DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Trebuia sa postez la bancuri:
http://www.evz.ro/descoperire-socanta-c ... -foto.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Descoperire şocantă. Ce a găsit o bătrână în castravetele cumpărat de la supermarket

Jenny Wilkinson, în vârstă de 54 de ani, a plătit 20 de lire pentru castravetele cumpărat dintr-un supermarket din oraşul Cowes. Când a ajuns acasă, aceasta a vrut să taie leguma, pentru a i-o oferi nepotului său de un an, însă a descoperit o pată suspectă. La o inspecţie mai atentă, bătrână a fost surprinsă să descopere că sub ambalaj se afla o şopârlă moartă, scrie Daily Mail.
Atentie! Loveste generatia de ANALFABETI care trec din clasa a 8-a in a 9-a cu media 2 la o scoala unde ai nota 10 daca esti doar un pic mai sus de nivelul retard!
Ma intreb, aceasta "Autor: Eva David" nu si-a pus intrebarea cum un castravete poate costa 20 lire sterline?! Sau ea scrie fara sa-si foloseasca creierul ?!
Pe de alta parte, totusi o femeie de 54 de ani este "o batrana" ?! In cazul asta ceva ma face sa cred ca autoarea este "o fatuca".
Totusi, cei care angajeaza in presa pe ce criterii angajeaza ?! Toata presa centrala scrisa contine atat de multe greseli incat in ultima vreme ar trebui mai bine sa numar acele articole publicate in care sa nu gasesc nici una de tastare, gramatica, exprimare, logica, lipsa crunta de cultura generala si de logica, etc, etc, cateodata exista greseli grosolane chiar in titluri.... acele titluri care contin defapt intreg articolul (scris inutil) asa cum intrebarile fatucilor cu microfon de la usa DNA-ului sunt de o stupiditate fara margini si contin raspunsul! Ce fel de reporteri sunt astia care intreaba... raspunsul ?!....

Si apropos de subiect - cei care stiu limba engleza si inteleg ce se vorbeste la filmele cu titraj constata cat de inculti, stupizi, prosti sunt cei care traduc! De mii de ori am observat ca prin traducere sunt pur si simplu anulate replicile de umor (deoarece cel/cea care traduce nu are IQ-ul elementar sa inteleaga poanta) si de multe ori sunt chiar schimbate sensurile comunicarii. Lucrul asta se datoreaza unora care au un nivel mult prea scazut de cultura generala deoarece a traduce dintr-o limba straina inseamna mai mult decat ceea ce face "Goagal" sau o masina.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: DIVERSE

Post by comanr »

greseli la tradus erau si pe vremea lui ceasca, insa acum parca s mai grosolane, parca chiar traduc cu gogule, oricum asta e faza buna a lucrurilor, de curand a inceput totala oligofrenizare prin inlocuirea vocilor originale prin filme si desene animate ale personajelor cu voci false in limba romana, lucru care strica absolut totul.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: DIVERSE

Post by comanr »

ce lovitura la malaysia airlines, incredibil, doua avioane de linie in cateva luni, unu negasit nici azi si unu dat jos de la 10 mii de metri, s a dus dracului lumea asta pe bune.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Dupa opinia mea americanii si altii din Vest stiau din primele secunde cine a tras cu racheta in avion insa e o problema politica grava la mijloc. Au tras asazisii "separatisti" si defapt cred ca e mai grav, au tras cetateni rusi trimisi de Rusia cu tot cu utilaj in zona aia din Ukraina.

Bateriile BUK-M sunt chestii complicate, trebuiesc manevrate de o echipa de militari instruiti, nu pot fi manevrate de Gigel ukrainianul de etnie rusa care gaseste lansatoare prin debara cand umbla dupa sticla de votka si borcanul de muraturi.

Tot razboiul ala e aprovizionat si condus direct de Rusia, amaratii aia nu ar fi avut cum sa se agite fara Rusia din spate. Intre timp Ukraina si-a mai pus la punct armata si incepuse sa-i cam ia la fuga astfel ca Rusia a plusat cu baterii BUK.

