Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by oake »

comanr wrote:potentiometrul acela de turatie nu sta la mijloc din alte cauze, exista un reglaj intern pentru ambele viteze, pe placa driver de unde poti face ajustari de finete, astfel incat potentiometrul sa cada pe mijoc insa nu stiu daca e asa important din moment ce ai plaja de reglaj suficienta.


Ai avut dreptate motorul Pioneer-ului se desface relativ uşor, axul fiind ataşat la rotor nu ai cum să ciobeşti inelul de ferită (de asta îmi era frică). Înăuntru are un lagăr de bronz şi la bază are o biluţă de inox de 4mm care se aşează pe un pat de teflon. Mai întâi am curăţat bine lagărul de bronz cu izopropilic până a început să scârţâie, inclusiv biluţa, care era oglindă şi locaşul ei. Apoi am pus pe lagăr şi pe ax ulei speciel pentru ax luat de pe ebay iar biluţa de inox am îngropat-o in vaselină pe bază de litiu şi teflon pe care am subţiat-o cu puţin ulei de motor castrol (formulă sugerată de porto). Am lăsat rotorul să se aşeze gravitaţional (a durat cam 10 minute) semn ca lagărul de bronz are uzură insesizabilă (oricum scula asta nu a mers prea mult la viaţa ei). I-am dat drumul şi întradevăr platanul se mişcă mai uşor. După câteva ore bune de mers uleiul se aşează pe lagăr.
Chiar şi aşa la mersul în gol platanul şi-a dublat numărul de rotaţii. Vedem ce va fi în viitorul apropiat.
Mai ai dreptate într-un aspect: poziţia potenţiometrului de reglaj al vitezei nu are legătură cu ungerea. Probabil cu electronica...după cum spunea momolo cu conzii electrolitici.
Pentru mine e clar că el trebuia să stea fix pe mijloc.
Am văzut pe Service cum se reglează...dacă e cazul.
Una peste alta, scula încă nerodată şi deja se mişcă mai bine ( înainte făcea cam 6-7 ture până de oprea, acuma face cam 12-13 ture), şi încă nu s-a aşezat uleiul pe lagăr cum trebuie.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by oake »

momolo wrote:ai inteles gresit. Ala nu e unipivot.
Eu am 2 unipivot, Nima si Decca. Pe unul l-ai si ascultat de mult. Unipivot inseamna ca bratul sa stea efectiv intr-un singur punct, cui vertical. Cum se invarte farfuria chinezeasca la circ in varful unui batz. Dezavantajul este ca se misca in toate directiile, avantajul este frecarea cea mai mica, practic ai un singur punct, nu mai multe puncte. La al tau ai 3 puncte, un unipivot are doar 1 punct. Un unipivot este ceva mai greu de reglat si mai dificil. Uite o schema de la DECCA:


Mulţumesc momolo pentu info. M-am documentat şi ai dreptate. Aveam o noţiune greşită.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by oake »

Nu mai înţeleg nimic cu ''compliance''.
Am pus pe Pioneer o doză Ortofon F15OmkII cu acul de la mama ei care ar trebui să aibe compliance-ul 25. Braţul e dat cu doză Pioneer cu compliance 15 şi totuşi sună impecabil cu ortofon-ul. Bas puternic şi vârtos, medii impecabile, înalte prezente cât trebuie şi nedistorsionate. Deci un sunet emoţionant, spaţial, evident cu unsoare şi catifea (cum îi stă bine dozei Ortofon vintage). Chiar mi-am stresat vecinii de dedesupt azinoapte (a venit şi poliţia) şi asta doar cu Pioneerul. Cei drept am pus sunetul pe un preamp de doză cu lămpi (ECC83 RFT). Chiar şi aşa ce se întâmplă cu compliace-ul?
La un moment dat momolo spunea că nu e atât compliance-ul cât potriveala.
Nu mai înţeleg nimic!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

oake wrote:Chiar mi-am stresat vecinii de dedesupt azinoapte (a venit şi poliţia) şi asta doar cu Pioneerul.
:lol: :lol: :lol: oake, fi putin mai atent, astia pot sa te amendeze si e pacat sa dai banii pe amenda in loc sa-i dai pe doze si trancote! Si oricum, daca nu le-ai spart termopanele, nu ai facut nimic!

Ti-am scris si eu despre pozitia potentiometrului de turatie daca citeai mai sus, mai inainte. Pe amicul comanr l-am banat o luna (poate ii micsorez pedeapsa totusi, din motive de varsta), asa ca nu mai ai cu cine discuta deocamdata (l-am avertizat, i-am spus clar ce pateste daca continua cu trollingul si el nu a luat in seama nimic, iar eu ma obligasem sa-l taxez. Poate se mai raceste intre timp deoarece se infierbantase cam tare in ultima vreme, de la sigurante i se trage, nu-i prieste deloc chestia cu sigurantele!).

In opinia mea nu e bine sa amesteci vaselina cu uleiul. Faceam si eu din astea pe vremuri, cu mult timp in urma si mi-am dat seama (cu vremea) ca se petrec niste reactii chimice nedorite. Dupa aceea am hotarat sa bag ori vaselina, ori ulei, oricum, sa nu amestec mai multe. Deocamdata nu-i bai, merge, cu amestecul ala o sa mai cheme vecinii tai politia de cateva ori dar pe termen lung nu-i bine.

Ti-am povestit cum am patit eu cu doza Acutex care necesita brate foarte usoare pusa pe un brat greu unde suna bine. Te-am avertizat ca mai bine incerci si asculti cu urechile tale decat sa teoretizezi diverse teorii. Asa-i cu dozele si tablele, pana nu incerci, nu sti.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by remoteviewer1 »

Sa il stapanesti cu placere oake, ma bucur pentru tine ca esti incantat, mai putin de faza cu politia. Pioneer-urile astea au deobicei un brat mediu (S) si se potrivesc cu o multime de doze cu compliance mediu spre mare. Dupa cum spunea si momolo, trebuie sa incerci mai multe, daar din ce am incercat eu (pe al meu Pio) a mers la inima un Sumiko (MM) prezentat mai sus, am auzit ca si denon-ul DL-110 ar fi mare nimereala cu toate ca e un MC deghizat. Daca are iesire pe rca (fara cablu de iesire inclus de la brat), un cablu sanatos ar merge si ar face treaba buna, nu o litza penala.

PS. momolo poate arati indurare lui comanr si mai scurtezi din pedeapsa, declaratiile lui uneori nastrujnice de miniteknicus incep sa ne lipseasca...
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

comanr are catonas rosu in acest weekend. I-am dat timp sa schimbe sigurantele peste tot. In ultima vreme isi pierdea atat de mult timpul cu forumul ca nu mai avea vreme de nimic! Sper ca i-am fost de ajutor! :D

Revenind la subiect - in opinia mea cablurile dintre doza si preul phono sunt cele mai criminale cabluri pentru sunet. Multa lume, chiar si cei care stiu asta (care stim asta) le ignora sau nu dau suficienta atentie. De aceea eu cand am timp schimb cablul atarnator de la trancota-pickup cu mufe RCA haurite insurubate pe carcasa, in spate sau intr-o parte, pe unde e loc si vine bine.

Mufele ca mufele, chiar daca sunt chineze si haurite cat sa tina pana la coltul strazii (desi conteaza al naibii mai ales la MC; din cauze evidente) insa cablul pana la preu poate face diferenta intre a asculta numai paraituri sau numai Muzica de pe LP.

Evident, conteaza tabla, doza si preul insa cablul acordeaza toata instalatia. Si degeaba ai jdemii de reglaje la preul phono bengos, total inutil, cablul phono e "regele" in toata povestea!

Si nu exista teorie care sa ne indrume catre ce matz sa alegem (adica inginerul atoatestiutor care nu crede in sigurante se uita pe datele tehnice ale cablului si dintr-o data strigaaaa, Evricaaaaa!, am gasit cel mai perfect cablu phonooooo! Dupa care il pune la instalatie si e ok pentru el deoarece, oricum, la ce instalatie are, poate pune si sarma de rufe ca tot aia e la cum se aude, insa cablul ala perfect in date tehnice e mai bun de legat pudelul de piciorul canapelei decat doza de preul phono!).

