CASETOFON ( cassette tape decks )

A fost odata ca niciodata
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by momolo »

Harman Kardon a facut cateva cass-uri remarcabile. Eu il am pe asta (integral metalic, foarte greu), model dinainte de 1977 (cica ar fi facut in USA la New York):
Image

http://forum.videohifi.com/discussion/1 ... -cd-491/p1" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

c_andrei
Posts: 165
Joined: 19 May 2012, 07:53

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by c_andrei »

Am mutat discutia de la "intrare" aici, daca e ok si cu dvs.

Eu in general nu sunt prea sensibil cand vine vorba de "ton" si de o exprimare mai dura, si prefer oamenii directi, la obiect si sinceri.
Vis-a-vis de faptul ca un deck cu 2 capete poate suna mai bine ca unul cu 3, recunosc, nu stiam, si in general le-am cautat pe cele din urma deoarece mi s-au parut ceva mai "avansate". Ca idee, si mie imi plac mai multe deck-urile argintii, cu vumetre pe ace si care cantaresc aproapte cat toata linia audio, insa in ignoranta mea, le-am considerat ceva mai slabute d.p.d.v. al sunetului, si aici e doar vina mea, pentru ca nu am avut decat unul pana acum, un jvc kd-a22, si aici iarasi e discutabil, pentru ca la fel cum ati spus si dvs in alte posturi, depinde enorm de starea in care se afla, reglaje si banda.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by Kostas »

Momolo, aceeasi experienta cu casetofonul Sharp am avut-o si eu in 1990 la un party. Avea un sunet uns, foarte placut si plin. L-au adus doi baieti, impreuna, unu-n fata, altu-n spate, cu doua casete ,4 difuzoare, cred ca era printre ultimile facute cu simt de raspundere. Suna "occidental" cum astazi din pacate nu suna nimic, sa dus sunetul ala, asa cum s-au dus si multe alte lucruri. :wink:
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
alexxace10
Posts: 54
Joined: 27 Feb 2009, 13:17
Location: Bucuresti
Contact:

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by alexxace10 »

Salutare oameni buni,
Ma bag si eu in acesta discutie(cu voia Domniilor Voastre)!

As vrea sa fac un mic clasament al celor mai bune deck-uri, bineinteles ascultate de mine:

1.JVC TD-V 662 (cel mai cald sunet) dupa mine
2.Nakamichi Dragon
3.Aiwa Excelia XK 009
4.Pionner CT 95
5.Pionner CT 939
6.Technics RS-B 965
7.AKAI GX-95
8 AKAI GX-F 91
9.Technics RS-AZ7
10.SONY TC-K808ES

:)
ALEX
Averea:OPPO BD-95, NAD 375 BEE, YAMAHA RX-A 2020,Anthem A2 Statement, MA GS10, PSB T 65, PSB C 40, PSB B25, Cambridge Audio DVD 89, NAD DAC 1 Wireless, Pioneer CT 737

User avatar
hondaru
Posts: 317
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by hondaru »

Clasamente de genul acesta s-au mai facut dar totusi trebuie precizat criteriul de alegere. Asa cum am mai zis un deck TOTAL este foarte dificil de gasit. Din experienta personala pot spune ca exista deckuri ce redau foarte bine si deckuri ce imprima foarte bine dar nu redau asa bine, cele cu mecanica foarte robusta (de obicei cele produse inaintea anilor 80).
Oricum vad ca ai deja o experienta. Din clasamentul tau sunt de acord cu Nak, Excelia si F91. Totusi comparatiile trebuiesc facute pe cat posibil in aceeleasi conditii.
Eu as adauga si Revox B215, Alpage AL300, Grundig 5500, Braun C3 sau C4 la acea lista dar pe niste pozitii inaintea Pioneer si Technics.
:lol:
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by momolo »

alexxace10 wrote:1.JVC TD-V 662 (cel mai cald sunet) dupa mine
pe acesta l-am avut eu in anii 90 cumparat de nou, un pret de jaf, o poala de bani, pret de Africa. L-am dat pe o imprimanta undeva dupa anul 2000. Nu l-as pune nici pe locul 50 in clasament (de orice fel) si nici sunet cald nu mi s-a parut ca are (poate era azimutat prost si suna mai infundat ?!). Acest cassdeck este o banalitate a anilor 90, sunet mic meschin, inregistrare subtire, mecanica subtire si subreda (axe capstan de diametre foarte mici, role presoare de jucarie, in general o mecanica complicata, compacta si de jucarie). Nu are nici o legatura cu marile cassdeck-uri de pana in 1980 (si ma refer in primul rand la sunet).
Cat il priveste pe faimosul si frumosul Nakamichi Dragon, are rezolutie foarte multa insa numai atat. Sunetul este subtire si pe inalte (Nakamichi style). Muzicalitate zero. Inregistrarea pe Dragon nu se aude bine pe alte cassdeck-uri, e preferabil de folosit numai pe redare. E un aparat foarte complicat, opera de arta inginereasca insa daca rotitele de plastic de la capete sunt uzate, e bun de decor.
Dragonul nu mi se pare un cass de pus in fruntea clasamentului.
Si pe Aiwa Excelia XK 009 il stiu prea bine mai ales ca il am pe fratele lui mai simplu si mai haudiofil, 007.
Aiwa suna a.....Aiwa. Le cam au cu sunetul tip "japonache", le cam plac inaltele astora. Nu-i rau, pe Excelia le prefer oricand Dragonului si sunt recomandabil de folosit pe REC deoarece trag beton insa nu sunt prea geniale la redare daca discutam de o comparatie cu Tandberg, de exemplu. Sau chiar Hitachi din perioada 1979....1984!
Le stiu si pe restul. Pioneer-ele sunt bine lucrate si de bun simt, nu sunt proaste dar nici geniale, se descurca pe REC foarte bine dar nu cel mai bine iar pe redare, depinde cum se pupa cu amplificarea. Din lista l-as remarca pe Akai GX-F91 care-mi pare un deck haudiofil atat pe redare cat si pe REC. Asta stie sa presteze bine pe ambele insa e un aparat inghesuit (sub capota nu mai exista spatii goale de aer), complicat si supus defectarii; greu de depanat!
GX-F95 e mai frumos si mai impunator, mai tanc insa la sunet e "facut" lejer de catre F91.
Technics RS-AZ7 este o gogoasa de plastic, nu poate intra nici in coada clasamentului 1000. E o pocnitoare sinistra din toate punctele de vedere.
Mai sunt multe altele de luat in seama.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
alexxace10
Posts: 54
Joined: 27 Feb 2009, 13:17
Location: Bucuresti
Contact:

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by alexxace10 »

Ai dreptate Momolo,dar este un clasament subiectiv facut din aduceri aminte.JVC-ul pe care l-am pus cap de lista este un deck care mi-a ramas la inima deoarece imi placea mie.Am si acum casete inregistrate cu acest casetofon.Si era al unui amic bun.

Restul le-am auzit pe la prieteni , cunostinte etc.

Eu am avut doar:
Akai CS-M01A foarte bun la REC
Akai GX-A5 era ok cat de cat
Technics RS-TR 515 - un mare jaf
:) astea nu intra in nici un clasament :roll: :)

Acum am un Pioneer CT-737 care e cam obosit.Probleme cu derularea si imprima mai tare pe un canal.Daca stii vreun mester priceput, multam de pe acum.

Cele bune
Alex
Averea:OPPO BD-95, NAD 375 BEE, YAMAHA RX-A 2020,Anthem A2 Statement, MA GS10, PSB T 65, PSB C 40, PSB B25, Cambridge Audio DVD 89, NAD DAC 1 Wireless, Pioneer CT 737

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by momolo »

alexxace10 wrote:Eu am avut doar:
Akai CS-M01A foarte bun la REC
acesta e un clapar ieftin si foarte raspandit care mi se pare bun pe redare. Ce-i drept, nu mi-am batut capul cum trage insa pe redare mi-a placut, adica nu mi se pare prost deloc. Nu-l am la colectie dar l-am avut acum multi ani, peste 10; un prieten din Franta m-a rugat atunci sa-l repar (cureaua dusa si curatenie; pe vremea aia mai aveam ceva timp liber...), ocazie cu care m-a mirat cum suna. La colectie am insa alt AKAI din vremea aia, GX-M50 argintiu pe care l-am gasit in stare ca noua, zero folosire, cica fusese pastrat in cutie (in Austria).

Pioneer CT-737 am avut la colectie in urma cu vreo 5 ani dar l-am dat nu stiu din ce motive, cred ca ocupa locul de pomana, daca nu ma insel avea o pata pe cap, un soi de oxidare dar mergea excelent. L-am desfacut si il stiu binisor, nu e complicat si destul de bine lucrat. Pe alocuri e putin gresit proiectat la partea electronica (interferente neluate in seama din motive economice) insa nu e un deck prost. Mecanica este deosebit de robusta desi contine plastic. Probabil ai probleme cu niste ringuri de cauciuc si evident, daca are cureaua originala, la ora asta e pamant de flori. Cauciucaria trebuie schimbata automat la asemenea vechime. La curea e simpla operatiunea (desi tot ia ceva timp) insa la ringuri e chinuiala sa ajungi la ele. Diferenta intre canale poate proveni din doua cauze, mecanica (caz in care treaba e mai complicata) sau electronica (treaba simpla).
Eu nu mai am timp nici de ale mele dar il recomand din toata inima pe dl. Sorin Toma care pe vremuri posta pe aici sub nickname "highendfan" (ceva de genul). Iti trimit numarul de telefon (pe pm). Dl. Toma detine un service autorizat Sony-Panasonic in sectorul 4 si este super-specializat pe scule audio vintage (din pura pasiune). Deja il cunosc multi, se cam sta la coada cu chestiile grele & complicate si nu cere mult pe reparatii, de multe ori i-am spus ca eu unul nu as munci pe asa sume (ocazional cand il vizitez am ocazia sa vad scule vintage de top, mai ales sa le vad "la matze" tocmai pe acelea pe care cu totii le vedem numai in poze pe net!).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

tatatodor
Posts: 140
Joined: 13 Dec 2008, 15:45
Location: arad

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by tatatodor »

http://audiogarret.com.ua/viewtopic.php?f=16&t=568" onclick="window.open(this.href);return false;

poze interesante cu diferite mecanici de deckuri,multe bine cotate,reglaje,tipuri de capete,grafice,tipuri de casete ....nostalgii in 375 de pagini pt o vreme mai ploioasa :!:
Google translate e de ajutor...
Back in the days music was the only drug you needed

tatatodor
Posts: 140
Joined: 13 Dec 2008, 15:45
Location: arad

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by tatatodor »

MOS NICOLAE mi-a dus anul acesta ,de la Sansui,modelul D-705.Cumparat de pe ebayul.DE, (90 eur-transport free de un prieten) a sosit impachetat f.OK, lateralele de lemn fiind protejate suplimentar cu folie cu bule,pt a nu se ciobi marginile lemnelor.-nevenind in cutia lui originala.Estetic si functional este 9/10,usoare urme pe capac,iar ca functionare,in momentul pornirii,la apasarea pe butonul power,deruleaza aprox jumate de secunda caseta dar se opreste apoi.Derularea asta intempestiva se manifesta doar la momentul punerii in functie.,ulterior nu mai o face.Punctul forte,dupa mine,consta in redare.Are 3 capete,dublu cabestan,bias-reglabil,dar pe general,nu independent pe fiecare canal.Potrivirea cea mai buna se pare a fi pe modelele de la Basf-uri,unde aproape nu trebuie reglat nimic din crt de premagnetizare,daca caseta e sigilata-concluzia userului Hiatus fiind ca a fost dintr-un lot pt piata germana,reglat initial pt ea.
De fapt asa l-am si luat,la recomandarea si descrierea facuta de acesta aici pe forum.Tot ce a scris despre el ,e 100% adevarat.De departe are redarea cea mai fidela,aerisita,un sunet relaxat,fara a fi obositor,nestrident pe nici un capat de frecventa,un sunet care reda usor adancimea scenei,daca pot zice asa.Comparatia a fost mai restransa,mentionand aici modelele de la Kenwood KX-1100HX,KX-880D(G?),KX-880HX,SonyTC-K81,Akai GXC-725D.Am cd-uri care nu redau 3D-ul ,cum reuseste acest Sansui.Mecanica este destul de silentioasa,de fapt zgomotul audibil e dat de elementele casetei in derulare,apasarea pe taste facandu-se f. usor,(visavis de modelele de la kenwood enumerate) per total un aparat plin de surprize placute.

http://www.audiokarma.org/forums/index. ... ns.464472/" onclick="window.open(this.href);return false;

viewtopic.php?f=7&t=1481" onclick="window.open(this.href);return false;
Back in the days music was the only drug you needed

User avatar
hondaru
Posts: 317
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by hondaru »

Sa-l stapanesti sanatos! Ma uitam in pozele din prospect si acolo nu vad nici un lemn pe lateral. Cred ca seria este destul de noua si se renuntase de mult la lemn. Posibil sa fi fost "inobilat" de fostul propietar ca urmare a aprecierii caltatii sunetului!
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

tatatodor
Posts: 140
Joined: 13 Dec 2008, 15:45
Location: arad

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by tatatodor »

Multumesc de urare,...nici eu nu am vazut pe net lemnele,ce sa zic,geometria lemnului urmeaza exact forma aparatului,sistemul de atasare de carcasa,pare ceva industrial facut,debitare,lacuire.Am mai vazut eu si din astea diy...Voi incerca totusi sa pun o poza...
Back in the days music was the only drug you needed

tatatodor
Posts: 140
Joined: 13 Dec 2008, 15:45
Location: arad

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by tatatodor »

http://postimg.org/image/llkg6vllt/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://postimg.org/image/tmhb0ukgb/" onclick="window.open(this.href);return false;
Back in the days music was the only drug you needed

luc1an
Posts: 14
Joined: 19 Jan 2014, 17:07
Location: Bucuresti
Contact:

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by luc1an »

Stiti pe cineva care poate repara un AKAI GX R99 ?

vjvarta
Posts: 145
Joined: 12 May 2015, 10:29

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by vjvarta »

intrebare: am niste BASF crom modele '79 si 83' din ce am vaz pe net, pe care nu le pot inregistra la mai mult de -7 dB, mai bine spus, indiferent cat ridic rec level , la play vu-metrele nu trec de -7. am mai citit pe alte forumuri si s-a mai plans lumea de acest fenomen, iar unii spuneau ca trebuie deckuri mai vechi de '81 sau ceva de genu , intrucat cele de dupa '81 au un alt standard; desi sunt si unele modele mai noi care le inregistreaza la orice nivel, dar majoritatea (mai ales japoneze) nu prea le fac fata. chiar si asa, sunetul este destul de interesant( in sensul bun) cu inalte putin taiate, medii foarte bune si un putin accent pe bass.
a folosit cineva aceste modele si ce rezultate a avut? eu le-am incercat pe un Technics RS-B 605 si un Kenwood KX 880 cu acelasi rezultat.

Image
Image

Post Reply