Defapt Ukraina i-a incurcat acum pe toti deoarece a publicat acele interceptari de unde se intelege cat se poate de clar, au tras cu BUK-M niste kazaci (evident, cetateni rusi veniti in Ukraina cu tot cu utilaj). Boii tocmai erau in plina vantoare de avioane, se bucurau de noile jucarii trimise de Rusia (cu tot cu echipaj deoarece pentru a instrui oameni sa le utilizeze trebuiesc luni de zile de scoala militara) si au gresit confundand avionul.

Zona este de interes maxim si este evident, monitorizata intens de toti satelitii de spionaj. O racheta din asta de 700 kile cat stalpul de telegraf lasa urme si se vede din satelit. Explozia se vede si mai mult. Informatii exista in mod cert dar problema este politica. UE si mai ales Germania si Franta nu vor sa se certe cu Rusia din motive evident economice. USA deasemenea nu prea vrea sa ajunga la cutite cu Rusia desi ca politica mai zangane cate ceva, noroc cu "porumbelul pacii colorat" ca e moale. Defapt nimeni dintre astia puternici nu vrea sa se ajunga la cutite cu Rusia deoarece e vorba de bani grei si mari interese economice la mijloc.

Ori acum Rusia a facut-o de oaie. Dovedirea sta tot in pixul americanilor si celor puternici din vest care probabil nu prea vor sa dovedeasca implicarea Rusiei. Insa in mod cert, in convorbirile secrete i-au cerut lui Putin ceva la schimb incercand un santaj, probabil sa-si retraga suportul pentru separatistii din Ukraina. Probabil intre americani si rusi este un fel de tocmeala secreta si ramane de vazut cat cedeaza Putin si ce face deoarece e prins cu matza in sac. Dovedirea clara si juridica e greu de facut, intre timp sunt sigur ca BUK-urile au disparut de acolo si nimeni nu mai stie nimic, toti mukles.

Cat priveste Germania, a picat chiar de ziua lu'tanti Merkel, tocmai ea care-l tine pe Putinel in bratele vanjoase. Oricum, nemtii si francezii nu pun probleme lui Putin, i-a cumparat si imblanzit de mult, probleme insa pun o parte din politicienii americani (republicanii) care s-au saturat de administratia Obama in politica externa. Iar USA e mai putin dependenta de Rusia plus ca un scandal i-ar veni bine, mai vinde din armament la fraieri ca noi de exemplu. Stim ca industria de armament e defapt singura industrie care le-a mai ramas la americani dupa ce China a luat tot.

Apropos de China, nici ei nu sunt interesati sa pice Putin prea sifonat deoarece vor face afaceri bune cu rusii.

Defapt situatia e cam asa - toti puternicii lumii nu vor sa puna Rusia la zid (adica unicul mod in care rusii inteleg si pot fi calmati), doar astia micii, catelusii cum sunt Olanda, Australia, Polonia, etc sunt porniti pe ciondaneala.

Cat priveste Ukraina, le-a venit un pic apa la moara deoarece au inregistrarile alea valoroase si ii incurca acum pe toti, mai ales pe europeni. Am eu vaga impresie ca Germania si ceilalti pui din jur au vandut Ukraina macar asa pe jumatate la Putin. Iar ukrainienii stiu cum stiu si americanii care la randul lor nu sunt unitari, o parte din politicieni, republicanii, vor o politica dura si sa zangane armele, democratii nu vor decat sa scape de scandal, comunitatea ukrainiana din USA este evident pentru sustinerea Ukrainei de catre americani, americanii la randul lor sunt satui de taxe si razboaie.

Probabil acum toti asteapta sa vada cat de violenta si radicala este reactia opiniei publice. Pe toti ii incurca treaba asta, pe Putin mai putin, lui nu-i pasa, ai lui sunt spalati la creier in stil Antena 3 si oricum, rusii gandesc altfel, ceva mai dur insa astia din Vest depind de voturi si lumea s-a cam prins ca sunt niste labari mincinosi.

