LUXMAN 550 AX

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: LUXMAN 550 AX

Post by doru »

Sa stii ca tripla chinezeasca sau turceasca nu are nicio vina, e mult mai buna decat alte prize cu tot felul de filtre sau protectii, care sigur strica sunetul. As pune in cazul tau imbunatatirea sunetului mai mult pe seama tragerii...draperiilor. Si reducerea toe-inului are ca efect marirea scenei si imaginii sonore.
Cat priveste albumul Companion, piesa “Use Me” a fost pentru mine o referinta in special in ce priveste sunetul contrabasului, cu toata bogatia sa de nuante, lucru nu tocmai usor de redat de orice sistem audio. Iar Harbeth-urile SHL5 si combo-ul Luxman s-au descurcat absolut incantator. O astfel de piesa (pe care o consider in general de referinta in testarea sistemelor audiofile) pune insa la grele incercari si acustica spatiului de auditie. Cat am ascultat sistemul in camera de bloc, peste aceasta piesa trebuia sa “sar” atat de prost se auzea, cu bubuieli si ecouri de n-ai mai fi cumparat Harbeth-urile in veci daca o ascultai. Cum am ajuns la casa, alta viata nene, lucrurile s-au schimbat dramatic, nu numai ca puteam sa o ascult, dar asta era posibil la volum ridicat, cand senzatia si atmosfera de “live” erau pur si simplu aduse in sufragerie, in fata ochilor, de ziceai ca il vezi pe ala cum ciupeste corzile contrabasului!

Da, va trebui sa cheltui mult pe viitor, daca vrei sa mai castigi in calitate. Partea buna insa e ca poti trai linistit si bucura de muzica multi ani de acum incolo cu acest sistem, pana pui bani deoparte pentru M40.1! :)

Cred ca mik1976 nu se mai supara ca i-am “poluat” topic-ul (dupa ce l-am "bestelit" ca a ratat testul cu C7-urile), in fond asta e frumusetea, pornesti de la Luxman L550 si ajungi la carat Accuphase cu caruciorul sau rafinamente cu Harbeth!
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

dca_member
Posts: 12
Joined: 22 Oct 2014, 11:43

Re: LUXMAN 550 AX

Post by dca_member »

"Works with a wide range of amplifiers, ideally from 25W/channel." Posibil ca performantele slabe sa fie din cauza nerespectarii puterii minime recomandate?

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by remoteviewer1 »

Pai si fasait-ul din tweetere cum se explica in acest caz? Discutia asta cu puterea minima necesara deobicei naste monstri pe forumurile cu tenta audiofila. Ajungem la wati de lampi vs wati siliconati, urechisti vs osciloscopisti etc. Designer-ul de la Harbeth este total pro putere, facand-i "aerieni" pe ce i ce ar prefera un amplif de 20W in fata unuia sa zicem de 100W (lampi, solid state sau whatever, el spune ca watii sunt wati). Parerea mea personala este ca la un apartament de bloc merge si un amplif cu wati putintei, avand in vedere ca ascultatul la volume medii sau normale nu necesita decat cativa wati pentru a pune niste difuzoare in miscare, mai greu cu pasajele forte din muzica clasica unde este necesar un burst aproape instantaneu de energie. Oricum la bloc e greu sa asculti muzica clasica la nivelul care trebuie, deobicei trebuie sa te multumesti cu o imagine la o scara mai mica (cu exceptiile de rigoare) a orchestrei. In locul watilor, personal voi alege intotdeauna calitatea (muzicalitate si realism), prefer in general un vintage (pentru anumite tipuri de muzica) din anii 70' de 30 de W (in stare decenta) cu un sunet mai fin si cald decat un sintetic de 100 W din anii 90 ce zbiara de vrei sa il scoti din priza. Eu cred ca la colegul nostru de forum (ce a testat boxele in discutie) s-a intamplat un amestec de fenomene mai mult sau mai putin pozitive, eu ii apreciez sinceritatea si realismul totusi, urandu-i succes in cautarea de boxe potrivite pe gustul sau. Sper sa nu pateasca ca o cunostinta de a mea acum multi ani, ce vroia sa isi cumpere o masina , ce gasise la un moment un Renault Laguna cu motor V6 pe benzina sh (cu interior piele, etc.) si pana la final si-a achizitionat Logan 1.6 benzina nou (nu pun aspectul financiar in discutie pentru ca si le permitea fara probleme pe amandoua).
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Cred ca mik1976 nu se mai supara ca i-am “poluat” topic-ul (dupa ce l-am "bestelit" ca a ratat testul cu C7-urile), in fond asta e frumusetea, pornesti de la Luxman L550 si ajungi la carat Accuphase cu caruciorul sau rafinamente cu Harbeth![/quote]

Rafinamente aveau de acord dar vocile sunau a punga fasaitul nu al mai pun la socoteala.
Am incercat Luxmanul cu triangle stand floor si nu se auzea asa infundat ca pe C7
Pe forumul Harbeth e marketing si vrajala cat cuprinde.
Nu as recomanda nimanui sa ia asa ceva fara sa asculte.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by remoteviewer1 »

mik1976 eu cred ca ai o problema de perceptie.

Am avut multi ani Triangle si le-am combinat cu destule amplificatoare, iti spun sigur ca Luxman (clasa AB)+Triangle nu e combinatie, iti tiuie creierii, te dai cu capul de pereti...
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by momolo »

mik1976 wrote:Rafinamente aveau de acord dar vocile sunau a punga fasaitul nu al mai pun la socoteala.
Am incercat Luxmanul cu triangle stand floor si nu se auzea asa infundat ca pe C7
Pe forumul Harbeth e marketing si vrajala cat cuprinde.
Nu as recomanda nimanui sa ia asa ceva fara sa asculte.
eu unul nu am inteles nimic. Despre ce e vorba, despre ce ai scris, ai probat boxe (care?) pe ampliful tau ?
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: LUXMAN 550 AX

Post by doru »

Eu am inteles: pe forumul Harbeth e marketing si “vrajala”, care, cu “ajutorul” nostru, s-a “intins” si pe forumul asta!
Pai, mik1976, cand sunetul te vrajeste, nu poate fi vorba decat de “vrajala”, nu? :)
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by momolo »

Hai sa nu ne comportam ca o gashca virtuala (au altii grija asta), sa lasam omul sa se explice daca doreste! Eu nu am inteles chiar nimic din textul lui telegrafic decat ca probabil a mai facut niste probe cu alte boxe, a mentionat de Triangle fara sa spuna ce model si pe unde, in ce conditii, etc. Referirea la "C7" chiar nu am inteles-o deloc.

In fond e dreptul lui sa nu-i placa (si dreptul nostru sa ne placa). Cine stie ce a combinat pe acolo?!
Faptul ca pare complet lipsit de experienta (dar fiind mediu virtual nu avem cum sa stim exact) cred ca transpare destul de evident din ceea ce scrie (si cum scrie) insa lucrul asta nu ne confera noua mai multe drepturi, ne aflam pe un forum unde oricine are un anume nivel minim de educatie si isi trateaza toti colegii cu respect, e binevenit cu orice fel de preferinte si credinte, inclusiv cu orice nivel de experienta in domeniu.

PS - am trecut probabil toti prin asta - atunci cand experienta ta in domeniu se limiteaza la foarte putin si la foarte superficial, ai tendinta ca o anume experienta personala sa o extinzi la intreg Universul ca litera de lege absoluta. Apoi cu cat apare mai multa experienta, cu atat apar mai multe indoieli si retineri in a emite din varful dealului "legi absolute ale Universului".
Apropos', ca o paranteza, neavand nici o legatura cu persoanele de fatza sau subiectul acesta - cei mai prosti oameni sunt aceia care au convingeri 100% sau care "se conving definitiv".
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: LUXMAN 550 AX

Post by doru »

momolo, daca n-ai inteles, omul a fost lasat si a explicat inca de acum doua luni ce experimente a facut, iata mai jos comentariul sau. Nu are nimeni ceva cu el, ba chiar l-am si invitat sa vina sa asculte un sistem Luxman-Harbeth.
Comentariul de acum al lui mik1976, reia niste postari vechi de doua luni si nu prea i-am inteles rostul, decat de a intari proasta sa impresie despre boxele Harbeth pe care nu le recomanda, totul fiind marketing si vrajeala, etc.
mik1976 wrote:Buna Ziua
Revin cu noutati in cautarea sunetului potrivit .... cine stie ce inseamna acest sunet ....pentru mine desigur.
Am probat cu Luxmanul550ax o pereche de Harbeth C7Es3 in debaraua mea :-) de auditie o sa relatez pe scurt opinia mea personala :
- medie foarte buna dar pe anumite melodii ( nu ma intrebati pe care ) nu erau prea INVOLVING lesnate cu bas cam gajait mai gajait cel putin ca pe troacele mele.
- detalii fine ( cinel ) foarte bune fata de spendor actual mult peste intrun cuvant microdetalii
Partea proasta acum :
O franare a vocilor e greu de explicat parca vocea nu se auzea complet, la fel de larg sa ai spun 3D ? fata de Spendor vocile se auzeau mai in spate si mai infundat.
Nu sunt niste boxe proaste dar partea aceasta cu vocile ma facut sa nu le primesc mai mult de 2 auditii in casa mea si sa nu le regret.
Am avut o problema legata si de twetere care ma dat peste cap:
Un canal fasaia mult mai tare decat celalalt basca fasait in twetere foarte accentuat.
Daca ma intrebati nu isi merita banii cel putin nu mia placut diferenta de bani peste troacele mele actuale ma refer la boxe si la ce ofereau.
Al doilea test a fost pe Triangle Naia stand floor :-)
Si cu playerul meu ( Denon 2010AE ) dar si cu unul mult mai scump 3Dlab .
Amplificatorul a sunat cu multe clase peste Harbeth C7ES3 si vocile dar si inaltele media in general.
Acum si cablurile au fost mult mai scumpe muuuuuuuult :-) un pic mai scumpe decat CD playerul meu :-) .
Playerul intradevar este mai inchis la sunet si pierde in fata 3Dlab pe pian cel putin dar s nu uitam diferenta de bani :-)!
In concluzie am ramas anca cu sunetul de punga fosnita de la Spendor dar care are o deschidere ce mie imi place mai mult IMO evident!
O zi buna tuturor va doresc .
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Multumesc Doru
Triangle Naia au fost boxele cu cabluri Nordost Blue heaven.
curent tras direct din panou pe linie separata iar conectica Van den Hull.
Muzica : Iglesias, Chie ayado XRCD24, James Carter etc.
Suna cu mult peste Harbeth C7 ( care a fost mult mai 2D ) IMO evident dar in camere diferite ma rog e fortata comparatia .
Nu vreau sa supar pe nimeni sunt doar niste pareri personale cine are C7 acasa ai doresc sanatate si auditii cat mai multe e posibil ca in alt sistem sa fie sublime ...doar ca TREBUIE ASCULTATE
Pe mine m-a surprins ( referitor la vrajala si marketing) vorbaria de pe site Harbeth : cat de usor se amplifica :lol: , pentru ca nu cad in impedanta....
Hm... unul rercomanda chiar Luxmanul citez in toate formele sale Luxman550AII dar si mai bine 550AX.
Eu am considerat ca in cazul meu nu face sa le pastrez .... asa ca plec in concediu :-) poate reusesc sa ascult ceva de top prin lumea larga.
O seara buna

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by momolo »

doru wrote:momolo, daca n-ai inteles, omul a fost lasat si a explicat inca de acum doua luni ce experimente a facut, iata mai jos comentariul sau.
acum m-am lamurit. Am crezut ca intre timp a mai incercat ceva, nu-mi inchipuiam ca repeta dupa doua luni acelasi lucru!

mik1976, nu pot fi aberant sa pretind scrierea intr-o gramatica perfecta de nivel academic (si eu la randul meu fac unele greseli gramaticale, dar incerc sa ma corectez) insa exista un nivel peste care incepe sa bata la ochi.
Asa ca iti recomand sa mai studiezi unde se pune â si unde se pune î (te asigur ca nu e dificil) precum si (asta e mai dificil) unde se foloseste liniuta intr-un cuvant. De exemplu, pe mine m-a informat, pe mine m-a durut, nu mi-a placut diferenta,etc. Trebuie sa facem un efort (apropos, am zis efort!) de a folosi in plus tastele pentru a nu macelari prea tare limba noastra!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Multumesc momolo o sa incerc.

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Revin cu un nou capitol in povestea Luxman 550ax dupa ce tocmai am venit de pe meleaguri prietene cu audiofilia :-) !
Magazin cu 4 etaje doar cu high enduri si Hi-fi uri .... nu e mare scofala ...dar sa te invite la o auditie doar cand te uiti la un Kondo in vitrina spune multe... :lol:
Sistemul era format din 2 powere Kondo kagura, pik-up , tanoy westminster ... muzica clasica vioara ...
Sunetul ... ani lumina departare de tot si toate ...trianglu era lovit in fata mea in aer ... ma scuz si plec mai departe dupa 2 melodii ... ma invita sa fac niste poze, un film ca nu sunt prea multe sisteme de genul asta :-).
Am coborat pe pamant cu SHL-5 Harbeth : aici am o parere clara ( nu mai imi aduc aminte amplificarea) dar : sunetul este muuuuuult diferit de C7Es3 in bine microdetalii si sunet mai aerisit mai deschis ( nu mai stiu amplificarea).
Trec la Dali cu ribon modelul de perete amplificare cambridge : cancibrige
ma uit lung la B&W ma intreaba va plac zic frumoase :-) : le conectez imediat sa le ascultati he he he zambesc si ma gandesc la Romania cu drag.
Apoi trec la Focal ma interesau tweterele cu Be ( sistem esoteric ) : interesant sunet ... am ascultat niste stand floruri fara Be .
Ajung la Audio-Note de data asta Anglia: dezamagire totala suna exact ca C7ES3 la mine infundat : sistem amplificare Leben boxe Audio Note cu difuzoare albastre ( alnico).
Scot un cd : Tsuyoshi Yamamoto -Autumn in Seatle picura pianul frumos dar SHL-5 erau mult mai clare si matasoase ...detalii fine pe inalte.
Am ascultat si niste Sonus Faber amplificare pe lampi .... eeee interesant pacat ca nu mai imi aduc aminte de amplificare ( cred ca un Conrad johnson)
Apoi un boxe MBL cu jeff rowland power cu pre-amp .
In incheiere am intrat in 2 magazine cu amplificari pe lampi la parter intr-un mol
Intru intr-o dimineata in primul cu gand sa ma mai luminez :-) ma intampina un mosulet si o babuta de 75 ani dau binete ma prezint :-) ai spun ca ascult un integrat ce si cum ...avea peretele plin de lampi si difuzoare Fostex
Ma ia cu obisnuitele discutii despre sunetul cald al lampilor si imi probeaza un lampas cu transformatoare Hammond zicandu-mi ca e facut de ea :-) la fel si boxele :-) zau ca nu suna rau :-) voce feminina ! erau mai entry level si preturile... avea si monoblocuri piese tot ce iti frigea inimioara daca erai lampofil.
Alaturi intru si tocmai lipea abtibildurile pe niste traf-uri Tamura la un monobloc imens facut chiar in magazin pe comanda, aveau Lundhal si Sun audio dar nu am ascultat.

O observatie : toata lumea avea CD-uri placut sunatoare la ureche HD-CD XRCD .

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by remoteviewer1 »

mik1976 din postarea ta cam autista (ori te grabeai si scriai de pe telefon intre doua statii de autobuz :D ), sa inteleg ca a fost de bine cu SHL5?(dupa gusturile tale biensur). Nu m-am lamurit citind postarea ta...
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
mik1976
Posts: 52
Joined: 30 Jun 2013, 16:28
Location: Ploiesti

Re: LUXMAN 550 AX

Post by mik1976 »

Da totdeauna sunt pe fuga ... parca nu mai imi ajunge timpul .
Da cam asta as dorii sa se inteleaga daca nu e cu suparare :-)!
Tot ce scriu este IMO bine inteles !

Am coborat pe pamant cu SHL-5 Harbeth : aici am o parere clara ( nu mai imi aduc aminte amplificarea) dar : sunetul este muuuuuult diferit de C7Es3, in bine, microdetalii si sunet mai aerisit mai deschis .

Pacat ca nu mai stiu ce amplificare avea... :lol: peste 8 anui cand ma duc iar o sa dau mai multa atentie :lol: !
Cred ca ma bulversase KONDO-ala :-) sunt bucuros ca am vazut unul in viata mea :-), a fost ca o intalnire de gradu 3 :-) !

Post Reply