Spovedania unui invins

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Spovedania unui invins

Post by momolo »

remoteviewer1 wrote:Pana la urma, a achizitionat un Opel sh pe gaz de la un coleg de serviciu si doarme impacat
in el (cu robinetul de gaz deschis) ! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Philalenthes
Posts: 87
Joined: 28 Jan 2009, 07:59
Location: Constanta

Re: Spovedania unui invins

Post by Philalenthes »

remoteviewer1 ai talent.
Ma intreb totusi ce ar spune autorul textului de la care s-a plecat, daca ar citi tot ce s-a scris aici.
"Acționează în așa fel încât maxima acțiunilor tale să poată fi impusă ca lege universală"

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: Spovedania unui invins

Post by catacore »

bine v-am gasit dupa inca o luna de suspendare!

am gasit deschis acest topic si mi-a placut (postarea initiala, zic), asa ca m-am gandit sa scriu si eu vreo doua randuri, inainte de "ban"-ul final.

Panait Istrati se întoarce devastat din Rusia, scrie o carte, „Spovedania unui învins”, acuza ipocrizia şi minciuna sovietică, el, un convins, un îndragostit de comunism, un apologet, un activist al cauzei. Istrati moare în mizerie, în ţara lui, nerecunoscut de nimeni, târându-şi în groapă inadecvarea şi cauza spulberată de propria-i inteligenţă. George Orwell (căruia Istrati îi scrie prefaţa pentru prima carte aparută în franceză, La Vache enragée) şi el, ca şi Istrati, chiar mai mult, pentru ca luptă efectiv în războiul civil din Spania, ajunge sa ne reveleze imaginea îngrozitoare a Uniunii Sovietice, acest Frankenstein al popoarelor, peste care geniul revoluţionar al lui Lenin şi al prietenilor săi şi-a lăsat sinistra umbra ideologică.

Pe Istrati nu l-a crezut nimeni, nici pe Orwell şi nici Soljeniţân nu a fost crezut iniţial. Europenii nu pot concepe proporţiile minciunii ruseşti.

Istrati a fost una dintre figurile exemplare ale comunismului european. Alături de mai cunoscuţii Malraux, Hemingway, Orwell, Barbusse, Romain Rolland, Gorki, aceşti „idioţi utili”, cum spunea Lenin, şi cine mai stie câţi, cu sutele, toată intelectualitatea europeană era îndrăgostită de URSS. Dupa apariţia „Spovedaniei….” Istrati este înfierat de presa franceză, acuzat, făcut în fel şi chip, numit până şi fascist, de unde, pâna cu puţin timp în urmă fusese un colos al luptei intelectuale în beneficiul sovietelor. Henri Barbusse anunţă într-un articol că Istrati este agent al Siguranţei, persecutor al muncitorimii române. Genul de aberatie inimoasă, sinceră, aşa cum poţi găsi şi astăzi în amalgamul de prostii menite să ne îmblânzească figura conducătorilor Rusiei.


(sursa: http://adevarul.ro/news/politica/spoved ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false; )

mi-am permis sa fac doua sublinieri in text fiindca mi s-a parut, cumva, ca "invinsul" nu si-a ales titlul la intimplare. Iar reactiile unora, de aici, imi confirma treaba asta.

Mi s-a parut cumva ciudat sa vad ca (unii) pleaca dela prezumtia de vinovatie, anume ca omul minte si e anti-audiofilie. Insa, recitind, am inteles de ce: a indraznit sa atace "cablurile" si instalatiile, in general, ba mai mult, ironia cu uleiul de rechin (care face sunetul mai fluid) a pus capac. Deci, da, trebuie infierat si ars pe rug. Desi el zice, pasnic, ca nu are nimic impotriva celor care inca mai cred ca asta e drumul.
El a zis ca drumul asta nu duce nicaieri (pentru ca nu are o tinta definita), deci nu mai vrea sa mearga pe el, altii raspund aici ca drumul e important, drumul e scopul. Evident ca drumul e important, mai ales cind nu ai cum sa-ti defineti tinta. Daca n-ai o tinta, ce-ti mai ramane altceva decat drumul in sine. Iar ca si viata ar fi la fel, aici ar fi mult de discutat, insa mie imi pare sincer rau de cei pentru care punctual final al vietii e (decat :) )moartea, sau de cei pentru care viata e scop in sine.

Fiindca tot s-au facut analogii, pentru mine mai degraba omul a ajuns la concluzia similara din domeniul foto cum ca "aparatul nu conteaza". Pentru el muzica e cea care conteaza si nu instalatia, in timp ce pentru cei ancorati in domeniul audiofiliei (desi ei sustin contrariul) aparatul primeaza. Eu personal am simtit fiori pe sira spinarii ascultand, de exemplu, Tord Gustavsen cu doapele dela ipod in urechi. Asa e, recunosc! Si totusi "muncesc" din greu si pe terenul audiofiliei, pina cand o sa ajung si eu la concluzia "invinsului", eventual.

Insa partea mai putin placuta a fost sa constat ca, dupa cateva posturi de tatonare, s-a trecut la bashcalia directa si fara perdea, specifica, dealtfel, spatiului mioritic. Deci e permisa, atata timp cat nu lezeaza pe anumiti membri ai forumului (bashcalie pe care am mai vazut-o facuta si vis-à-vis de posturile altor membrii de-aici, viobio si oake imi vin acum in minte). Astfel ca nu pot sa nu-mi amintesc de "razboiul" (impotriva) lui PolyGram de acum o luna si ceva. Si, in general, e chiar kool sa faci misto de cineva care oricum nu-ti poate raspunde.

Mie mi-a oferit raspunsuri sau confirmari articolul/spovedania citat/a, asa ca merci frumos domnule biosecurit.

porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: Spovedania unui invins

Post by porto »

Catacore ai pornit bine ( parerea mea ) dar pe parcurs ai tras niste concluzii cu care eu nu sunt de acord si,,,printre altele te-ai legat de cabluri cum ca ar fi ceva ulei de sarpe...ei eu iti spun cu mana pe inima ca nu e adevarat si numai daca nu ai urechi bune sau nu ai trecut de un anumit prag nu ai cum sa nu-ti dai seama ca ... anume... cablurile au o foarte mare importanta si sunt ca un acord fin in tot acest lant audio fara de care sunetul la care vrem sa ajungem nu ar putea sa existe...cablurile corecteaza ceva de finete...adica ai ajuns la postul pe care il doresti dar nu e exact ceea ce doresti si mai trebuiesc niste mici corectii ca sa fii multumit.
Sunetul e foarte pervers si este influentat de foarte multe variabile...ca de pilda la mine in Montreal s-a construit o sala de vis pentru concertele sinfonice si nu numai

http://www.osm.ca" onclick="window.open(this.href);return false;

...totul aici a fost construit din experienta ce s-a acumulat de-a lungul anilor in materie de sali de concert( 280 "melioane de verzishori" )...si s-a ajuns la o concluzie ca nu se poate face o sala foarte buna ,daca dupa ce va fi gata sala , nu va exista un mod de a face mici modificari in ceea ce priveste acustica...si aceste mici modificari nu s-au terminat nici dupa trei ani de la terminarea salii...si asta pentruca nu exista un sunet perfect din prima ci trebuie facute corectii....revenind la sistemul nostru aceste mici modificari , printre altele , o reprezinta cablurile...dar repet cu insistenta pentru a fi inteles ...trebuie trecut un anumit prag ca sa iti poti da seama de nevoia acestor mici modificari.
Revenind la subiectul discutat tin sa fiu deacord cu multi din cei care au facut comentarii pe marginea lui si nu vreau sa il judec aspru pe cel ce "a fost invins de sistem " pentru ca pana la urma el este un "frate de suferinta" care a dorit sunetul cat mai aproape de cel din salile BUNE de concert dar a vrut poate prea mult si deaceea nu a reusit. Eu cred ca nu se poate obtine un sunet ca cel real NICIODATA dar mereu vom tinde spre asta si asta este crucea noastra si o vom purta-o, poate , toata viata.
Suntem atat de putini si e mare , repet mare pacat , sa ne "ciupim" intre noi.
Toate cunostintele mele nu inteleg ceea ce vreau eu de la sunet( de pilda ...ha ha ha !!!! )
In ceea ce ne priveste noi suntem atat de putini si trebuie sa profitam de experienta tuturora celor ca noi....ceea ce a povestit "omul cu pricina " eu zic ca trebuie luata ca o experienta si fiecare sa traga concluziile sale si drumul sau visavis de cele spuse.

User avatar
Philalenthes
Posts: 87
Joined: 28 Jan 2009, 07:59
Location: Constanta

Re: Spovedania unui invins

Post by Philalenthes »

Porto ai grait adevar
"Acționează în așa fel încât maxima acțiunilor tale să poată fi impusă ca lege universală"

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: Spovedania unui invins

Post by doru »

catacore wrote: Mi s-a parut cumva ciudat sa vad ca (unii) pleaca dela prezumtia de vinovatie, anume ca omul minte si e anti-audiofilie....Deci, da, trebuie infierat si ars pe rug...
Insa partea mai putin placuta a fost sa constat ca, dupa cateva posturi de tatonare, s-a trecut la bashcalia directa si fara perdea, specifica, dealtfel, spatiului mioritic. Deci e permisa, atata timp cat nu lezeaza pe anumiti membri ai forumului (bashcalie pe care am mai vazut-o facuta si vis-à-vis de posturile altor membrii de-aici, viobio si oake imi vin acum in minte). Astfel ca nu pot sa nu-mi amintesc de "razboiul" (impotriva) lui PolyGram de acum o luna si ceva. Si, in general, e chiar kool sa faci misto de cineva care oricum nu-ti poate raspunde.
Eu nu am pornit de la nicio prezumtie, am zis ca textul cu pricina nu mi se pare spovedania unui invins ci, in fapt, o pledoarie anti-audiofilie si am adus in acest sens si argumentele care mie mi s-au parut relevante. Pe marginea lor putem discuta, fiecare are propriile pareri, asta nu insemana ca trebuie sa ne luam la bataie sau sa ne jignim.
Nu am zis ca omul minte sau ca are ceva cu audiofilii (ca persoane), nu l-am acuzat. E cazul omului care s-a lasat de fumat dar, normal, nu are nimic cu fumatorii (daca nu fumeaza in nasul sau), fiecare fumeaza pe sanatatea lui. Nu (cred) am facut bascalie la adresa autorului textului, nici nu-l cunosc, nu mi-as permite (da exemple unde am facut eu bascalie si retractez imediat). Am si mentionat ca, cel mai bine si interesant ar fi fost ca insusi autorul textului sa raspunda si sa ne argumenteze parerile sale.
Daca consideri ca cineva a facut bascalie si acest lucru te deranjeaza, spune-o direct, nominalizeaza, nu generaliza. Asa mi se pare corect.
Iar daca exista mai multe pareri diferite de a ta, nu inseamna automat ca trebuie sa te consideri “bagat la mijloc”, sau o victima. Daca adevarul este de partea ta, acest lucru va iesi pana la urma la iveala. A raspunde insa cu marlanii cand nu mai ai argumente (de genul celor pe care mi le-a adresat mie PolyGram, pe care l-ai amintit ca fiind “victima” razboiului dus impotriva sa de momolo si “apologetii” sai "latratori") te descalifica singur in opinia mea.
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: Spovedania unui invins

Post by catacore »

porto wrote:Catacore ai pornit bine ( parerea mea ) dar pe parcurs ai tras niste concluzii cu care eu nu sunt de acord si,,,printre altele te-ai legat de cabluri cum ca ar fi ceva ulei de sarpe...ei eu iti spun cu mana pe inima ca nu e adevarat si numai daca nu ai urechi bune sau nu ai trecut de un anumit prag nu ai cum sa nu-ti dai seama ca ... anume... cablurile au o foarte mare importanta si sunt ca un acord fin in tot acest lant audio fara de care sunetul la care vrem sa ajungem nu ar putea sa existe...cablurile corecteaza ceva de finete...adica ai ajuns la postul pe care il doresti dar nu e exact ceea ce doresti si mai trebuiesc niste mici corectii ca sa fii multumit.
Sunetul e foarte pervers si este influentat de foarte multe variabile...ca de pilda la mine in Montreal s-a construit o sala de vis pentru concertele sinfonice si nu numai

http://www.osm.ca" onclick="window.open(this.href);return false;

...totul aici a fost construit din experienta ce s-a acumulat de-a lungul anilor in materie de sali de concert( 280 "melioane de verzishori" )...si s-a ajuns la o concluzie ca nu se poate face o sala foarte buna ,daca dupa ce va fi gata sala , nu va exista un mod de a face mici modificari in ceea ce priveste acustica...si aceste mici modificari nu s-au terminat nici dupa trei ani de la terminarea salii...si asta pentruca nu exista un sunet perfect din prima ci trebuie facute corectii....revenind la sistemul nostru aceste mici modificari , printre altele , o reprezinta cablurile...dar repet cu insistenta pentru a fi inteles ...trebuie trecut un anumit prag ca sa iti poti da seama de nevoia acestor mici modificari.
Revenind la subiectul discutat tin sa fiu deacord cu multi din cei care au facut comentarii pe marginea lui si nu vreau sa il judec aspru pe cel ce "a fost invins de sistem " pentru ca pana la urma el este un "frate de suferinta" care a dorit sunetul cat mai aproape de cel din salile BUNE de concert dar a vrut poate prea mult si deaceea nu a reusit. Eu cred ca nu se poate obtine un sunet ca cel real NICIODATA dar mereu vom tinde spre asta si asta este crucea noastra si o vom purta-o, poate , toata viata.
Suntem atat de putini si e mare , repet mare pacat , sa ne "ciupim" intre noi.
Toate cunostintele mele nu inteleg ceea ce vreau eu de la sunet( de pilda ...ha ha ha !!!! )
In ceea ce ne priveste noi suntem atat de putini si trebuie sa profitam de experienta tuturora celor ca noi....ceea ce a povestit "omul cu pricina " eu zic ca trebuie luata ca o experienta si fiecare sa traga concluziile sale si drumul sau visavis de cele spuse.
m-ai inteles gresit, porto. Eu nu sunt impotriva cablurilor, am bagat in cabluri mai multi bani decat in statie, sau in CD player, sau in boxe (luate individual), cred ca in sistemul meu cablurile au costat peste 25-30% din valoarea intregului sistem. Mi-am chiar pus problema daca nu am exagerat cu investitia in cabluri. Si am facut investitia asta tocmai fiindca am auzit, foarte clar, diferentele. Eu doar semnalam ce a zis "invinsul", insa nu inseamna ca-l si aprobam neaparat.

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: Spovedania unui invins

Post by catacore »

nu mai reusesc sa editez vechiul mesaj.
@porto
Stii ce zicea celebrul dirijor, in filmul documentar "Gradina lui Celibidache"? Ca sistemele de inregistrare/redare nu surprind nici macar 60% din ceea ce se intampla intr-o sala de concert, in timpul unui concert. Pai daca asta e adevarat, probabil ca ajungi sa-ti pui problema cat merita sa investesti intr-un sistem audio. Cred ca maestrul s-ar amuza copios sa citeasca discutiile gen vinil vs. cd vs. flac. Deci tinta audiofiliei, e pe cat de alunecoasa si ambigua, pe atat de indepartata. Probabil ca "invinsul" si-a dat seama de treburile astea si a zis stop! Insa asta nu ne impiedica pe noi sa ne vedem, in continuare, de audiofilia noastra. Singura problema/frica e ca s-ar putea sa ajungem, candva, la concluzia lui.

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: Spovedania unui invins

Post by catacore »

doru wrote:
Eu nu am pornit de la nicio prezumtie, am zis ca textul cu pricina nu mi se pare spovedania unui invins ci, in fapt, o pledoarie anti-audiofilie si am adus in acest sens si argumentele care mie mi s-au parut relevante. Pe marginea lor putem discuta, fiecare are propriile pareri, asta nu insemana ca trebuie sa ne luam la bataie sau sa ne jignim.
Nu am zis ca omul minte sau ca are ceva cu audiofilii (ca persoane), nu l-am acuzat. E cazul omului care s-a lasat de fumat dar, normal, nu are nimic cu fumatorii (daca nu fumeaza in nasul sau), fiecare fumeaza pe sanatatea lui. Nu (cred) am facut bascalie la adresa autorului textului, nici nu-l cunosc, nu mi-as permite (da exemple unde am facut eu bascalie si retractez imediat). Am si mentionat ca, cel mai bine si interesant ar fi fost ca insusi autorul textului sa raspunda si sa ne argumenteze parerile sale.
Daca consideri ca cineva a facut bascalie si acest lucru te deranjeaza, spune-o direct, nominalizeaza, nu generaliza. Asa mi se pare corect.
Iar daca exista mai multe pareri diferite de a ta, nu inseamna automat ca trebuie sa te consideri “bagat la mijloc”, sau o victima. Daca adevarul este de partea ta, acest lucru va iesi pana la urma la iveala. A raspunde insa cu marlanii cand nu mai ai argumente (de genul celor pe care mi le-a adresat mie PolyGram, pe care l-ai amintit ca fiind “victima” razboiului dus impotriva sa de momolo si “apologetii” sai "latratori") te descalifica singur in opinia mea.
pai daca omul i-a zis, clar, "spovedanie" si tu zici ca-i pledoarie impotriva..., asta nu inseamna ca, in opinia ta, el minte? Parerea ta este ca el face o pledoarie impotriva audiofiliei, si-i zice spovedanie. Ce-i asa de greu de inteles? Pentru tine, el minte.

am amintit de razboiul lui PolyGram (ma rog, de fapt a fost inabusirea unei rascoale), insa n-am zis daca il aprob sau nu. Tu ai gasit treaba asta ca fiind o marlanie din partea mea, presupunind ca eu am aprobat limbajul si iesirile lui PolyGram. Pe ce te bazezi? Imi pare ca ai niste idei preconcepute pe baza carora uiti ce citesti si faci direct "interpretari" ale textului, apoi tragi concluzii. Eu zic s-o lasi mai moale. Probabil tot pe baza unor asemenea interpretari ai tras si concluzia ca textul citat e o pledoarie si nu o spovedanie. Fiindca ti-a atacat hobby-ul.

Insa abia acum ti-am vazut motto-ul. Rezulta de acolo ca audiofilia e un scop in sine, iar muzica doar un instrument pe calea asta. Asa cum zicea si invinsul: am ajuns sa nu mai ascult muzica, ascult sisteme. Trist.

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: Spovedania unui invins

Post by doru »

catacore wrote: Eu zic s-o lasi mai moale.
Serios? De ce, o iei si tu pe urmele lui PolyGram? :)

P.S. Citeste cu mai multa atentie inainte de a face niste aprecieri superficiale. Autorul textului l-a intitulat “Cum am ramas fara statie”, “spovedanie” a fost interpretarea data de cel care a deschis topic-ul si care nu este aceeasi persoana cu autorul textului citat. Am si mentionat ca eu, personal, consider ca titlul ales de initiatorul topicului nu reflecta ideile expuse in textul citat, nu mi se pare ca avem de-a face cu o “spovedanie” si nici cu vreun invins.
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Spovedania unui invins

Post by momolo »

doru wrote:Serios? De ce, o iei si tu pe urmele lui PolyGram?
a luat-o deja.
Userul catacore a mai luat o pauza de o luna. Poate in timpul asta isi face timp sa citeasca regulamentul (pentru care nu e nevoie sa fie logat) si sa inteleaga care sunt regulile pe acest forum.
Genul asta de postaci (conflictuali si cu standarde morale scazute) nu-s bine veniti intr-o comunitate civilizata.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Philalenthes
Posts: 87
Joined: 28 Jan 2009, 07:59
Location: Constanta

Re: Spovedania unui invins

Post by Philalenthes »

Ce nu pot eu sa pricem, dar absolut deloc, sunt urmatoarele chestiuni: 1) de ce se face bascalie, de ce sunt tavaliti unii useri/; 2 ) de ce atatea conflicte de orgolii?
Comunitatea este mica, toti cei de aici sunt interesati de domeniul audio si iubesc muzica, daca asa este, atunci sunt niste oameni elevati, iar oamenii elevati nu ar trebui sa se ia la harta fara motiv, sau din aproape nimic.
spovedania de la care s-a plecat este cat se poate de interesanta, daca am fi sinceri cu noi am recunoaste ca o buna parte din nelinistile, indoielile si regretele omului le-am simtit/gandit si noi.
"Acționează în așa fel încât maxima acțiunilor tale să poată fi impusă ca lege universală"

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Spovedania unui invins

Post by momolo »

Philalenthes wrote:Comunitatea este mica, toti cei de aici sunt interesati de domeniul audio si iubesc muzica, daca asa este, atunci sunt niste oameni elevati, iar oamenii elevati nu ar trebui sa se ia la harta fara motiv, sau din aproape nimic.
Gresit. Nu este asa si e cazul intregii societati (r)romanesti. Lumea e amestecata, nu e asezata ca in tarile normale. Printre noi sunt prea multi oameni lipsiti de educatie elementara, cu standarde morale foarte scazute. Exemplu, in momentul cand in aceasta mica comunitate cineva insulta (grav si in scris) pe altcineva printr-un limbaj specific mai degraba la mahalaua tiganeasca, se gasesc destui care considera ca asta nu e o problema! Si cum stim, in Romania nu conteaza studiile, diplomele, asazisa pregatire, se gasesc marlani, badarani, mitocani "deghizati" in toate categoriile sociale.

Pe de alta parte nu toti sunt interesati de domeniul audio. Cel putin nu sunt interesati la fel sau din aceleasi puncte de vedere. Unii sunt interesati doar sa vanda ceva (servicii sau produse), altii sunt interesati sa se defuleze pe internet (probabil nu se simt bine in viata reala), unii pur si simplu sunt atrasi de cel mai mare nivel propriu de incompetenta (nu de putine ori observ oameni care se duc exact catre domenii unde au cel mai putin talent si competenta). Multi sunt manati doar de un orgoliu prostesc, de a demonstra ca o au mai lunga, ca sunt cei mai tari din parcare, cei mai cei, etc. Unii isi cauta gasca/comunitatea in care sa ocupe o pozitie de top (sa parvina chiar si numai virtual..... ce jalnic!), probabil manati de sentimentul de frustrare pentru ca in viata reala nu-i baga nimeni in seama.

Internetul este mediul cel mai proprice de a te da ceea ce nu esti, e ca un joc pentru copilasii prostuti, la adapostul anonimatului poti sa pari ceea ce nu esti dar visezi sa devi (neavand nici o sansa in viata reala). Daca amestecam asta cu lipsa educatiei elementara (cei 7 ani de acasa) si chiar lipsa unui nivel minim de inteligenta (si bun simt natural), atunci se produce tigania care se petrece atat de des pe forumurile (r)romanesti.

Pentru asta am scris in regulament ca discutiile trebuie sa fie agreabile, nimeni nu trebuie sa creeze tensiune si conflict. Aici mai trebuie sa precizez ceva - exista o mare diferenta intre polemica (umor) si agresiune conflictuala. Una este actiunea de a satiriza (cu umor si pastrand o limita) si alta este actiunea de a te contrazice pana in panzele albe ajungand chiar si la insultarea adversarului. Limita nu poate fi definitia de nici un regulament sau lege scrisa, ea este invizibila si e definita prin auto-cenzura si prin nivelul nostru de inteligenta, educatie, bun simt. Aici intervine rolul comunitatii pentru ca exista acel mare proverb, cine se aseamana se aduna.

Problema este ce facem ?! Ii toleram pe toti deviatii, anormalii, conflictualii si mai ales pe mitocani ?! Asta in numele democratiei ?! (evident, prost inteleasa!). Exista si mitocani (badarani, "tzarani", marlani) care nu folosesc cuvinte injurioase si astfel nu-i poti condamna in litera legii. Mitocania se poate manifesta si fara folosirea de cuvinte interzise.

De exemplu, aici este un forum audio unde se presupune ca activeaza oameni cu pasiune si oarece experienta in domeniu. Nu neaparat numai audiofili "puri". Ei bine, in domeniul asta (desi nu stiu daca "domeniu" e un termen pe deplin corect) exista anumite realitati percepute simplu de catre oricine e pasionat, sunt chestiuni ca un fel de "abc". Dau exemplu celebru subiect, cablurile. Pentru orice om cat de cat alfabetizat in domeniu este evident ca orice cablu schimba sunetul, se aude lucrul asta chiar si pe scule audio modeste (pentru cine vrea sa incerce si sa afle). A intra in aceasta comunitate (oricare, nu numai asta) sa contesti un adevar simplu, bazic, banal si stiut de oricine, este pur si simplu o mitocanie si asa cum ti-ai cauta-o cu lumanarea unde nu ai nici o chemare. E ca si cum ai intra in clubul iubitorilor de cai si ai striga (unii o fac extrem de ostentativ) ca esti mancator de salam de cal si propui sa ducem toti caii la abator pentru a fi inlocuiti cu motociclete (pe care le iubesti). Asta e si pura tampenie dar si mitocanie, lipsa de educatie elementara. Pentru ca omul educat si civilizat nu e cel care le stie pe toate, ci acela care-si cunoaste limitele si stie ca poate face si zice orice atata vreme cat nu-i deranjeaza pe ceilalti. Este stupid sa intri intr-o comunitate care graviteaza in jurul unor idei si principii de baza, elementare (ca o coloana vertebrala) si dupa aia sa demolezi cu barosul tot acest fundament. E ca si cum ai intra in clubul musulmanilor si ai indemna la consumul de carne de porc! Normal ca aia iti iau jugulara!

Problema a fost intotdeauna unde se termina liberul drept la cuvant si de unde incepe defapt abuzul si provocarea. Concluzia la care am ajuns este ca in societatea romaneasca (mai ales), nu se poate decat cu biciul. Exista prea multi mitocani si deviati (anormali) in toate sensurile; astia nu inteleg daca le bati obrazul sau le faci observatie verbala; inteleg doar cand ii pisca biciul pe spinare, doar de frica (de aceea strada in Romania arata cum arata, pentru ca nu mai exista autoritate sa-i plezneasca pe mitocani).

Suntem mult prea facuti praf dupa 50 de ani de nebunie colectiva venita din pacate si dupa o traditie nu tocmai onorabila (stim ce a scris Caragiale!).

Ori asa cum stim din viata reala, mitocanul este cel mai vocal, cel mai prezent, daca l-ai primit si il tolerezi, va pune stapanire pe teritoriu si curand vin si ceilalti mitocani (cine se aseamana se aduna) iar intr-o zi, tu om cumsecade si civilizat (considerat "prost, tantalau, bleg" pentru ca ai bun simt) vei fi dat afara de la tine din casa.

Este acea analogie pe care am facut-o si alte dati cu primirea tiganilor pe scara blocului. Oricine stie ce pateste o locuinta colectiva daca inauntru se infiltreaza o familie de tigani. Ii poti opri de la inceput, de cum au pus piciorul pe prag sau poti astepta pana e prea tarziu, deoarece intr-o zi te vor evacua ei (din propria casa).

Insa, asa cum am scris, mitocanie nu este numai pe forumuri, este si o vedem si pe strada, peste tot. Asta e societatea romaneasca, amestecata, borhotind, fara un sistem de valori asumat la modul general si asezat.

Asa ca problema e simpla - prostul nu stie ca e prost .... deoarece daca ar sti, nu ar mai fi prost. Mitocanul nu isi da seama ca e mitocan, este ca nespalatul care pute, toata lumea fuge din jurul lui, numai el e obisnuit cu duhoarea personala.

Ori toleranta a fost incercata pe alte forumuri in trecut (in numele unei democratii prost intelese) si s-a ales praful de toate. Anumite personaje trebuie pur si simplu eliminate. Ce sa te mai tocmesti cu un mitocan, un bou care nu intelege chestiuni elementare ?! Cum zicea si bunica, fereste de omul fara cei 7 ani de acasa, nu e bun de nimic si nu mai ai ce face cu el!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: Spovedania unui invins

Post by doru »

Pana la urma asa e, e bine din cand in cand sa ne mai spovedim, sa ne spalam de pacate, sa putem sa mai facem altele. Asa ca, pentru a ne mai descreti fruntile, va impartasesc propria spovedanie.
Ceea ce urmeaza este un pamflet ce poate parea chiar bashcalie pentru unii, dar nu trebuie tratat ca atare:

Titlu: Spovedania audiofilului invingator

In nemernicia mea, de audiofil pacatos, recunosc ca am cheltuit de-a lungul timpului cu mare risipa banii (mai putini, mai multi, cat au fost), pe scule si aparate fara niciun folos, pe cabluri, sarme, ace brice si carice, cu care am umplut debaralele, in loc sa depozitez acolo cartofi si ceapa, ca orice om normal la cap si bun gospodar.
Si pentru ce? Credeti cumva ca ascult muzica? Nici vorba!
Ce nevoie am sa ascult muzica, e prea banal, pentru asta exista televizorul din bucatarie sau casetofonul din masina. Nu fratilor, ascult aparatele, ascult cablurile, ascult cum canta fagul din suportii de lemn, caci da, pentru cine nu stie, asta e culmea audiofiliei!
Ma si minunez cum de s-a adunat in acest timp aproape o biblioteca de CD-uri. Cu muzica, culmea. Ptiu, stai ca mai sunt si viniluri, cam prafuite ce-i drept (or merge oare la casetofonul mp3 din masina?).Acum, iata, facand inventarul pentru spovedanie, nici nu stiu pe ce am cheltuit mai mult, pe scule sau pe muzica? Mare dilema!
Pai, la ce-mi trebuiau mie atatea CD-uri si viniluri (ca benzile si casetele le-am aruncat de mult sau le-am facut batator de muste)? Nu-mi era de ajuns un singur CD cu semnale si frecvente de test?
Atentie dar, tineri si neexperimentati audiofili, nu aruncati banii pe muzica! Un CD bun de test (eventual din ala aurit) e tot ce va trebuie ca sa va ascultati aparatele.

Dar gata, eu am terminat cu audiofilia, am vandut tot. Seara, fug in masina si dau drumul la CD/mp3/USB. Scap si de nevasta, mi-am gasit linistea, ce mai... Imi mai amintesc cateodata ce bun era Oltcit-ul ala vechi care avea casetofon, se mai prindea banda, mai scartiia caseta, dar ce sunet, curat analogic!
Cand m-oi plictisi si de masina… Am pastrat special un cablu frumos de la Accuphase, 2m, destul de lung. Mov. Balansat. Numai bun de …. terminat cu audiofilia. Definitiv!

Stop, si de la capat!
:D

Veniti si va spovediti, mai e loc! :D
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

User avatar
Philalenthes
Posts: 87
Joined: 28 Jan 2009, 07:59
Location: Constanta

Re: Spovedania unui invins

Post by Philalenthes »

"Am pastrat special un cablu frumos de la Accuphase, 2m, destul de lung. Mov. Balansat. Numai bun de …. terminat cu audiofilia. Definitiv!"
Termini cu viata in stil audiofil sau cum se sinucide un audiofil (se spanzura cu un cablu Accuphase, sau in orice caz unul foarte scump) :D
M-ai facut sa rad.
"Acționează în așa fel încât maxima acțiunilor tale să poată fi impusă ca lege universală"

Post Reply