Pur si simplu e pe incercare. Cateodata cabluri cu o capacitate mare pe metru suna mai bine, alta data suna cel mai prost, depinde de instalatie. De obicei, asa de amorul artei putem pleca de la cablu cu capacitatea cea mai mica pe metru, dar nu e musai.

Si sa nu creada careva ca rezolva mare branza daca are la preul phono setare de capacitate. Asta e buna sa fie dar alegerea cablului (la ureche) e sfanta. Culmea este ca la phono democratia e deplina, exista cabluri ieftine care bat cabluri scumpe. Particularitatea acestui mic semnal de la doza MM la phono preamp sau si de zece ori si mai mic de la MC la preamp, face ca acest cablu phono sa se comporte total diferit de situatia folosirii lui ca interconect. Ca interconect poate fi sublim dar ca phono poate fi de rahat, dar si invers.

Si ca sa ies din chestii generale si sa spun ceva la obiect, folositor, eu unul am gasit un cablu foarte bun pentru phono (evident, nu e bun universal, depinde de situatie si pe langa asta, trebuie sa tinem cont si de pret! Ca una este sa pretinzi ceva de la un cablu care te costa 50 lei si alta e de la un cablu de 500 lei!) si anume un Cordial pentru chitara electrica care costa foarte putin, cam 9 lei pe metru liniar, cablu mono, coaxial nebalansat.

Dar mai exista cabluri "phono" bune si ieftine pe la Canare, SommerCable si Mogami, toate astea fiind firme mari care vand la metru mai mult pentru sectorul profy.

Unele firme audiofile (nu toate, doar unele) care cer pretul de zece ori (ca asa e piata audiofila), defapt selecteaza cabluri din astea si ori le imbraca, ori le comanda la fabrica chineza cu inscriptia proprietara (de obicei din Taiwan sau China). Asa stiu de un brand audiofil care cerea pret de durere totala pe un cablu normal si ieftin de la Canare. Insa il avea marcat din fabrica cu brandul propriu si dupa ce am comparat si analizat, nu era chiar identic cu ala de la Canare (care costa vreo 3 dolari pe metru in timp ce "haudiofilul" costa 50 de dolari la metru), probabil un pic selectat, probabil facut cu mai multa atentie. Dar per total era acelasi cablu si diferentele erau subtile si de gust. Cam pe inalte, daca e sa zic si eu ceva insa cu rezolutie dementa. Daca aveai doza MC rezoluta si puneai si sarma asta rezoluta, iti iesea sangele pe urechi si numarai toate paraiturile, chiar si alea care nu existau!

Defapt la toate firmele mari se intampla sa fie diferente intre diferite loturi de cabluri din acelasi model. Adica, daca iei de pe un mosor (din ala mare) suna intr-un fel, daca mai trece vremea si iei de pe alt mosor din alta serie facut, suna usor diferit. Cum s-a nimerit.

Cert este ca pentru o selectie de phono ar trebui un mare sac plin cu cabluri gata facute si multa rabdare si timp. Si daca gasesti unul intre doza A si preul B, nu inseamna ca e la fel de potrivit intre doza C si preul B. Pardon, in ecuatie intra si lantul de amplificare cu tot cu "traductoare". Daca sunetul per ansamblu e mai stralucitor (din cauza boxelor si amplificarii) trebuie un anume cablu de phono, daca e inchis, e bun alt cablu de phono pe care pana atunci poate l-ai aruncat deoparte "ca nu e bun". De aia e bine de pastrat toate sarmele.

Si toate astea in conditiile in care daca acordezi perfect intreaga instalatie viniloasa ai mai multa muzica decat paraiala sau daca o faci prost (dupa retete si teorii sau cu urechi de tabla) poti avea mai multa paraiala decat muzica pana intracolo incat in loc sa asculti Beethoven, numeri paraiturile si te obsedeaza spalatul placilor! Eu am trecut prin toate fazele si tot ce pot spune, e mai complicat de povestit in cuvinte, mai usor cu pusul in practica. Si rezolutia nu e totul! Echilibrul e totul!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by comanr »

multumesc admini, baieti, nu am mai facut nici un test pentru ca sculele in aceasta perioada, pentru mine, nu mai au nici o valoare, iar sigurantele haudiofile si cablurile as putea doar sa mi le bag undeva, nu mai aud mare lucru cu o ureche, am facut o otita, sper sa treaca dupa tratament.

revenind la vinil si la cabul dintre preu si doza, parerea mea urmatoare:

orice cablu este un conductor electric care se supune celor 3 marimi fizice importante : rizistivitate, capacitate si inductanta, restul este can can din ala ieftin.
logic, cablul e foarte e important insa nu e nici o filozofie la mijloc, doar fizica, vrei sa o intelegi sau esti sau nu esti capabil, iaca aici e problema.

pe pioneer am preferat sa las cablul original dupa o inspectie asupra sa, sa fie bine conectat in scula, sa nu fie intepat/deteriorat, sa nu fie conectorii oxidati, probabil lungimea lui are legatura cu sunetul si daca as schimba cablul as incepe cu o lungime identica, recunosc ca nu pare a fi mare lucru de curul acelui cablu original al pickup ului, adica e subtirel si anemic dar mie imi place cum suna, defapt tot sistemul meu suna vintage, se preteaza la muzica clasica, jazz, pop vechi, daca pui "noutati" house ai un soc, pentru alea exista alte tipuri de incinte/sisteme.

recunosc ca nu as fi cumparat aparatul daca il vedeam cu mufe RCA la spate! motivul ar fi ca cine modifica niste conectori intr un aparat (lucru mai mult sau mai putin important) fara sa generalizam, poate avea prostul obicei sa si bage nasul in multe reglaje si te trezesti cu nu stiu ce strutocamila, imi plac sculele cat mai originale, a nu se intelege ca daca mi curg condensatorii prin ele o sa le las asa, nu, o sa rezolv imediat buba.

momentan folosesc niste cabluri de 10 euro, conectori hauriti, mai am niste connect uri foarte groase si le voi testa, nu stiu ce marca sant, doar ca sant albastre si sant foarte groase, au si fir de impamantare separat, cablul este recuperat dintr o masina adusa din germania prin anul 2000, pare a fi de calitate insa acum degeaba mai testez, sant surd la muzica. :(

tot ceea ce conteaza la un sistem audio sant o pereche de urechi bune!
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

comanr, mi-am spus punctul de vedere, tu ti-ai spus punctul de vedere. Fiecare judeca dupa cum poate si doreste.
Totusi, sa te falesti cu ignoranta intr-un domeniu care intamplator face si subiectul acestui forum.... parca nu mi se pare o atitudine sanatoasa (pentru tine).
Nici un om si in consecinta nici o civilizatie umana nu ar mai progresa daca toti s-ar multumi cu ceea ce au si mai ales cu ceea ce stiu, refuzand (cu obstinatie) incercarea de a sti mai mult, de a descoperi mai mult. Ori fara sa incerci, fara sa experimentezi si in prezenta auto-suficientei personale (care iti umple egoul cu iluzia "ca sti" si te opreste in incercarea de a cauta mai mult), nu poti ajunge nicaieri. Pentru ca in evolutie exista o lege implacabila, cine sta pe loc, dupa o vreme dispare. Oricat de mult zgomot ar face.

Intr-o filozofie chineza oamenii sunt impartiti in 3 mari categorii:
1. cei care nu stiu ca nu stiu.
2. cei care stiu ca nu stiu.
3. cei care stiu ca stiu.
De cele mai multe ori cei aflati in prima categorie (treapta cea mai de jos cand omul nu a aflat primul lucru important pentru el in viata, faptul ca nu stie) nu pot urca mai sus pentru ca traiesc cu iluzia ca se afla in cea mai sus categorie, acea categorie in care filozoful chinez spune ca poti numara pe degete pe aceia care au ajuns-o si de obicei sunt deja sanctificati ca sfinti.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by remoteviewer1 »

Eu ma simt clar chinezu' numarul 2.

Atitudinea refractara si practica a lui comanr este foarte intalnita in romanica si reprezinta defapt un "don'injiner" ce are ceva cunostiinte tehnice si a avut ceva reusite personale, insa unele blocaje mentale il impiedica sa mearga mai departe si sa faca extra-performanta. Eu cred ca aceasta atitudine izvoraste din conditiile grele materiale in care acest tip de don Quijote mioritic s-a nascut si a trebuit sa functioneze. Cheltuirea de 1k euro pe un cablu i se pare ridicola si cu banii astia ar face lucruri mult mai importante pentru el. Am intalnit don'injineri din domeniul auto ce erau impotriva pneurilor de iarna, le considera o fitza inutila pentru prosti. Am intalnit don'injiner posesor de Mercedes ce cumpara placutze la masina cu 20 lei bucata de la coltul strazii ca is la fel ca si alea mai scumpe. Un don'injiner a cumparat si masina fara aer conditionat in 2014, ca lui nu-i trebuie cu toate ca face drumuri lungi vara (sunt curios cand va revinde masina cum o va face...).

Eu nu vreau sa ridiculizez pe nimeni, si eu am origini modeste materiale (don'injiner fiind si io) si ma lupt in fiecare zi pentru fiecare leu pe care il castig, insa o lectie pe care mi-a dat-o viata este urmatoarea: nu se poate performanta adevarata fara sa cheltui bani. Poti sa ai noroc intr-o zi sa gasesti un chilipir, insa nu se poate sa realizezi un sistem audio cu pretentii fara sa cheltui bani, clar! Asta nu inseamna ca tot ce este scump este bun... insa greu se poate eluda aceasta lege a economiei de piata.

Si da, un interconect de 1k euro poate fi diferenta dintre merge si suna bine, la "suna demential!", performanta sta totimpul in detalii. Eu sincer nu as cheltui acesti bani pe un cablu in acest moment, insa nu pot sa ii fac snobi si fraieri pe cei ce o fac pentru ca sunt chinezul numarul 2...stiu ca nu stiu si ii respect pe cei ce au incercat si au experienta mai vasta si in plus mai si impartasesc cu noi unele revelatii.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by comanr »

daca ar fi sa am o mie de euro disponibili pentru acest hobby in conditiile in care am sistemul actual, investitia ar fi in muzica si doar atat.

peste ani si ani cineva se putea bucura de vinilurile colectionate de mine, insa daca ar vedea mormane de cabluri si de sigurante sau zeci de "scule" care vor fi semi-moarte pana atunci ar zice: "mama ce idiot a fost tata".

asa simt eu, am facut mai multe teste, nu de anvergura, nu cu juriu, asta e concluzia mea dupa urechile mele(de tabla), oricum momentan nu cablurile sau dozele s problema, urechile.

daca veti veni vreodata pe la mine va veti convinge ca e muzica, nu vreau sa fac comparatii cu sisteme de mii si mii de euro, e un sistem reparat/adunat/imbunatatit/potrivit de mine cu bani putini, care pe langa faptul ca nu m a costat un apartament am si satisfactia ca am pus manuta mea, "hands on equipment".

nici nu vreau sa fac precum bula care i a luat taica su bicicleta iarna iar pana in vara nu mai mergea nici un filet de cate ori o desfacuse, nu stau sa le gadil in fund toata ziua, cine gadila mereu sculele in fund are tendinta sa faca greseli si sa le strice. :mrgreen:
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by remoteviewer1 »

In acest caz ti-au mai ramas doua strategii, ori ramai pe acest forum sa faci bashca de snobi ce cheltuiesc bani pe cabluri, sigurante,doze,standuri, rack-uri, picioruse,etc.(eu zic ca o sa fie plictisitor totusi pentru tine) ori te duci pe forumul vecin si reciti chestii ingineresti de tip negative feedback la amplificatoare, curenti de magnetizare, interpretezi eventual cum suna un amplif dupa schema fara sa il asculti... e si asta o arta..., Imac audiofil, fuckbar, etc.

