Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(file)

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by remoteviewer1 »

viobio degeaba te superi din nou. Iti confirm personal ca eu am avut Triangle-uri de care spui tu si cu roksan si este un sistem chinezist. Nu stiu daca ai ascultat toata gama de Triangle ca sa concluzionezi ca nu e buna de nimic, dar daca mentionezi de laptop e clar ca puteai sa pui si boxele invers si TOT nu auzeai nicio diferenta. Oamenii pe care ii iei tu la misto pe aici au niste sisteme destul de avansate si au facut ceva experimente la viata lor, eu nu am schimbat sigurantele de la niciun amplificator insa chiar si in secolul 21 daca le explici pigmeilor din Africa ca omul a ajuns pe luna, nu o sa creada nimeni, or sa te faca nebun. Eu sunt sigur ca esti un om OK in realitate, si doar aparent in spatele unui alias de pe internet pari mai dificil.

Daca o sa asculti in continuare lazi cu difuzoare pe amplificatoare siliconate made in china, te rog frumos sa nu mai judeci Mercedesul dupa Smart... ca ar fi inchis portile demult.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
viobio
Posts: 38
Joined: 18 Aug 2014, 10:31
Location: Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by viobio »

remoteviewer1 wrote:viobio degeaba te superi din nou. Iti confirm personal ca eu am avut Triangle-uri de care spui tu si cu roksan si este un sistem chinezist. Nu stiu daca ai ascultat toata gama de Triangle ca sa concluzionezi ca nu e buna de nimic, dar daca mentionezi de laptop e clar ca puteai sa pui si boxele invers si TOT nu auzeai nicio diferenta. Oamenii pe care ii iei tu la misto pe aici au niste sisteme destul de avansate si au facut ceva experimente la viata lor, eu nu am schimbat sigurantele de la niciun amplificator insa chiar si in secolul 21 daca le explici pigmeilor din Africa ca omul a ajuns pe luna, nu o sa creada nimeni, or sa te faca nebun. Eu sunt sigur ca esti un om OK in realitate, si doar aparent in spatele unui alias de pe internet pari mai dificil.

Daca o sa asculti in continuare lazi cu difuzoare pe amplificatoare siliconate made in china, te rog frumos sa nu mai judeci Mercedesul dupa Smart... ca ar fi inchis portile demult.
Aici este o confuzie,laptopul la care se refera king momolo ,nu a participat la acea auditie,Triangle nu imi plac mie,sunt obligat sa imi placa?Asta nu inseamna ca sunt incinte proaste.
Stii care e faza? a fost o auditie de aparatura cu tuburi,acolo a fost folosit un laptop,cu toate ca a fost prezent si un cd,lui momolo ii place mistocareala,am mai spus ,intilnirea acea nu are nici o treaba cu audiofilia,stiu si cine a batut toba aiurea ,nemultumit de cele puse la dispozitie,stiind conditiile si rostul acelei intilniri.
Cam asta este....
Te rog sa ma crezi ca nu sunt absurd,prost sau cu ochelari de cal.
Cind am luat hotarirea sa ma loghez pe acest forum am facut-o pentru pentru a discuta cu alti oameni pasionati,nu pentru a face misto sau a intra in polemici.Citesc acest forum de cind a aparut,pe citiva de pe aici ii stiu,pe mine nu prea ma stie nimeni.
Nu exista cel mai bun,exista doar ce ne place noua
VIOTUBEAMP

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by remoteviewer1 »

viobio
Citesc acest forum de cind a aparut,pe citiva de pe aici ii stiu,pe mine nu prea ma stie nimeni.
Eu il citesc de prin 2010 si chiar nu ma stie nimeni, sunt personificarea anonimului si imi place chestia asta. Nu vreau sa folosesc forumul ca si acoperire ci ca si posibilitate de a expune idei in mod liber. In realitate sunt sigur ca toti parem total diferiti fata de impresia pe care o lasam pe aici. Nu cred ca ii place nimanui totusi mistocareala pe aici, zic si eu acest lucru pentru ca nu m-a luat nimeni peste picior niciodata cu toate ca nu sunt si nici nu am pretentii de expert.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by momolo »

viobio wrote:laptopul la care se refera king momolo
viobio wrote:lui momolo ii place mistocareala,
Hei, poate ca nu sunt singurul cu mistocareala! E valabil ce a scris Andrei Plesu pentru toata lumea. :wink:
viobio wrote:Te rog sa ma crezi ca nu sunt absurd,prost sau cu ochelari de cal.
Ok, decat sa comentez ce a spus altul mai bine postez ce a scris altul. Desi nu-mi sta in obicei sa scormonesc dupa mesaje vechi, acum am copiat din mesajele tale, viobio si oricine le va citi va intelege perfect de ce am glumit in postul meu de mai sus. Cu acele scule audio mentionate de tine NU ai cum intelege nu numai problema sigurantelor "haudiofile" dar in mare nici problema cablurilor sau alte probleme. Parerea mea, esti obisnuit sa te dai piua intai si-ti cauti tuterii care iti tin in struna. De aia te deranjeaza felul meu de a discuta, pentru ca eu nu suport anumite obiceiuri printre care personajele care se dau foarte pretioase (cei care se lauda singuri cu gura plina). Am intr-un fel avantajul ca nu te cunosc si ti-am raspuns asa era cazul de fiecare data. Ce m-a deranjat cel mai mult la ceea ce spui........ sau nu iti spun....., voi boldui chiar in textele tale. Si vei observa ca "amenintarea" cu retragerea (de parca ai fi ceva extrem de pretios) ai mai scris-o, deja esti cam la al 3-lea "ultimatum". Chiar si numai asta demonstreaza ca-ti place foarte mult sa te dai "primadona Desdemona care moare lent pe scena", doar ca aici, pe acest forum si in ciuda vaicareli unor invinsi, nu e nimeni "piua-intai", nici eu.
viobio wrote:....
Posted: 03 Oct 2014, 14:32
Sunt o frectie la fel cum sunt cablurile de alimentare sau cablurile de la amplificatoare la incinte,acele sigurante sunt frectie de marketing,o bucata de metal de 12..20mm,indiferent unde este montata ,nu are cum sa influenteze sunetul.
Pretul acelor sigurante se numeste TAXA PE PROSTIE!
....
Posted: 03 Oct 2014, 15:45
Cu ce ajuta un cablu de la amplificator la incinte,facut din nu stiu ce aliaj savant??Cablul de la amplificator la incinte trebuie sa aiba o sectiune care sa suporte curentul debitat de amplificator si o rezistenta cit mai mica pe lungimea lui,un cablu de 2.5mm cupru multifilar este arhisuficient,pentru orice amplificator.
Restul sunt bazaconii scrise pe net si inventate de cei care vind asa ceva.
....
Posted: 03 Oct 2014, 19:00
Veniti si cu argumente!De ce poate schimba sunetul o bucatica de sirma de maxim 20mm,mai ales ca nu este pe calea de semnal,nu ma intereseaza aberatiile scrise de diferiti snobi,fara pic de cultura tehnica.
....
Posted: 03 Oct 2014, 22:02
Domnilor scuzele mele daca se simte cineva ofensat.
Sa nu o luati a lauda dar prin mina mea au trecut aproape 100 de amplificatoare simandicoase la reparat sau upgrade,pe linga astea construiesc si aparatura unicat pentru diferiti oameni care sunt pasionati de muzica si auditii,deci cele scrise nu sunt din partea unui profan ,am ajuns la virsta si experienta la care nu pot inghiti o prostie comerciala scrisa pe net.
Are cineva curajul sa faca un test blind la mine in atelier sau unde doreste,ii pot dovedi oricind ca acele sigurante nu sunt altceva decit niste sigurante,oriunde sunt montate nu au cum sa imbunatateasca sunetul.


Ma retrag din aceasta discutie dar o sa citesc ce se scrie aici.
....
Posted: 06 Oct 2014, 11:23:
Unele produse audiofile se justifica atunci cind dorim o imbunatatire a sunetului,altele nu,unele sunt produse de marketing ,vinzarea lor se bazeaza pe ignoranta cumparatorului.
Nu ma apucam sa scriu pe aici si sa-mi pun oamenii in cap daca nu traiam experiente cu acele sigurante.
Acum mai mult de doi ani am primit vizita unui impatimit de sunet,omul vroia un upgrade la un amplificator,pe linga piesele care dorea sa le schimb am primit si patru sigurante audiofile,a primit explicatii ca au fost cumparate degeaba,am facut o proba si a observat ca nu au nici o influenta in sunetul final,omul cumparase acele sigurante cu inca,citiva prieteni,nici ceilalti nu au observat o modificare in bine sau rau,concluzia lor a fost ca au aruncat banii pe fereastra.
Rindurile scrise de mine au fost pentru a atentiona oamenii ,sa nu cheltuie banii aiurea,cu acei bani se pot cumpara componente care pot imbunatati sunetul cu adevarat,legile fizicii nu pot fi anulate cu inelul lui Rumburak,citeam de acele sigurante ca sunt si neinductive,ce inductie poate induce o sirma dreapta de 10mm?? Poate primim un raspuns de la cei care scriu descrierile acestor sigurante.
....
Posted: 06 Oct 2014, 12:04
Am intilnit n cazuri de snobi care cumpara diferite lucruri doar din snobism,nu am bagat pe nimeni in aceasi oala,pina la urma fiecare face ce doreste cu banii lui, as fi curios daca dupa ce se experimenteaza acele sigurante,se gaseste cineva sa-mi dea dreptate,este un test de sinceritate.
....
Posted: 08 Oct 2014, 08:09
Duminica trecuta am avut o convorbire telefonica cu un coleg de pe acest forum,printre altele am fost informat ca este important si sensul de montaj pentru cablul de semnal,foarte interesant pt mine, semnalul nu mai este sinusoidal deci alternativ,a devenit continuu,cablul redreseaza !!!

Sa imi explice si mie cineva,in termeni tehnici de ce un cablu de alimentare schimba sunetul,in ignoranta si prostia mea nu imi pot explica asta,am ascultat si eu destule scule de top,cele mai multe in Hong Kong ,Paris,Viena ,Berlin,Londra,la noi nu am avut placerea,probabil sunt auditii cu circuit inchis unde accesul este limitat sau nu sunt eu prea deschis la asemenea propuneri.
Am uitat,am fost odata la Hi-Fi Arena, am fost impresionat de maxima linguseala cu care sunt tratati cei cu bani,posibili clienti pt scule exclusiviste,cind am intrebat un detaliu tehnic,intrebare capcana pt dealer,in loc de raspuns am primit un prospect de la aparat,unde nu am gasit ce ma interesa pe mine.
....
Posted: 08 Oct 2014, 11:08
Ce folosesc eu
1 cabluri de semnal ,confectionate de mine,cablul este de radiofrecventa CuAg,am incercat mai multe cabluri,astea au capacitatea cea mai mica ,mufe RCA aurite Neutrik,lungime 40cm.
2 cabluri alimentare 3X2,5mm Cu,cablul are camasa ecran impletita.
3 cabluri incinte ,CuAg,grosine conductor 2,5mm,nu sunt ecranate,conectori auriti Neutrik.
....
Posted: 09 Oct 2014, 08:23
Nu poti compara influenta unei componente active(tub,tranzistor,integrat),pasive(condensator,rezistenta),cu un cablu de alimentare.
Ieri am facut un test cu citiva oameni care sunt muzicieni sau se ocupa de productii muzicale,am schimbat citeva cabluri de alimentare la un amplificator,nimeni nu a auzit schimbari in sound,am fost luat si la misto de un prieten care se ocupa de masterizari ,lucreaza la un studio de inregistrari in Berlin.
Pentru mine capitolul cu cablul de alimentare este incheiat.
....
Posted: 09 Oct 2014, 17:11
Multumesc pt oferta.
Nu mai fac teste cu aceste cabluri de alimentare,ramin tributar doar cablurilor de semnal,acolo se simte diferenta.
....
Posted: 09 Oct 2014, 23:13
Eu ma intreb de ce te crezi tu un formator de opinie.
Vrei sa cred in ce nu cred?? Sorry nu se poate.
E ultimul meu post legat de acest topic.
....
Posted: 10 Oct 2014, 11:36
Sa zicem ca apare nou amplificator cucuphase ce trebuie sa reimprospateze imaginea de brand sau sa salveze firma de la faliment, si se trezeste ne-a Dorel de la "sigurante" si zice ca a citit el pe un site ca au aparut cele aurite si audiofile. Seful de proiect il intreaba cat costa si in cat timp face toate testele si trece reglementarile(pentru Usa, China, Europa, Australia, sau unde mai vinde cucuphase amplificatoare). Si Dorel spune pai am nevoie de minim 100k euro si 12 luni daca totul merge bine, si in plus va creste pretul amplificatorului cu 100 de euro sa zicem. Voi ce credeti ca vor decide mintile luminate din acea firma? Vor bloca totul si amana cu un an sau mai mult? Nu cred...

Din aceste motive un produs finit obtinut industrial va fi posibil intotdeauna sa fie imbunatatit, din acest motiv exista (pentru snobi biensur) si tuner la Ferrari, Bentley, Porsche (companii care au departamente R&D de milioane de euro pe an). Crede si nu cerceta...NU!
....
Posted: 25 Oct 2014, 08:5
Pentru a nu mai crea animozitati pe acest forum ,am luat o decizie,o sa raspund doar daca sunt intrebat,raspunsul o sa fie parerea mea,cu care nu trebuie sa fie de acord ceilalti colegi de forum.

Auditii placute tuturor!
....
Posted: 28 Oct 2014, 14:23
Incintele Triangle Antal EX,personal nu imi plac
Amplificatorul ,un Roksan,nu mai tin minte modelul.
Practic, cine citeste ce ai scris (ce am scris fiecare) poate judeca. Eu unul iata ce observ din ceea ce ai scris (texte care nu neaparat te reprezinta ca persoana, mai ales ca nu te cunosc, dar te reprezinta ca user de forum):

1. nu ti-a trebuit prea mult pana ai inceput sa te auto-acreditezi intr-o postura superioara - vad postul tau cu "palmaresul" cu cele 100 de amplificatoare care ar trebui sa rupa gura targului si sa impuna ideile tale, chipurile "adevarul tehnic" deasupra "inchipuirilor de tip placebo ale audiofililor". Vazuti ca niste snobi atehnici care se inchina la lucruri pe care nu le inteleg. Dispretul tau pentru ceea ce tu consideri a fi "voi audiofilii" transpare aproape din toate textele tale. Eu iti atrag atentia ca poate nu cunosti cine sunt si cum arata acesti huliti audiofili.

2. lucrul asta il faci atacandu-ma pe mine mai subtil, mai putin subtil dar in metoda clasica de tip, "hotul striga hotul". Am avut destui care au incercat sa faca asta. Pana aici nimic nou. Tehnica "hotul striga hotul" este des intalnita in Romania.

3. tragi concluzii definitive din experiente obscure pe scule in cel mai fericit caz mediocre. Imi pare rau, dar cel putin din partea mea nu poti castiga respect in felul asta! De apreciat totusi faptul ca nu ai mintit ca ai fi ascultat nustiu ce UFO, altii o fac (dupa exces de vizualizat poze). De aceea am considerat ca esti un om cu care credeam ca se poate dialoga.

4. aproape niciodata nu scapi prilejul de a-ti insera in texte obsesiile fixe (chestia cu audiofilii contra specialistilor sau invers, adica un soi de jihad inutil si ireal). Ai niste idei preconcepute despre oameni si lucruri pe care in mod evident (demonstrat chiar de tine) nu le cunosti. Ceea ce mi s-a parut blamabil, si aici am reactionat (poate dur) a fost cand ai zis ca ai "clasat cazul" si atunci cand un coleg de forum ti-a propus ceva si ai refuzat in mod evident refractar.

Orice ai zice si ai rasuci din vorbe, nu ai argumente si ai dovedit pana acum ca te si feresti de orice situatie care ti-ar pune in dificultate ideile fixe pe care, probabil le promovezi de multa vreme.

Eu nu consider prostie situatia de a nu sti, de a nu avea acces la informatie, dar consider prostie situatia de a refuza sa cunosti, de a refuza incercarea/experimentul prin care poti afla si chiar mai rau, impostura la cei care simtind ca intr-un fel se bazeaza pe niste credinte false se feresc de orice situatie care ar putea sa le puna in dificultate credinta falsa. Asta inseamna defapt, taliban! Un fanatic care are convingeri 100% (nu conteaza cum au fost capatate, poate din ceruri, poate asa s-a nimerit). Si ca orice taliban fanatic (defapt e un pleonasm) simti nevoia sa propovaduiesti fanatismul, sa-ti aduni adepti, sa-ti tina de urat probabil.

5. aveai o problema cu mine (probabil stilul meu deoarece nu ma cunosti) inca dinainte sa te bagi aici in discutii active. Am perceput asta imediat, fiecare se tradeaza printre fraze. Ai cautat in permanenta confruntarea printre randuri. Se simte imediat ostilitatea celui care cica posteaza pe forum "ca oricine" cu "toate drepturile" si la o adica, va tipa (profund ipocrit - unii se dau si "lebada ranita") dupa acele drepturi.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kane
Posts: 41
Joined: 23 Nov 2008, 15:38
Location: Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by kane »

Unele postari de aici sunt de-a dreptul suprarealiste :). Sa inteleg ca daca percep diferente majore la orice modificare subtila in sistem (si nu vorbesc despre schimbari de cabluri de curent sau interconect, incinte, unde diferentele sunt la indemana oricarei urechi :) cu minim de educatie acustica),...sunt extraterestru sau mr. Placebo?...si asta in situatia in care urechile mele au la activ peste 5000 de scufundari :cry:
Pe de alta parte e greu de crezut ca un mecanic auto, posesor de Renault Clio nu va fi altfel decat sceptic cand un posesor de Caterham, total atehnic va incearca sa-i explice diferentele in conducere intre gumele Yokohama si Fulda. Asta nu inseamna ca primul nu se pricepe si nici ca celalalt este snob. Pur si simplu, chiar daca aparent ambii sunt in aceeasi barca, lumile lor sunt diferite. Se aplica si in audio, restul este folclor online.

User avatar
domnujim
Posts: 111
Joined: 26 May 2009, 13:08
Location: Muntii Fagaras

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by domnujim »

Dragut spus dar oricate metafore, comparatii si explicatii se vor aduce, lucrurile nu cred ca se vor schimba.
Mecanicul stie ca lumea se termina la capatul cheii lui franceze si ce nu intra in gura cheii lui, nu exista.

Dupa cum am mai spus, personal nu am verificat chestia asta, insa nu resping posibilitatea diferentelor. Ele nu trebuie sa fie neaparat pozitive. Personal, am retineri in a-mi supune sistemul la astfel de modificari, prefer sa ating echilibrul cautat prin lucrul la camera si pozitionarea boxelor (mai ales ca la scule si boxe am cam atins "capatul drumului", doar cablurile o sa vad daca le schimb - dupa ce am camera facuta), mentinand echilibrul sculei gandit de producator. Dar am vazut si auzit destule ca sa nu resping posibilitatea.

In ceea ce priveste sistemul pe care s-a facut respectivul test, acesta este urmatorul:
power BAT VK600
cd-player cu preamp incorporat Meridian (nu mai stiu cum il cheama, zona de pret "nou" este usor peste 10k)
boxe Triangle Magellan Cello
cabluri Iura
muzica exclusiv simfonica si opera
In oamenii care au facut comparatiile am totala incredere.

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by puf »

Putin off topic, eu sunt electronist si pot spune fara nici o retinere ca treaba asta este un handicap major in a intelege si aprecia astfel de fineturi audiofile.
Era o vreme cand ma amuzam copios la o bere, cu amici colegi de breasla la auzul diferentelor intre cabluri.

Inca de cand m-am angajat in 1990 ca electronist pentru service echipamente industriale eram pasionat de domeniu audio/video probabil deoarece nu am avut cand eram copil.Am precizat asta pentru ca inca de atunci am incercat sa aflu ce sta in spatele diferentelor intre sunetul si imaginea produse de diverse deviceuri.
In tot acest timp am intrebat zeci de ingineri electronisti, tineri, batrani din toate segmentele ingineriei cum se poate evalua/aprecia diferentele/performanta/calitatea audio video si nici unu, niciodata nu avea habar nici la nivel de baza.Pentru ei diferentele erau de tip costructiv, ce componente erau folosite, ce solutii si cum erau structurate si mai ales erau fascinati de un singur lucru :fiabilitatea.Nici macar masuratorile nu contau, majoritatea considerau ca daca se incadreaza in norme hi-fi urechea nu mai poate face nici o diferenta.Exista o singura exceptie care confirma regula, un singur electronist mi-a recomandat odata sa merg sa ascult fara sa ma intreb ce este si cum este construit, doar sa ascult.Chestia asta a fost o revelatie care a picat exact cand trebuia, daca faceam asa ceva cu 5 ani inainte poate ca nu insemna nimic sau daca o faceam dupa 10 ani era prea tarziu si ramaneam cu idei fixe.

Fiind novice ma bazam pe parera unor specialisti (pe deasupra colegi cu experienta)care lucreaza cu asa ceva dar din pacate am constatat ca sunt incapabili sa aprecieze ce conta si anume imaginea si sunetul!Puteau aprecia ca tuburile CRT rusesti se "vedeau" mai bine dar crapau repede, ca amplifurile Technics sunau "perfect" deoarece aveau 0,001% distorsiuni si alte astfel de postulate.
Totusi eu percepeam diferente si asta ma intriga.Chiar si cand am lucrat in service la companii mari precum Pioneer, Panasonic, Kenwood nu am reusit sa determin de ce sunau atat diferit cand foloseau aceeasi schema si acelasi final.Pentru colegi lucrurile erau clare, merge sau nu merge restul sunt mofturi.

La un moment dat am incetat sa caut cauze si explicatii pentru diferente deoarece nu ma ajutau cu absolut nimic si m-am concentrat pe a evidentia diferentele, oricare ar fi acelea intre deviceuri, cabluri, si alte tweak-uri.Scopul era sa utilizez astfel de constatari in punerea la punct a sistemului, ce anume producea efectul ala chiar nu conta, rezultatul insa conta.

Daca ajuta cu ceva , concret una din observatii, influenta unui cablu asupra sunetului este unica si nu poate fi suprimata, inlocuita cu orice alta modificare.Cu alte cuvinte amprenta cablului nu poate fi eludata nici daca faci tratamente acustice sau daca aplici alte tweakuri, efectul nu este de aceeasi natura cu ce se produce prin alte modificari.

User avatar
hondaru
Posts: 317
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by hondaru »

Daca ajuta cu ceva , concret una din observatii, influenta unui cablu asupra sunetului este unica si nu poate fi suprimata, inlocuita cu orice alta modificare.Cu alte cuvinte amprenta cablului nu poate fi eludata nici daca faci tratamente acustice sau daca aplici alte tweakuri, efectul nu este de aceeasi natura cu ce se produce prin alte modificari.
Perfect de acord! Si afirmatia este valabila nu numai pentru cabluri!
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

User avatar
hpavictor
Posts: 127
Joined: 26 Apr 2009, 09:42
Location: Romania Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by hpavictor »

Cei de la AudioNote sustin ca toate componentele electrice ( tole magnetice , conductoare , conectica etc ) ce supuse prelucrarilor mecanice sunt influentate de fenomenul de ecruisare si ca acest lucru influenteaza in mod negativ redarea audio .
Sunt folosite mai multe metode pentru minimalizarea acestui efect nedorit ( cea mai cunoscuta este alternanta de cicluri incalzire / criogenie dar urmata obligatoriu la finalul tratamentului de o revenire naturala in timp indelungat ce poate ajunge la cativa ani in cazul conductoarelor de argint folosit la bobinarea transformatoarelor de iesire pentru ONGAKU ) si probabil ca in mod asemanator se procedeaza si pentru cabluri sau sigurante de inalta calitate .
De aceea timpul de asteptare dupa comandarea unui amplificator este de ordinul anilor iar sumele ajung la aproape 100K USD !
Cu siguranta nu se pot pune in evidenta avantajele unor cabluri , sigurante etc pe sisteme audio ce au compromisuri in proiectare sau realizare .
Desigur , urechea umana se poate educa sa perceapa diferentele , daca ai cu ce !
Leonardo Fibonacci :  F(n) = F(n–1) + F(n–2)

kane
Posts: 41
Joined: 23 Nov 2008, 15:38
Location: Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by kane »

Citesc si rad, ca la un film bun cu Monty Python:

Cu ce ajuta un cablu de la amplificator la incinte,facut din nu stiu ce aliaj savant??Cablul de la amplificator la incinte trebuie sa aiba o sectiune care sa suporte curentul debitat de amplificator si o rezistenta cit mai mica pe lungimea lui,un cablu de 2.5mm cupru multifilar este arhisuficient,pentru orice amplificator.
Restul sunt bazaconii scrise pe net si inventate de cei care vind asa ceva.


Explicatie pe cat de tehnica, pe atat de stupida.

Sa nu o luati a lauda dar prin mina mea au trecut aproape 100 de amplificatoare simandicoase la reparat sau upgrade,pe linga astea construiesc si aparatura unicat pentru diferiti oameni care sunt pasionati de muzica si auditii,deci cele scrise nu sunt din partea unui profan ,am ajuns la virsta si experienta la care nu pot inghiti o prostie comerciala scrisa pe net.
Are cineva curajul sa faca un test blind la mine in atelier sau unde doreste,ii pot dovedi oricind ca acele sigurante nu sunt altceva decit niste sigurante,oriunde sunt montate nu au cum sa imbunatateasca sunetul.


Daca prin mainile unui electronist care nu e constient de amprenta cablurilor intr-un sistem au trecut peste 100 de "amplificatoare", parca le vad, precum bicicletele din Beijing (acum serios, cati din cei care au un amplificator high-end si l-ar da pe mana unui DIY???)...imi pare sincer rau pentru"beneficiari".

Ce folosesc eu
1 cabluri de semnal ,confectionate de mine,cablul este de radiofrecventa CuAg,am incercat mai multe cabluri,astea au capacitatea cea mai mica ,mufe RCA aurite Neutrik,lungime 40cm.
2 cabluri alimentare 3X2,5mm Cu,cablul are camasa ecran impletita.
3 cabluri incinte ,CuAg,grosine conductor 2,5mm,nu sunt ecranate,conectori auriti Neutrik.


Impresionant. Deja inginerilor de la Furutech si Siltech li se strang lacrimile in barba de ciuda si frustrare.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

User avatar
hpavictor
Posts: 127
Joined: 26 Apr 2009, 09:42
Location: Romania Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by hpavictor »

Hei !
Nimeni nu s-a nascut invatat .
Se impun cateva intrebari :
- oare chiar toti " haudiofilii " sunt retardati mintal astfel incat sunt dispusi sa platesca sume astronomice doar din snobism pentru " niste " cabluri cu pedigry pentru ca sunt la moda chiar daca percep oarece diferente legate de insusirile fizice ( culoare , greutate , miros etc :) , totul este din cauza efectului placebo ?
- oare asa de importanta sa fie adaptarea intre aparatele din lantul audio incat se justifica orice altceva se poate " auzi " , inducandu-ne o stare de nirvana psihica fara a folosi substante interzise :) ?
- oare de ce un constructor amator , suficient de entuziast se apuca sa studieze electronica audio , se opreste la un anume nivel de intelegere al fenomenelor incat considere ca este absolut suficient sa lipesti doua piese si-o piesa impreuna si gata , a reusit ceea ce altii , mai profesionisti , cu resurse incredibile la dispozitie se chinuie de-o viata?

Da , din pacate e posibil , pentru un constructor amator care nu participa la intalniri de specialitate si auditii cu persoane de la care are ce invata .
Evident ma refer la intalnirile dintre consumatorii de muzica si aparate pentru redarea muzicii , nu de colocvii si simpozioane stiintifice destinate comunitatii de constructori profesionisti sau amatori , avansati sau debutanti .
Repet , nimeni nu s-a nascut invatat !
Desigur , cei care se ocupa de confectionat aparatura electronica cunosc faptul ca un cablu ( banal ) este , de fapt , un cuadripol , ce are in mod obligatoriu in lumea reala : o intrare , o iesire si o ecuatie de transfer .
Printre parametrii care se pot defini , se pot enumera : factor de velocitate , rezistivitate , capacitate intre conductoare , tensiune de strapungere , inductanta , factor de forma , diverse tipuri de pierderi etc ce afecteaza transferul de energie dintre intrare si iesire dar si forma semnalului si desigur , raspunsul armonic .
In postul de mai sus citat de KANE se poate remarca usor faptul ca este ignorat complet orice altceva in afara pierderilor energetice ( probabil ca de aceea se mentioneaza in mod expres doar lungimea , sectiunea si materialul ) si nu se scapa niciun alt indiciu .
Desigur , ar mai fi de discutat si despre conectica si modul de conectare al conecticii cu conductoarele ( tipul aliajelor de lipit versus prinderea mecanica etc ) , sau detalii cum ar fi cele despre influenta materialelor constructive si potentialul electrochimic nativ in cazul unor materiale low cost ( aliaje diferite , acea spoiala aurie oferita din belsug de chinezi in realitate fiind foarte nociva ) se produce o mica tensiune continua care poate prepolariza oxidul existent la suprafata conductoarelor , iar in combinatie cu nivele mari de RF pot modula semnalul audio ce trece prin cablul nostru , influentand negativ auditia .
In prezent , celulele GSM si cablurile de TV afecteaza majoritatea cablurilor simple , care dadeau rezultate excelente acum 25 de ani ... sunt aproape inutilizabile in prezent intr-un lant audio cu pretentii , uneori fara a intelege cauza .
De altfel , merita studiata profund documentatia celor de Neutrik , Amphenol , Switchcraft , Furutech , Cliff , WBT etc .
In acest fel cei interesati pot face diferenta intre firmele cu produse comerciale si cele cu rezultate de exceptie !
Leonardo Fibonacci :  F(n) = F(n–1) + F(n–2)

User avatar
viobio
Posts: 38
Joined: 18 Aug 2014, 10:31
Location: Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by viobio »

kane wrote:Citesc si rad, ca la un film bun cu Monty Python:

Cu ce ajuta un cablu de la amplificator la incinte,facut din nu stiu ce aliaj savant??Cablul de la amplificator la incinte trebuie sa aiba o sectiune care sa suporte curentul debitat de amplificator si o rezistenta cit mai mica pe lungimea lui,un cablu de 2.5mm cupru multifilar este arhisuficient,pentru orice amplificator.
Restul sunt bazaconii scrise pe net si inventate de cei care vind asa ceva.


Explicatie pe cat de tehnica, pe atat de stupida.

Sa nu o luati a lauda dar prin mina mea au trecut aproape 100 de amplificatoare simandicoase la reparat sau upgrade,pe linga astea construiesc si aparatura unicat pentru diferiti oameni care sunt pasionati de muzica si auditii,deci cele scrise nu sunt din partea unui profan ,am ajuns la virsta si experienta la care nu pot inghiti o prostie comerciala scrisa pe net.
Are cineva curajul sa faca un test blind la mine in atelier sau unde doreste,ii pot dovedi oricind ca acele sigurante nu sunt altceva decit niste sigurante,oriunde sunt montate nu au cum sa imbunatateasca sunetul.


Daca prin mainile unui electronist care nu e constient de amprenta cablurilor intr-un sistem au trecut peste 100 de "amplificatoare", parca le vad, precum bicicletele din Beijing (acum serios, cati din cei care au un amplificator high-end si l-ar da pe mana unui DIY???)...imi pare sincer rau pentru"beneficiari".

Ce folosesc eu
1 cabluri de semnal ,confectionate de mine,cablul este de radiofrecventa CuAg,am incercat mai multe cabluri,astea au capacitatea cea mai mica ,mufe RCA aurite Neutrik,lungime 40cm.
2 cabluri alimentare 3X2,5mm Cu,cablul are camasa ecran impletita.
3 cabluri incinte ,CuAg,grosine conductor 2,5mm,nu sunt ecranate,conectori auriti Neutrik.


Impresionant. Deja inginerilor de la Furutech si Siltech li se strang lacrimile in barba de ciuda si frustrare.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kane
Accept sa fiu stupid(prost)
Pe acest forum am scris citeva rinduri despre tuburi,am scris si despre aceste sigurante,parerile si experientele mele.Unele rinduri scrise de mine sunt sau au fost denaturate,un ex: am spus ca folosesc pt auditii un eq,da,atunci cind inregistrarile sunt prost masterizate.
Accept ironiile,totusi ....asa prost cum sunt am facut inca o pereche de cabluri de semnal,pentru un coleg de pe acest forum,cabluri din CuAg ,mufe RCA Cliff.Stiu ca pentru multi sunt antipatic .
Tin sa te anunt ca cei care vin la mine cu diferite scule,pentru reparat,upgrade,schimb de tuburi,vin singuri ,nu ii caut eu,nu am nici un fel de reclama ,nu am un site,nu am distrus,defectat,dereglat nici un aparat,daca faceam acest lucru se afla imediat,lumea asta este mica,se afla imediat.

Cel mai stupid dintre stupizi
VIOTUBEAMP
Nu exista cel mai bun,exista doar ce ne place noua
VIOTUBEAMP

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by momolo »

viobio wrote:Accept sa fiu stupid(prost)
viobio wrote:Cel mai stupid dintre stupizi
VIOTUBEAMP
viobio, nu e cazul sa ne dam victime, eu inca mai cred, totusi poate exista dialog intre inginerii electronisti si audiofili. Dar trebuie vointa din ambele parti si mai ales ceva respect.

Trebuie in primul rand ocolite situatiile jignitoare (din partea ambelor parti) care pot sa taie definitiv dialogul. Trebuie sa incercam sa NU semanam cu politicienii care strigand ca unesc, defapt dezbina la fiecare fraza.

Fiecare tabara trebuie sa-si lase o rezerva de scepticism in orice. Opiniile genul 100% sunt nocive, nimeni nu detine adevarul absolut pe lumea asta.

viobio, pe mine un singur lucru m-a deranjat la ceea ce ai postat la inceput, convigerile definitive, ai spus la un moment dat ca ai facut un experiment (nu si conditiile experimentului) dupa care ai spus ca pentru tine este ceva definitiv. Asta m-a deranjat foarte tare si de aceea am postat mai sus toate cate am postat.....

Nu m-a deranjat in mod deosebit "combaterea" tipica a ceea ce este nelalocul lui la audiofili. Are si tagma audiofila destule pacate, dar nu e cazul sa exageram in nici o directie.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kane
Posts: 41
Joined: 23 Nov 2008, 15:38
Location: Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by kane »

viobio,
nu te-a facut nimeni stupid, nici nu mi-as permite si nu e stilul meu sa jignesc gratuit, am scris despre o afirmatie de-a ta ca mi se pare stupida, este o nuanta importanta. Este firesc sa te deranjeze ironia, recunosc ca nu e prea placut sa fii ironizat insa exista situatii cand trebuie sa ne asumam opiniile.
Este evident faptul ca esti un bun electronist, altfel nu ai fi apreciat si solicitat dar repet, tu nu sesizezi diferenta intre DIY si high-end, de aici ironiile mele. Nu am absolut nimic personal cu tine, sunt convins ca esti un tip mai mult decat ok, fie si numai pentru faptul ca esti iubitor de muzica.
O atitudina bazata pe deschidere si curiozitate este mult mai constructiva decat un nihilism by default fata de ceea ce nu intelegem. Nu totul este ceea ce pare.

glucica
Posts: 435
Joined: 03 Nov 2009, 15:11
Location: Bucuresti

Re: Sigurante audiofile,CABLURI si diverse tweak-uri audio(f

Post by glucica »

Ce putere?

Post Reply