Amplificator Philips 302 noul meu priect

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by oake »

Dacă era o glumă nu lansam acest subiect. Acuma stând şi ascultând aceste răgălii (mai puţin Braunul pe care l-am luat defect pe un canal şi cu alte probleme dar a fost o sculă scumpă la vremea ei), ce-i drept modificate, îmi dau seama că pot arunca la coş 7-8 alte amplificatoare pe care deja le posed, ce-i drept japonache, amplificatoare bine cotate în lumea audiofilă de la noi şi de afară, care nu-mi vorbesc ca sunet aproape nimic comparativ cu ce am obţinut acum.
Ştiu că nu am inventat apa caldă, nu e o soluţie universală sunt convins, doar am ales bine trancotele pe care să le modific şi se pare am avut noroc.
Doar am lansat pe forumul nostru ( audiofililor sau audiofool-ilor de serviciu) o variantă low cost pentru pasionaţii de sunet care nu ''are'' mulţi bani.
Mulţumesc încă o dată colegilor de forum care m-au ajutat cu sfaturi pertinente să duc până la capăt aceste proiecte,

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by comanr »

oake, toate s niste gunoaie vechi, prea putine sant in parametri datorita varstei, in particular ceea ce ai tu e mediu ca si schema, ca si realizare electronica, poate o testare amanuntita cu generatorul de semnal si cu un distorsion meter ar face lumina la tine in sala palatului, pe bune, "who gives a fuck" ca tu stai in sala palatului.

daca suna bine e ok, ce stim noi, tot ceea ce putem sa facem e sa te ajutam cu putinul pe care il cunoastem, sant lucruri pe care nu le stiu nici eu , nici momolo sau altii, poate pe forum reusim sa punem cap la cap aceste lucruri, dupa cum stii, toate realizarile mele(amarate) sant "la liber" pentru oricine, oricum nu consider chestia asta decat un hobby.

ia si tu lucrurile asa cum sant, ia o eticheta post it, scrie gunoi pe ea si lipeste o de acel philips, daca esti dispus sa faci asta inseamna ca esti de al nostru ca eu unul asa fac.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by oake »

comanr nu vorbim de gunoi ca sunet ...chiar sunetul este mare.
Dacă eşti din Bucureşti vino şi ascultă.
Îţi dau mesaj cu numărul meu dacă este cazul.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by oake »

comanr '' din gunoiul vechi am scos sunet. Mai mult decât atâta nu am ce să spun.
Vino şi ascultă!

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by remoteviewer1 »

oakenimeni nu contesta ca scula ta suna (mai) bine. Acum stim toti ca in acest hobby termenul de "bine" este foarte subiectiv si depinde de extrem de multi parametri. Exista sa zic asa in aer o banuiala pentru unii forumisti (my self included) ca o scula medie nu poate fi facuta hi-end doar prin lipirea unor piese, ca dealtfel furnizorul o facea demult ca doar nu le asculta cu doape in urechi. In acest caz eu cred ca la scula ta unele piese probabil erau duse si modificarile tale au imbunatatit dramatic sunetul. S-a mai discutat pe aici faza cum un amplificator de putere mica are sanse sa sune mai bine decat unul de putere mare, matching, etc. Ma bucur pentru tine sincer ca ai ajuns la nirvana cel putin pentru cateva zile/luni, la mine in istoria mea de audiofool, modificarile dramatice in bine ale sunetului pot sa le numar pe degetele unei maini si au fost insotite deobicei de cheltuieli semnificative.

La piata neagra de trancote, modificarile de tipul asta le transforma in caramizi pentru "colectionari", dupa parerea mea(deoarece nu am modificat nimic niciodata intr-o scula decat cand se cerea), trebuie facute cu ponderatie pentru a nu altera originalul prea mult(aici nu ma refer la samsari ci la persoane ce le place sa stranga chestii pe acasa). Eu la o pereche de boxe,scule, etc. daca aflu din timp ca s-a umblat(ma refer si la lucruri marunte gen cablare interna la boxe), haleluia(stiu ca in cazul de fata nu sunt pentru vanzare) fug ca dracu de tamaie.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by momolo »

Eu cred ca oake este entuziast si a vrut pur si simplu sa imparta entuziasmul cu noi pe forum. Personal apreciez foarte mult lucrul asta.
Doar cine nu scrie nimic, doar cine nu face nimic nu greseste nimic.
Exista diversi membrii forumisti care prefera sa nu scrie nimic, eventual doar sa arunce sporadic cateva cuvinte mai degraba ceva de genul "rebus"-ghicitoare si care in anumite ocazii isi exprima desconsiderarea pentru ceilalti care scriu constant si sunt activi. Mi se pare un cinism lash. Dar sunt convins, cei mai multi apreciaza corect, forumul este asa cum am mai spus, o arena cu public. Mie unul imi plac rolurile clar si onest delimitate, ori esti spectator, ori esti jucator. Aceia care vor sa fie si spectatori dar si jucatori doar cand le convine, sunt de obicei necinstiti in primul rand cu ei insisi si apoi cu ceilalti.

Dupa opinia mea membrii unui forum nu sunt egali si nici nu trebuie sa aiba drepturi egale. Cei care sunt activi si contribuie la forum, in opinia mea, au mai multe drepturi decat cei care nu contribuie cu nimic sau apar numai ocazional in roluri de "judecatori" la diverse chestiuni la care nu se pot abtine.

oake si-a exprimat in multe randuri nepriceperea tehnica asa ca nu poate fi acuzat ca s-ar erija in specialist, dimpotriva.
Faptul ca pune mana pe letcon si descoase piese din trancote este treaba lui si numai a lui.

Unica problema pe care o vad - sper sa fie atent sa nu se curenteze, joaca cu tensiunea electrica nu e de gluma si o spun in calitate de curentat, pe vremuri cand eram adolescent m-am curentat si eu de cateva ori din neatentie, graba, rutina, etc, si lucrul asta poate fi fatal. Deci, oake, ATENTIE ! la tensiunea electrica, la prize si sarme !

L-am vizitat pe oake nu de multa vreme, i-am ascultat sculele pe care a dorit sa le foloseasca, am baut o bere cu el (si nu am fost singurul de pe acest forum), ca de obicei am avut o discutie foarte placuta. Nu pot spune despre cat au castigat cele cateva trancotzele mesterite in calitatea haudiofila deoarece nu le-am auzit in cele doua ipostaze diferite, inainte si dupa "upgrade".

Le-am auzit numai dupa mestereala si pot spune doar ca suna simpatic, pot spune ca amplificatoare mult mai mari si mai bine cotate pe piata second hand si cu scheme mult superioare (scheme la care comanr ar fi pus stampila CTC :D ) si-au "furat-o" nasol de la trancotzelele cu scheme oligofrenice.
Evident, lucrul asta s-a intamplat pe anumite boxe si in relatie directa cu Sfantul Matching.

Asa ca viata reala e ceva mai complicata decat viata virtuala si teoria schemelor.

Mai pot spune ceva oarecum legat de subiect - nu sunt singurul care si-a dat seama ca sculele audio una suna si alta masoara. Exista aparate minunat lucrate si care masoara ca ceasul elvetian pe aparatele de masura si osciloscop dar suna precum scroafa suita in copac; exista scule care nu masoara la fel de bine dar suna de-ti salta inima.

Si nu ma refer neaparat numai la perceptia mea ! Cu satisfactie am constatat ca nu sunt singurul "nebun" care aude in felul asta, oameni cu care nu am vorbit, nu stiau ce opinie aveam, au avut la randul lor aceeasi parere despre acelasi sunet.

Exista in mod cert o perceptie subiectiva a sunetului, exista si problema extrem de complicata a matchingului insa realitatea e una si teoria e alta. Fara indoiala si asa cum am mai spus, teoria este necesara, este chiar obligatorie pentru formarea unei opinii avizate, nu se poate trece peste teorie si invatarea ei, insa realitatea bate filmul.

Despre asta dorea si oake sa vorbeasca el fiind un pic mai "naiv" (o spun laudativ) nestiind ca in spatiul virtual nu e bine sa fi nici sincer, nici cinstit, nici entuziast deoarece ti se vor taia foarte rapid aripioarele. Se pare si mai ales la noi in tara, o spun cu amaraciune, spatiul virtual este mai degraba un teren propice celor care vor sa para ceea ce nu sunt. Sinceritatea este calitatea care lipseste cel mai mult, cei mai multi isi masoara orice cuvant prin prisma "sfantului" principiu, "Dar mie ce-mi iese ?!" Asta nu am spus-o legata de discutia noastra de aici ca nu are nici o legatura, am spus-o doar ca mi-a venit apa la morisca si ma gandeam asa in general la soarta unor forumuri defuncte. Ideal ar fi fost sa fi ramas toti pe hifi-mutimedia si in ziua de azi, exista o comunitate destul de numeroasa dar si foarte diversa. Dar nu s-a putut deoarece suntem cu totii atinsi de "filoxera" momentului istoric.

PS - si inca ceva - intradevar, "umblarea" sub capota unei trancote ii anuleaza practic sansele de cumparare. Cine oare are incredere sa cumpere un aparat "vintage" la care nu se stie cine a umblat ?! Insa in anumite cazuri denota curaj :D Oricum, aici e vorba de aparate de .... 80 lei bucata ! Si aici e defapt marele castig, unii care se pastreaza in "turnul de fildes" daca intr-o zi ar cobora putin de acolo si ar auzi cum suna o trancota de 80 lei comparata cu un aparat nou nout de 1500 euro.... este posibil sa aiba oleaca de palpitatii la inimioara! Dar sa fim intelesi, nu toate trancotele de 80 lei suna la fel si nici in orice conditie, imensa majoritate isi au locul binemeritat pe capacul tomberonului de gunoi.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by remoteviewer1 »

Si eu apreciez entuziasmul, si de multe ori am postat aici pe forum cand eram cuprins de el. Daca oake mentine invitatia eu sunt gata sa il vizitez sa ascultam amplificatorul buclucas.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by comanr »

multumesc si eu pentru invitatie, in mod sigur scopul principal ar fi o bere rece sau o cafea ca sa merite deplasarea, chiar nu stiu daca m as deplasa la bucuresti exclusiv pentru acel philips, nu ca nu cred ar suna bine dar nu poti sa faci un scop din treaba aia, deja drumul ma costa cat 3 scule din alea(fara tuning bineinteles) :D
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
hondaru
Posts: 317
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by hondaru »

Pentru a sari in "apararea" lui oake pot confirma cele spuse de el. Am beneficiat de ospitatlitatea lui si am ascultat proiectele lui si pot spune cu mana pe inima ca aparatele suna total diferit dupa inlocuirea pieselor. Daca piesele originale au fost decalibrate sau nu, nu ma pot pronunta, si daca sunetul a fost degradat din cauza aceasta. Insa exista un caracter al sunetului care s-a mentinut in ciuda tuturor modificarilor facute. Per total aparatul(e) suna net mai bine comparativ cu varianta initiala. Am fost martor la cateva comparatii cu alte aparate cu pretentii mult mai mari si au cam iesit sifonate (cele din urma). Ce-i drept comparatiile s-au facut urechiometric si deci rezultatele trebuiesc luate vorba englezului cu un graunte de sare. O comparatie nu este cat de cat concludenta atata timp cat nu se realizeaza in aceeleasi conditii adica cel putin nivelul de iesire al amplificatorului pe boxele date sa fie identic iar durata cat a functionat sa fie egala. Nu mai vorbesc de potriveli cu sarme, impedante samd.
oake este un om cu o deosebita rabdare care a reusit sa-si duca un proiect la bun sfarsit si pentru munca si efortul financiar depus (pentru unii oameni chiar este un efort) merita toata stima si consideratia. Ce-i drept nu m-am abtinut sa nu critic si partile mai putin bune chestie care nu cred ca i-a placut prea tare :evil: dar sper ca anumite critici au fost productive si l-au condus spre un rezultat final pozitiv. Este adevarat ca tot cu aceasta ocazie s-a vazut si faptul ca dintr-un aparat dat se poate obtine o anume imbunatatire limitata de buget si de disponibilitatea schimbarilor pina intr-acolo incat sa mai poti spune ca este aceelas aparat si nu doar carcasa si eventual cateva componente active care au mai ramas originale. Aparatele isi pastraza o caracteristica a sunetului ce din pacate nu poate fi alterata cu usurinta sau chiar deloc! Aviz amatorilor trebuie subliniat ca dintr-un aparat low cost sau chiar mediu nu se poate un scoate unul de top dar se poate imbunatati substantial. Pana la urma totul tine de gusturi si portofel.
oake multumesc pentru taria de a posta actiunile tale si rezultatul lor!
spor la ascultat!
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

User avatar
Cosmin2000
Posts: 267
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by Cosmin2000 »

hondaru wrote:Pentru a sari in "apararea" lui oake pot confirma cele spuse de el. Am beneficiat de ospitatlitatea lui si am ascultat proiectele lui si pot spune cu mana pe inima ca aparatele suna total diferit dupa inlocuirea pieselor. Daca piesele originale au fost decalibrate sau nu, nu ma pot pronunta, si daca sunetul a fost degradat din cauza aceasta. Insa exista un caracter al sunetului care s-a mentinut in ciuda tuturor modificarilor facute. Per total aparatul(e) suna net mai bine comparativ cu varianta initiala. Am fost martor la cateva comparatii cu alte aparate cu pretentii mult mai mari si au cam iesit sifonate (cele din urma). Ce-i drept comparatiile s-au facut urechiometric si deci rezultatele trebuiesc luate vorba englezului cu un graunte de sare. O comparatie nu este cat de cat concludenta atata timp cat nu se realizeaza in aceeleasi conditii adica cel putin nivelul de iesire al amplificatorului pe boxele date sa fie identic iar durata cat a functionat sa fie egala. Nu mai vorbesc de potriveli cu sarme, impedante samd.
oake este un om cu o deosebita rabdare care a reusit sa-si duca un proiect la bun sfarsit si pentru munca si efortul financiar depus (pentru unii oameni chiar este un efort) merita toata stima si consideratia. Ce-i drept nu m-am abtinut sa nu critic si partile mai putin bune chestie care nu cred ca i-a placut prea tare :evil: dar sper ca anumite critici au fost productive si l-au condus spre un rezultat final pozitiv. Este adevarat ca tot cu aceasta ocazie s-a vazut si faptul ca dintr-un aparat dat se poate obtine o anume imbunatatire limitata de buget si de disponibilitatea schimbarilor pina intr-acolo incat sa mai poti spune ca este aceelas aparat si nu doar carcasa si eventual cateva componente active care au mai ramas originale. Aparatele isi pastraza o caracteristica a sunetului ce din pacate nu poate fi alterata cu usurinta sau chiar deloc! Aviz amatorilor trebuie subliniat ca dintr-un aparat low cost sau chiar mediu nu se poate un scoate unul de top dar se poate imbunatati substantial. Pana la urma totul tine de gusturi si portofel.
oake multumesc pentru taria de a posta actiunile tale si rezultatul lor!
spor la ascultat!
Hondaru, excelent spus! Apropo de reticența românilor în legătură cu schimbatul/tunatul/îmbunătățitul, cum dorim să numim procesul, eu cred că ne definește în primul rând din prisma posibilităților materiale, iar în al doilea rând din lipsa magazinelor dedicate cu componente originale, de calitate (atenție, există și în ziua de azi condensatoare, tranzistori, rezistențe, ce doriți Dvs. de mare calitate!)
Unele sunt/pot fi net superioare celor din trecut la anumiți parametrii măsurabili.
Eu unul aș cumpăra fără drept de apel un aparat recondiționat profi în locul unuia original. De ce? Simplu, pentru că/dacă :
1. oricât de bune ar fi condensatoarele acelea vechi, dacă au 30-40 ani eu unul nu ma simt confortabil cu aparatula acela, dacă vreau să-l țin pentru mine;
2. pentru că am văzut/testat/observat efectele unei schimbări de condensatori de calitate într-un aparat vintage: sunetul ca și structură nu se schimbă, ci, contrar multora care nu au încercat așa ceva din motivele mai sus enumerate, ci doar își dau cu părerea, este potențat, pus în valoare, de parcă aparatul "întinerește" din punct de vedere electric!
3. vânzătorul ar fi onest (lucru din ce în ce mai rar la noi), iar meseriașul ar fi meseriaș (un ochi avizat aruncat sub carcasă poate spune cât de meseriaș a fost ăla cu letconul în mâna dreaptă!).
Vintage forever!

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by oake »

remoteviewer1 spune:''Daca oake mentine invitatia eu sunt gata sa il vizitez sa ascultam amplificatorul buclucas.''
Bineânţeles că o menţin. Eşti bine venit. În timpul săptămânii oricând, iar în weekend dacă se poate mai spre dupămasă ca să nu am meciuri cu vecinii. Eşti binevenit remoteviewer1 , lafel ca şi alţi colegi care ar fi curioşi.
Putem comunica pe pm.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by oake »

Cosmin2000:'' pentru că am văzut/testat/observat efectele unei schimbări de condensatori de calitate într-un aparat vintage: sunetul ca și structură nu se schimbă, ci, contrar multora care nu au încercat așa ceva din motivele mai sus enumerate, ci doar își dau cu părerea, este potențat, pus în valoare, de parcă aparatul "întinerește" din punct de vedere electric!''

Exact asta este şi senzaţia mea de ''întinerire a sunetului'' recte a aparatului, ca şi cum aş şterge cu un burete magic ridurile de pe faţa unei femei frumoase.
Nu sunt sigur dar intuesc că la vintage-urile low cost s-a făcut şi multă economie, lucru pe care il corectez, cu efecte auditive concrete.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by oake »

hondaru Mulţumesc pentru gândurile bune dar mai ales pentru critici ( cui îi plac?...dar cât de bine fac) critici făcute cu competenţă care au fost un semnal de alarmă, semnal pe care propriul sistem auditiv, moleşit cumva de entuziasm, de speranţă, nu l-a tras.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by oake »

momolo mulţumesc pentru ''acuzaţia'' de naivitate pe care tu o presupui la mine. Aş vrea să mai fiu naiv (naiv are ceva legături genetice cu inocent care nu sună chiar atât de rău) dat m-am sătutat de ''morga'' cu care se practica şi încă se mai practică ''forumirea''. Treaba asta cu ''delictul de opinie'' chiar nu o pot digera. Treaba cu aprehensiunea pe care o pot resimţii dacă postez ceva să zicem ''naiv'', generată de ochii inchizitori ai colegilor de forum care mă vor pune la binemeritatul punct, chiar nu se potriveşte cu structura mea internă. Oricum forumul tău e mult mai civilizat decât defunctul la care faci tu referire lucru pentru care te felicit.
Ai mare dreptate in ce priveşte spaţiul virtual, dar nu numai la noi în ţară, şi anume că are o dimensiune demoniacă. În orice caz e mai odihnitor să fi onest.

M-am apucat de şurubărit pentru că, după cum bine şti, aveam in casă două turnuri de scule, patru rânduri de boxe, toate cu pedigriuri impecabile şi sunetul de rahat. Vorba bancului cu fabrica de biciclete Tohani: oricum le montam tot mitralieră ieşea.
Treaba cu matching-ul este valabilă atăt la trancote cât şi la high enduri, deci care erau obţiunile?
Cu banii pe care nu-i am să intru într-o perpetua sarabandă a schimbirii de scule scumpe în speranţa matching-ului (cunosc destule cazuri), sau, cu ''aceeaşi'' bani, adică pe care nu-i am să mai achiziţionez încă două trei turnuri de trancote în speranţa unui final fericit.
Cu alte cuvinte m-am apucat de şurubărit din disperare iar acuma sunt liniştit. Am un sunet decent şi multe lacune în cultura muzicală care aşteaptă cu nerăbdare să fie umplute.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Amplificator Philips 302 noul meu priect

Post by oake »

comanr spune: ''oake, toate s niste gunoaie vechi, prea putine sant in parametri datorita varstei, in particular ceea ce ai tu e mediu ca si schema, ca si realizare electronica, poate o testare amanuntita cu generatorul de semnal si cu un distorsion meter ar face lumina la tine in sala palatului, pe bune, "who gives a fuck" ca tu stai in sala palatului.''

Ţi-am spus că stau unde stau deoarece fiind în centru se poate ajunge mai uşor la mine şi nu pentru faptul că adresa mea ar fi un garant al sunetului bun neştiind că eşti din provincie. Sunt convins că am multe de învăţat de la tine pdv electonică, oricum nu ştiu multe, dar nu ar strica îmbunătăţirea ''ambalajului'' prin care doreşti să transmiţi aceste cunoştinţe unui neofit.
Oricum dacă ajungi cândva în Bucureşti poate nu ar strică să pierzi un pic de timp şi în Sala Palatului ca să vezi (auzi) unde am ajuns.

Post Reply