Stiri

CD, vinil, concerte
User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by brighty »

Dupa atatea stiri triste, hai si una mai entuziasta: maine, 3.02.2015, se lanseaza noul si mult-asteptatul album "Wallflower" al Dianei Krall!! :D Va reamintesc faptul ca artista canadiana decisese, in toamna anului trecut, sa amane lansarea acestuia precum si turneul promotional din pricina unei viroze rebele care o pusese efectiv la pat...

Pregatiti boxele, incalziti lampile, reglati dozele... :wink:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by momolo »

brighty wrote:Pregatiti boxele, incalziti lampile, reglati dozele...
niet! Pregatiti FLAC-ul, lustruiti USB-ul, tineti aproape tableta! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

lucian adrian
Posts: 25
Joined: 29 Apr 2014, 17:07

Re: Stiri

Post by lucian adrian »

:lol: Cum naiba se lanseaza astazi si eu il am de o saptamana?

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by brighty »

lucian adrian wrote::lol: Cum naiba se lanseaza astazi si eu il am de o saptamana?
Taticu', nu stiu cum si unde l-oi fi gasit tu, da' pe pagina ei oficiala de facebook scria ast' lucru in urma cu doar 17 ore:
Diana Krall, 'Wallflower', the new album produced by GRAMMY award winning producer David Foster is available February 3, 2015:

iTunes: http://smarturl.it/Wallflower" onclick="window.open(this.href);return false;
Amazon CD: http://smarturl.it/WallflowerCD" onclick="window.open(this.href);return false;
Amazon Vinyl: http://smarturl.it/WallflowerVinyl" onclick="window.open(this.href);return false;
Google Play: http://smarturl.it/WallflowerGP" onclick="window.open(this.href);return false;
:)
momolo wrote:
brighty wrote:Pregatiti boxele, incalziti lampile, reglati dozele...
niet! Pregatiti FLAC-ul, lustruiti USB-ul, tineti aproape tableta! :lol:
...si pick-up-ul cu USB :lol:

ttsto
Posts: 79
Joined: 13 Oct 2008, 18:24

Re: Stiri

Post by ttsto »

acum si voi...pentru niste coveruri...din aipadul cu aitunes se aude perfect!

lucian adrian
Posts: 25
Joined: 29 Apr 2014, 17:07

Re: Stiri

Post by lucian adrian »

Adevarul ca nu merita mai mult, dinamica slaba, sa mearga pe orice aparat, totul impins in fata, vocea mai mult ca oricand (album de solist, normal)
Si incepe sa ma enerveze cantatul ei plat, de nord americanca suficienta.....

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by brighty »

Aseara s-au decernat Premiile Grammy 2015 la americani. Iata cam ce ne intereseaza pe noi:
Best Blues Album
Johnny Winter - Step Back

Best New Age Album
Ricky Kej & Wouter Kellerman - Winds Of Samsara

Best Improved Jazz Solo
Chick Corea - "Fingerprints"

Best Jazz Vocal Album
Dianne Reeves - Beautiful Life

Best Jazz Instrumental Album
Chick Corea Trio - Trilogy
In rest, aceiasi Eminem, Beyonce, Beck abonati in fiecare an la "gramofon"... :P Sa nu uitam nici de imperialul John Williams, care pleaca, la sigur, acasa in fiecare an cu trofeul in buzunar, de parca ar fi unicul compozitor de muzica de film in lumea asta...

Pentru lista completa a premiilor:
http://www.rollingstone.com/music/news/ ... t-20150208" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by momolo »

Standing ovations pentru Simfonia a III-a de George Enescu la Royal Festival Hall din Londra
235 de muzicieni ai Orchestrei şi Corului London Philharmonic au interpretat sâmbătă în premieră la Londra Simfonia a III-a de George Enescu în faţa unui public cu peste 2.000 de spectatori.

Patru rânduri de aplauze s-au auzit în sala Royal Festival Hall a cunoscutului centru cultural londonez Southbank Centre la finalul concertului susţinut de London Philharmonic Orchestra & Choir sâmbătă, 7 februarie, de la ora 19.30 (GMT). Dirijorul Vladimir Jurowski, care a decis să includă Simfonia a III-a în programul internaţional al orchestrei după ce a interpretat-o în cadrul Festivalului Enescu, ediţia 2013, a ridicat partitura lucrării enesciene către public.

Prezentată iniţial în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, ediţia 2013, în interpretarea London Philharmonic Orchestra & Choir, Simfonia a III-a de George Enescu a ajuns în acest weekend la Londra, într-unul dintre cele mai importante evenimente ale muzicii clasice internaţionale, o premieră pentru România.

Dirijorul Vladimir Jurowski ridicând partitura enesciană pe scena Royal Festival Hall din Londra. Credit foto Cristian Alexa

Pe scena Royal Festival Hall au urcat 115 instrumentişti şi 120 de artişti din cor – partitura enesciană include şi cor de copii.

“Ne bucurăm foarte mult că am inclus muzica lui George Enescu în programul orchestrei noastre”, a punctat Timothy Walker, Director artistic al London Philharmonic Orchestra. De asemenea, acesta a anunţat în faţa publicului de la Londra o altă premieră: în ediţia 2017 a Festivalului Enescu, London Philharmonic Orchestra va prezenta sub bagheta lui Vladimir Jurowski Oedipe, una dintre lucrările care i-au adus faima internaţională compozitorului George Enescu.

“Muzica lui Enescu este muzica unui geniu”, a subliniat dirijorul Vladimir Jurowski într-un interviu acordat pentru Radio România Muzical chiar înaintea premierei londonze.

”Festivalul Enescu a început discuţiile cu maestrul Vladimir Jurowski încă din anul 2010. Îşi dorea să interpreteze Enescu şi i-am propus Simfonia a III-a. Trei ani mai târziu, cunoscutul dirijor urca pe scena de la Sala Palatului şi aducea publicului interpretarea sa, nouă, a acestei lucrări enesciene. Acum, momentul de la Londra a fost unic şi foarte emoţionant, un triumf, şi ţin să mulţumesc atât orchestrei, cât şi lui Vladimir Jurowski! Este parte din identitatea Festivalului să promoveze muzica lui George Enescu şi, iată, să o ducă peste graniţe. În ediţia 2015, publicul se va putea bucura de 20 de lucrări de George Enescu în interpretarea unor muzicieni internaţionali de top. În 2017, London Philharmonic Orchestra va prezenta în Festivalul Enescu Oedipe. Mai mult, sunt în discuţii să includă această interpretare şi în cadrul celebrului festival BBC Proms. Este o reuşită extraordinară pentru România şi ne bucurăm că Festivalul Enescu duce mai departe, la un nivel internaţional, muzica compozitorului George Enescu”, a declarat Mihai Constantinescu, Director Executiv al Festivalului Enescu.

Prezent şi el la concert în sala Royal Festival Hall, celebrul dirijor Antonio Pappano a fost fascinat de lucrarea enesciană şi a spus că îşi doreşte să interpreteze Simfonia a III-a de Enescu alături de Orchestra dell´Accademia Nazionale di Santa Cecilia în cadrul unei viitoare ediţii a Festivalului Enescu.

Printre presonalităţile care s-au aflat la concertul de la Londra se numără şi Baroneasa Prashar of Runnymede CBE, British Council Londra, Sir George Iacobescu chairman and chief executive officer al Canary Wharf Group, Andrew Popper, şeful Casei Regale din România, precum şi actriţa Anamaria Marinca.

În cadrul ediţiei 2015 aFestivalului Enescu (30 august – 20 septembrie, Bucureşti) vor fi interpretate 20 de lucrări ale compozitorului român. Printre acestea, celebrul violonist David Garrett, care a doborât recordul de viteză la vioară – 13 note pe secundă –, va interpreta pe scena Ateneului Român Balada pentru vioară şi orchestră de George Enescu. De asemenea, orchestra americană San Francisco Symphony, deţinătoare a unui Pulitzer Prize for Music, va interpreta o lucrare a compozitorului român. În premieră pe scena Festivalului se vor afla nume reputate la nivel internaţional precum Orchestra Filarmonicii din Berlin sau violonista Anne-Sophie Mutter.
http://www.cotidianul.ro/standing-ovati ... ra-256398/" onclick="window.open(this.href);return false;

G. Enescu – Simfonia nr. 3 cu cor în Do Major op. 21 in ziua de sambata 14 septembrie 2013 interpretata de LONDON PHILHARMONIC ORCHESTRA dirijata de VLADIMIR JUROWSKI a fost pentru mine cea mai impresionanta piesa muzicala de la editia 2013 asa cum spuneam atunci:
viewtopic.php?f=2&t=1534&p=25813&hilit= ... ski#p25813" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by momolo »

Pana sa ascult pe viu in 2013 intepretarea citata mai sus, nu eram un fan al operelor lui George Enescu. Dar este adevarat ca la o editie de festival anterioara, cu ani in urma tot la Sala Palatului a fost o mare orchestra straina, daca nu ma insel Orchestre de la Suisse Romande care a avut in program la prima parte Concertul pentru pian nr.2 de Brahms cu un pianist francez cotat foarte sus international si apoi la partea a doua era Simfonia nr.2 de George Enescu. Prima parte a fost exceptionala, pianistul francez foarte bun, orchestra perfecta si multi au plecat la pauza stiind ca urmeaza Enescu, multi venisera pentru concertul pianistului. Eram si eu pe cale sa o tai dar am ramas "din greseala". Ei bine, partea a doua, Simfonia nr.2 de Enescu a fost atat de zdrobitoare incat la urma aveam impresia ca prima parte fusese ...divertisment de muzica usoara sau introducere inainte de Enescu! Tin minte ca la urma se auzea musca in zbor, asa liniste se asternuse, unora le dadusera si lacrimile, nu spun cine. Atunci mi-am dat seama pe viu prima oara de valoarea lui Enescu dar tot nu a fost de ajuns! Dupa ani si ani vine si 2013, si interpretarea citata mai sus a lui Vladimir Jurowski cu englezii de la London Philharmonic, o masinarie uriasa si perfecta care a fost poate cea mai buna orchestra din tot festivalul anului 2013 (poate si din cauza tanarului dirijor!). Deja stiam ca trebuie sa fie ceva de auzit si m-am dus. A fost ceva naucitor, la urma nu stiam ce m-a lovit, puteau sa ma adune de pe jos cu farasul! Nu am fost singurul din sala cu aceeasi impresie, defapt imi aduc aminte ca atunci cand s-a terminat a urmat un moment foarte lung de liniste de parca nu mai rasufla nimeni!
In mod cert compozitorul nostru national, George Enescu a fost un geniu in cel mai adevarat inteles al cuvantului insa e o problema, prea ne-au indesat comunistii cu propaganda si eu unul (nu sunt singurul) capatasem din trecut un fel de aversiune. Mai e ceva, lucrarile lui sunt atat de complicate si atat de grele, alambicate, diverse, etc, incat numai o interpretare de top poate sa ne redea ceea ce a compus, adica ceea ce a avut in cap cu adevarat Enescu al nostru. Defapt se spune ca cele mai bune interpretari ...au fost dirijate chiar de el.
Ori cele doua orchestre mentionate sunt de mare top si uriase.
Fara indoiala a fost in primul rand meritul dirijorului Vladimir Jurowski care la urma, la Sala Palatului a ridicat ceaslovul urias pe care e scrisa uimitor de complicata Simfonie a 3-a. El mic si slabut, parea ca lespedea aia de carte o sa-l striveasca. La urma erau toti terminati, piesa este naucitor de sofisticata.
Pe vremuri am ascultat tangential intepretari romanesti si sincer nu mi-a placut deloc, ziceam ca imi da dureri de cap...
Asta e un caz in care avem diamantul in ograda si parca nu-l vedem deoarece ne-am obisnuit cu el si mai e o chestie, noi rumanii avem traditional o parere automat proasta despre noi si valorile noastre nationale (de care ne-am batut joc constant, stim ce sfarsit trist a avut bietul George Enescu!). O contributie a fost (asa cum am spus) din partea propagandei nationalist-comuniste din perioada ceausista care ne-a provocat reactii adverse.

Dar as indrazni sa spun ca Simfonia nr. 3 ar trebui inclusa intre cele mai minunate opere simfonice al civilizatiei umane de pana azi, iar George Enescu al nostru poate sa stea la egal alaturi de cei mai mari compozitori ai civilizatiei umane, nu e cu nimic mai prejos de Beethoven, Bach, Mozart, Wagner si cum am spus, Brahms! Dar e tare greu de interpretat probabil corect, cert este ca nu e la indemana oricui.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by brighty »

Suntem tot mai singuri... :(
Ne-au parasit, astazi, simpatica Lesley Gore (68) cunoscuta datorita acelui hit din 1963 "It's My Party" (https://www.youtube.com/watch?v=XsYJyVEUaC4" onclick="window.open(this.href);return false;) iar acum vreo 3 zile ne-a spus "adio" o figura legendara a miscarii New Romantics si New Wave din anii '80, solistul vocal al formatiei Visage, Steve Strange (55) (https://www.youtube.com/watch?v=UMPC8QJF6sI" onclick="window.open(this.href);return false;)

atyclb
Posts: 682
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: Stiri

Post by atyclb »

In curand o sa apara noul album al lui Mark Knopfler, pana atunci, cateva imagini (si sunete) de pofta...
https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by remoteviewer1 »

“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: Stiri

Post by brighty »

Acum cateva zile, o declaratie a fostului Beatle Ringo Starr a readus in discutie controversa mortii colegului de trupa Paul McCartney, presupusa a fi avut loc in anul 1966:

http://www.dcnews.ro/ringo-starr-adevar ... 69028.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Si replica lui Paul McCartney (?!), din conferinta de presa sustinuta pe 2 Martie. Vizibil nervos si iritat... :roll:

http://worldnewsdailyreport.com/paul-mc ... in-1966-3/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ar fi Bomba Secolului, daca s-ar descoperi ca este totusi adevarat!... :o :shock:

User avatar
hondaru
Posts: 317
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: Stiri

Post by hondaru »

Intotdeauna am fost mare fan al piesei dar acum este pentru prima oara cand aflu mai multe despre ea:
https://www.yahoo.com/music/photo-ap-ph ... 59161.html" onclick="window.open(this.href);return false;
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

atyclb
Posts: 682
Joined: 29 Jul 2009, 10:10

Re: Stiri

Post by atyclb »

Beth Hart concerteaza la Bucuresti pe 21 iulie

http://www.mediafax.ro/life-inedit/beth ... o-13968505" onclick="window.open(this.href);return false;

Daca tot nu am reusit sa prind bilet la David Gilmour, macar la ea sa merg...

Post Reply