Practic, in opinia mea acum e un joc de culise sa negocieze intre ei care mai cedeaza din sfera de influenta. Astia micii cum suntem noi, nu contam, suntem doar buni de plata deoarece in caz de agitatie prea mare trebuie sa strangem din buci si sa cumparam arme. Ghici de la cine ?! Plus problema cu gazul de sist si poate mai incolo cu Rosia Montana. E bun baubaul Putin pentru afaceri! Chiar daca acum a facut-o lata stie perfect ca se poate fofila. Cea mai buna treaba ar fi sa cedeze si sa-i lase pe tampitii aia in plata lor caz in care armata Ukrainei ii va calma rapid. Daca nu cedeaza atunci incepe o noua cursa a inarmarilor si lucrul asta e bun pentru afaceri.... evident, ale altora, nu si ale noastre.

Iar Olanda e o victima, tara mica, nu conteaza. Astfel in final, dupa lumanari aprinse si scandal in presa se va asterne uitarea. Singurii care pot face ceva sunt americanii insa avand in vedere administratia Obama, stiu de pe acum rezultatul, Putin o sa faca ce vrea si de acum incolo. Apropos, omul nu e nici nebun si nici ilogic, are si el constiinta lui, limite, grijile lui uriase cat tara aia de uriasa. Problema lui cea mai nasoala este de imagine publica, iese foarte sifonat din treaba asta si asta e unica "moneda" cu care poate fi convins sa-i lase pe amaratitii aia de ukrainieni in pace. Oricum, Ukraina este in genunchi din punct de vedere economic, poate s-o lase in grija UE deoarece este ca un bolovan legat de gatul cui o are in grija. UE nu poate civiliza doua tari relativ mici, Romania si Bulgaria, daramite una atat de mare precum Ukraina! Daca le-ar da astora drumul in voie prin UE ar regreta cu totii ziua respectiva, am avea si noi concurenta la cele rele, poate nu s-ar mai vorbi atata de hotii si curvele noastre deoarece astia sunt mai multi si mai flamanzi decat noi. Oricum ii poate face praf la iarna cu gazul, cred ca razboiul ala este mai mult un divertisment pentru Putin si ai lui.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: DIVERSE

Post by comanr »

ar fi fost misto sa intervina un scut antiracheta in situatii din astea, banuiesc ca nu era posibil din cauza distantelot, ce pacat cu faze din astea, si aia niste kinezoi flamanzi low cost au luat o pe de a dreptu, huo saraciilor.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

http://www.gandul.info/international/im ... n-12941608" onclick="window.open(this.href);return false;

Asa arata masinaria respectiva si evident, nu poate fi utilizata decat de oameni specializati care au fost scoliti in timp. Nu merge sa le arati la maimutoi intr-o zi cum se foloseste.
Practic situatia este evidenta - Rusia a trimis utilajele astea de putin timp in zona respectiva dupa ce armata ukrainiana incepuse sa-i toace pe rebeli. Le-a trimis cu tot cu echipaje deoarece nu avea cum altfel. Asa ca cei care au tras sunt exact cetateni ai federatiei ruse trimisi in misiune militara in teritoriul Ukrainei (probabil cazaci asa cum reiese din interceptari).

Cam 99% americanii stiu tot si probabil au dovezi insa este complicat sa le arate la presa. Probabil si altii stiu la fel de bine toata povestea.

Idiotii au tras aproape fara dubiu din greseala, au crezut ca este un Antonov ukrainian si chiar si lucrul asta dovedeste ca Rusia este implicata pana peste gat in toata povestea deoarece nu poti sti ca nu e avion rusesc (in care nu ar fi tras) decat in caz ca esti in legatura directa cu autoritatile militare ale federatiei ruse (care evident, coordoneaza toata povestea si toata lumea stie din informatiile serviciilor secrete).

Aproape nu am dubiu ca Obama a incercat sa-l santajeze un pic pe Putin si acesta s-a tinut pe pozitia lui de negare, adica a dovedit ca nu are de gand sa dea inapoi. Dupa aceea a iesit Obama la presa ieri si a spus ce a spus.

Parerea mea este ca singura "moneda" a lui Obama este imaginea publica a lui Putin si a Rusiei care poate fi si mai sifonata in caz ca se da situatia la presa internationala. Dupa reactia lui Obama sunt convins ca Putin nu a cedat nimic. Din punct de vedere practic, rusul le poate da cu tifla, sanctiunile economice afecteaza in acelasi timp si economia europeana dar si cea americana. In acelasi timp sanctiunile deschid cai si mai profitabile pentru China si alte economii asiatice care si asa sunt in crestere economica in timp ce economia UE si partial cea americana decad de la an la an.

Exista relatii foarte stranse si de toate felurile care s-au construit in peste 10 ani. Sanctiunile de pana acum sunt inutile si fac mai mult rau tuturor. Putin stie perfect toata situatia, are unul din cele mai bune sisteme de spionaj si informatii din lume, din punctul asta de vedere discuta de la egal la egal cu americanii si cei puternici din UE.

Probabil daca Putin nu cedeaza nimic (in discutiile secrete) va urma o campanie de presa foarte puternica prin care va fi facut criminal si imaginea lui dar si Rusiei va fi foarte afectata, insotita de tot soiul de sicane economice si sociale. Din pacate o asemenea politica care pleaca in principal de la administratia Obama (si este pe modul lor de gandire) este gresita, nu va face decat sa indarjeasca Rusia si mai mult fara sa afecteze imaginea interna pe care o are tzarul Putin, ba mai mult, poate si il intareste.

In opinia mea politica externa a administratiei Obama este in continuare deazastroasa pentru USA aflata in cadere din toate punctele de vedere (insa caderea va dura deoarece au "grasime" multa).

Politica lu tanti Merkel este insa benefica pentru Germania si chiar pentru UE aducand mai mult beneficiu decat pierdere. Problema pe care o are de infruntat Merkel si liderii europeni principali este de imagine politica, lumea o sa-i acuze ca sunt niste mincinosi si niste blegi prosti. Mai ales pentru ca USA este cea mai mare putere mediatica si detine controlul mondial al informatiilor electronice, deci americanii dicteaza in presa si vor porni campania de tocare a lui Putin.

Oricum, parerea mea este ca tragedia asta e rezultatul unor greseli umane si lumea civilizata nu merita sa intre in conflict pentru Ukraina, acolo fiind niste ambitii mai degraba imperialiste din partea ambelor tabere externe Ukrainei.

In ceea ce o priveste, aceasta tara este artificiala, creeeata de sistemul sovietic, o tara facuta din bucatele, o tara saraca si careia ii trebuiesc zeci si zeci de ani sa se alinieze cat de cat civilizatiei europene.

Evident, este tocmai buna sa fie transformata in "colonie economica" asa cum am fost transformati noi si alte tari foste comuniste din estul Europei. Adica tocmai buna de muls, insa Rusia gaseste de cuvinta ca Ukraina este spatiul care-i apartine din toate punctele de vedere si in acelasi timp s-au dus vremurile alea de dominatie absolutista, lumea e mai "obraznica", mujicul, pulimea, poporeanul are mai mult curaj si e mai rebel de unde si incercarea Rusiei sa-i mai sperie putin cu bombe si rachete.

Totul este o afacere si toate au la baza bani si interese materiale. Ai nostrii fac bine ca nu se implica prea tare.

O intrebare interesanta este totusi, cine a trimis avionul acolo ?! Posibil sa fie pura greseala umana, vremea a fost nefavorabila si traseul a fost deviat de unii de la turnul de control. Fara indoiala ukrainienii sunt varza, coordonare proasta, etc, stim bine deoarece ne cunoastem pe noi cat putem fi de varza in toate treburile care necesita coordonare, management, disciplina.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Dupa opinia mea, cand judeci Ukraina trebuie sa te gandesti la Romania. Suntem foarte asemanatori si varza in toate cele, saraci, corupti si mafioti pana in maduva oaselor, tari mai degraba feudale ca mentalitate unde exista doar doua clase principale, stapanii si mujicii. Numai noi putem fi in stare sa fim in asemenea hal de varza incat ai impresia ca e un complot ocult (de exemplu, tineti minte cu avionul cazut asta iarna in Apuseni). Prostia la un moment dat, sub anume prag incepe sa se auto-organizeze si sa semene a complot insa e pura tampenie umana. Altii mai organizati si mai civilizati ar crede ca cineva a pus la cale nustiu ce pe dedesupt deoarece ei nu sunt capabili de o asemenea prostie si brambureala.
Personal aproape nu am nici un dubiu ca nimeni nu a vrut sa doboare un avion de pasageri, a fost o confuzie, o greseala umana, o mare eroare. Cand e vorba de avioane mari de pasageri orice mica eroare duce la catastrofe enorme.
Ma gandesc, trebuiau si pilotii aia sa fie ceva mai cultivati si mai informati, macar sa intrebe turnul de control de ce sunt trimisi-deviati pe un culoar aerian peste acea zona cu probleme ?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: DIVERSE

