amplificator trioda 211 in clasa A2 & phono tube preamp

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
panda1
Posts: 38
Joined: 13 Oct 2008, 06:28

amplificator trioda 211 in clasa A2 & phono tube preamp

Post by panda1 »

va prezint ultimele 2 realizari ;amplificator stereo 2x30w final putere 211 in clasaA2,si un phono preamp realizat cu 2 tuburi E88CC[6DJ8] pe fiecare canal.
ampul are urmatoarea structura constructiva-SRPP cu 6DJ8 la intrare,urmeaza un 6L6 care are in sarcina anodica un transformator interstage care ataca direct trioda 211.tensiunea de alimentare 1000v.tubul 211 functioneaza cu curenti de grila si intra in A2.transformatorul interstage este hammond iar restul sant productie proprie.volum alps motorizat si selector pt 3 intrari cu relee.iesire 4 si 8 ohm.pornire cu start soft.greutate ~45kg.ampul este la userul lucian acasa si se pot organiza auditii in conditii excelente.cine doreste sa probeze preampul de phono este invitat la sediul meu de unde va fi ridicat pt a putea fi incercat pe sistemul fiecaruia acasa.poze puteti vedea pe facebook[panaitescu dan]

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: amplificator trioda 211 in clasa A2 & phono tube preamp

Post by momolo »

panda1 wrote:ampul este la userul lucian acasa si se pot organiza auditii in conditii excelente.cine doreste sa probeze preampul de phono este invitat la sediul meu de unde va fi ridicat
desi nu am stabilit cu dansul nimic, trebuie sa vin in sprijinul domnului Panaitescu (panda1) cu o precizare necesara datorita mesajului mai putin clar - ridicat NU va fi uzerul (eventual de catre uniformele verzi fara insemne :lol: ) ci va fi preamplificatorul. :lol:
Precizez, cu ceva vreme in urma dl. Panaitescu (dansul prefera sa nu activeze pe forumuri insa de data aceasta a iesit putin din tacere si avand in vedere ca e totusi si forumul meu ma simteam oarecum dator cu niste lamuriri) , cum spuneam, dansul mi-a imprumutat si mie cat si altor colegi forumisti preamplificatorul phono cu tuburi spre o prima evaluare de prototip; fapt petrecut cu ceva timp in urma. Ulterior aparatul a ajuns inapoi la dl. Panaitescu cu unele comentarii din partea unora dintre noi (deoarece acesta ne era rostul, de evaluatori, de comentatori) pentru o revizie/corectie. Personal nu duc lipsa de preuri phono dar ii multumesc dansului pentru ocazia testarii si-l felicit pentru munca si faptul ca duce pe mai departe mestesugul fauririi de aparatura audio pe tuburi. Printre putinii care si fac, nu numai vorbesc.
Cat despre userul "lucian", sincer nu cunosc aici pe forum, imi este neclar daca este inregistrat la noi (pe elforum este inregistrat din cate stiu). Insa in real life il cunosc (mai mult din vedere, ne-am intalnit o singura data sau de doua ori). Lucian este un pasionat ca si noi de aceleasi chestiuni, pe langa muzica, atat scule din generatia noua cat si vechiturile vintage dar si mesterite DIY. Cel mai bine si mai clar ar fi sa precizeze el despre ce este vorba daca e cumva inregistrat pe acest forum (mie nu-mi este clar iar pe dl. Panaitescu il scuzam deoarece nu are prea mare exercitiu cu forumeala). Dar eu trebuie sa precizez ca am vorbit cu Lucian la telefon mai demult pentru o vizita in vederea auditiei de lampase facute de dl. Panaitescu, vizita pentru care nu am avut timp pana acum, insa nu doresc sa postez pe forum in numele nimanui. Am tinut doar sa-l ajut pe dl. Panaitescu si sa nu ramana un post de neinteles pentru majoritatea celor care citesc.
Cat priveste aspectele eventual comerciale ale acestor lucruri tin sa precizez ca nu am nici o legatura si nici un interes dar voi avea grija sa pastrez forumul in continuare neatins de aspecte mercantile tinand in balanta ambele aspecte delicate si cateodata antagonice, prietenia si banii.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

panda1
Posts: 38
Joined: 13 Oct 2008, 06:28

Re: amplificator trioda 211 in clasa A2 & phono tube preamp

Post by panda1 »

este foarte adevarat ca nu prea sant forumist,si cum spune momolo eu sant cu "facutul"si nu cu scrisul.am avut o experienta neplacuta pe alt forum pt ca am explicat ca evident abordez problemele inginereste,dar in final numai niste urechi antrenate vor da verdictul final;nu va spun ce mi-au facut,mai ales ca nu vroiam sa pun oscilograme de parca oscilograme ascultam!daca postarile mele vor ajuta acest forum[pe care il apreciez mult pt seriozitate si calitatea userilor]o sa o fac cu mare placere.orice sugestie este bine venita si sant deschis la provocari.ca si realizari in domeniul hi-fi ar fi 2A3[clA] EL84[PP]6L6[PP]6C33[clA] 845 si 211 [clA si A2]acum ma gandesc serios la un amp cu 833[silvercore produce asa ceva http://www.knipschild.net/projekt833c1.htm" onclick="window.open(this.href);return false;]sant in faza de documentare pt ca problema principala este tot atacul tubului final.in general nu clonez si merg pe solutii personale[evident ca nu inventez apa calda]dar am constatat ca din multe scheme incercate de pe net nu prea am obtinut rezultate f bune.la modelul cu 6c33 am incercat vreo 6 scheme de pe net si total nemultumit de rezultate am luat totul pe cont propriu si dupa cateva luni de munca au aparut si rezultatele.[am bobinat 6 tarfuri de iesire pana a iesit cum am vrut eu]acelasi lucru s-a intamplat si cu 845;dupa ce am incercat cred ca 8 tipuri de atac am ajuns la concluzia ca numai cu interstage va merge,si asa a si fost.de data asta traful de iesire a iesit din prima!tole asco GO cu 1,8tesla,calcul la rigoare,masina industriala de bobinat,punte rlc de laborator si totul a mers struna[ca si o curiozitate in ampul cu 845 si 211 sant urmatoarele transformatoare;1trafo retea 25cm2,2 trafuri iesire 24cm2,2 trafuri interstage 8cm2,2 drosele8cm2,1 drosel 4 cm2!!!!!!]
cu 833 este o mare problema pt ca nu exista un traf interstage gata facut[cum am gasit pt 845 si 211] si trebuie manufacturat;asta va fi o mare provocare!cam atat deocamdata; astept eventuale sugestii pt proiecte noi.daca cineva doreste consultatii tehnice sau sa stam de vorba pot fi contactat la 0721248202.va doresc numai bine.cu stima dan panaitescu

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: amplificator trioda 211 in clasa A2 & phono tube preamp

Post by comanr »

am auzit pe diverse forumuri de munca dvs, daca nu ma insel ofereati niste amplificatoare pentru chitara, tin sa va felicit pentru ceea ce faceti, as dori o lista de preturi, in ziua de azi pretul este un amanunt demn de luat in seama , mai ales de catre romani.

gandul ca cineva in romania e in stare sa produca amplificatoare pe tuburi e unul de bucurie si mandrie, de ce sa nu o spunem.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: amplificator trioda 211 in clasa A2 & phono tube preamp

Post by SOLO »

Ma asociez acestei cereri.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: amplificator trioda 211 in clasa A2 & phono tube preamp

Post by momolo »

panda1, am citit (si nu sunt singurul de aici) patania pe elforum cand v-ati suparat pe buna dreptate desi va asigur ca nu a fost un caz aparte, asa e pe forumurile romanesti, lumea la noi este mai nervoasa si multi fac teoria chibritului desi nu au vazut in viata lor un chibrit. Totusi acolo unii v-au apreciat si sustinut, chiar si inteles, nu toata lumea e la fel iar pe elforum sunt oameni cu experienta valoroasa in electronica si mestereala. Am avut unele ocazii sa vad diverse realizari DIY ale celor de acolo si unele mi-au placut chiar foarte mult iar per total am fost placut impresionat ca nu-s chiar putini cei care muncesc in acest hobby. Cei mai multi sunt pasionati de amplificarea pe tuburi (ceea ce mi se pare normal). Ma gandesc, ar trebui sa o luati ca un oarecare sfat, poate gasiti un ucenic printre tinerii "surubari". Sunt sigur ca si cei care v-au agasat in acea discutie nu sunt rau intentionati, unii o fac din ignoranta si daca cineva le-ar arata practic cum sta treaba poate s-ar descoperi multi baieti talentati care in viata de zi cu zi sunt mai "blanzi" decat se dovedesc on-line.

Aici la noi pe forum suntem mai putin orientati catre surubareala DIY si mai mult catre utilizarea de aparatura stereo. Evident, primordiala este muzica insa ce este de spus despre muzica ?! Mai degraba trebuie ascultata. Insa despre aparatura noua si veche sunt multe de spus.

Cat priveste ultima realizare a dvs cu 6C33, eu am comentat aici deoarece mi-a placut cu adevarat si am ghicit un potential serios (desi nu am avut conditii prea favorabile de proba):
viewtopic.php?f=4&t=60&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;

Intradevar, nu din prima iese, normal!

panda1, salutand faptul ca v-ati hotarat sa postati aici pe forum, cu scuze trebuie sa va atrag atentia asupra modului de scriere. Poate data viitoare reusiti sa scrieti frazele la inceput cu majuscula si sa introduceti anumite pauze care vor face textul mai usor de inteles. Din cauza acestei probleme a textului m-am vazut nevoit sa intervin mai sus.

Planul cu 833C mi se pare foarte interesant ( http://www.knipschild.net/projekt833c1.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ) insa nu ar trebui abandonate proiectele actuale, pe cel cu 6C33 l-am ascultat si m-am referit, l-am ascultat si pe cel cu 845 in varianta de prototip, pe cel cu 211 nu l-am vazut insa ma gandesc, aceste proiecte merita duse mai departe si perfectionate. Ca si preul phono despre care am discutat mai sus.
comanr wrote:as dori o lista de preturi
va rog mult, tot ce tine de preturi si activitati mercantile sa pastrati in privat, nu aici pe forum. Este evident ca ambele aspecte, cel tehnic si cel comercial nu pot fi separate complet insa as dori sa pastram forumul inafara oricarei activitati cu iz si caracter comercial. Va multumesc anticipat pentru intelege, aveti la dispozitie mesajele private, mailurile, telefoanele pentru a comunica direct intre voi.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

panda1
Posts: 38
Joined: 13 Oct 2008, 06:28

Re: amplificator trioda 211 in clasa A2 & phono tube preamp

Post by panda1 »

De acord cu toate observatiile si sa o luam pe rand;nu sant campion la scrierea pe tastatura si nu folosesc majuscule probabil de lene,dar observatia fiind corecta, mi-o insusesc [de altfel cred ca se observa]Acest forum nefiind unul comercial,nu voi afisa niciodata preturi.Pot fi contactat pe privat sau la telefon si voi raspunde tuturor solicitarilor.Proiectul cu 6c33[care l-a impresionat la ultima auditie pe momolo]poate fi extins oricand[comenzi sa fie!]Totul este foarte bine pus la punct si poate fi fabricat chiar in serie mica.Am la dispozitie un spatiu decent,aparatura,si in general tot ce trebuie pt. o mica productie.Lansesz cu aceasta ocazie o invitatie celor interesati, sa ma viziteze[nu costa nimic!]Am mai spus ca astept propuneri,pt ca chiar nu stiu ce anume s-ar cere pe piata in acest moment.Eu abordez totul la modul foarte serios si nu degeaba am inregistrat marca la OSIM.Acesta este si motivul pt care ofer 3 ani de garantie tuturor produselor.Astept cu interes propunerile si vizitele celor curiosi,Pe contul meu de facebook gasiti foarte multe fotografii,unele facute la amicul meu acasa[mare colectionar de aparatura audio]Va doresc auditii placute.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: amplificator trioda 211 in clasa A2 & phono tube preamp

Post by momolo »

panda1 wrote:si nu folosesc majuscule probabil de lene
... Lene ?!... :roll:
panda1 wrote:Proiectul cu 6c33[care l-a impresionat la ultima auditie pe momolo]
defapt nu m-a impresionat la prima auditie, atunci doar (atat eu cat si un prieten forumist) am ghicit potential probabil si pe fondul unor asteptari reduse.
Ulterior acelui prim model am plimbat si audiat un alt exemplar, cel cu transformator toroidal care nu m-a impresionat absolut deloc, dimpotriva. Am coincis in opinii cu ceilalti nefiind "vorbiti", de data aceea avand chiar asteptari pozitive. Astfel, urmare a nereusitei am hotarat sa nu ma refer pe forum asa cum am decis de mai multa vreme sa nu scriu decat in cazurile pozitive.
Apoi a fost a treia oara, ultimul model cel pe sasiu mai mare si mai bine construit (apreciere la ochi) despre care nu pot spune ca m-a impresionat autentic (deoarece nu avea cum, nefiind conditii), mai degraba mi-a placut foarte mult potentialul demonstrat in acele conditii (precare), si in mod evident suna mai bine decat precedentele exemplare. Despre acesta m-am referit intr-un alt post citat in linkul de mai sus avand in vedere si dorinta de incurajare.

Ca tot veni vorba si domnul Panaitescu (panda1) s-a hotarat sa posteze, am putea discuta despre niste sub-teme interesante. Incerc sa enumar:

- se poate executa un aparat audio de calitate neavand conditii macar decente de auditie ? (boxe bune, cabluri de calitate cat mai multe si experienta folosirii lor, atentie la alimentarea in curent fara exagerare insa nu prin prelungitoare de 3 lei cumparate din spatele pietei Matache, nu mai spun de faza la priza, o camera cu acustica macar nepotrivnica la modul dezastru, discuri de calitate, sursa de calitate in cazul amplificarilor, etc, etc, pe scurt conditiile pe care si le creeaza un audiofil pasionat). De exemplu, avand ocazia in trecutul recent sa-l cunosc la cateva discutii scurte pe signior Fulvio Chiappetta (inginer electronist) din Napoli a carui firma SI AUDIO echivalent inregistrata la "OSIM"-ul italian, (link: http://www.siaudio.it/index.php?option= ... &Itemid=53" onclick="window.open(this.href);return false; ) mi-am dat seama ca dansul este inainte de orice, un audiofil pasionat de o viata. A pornit cu aceasta pasiune din tinerete iar firma care intre timp a luat avant, prin 2008-2009 avea doi oameni, el si sotia lui pusa la "munca de jos" :D , adica la sortarea lampilor rusesti si la impletit cabluri. Acasa in sufragerie ( http://www.siaudio.it/index.php?option= ... &Itemid=79" onclick="window.open(this.href);return false; ) isi asculta dl. Fulvio Chiappetta realizarile, loc in care detine nenumarate perechi de boxe audiofile (exemplu Avalon Eidolon, Wilson Audio, topul de la Dynaudio, etc, nu prea i-a scapat nici una din marcile de baza, exemplare mari de top) si chiar aparatura de amplificare de la multe branduri serioase (nu a considerat ca-i ajung propriile montaje, intai de toate a vrut sa le auda pe ale altora), nemaivorbind de surse din care primul loc il ocupa LP-ul spunand ca nimic in digital nu poate depasi analogicul in calitate. Si mai trebuie sa spun ceva despre SI Audio, preturile cerute sunt chiar modeste avand in vedere ca foloseste componente electronice scumpe, defapt tot ce poate cumpara mai bun de pe piata. De exemplu atunci cand am discutat cu el, acum vreo 3-4 ani, imi putea vinde oricand la 1000 euro un amplificator pe care (avand in vedere, lampile, solutia elaborata, piesele de calitate si chiar designul foarte frumos) alte marci cu faima ar fi cerut de zece ori pe atat. Evident, am dat si cu urechea si am fost (autentic, existau conditii) impresionat de un amplificator pe tuburi 6550 (multe!) care amplifica o pereche de Usher Dancer Be20 prin cabluri facute de el, bagat cu atentia cuvenita la priza si avand ca sursa topul de la EMM Labs (din seria audiofila). Pai in conditiile astea am putut sa-mi dau pe deplin seama de calitatea amplificarii ! Evident, l-am intrebat si cat costa uriasul amplif (ceva in stilul cum sunt cele facute de Audio Research, adica "monstrulet" cu regiment de tuburi, mi se plangea sotia lui ca e de munca la sortat lampile rusesti de la Sovtek ! :D ); pretul real cu care l-ar fi dat era undeva pe la 3000 de euro si scula nu arata cu nimic mai prejos de produsele firmelor mari (tocmai mentionasem Audio Research), tabla groasa de nichel, cromaje, elemente aurite, lemn lacuit, etc (exemple de azi si va asigur ca in realitate aceste scule arata mult mai bine ca in foto: http://www.siaudio.it/index.php?option= ... &Itemid=59" onclick="window.open(this.href);return false; ).

- cat de mult dureaza perfectionarea unui prototip sau corectarea problemelor unui prototip ? Trei minute, o luna, un an, cinci ani ? Si ce inseamna perfectionarea unui montaj in conditiile in care de la bun inceput arata bine pe osciloscop si da excelent la masuratori ?! Se stie, e o chestiune simpla, multe amplificatoare masoara foarte bine insa cand vine vorba si despre cum suna....grea problema! Si realitatea e chiar stranie, cateodata unele masoara mai prost si suna mai bine. Si iarasi ajungem la aprecierea subiectiva, cu urechea.

- cat de mare este importanta designului si ergonomiei ? Oare in categoria celor care sunt dispusi sa plateasca pretul unui automobil pe un aparat audio, majoritari sunt cei pentru care cel mai important este designul sau cei pentru care cel mai important este sunetul ?

- oare chiar si pentru aprecierea cat mai obiectiva a propriei lucrari nu sunt necesare unele conditii si unele posibilitati minime ?!

Si probabil as mai gasi intrebari dar nu am timp acum.
panda1 wrote:Pe contul meu de facebook gasiti foarte multe fotografii
astia care nu avem (si nici nu dorim) cont pe facebook, ce facem ?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply