Anul 2015

Cinema , Filme , Recievere multi-chanel
Post Reply
User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Anul 2015

Post by LEKTOR »

Se pare ca aceasta sectiune a ramas homeless. Cu toate ca aici s-au intimplat mult mai multe decit la Stereo.
Citeva sublinieri

- 4K TV Ultra Hd
- 4K projectors
- 4K players
- 4K Blu ray = Ultra HD Blu ray
- TV OLED, LED, fel de fel de sisteme de light screen dimming, Quantum Dot, Dolby Vision
- 3D 1080 - inca nu exista 4K 3D
- HDMI 2
- Dolby Atmos Surround Sound
- DTS:X

Multe discutii despre toate acestea

http://www.avsforum.com/ - vedeti si forumul

http://hometheaterreview.com/av-news/

http://www.digitaltrends.com/home-theater/

http://www.avrev.com/
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Anul 2015

Post by momolo »

LEKTOR wrote:- 3D 1080 - inca nu exista 4K 3D
in decembrie am vazut intr-un magazin de aici Samsung 4K si 3D (cu ochelari). Langa asta era si un 1080 3D pentru comparatie si diferenta era mare, cel 1080 era jalnic la comparatie.
Precum si acel 2D 4K curbat tot de la Samsung, mult mai uman/suportabil decat 3D-ul care oboseste insa tot obositor, cu lumina puternica de neon si over-sharp la greu, imagine falsa si colorata sa placa la tzarani care se dadeau pe spate.

Ar mai trebui anuntata si renuntarea la plasma la Panasonic....

Ecranele astea noi mi se par false, agresive si obositoare. La 4K imaginea e intradevar incredibil de bogata in detalii, am senzatia ca depaseste normalul realitatii cateodata, insa totul pare fals, e prea multa lumina ca de neon, e ireal si nu intr-un sens frumos. Si toate au probleme la miscare, defapt la cursivitatea miscarii deoarece accentul e pus pe sharp, detaliu, linie si nu pe realismul miscarii/dinamicii. Oricum, 4K 3D este destul de socant, se cam apropie de realitatea virtuala visata in filmele SF, in demo erau niste chestii care-ti vin direct in mutra sau unii care se catara pe inaltimi si fac tumbe pe sfori de te apuca raul de inaltime! Dar sursa e o cutie speciala trimisa de Samsung. Cred ca problema (nu sunt informat) sta in sursa 4K, adica pentru omul normal nu exista sursa. Insa invariabil toti tzaranii care intrau in magazin intrebau de televizoare 4K. La un moment dat nevasta unuia (culmea!) l-a intrebat ce-i trebuie 4K deoarece nu are ce baga in el si costa mult mai mult. Asta in acord cu vanzatorul (un tanar la fel de indoctrinat) i-au zis ca 4K e viitorul! :D Singura problema (logica!) este ca pana ajunge 4K la indemana oricui, televizorul ala nu-i va merge acasa pe nici un 4K deoarece nu va avea de unde iar in timpul asta tehnologia nu va sta pe loc.

Apropos, ca tot am mentionat, koreenii nu sunt in stare sa obtina culori naturale la ecranele lor sau asa le place, imagine extra-colorata (si extra sharp la nivel marlanesc) cu nuante ca de acadele. Din pacate japonezii se duc la vale, cel putin aici in Romania cele doua mega firme koreene domina aproape total, in special Samsung. La ora asta trebuie sa cauti insistent ceva de firma japoneza (chit ca toate sunt fabricate in China). Practic in magazine cam 80% e Samsung in toate cele, dupa care urmeaza LG, dupa care urmeaza diverse firme no-name chineze sau foste branduri cu nume vechi cumparat de chinezi. Abia gasesti ceva Sony la preturi necompetitive (mari si nejustificate) sau Sharp, idem. Sau niste Philips facute in Polonia si destul de decente insa din zona mediocra "ieftineaua pentru popor". In rest, parca am vazut niste Toshiba care sunt chinezarii no-name pe care au scris Toshiba. Acum cativa ani am vazut LCD-uri Sharp "made in Japan" si am ramas uimit, dar si pretul era pe masura. Acum nu am mai vazut decat "made in China" si mediocre.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Anul 2015

Post by LEKTOR »

Native 3D in 4k nu exista, poate era 3D in 1080 pe un tv 4k.

Firmele japoneze inca produc la greu - Panasonic a trecut la ecranul cu fosfor, Sony scoate citeva modele 4k nu de neglijat, de asemenea Sharpul scoate 4k cu Quattron, Toshiba lucreaza si ei la asa ceva,
Revin cu amanunte.

4K - pt consumer - doar de pe playerul 4K de la Sony, care se conecteaza la internet si accesseaza baza de filme de la Sony /Columbia.
Ar mai fi Netflix, care au inceput sa distribuie 4k.

In rest, nu exista material nativ in 4k - iar tvurile acestea noi au un upsampling de la 1080 la 4k, dar nu se compara cu 4k nativ.
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Anul 2015

Post by LEKTOR »

Tvurile sud coreene pot fi asemanate cu tv plus equalizer ! Culori artificiale, nimic natural, stridente, luminoase - un fel de eq in V !

Ca dovada, nu exista studiouri pro de video care sa foloseasca monitoare Samsung sau camera video Samsung - aici tot Sony este stapinul, luati la bani marunti, acesti coreeni se dau la fund rapid !

Ca sursa native de 4K ar mai fi camera video 4k, adica ce filmezi vezi in 4K .
Plus 4k gaming Sony PS4 si Xbox One.

O solutie acceptata si considerate videofila este folosirea unui proiector 4K , ex Sony VPL-1100/500/600/350 care sa upscaleze materialul 1080 la 4k - toate reviews spun ca imaginea astfel obtinuta este mai buna ca 1080 nativ.

4K este doar la inceput, inca se mai lucreaza la software, la cablurile HDMI 2.0,
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Anul 2015

Post by LEKTOR »

SHARP de la 4k la 8k

http://www.wired.com/2015/01/sharps-new-4k-tv/


http://www.bigpicturebigsound.com/Sharp ... neup.shtml

PANASONIC - incl Technics Audio si 4k photography

http://panasonicces2015.com/

SONY

http://blog.sony.com/ces/

CES 2015 - XBR® X900C Series 4K Ultra HD TV A primit premiul THE BEST 4K TV - Grosime de 5 mm, mai subtire decit Sony Xperia cellphone !!!

http://www.stuff.tv/in/bravia/ces-2015/ ... d-tvs/news


In spatele usilor inchise 4K - http://www.wired.com/2015/01/everybodys ... -just-yet/
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
Obi Wan
Posts: 456
Joined: 21 Mar 2011, 15:03

Re: Anul 2015

Post by Obi Wan »

Din experienta personala.

Recent am achizitionat un led 4k cu diagonala de 140cm. Distanta de vizionare este de aprox. 2,5m. Mi-a luat ceva timp pana am reusit sa-l calibrez astfel incat sa-mi placa, direct din cutie imaginea este horror (am fost utilizator de plasme Panasonic). In acest moment pe imagini care nu sunt foarte intunecate imaginea este superba. Problemele apar la imagini foarte intunecate unde ocazional o mai da in bara dar nu sunt probleme cu care nu poti sa traiesti.

Este diferenta mare intre vizionarea unui material upscalat la rezolutie 4k fata de HD, indiferent de sursa folosita, la distanta de la care ma uit eu. Daca maresti distanta de vizionare diferentele se mai estompeaza insa raman sesizabile.

La led-urile din generatia actuala daca stii sa le reglezi obtii imagini bune si foarte bune. As spune ca se bat de la egal la egal cu cea mai buna plasma Panasonic la imagine (plasma totusi avand o imagine mai buna) si avand castig de cauza la dinamica (pentru cei care se uita in camere luminoase led-ul castiga detasat in fata plasmei).

Eu prefer de departe 3D-ul pasiv. La tv-urile cu 3D activ nu am reusit sa vad un film cap coada fara sa am dureri de cap. In plus imaginea este mult mai cursiva la 3D-ul pasiv. Rezolutia 4k ajuta foarte mult 3D-ul, imbunatatind substantial calitatea vizionarii.

Daca ai un panou 4k este obligatoriu sa achizitionezi si un player 4k.

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Anul 2015

Post by puf »

"Este diferenta mare intre vizionarea unui material upscalat la rezolutie 4k fata de HD, indiferent de sursa folosita, la distanta de la care ma uit eu."

Am o neclaritate, unde este diferenta sau intre ce?Orice semnal primeste este upscalat la 4k adica inclusiv HD este redat la 4k, diferenta fiind ...
Poate daca pui un tv FHD cu aceeasi diagonala langa el si redai acelasi material FHD pe ambele poti sa faci o comparatie dar si asa am dubii, nivelul contrastului, saturatia culorilor conteaza mai mult decat rezolutia.Si asa se poate trisa la greu prin post procesari se poate scoate in evidenta ce se doreste ca sa para mai bine.

Eu am testat de curand 2 monitoare(fara procesari) Benq de 32" identice ca aspect si generatie doar ca unul era 2560/1440 tip VA si altul 4k tip IPS.Cu toate ca ala 4k se vedea mai detaliat si fin nivelul de negru si contrastul de 3 ori mai mic precum si glow-ul cumplit, l-a facut necastigator.
Nu ai precizat ce model de 4k este dar daca este LG adica IPS este inacceptabil, macar Panasonic este VA.

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: Anul 2015

Post by Dadix »

Anul 2019 .

Din ce știu eu acum pe val este Micro LED -ul cu aplicații in tv, videoproiectoare si realitate virtuala.
Este un fel de OLED dar nu are componenta organica , De aici toate avantajele ce decurg de la LCD + cele de la OLED .

Post Reply