Post by comanr »

ma simt un pic in povestea asta cu ukraina, la mine in bloc e o famile de moldoveni care in urma cetateniei s au mutat aici, probabil is pensionari, acum stau intr un sat de pe langa gl, eu cu mosul ma inteleg de minune, de abia mai merge dar e deschis la minte omul, apartamentul l au lasat la unul din copii, vine rar pe aici, e pe duca.

de fiecare data cand ne gasim mosu plange, stie ca si eu am rude, veri de a nu stiu cata spita in zona de unde e el venit, odata mi a zis ca i aduc aminte de feciorul lui care a plecat in ukraina la munca si a venit in 2 saptamani cu o gaura in cap, vorbim de acu 15 ani minim, imi imaginez ce e ukraina.

plange pentru ca probabil nu are un raspuns la ceea ce s a intamplat, in sistemul lui de valori nu poate rezolva acea ecuatie cu bine si cu rau, razboiu nu i bun...
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Mai întâi, un sunet puternic a speriat-o pe Irina. Apoi, prin acoperişul şubred al casei sale a căzut corpul gol al unei femei. Apoi a căzut altul, într-o grădină de zarzavaturi. 298 de oameni au murit după ce un avion civil a fost doborât de la 10.000 de metri, joi seară, deasupra Ucrainei. Avionul a explodat în aer, după ce a fost lovit cel mai probabil lovit de o rachetă. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Avion doborât în Ucraina. Dincolo de cifre: poveştile câtorva dintre c... Dubla tragedie din Ucraina: peste 100 dintre pasageri erau cercetători... Tragedia aviatică din Ucraina: un student clujean şi prietena sa, nemţ... Acoperişul Irinei Tipinova n-a făcut faţă. Din cer cădeau materiale, bucăţi din avion şi corpuri, încep jurnaliştii Reuters un reportaj de la faţa locului unde a căzut avionul Boeing 777. Avionul a explodat în aer, iar cei 298 de oameni de la bord n-au avut nicio şansă de supravieţuire. „A fost un zgomot asurzitor şi totul a început să se zguduie. Apoi obiecte au început să cadă din cer”, spune pensionara în vârstă de 65 de ani, arătând cu mâna spre gaura din tavanul bucătăriei sale. Cadavrul gol al femeii era încă la ea în casă, aşezat pe jos, lângă un pat, notează corespondenţii Reuters. La 100 de metri de casa Irinei Tipunova, zeci de cadavre zac în lanurile de grâu.
http://adevarul.ro/international/europa ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/p ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

atyclb
Posts: 682
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: DIVERSE

Post by atyclb »

Ca sa ne mai descretim putin fruntile (Man dancing on treadmill)
http://www.youtube.com/watch?v=VPLANtOTLF8#t=27" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: DIVERSE

Post by comanr »

pana ne mai descretim a mai picat unul, 150 de oameni, singura parte buna e ca nu a fost vanat de nimeni.

http://www.hotnews.ro/stiri-internation ... colare.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

8 romani morti intr-un accident de microbuz in Spania, arsi de vii (ghinion pur 100%, roata sparta la TIR in fractiunea fatala de secunda si pe partea care nu trebuie, nu exista ghinion mai mare!), 1 roman pe lista avionului din Ouagadougou (probabil doborat de o furtuna de nisip, cine stie ce rabla era, discutam de Africa si cele mai sarace tari), culmea, condus de... spanioli, si a mai fost acel roman (cu cetatenie canadiana) in avionul doborat de rusi in Ukraina.

Se pare, ori ai nostrii au inceput sa trepadeze cam mult prin lume, ori suntem urmariti de ghinion.
Totusi pe la Otopeni au trecut anul asta pana acum aprox. 3,7 milioane de pasageri. In ritmul asta si dupa ce s-a intensificat traficul pe Romania de cand cu Ukraina, intr-un an va trece prin Otopeni jumatate din populatia Romaniei. E ceva!

Cred ca "morala" pentru aceste ultime doua dezastre din ultimele zile, avionul cazut in Taiwan (taifun) si acum cel din Africa (probabil tot furtuna mare) - clima Pamantului a luat-o la vale.
Si cum un necaz nu vine niciodata singur, acum ii avem si pe tzicnitzii aia de la nord de noi.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by brighty »

momolo wrote:cine stie ce rabla era, discutam de Africa si cele mai sarace tari
Ce face?! :wink:
Valentin Duţă, fost şef de securitate al TAROM, a declarat la Digi24 că „avionul este extrem de solid, de tare, încercat de-a lungul timpului”.

„Unii îl porecliseră măgarul, căra şi nu cerea mâncare. Un avion pe care poţi să te bazezi.

Nu cred că este un avion lovit de la sol sunt convins că prăbuşirea a fost cauzată de condiţiile atmosferice.
si
Acest avion a fost folosit de echipa Real Madrid în 2007 – 2009.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Exter ... e+avioanel" onclick="window.open(this.href);return false;

Misterul se adanceste... Potrivit unei statistici, anul 2014 este dezastruos in privinta accidentelor aviatice, cu si fara victime, inregistrand doar pana acum nu mai putin de 21 accidente cu victime, si un numar record de decedati (761), luand in comparatie incidentele asemanatoare din ultimii 7 ani.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Ei, si magarul cade de pe picioare daca nu-i dai de mancare. Discutam totusi de cursa Ouagadougou - Alger ! Insa probabil au fost conditii atmosferice foarte dure. Acolo e o zona unde temperatura de peste 50 grade la umbra nu este o raritate, e vorba de Sahara. Unde e caldura mare sunt si turbulente mari. Observam si la noi in tara cum evolueaza clima anul asta, ziua si ploaia, codul galben, inundatii, copaci smulsi, acoperisuri luate sunt deja obisnuinta. Umezeala si fronturi de nori ca anul asta nu am vazut in viata mea! S-a schimbat clima la Bucuresti, parca suntem in Anglia sau in jungla, totul e umed, temperaturi foarte scazute in plina vara si schimbari bruste, momente cand soarele arde de te tampeste si dupa cateva ore scadere. Asa e deja in toata Europa. Observ ca Romania are mai mult influenta vestica, fronturile de ploaie vin toate gramada din vest. Cand eram copil aveam in mare parte influenta nordica si estica, acum e invers, se pare, cu noua clima suntem deja prea aproape de Atlantic, pe vremuri oceanul asta nici nu exista pentru Romania.

Greu de apreciat chestia asta cu anul catastrofelor, totusi avionul din Taiwan si asta din Ouagadougou sunt modele de barabafte.

Adevarata enigma este avionul malaezian disparut in primavara si pe care cu toti satelitii si toata tehnologia moderna nu l-au gasit nici pana acum!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Pentru meteo eu accesez de multa vreme siteul asta, este perfect! Au si harti de prognoza ploaie, temperatura, vant (vedeti cele colorate) dar e de ajuns observand harta din satelit pe ultimele cateva ore sa sti cam la ce sa te astepti (combinat si cu ce canta... pasarile, in special ciorile sunt imbatabile, stiu dinainte ce vine)

Nu ma incred in prognozele romanesti si cele de la TV, aiureli.
Urmariti acest site (vederea are setari dreapta jos sa arate orasele, fulgere si locatia noastra. Foarte util cu fulgerele, asa se vad ploile si furtunile). Il urmaresc de prin 2012 si pot spune ca nu prea are eroare (ma refer la hartile active de prognoza), de multe ori arata altceva decat spuneau astia la TV si au avut intotdeauna dreptate:

http://www.sat24.com/?culture=en" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply