede ca esti marlan de la o posta. Prea curat, prea ordonat - "prea ca la muzeu" in exprimarea lor. Si... prea liniste - nu poti sa dai muzica tare, masinile nici nu le auzi, oamenii vorbesc incet, "nu e viata". "Nu poti sa vinzi nimic, nu poti sa faci nici o smecherie, au doar muzee dalea d-ale lor si cafenele scumpe, penntru bashtani". :D
Deci pentru unii o capitala civilizata poate fi un cosmar, s-ar plictisi stand in trenig si holbandu-se la lume in timp ce scuipa seminte de acasa, striga unul la altul si fac misto de monumente.

In alte orase din Europa se duc direct la talcioc, bazar sau targul de masini, habar nu au de orasul turistic, stiu numai lucrurile cu smecherii, smenuri si invarteli. Si tu vrei sa-si doreasca o capitala civilizata, "ce suntem nazisti, ca la puscarie mancatia-si, lasa-ma sa ma simt liber, sa ma relaxez ca am la probleme pe cap!" :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Apropos, azi dau fara sa vreau de un obscur forum in care diversi tineri discutau despre boxe mochetate si sute de wati la amplificatoare cu ventilatoare. Unul povesteste primele impresii dupa ce si-a pornit instalatia creata si pozata de el, ceva sinistru, boxe mochetate si amplificator in lada de lemn cu ventilatoare. Zice el: " -Vecinii credeau ca e cutremur, isi faceau rugaciunea, credeau ca se da cu grenăzi "; asa isi exprima satisfactia tanarul haudiofil mioritik.
Marlania se cultiva si se auto-cultiva, este un mod de viata. Eu in Italia imi recunosc compatriotii din viteza de 150Km/ora pe autostrada cand ma uit la popasuri si vad timp de o secunda palcuri de oameni in trening sau ii disting in marile orase cum se desprind din multime printr-o "aura" speciala de mitocanie si primitivism original. Cum povesteam o data, acum peste 20 de ani am gasit trenul romanesc in gara de sud din Viena datorita mirosului (defapt putorii fetide) de WC de tren accelerat mioritik. Noroc cu putoarea ca alergam un pic dezorientat, gara aia are chiar si etaj, e cam mare si in limba nemteasca fiecare cuvant are latimea de doi metri.
Au fost socati cu totii cand s-a deschis colivia de aici si au navalit peste ei dragii nostrii compatrihoti. :D Daca stiau ce-i asteapta si cati ciocolatii stateau ascunsi aici, il tineau pe Ceausescu aici la putere, ii mai dadeau un honoris cauza, il plimbau cu trasura turul Europei, il impaiau, etc, numa sa tina gardul ! :lol: Acum nu au de ales si trebuie sa ne dea si Schengen ! :lol: Trai neneaca cu democratia asta ! :lol:
Dar hotarat lucru, trebuie sa ma obisnuiesc cu mirosul si cu stilul !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by brighty »

Ca bine le ziceti, aprig ii combateti!! :D

Culmea, asa murdar si boem cum arata Bucurestiul, turistii strainii il gasesc "very nice", ii poti intalni aproape la tot pasul si mai cu seama prin Centrul Vechi si stradutele adiacente :lol: Probabil s-or fi saturat de perfectiunea oraselor din care vin si sunt insetati de o aventura pe aici, unde pandesc pericolele si provocarile in orice moment.

Odata, am intrat in vorba chiar si cu o brazilianca (la vreo 50 de ani), turista, careia ii placea Bucaleul, desi tocmai fusese jecmanita de taximetrist. Nu stia o boaba de engleza, doar franceza si evident portugheza, asa ca ne-am inteles mai mult prin semne...ce-o fi cautat si aia pe aici, venita de la Capatul Lumii, mirare am si acum! :o

Apropo, nu stiu daca ati remarcat noua "moda" a melteanului de Bucuresti: mai nou, umbla toti manelistii (si nu numai, am fost surprins sa vad pana si oameni asa-zis seriosi!) imbracati intr-un fel de trening gri (intotdeauna gri, cu dungi pe lateral) de bumbac, un fel de izmeana cum poarta cocalarii de la tara, peste care isi pun si o vesta neagra. Ii vezi p-astia aproape zilnic, peste tot, chiar si in centrul Capitalei Romaniei, de nu stii daca acolo esti, ori in vreun catun saracacios plin de betivani. Duse-s vremurile antebelice, cu eleganta unor domni puratori de redingota, joben, baston si monoclu!... :( Nelipsita este si purtarea pe cap a glugii treningului gri, ca sa para cocalarul fioros. Si in general, se poarta de catre multi frustrati aceasta gluga amenintatoare pe cap... Iar cand n-o poarta si apuci sa le vezi chipul, observi numai si numai mutre incrancenate, care mai de care mai fioroase si scarbite de viata...foarte multi rasi in cap si purtatori de ochelari de soare penibili, cu rame colorate tipator si lentile "curcubeu". Unde sunt romanii de altadata, normali, decenti si chiar simpatici?! ... :P
Au fost socati cu totii cand s-a deschis colivia de aici si au navalit peste ei dragii nostrii compatrihoti. Daca stiau ce-i asteapta si cati ciocolatii stateau ascunsi aici, il tineau pe Ceausescu aici la putere, ii mai dadeau un honoris cauza, il plimbau cu trasura turul Europei, il impaiau, etc, numa sa tina gardul ! Acum nu au de ales si trebuie sa ne dea si Schengen ! Trai neneaca cu democratia asta !
Pai, sa se spele pe cap cu jegosii nostri... :lol: Si francezii, si italienii, si vienezii... Ca bancile noastre, regiile autonome si tot ce a mai fost de furat si privatizat fraudulos au fost bune la vremea lor, n-asa?? :twisted: Asta a fost trocul intre mai-marii lor si mai-marii nostri: hai sa impartim prada, instalam saracia in Romanika, apoi deschidem supapa sociala catre Vest, la cules de capsuni si "buzunare", ca sa nu iasa revolta pe aici. Ca il deranjeaza un miros sau ceva manele pe mujicul vestic, ulterior, mare scofala!... Lasa, ca uita repede...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

PMB vrea să dea peste 23 de milioane de euro pentru refacerea şi modernizarea patinoarului Flamaropol: http://www.prosport.ro/sport-life/speci ... l-12439576" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by brighty »

Imagini color inedite din Bucurestiul anului 1961

http://adevarul.ro/news/bucuresti/video ... CrossPromo" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

BRITISH PATHE despre Romania:

Bucharest (1961):
http://www.youtube.com/watch?v=ARzYO7xAAg8" onclick="window.open(this.href);return false;

Rumanian Fishing Trip (1961):
http://www.youtube.com/watch?v=Bfz4IztnSzo" onclick="window.open(this.href);return false;

New Movie Film Device Devised By Newsreel Cameraman (1969):
http://www.youtube.com/watch?v=QQqKvpJqcqA" onclick="window.open(this.href);return false;

Anti-American Demonstration In Rumania (1966):
http://www.youtube.com/watch?v=Fnmm2AzChg4" onclick="window.open(this.href);return false;

Summer On The Danube - Rumania (1966):
http://www.youtube.com/watch?v=71P2jC9pk50" onclick="window.open(this.href);return false;

Rumanian Fashions For 1969 (1969):
http://www.youtube.com/watch?v=eTNtBzlvkg0" onclick="window.open(this.href);return false;

Rumanian Beachwear For 1969 (1968) fara sonor:
http://www.youtube.com/watch?v=LeJqxo3CFSk" onclick="window.open(this.href);return false;

Rumanian Children Learn English (1969):
http://www.youtube.com/watch?v=0e-LEh53--o" onclick="window.open(this.href);return false;

New Rumanian Night Spot (1967) fara sonor:
http://www.youtube.com/watch?v=ziNFUYxTYcw" onclick="window.open(this.href);return false;

Automated Tyre Factory In Rumania (1967):
http://www.youtube.com/watch?v=5o7vW2w9alA" onclick="window.open(this.href);return false;

British Pop Stars In Bucharest (1968):
http://www.youtube.com/watch?v=J0gdzOToS0M" onclick="window.open(this.href);return false;

Through The Gorj District Of Rumania (1968):
http://www.youtube.com/watch?v=yFTVdPkhNBI" onclick="window.open(this.href);return false;

Caviar Fishermen Aka Rumania (1962) color:
http://www.youtube.com/watch?v=E8ax-BBvKhw" onclick="window.open(this.href);return false;

Shah Of Iran Visits Rumania (1966):
http://www.youtube.com/watch?v=SpnRwWHpLHY" onclick="window.open(this.href);return false;

Rumania Unused Material - Colour (1962):
http://www.youtube.com/watch?v=XkDkYPCVUH8" onclick="window.open(this.href);return false;

Ex-King Michael Of Rumania Becomes Market Gardener (1953):
http://www.youtube.com/watch?v=XtUnMC36lak" onclick="window.open(this.href);return false;

Precum si multe altele pe canalul youtube British Pathe despre Romania:
http://www.youtube.com/user/britishpath ... ry=Romania" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Am mai gasit unul color din 1965 cu hipodromul (dar nu s-au abtinut sa bage balalaici rusesti pentru muzica de fundal asa cum englezii ne-au "inteles" si "iubit" intotdeauna):

http://www.youtube.com/watch?v=UTzxA_9cAJQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by remoteviewer1 »

Filmul cu Regele Mihai cultivand legume este :shock: (consoarta declarand ca se ocupa cu cresterea copiilor si a gainilor) pentru mine. Nu pusesera si ei ceva deoparte, un rolex, un s-class(unii din zilele noastre ar putea trai in lux ani de zile dupa ca au fost primari, ministri, etc.)... Raspunsul la intrebarea de la final a reporterului e priceless.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI

Post by momolo »

Am gasit si altele foarte interesante:

"Cerbul de Aur" Brasov 1969:
http://www.youtube.com/watch?v=N_uXS-1V6eQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Gigliola Cinquetti in Romania, 1969:
http://www.youtube.com/watch?v=_EBu4DDJZQU" onclick="window.open(this.href);return false;

Primul Festival romanesc international de animatie, 1966 Mamaia:
http://www.youtube.com/watch?v=WnVcKxj8DwY" onclick="window.open(this.href);return false;

Cum arata Litoralul romanesc in 1968 (alb-negru fara sonor) dar foarte, foarte interesant de vazut:
http://www.youtube.com/watch?v=EfCBOYkLzik" onclick="window.open(this.href);return false;

1966, din nou Litoralul romanesc, se pare, atunci a fost terminat Hotel Europa din Eforie Nord insa e de observat si cum arata Mamaia in acel an:
http://www.youtube.com/watch?v=Ofe4WXSUegE" onclick="window.open(this.href);return false;

Degustare si concurs de vinuri in 1967:
http://www.youtube.com/watch?v=txKfaI4eb6A" onclick="window.open(this.href);return false;

Policlinica "ultramoderna" Vitan din Bucuresti data in folosinta in 1966 ! Astazi o ruina sinistra (cred ca inca nu au demolat-o):
http://www.youtube.com/watch?v=BJZC6YDqTMg" onclick="window.open(this.href);return false;

1968 - primul automobil romanesc, Dacia 1100 ! Observati productia in mare parte manuala. Aceste masini s-au dovedit in timp extrem de fiabile:
http://www.youtube.com/watch?v=ySlxkrFOh2I" onclick="window.open(this.href);return false;

1967 - mobila romaneasca pentru copii, un fel de "IKEA" autohtona denumita "industria forestiera":
http://www.youtube.com/watch?v=NYZdaQoRtDI" onclick="window.open(this.href);return false;

12 iulie 1968, vizita Generalului De Gaulle la Bucuresti primit se pare la Palatul Regal de catre un Ceausescu dolofan si bine dispus si o Leana smochinita si nebagata in seama:
http://www.youtube.com/watch?v=oYw9X1AA0uk" onclick="window.open(this.href);return false;

Vizita lui Tito in 1969:
http://www.youtube.com/watch?v=kMyQfpMuz4E" onclick="window.open(this.href);return false;

Faimoasa vizita a lui Nixon in 1969. La minutul 3.17 se observa langa Ceausescu, tovarasul Sergiu Celac pe post de translator. Acesta va fi primul ministru de externe al Romaniei din decembrie 1989 pana in iunie 1990 ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Sergiu_Celac" onclick="window.open(this.href);return false; ) adica, din om apropiat de Ceausescu si translator a ajuns ministru de externe imediat dupa impuscarea Tatucului in primul "guvern revolutionar":
http://www.youtube.com/watch?v=ge9L9iXJfx8" onclick="window.open(this.href);return false;
Pe Sergiu Celac il observati aici (e linkul direct la minut 3.17 dar intai trebuie sa scapati de publicitate, deci a doua oara merge):
http://www.youtube.com/watch?v=ge9L9iXJfx8#t=197" onclick="window.open(this.href);return false;

Cadere de zapada abundenta in iarna 1969 in Bucuresti. Se observa soldatii la zapada dar si tovarasi in paltoane cu lopetile. Inedit, nu am mai vazut, furtun cu apa (probabil calda) pentru topit zapada:
http://www.youtube.com/watch?v=9_x8xEUPj1g" onclick="window.open(this.href);return false;

Unii am fost pionieri:
http://www.youtube.com/watch?v=V0BrydbgZ_k" onclick="window.open(this.href);return false;

Ana Aslan si o tanara de 64 de ani in 1968:
http://www.youtube.com/watch?v=lNl1d5R6sYQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Fibra de sticla in 1968:
http://www.youtube.com/watch?v=A8-Aw28nrlg" onclick="window.open(this.href);return false;

Centrul de calcul CFR in 1969:
http://www.youtube.com/watch?v=CH058mxMpJE" onclick="window.open(this.href);return false;

Hotel nou dat in folosinta in 1966 in Bucuresti. Recunoaste cineva ce hotel este ? :
http://www.youtube.com/watch?v=YQr8S3P7hx8" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply