Amplificatoare lampi

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
Rotton
Posts: 17
Joined: 19 Apr 2014, 12:42
Location: Caracal

Amplificatoare lampi

Post by Rotton »

Salutare,
Numele meu este Dan, sunt membru de ceva vreme dar am fost destul de inactiv pana acum. Indraznesc sa postez pentru ca sunt oarecum la inceput de drum si, ca orice persoana aflata in stadiul meu de evolutie, am mai calcat si stramb cu implicatii prin portofel. Sunt din provincie, ajung destul de des la Bucuresti, dar cand ajung timpul este limitat si auditiile in showroomurile marilor comercianti nu sunt mereu elucidante. De aceea apelez la experienta voastra pentru un sfat sincer.

Pentru inceput, sa va povestesc obiectivul meu. Vreau sa imi reconstruiesc sistemul fara mari compromisuri in asa fel incat sa obtin un sunet cat se poate de natural, gras, muzical, pretabil muzicii specifice anilor 70 - 80.

In acest moment am urmatoarele piese de puzzle - amplificator Arcam A28, Dac Arcam Irdac, Audiobyte Hydra X+, Clearaudio Concept MM (cu doza putin avariata - trebuie doza noua), cabluri WM Audio, Harbeth C7 es3, Spendor s3/5r, Dynaudio Focus 140 (boxe sunt multe pt ca toate mi-au placut in felul lor si nu am indraznit cu adevarat sa ma despart de niciuna dintre ele).

Primul pas cred ca ar fi un amplificator, de preferinta pe lampi. Dintre toate perechile de boxe, singurele care cred ca pot fi amplificate cu lampi ar fi Harbeth. Celelalte sunt destul de greu de condus sau prea insensibile.

Dintr-un post de mai devreme de-al lui Momolo am inteles ca nu ar fi obligatoriu sa ma orientez spre lampi si ca un SS poate fi deasemenea potrivit. Am rupt forumurile in 4 pana acum si am identificat numai optiuni greu accesibile din punct de vedere geografic cu un matching bun pt Harbeth:
- Heed Audio - se incadreaza in bugetul meu, pe forumurile de afara se vorbeste numai de bine dar ar trebui sa ajung in Ungaria;
- Luxman - am vazut ca lumea vorbeste frumos de acest brand aici pe forum. Imi pare rau ca nu am avut posibilitatea sa cumpar atunci cand a vandut Doru pe al lui, iar nou e destul de scump;
- Croft pre+power combo - aproape imposibil de ascultat - doar UK
- Icon Audio - idem
- LFD - idem
Aveti vreo idee interesanta ce as putea sa mai caut - eventual ceva ce s-ar putea gasi si pe la noi?

Ca o mentiune speciala as dori sa aduc in discutie Leben CS 300 XS. Am ascultat in combinatie cu Spendor D7 si Arcam D33 si ..... uau..... cred ca e cel mai bun sistem pe care l-am auzit pana acum. Am inteles ca merge f bine si cu Harbeth dar imi e cam teama sa nu fie prea putin o putere de 15w.
Ma gandeam daca ar fi bine sa contactez un producator roman de amplificatoare pe lampi. Am identificat vreo 2-3 (despre unul chiar se vorbea aici pe forum).

Sper din tot sufletul sa nu va fi plictisit cu toata aceasta polologhie. Multumesc celor ce au avut rabdarea sa citeasca si multumesc acelora dintre voi care imi vor raspunde.

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Amplificatoare lampi

Post by hersorin »

Aici la noi cel care vinde Harbeth a zis ca ar merge bine si pe Unison Research .
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Amplificatoare lampi

Post by remoteviewer1 »

Draga Rotton, eu am avut si mai am aceasi dilema. Sunt tentat sa trec la lampi, dar nu am avut bugetul necesar, asa ca m-am fasticit si m-am gandit la un lampas integrat. La noi in Romanica ai la dispozitie cateva brand-uri disponibile din ce m-am documentat eu(cu preturi umane adica pana in jurul a 3000 de coco, pret lista), ignora ordinea fiind aleatorie, nu am nicio legatura cu niciun dealer: Jadis, Unison Research, Leben si alte sf-uri mai scumpe. Am ascultat pe primul si mi s-a parut OK, insa m-a descurajat reglarea bias-ului si unele zvonuri despre fiabilitate de pe forumurile straine. La Unison am ascultat niste modele de top si sunau foarte bine, modelele de baza nu le-am luat acasa. Leben 300X am ascultat pe niste Tannoy-uri imense gen dulapul lui bunica, Stirling GR parca de vreo 5 miare, si nu mi se parea ca nu are putere (la 15 w), parca nu avea totusi o muzicalitate excesiva, cum m-as fi asteptat de la o LAMPA. Mentionez ca tot ce am ascultat a fost in show-room si nu am luat nicio minunatie acasa sa imi fac o parere buna si consistenta. Am vrut sa mai incerc un Octave entry-level (cica mergea bine cu Triangle si Harbeth), insa dealer-ul local nu mai are pe stoc mai nimic, asa ca nu am nicio parere cu privire la acest brand.

Dupa cum spunea si momolo, nu exista o reteta sigura de a avea un sunet gras, mieros, insa neadormit si neplictisitor cu lampa, poate incerci si un solid state japonez (le-am avut eu pe acasa pe unele mai entry-level), nu stii de unde sare iepurele.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

Post Reply