Nu ar fi o mare problema totusi nici asa, atat timp cat am auzit si oameni (din industrie) care nu fac diferenta intre cd-playere (cica toate suna la fel :lol: ), apai intre doua fire. Dupa ce mai suntem putini, mai santem si a drecului de nabadaiosi astia pasionati de audio. Trist...
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by comanr »

eu in locul tau nu as trage asa repede concluzii, odata ce ai un sistem hi-fi esti in regula, poti asculta muzica linistit, e adevarat ca nu exista doua sisteme care sa sune identic, cum nu exista doua masini identice desi sant una dupa alta pe linia de montaj, e vorba de fineturi/placebo/realitati/inchipuiri dar standardul exista si un sistem corect face ceea ce trebuie sa faca, sa cante muzica.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

comanr wrote:daca ar fi sa am o mie de euro disponibili pentru acest hobby in conditiile in care am sistemul actual, investitia ar fi in muzica si doar atat.
e ok sa sti ce-ti doresti insa ai grija sa nu bagi nimanui pe gat ideile tale (fixe)! La subiectul cu sigurantele "audiofilie" ai continuat on and on sa repeti la nesfarsit putinele dar fixele tale idei. Aici incepi sa faci acelasi lucru. Sa sti ca lumea intelege repede, nu e nevoie sa repeti la nesfarsit. La subiectul cu sigurantele te-am banat pentru nici doua zile (desi intentionam o luna) din motiv de trolling in toata regula. Acum ti-am mai dat o sansa. Observ ca nu o valorifici ci dimpotriva, perseverezi in rau, ai devenit deja o placa stricata.
remoteviewer1 wrote:In acest caz ti-au mai ramas doua strategii, ori ramai pe acest forum sa faci bashca de snobi ce cheltuiesc bani pe cabluri, sigurante,doze,standuri, rack-uri, picioruse,etc.(eu zic ca o sa fie plictisitor totusi pentru tine) ori te duci pe forumul vecin si reciti chestii ingineresti de tip negative feedback la amplificatoare, curenti de magnetizare, interpretezi eventual cum suna un amplif dupa schema fara sa il asculti... e si asta o arta..., Imac audiofil, fuckbar, etc
exact acelasi lucru i-as spune si eu. Insa daca mai continua sa se joace de-a trollingul, urmatorul "cartonas rosu" o sa si-l primeasca definitiv.

comanr, ti-ai afirmat repetitiv si sub toate formele punctul tau de vedere, ai fost tolerat destul chiar si in situatia de trolling, ai fost iertat o data insa nu va mai exista o data viitoare. Sfatul meu, pondereaza-te si incearca sa intervi numai acolo unde ai ceva nou de zis.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by oake »

momolo wrote:Ti-am povestit cum am patit eu cu doza Acutex care necesita brate foarte usoare pusa pe un brat greu unde suna bine. Te-am avertizat ca mai bine incerci si asculti cu urechile tale decat sa teoretizezi diverse teorii. Asa-i cu dozele si tablele, pana nu incerci, nu sti.


E posibil ca doza Acutex (ea fiind de la sfarsitul anilor 70 din ce stiu) sa-si fi modificat intre timp complianceul. Adica zgarciul ce tine acul sa fi devenit mai rigid deci tija acului mai rigida deci complianceul dozei mai mic. Ai incercat doza, in conditii similare, pe un brat usor?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

Am incercat-o pe mai multe, inclusiv pe unul cu brat usor. Interesante sunt diferentele de cum suna de la o tabla la alta, foarte mari, practic nu o mai recunosti. Chestia cu zgarciul e doar teorie, nu realitate. Cred ca explicatia e simpla, nu putem controla in teorie un sistem care depinde de atat de multi factori variabili. Compliance e doar un factor din multi altii.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply