Sfat achizitie pick-up

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by oake »

SOLO Dacă te uiţi pe acest forum sau poate pe cel de lângă, nu mai ştiu, o să vezi că există doze vintage MM cu ace japoneze SAS care sună mare. Chiar şi cele cu ace normale, ieftine nu sună rău. Doar tre să auzi. Dacă ai buget tre să iei un SAS (150USD) sau cam pe acolo.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by oake »

aberatii sterse de catre solo

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by oake »

aberatii sterse de catre solo

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by oake »

aberatii sterse de catre solo

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by johndoe21ro »

E destul de îngrijorătoare maniera în care unii se decid să-şi aleagă exitus-ul... cu mascaţi, răsturnări de sticle, trântiri de pahare, lovituri de picior, invocarea OTV-ului, în loc să se lase duşi de mână, traversaţi către zone pietonale, fără trafic şi alte pericole neprevăzute, unde să afle esenţa audiofiliei. Păcat de cei care îşi rup din timpul lor în van. Si mai păcat de cei care nu profită!
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by momolo »

oake este suspendat o luna pe acest forum incepand cu azi.

Desi ar trebui suspendat definitiv. Dar exista doua aspecte, eu sunt cel care am inceput si al doilea, e posibil ca in momentul in care a scris magariile astea sa fie sub influenta bauturilor alcoolice (am observat la el, a doua zi dupa betie nu mai tine minte absolut nimic din ziua precedenta).

Totusi, de remarcat, intrigant pana la capat acest oake, prieten si sutinator al fostului comanr si altora de teapa acestuia. Caci vorba aceea, cine se aseamana se aduna si evident, noi (eu cu el) nu "ne adunam".

Si mai exista o vorba, nici o fapta buna nu scapa nepedepsita (asta o patesc eu acum). Noi fiind cunoscuti in real life, el stie bine cum m-am purtat cu el intotdeauna si in mai multe cazuri l-am si ajutat. De aceea ma gandesc, alcoolul vorbeste in locul lui. Si ma fac "vinovat" de un singur lucru, intotdeauna i-am spus si chiar l-am cicalit s-o lase mai moale cu bautura deoarece diabetul cu alcoolul duce la colaps (intai duce la dementa).

Consider, un prieten adevarat nu trebuie sa spuna numai lucruri placute. Evident, ce-mi scrie el acum ii dovedeste adevaratul caracter pe care mai multi fosti prieteni/cunoscuti de-ai lui il cunoaste si mi l-au semnalat. In primul rand duplicitatea (si minciuna). Insa mereu a fost iertat. Oricum, nu doresc sa fac o judecata publica mai ales ca ma aflu intr-o pozitie privilegiata pe propriul forum. Dar va imaginati ce mi-ar fi facut el mie daca situatia era inversa! Acum si-a dat arama pe fatza. De aceea, las la latitudinea lui SOLO (fiind chiar topicul lui) sa hotarasca ce e de facut cu mizeriile astea.

Nu de alta, dar in felul asta, cu oake, incepem sa semanam cu alte forumuri cand tocmai aici s-a format o comunitate linistita si mai ales civilizata.

PS - niciodata nu am agreeat betivii. Dar de unii mi-a fost mila si mereu am incercat sa dau sanse unora desi parea ca nu se merita. Insa, dupa mai multe experiente pot spune exact ce-mi spunea bunica in copilarie, sa ma feresc de betivi (ea a suferit mult din cauza asta, a dat mereu peste betivi; alcoolismul este o plaga nationala...).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by SOLO »

oake wrote:
momolo wrote:oake, dovedesti ca esti un magar. Intrigant.
momolo ăsta eşti tu...dacă nici ăsta nu e atac la persoană ce altceva ar putea fi?...dacă cumva contravine regulilor acestui forum îl rog respectuos pe proprietarul acestui forum, deci pe SOLO să intervină. SOLO e de tine acu.
Cred că trebuie să iei problema în mâini, oricum tu eşti cu banul (banii) şi să eradicezi acest impostr, recte momolo, care se caţără pe spinarea ta ca un păianjen.
Evident că omuleţul are calităţi, nu le contest, dar i sa umflat gogoaşa prea mult.

Abia am ajuns la servici deci nu o sa citesc pana la sfarsit ( nu inca ) . Oake, cum poti sa spui asemenea tampenii? Problemele voastre personale vi le rezolvati in privat nu in public. Momolo are vina lui dar tu ai pus capacul cu presupunerile tale. Daca vrei sa imi spui ceva direct legat de problema asta imi scrii in privat.

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by momolo »

Nu poate, l-am banat (azi) pentru o luna.

Intrebarea este (si nu doresc eu sa decid) ce facem cu aceste mizerii scrise !? Sti, eu doresc sa nu stergem nimic pe acest forum. Si nici nu stiu sa fac split la posturi, am incercat de cateva ori si mai bine nu mai incerc sa nu fac un pocinog.

Si recunosc, ma fac vinovat, eu am inceput. Insa in mod evident, oake nu merita sa faca parte din comunitatea noastra. Eu stiam din real life, mai ales in ultima vreme si mai ales dupa activitatea lui pe alte forumuri unde a dovedit din plin ca nu are standarde minim morale si nu intruneste conditiile participarii la un club civilizat.

PS - anul asta nu am sters nici macar posturile alea la care am scris ca le sterg dupa o vreme.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by remoteviewer1 »

Eu zic sa nu stergeti nimic, sa lasam marturie scrisa a acestui Vadim "audiofil", si nu ma refer la ultima lui stare (aia din nefiinta) ci mai mult la "stil", eu zic sa mergem linistiti mai departe...Oricum momolo din pacate l-ai si zgandarit un pic...oricum daca stergeti posturile (si aici vorbesc cu "adevaratul patron al forumului"), "eu si prietenii mei" (me myself and Irene) ne caram! Hahalerelor :lol: ! Maimutzelor curentate! :lol: Of of of...grea viatza asta la bloc...
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by momolo »

Mi-ar fi fost atat de simplu sa sterg! O scurta apasare pe tasta delete.

remoteviewer1, ai observat exact ceea ce m-a deranjat cel mai mult, nu "insultele" ci modul de adresare, stilul, modul cum gandeste devoalat prin adresare. Un oarecare exemplu - aroganta maxima cand te adresezi altcuiva prezent, despre "subiect" (si el prezent) cu termenul "omulet", "s-a umflat gogoasa in el", etc. Unii poate nu-si dau seama ca daca un asemenea om este arogant in felul asta cu cineva (nu conteaza cu cine), defapt e la fel de arogant cu toata lumea, asta ii este felul de-a fi pe care il camufleaza in real-life dar il scoate la iveala cand ajunge la diverse conflicte.

Iarasi ceva care ma deranjeaza la maxim sunt intriga si intrigantii. Cine scrie asa ceva public, aici, astfel, demonstreaza ca poate mai mult in real life, demonstreaza ca asta-i e felul, bagarea de intriga, zazanie intre oameni. E atat de usor sa spunem de X ca a zis nustiuce de Y, vorba lui Molière acum sute de ani, calomniaza, calomniaza, ceva tot ramane!

Si am observat, de fiecare data cand e un scandal pe forumuri, cel care ataca, insulta, cel care calomniaza adversarul, defapt "vorbeste" (indirect) foarte mult (si fara sa-si dea seama) de el insusi.

Exista si proverbul ala, hotul striga hotul. Un pic de atentie daca aveti, si in plus daca stiti omul in real life, o sa vedeti ca in astfel de momente fiecare defapt "vorbeste" (indirect) despre el insusi (in ocara adresata adversarului).

Foarte reala zicala, hotul striga hotul, veti observa in viata reala ca hotii sunt obsedati de cinste (pe care nu o cunosc), prostii de desteptaciune, desteptii de prostie, surzii sunt obsedati de audiofilie, cei cu doua maini stangi sunt obsedati de mestereala si peste toate astea, forumurile sunt folosite in special pentru diverse defulari. Cand nici cei 7 ani de acasa nu exista, atunci e spectacol in toata regula si cine se aseamana se aduna.

Eu unul nu doresc sa sterg nimic deoarece oricat as comenta, cel mai bine se poate judeca din textele originale ale fiecaruia.
Si mai exista un motiv cel putin la fel de important - dupa mai multa vreme va reciti ceea ce a scris acum si poate ii va fi rusine.

Pe mine m-a mirat cumva asocierea asta a lui oake cu diversi mitocani virtuali, m-a mirat cand le-a luat apararea unora care efectiv au scris mitocanii pe forumuri si au dovedit lipsa de educatie elementara. Am presupus ca poate era in stare de ebrietate si nu e atent. Dealtfel o data a pus link pe forum direct din propriul calculator de la My Documents... Insa dupa ceva vreme mi-am dat seama ca defapt el adera constient la grupuletul de mitocani frustrati. Exista grupulete si grupulete, e implacabila regula, cine se aseamana se aduna.

Cat priveste provocarea mea (cu PET-ul), sunt in mod evident vinovat, insa vine dupa cativa ani in care am consumat toate caile posibile din partea mea sa-l determin macar sa se gandeasca sa se lase intr-o zi de bautura (in situatia lui nu exista decat ori complet fara bautura, ori alcoolism).

Daca i-ati citit posturile dealungul timpului o sa observati clar, multe au fost scrise cand era beat chior. Pe mine m-a suna la tel de multe ori beat, a doua zi nu-si mai aducea aminte absolut nimic din ce vorbisem in ziua precedenta. Bautura l-a distrus pana acum si din pacate il va distruge pana la capat....

Printre noi astia cativa din minuscula lume stereo (gasesc termenul asta stereo cel mai cuprinzator, cred ca poate ingloba de la audiofili, snobi, parveniti, dealeri pana la electronisti ciocanari, electronisti talentati, electronisti horror, surubari DIY, trancotari primitivi, etc, etc) nu-s putine cazuri triste, dramatice, speciale. In general suntem in mare parte niste speciali, niste ciudati.

Astfel, cunoscand cate ceva (cat de multi ciudati si speciali exista in aceasta micuta lume.... de "omuleti" :wink: ) ma gandesc cateodata la cauze. Astfel, am ajuns la o concluzie - cateodata muzica este ultimul refugiu al omului care nu se lasa prada abrutizarii si imbecilizarii. E mare lucru! Nu-i putin!

SOLO decide ce face cu topicul asta pe care i l-am facut zob. Nu are rost sa-mi cer scuze, as fi ipocrit.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by SOLO »

Mergem inainte.

Revenim la pick-up. Tocmai m-am intors de la un eveniment audio si salile cu sursa pick-up sunau binisor, sunet aerisit, plin, relexat.
In ce ma priveste, mi-am dat seama ca nu am timp de mesterit, asa ca o sa incerc sa caut o solutie simpla la care nu trebuie umblat prea mult.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by remoteviewer1 »

Dear SOLO o solutie simpla cu privire la analog nu exista, imi pare rau, nu trebuie sa ne pacalim. Adica nu la fel de simpla precum a apasa play la un cd player sau fuckbar. A nu se intelege ca este un domeniu elitist, insa pentru unii oameni asteptarea in garaj dupa un drum in oras cu o masina euro6 diesel si imposibilitatea de a opri motorul (datorita softului de regenerare ce anunta ca treaba nu s-a terminat) la dorinta clientului este un punct blocant in fata achizitionarii unui autovehicul(pentru maine ar fi de exemplu).

In acest caz ai doua sanse, incepi scoala pe o gioarsa si iti dai seama daca e pentru tine(asta e cea mai usoara cale, insa nu cea mai ieftina) ori...aici e un mare ori(take the red or blue pill!-ca in Matrix)...te arunci cu capul(si portofelul) in neantul sunetului analogic. Toata lumea buna stie ca boxele si doza fac sunetul, insa tabla (sau pick-up-ul) se poate impotrivi sau nu (la fel ca si cu amplificatorul) din calea muzicii. Tabla in sine nu face muzica, insa ea reprezinta fundatia pe care se ridica sistemul audio analog. Buun sa divagam un pic...la ce avem astazi pe piata si ce vine din trecut...

In ziua de astazi, adevaratii ingineri lucreaza in domenii "adevarate" si aducatoare de bani (industria aeronautica, telecom, etc.), in acest caz ce ramane pentru domeniul audio total nereglementat si lasat la bataia vantului? Ingineri de mana a 2-a, vodoo, licori ieftine in sticle scumpe, etc. Nu vreau sa generalizez, insa piata moderna de table este un pic ridicola, exista pick-up-uri de mii de euro, de zeci de mii si sute de mii ce nu performeaza grozav. Insasi eu am ascultat niste minunatii din astea si nu am ramas cracanat (a nu se intelege ca detin nu stiu ce sistem mega-audiofil). Un platan de zeci de kilograme tras de o sfoara si un brat strunjit de 2-3 kg nu garanteaza calitatea SUNETULUI. De multe ori aceste sf-uri din sufrageria unor bogati troneaza acolo ca trofee si daca le dai drumul te ia durerea de cap...rezolutie de auzi atomii desprinzadu-se din coarda viorii, insa muzica nu e...Aici e secretul, spilul, cum faci muzica sa izvorasca nealterata de pe suportul rigid...

Stim ca vinilul e la moda, ce a inviat din propria cenusa, insasi nea Fremer e ca un fel de Sfant ce a pornit crestinarea audiofililor, insa ati reusit sa-i vedeti camera de auditie cu discuri aruncate pe jos, tot felul de improvizatii, mega-boxe ce primesc review-uri pompoase (cumparate) si de care lumea se plange ca nu canta?Sa lasam prostiile cu privire la gelozie si alte balarii gen a mea e mai mare, nu e cazul... Astazi pretul in audio nu iti garanteaza calitatea, doar cantitatea de review-uri platite si marketing injectat cu siringa de cal in fundul bietilor asa-zisi audiofili. Am vizitat caselor unor membri de pe forum, mari audiofili si vinilisti, ce aveau un sistem ce ignora cele mai elementare reguli de asezare, cablare si intretinere a unor componente audio (insa erau foarte vocali pe internet si se erijau in profesori).

Ca sa ma linistesc un pic...ca m-am infierbantat, exista mult bull-shit in povestea asta cu revenirea vinilului ce mananca tot si calca totul in picioare, rezolvand orice problema a audiofilului de salon. Pun pariu ca multi "vinilisti" din tara si din lume practica aceasta meserie numai pentru ca stiu ca e la moda si vor sa se creada superiori, sa castige respectul comunitatii audiofile locale...Daca te uiti la o tabla REGA ce este mega-celebra, poti sa fii profesor de cultura civica, ca tot de buseste rasul la cat de slab e construita si cat marketing bullshit este in jurul acestui brand. Urla chinezaria si plasticaria in ele de la o posta. Daca intri pe internet, vei gasi totusi review-uri(pozitive) din belsug. Buun, asta nu inseamna ca nu exista pe piata si produse decente ce isi merita cat de cat banii. Ce pick-up-uri am pipait astazi, mi se par niste tinichele sclipicioase cu o poveste inventata (conceptorul acestei table a dezvoltat 10 ani acest platan umplut cu nuca de cocos si bile micro-spatiale utilizate de Nasa pe statia orbitala) deobicei. Exista multe scandaluri pe forumurile straine cu pick-upuri de zeci de mii de euroi ce nu sunt in stare sa tina o viteza decenta...d-apai sa mai cante si muzica...ahahaaa pretentii domne la preturile astea de nimic de cateva zeci de mii.

In acest caz, SOLO, eu personal nu cred ca pana in jur de 10 000 Euroi la pret de lista exista vreo combinatie decenta tabla, brat, doza, preu noi, cel putin nu in anul 2015. Daca cumperi second, ai putea sa le achizitionezi cu 5-6 mii. In concluzie, ai o singura solutie pentru varianta doi: vintage, recomand table japoneze din anii 70-80 cat mai solid construite, cat mai grele, cat mai mari ca dimensiune si o doza noua in jurul pretului 300-2000 euro. La acel nivel vei avea sansa sa te bucuri de analog cu adevarat, altfel risti sa te scalzi in mediocritate...din pacate preturile la table-vintage au crescut de cateva ori in ultima decada, deci ti-ai ales momentul cel... mai prost sa zic asa... sa vii catre vinil. Plus ca astazi, discurile sunt mai scumpe ca niciodata...deci daca nu te mananca ceva...rau...eu zic sa stai linistit daca esti mai comod din fire.

Si aici revenim la partea cea mai problematica a vinilului...tweaking-ul...Imi vine sa rad cand vad review-uri la table si doze pe net(facute de nea gigi din state timp de o saptamana), cand in realitate, un pick-up se intelege in durata de minim un an sau doi. Diferentele dintre table, brate, doze, preu-uri sunt atat de subtile incat poti sa petreci ani de zile in casa cu o doza sau o tabla si sa nu stii ce poate cu adevarat. Lucrurile ar fi mai simple daca ai avea mijloace materiale serioase, sa poti duce multe table cu brate si doze multiple, sa ai un sistem peformant in spate, insa aici vorbim de nebunie curata si de zeci de mii de euro cheltuiti anual. In plus, nici macar in tarile cu apa calda, nu se pot testa dozele acasa fara sa le cumperi...in concluzie este nebunie curata analogul asta, iti trebuie nervi de otel si buget de maharajah pentru a face performanta cu adevarat...asa vinilist de salon poate fi oricine, inclusiv subsemnatul.

In acest caz, cumpara o scula japoneza de pe podium din anii mentionati, un Technics, Kenwood, Micro Seiki(astia faceau pentru toti Yamaha, Kenwood, Luxman, etc.), Denon,etc. s-a mai scris mai sus...fara brate electronice si micro-procesoare, cu platan cat mai greu si brat mecanic cat mai sofisticat. Ai si grija pe ce il pui, caci sticla este inamicul muzicii, manjeste sunetul si il aplatizeaza. Cumpara de la un OM la un pret mai mare decat de la un samsar de pe ebay la pret bun ca prespapier. Ai sa vezi, daca iti pui la punct o minunatie din asta cu o doza potrivita, o sa mustacesti pe langa minunatiile moderne din show-room-uri, o sa iti vina sa iesi pe usa si te tavalesti pe jos de ras cand vezi cat pick-up cumperi astazi si cu ce bani. A nu se intelege ca am ceva cu lucrurile noi, sunt perfect convins ca astazi s-ar putea construi in teorie o mega-tabla si la un pret decent, insa piata moderna hi-fi, mai ales cu cumparatorul modern nu permite asa ceva, eventual tinichele chinezesti argintii overpriced a la Technics, filmulete cu pianiste sau cantarete tinand sub brat noile minunatii si zambind tamp...
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by remoteviewer1 »

P.S. SOLO am uitat sa te intreb si ce muzica asculti, daca nu as fi indiscret. Vinilul e mai mult decat decent pe rokareala, pop, electronica(muzica amplificata si sintetizata)chiar si jazz, insa cum ii bagi ceva clasica, iti sar toate defectele in ochi si iti zmulgi parul din cap :evil: .
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by SOLO »

Jazz 70% , acustica 20% , clasica 10%.

Si recunosc, nu am timp de mesterit la table in-afara de un setup initial. Abia mai am timp sa ascult muzica si sa mai incerc cate o lampa/cablu . Am primit sfaturi interesante, in mod sigur ma vor ajuta sa aleg un drum pe care sa merg.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

spitfire
Posts: 24
Joined: 07 May 2015, 11:42

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by spitfire »

Am intrat sa vad niste sfaturi privind achizitia unui pick-up si cand colo Antena 1. Daca nu se cearta romanii pe forumuri cand se intalnesc parca nu-s romani. Macar ati taiat bilete inainte? Faceati un ban cinstit.:) Momolo am citit foarte multe din posturile tale si te respect pentru majoritatea ideilor pe care le expui. In cazuri de astea gresesti fata de ceilalti utilizatori care vin aici pentru cu totul altceva. Trebuia sa stergi si sa dai ban instant fara alte explicatii. Ce atata drama?

Post Reply