Amplificari hibride

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Amplificari hibride

Post by SOLO »

Eu te sfatuiesc sa incerci si un PS Audio AC12.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificari hibride

Post by hersorin »

Dupa o perioada de auditii am gasit modul cel mai potrivit de functionare pentru Unico 200 cu boxele mele . Trebuie apasat butonul de 200 (aici incepe consumul de 150 w) dar abia aici se deschide sunetul , sunetul are o forta incredibila de tresari si faci "pielea de gaina" .
Se incinge extrem de tare dar CINTA in adevaratul sens . Nu credeam ca aceste boxe pot suge atita curent . Cinta bine si cu amplificari mai mici dar cind le saturi de curent scot magie .
Vad mai pe toamna la ce dac ma hotarasc sa fie mai bine .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificari hibride

Post by momolo »

hersorin wrote: Nu credeam ca aceste boxe pot suge atita curent
eu ti-am zis de prima oara cand ai postat ca ti le-ai luat. Era evident ca nu le poti conduce cu acel micut integrat.
hersorin wrote:Vad mai pe toamna la ce dac ma hotarasc sa fie mai bine .
sfatul meu (e doar o parere), mai degraba cauta un cdplayer conventional decat un DAC. Mai bine de atat ar fi un pickup si niste placi dar in cazul asta e problema tocmai cu placile (alea noi costa mult, alea vechi implica efort de cautare, sortare si spalare). Din calculator & company + DAC nu vei scoate niciodata Muzica adevarata, un cdplayer conventional e o cale mai buna si evident, un compromis necesar, CD-urile sunt mult mai ieftine, mult mai variate si mai usor de facut rost decat LP-urile. Iar DAC-ul nu este decat o parte din problema. Am scris de multe ori (e vorba de opinia mea) DAC-ul reprezinta sub 50% din problema, cel mai mult conteaza sursa digitala la care se adauga si calitatea/potrivirea cablului digital (coaxial SPDIF), sarma care poate fi foarte scumpa. Daca e sa ma exprim trancotareste la modul rau, DAC-ul reprezinta 30%, transportul 50% si cablul restul, 20% desi in cazul astuia procentul poate varia mult, exista sarme digitale care uimesc cateodata. Intr-un final tot de "patratele" discutam si nu despre Muzica. Noi suntem prin definitie analogici, rotunzi, nu suntem alcatuiti cu echerul, vorba lui Celibidache care spunea cam asa, poate nu am retinut exact, "Cum sa tai muzica in 16 milioane de bucatele si dupa aia sa le lipesti la loc si sa vrei sa fie la fel ?!".
Alegerea trebuie sa plece de la o realitate - viata e scurta si pretioasa, timpul nostru e scurt, timpul liber e si mai scurt , si atunci de ce sa nu cautam Calitatea Maxima ?! (pentru acea ora din seara). Ma uit cu mila la cei care strang milioane de "flacuri" si infinite colectii pe HDD-uri, unii sunt si mai demni de mila cum pierd timp sa le ordoneze, sa le mute de colo-colo dar intr-un final cat se bucura fiecare din acele tone de muzici digitale ?! Muzica exista in lume mai multa decat intreaga noastra viata cu toate orele sa ascultam! Si atunci de ce sa nu cautam calitatea maxima a redarii pentru acele scurte clipe ?! De ce sa nu depunem un pic de efort de a intoarce o "clatita" pe platan ?! E atat de mare diferenta intre un click de mouse si efortul de a extrage un LP din coperta ?! Si mai este un aspect, poate cel mai important, exista muzica pe care o intelegi cu adevarat abia atunci cand o asculti pe un sistem audio de calitate. Exista muzica pe care nu o poti aprecia clicaind la "flacuri" pentru ca ceea ce se aude este mort, este sec, este o carcasa goala, este saracit de tocmai ceea ce conteaza in Muzica si nu se poate masura sau cantari. Dar nici povesti. Parerea mea este ca adevarul e unul singur dar mincinile sunt infinite. Fiecare ajunge mai devreme sau mai tarziu la adevar....desi unii nu ajung niciodata, de obicei aia mai fudui si cu capul tare. De ce oare cei mai batrani audiofili ajung intr-un final doar la cativa wati de lampa si un vinil dupa ce au trecut prin munti de scule de mii de wati si sute de kile de spart capul si termopanele ?! Unii spun, "Am obosit, acum nu vreau decat sa ma asez si sa ascult Muzica!". Deoarece cateodata e doar ca un sport, ca o gimnastica aerobica (asa cum le suna unora sistemele audio), doar o cursa a inarmarii inutile si intr-un final doar trufie searbada (de multe si falimentara). Fara dubiu, nu toti se trezesc cum dealtfel nu toti inteleg intr-un final miezul problemei. Undeva chestia asta se ascunde si in fraza, "Am ascultat, suna bine dar nu...canta, nu are muzica". Acum un an ma suna un prieten sa-mi spuna hodornc-tronc, "Am inteles si eu acum ce tot spuneai tu prin, nu are muzica, nu canta"; tocmai isi luase niste scule vintage care se potriveau frumos si sunau "la suflet"; costau a suta parte din mega sistemul haudiofil de multi wati si multe kile legat cu otgoane de vapor. Treaba este ca prin vorba e greu cand vine vorba de sunet....
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificari hibride

Post by hersorin »

Pe viitor voi lua si cd player si pickup (am peste 100 de placi si imi plac cum suna).
Prima data voi lua un dac (5-10k pret nou) e foarte grea alegerea , toate cinta bine .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Amplificari hibride

Post by remoteviewer1 »

:shock:
momolo
tocmai isi luase niste scule vintage care se potriveau frumos si sunau "la suflet"; costau a suta parte din mega sistemul haudiofil de multi wati si multe kile legat cu otgoane de vapor. Treaba este ca prin vorba e greu cand vine vorba de sunet
Ai grait un mare adevar, eu sunt inca socat cum niste boxe si un pick-up din anii 70 (cu o doza moderna ce a costat cat un interconnect entry-level) a trimis la odihna un sistem audio adunat cu multe eforturi materiale. Il mai deschid din cand in cand asa de ciuda (amplificatorul inca il folosesc zilnic), sa vad cum mergea si digitalul, insa acesta parca este mancare de restaurant cu Vegeta fata de reteta savuroasa a bunicii. Singurul fapt care nu ma lasa sa il scot din casa pe usa din dos este usurinta relativa si pretul avantajos cu care se gasesc inca foarte multe cd-uri de cumparat. Niste achizitii de cd-uri facute in aceasta perioada sper sa renasca pofta de a aprinde cd-playerul.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Amplificari hibride

Post by remoteviewer1 »

Un articol interesant gasit prin peregrinarile pe net(este un pic off-topic).
http://www.highfidelity.pl/@main-227&lang=en

A se folosi pentru cultura generala (bineinteles cine are nevoie :mrgreen: ), nu este reclama mascata la Accu/alte branduri in niciun caz, si nici la vreun dealer local/inter-planetar (asta pentru audiofilii autohtoni "supra-sensibili"), acest articol reprezentand reflectiile (aparent sincere) si trairile unui om pasionat de acelasi hobby ca si noi.
To sum up, criteria such as resolution, timbre density, dynamics, and timing are important for me (soundstaging less so, since concert halls don't have pin point soundstaging either), but the overriding criteria is musicality. Musical systems are rare, but I believe mine is musical. It's necessary to select components (like the Stradivari, Accuphase, VAC, CEC, Purist Audio) which are musical, but which also work well with each other. It's not easy.

I strongly believe that coherent systems have a better chance of being musical than incoherent mix and match systems. That's why my cables are all from Purist Audio, and why I have so many Accuphase components (with very musical exceptions like CEC and VAC, a too rigid insistence on coherence is also flawed, in my opinion).

Balanced systems, from what I have heard and experienced, are much better than single ended systems. To control a flapping speaker diaphragm, especially, with one hand holding one edge, is almost impossible. Two hands makes this job much easier. Try it. Clean power is the source of all musicality, since if the upstream water is polluted, the beer will not taste good.

Active systems (equalization rather than room treatment, power regeneration rather than conditioners) work better than passive systems, if they are well selected and properly used components. Most of the criticisms one reads in the press (of active equalization systems, of power regenerators, of balanced components) are of such systems which are not properly implemented. Properly implemented systems of this type work superbly, in my opinion. High density information media like SACDs (which I initially was skeptical about, due to theoretical considerations about low bit conversion systems with high ultra sonic noise) and Blu-rays are much better than legacy CDs and DVDs, again if implemented properly. There is no contest.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificari hibride

Post by momolo »

Din punctul meu de vedere, evident este numai opinia persoanala, tot ce scrie omul asta acolo este bullshit de cap la coada si mie imi demonstreaza ca tipul este varza. As putea vorbi de tipologia unui audiofil clasic si majoritar la care muntele de scule super-scumpe si super-grele, impresionante, de branduri nobile, etc, suna mai prost decat un sistem mediocru dintr-un automobil, caz clasic de orbire auto-indusa, de a nu mai vedea padurea de copaci. Un fel de surzi elevati si complicati (in multe cazuri si infatuati cu aer de "profesori" si cu o agresivitate indusa de posesiunile materiale crezand ca daca detine bunuri scumpe e superior celorlalti; in realitate niste penibili). La astia le apare nevasta in prag venita de la bucatarie sa le spuna ca suna prost. :lol:
Mi se par chiar depresive cazurile in care sisteme ultra scumpe suna complet diferit de natura, de sunetul natural insa impresioneaza novicele si needucatul prin vizual, faima (pret) si pe fondul unor asteptari si a unui zgomot intens, de multe ori provocand dureri ORL.
E total bullshit si afirmatia cu sistemele active (cu EQ de corectie a acusticii si eventual boxe active) ca cica ar fi automat mai bune ca cele pasive. Nu mai spun si de aia cu balansatul care cica misca cu ambele maini in superioritate cu nebalansatul care e ciung de o mana. Jenant! Realitatea e fix pe dos, exact acest gen de sisteme, adica cele care incearca pe cai active si false sa "domine" acustica sunt cele mai manelare, tip "moartea muzicii".
Deasemenea, total bullshit e afirmatia cu superioritatea apriori a SACD-ului si Bluray-ului asupra CD-ului clasic audio (nu inteleg de ce a mentionat si DVD-ul ?! Probabil ii arata ignoranta elevata). Pe langa faptul ca orice sursa analogica (LP, banda magnetica) este superioara uneia digitale (daca macar ii luam in considerare unica afirmatie valabila, anume ca muzicalitatea e un atribut foarte important sau cel mai important, lucru destul de adevarat), deci asa cum spuneam, pe langa analogic problema surselor digitale e mai complicata decat pare si dincolo de socotelile matematice pana intracolo incat inregistrari digitale de la inceputul erei digitale facute la 8 biti pe "masini de spalat" (Sony de exemplu) suna categoric mai bine decat unele inregistrari moderne facute pe 24 biti si jdemii de rate de sampling. Ca sa nu mai spun cazul multor playere universale ieftine care suna evident mai prost (fals, "de plastic", tampit) pe SACD decat pe banalul CD. Abia cateva firme au reusit (partial si nu foarte clar) sa fabrice playere SACD care sa se ridice (discutabil) peste playere CD bune. In realitate si la astea conteaza discul; asa cum sunt multe CD-uri nu foarte reusite, asa sunt si multe SACD nereusite si care "reusesc" sa se auda sub CD-uri relativ banale. Nu mai discut despre Bluray, asta e deja de domeniul alora cu mp3 si lojitec !
Chiar si faza aia cu "apa murdara si apa curata" la afirmatiile despre curent ca fiind alfa si omega in audio, este cel putin penibila.
Se pare, domeniul asta al audiofiliei (de data asta suna similar cu pedofilia) ii tampeste pe unii in loc sa-i destepte.
In concluzie, afirmatiile citate mai sus mie imi starnesc dezgustul dar si explicatia pentru care exista atatea sisteme audio uriase si scumpe dar care suna de porc (parlit). Cine a fost pe la expozitii stie ca trebuie sa "treieri" zeci si zeci de sisteme in zeci de camere sa poti gasi unul care canta cat de cat in mintile lui. Iar asta pe ce bani !!! E multa perversiune in domeniul asta. Cu vorbe aparent elevate, aparent logice si documentate se pot exprima (si induce) tampenii fara de margine.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Amplificari hibride

Post by remoteviewer1 »

momolo
La astia le apare nevasta in prag venita de la bucatarie sa le spuna ca suna prost.
Din pacate la multi "audiofili" nevasta are un rol marcant in alegerea si "aprobarea" componentelor, conform unui mit urban dnele aud mai bine decat noi barbatii (am observat deseori pe tot felul de postari pe forumuri nationale si internationale cuvantul "nevasta" pe langa review-uri la componente). S-a tot discutat pe aici ca design-ul modern este facut sa atraga copii si femeile (forme si materiale "alese" de tip aifon ce suna ca porcul).
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificari hibride

Post by hersorin »

Pina in acest moment fraza "I strongly believe that coherent systems have a better chance of being musical " imi pare destul de adevarata , Tannoy este un exemplu clar .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
Cosmin2000
Posts: 267
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: Amplificari hibride

Post by Cosmin2000 »

remoteviewer1 wrote:momolo
La astia le apare nevasta in prag venita de la bucatarie sa le spuna ca suna prost.
Din pacate la multi "audiofili" nevasta are un rol marcant in alegerea si "aprobarea" componentelor, conform unui mit urban dnele aud mai bine decat noi barbatii (am observat deseori pe tot felul de postari pe forumuri nationale si internationale cuvantul "nevasta" pe langa review-uri la componente). S-a tot discutat pe aici ca design-ul modern este facut sa atraga copii si femeile (forme si materiale "alese" de tip aifon ce suna ca porcul).
Realitatea este asta, din păcate! Femeile, care sunt în general imune și paralele în același timp cu sunetul de calitate, decid fără drept de apel ce mărime trebuie să aibe niște boxe, ce culoare și unde trebuie puse în cameră!
Bine, aici sunt de vină și consorții aflați sub papuc care nu reușesc să le imprime un minim de educație în acest domeniu. Adevărul este că unele sunt incurabile și devin isterice când văd măgăoaie de boxe, amplificatoare sau alte lucruri la care noi ținem cu adevărat.
Vintage forever!

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Amplificari hibride

Post by remoteviewer1 »

Eu sunt destul de sensibil la prezenta cuvantului nevasta (nu ca as avea ceva impotriva conceptului) pe forumuri de hobby sa zicem cu precadere masculine. Citeam deunazi un topic pe un forum american auto, si un "amarat" se destainuia ca si-a vandut frumusete de M3 pentru a pleca in luna de miere. Nevasta din dotare trebuie educata ca si urechea si obisnuita cu magaoiele si procedura cea mai buna este compromisul dupa parerea mea, bag in casa magaoia asta si te las sa iti umpli de flori balconul gen(pentru a mentine undeva egalitatea), se intelege mesajul. Dar pana a consulta consoarta cu privire la perfomantele magaoaielor sau alegere masinii (pe principiul ca are mult loc in spate si suport pentru scaun de kinder) e cale lunga si mi se pare un pic...deplasat si chiar patetic pentru un hobbyst, nu pentru omul normal ce cauta functia ce i se potriveste. "Auzi draga ce inalte frumoase au aceste difuzoare?Nu le luam pentru ca nu imi place culoarea ce nu se asorteaza cu mobila din living!". Epic fail!
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Amplificari hibride

Post by Gabriel_Wo »

Pai..boxe italiene sa fie! Lacuite, rosiatice, rotunjite, aristocratice, vor impaca oaia latratoare si lupu audiofil. :)
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Amplificari hibride

Post by remoteviewer1 »

Si daca te indragostesti de sunetul unor boxe ca acestea (nu le-am ascultat in realitate):
http://www.thielaudio.com/products/floo ... els/cs3-7/
Ce faci in acest caz, iti droghezi consoarta ca se le bagi in casa? :shock:
Nu draga, nu seamana cu robotul ala din razboiul stelelor, exagerezi un pic!
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
Spirit Crusher
Posts: 139
Joined: 10 Nov 2013, 14:04
Location: HARBEarTH

Re: Amplificari hibride

Post by Spirit Crusher »

Salutare!
SOLO : De mai bine de cateva saptamani tot vizitez un amic care detine 2 mono Manley Snapper + pre passiv si sincer sa fiu mi-a placut la nebunie .
Tinand cont ca sunt posesor de Manley Snapper si in cautare de un pre, m-ar interesa la maxim daca ai da mai multe detalii (in special despre ce pre e vorba si din ce mai era compus sistemul). Amicul tau are cumva cont pe acest forum? Ar fi interesant de schimbat ceva pareri.

Multumesc anticipat!
Harbeth, vinyl and tubes...

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Amplificari hibride

Post by SOLO »

tocmai am rapsuns la "Sa facem cunostinta" dar mi-am dat seama ca deja discutasem despre spanpper-uri si preul pasiv. Deschide please un topic nou ca sa nu amestecam subiectele.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Post Reply