BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Dupa unele sondaje (daca e sa le credem) in mare parte bucurestenii il apreciaza pe marele primar Oparescu (si nici nu par deranjati ca sunt condusi de gangsteri). Astfel, in mod democratic, bucurestenii au orasul pe care-l merita (adica o cocina, o groapa de gunoi, cea mai mizera si de lumea a treia capitala a unei tari din UE, practic ultima in toate cele).
Daca dati o tura (neaparat pe jos, nu din masina!) in zona centrala veti admira gropile, mizeria, paragina si mizeria obiectelor stradale (puneti mana pe o banca publica! :D ), aspectul de Pakistan al pravaliilor si cladirilor, haosul, delasarea, locuri care par uitate de lume, hoarde de cersetori agresivi care ataca in jurul covrigariilor pentru doi lei ceruti insistent, murdaria teribila, masini catarate in cele mai teribile locuri. Bucurestiul luat la comparatie cu orice capitala europeana a oricarei tari din UE (noroc de Sofia din Bulgaria!...Ce ne faceam daca nu era Bulgaria, eram chiar ultimii!) este un loc dezolant unde strada iti transmite mesajul paraginii, indiferentei autoritatilor (inexistente) si a cetatenilor (cu zero simt civic). Mai ales in conditii de caldura vara se simte (si se miroase) lumea a treia in acest oras. Iar pe strazi circula cei mai isterici, agresivi, cei mai cocalari soferi din lume. Ca pieton nu faci zece pasi fara sa auzi claxoane isterice si fara sa vezi agresiuni in trafic. Chiar si pietonii au un comportament agresiv si ostil celor din jur, fiecare trece pe unde vrea, sta sa se scarpine in cur in capul scarilor sau in cele mai stramte spatii de trecere obstructionand pe toata lumea fara nici o pasare. Aspectul este de gloata mizera si haotica colcaind pe strazi infecte marginite de cladiri in ruina. Apropos de asta, stiu strazi centrale unde poti sa mori cand cad bucati din cladiri, mai ales din balcoane si console vechi. Lucrul asta se intampla mai ales cand ploua, aviz celor care vor sa ramana cu capul intreg!
Spectacolul parcarii masinilor frizeaza numai imagini din Africa centrala sau Orientul Mijlociu. Autoritatile reprezentate de organele Militei (pe care scrie dintr-o eroare cuvantul "politie" desi acestia sunt imbracati precum portarii de la weceurile publice din vest) sunt complet impasibile la orice, mai ales la triburile de negriciosi care infesteaza mai ales zona centrala. Bucurestiul este orasul unde nimic nu se rezolva, un fel de buda in care iti faci nevoile unde de apuca. Mai ales ca trotuarele sunt pline de rahati de caine si chiar de om (de la tigani - nu de putine ori vad tiganci cu fuste largi care isi fac nevoile direct in strada, unde le apuca).
Evident, spectacolul asta nu poate fi perceput de la geamul limuzinei cu aer conditionat. Asta e si caracteristica lumii a treia, conducatorii sunt izolati de gloata, de popor.
Un oarecare exemplu de azi - vazui pe strada un motor Harley Davidson ultimul model, rosu. Era calarit de un burtos in tricou si fara casca. In spate era agatata o femeie la fel de burtoasa si la fel de fara casca. Defilau paraind pe un bulevard central si la un moment dat trec agale pe langa un echipaj de Militie (adica masina de Militie cu doi militieni). Astia mergeau si ei agale. Insa nici unul din ei nu l-a oprit pe burtosul motocicilist sa-l intrebe de ce nu are casca in cap el si pasagera ?! Si-au vazut fiecare de drum.
Un jeg de oras dupa chipul si asemanarea majoritarilor care voteaza periodic gagsteri.
Asa ca, ce sa mai pretindem fineturi ca de exemplu salvarea cladirilor istorice?! Daca pana si bietii pomi se taie in voie (se numeste toaletare - stiu destui care au fost toaletati complet sambata la 7 dimineata pentru ca faceau umbra degeaba de vreo suta de ani).
Un oras in care parcurile (mult prea putine - suntem pe ultimele locuri in UE la spatii verzi) sunt transformate in zone imobiliare.
Un oras unde centrul este mai murdar si mai tiganizat decat cartierele marginase construite de comunisti.
Un oras unde se intampla frecvent accidente auto soldate cu morti.
Un oras unde harburile care aduna gunoiul sau se ocupa de spatiile verzi (locuri de unde gangsterii dreneaza milioane de euroi din bugetul orasului) dimineata la 9-10 cand lumea merge la lucru ( ca sa blocheze traficul) si nu noaptea asa cum e in toate orasele civilizate.
Un oras unde se sparge si se toarna plombe tot in timpul programului de lucru, special pentru blocarea traficului la orele cele mai aglomerate.
Un oras unde dupa spargerea drumului este lasata groapa cateva luni pana apare si Dorel sa toarne plomba (sub forma de groapa sau damb).
Un oras unde becurile de la semafor stau arse minim 4 luni fara sa-i pese nimanui.
Un oras unde scarile rulante publice nu merg niciodata (de exemplu Pasajul Universitatii, loc de unde gangsterii au drenat milioane de euro)
Un oras unde vezi betivii cu sticlele stand pe trotoare la carciuma adhoc, printre propriile dejectii, gunoaie, masini abandonate, discuta tare de footbal sau politica ascultand manele dintr-o masina plina de cruci si icoane agatate de oglinda.
Un oras unde toti isi baga organul sau si-l scoate sa se pise pe garduri fix unde le vine. Oricum nu sunt weceuri publice iar alea care sunt, mai bine pastrezi distanta!
O infectie, un canal de scorsori al Romaniei populat cu melteni prosti si imputiti.
Strada, orasul sunt oglinda sufletului si mintii locuitorilor. Iar uratenia acestui oras frizeaza absurdul. Totul completat cu cel mai poluat aer dintr-o capitala UE.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Alina Mungiu-Pippidi: Bucureşteni, deşteptarea! Afară cu toţi primarii corupţi din Capitală şi partidele care îi susţin!

Orașul nostru cel niciodată adormit, care părea așa de intim pe timpul Pieței Universității, și așa de monstruos dilatat și fără frontiere la orice oră de trafic de vârf, tocmai a primit o șansă neașteptată.

Edilul său de vârf s-a dovedit a fi un imbecil atât de mare încât, după ce am citit toți cât costă aprobarea unui sens giratoriu iar eu am publicat pe larg alocările de infrastructură publică afirmând că se ia zece la sută din toate contractele cu dedicație (am trimis o lungă listă la DNA) a continuat să ia parandărătul până în ultima zi.

Presa nu are a se felicita, o cumpărase aproape pe toată. Era greu de obținut de pe piață orice articol contra lui Chiliman sau Oprescu, oricâte informații, date și argumente le-ai fi prezentat. Încerc de un an.

Ca atare, se luptau cu el doar oameni ca Nicușor Dan, ocazional sprijiniți de unii sau alții din noi. Tocmai mai semnasem încă o plângere penală contra lui, din acelea pe care procuratura de la 1 le face planoare care nu mai aterizează niciodată.

Păcatul lui Oprescu nu e doar că lua zece la sută din toate contractele ce dedicație, ci că manageriza, într-o complicitate cvasigenerală, un oraș al cărui venit este peste media regiunilor europene cu rezultatul că serviciile publice erau în faliment, centura nu se materializa și surplusul se făcuse datorie publică. Din cauza presei complezente, domnea o toleranță generală la adresa lui. La rarele consultări organizate de primărie pe urbanism se duceau doar Nicușor Dan, Roxana Wring, soțul meu (Andrei Pippidi) și maxim încă două persoane. Ce să îi mai consulți pe bucureșteni, o populație din ce în ce mai migratoare, care locuiește în Ilfov, Prahova și Dâmbovița, și în București doar prestează pentru bani, dar nu trăiește în vreun sens comunitar? Cu mici excepții, care au reușit, pe cartiere, să mai salveze câte un copac. Dar greu: Poliția Sector 1 tocmai tăia un tei superb pe Lascăr Catargiu cu ajutorul unei bande cvasiorganizate de romi care sigur nu plătește ceva la fisc – asta în ziua când plecam eu în California peste vară. E greu să păstrezi ordinea într-un oraș sau o țară în care autoritatea e prima care e deasupra legii.

E numai o chestiune de timp sau de șansă ca alți primari, din aceia ale căror case la Snagov sau pe malul lacului Como le-am văzut cu toții, să îl urmeze pe dl. Oprescu. Problema e că partidele care au susținut pe acești oameni – pe Vanghelie (PSD), Chiliman (PNL, PDL), ce să mai zic de ceilalți – tac mâlc și ei nu demisionează. Oprescu, pe hârtie măcar, era independent și perpetuu amenințare la președinție din partea taberei securitatea veche. Că și asta e pe generații. Mai soft, primarul Onțanu, fierar betonist la bază, e din doctorii în securitate de care vorbeam săptămâna trecută, ăia făcuți după 1990.

O altă generație de culegători de parandărăt e pregătită să le ia locul, completă cu studiile la universități particulare sau SRI în dotare. Inclusiv la liberali.

E cam timpul să spunem nu, tovarăși. Haidem în stradă să cerem demisia celor implicați și să facem un Contract de Bună Guvernare cu Bucureștiul, acest oraș prosper european cu o administrație de Lumea a Treia. Avem un mic nucleu în jurul lui Nicușor Dan și a celor zece la sută care l-au votat data trecută. Ne trebuie o altă clasă politică pentru București, care să dea exemplul țării întregi, care are mai puține avantaje. Nu trebuie să ne mai trezim doar în turul doi, ca anul trecut (mulțumesc tuturor), și doar la vot, trebuie să începem de la ce nu am făcut anul trecut și vedem acum că nu a fost bine, un control al publicului în procesul de selecție al candidatului și oamenilor săi.

În București avem partide alternative, Salvați Bucureștiul și M10. Oameni competenți și dedicați să căutăm, mai mult de unul, și hai să ne adunăm în stradă ca să plece primarii inculpați – altfel intrăm într-o fază nouă, a primarilor dovediți penali dar în funcție.

Cu zece la sută din comisionul încasat pe București se termina centura într-un an – stați cu ochii pe România Curată și o să vă arătăm cifrele.

Haidem!
http://www.romaniacurata.ro/bucuresteni ... ii-sustin/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by remoteviewer1 »

momolo se cunoaste ca ai fost prin Centru' kakapitalei in ultima vreme...ai descris-o perfect! Aia e! Dar cine are Premar don' doctor? Adica pui lupul de paza la stana?
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Multi se intreaba azi, dupa arestarea primarului Sorin Oprescu, de ce acum si cum a fost posibil. A fost posibil din cauza unui mod de operare pe cat de strident, pe atat de dificil de probat. Cum bine sublinia Laura Stefan, una e sa banuim cu totii ca X fura, alta e sa transformi suspiciunea intr-un probatoriu solid. S-a intamplat tocmai acum, sambata noaptea, dintr-un motiv care tine mai degraba de hazard. Tocmai in aceasta zi Oprescu a umilit pe cine nu trebuia. Omul care trebuia sa-i aduca spaga cerea o amanare pe motiv ca i-a murit bunicul. Primarul si-a exprimat durerea in cot fata de acest trist eveniment. Scos din minti, omul s-a dus direct la procurori, iar restul il stiti. Oprescu n-a realizat ce i s-a intamplat nici la DNA, cand si-a intrebat propriul denuntator daca banii erau marcati.
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2040 ... ctorul.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ce descrie acolo Tapalaga este profilul pesedistului majoritar provenit din fost nomenklatura pecere. Acesti indivizi nu au leac, evident. Insa, bine ca are DNA-ul si SRI-ul leac pentru ei!

Si inca un articol:
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... l-bani.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

INCONŞTIENŢĂ sau RĂZBUNARE CRUNTĂ? O Dacia Logan este aruncată în afara şoselei de un SUV, iar un pieton nevinovat este la un pas să fie călcat
http://www.gandul.info/stiri/inconstien ... t-14745073" onclick="window.open(this.href);return false;

VIDEO:

https://youtu.be/aCVFfUvYCOc" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Ieri s-a vazut in presa si la TV o campanie (pe toate fronturile) de promovare acestui viitor candidat la primaria capitalei:

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-205 ... italei.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Foarte interesant cum presa poate distorsiona atat de mult realitatea! (atunci cand cunosti anumite dedesupturi si personaje). Nu am o certitudine, nu am inca motive irefutabile, insa ma tem ca acest candidat la primaria Bucurestiului daca va fi ales ar deveni cea mai mare dezamagire intre dezamagirile tinute lant de cand se voteaza primari generali in orasul asta. Am unele indicii si informatii directe din viata reala care imi arata o cu totul alta situatie decat imaginea asta de harnic independent anticoruptie pe care si-o construieste. Si cateva personaje care roiesc in jurul lui sunt in realitate niste bezmetici care cred ca ar depasi (in rau) chiar si actuala administratie a lui Oprescu cel bagat la beciul domnesc. La noi in tara pare sa se instituie o regula, din rau in si mai rau.
In timpul asta posibilii candidati din partea pesede si penele (din ce se stie pana acum) sunt niste dezastre totale asa ca independentul mentionat mai sus ar avea anumite sanse. Probabil unele clanuri politicie au mirosit potentialul si au inceput sa-l cultive.
Poporului de oi li se pregatesc lupi-ciobani mai daunatori decat au avut parte pana acum.
Vazand ce se intampla mai sus de primarii, am sentimentul ca democratia in Romania este deja un experiment ratat cu potential de ratare pe culmi nebanuite. Intr-un fel cred ca semanam cu lumea araba, aleia care i-a fost servita "primavara" fara s-o fi dorit, doar ca suntem ceva mai pasnici si mai letargici.
Oricum, pana una, alta, orasul asta arata (din orice punct de vedere) la fel ca cele mai mizere orase din lumea a treia din afara Europei (prin Africa, Asia). Si este un dezmat al coruptiei totale in toate primariile de sector in frunte cu bomboana pe marea coliva, cea generala.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
DorinD
Posts: 264
Joined: 20 Nov 2008, 16:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by DorinD »

Si aici ar mai fi cateva chestii despre el. Pe mine m-a dezamagit cumplit cand le-a cantat in dramba USListilor cu ocazia demiterii lui Basescu.
"It is never too late to have a happy childhood"

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by brighty »

Daca intra Basescu in campania pentru Primaria Capitalei, cum se vehiculeaza, va sterge podelele cu numitul ND... Cel din urma mi se pare subtire, chiar si dupa atatia ani de cand tot tanjeste dupa functia de primar general, omul nu are substanta, nu are continut, pare doar un papagal veleitar...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Cam asa ceva zic si eu. L-am luat la ochi in momentul cand indirect am aflat chestiuni care nu se spun in presa noastra corupta si incompetenta. Apoi vazandu-l cum este impins din spate (de nu se stie cine, posibil sa le fi venit unora de la un partid ideea sa se ascunda in spatele lui), mi-am dat inca o data seama (ca si in alte cazuri) cat de mult este distorsionata si masluita realitatea in imaginile prezentate de presa scrisa si televiziuni.

Jocul democratic in Romania arata mai degraba ca un teatru din evul mediu destinat balciurilor de la sate si unui public aflat la nivelul cel mai scazut de evolutie (intelectuala, morala, umana, etc). Am vazut in filmele istorice cum arata asemenea balciuri si ce "spectacole" aveau succes in vremurile alea. Tot asa e si acum, insa impachetat intr-un ambalaj modern si sofisticat. Tehnologia nu poate masca metehnele omenesti mostenite de mii de ani.

La noi "democratia" este oloaga, ii lipsesc parte din membre si organe. Practic, "democratia" noastra mimeaza doar partea cu alegerile.

De aceea e foarte important pentru toti (banditii) care viseaza sa primeasca cheile vistieriei sa faca orice (circ) le sta in putinta pana castiga alegerile. Asta e unicul lucru important si unica data cand au deaface cu gloata (poporul).

Dupa alegerile de orice fel "democratia" noastra intra in hibernare si astfel nu mai exista nici o comunicare intre gloata (poporul) care a votat si cei alesi. Dupa vot toti cei castigatori (de obicei ajutati de frauda, toti fraudeaza in fel si chip) se ascund in feude (castele ferecate dupa zidurile imense si de netrecut ale birocratiei si legislatiei aberante, stufoase, incalcite, scrisa in limba de lemn).

Din interioriorul feudelor alesii se pun pe faptele la care tanjeau (furt din vistierie. Aceasta se afla in interiorul feudei, ferita de ochii gloatei, este premiul cel mare, este scopul pentru acestia candideaza prin spectacole de balci colorat).

Si astfel, intreg spectacolul "democratiei" se petrece numai intre feudali. Gloata (poporul) care i-a ales nu mai participa din diverse motive - oamenii de rand nu mai sunt lasati nefiind instrumente de participare a publicului sau exista instrumente dar sunt nefunctionale si facute in asa fel incat sa nu poata fi eficiente; mai e si motivul simplu, acela ca poporul nu doreste sa participe, pe scurt, i se rupe, cei mai multi neavand nici macar cunostinta de drepturile lor care zac uitate scrie pe niste hartii incuiate prin diverse sifoniere apartinand feudelor si feudalilor. Respectivele documente sunt aratate mai mult strainilor, precum si "instrumentele" democratiei romanesti care sunt defapt nefunctionale (defapt impaiate cu ochi de sticla colorata) dar vopsite si expuse in asa fel incat sa para reale.

Genul asta de orianduire (feudala si neo-feudala) creeaza o prapastie de netrecut intre gloata (popor) si clasa feudala.

Nu exista nici un feed-back intre partile izolate in fapt, dar unite doar in vorbe si declaratii sforaitoare (unite numai in gargara).

De aceea lucrurile merg ca in evul mediu si sunt caraterizate de:

- lentoare (totul dureaza peste masura, unele chestiuni la infinit, mai nimic nu se termina niciodata si cam totul este provizoriu).

- neputinta (nimic nu se poate schimba, totul pare imposibil de facut/schimbat, exista chiar o stiinta feudala care explica doct de ce nu se poate face nimic, si in acest sens se consuma multa energie si timp pentru a explica imposibilitatea cvasitotala a totului, apar chiar universitati care au ca scop explicarea si justificarea imposibilului! Dupa o vreme imposibilitatea cvasitotala de a construi, evolua, imbunatati, inova, indrepta, pare ceva la fel de firesc ca si lumina zilei! Astfel toate deciziile care se iau sunt in cvasitotalitate cele mai proaste variante, insa lucrul asta devine un fapt firesc, de viata ... normala! Intr-un final se produce falimentul general.)

- nedreptate (instituita ca fapt de viata si onorata cu celebra zicala, "-Asta e!" Nedreptatea devine ceva normal ca si aerul pe care mujicul il trage in plamani in timp ce trage injugat la jug in locul boului demult taiat si bagat la salamul feudalilor)

- stagnarea pe toate planurile. Aceasta devine o a doua natura pentru gloata (popor) asimilata ca fiind linistea cea binecuvantata. Astfel lucrurile se aseaza (inerte sub stratul de praf) si orice posibila schimbare este perceputa de gloata (popor) ca pe un mare pericol. Revolutionarii si cei care vor sa schimbe sistemul sunt priviti cu dusmanie de gloata (popor) care aplauda frenetic cand sunt sunt prinsi si rastigniti sau spanzurati in piata publica de catre ostenii feudalilor. Astfel, stagnarea intra in firescul cotidian si creeaza mujicul temator de schimbare. INSA, in momentul cand gloata incepe usor sa forfote nemultumita (de balciul monoton si lipsit de noutate), feudalii scot noi papusi colorate din scena. Astfel, exista si cazul in care sunt aratate papusele in haine "revolutionare" pentru linistirea gloatei (poporului) cu speranta ca aceste papusele o data alese (cu speranta, ma, Chi vive sperando muore cagando :D ) vor face ce viseaza mijcul. Insa asa cum am spus, "democratia" (democratura) noastra e oloaga, dupa alegeri intra in hibernare.

- lipsa de creativitate, lipsa de inovatie. Societatea in cel mai bun caz stagneaza si nu poate evolua decat partial si neuniform doar prin contactul cu alte civilizatii evoluate de la care preia (partial, selectiv, aiurea) diverse elemente de civilizatie aplicandu-le in mod "original" (mai mult partile rele, doar cele care convin talharilor de vistierie pentru a le spori delapidarea, a le acoperi pe veci potlogariile si a se pune la adapost de a fi prinsi vreodata).

In final genul asta de societate (neo-feudala) nu poate produce valoare, nu poate merge inainte prin propriile forte si este in general doar remorcata (tarata) de alte civilizatii evoluate, puternice, afladu-se la mila acestora.

De obicei genul asta de societate este specifica coloniilor imperiale care nu au nevoie nici macar de ocupatie militara ca sa se supuna si sa plateasca biruri. Ceea ce foarte multe secole a fost defapt cazul tarilor romanesti in relatia cu Imperiul Otoman. Nu a fost nevoie sa fie transformate in pashalac turcesc deoarece din cauza inapoierii endemice si tipului de societate descrisa mai sus, s-au supus singure, in mod pasnic, benevol si eficient puterii straine care le-a muls de resurse dupa pofta.

Asta se continua si azi. Si unica speranta a gloatei si feudalilor cuprinsi impreuna in ceea ce la alte neamuri se numeste popor, este ca noul Stapan sa dea cu biciul mai cu mila si sa mulga biruri mai cu delicateta, lasand ceva (firimituri si zgarciuri) si pentru gura poporului vesnic flamanda.

Astfel, avand in vedere genul asta de societate, este nevoie de noi marionete pentru teatrul de papusi feudal care se joaca in balciuri si iarmaroace intru distractia gloatelor.

Cei mai sofisticati tzarani (mujici, iobagi, etc, dupa caz) se vor lua intre ei la discutii si la hartza, fiecare tinand partea cate unei papusi divers colorata, trasa de sforicele de o tabara sau alta tabara (a feudalilor). Dar cand spectacolul tine de prea multa vreme cu aceleasi marionete spre plictiseala gloatei care incepe sa-si piarda interesul, se scot noi papusi divers colorate spre inviorarea mujicului majoritar.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by Kostas »

in spatele lui nenea Dan sunt niste baieti care au pus mana pe ceva proprietati, inclusiv case istorice si doresc ca in Bucuresti sa nu se mai construiasca nimic deoarece asta e singura cale prin care preturile la imobile sa creasca rapid. Daca se va construi in continuare baietii sunt morti si isi iau tzapa, deoarece Bucurestiul nu e Londra sau Hong Kong sa se duca preturile la ceruri.
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Statuile din București, sufocate de publicitatea stradală:
http://www.cotidianul.ro/statuile-din-b ... la-270047/" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Străzile însângerate ale Capitalei: câţi oameni au murit în ultimii doi ani în accidente rutiere produse în Bucureşti
http://adevarul.ro/news/bucuresti/straz ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Relatarea accidentului politistului cu motoclicleta cazut mort in groapa din Bucuresti:

http://www.petreanu.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;

Si de citit:
Cele cinci mari semne de intrebare in cazul politistului care a murit dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa, in timp ce insotea coloana oficiala a lui Gabriel Oprea
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20 ... -oprea.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by brighty »

Am aflat astazi, cu stupoare, ca politistul decedat in accident era sotul unei prietene de facebook, Raluca... :cry: :cry: Erau tineri si frumosi amandoi, deosebit de fericiti, traiau viata intens si frumos, abia implinisera 1 an de la casatorie... Nu cred ca erau altii mai fericiti in toata lista mea de amici virtuali!! Mare, mare pacat de baiatul asta si nici nu vreau sa imi imaginez ce o fi in sufletul fetei!... :cry: Acum ii compatimesc eu si imi exprim regretele profunde...cu doar trei saptamani in urma, doar un metru a lipsit sa nu fiu eu insumi spulberat de un gipan ce gonea nebuneste, pe trecerea de pietoni pe care o traversam regulamentar... Morala: savurati viata, fratilor!! Cand e sa te ia gaia, ala esti!... :roll: :?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Mărturii șocante despre accidentul polițistului din coloana lui Gabriel Oprea

„Motociclistul a văzut groapa târziu. A frânat şi s-a dezechilibrat. Ştiu de la băieţi că ABS-ul nu funcţiona, plăcuţele nu ar fi fost schimbate. A căzut pe o parte şi a venit motorul peste el în groapă. Ce s-a dat pe staţie rămâne înregistrat. Şase luni sau un an poate să ceară procurorul”. Sunt mărturiile unuia dintre cei care au văzut accidentul. Din motive lesne de înţeles, a vrut să rămână sub protecţia anonimatului.

O altă mărturie arată că vicepremierul Gabriel Oprea se foloseste de girofarurile Poliţiei Rutiere oricând vrea: „În fiecare zi se face aşa. În oraş se merge cu peste 100 km/h. E mai ceva ca Iohannis. Se face traseu, el fără traseu nu merge. Cred că şi la WC se duce cu coloana. Merge şi la restaurante. Se face coloană şi la plecare, şi la ieşire. Nu ştii când iese. Stai pe poziţie. Stai ca prostul indiferent că plouă sau e frig. Motociclist nu are de mult timp, de când s-a aglomerat, de la începutul şcolii. Motocicleta sparge şi lumea se dă la o parte. Mai nou... pe contrasens. E ca la el acasă. Numai cu viteză. Avem timpi. Timpi de reacţie de ajuns dintr-un loc în altul. Avem patru minute, şase. Face trei minute de la MAI la Guvern. La el e obişnuinţă. Sâmbătă, duminică se şi duce în vizită la rude”.

Şi asta în condiţiile în care legea arată că ministrul de Interne are puterea de a decide ce demnitari în afară de cei stabiliţi clar în Codul rutier pot beneficia de escorta Poliţiei Rutiere. Aşadar, ministrul de Interne este cel care decide și semnează dacă vicepremierul Gabriel Oprea are nevoie de escortă.

Dumitru Coarnă, vicepreședinte SNPPC: „Preşedintele României, preşedintele Senatului şi Camerei Deputaţilor au ca regulă coloana oficială şi demnitarii care vizitează ţara. Ca excepţie, pot beneficia de coloană oficială şi miniştrii în situaţii deosebite”.

Situaţii deosebite probabil nu înseamnă cel puţin de două ori pe zi, aşa cum povestesc angajaţii Poliţiei că se întâmplă de când Gabriel Oprea a venit la conducerea ministerului.

Martor cu identitate protejată: „ În fiecare zi: de acasă la Minister, Guvern, acasă seara. Mai sunt drumuri - ca să mănânce şi în Băneasa. Se duce la cineva acolo. Mai nou are şi procurorul general un motociclist pentru spate. Dar ăla nu face aşa, stă la semafor. Dar zice că i-a aprobat şi lui.

Ăştia care stau cu el mereu au ceva primă - un salariu de excelenţă. Dacă întârzii la el, sancţiune.

Odată era să îl facă unul bucăţi, a apărut din scurt. La el coloana nu era anunţată, totul era spontan. Auzi că dă prin staţie "îmbarcarea". Ăştia de la fluidizare rămân degeaba, că se schimbă traseul. E singurul ministru care face aşa din câţi am prins”.

Mărturiile sunt confirmate de investigaţiile de până acum. Procurorii au ridicat registrele Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei şi au constatat că misiuni similare cu cea de marţi seară, când a murit agentul Cosmin Gigina, sunt înregistrate zilnic.

Potrivit unor surse, ministerul pe care Gabriel Oprea îl conduce întârzie să puna la dispoziţia anchetatorilor documentele pe care aceştia le-au solicitat. Ministerul a aprobat însă un comunicat care ridică multe semne de întrebare.

Martor cu identitate protejată: „Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la fața locului și au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, polițistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgență București”.

Comunicatul Poliţiei este contrazis de cei care au ajuns primii la locul accidentului. Potrivit unor surse, martorii ar fi declarat sub jurământ procurorilor că maşina în care se afla vicepremierul nu a oprit, ci doar a avut intenţia.

Martor: „S-au văzut stopurile maşinii lui că s-au aprins. Şoferul a deschis uşa pe jumătate şi a plecat. A rămas ofiţerul ăla la faţa locului. El, Oprea, s-a dus acasă”.

Unul dintre liderii de sindicat confirmă. Dumitru Coarnă: „Dacă ar fi avut cunoştinţă de eveniment, sunt convins că se oprea acolo şi ar fi încercat, ştiu eu, ce putea dumnealui să facă acolo”.

De frică ori pentru că ce spune şeful e lege, poliţiştii au ignorat până şi regulile de siguranţă, mai spun martorii.

Martor: „Motociclistul nu avea ce să caute acolo. E regulă la noi, la 10 grade sau mai puţin nu se iese cu motor. Dacă te prinde ploaia, te adăposteşti sau mergi repede la bază. Ofiţerul din coloană trebuia să-i spună să plece, dar nu a avut curaj. Mai repede! Mai repede, tot îi spunea. Peste 100 km/h”.

În plus, anchetatorii se bazezează şi pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zonă, care, potrivit unor surse, ar confirma depoziţiile martorilor. Cu ajutorul imaginilor va fi stabilit şi traseul pe care s-a deplasat Gabriel Oprea. În comunicatul Poliţiei, traseul coloanei oficiale începe în Băneasa şi se termină exact în locul accidentului, pe strada Ştirbei Vodă. Restul, cel mai probabil, va fi stabilit de procurori.

Poliţistul care a plătit cu viaţa pentru ca vicepremirul Gabriel Oprea să ajungă repede undeva, într-un loc neprecizat în comunicatul poliţiei, era temporar în fruntea coloanei oficiale. Cel pe care îl înlocuia este în concediu medical. În urmă cu o lună şi el a fost implicat într-un accident rutier, pe când îi croia drum lui Gabriel Oprea prin traficul din Bucureşti.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... oloana+lui+" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply