Stiri

CD, vinil, concerte
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by momolo »

Editia Concertului de anul nou de la Vienna a fost anul asta una foarte slaba. Desi maestrul Zubin Mehta este unul dintre cei mai buni dirijori ai lumii la ora actuala, nu s-a armonizat deloc cu orchestra de la Vienna si stilul interpretarii a fost unul nepotrivit momentului (in opinia mea). Impresia generala (nu numai a mea, am coincis in pareri si cu alte persoane) a fost de plictiseala, lipsa de chef, ritm lent, parca se tarau iar orchestra parea ca isi vede de treaba ei fara chef, neinsufletiti deloc in timp ce maestrul Zubin Mehta isi vedea de treaba lui.
A iesit o interpretare prea sobra, prea "clasicista" de parca erau la un concert de duzina cu muzica de Mahler intr-o joi seara (unii au spus ca parca erau la priveghi).

Genul asta de concert, in opinia mea, ar trebui sa fie altfel decat un concert normal de muzica clasica. In primul rand tonul ar trebui sa fie cat mai festivist, vesel, optimist, alert, ritmul ar trebui sa fie mai degraba spre fanfara, poate chiar putin vulgar, orchestra ar trebui sa interpreteze ca la un bal din secolul 19 si neaparat dirijorul sa simta si sa traiasca ritmul, stilul traditional germanic care se impleteste neaparat cu stilul militaresc de fanfara (imperiala), de parada si mandrie austriaca. Nimic din toate astea nu a simtit maestrul Mehta si nici orchestra o data cu el. Pentru prima oara m-am plictisit sa nu mai pot urmari integral. La sfarsit, Dunarea Albastra a fost interpretata mediocru, plat, politicos si fara chef. Parca au fost cu totii daramati de chef si fara chef. Pacat de sala aranjata cu flori minunate!

TVR a stricat din nou coloana sonora trecand sunetul printr-un mixer ca sa comenteze o comentatoare, de data asta una mai tanara si fara defecte de vorbire! (anii trecuti era o baba careia ii cadea placa din gura). In felul asta sunetul a fost incet, mortificat, suna mai prost ca un mp3 prost, youtube ar fi considerat high-end! Mixerul ala, sculele lor, ce au acolo in "studioul 7" produce un adevarat macel sonor!
TVR nu se dezminte in incompetentza traditionala, trebuia sa fi complet trancotar, surd, sa ai urechi de tabla si salcam pentru a permite asa un sunet! Au tratat concertul ca de obicei precum o transmisie de patinaj artistic sau meci de box.
Cred ca TVR nu mai are nici o sansa, ar trebui desfintata complet si infintata pe acelasi loc o televiziune de la zero, altfel nu-si vor reveni niciodata.
Dar trebuie punctat un aspect, peste 90% dintre telespectatori asculta din difuzoarele televizoarelor banale, astfel ca ceea ce spun eu este un aspect neimportant pentru majoritari. Doar rusine sa le fie "profesionistilor" de acolo pentru ca dupa zeci de ani nu-si dau seama ca mai bine trimit coloana sonora direct si renunta la vorbarie, decat s-o distruga ca la o transmisie sportiva. Nici macar nu jonglau la nivel intre partile vorbite si partile efective de muzica, mi s-a parut ca au pus mixerul juma/juma si l-au lasat asa in bataie de joc. Rusine TVR cea care ne mananca banii degeaba! Uite asa au ocazia sa discrediteze si putinul care a mai ramas din gloria de alta data!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: Stiri

Post by catacore »

acuma sincer, momolo, te-astepti sa urmaresti vreodata acest concert la antene sau pro? Sa fim seriosi, asa ceva nu "se integreaza" in linia lor de programe. Desi nu ma uit aproape deloc la TV, parerea mea e ca TVR e cea mai "culta" televiziune de la noi. Ca atata pricep ei vis-à-vis de acest concert, sau altele, asta e.

La Multi Ani!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by momolo »

Iata, avem o parere!... Bine ca macar se difuzeaza! :D Iar unii suntem carcotasi cu sunetul si alte farafastâcuri! :D
catacore, iti spun un secret, nu e nimic cult in televiziunile din România si lucrul asta e in ton cu ceea ce doreste majoritatea populatiei! :wink: La o singura privire de zece minute constatam ca românii se impart intre doua mari categorii, unii mai români decat altii, primii sunt cei care sunt mandrii că-s români si asculta manele denumita "muzica traditionala" si ceilalti care fac revelion in stil hollywoodian sau se băscăcărează si gherăie pe scene in stilul nigărilor din America. Deci, avem o parte care danseaza "oriental" si o parte care pana si o basină trasa de Marele Licurici (defapt e vorba de "cultura" luzerilor din tara Marelui Licurici) este inspirată prin toti porii precum un suprem parfum!
Astfel, unica sansa sunt elitele care sa impingă cumva ghertzoimea spre o oarecare emancipare. Insa treaba asta cu impinsul trebuie facuta artistic, nu in dorul lelii de niste luzeri care se ascund unii dupa altii in institutii de stat, adevarate dormitoare conduse de jmecheri in delapidare! :wink: Cam asta e România si se manifesta dupa cum ii este soriciul. Noi macar sa avem un spirit critic, altfel vom dormii somnul cel de..... etc, ca in imnul national.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: Stiri

Post by catacore »

"catacore, iti spun un secret, nu e nimic cult in televiziunile din România si lucrul asta e in ton cu ceea ce doreste majoritatea populatiei! "

sa-mi fie cu iertare, dar eu cred ca putem inlocui "Romania" cu formula "lumea larga".

faptul ca TVR a platit banu' ca sa transmita acest concert eu cred ca e un act de cultura pe care n-ai sa-l vezi vreodata facut de celelalte televiziuni de la noi, care prefera sa plateasca acei bani pentru un meci de fotbal, sau box, sau full-contact, sau orice alt "act cultural" ar dori Marele Bizon sa vada.
cat despre interventiile vocale din timpul concertului (care, probabil, n-ar avea loc la unii gen Mezzo, sau Sat3, sau ZDF), asta tine doar de bunul simt, care noua, romanilor, ne cam lipseste.

Adica e "cult" omu' care-si cumpara un belet la un concert de muzica (simfonica, sa zicem), dar daca prietenul lui care-l insoteste isi sulfa trompeta in timpul unui adagio, asta denota deja alte lipsuri.
Pana la urma civilizatia si cultura, or fi mergand ele mana-n mana, da-s lucruri diferite.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by brighty »

Steve Hackett (ex-Genesis) lanseaza pe 30 Martie a.c. un nou album, intitulat "Wolflight", la InsideOut Music.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by brighty »

Noul album al violonistei americane Hilary Hahn, ce va fi lansat in toata lumea in data de 30 Martie:

Image

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Stiri

Post by Kostas »

Din fericire avem si anul acesta in festival Enescu foarte bogat in concerte de inalta clasa

http://www.festivalenescu.ro/en/festival-2015/programme" onclick="window.open(this.href);return false;
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

atyclb
Posts: 682
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: Stiri

Post by atyclb »

Pe 22 ianuarie, la aniversarea a 22 de ani, Dilema apare împreună cu un digipack unic (care nu va mai fi pus în vînzare ulterior): concertul "Interioare" susținut de Alexandru Andrieș la Sala Radio din București, pe 13 octombrie, la împlinirea vîrstei de 60 de ani, împreună cu Maria Ioana Mîntulescu, Sorin Romanescu și Berti Barbera. În digipack veți găsi un DVD cu înregistrarea integrală a concertului (versiune video) și un CD cu varianta de studio a albumului "Interioare".

http://dilemaveche.ro/galerii-foto/alex ... lema-veche" onclick="window.open(this.href);return false;

atyclb
Posts: 682
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: Stiri

Post by atyclb »

La jumatatea lunii martie va aparea un nou album Mark Knopfler, "Tracker" o sa se numeasca.

https://www.youtube.com/watch?v=T1mUOnwi-68" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by brighty »

O imensa pierdere pentru muzica de calitate: Edgar Froese - fondatorul si liderul incontestabil al celebrei formatii de muzica electronica Tangerine Dream - a murit ieri, 23 ianuarie, la varsta de 70 de ani, din pricina unei boli de plamani...

http://www.evz.ro/a-murit-un-mare-muzician.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Rest in peace!... :( :( :(

The Video Dream Mixes (Tangerine Dream) - https://www.youtube.com/watch?v=Fd8MxLQlaxI" onclick="window.open(this.href);return false;

The Stuntman (Edgar Froese's full solo album) - https://www.youtube.com/watch?v=6HRnE0WtGjk" onclick="window.open(this.href);return false;

Underwater Sunlight (Tangerine Dream) - https://www.youtube.com/watch?v=47qZMQxOyCA" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by momolo »

brighty wrote:Edgar Froese - fondatorul si liderul incontestabil al celebrei formatii de muzica electronica Tangerine Dream
a murit o particica din adolescenta mea... Odihneasca-se in pace! Muzica Pamantului e mai saraca azi fara el.
Iata totusi importanta inregistrarilor si aparatelor audio de calitate! Nu e chiar inutila pasiunea noastra....
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by remoteviewer1 »

Din pacate citirea acestei stiri foarte triste cu disparitia fondatorul Tangerine Dream, a dus la gasirea altei stiri despre disparitia fondatorului (tanar fiind) Mark Bell al formatiei LFO, o formatie englezeasca bine cunoscuta iubitorilor de muzica electronica contemporana (eu avand in colectie cateva cd-uri editate de WARP records):

http://www.theguardian.com/music/2014/o ... l-confirms
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

atyclb
Posts: 682
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: Stiri

Post by atyclb »

Si vestile rele nu se opresc. Demis Roussos s-a stins si el in noaptea de sambata spre duminica.

http://www.mediafax.ro/life-inedit/demi ... t-13786103" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by brighty »

Offf...fir-ar sa fie... :( Odihneasca-se in pace! Demis Roussos va ramane cel mai cunoscut pentru interpretarea sa deosebita in sanul formatiei Aphrodite's child. De fiecare data cand ascult "Rain and Tears", ori "It's Five o'Clock", ori "The End of the World" ma trec fiorii, la propriu... O voce unica, divina!

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Stiri

Post by LEKTOR »

Avea numai 68 ani ... Goodbye my love goodbye cinta de 10 ori pe zi la Radio Vacanta Mamaia, anul '73. Sau From souvenirs to souvenirs, Forever and ever, ... muzica adevarata

Aici o interpretare mai recenta - https://www.youtube.com/watch?v=x60jl547n6o

https://www.youtube.com/watch?v=pdoW2P049S0

https://www.youtube.com/watch?v=WFwrBLUqMZ4

R.I.P
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Post Reply