DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Prabusirea zborului Germanwings: Companiile vor impune ca doi oameni sa fie permanent in carlinga
http://www.hotnews.ro/stiri-internation ... rlinga.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Nu pot sa inteleg de ce nu au impus regula asta mai demult ?! In conditiile in care dupa 2001 au fost impuse usile ferecate si blindate ar fi fost logic sa fie impusa si prezenta permanenta a cel putin 2 persoane in cabina (incuiata). Era perfect logic, daca acel singur om ramas in cabina sufera un infarct sau o comotie cerebrala in timp ce nu este cuplat pilotul automat sau se petrece o defectiune ?! Toate accidentele au o insumare de cauze, niciodata una singura infara de vointa umana cum e cazul sinucigasilor. Si apropos, au fost cazuri in care pilotul s-a sinucis prabusind avionul de pasageri, daca nu ma insel e un caz din Egipt, Sudan, nu retin.
Chiar daca celalalt pilot are cifru sa intre, de multe ori cateva secunde pot fi fatale, macar si daca ne gandim la accidentele auto.
Ar fi fost o regula logica rezultata din obligatia de a avea usa blindata la cabina.
Ba mai mult, as impune si o pregatire minima pentru stewardese (tot echipajul) pentru cunoasterea comenzilor de baza ale avionului, sa stie care sunt butoanele pentru comunicatie cu turnul, pentru pilotul automat, sa stie cum actioneza mansa de pilotaj, etc. Chestiuni care se pot invata relativ usor de catre oricine trece testul pentru steward (un test nu tocmai usor).
Din pacate mereu trebuie sa moara oameni pentru a fi aplicate reguli logice si de bun simt! Pentru ca mereu primeaza banii, profitul. Mai ales companiile low-cost au probleme de personal pentru ca platesc prost si trebuie sa faca economie sa se mentina low-cost.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Iata ce spuneam:

http://www.cotidianul.ro/prabusirea-int ... le-258879/" onclick="window.open(this.href);return false;

Am vazut aseara la TV cum unii hanalisti se mirau cum poate un individ care se sinucide sa ia cu el atatea suflete, adica sa faca atata prapad in loc sa se sinucida singur sau eventual luandu-si iubita cu el ?! Unii vorbesc sa se auda, mai ales la TV. Trebuiau sa cheme un psihiatru pentru ca in cazul sinucigasilor in psihiatrie se cunosc multe, ca sa zic asa, "reguli". Chiar anul asta era un articol in presa care descria categoriile de sinucigasi. Astia sunt impartiti in mare in 2 categorii, cei care incearca sa se sinucida dar isi lasa o portita de scapare, adica cei care nu sunt 100% hotarati precum si cei care sunt hotarati si care apeleaza de obicei la metode deosebit de dramatice si distructive. De exemplu cei care se arunca pe sina trenului sau metroului o fac desi stiu ca aceasta moarte e teribila, nu se moare pe loc si exista riscul sa si supravietuiasca schilod. In articol se spunea despre unii care isi taie penisul cu cutitul sau altii care isi dau foc, cazuri reale. Toti acesti hotarati sunt calmi si actioneaza rece in momentul cand se hotarasc sa o faca. Si nu pot fi intorsi din decizia pe care o iau cu mult timp inainte, unii calm, metodic si evident, in secret. Nu am vazut prin presa noastra pe nimeni sa cheme macar un psihiatru care se pricepe in domeniu, nu de alta, dar sa nu se mai mire atatia de pomana, cum a fost ala in stare sa se sinucida in modul asta omorand copii, bebelusi, in total 149 de oameni care nu aveau nici o vina!
Daca se confirma cazul, compania este de vina ca a angajat acest individ si nu a avut filtre medicale si de alta natura sa-l detecteze la timp. Mai e de subliniat un lucru - un psihiatru profesionist (sau un psiholog) isi poate da seama de tendintele suicidale in conditiile in care pentru un om obisnuit nu e posibil, nici pentru apropiatii celui in cauza. Exista teste, exista semne.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Revoltator! Sa angajezi (pentru a pilota avioane mari de pasageri!) un bolnav la cap tratat pentru depresie si scos inapt in USA! Iar compania germana raspunde ca robotul ca nebunul era perfect ok!
Noi mioriticii avem mereu complexe de inferioritate si ii credem pe astia din Vest automat superiori in toate cele. Insa din cate am zburat si din cate stiu, pilotii romani sunt printre cei mai buni piloti si la noi nu cred ca ar fi angajat nici un pilot care e tratat de medici pentru depresie si diverse sindroame psihiatrice sau orice alte boli la mansarda! Pe langa faptul ca la noi nu cred ca ar fi ramas secret profesional, doctorul care ar fi tratat un pilot depresiv ar fi dat secretul profesional deoparte si ar pus mana pe telefon si ar fi facut ceva pentru ca e in joc viata a sute de oameni!
Pur si simplu mi se pare revoltator! In mod logic, compania aeriana germana este direct vinovata pentru ca a angajat un nebun incompetent, culmea, si fara experienta, deci nici macar verificat! Pe unu' ca asta il pui cel mult pe un avion de marfa!
Pe de alta parte observ un comportament interesant si din partea justitiei franceze care "scapa" informatii in presa. Probabil (ca doar sunt profesionisti) s-au prins repede care a fost situatia si sunt si ei revoltati stiind in acelasi timp ca o companie mare cum este Lufthansa are destula putere sa incerce sa "anestezieze" realitatea:

http://www.cotidianul.ro/copilotul-de-l ... ua-258934/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by brighty »

Daca si nemtii s-au "chinezarit" in asemenea masura incat au lasat de izbeliste exigentele si standardele inalte, pentru care au fost mereu recunoscuti si admirati de o lume intreaga, inseamna ca ne ducem naibii pe rapa in jos...
Copilotul masacrului din Alpi avea probleme psihice mult mai grave decât indicau rețetele sau concediile medicale descoperite de echipa de anchetă. Era pur și simplu nebun! Fosta lui iubită a dezvăluit lucruri șocante din intimitatea lor, lucruri care au îngrozit-o atât de tare încât a decis să-l părăsească.
http://www.evz.ro/marturia-extraordinar ... turor.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dar, sa nu uitam ca avem si noi tragedia noastra aviatica, pe 31 martie anul acesta comemorandu-se 20 de ani de cand aeronava "Muntenia" s-a facut praf pe un camp de langa Balotesti. Cercetarile au durat mult prea mult, in opinia mea, pana cand aproape s-a uitat de acest tragic caz... Nici acum nu-mi e clar de ce s-a produs aceasta nenorocire, in pofida concluziei oficiale de eroare umana de pilotaj. "Evenimentul Zilei" dezvaluie niste amanunte incredibile, anume ca pe terenul de la Balotesti inca se mai gasesc, chiar si dupa 20 de ani, ramasite ale epavei!... :shock:

http://www.evz.ro/20-de-ani-de-la-cea-m ... testi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

O femeie a apelat la opinia publică, după ce a uitat unde şi-a parcat maşina, în momentul în care a ieşit de la un interviu de angajare. Fallon Jerome şi-a lăsat noul Seat Ibiza în centrul oraşului Stockport din Marea Britanie şi a mers să îşi caute de muncă la compania Homecare4U. După interviul de angajare, tânăra şi-a căutat autoturismul timp de trei ore.
http://www.gandul.info/aceasta-femeie-s ... i%2Bgandul" onclick="window.open(this.href);return false;

si comentarii:
data viitoare sa apeleze la retelele de socializare cind va fi constipata pentru a primi incurajarile prietenilor pentru defecare.
Eu am cautat-o pe-a mea o ora in parcarea de sub mall in Piata Sudului. Acum fac poze cu stalpul: -2, verde, 55 si gata.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Cum poate materia neagră să producă haos în sistemul nostru solar la fiecare 30 de milioane de ani
http://www.descopera.ro/dnews/14103396- ... ane-de-ani" onclick="window.open(this.href);return false;

Articolul este o abureala, probabil o traducere, ceva tipic de revista de doi lei. Insa anumite lucruri sunt adevarate si m-a dus instant cu gandul la o intrebare pe care mi-am pus-o intotdeauna - cum se explica obsesia civilizatiilor foarte vechi (cu mult inainte de anul 0) pentru astronomie ?! Cum se explica uriasul consum de resurse pentru construirea unor ansambluri astronomice care in mod practic nu aduc nici un folos material ?! De ce niste civilizatii aparent primitive, oameni care abia aveau ce manca de pe o zi pe alta au consumat o energie uriasa sa care, sa aseze, sa ciopleasca pietroaie aparent inutile ?! Pe tot Pamantul s-au descoperii vestigii ale acestei osbesii pentru astronomie la civilizatii care nu au avut aparent nici o legatura una cu alta. La noi sunt vestigiile binecunoscute dacice, in UK exista faimosul Stonehenge (complet inexplicabil), exista vestigii deosebite in Orientul Mijlociu si Persia, in Franta, Danemarka, etc, stim despre civilizatiile amerindiene in special din America Centrala si de Sud, exista chiar si in Japonia sau ce sa mai spunem de Insula Pastelui, complet izolata de lume ?! Toate aceste constructii au fost facute in timpuri in care nu existau nici tehnologie si nici cunostinte deosebite iar oamenii abia aveau ce manca dar erau obsedati de astronomie, de stele, de "zei veniti din stele", de cer! Iar aceasta obsesie pentru astromie a existat raspandita pe intreg Pamantul, la toate civilizatiile cat de cat avansate in acele vremuri preistorice in care nu exista nici o comunicare intre anumite continente! Aparent este ilogic sa consumi resurse uriase pentru asa ceva in asa conditii si enigma cea mai mare este raspandirea in vremuri in care efectiv nu exista nici comunicare intre continente, nici cunostinte, nimic.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by brighty »

Sarah Brightman exersand imponderabilitatea intr-un laborator special din Baikonur, in vederea pregatirii pentru zborul spatial din Septembrie. Fotografiile au fost publicate astazi, de la antrenamentele din saptamana in curs.

Image

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Un rus de 30 de ani a anunţat că se oferă voluntar pentru primul transplant de cap uman din lume. Intervenţia presupune, pur şi simplu, tăierea capului şi transplantarea lui la corpul unei alte persoane.
http://adevarul.ro/news/societate/un-ru ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Arsenie Boca şi cea mai profundă lecţie: „Când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă“
http://adevarul.ro/locale/hunedoara/ars ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

BBC Earth ia locul BBC Knowledge in grilele cablistilor din Romania
http://economie.hotnews.ro/stiri-media_ ... omania.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

http://hdsatelit.blogspot.ro/2015/04/bb ... rilie.html" onclick="window.open(this.href);return false;

RCS-RDS nu a anuntat nimic ca de obicei (ar fi avut ca metoda mesajele digitale transmise pe cablu, exemplu, alea care anunta abonatul ca a uitat sa plateasca) si astfel au facut din nou varza decodorul Humax, trebuind din nou resetat de multa lume care se pricepe (ceilalti au dat telefon la asistentza on-line care te lasa pe linie o juma' de ora inainte sa vorbesti cu cineva care de obicei nu se pricepe la nimic, repetand ca papagalul corporatist si lobotomizat numai clisee). Cei care nu si-au bagat canalele in "favorite" (trebuind sa deruleze 128 de posturi de taraf tv si etnobotanice) nu au avut probleme (aparente) gasind noul Eatrh in locul vechiului Knowledge.
Deocamdata la RCS-RDS imaginea este SD si e foarte proasta, cam la nivelul unui youtube prost.
Continutul postului pare interesant si e binevenit. Pacat totusi de emisiunile Top Gear care se derulau mai tot timpul pe BBC Knowledge. Dar cum tot l-au concediat pe Jeremy Clarkson, situatia s-a fasait ( http://www.mediafax.ro/cultura-media/je ... c-14118300" onclick="window.open(this.href);return false; )
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Studiu Gallup International
http://www.cotidianul.ro/tarile-cu-cei- ... ia-259889/" onclick="window.open(this.href);return false;
În fruntea țărilor cu cei mai mulți locuitori care se consideră credincioși se află Thailanda, cu un procent de 94%. Aici doar 1% dintre locuitori s-au declarat atei. Urmează două țări cu populație creștină – Armenia și Georgia – și Marocul. La polul opus se află China – aici 61% dintre locuitori se declară atei, în timp ce doar 7% sunt credincioși. În topul ateismului urmează Japonia, Suedia (59% atei) și Cehia (45% atei).
...
Europa de Vest este regiunea cu cel mai mare procent de atei din lume. Aici credincioșii reprezinta 43%, aproape la fel ca în Oceania (44%). Franța, țară laică prin constituție, se încadrează în medie, cu 40% dintre subiecți declarându-se religioși. Situația se modifică profund în Marea Britanie, Spania, Germania, Olanda sau Suedia, unde numărul ateilor este covârșitor.

Regiunea cea mai religioasă este Africa, cu 86% dintre subiecți declarându-se credincioși. În fruntea clasamentului se afla Marocul, cu 93%, urmat de Algeria, cu 90%, și de Kenya, cu 86%. Africa este urmată de Orientul Mijlociu, unde media credincioșilor este de 82%. În Europa, țările cu procentul cel mai mare de credincioși sunt Armenia, Georgia, Polonia, Macedonia și Kosovo. Urmeaza România (77%), Serbia (72%) și Grecia (71%). Vecinii bulgari au un procent al credincioșilor de doar 52% - cel mai mic din rândul țărilor majoritar ortodoxe. Studiul nu include Ungaria.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Test de Ziua Pamantului facut de Google, foarte haios!
http://www.gandul.info/test-de-ziua-pam ... 34080.html" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.google.ro/search?q=Test+de+ ... 8128&hl=ro" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Mai au si altii ministrii ramasi la pubertate:

http://www.cotidianul.ro/obiceiul-incre ... er-260279/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

In timp ce Romania se lupta cu bonurile fiscale si arestarea lui Sova (sau posetele doamnei Udrea descoperite de DNA), japonezii depasesc 600km/ora:

http://www.gandul.info/international/ja ... a-14133400" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: DIVERSE

Post by LEKTOR »

Pe TVul de linga afisajul vitezei ar fi trebuit sa ruleze filmul Interstellar ! :D
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Post Reply