Matching de la concurenta ?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
yinyangbt
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Matching de la concurenta ?

Post by yinyangbt »

Adesea citim pareri ale audiofililor fani sau chiar posesori ale unor sisteme cladite in intregime la dealerul y sau w ,legate de calitatile si matchingul sculelor respective.

Pasiuni scapate in balarii de-a stinga si de-a dreapta drumului, au facut ca discutiile sa degenereze adesea legat de subiectul sculelor brandului x de la dealerul y si a sculelor z de la dealerul w.


O vizita la showroomul respectiv ne poate ajuta sa ne facem si o idee personala.

Ce ne facem cind ne da prin cap ideea sa imperechem scule de la dealeri diferiti?Proasta idee ? sigur, inseamna ca trebuie sa umbli cu boxele in spate sa le cauti amplificarea si sursa potrivita, o practica foarte incomoda....

Drept care va invit sa dezvaluiti eventualele experiente pe care le-ati avut cu aparate luate de la dealeri diferiti si care s-au dovedit a se potrivi ....sau nu !

Poate fi util ca punct de pornire informativ pentru cei care nu vor numaidecit sa ia totul dintr-un loc (cum de mai comod, firesc si de bun simt !!! :twisted: :lol:)fie numai si din motive financiare.

Va multumesc !

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Matching de la concurenta ?

Post by kaav »

yinyangbt wrote:
Ce ne facem cind ne da prin cap ideea sa imperechem scule de la dealeri diferiti?Proasta idee ? sigur, inseamna ca trebuie sa umbli cu boxele in spate sa le cauti amplificarea si sursa potrivita, o practica foarte incomoda....

Poate fi util ca punct de pornire informativ pentru cei care nu vor numaidecit sa ia totul dintr-un loc (cum de mai comod, firesc si de bun simt !!! :twisted: :lol:)fie numai si din motive financiare.

Va multumesc !
Eu cand primesc ceva pe gratis,nu ''caut calul la dinti...''
Dar cand este sa platesc din banii mei,mi s-ar parea cam ''ciudat'' sa mi se spuna ca gresesc cautand si altceva.Daca e sa aiba dreptate dealerul sau nu, ramane de vazut,gusturile lui poate nu concid cu ale mele.Singurul lucru care il poate face este sa te ajute,empatizand cu ce doresti.Eu nu as avea remuscari sa tradez un sunet de la o ''casa'' combinata cu alta ''casa''.Daca numai asa imi sunt urechile ''fericite''?Pe banii tai pentru scule audio tu esti sef.Nu zic ca o fi usor plimbatul de scule sau amuzant,dar....... :roll:
Consider ideea topicului tau interesanta.

Constantin C.
Posts: 205
Joined: 13 Oct 2008, 17:28

Re: Matching de la concurenta ?

Post by Constantin C. »

...Ce ne facem cind ne da prin cap ideea sa imperechem scule de la dealeri diferiti?Proasta idee ?
Probabil ca experienta mea in acest sens este prea putin semnificativa pentru a indrazni sa formulez o opinie suficient de bine fundamentata.
Nu este falsa modestie , dar subiectul pare destul de sensibil pentru a risca afirmatii categorice.

Totusi , parerea mea este ca producatorii de echipamente audio care realizeaza aparate de buna calitate nu au in vedere utilizarea acestora doar impreuna cu altele de aceeasi marca.
Imi este greu sa cred ca atunci cand se proiecteaza un amplificator , spre exemplu , se are in vedere ca el sa sune bine doar cu un player sau doar cu boxe sub acelasi brand.

Sunt de parere ca unele aparate se pot potrivi mai bine intre ele si dealerii au in vedere acest lucru cand alcatuiesc portofoliul de produse , luand in calcul anumite caracteristici tehnice , etc.
Este valabil si in cazul dealerilor diferiti , deci s-ar putea sa nu fie intotdeauna o idee proasta...

User avatar
CC_TM
Posts: 132
Joined: 09 Oct 2008, 14:52
Location: Timisoara

Re: Matching de la concurenta ?

Post by CC_TM »

Dealerii seriosi iti lasa sculele acasa, la proba, deci nu trebuie sa te cari cu boxele in spate.

Ideal e sa testezi totul in mediul tau, cu timp si rabdare. Daca ai prieteni pasionati, mai imprumuti cate un aparat sau un cablu de la ei, si vezi ce ti se potriveste. Ulterior cumperi de unde vrei.
It is a great thing to know the season for speech and the season for silence.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Matching de la concurenta ?

Post by momolo »

In general e bine sa cumperi un sistem de la acelasi brand. Asta in cazul in care acel brand demonstreaza ca poate face un sistem complet care sa sune foarte bine! Unele branduri insa, nu fabrica decat amplificatoare sau playere sau doar boxe. In acest caz potriveala trebuie cautata cu scule de la alt brand.
Alte branduri sunt foarte bune numai la un anume capitol. De exemplu sa fabrice playere digitale bune desi fabrica si amplificari. In cazul asta, o performanta ceva mai ridicata poate rezulta din punerea acelui player sau DAC pe alte amplificari decat cele de la firma mama.
Cazurile astea nu sunt rare. Putine branduri reusesc sa le faca pe toate bune... Si cand spun "bune", ma refer in special la un raport pret/calitate bun.

Cat priveste comertul de profil, fiecare dealer cauta sa-si aduca branduri care se potrivesc intre ele. Unele branduri merg impreuna in diverse consortii nedeclarate. Dau un oarecare exemplu cu Rotel, Classe si B&W. In cazurile astea potriveala e destul de buna sau foarte buna.

Mai este o idee, degeaba vinzi scule audio bune daca nu sti ce sa faci cu ele ?! A face un sistem audio "sa cante" e o arta si nu toti au urechea si experienta sa o duca la bun sfarsit.

Conteaza enorm si genul de muzica care-ti place sau care place la dealerul respectiv! Una e sa faci sisteme pe rock si alta e sa le faci pe muzica clasica! (desi cele facute pe clasica presteaza perfect si pe rock, dar nu si invers!).

Aparatele bune nu pot fi apreciate in orice conditii. Evident, daca e unul de calitate, asta se ghiceste repede de catre cineva cu minim de experienta insa pana la a-l pune in valoare e cale lunga!

Astfel ca orice comerciant de profil are o mai mare experienta decat imensa majoritate a clientilor lui. Mai intervine si asocierea pe paliere de calitate si pretentii. E vorba de afiliatie comuna pentru genul de sunet si mai ales muzica.

Asa ca, daca luam in considerare toate astea, clientii care umbla cu aparatele in brate cumparate de la unul si altul, au sanse foarte mici sa ajunga fericiti. Eventual doar cei cu multa experienta care stiu ce trebuie sa auda pentru o evaluare corecta. Asta insa vine dupa multa vreme de "frecat" jucarii audio.

Evaluarea este necesara doar atunci cand se face o alegere, achizitie, cand se ia o decizie. Fara ea treaba devine pura loterie. Insa, daca ramai cuplat pe evaloare e vai de capul tau! Ajungi audiofil snob si prost, bucuria unui subiect preferat de discutie trancotar! :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Matching de la concurenta ?

Post by TomJones »

momolo wrote: Unele branduri insa, nu fabrica decat amplificatoare sau playere sau doar boxe.
Dau un oarecare exemplu cu Rotel, Classe si B&W. In cazurile astea potriveala e destul de buna sau foarte buna
Este stiut faptul ca nu esti privit bine de client ca producatoar "all in one": adica sa faci si scule si boxe in acelasi timp. Unele firme inca continua sa le produca pe toate - amplifuri, boxe cd-playere (vezi Naim). Altii au renuntat cum a fost cazul la B&W cu amplificatorul lor Aura.
Singura firma la care am remarcat intregirea totala a sistemului d.p.d.v al sunetului a fost sistemul de la Audio Note ascultat acum 4 ani la hifiarena. La ei totul mergeau pe deplin: apliful, cd-playerul, pick-upul cantau desavarsit pe boxele lor care aveau o sensibilitate uriasa 98 db si care erau duse de un amplif pe lampi de numai 7w in clasa A.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Matching de la concurenta ?

Post by momolo »

Un sistem complet de la un singur brand care mi-a placut enorm fiind o surpriza totala a fost micutul sistem Luxman din seria L100 (parca?! Nu mai stau sa caut, am scris despre el pe forum). Suna fabulos fiind COMPLET de la Luxman, de la boxe la player si amplif pe lampite el84, inclusiv cablurile, tot, tot! Interesant a fost ca nu suna la fel de grozav daca scoteai ceva de acolo, de exemplu cablurile (nu tocmai ieftine!) sau chiar boxele! (inlocuindu-le cu altele de la alte branduri)
Asta dovedeste ca oamenii aia stiu cum trebuie sa sune ceva de calitate!

Un alt exemplu de brand complet este Opera Loudspeakers + Unison Research + Unico, toate apartinand aceleasi firme si fabrici din Italia, Treviso despre care stiu ca se numeste ARIA.
De la ei iarasi am auzit sistem complet care suna MUZICA!

De exemplu, as fi curios sa aud niste Gryphon in sistem complet, player Mikado cu amplificare si boxe facute de Gryphon.

Mai trebuie mentionat ca pe vremuri in fostul sediu al dealerului Audioconcept am ascultat un sistem Naim complet, player+amp cu niste boxe pe compresie floorstandere pe 3 cai, uratele ca aspect (un nume ceva cu "A") si chiar cabluri Naim. Pe vremea aia aveam acasa niste mici bookshelf QUAD 12L pe un Marantz KI 6010 (parca?! :roll: ...6010?!...nu mai retin) insa Naimul ca sistem complet mi-a placut la nivelul meu de atunci. Chiar foarte mult. Intre timp am aflat ca boxele alea nu s-au mai fabricat din pacate. Pareau foarte reusite insa cam scumpe.

Daca stau bine sa ma gandesc, sunt foarte rare cazurile de sistem complet de la un singur brand!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

mselescu
Posts: 54
Joined: 08 Oct 2008, 10:35
Location: Baia Mare

Re: Matching de la concurenta ?

Post by mselescu »

Stero:Jolida JD 100S(modificat),Clearaudio Champion+Shure V15VxMR,MingDa MC-34A,Primare PRE30+A30.2,B&W 703,Kimber Hero,Supra EFF-ISL,Supra Ply3.4
Multicanal:TH-50PY700P,Toshiba HD-XE1,CA DVD89,CA 540R V2,Triangle 4xTitus EX,Voce EX,Meteor 0.1.5

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Matching de la concurenta ?

Post by momolo »

mselescu ce-i cu ALR Jordan ?!! :shock: Vad ca fabrica numai boxe. Aici e vorba despre branduri care fabrica tot ce trebuie pentru un sistem audio, sursa, amplificare, boxe si cabluri.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Matching de la concurenta ?

Post by kaav »

Naim - Ariva.Cica nu se mai produc pe motivul ca firma care le facea cutiile a dat faliment si atunci au renuntat la aceste boxe.Bine vazute (din ce am citit pe net,adica impresii de-ale posesorilor,''vocea oficiala'' de marketing poate fi partinitoare,cu un bas generos).Eu nu le gasesc urate.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Matching de la concurenta ?

Post by SOLO »

Matching de la concurenta ?

Daca ai "cu ce" , "timp" si "de unde" nu vad care poate fi problema. Depinde ce-ti doresti sa obtii .

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
yinyangbt
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Re: Matching de la concurenta ?

Post by yinyangbt »

Informatii de la cei care au avut ocazia sa asculte diverse combinatii.Impresiile lor.Directii DE VERIFICAT.Apoi fiecare, tot cu urechile lui asculta si pe baza asta cumpara.
Ca am ascultat si invers, combinatii mult laudate,facute la dealer, care MIE ,nu mi-au spus : "ia-ma acasa" !

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Matching de la concurenta ?

Post by SOLO »

Dealerul mai trebuie sa si vanda . Inca o chestie , nu toate componentele se vand la fel de bine , plus ca mai trebuie sa faci fata si pietei second .

Eu merg pe ideea , dealerul propune iar eu aleg de unde imi place.

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

mselescu
Posts: 54
Joined: 08 Oct 2008, 10:35
Location: Baia Mare

Re: Matching de la concurenta ?

Post by mselescu »

momolo, ma refeream la ce ai scris:

"player+amp cu niste boxe pe compresie floorstandere pe 3 cai, uratele ca aspect (un nume ceva cu "A") "

Cred ca boxele erau ALR JORDAN din ce imi amintesc.
Stero:Jolida JD 100S(modificat),Clearaudio Champion+Shure V15VxMR,MingDa MC-34A,Primare PRE30+A30.2,B&W 703,Kimber Hero,Supra EFF-ISL,Supra Ply3.4
Multicanal:TH-50PY700P,Toshiba HD-XE1,CA DVD89,CA 540R V2,Triangle 4xTitus EX,Voce EX,Meteor 0.1.5

User avatar
c6t9
Posts: 410
Joined: 05 Dec 2008, 09:39

Re: Matching de la concurenta ?

Post by c6t9 »

eu am inteles topicul ca fiind asa
X vinde b&w
Y vinde jeff rowland

X cu Y nu se pupa, dar b&w cu rowland da. ei bine, cum ati reusit sa treceti peste divergentele dintre X si Y si sa va alegi cu sculele dorite. exemple si sfaturi.
"it's time to transfer all those mp3 on vinyl"

Post Reply