BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Un exemplu de urmat sau macar un subiect de meditat - despre nemti, orasele si padurile lor:

http://stirileprotv.ro/campanii/cautam- ... canta.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by brighty »

Asadar, ne-am pricopsit cu Madama Nascatoare Fruntasa la Primaria Capitalei... :P :lol: Probabil ca, de atata bucurie ca a castigat, va mai naste un plod!... :mrgreen:

Pana la urma, era inevitabil... In lipsa unui contracandidat de forta si a unei strategii electorale bine pusa la punct de catre Opozitie, nici nu avea cum sa piarda! Am intuit bine: absenteism masiv in Capitala (doar 33% votanti) iar rezultatele foarte bune ale PSD se datoreaza mai degraba mobilizarii membrilor de partid la sectiile de votare decat naivitatii/prostiei bucurestenilor simpli, cum incearca unii acum sa justifice esecul Dreptei...

Pai, la mine la sector (2), ca sa va lamuriti cum sta treaba, dupa notorietate si dupa felul cum s-a zbatut in campanie, cu pliante electorale, bannere agatate de stalpi (la inceput...), intalniri dese cu cetatenii prin te-miri-ce locuri, candidatul PNL, Dan Cristian Popescu, ar fi trebuit sa castige detasat!... Asta se chinuie de mult timp sa iasa primar la 2, dar pana acum l-a batut Ontanu de l-a rupt. In absenta fostului edil, acum internat la bulau, era de asteptat, in sfarsit!, sa isi vada visul cu ochii... Uite ca (iarasi) nu a fost asa, DCP fiind batut bine de contracandidatul sau de la PSD, un neica-nimeni, de care n-a auzit nici :twisted: , mutulica, cu aspect blajin de postas, fara vreo campanie electorala deosebita, ba chiar slaba comparativ cu cea a lui DCP... Diferenta a facut-o, cred eu, mobilizarea la vot a membrilor de partid, ori se stie ca PSD-ul sta mai bine la acest capitol decat PNL.

Cat il priveste pe plavanul pedelist, resapat in liberal, am fost convins de la bun inceput ca soroselul Nicusor va defila, la pas, prin fata lui si uite ca s-a adeverit, fiind revelatia, in Capitala, a acestor alegeri!

http://www.evz.ro/marian-munteanu-cel-m ... -blam.html" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Marian Munteanu: Un vot de blam

Fostul candidat PNL la Primăria Capitalei Marian Munteanu afirmă, într-o postare pe Facebook, că bucureștenii, și nu numai ei, au dat un vot de blam la alegerile locale de duminică.

''Cel mai important vot pe care l-au dat astăzi bucureștenii (și nu numai ei!) a fost votul de blam... Românii au sancționat — prin absenteism și vot negativ — sistemul politico-economic ce controlează de 26 de ani administrația României'', a scris Marian Munteanu după anunțarea exit-poll-urilor.
http://www.cotidianul.ro/marian-muntean ... am-282418/" onclick="window.open(this.href);return false;
Paleologu: Să plece toată conducerea PNL
http://www.cotidianul.ro/paleologu-sa-p ... nl-282420/" onclick="window.open(this.href);return false;

Din parinti geniali se nasc idioti. Asta e o vorba din popor. Acest Paleologul junior cand era propus Marian Munteanu candidat la capitala, a zis ca-si face harakiri, a fost primul care a sarit de cur in sus contra "legionarului" Marian Munteanu. Atunci am scris, ar trebui sa caut sa ma autocitez, ca urez sa le fie tzarana usoara la PNL, ca PNL s-a sinucis prin rejectarea lui Marian Munteanu!

Iar acum acest imbecil are tupeul sa sara din nou de cur in sus! Dupa ce a pus umarul la sinuciderea PNL! Este uimitoare amestecatura de cretinism si tupeu!

Practic la Bucuresti s-a intamplat exact cum am prevazut eu si multi, multi altii. E un rezultat firesc.

Insa, voi scrie la topicul cu Romania, eu cred ca rezultatul votului pe tara poate fi un semn de optimism (evident, mi-ar sari multi in cap pentru afirmatia asta) si Romania, incet ca melcul, merge inainte.

Cel mai bine a sintetizat Marian Munteanu, un vot de blam.

Eu unul am fost la vot si am votat, nu mi-am anulat voturile. Pot spune clar, NU am votat nimic de la PNL! Le-am promis razbunare si asa am facut!

Cand judecam rezultatele trebuie sa tinem cont de prezenta la vot. La Bucuresti de obicei se prezentau cam 50...55% din cei pe listele de vot, acum s-au prezentat exact o treime. A fost absenta voita din partea electoratului care are educatie si gandeste. A fost prezenta din partea suporterilor captivi ai partidelor, in special PSD. De dimineata pana in pranz s-au dus pensionarii care masiv voteaza PSD. Pe seara au aparut si ceva tineri, care au votat USB-Nicusor Dan. Cred ca segmentul care a lipsit cel mai mult la vot a fost generatia 30...40 de ani, adica oamenii cei mai in putere si cei mai productivi-activi. A fost si o zi cu vreme frumoasa, multi au plecat din Bucuresti la soare.

Parerea mea, PSD-ul nu a obtinut o victorie asa cum probabil au impresia, e numai un foc de paie. Cauza principala este prostia, tradarea, dubla masura a celor cu decizie din PNL. S-a confirmat ipoteza veche ca PDL nu trebuia sa fuzioneze cu PNL. A fost o miscare gresita dar nici asta nu e cauza. Voi scrie de cauze si cum vad problema in topicul cu Romania.

Acum o luna i-am spus unui PSD-ist de frunte ca PSD va castiga toata capitala, toate sectoarele. Nu m-a crezut, mi-a spus ca la sectoare va castiga doar partial. In final am avut dreptate. Eram mai "optimist" chiar decat pesedistii.

Intr-o oarecare concluzie - dupa parerea mea rezultatele sunt folositoare pentru viitor. Electoratul a demonstrat ca nu e chiar asa de prost cum de multe ori metaforic si stilistic am tendinta sa scriu. Si asa cum am spus, Romania merge inainte, nu inapoi cum defetistii cred. La ora asta si judecand dupa rezultate, nu este nimic clar pentru toamna. Dimpotriva, exista o aparentza inselatoare. Aceluiasi pesedist de frunte i-as spune azi ca in toamna PSD va pierde, adica nu va avea puterea sub nici o forma, nici in aliantza, nici singur. Insa totul depinde de modul in care cei talentati in politica vor intelege aceasta infrangere/victorie si modul in care liderii acestei tari se vor trezi.... daca se vor trezi. In privinta lui Iohannis sunt foarte sceptic. Daca nu s-a trezit pana acum, slabe sanse sunt pentru viitor. El poarta in cea mai mare parte vina celor intamplate. Fiind totusi investit cu functia cea mai inalta in stat.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Vad ca idiotii PNL-ului ies in ordinea tampeniei cu declaratii in presa.
http://www.cotidianul.ro/quintus-nu-e-n ... um-282457/" onclick="window.open(this.href);return false;

Asta e o declaratie care suna a faliment pana la capat! "Am obtinut un rezultat bun national!". Mosul asta turnator la Secu ar trebui trimis urgent acasa sa-si manance pensia! Rezultatul nu este bun, e chiar o catastrofa. La alegerile locale, culmea si intr-un singur tur, se aleg oamenii, nu partidul, lumea voteaza pe ala pe care-l cunoaste mai bine, li se rupe de doctrine si alte farafastacuri! Bucurestiul insa a fost intotdeauna inaintea restului tarii. Urmarind istoria recenta se observa ca toate au inceput in Bucuresti si dupa un timp au continuat la fel in tara. Daca pierzi Bucurestiul, pierzi tot! Aici omul mediu nu voteaza ca in provincie unde orasele sunt mici si lumea se mai cunoaste. Aici e cu totul altceva si aici se da testul real! Mosul asta e complet depasit, a fost intotdeauna un mare bou! Idem cand l-a rejectat pe Marian Munteanu. Unicul dintre ei care a vazut corect la PNL a fost, culmea, Cacarau. Asta le-a spus ca o data ales Marian Munteanu candidat, mai ales in conditiile de numarul, culmea, 3, nu te mai poti intoarce! Dar sorosistii au fost mai puternici avand de partea lor mare parte din presa asazis de dreapta (care am spus, e defapt de stanga). Cert este ca acest Quintus e unul din principalii tampiti ai PNL-ului si poarta mare parte din vina. Dupa el urmeaza "Bleaga" si rrrarrraita blonda care e un fel de Ponta dupa schimbare de sex. Bietul Perdoiu semana cu taurasul Ferdinand de la Wall Disney, stand in stratul cu flori, mirosindu-le pasnic si cum mugea ceva, striga fara gura ca el nu vrea sa fie ales! A fost atat de rusinos incat el a luat mai putin decat consilierii! L-au impins de la spate pe omul asta care nu vrea decat o viata de mediocru linistit. E bun si el de ceva, de exemplu negativ cum NU mai trebuie sa ti discursuri politice! Cand il auzeam, imi venea sa fug, la timpul asta nu mai merge cu sforaiala politruca a anilor 90! Dar ce sa pretinzi de la un partid condus de un mos de aproape o suta de ani, de un caprar PCR umflat, care nu se stie cum de nu l-a luat pana acum DNA-ul caci e idem cu guzganul rosu de la PSD, nea Hrebe, amandoi niste fosile comuniste care fac si desfac ca pe vremuri (si azi nu mai merge) precum si fatuca aia rrrarrraita, complet rupta de popor, de realitate, care pare mereu scoasa dintr-ul mall din Baneasa, de la tratament cosmetic, vorbind cu o tableta in mana. Niste neispraviti care au avut o mare sansa si au ratat-o exemplar!

Astia daca acum nu-si fac seppuku politic in vazul lumii, PNL e mort cu lumanarea la cap si o ia pe urma PNTCD.

E deosebit de rusinos sa pierzi in fatza unui Nicusor Dan, un peltic lipsit de carisma care vorbeste ca un robot stricat cu o organizatie in spate de nivelul alora care eliberau cainii maidanezi din dube!

Lumea i-a tratat cu sictir, de aia s-au dus la vot numai o treime din care nici jumatate nu a votat PSD. Daca PNL erau reformati si aveau candidat si lideri, acum situatia era cu totul alta. Insa am asistat cu uimire la discursuri in care astia sunt.... multumiti de ei! Si mos basina comunista asta se agata de sicriul PNL-ului pana la capat!

Sunt sigur ca o parte din fostul PDL regreta amarnic aceasta uniune tembela. PNL trebuia intai curatat de uselism, de colaborationisti si apoi facuta unirea! Ce au crezut bietii de ei, ca unu si cu unul egal doi! Ei bine, in politica poate sa dea mult mai putin!

Probabil unicul leac ar fi spargerea.

Iar scandalul si luatul in gura cu sorosistii astia de la "USB-Nicusor-marioneta" numai bine nu le face, ca nu astia sunt grija lor care trebuie sa-i futa acum! Grija lor este sa iasa din stadiul de purcea moarta in cotetz si sa dovedeasca ca pot conduce ceva! Le va scuipa Dragnea seminte in crestet si Basescu va hahai pe margine!

Iar USB& Nicusor Dan urmeaza sa faca rahatul praf. Deoarece astia sunt doar niste pastai goale pozate pe feisbuc.

Batalia inca nu e incheiata, pana la toamna se pot intampla multe insa PNL trebuie acum sa inceapa cu un masiv sepukku la nivel de sus! Si cu o atitudine drastic anti-coruptie in parlament.
Si pentru colaborarea lor cu penalii din Casa Poporului i-au taxat bucurestenii!

Si inca o data subliniez, istoria ne invata - ceea ce azi se petrece in Bucuresti, se va petrece maine in toata tara!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Fabulos! Fara cuvinte! Daca maimutoii astia raman acolo si continua in felul asta, la toamna PSD va castiga majoritatea in parlament si va face guvern singur. "Alternativele" gen "USB-Nicusor" au handicapul soroselii iar restul pigmeilor gen ALDE si PMP il vor pierde liderii in puscarie pana la toamna, si nici macar ungurii nu se stie daca trec pragul! Alta minune nu mai e timp de inventat in cateva luni.
Daca PNL nu-si amputeaza urgent si drastic putregaiul, vom ajunge la o noua era Iliescu! De data cu ciocoiasii tineri si zglobii care ne-au trecut pe la ureche in campania prezidentiala!

http://www.mediafax.ro/politic/copresed ... a-15440924" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by brighty »

brighty wrote:M-am bucurat sa vad, recent, cladirea "Universul", de pe str. Ion Brezoianu, cu schele montate pe ea, semn ca s-a dat verde pentru reabilitarea acestei constructii simbolice pentru anii interbelici, dar si mai mult m-am bucurat sa vad cladirea din dreapta, apartinand tot de "Universul", in plina renovare, aceasta fiind de ani buni intr-un hal de paragina... Si era pacat, intrucat la vremea ei a fost o minunatie de cladire. Dupa cum scrie pe placuta tehnica, se pare ca ne va bucura din nou privirile undeva prin luna Noiembrie a acestui an!

Image

Image

Image
Intre timp, dupa cateva luni, s-au facut progrese placut surprinzatoare! Inca nu este totul finisat, dar nici mult nu va mai dura... Cladirea mare, cea principala, a "Universului" inca are schele pe ea, probabil lucrarile vor mai dura un timp. Cu toate acestea, si acolo se observa ca reabilitarea a avansat.

Image

Image

Image

Image

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Sirul de capcane pe care le are de infruntat un turist in Bucuresti. Ce se intampla daca vorbesti in engleza in Gara de Nord
http://stirileprotv.ro/stiri/inspectoru ... amera.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Din nou haos cu taxiurile la Gara de Nord: Din ce in ce mai multi calatori reclama ca nu gasesc masini la comanda, in timp ce taxiurile stau in statia de la coloane la "agatat" pasageri

Comandarea unui taxi pe cale oficiala la Gara de Nord a devenit o misiune aproape imposibila in ultima perioada: sistemele cu touchscreen din interiorul Garii fie nu merg, fie nu gasesc niciun taxi pentru comanda, iar incercarile prin aplicatiile mobile sau direct in centrala cu greu reusesc sa gaseasca o masina libera. In tot acest timp, in fata Garii de Nord stau mai multe taxiuri pregatite sa "agate" cu preturi umflate pasagerii disperati ca dupa incheierea programului RATB si Metrorex nu au alta cale sa ajunga acasa sau in alte zone din Bucuresti.

Capitala pare ca a revenit la vremurile salbatice dinainte de 2013 cand comandarea unui taxi la principala gara din oras dupa ora 23 era o adevarata aventura, iar taximetristii amatori de tarifuri umflate ridicau pasagerii direct de pe peron sau din fata garii.

In ultimele luni sistemul instalat de autoritatile de la Transporturi in 2013 - cu terminale touchscreen, bonuri de comanda si companii oficial acreditate sa intre in zona de la "coloane" si sa ridice civilizat pasagerii - a fost mai mult picat sau, atunci cand dadea semne sa functioneze, total ineficient.

Chiar si asa, in tot timpul in zona coloanelor sunt masini de taxi oprite, insa soferii refuza sa ia comenzi in anumite directii sau fara un pret dinainte negociat, de obicei mai mare decat ar fi o cursa normala, pe bon.

Nici eforturile pe aplicatiile mobile sau telefoanele direct la centrala nu au mai mult succes. De cele mai multe ori pe aplicatie nu raspunde nimeni la comanda, desi pe harta apar masini chiar in fata Garii, iar cetralistele dupa minute de asteptare in telefon revin si spun ca nu au masini in zona.

Taxiuri care nu vin pe comanda, dar asteapta clientii cu preturi umflate in fata Garii

"Gara de Nord, ora 11 si ceva. Un tren are intirziere si mai bine de 150 de oameni stau ciucure pe unde apuca si incearca sa-i ia macar una dintre cele 30 de masini din "statia cu tarife sigure" - ca pe aplicatie nu vine nimic. Soferii cer de la 25 de lei pe cursa in sus, indiferent de directie. Unii rid de tine, cum stai asa indoit de bagaje si speri", a scris pe Facebook Ana-Maria Onisei, unul dintre pasagerii care au avut deaface luni seara cu jungla de la Gara de Nord.

"Trec 40 de minute. Ma infurii si ma duc direct la politisti. Se uita la mine ca la felul paispe, cu aerul ca indraznesc sa-i deranjez. "Nu avem noi atributii, domnisoara", vine raspunsul clasic. "Dar haideti cu mine afara sa vedeti cum stau zeci de oameni la miezul noptii in strada si toata lumea le rinjeste-n fata, intr-o capitala." Pai, zice unul si zimbeste semet, mergeti la un taximetrist sa vedem daca va refuza ca sa putem actiona. Ma duc. Ma refuza. Lor le zice ca-si asteapta familia, de aia sta in statia de la gara. In timp ce vorbim, alti oameni se-aduna si-ncep sa spuna ba ca le-au cerut 70 de lei, ba ca nici pe ei nu i-au luat", a mai scris Onisei.

O alta calatoare care s-a lovit de haosul taxiurilor de la Gara, Diana Catalina Zagrean, a scris si ea pe facebook despre experienta neplacuta.

"Ma duc la taxiuri ...."Unde mergeti? Aaaa nuuuu" ..."Unde mergeti? 50 lei."[...] Ma enervez si scot aplicația... nimic. Nimic pe aplicație....sun la dispecerate, dau din maini, dau din izopren......trece juma de ora, nimeni nu ma lua (cursa pana la mine face vreo 10 lei)...mai era o fata langa mine, ea suna prin dispecerat..tot nimic la 5 companii. Taximetristii toti se uitau la noi, fumau, iti venea sa le dai foc cu privirea sau sa le arunci ceva in parbriz", a povestit calatoarea pe facebook.

"Unde mergi? 50 de lei e bine?"

De altfel, problema comandarii unui taxi la Gara de Nord a fost intampinata si de unii dintre reporterii HotNews.ro in ultima perioada, atunci cand au calatorit prin Gara de Nord. Nu de putine ori terminalele touchscreen fie nu functionau, fie nu reuseau sa gaseasca nicio masina de la Meridian, singura firma de taxi integrata in sistemul instalat la Gara de Nord.

In tot acest timp, in zona coloanelor si pe strada, la bordura in fata coloanelor, zeci de masini de taxi roiesc si iau pasagerii la mica intelegere. "Unde mergeti? Militari? 50 de lei e bine?" - o replica des auzita.

Pe de alta parte, unii soferi au si renuntat sa mai astepte la masina si asteapta cu cheile in mana direct pe peron, de unde cauta sa agate din pasagerii proaspat coborati din tren, intocmai perioadei dinainte de 2013.

Iar practica agatarii de pe peron nu e practicata doar noaptea, dupa ora 23, ci chiar si i9n miezul zilei.

O astfel de persoana pornita la "agatat" clientii inca din interiorul garii a fost fotografiata marti de o alta calatoare, exasperata de practicile taximetristilor din zona garii.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21 ... sageri.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Problema semnalata nu este numai la Gara de Nord. Cazuri similare exista si la diverse Mall-uri din Bucuresti.

Fara indoiala exista o mafie cu protectie de la "organe", in primul rand Politie. Altfel cum ar putea zburda astia ziua in amiaza mare cu aparatul oprit si clienti in masina luati pe "intelegere"?! Altfel cum ar putea stationa aceste carduri de taxiuri, multe parcate fara soferul inauntru, lasate cu geamurile deschise si descuiate ?!

Alt aspect este jegul general. Masinile in majoritate sunt praf, ruginite, cad tablele de pe ele, te sui si ai impresia ca le vor sari rotile, adevarate harburi sinistre si jegoase. Majoritatea nu folosesc aerul conditionat (in caz ca-l au) in plina zi pe canicula. Conditiile din 90% dintre taxiurile din Bucuresti sunt demne doar de Africa Centrala. Caldura, praful, putoarea si jegul sunt similare. Doar ca pasagerii sunt albi. Soferul nu intotdeauna!

Lipsa aplicarii legii, lipsa oricaror controale, lipsa unor regulamente, deplina indiferenta a "organelor" care au un singur rol, sa colecteze spagi, totul creeaza aspectul de lumea a treia, haos, lipsa legii, dezordine, fiecare pe cont propriu, scapa cine poate.

Daca s-ar aplica legile actuale, cred ca 80% dintre taxiuri ar fi suspendate pe loc. Din motive banale ca de exemplu, evaziune, furt (aparate "aranjate") si excorcherie la drumul mare, motive mecanice (rable de dus pe loc la groapa de gunoi), motive de curatenie, stil de condus (toti stim cum merg taximetristii in trafic).

Mai nou la moda este plimbarea prelungita. Din ce in ce mai multi soferi de taxi o iau pe foarte ocolite ca sa lungeasca cursa. Intai isi evalueaza clientul daca stie drumul. Daca nu stie, l-au fript. Multe curse de genul asta ajung sa dureze si sa coste dublu. Daca cumva te prinzi ca nu a luat-o drept, motivatia e traficul blocat (real sau iluzoriu) care cica ar trebui ocolit.

In concluzie, la asa oras, la asa locuitori, la asa alegatori, asa taxiuri! Pe merit!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by Kostas »

peisajul de la intrarea din gara de nord este completat de pipitze care te intreaba - Nu doriti o fetitza?! aurolaci care sunt badjocoriti de taximetristi in pantaloni scurti si cu burta descoperita, betivi care racnesc.
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Kostas wrote:peisajul de la intrarea din gara de nord este completat de pipitze care te intreaba - Nu doriti o fetitza?! aurolaci care sunt badjocoriti de taximetristi in pantaloni scurti si cu burta descoperita, betivi care racnesc
in privinta Garii de Nord unica diferenta fatza de peisajul garilor din India este lipsa vacilor care umbla libere pe sine si peroane. Sau am putea spune ca la noi vacile au doar doua picioare si umbla la fel pe sinele de tren.

Un alt peissaj dezolant de lumea a treia este zona Piata Unirii, in special trotuarele din jurul magazinului Unirea. Pavajele sunt sarite de ani de zile, exista diverse santuri de la foste lucrari de gaurire pentru retele, nimanui nu-i pasa, cersetorii au locuri stabilite (probabil inchiriate de la "organe"), parcagii tuciurii cocalari se ocupa cu parcatul limuzinelor cu ciocoi in zona din spate la Careffour. Unde exista niste stalpi metalici strambi in care iti agati hainele. Fastfudul din zona respectiva imprastie miazme (probabil ceva mai fade decat in India). Trotuarele sunt pline nu numai de gropi, fecale si jeg, dar si de diverse sandramale, de exemplu un schelet pentru o mare reclama pusa fix in drum. Diverse gherete si florarii-dugheana ocupa dublu spatiului alocat (fara ca "organelor" sa le pese). Zilnic e intalnit chiar si cocalarul vanzator de catelusi blegiti tinuti intr-o mana, asezat in zona de colt a magazinului Unirea, de unde ragaie in niste difuzoare stradale muzici cretine. Magazinele de tzoale de fitze pentru pulime isi deschid usile automate ejectand frigul instalatiilor de aer contionat in duhoarea si caldura trotuarului cu aspect de India.

In fatza la Unirea veche trotuarul e un haos de dughene, gauri in pavaj, jeg, lume de toate soiurile inclusiv nebuni sau sectanti care urla cu sau fara megafon, cersetori diversi, popi si calugarite (false sau autentice) care strang bani cu poza lui Arsenie Boca, tineret care-si da intalnire la Mecdonald, totul inecat in mizerie, praf, duhoare, aspect urat care te face sa vomiti daca ai stomacelul mai sensibil.

In toata brambureala Metroul renoveaza iesirile, una inceputa acum 3 ani prin demolare si blocare. Evident, nu au montat o scara rulanta suplimentara asa cum era normal intr-o tara civilizata. Doar au spalat niste bani si comisioane pe o noua gresie pusa pe jos si pereti, absolut inutila si irelevanta pentru calatorii care fac infarct suind treptele spre Unirea.

Sa nu uitam sirul de taxiuri rabla conduse de triburi tuciurii care-si fac veacul pe acolo cautand "mica intelegere" cu clientii naivi.

Zona este cea mai trepadata de turisti straini, se pot auzi toate limbile planetei, de la vietnameza pana la evreiasca.

Pe scurt o cloaca centrala care iti da instant impresia unui oras de lumea a treia unde nu exista lege si nici o minima ordine.

Spre exemplu la comparatie Gara Centrala din Milano e deasemenea o zona dubioasa plina de imigranti care ard gazul si toate speciile de dubiosi jegosi, insa acolo macar vezi carabinierii prezenti si taxiuri carora nu le curge rugina pe caldaram. Perceptia nu e de parasire totala a zonei de catre autoritati ca in cazul Bucurestiului.

Bucuresti, unde ca nicaieri in UE (cu exceptia prietenei noastre, Bulgaria) vedem masinile parcate cu totul pe trotuar sub privire blajine ale politiei care trece pe rosu de fiecare data cand are ocazia. La noi "organul" face ce vrea muschiul lui, mai putin isi face si meseria.

Insa oricate descrieri as incerca in scris, nimic nu reda senzatia autentica (plina de duhoare fetida si praf) de la fatza locului! Nimic nu se compara cu slalomul printre cacati si jipane parcate pe trotuar in Bucuresti! Daca prinzi si o zi de canicula, feelingul este in 4D!

In caz ca sunteti curiosi cum ne vad strainii, mergeti mai spre Vest in oricare capitala europeana de acolo si apoi veniti inapoi in Bucuresti dand o tura pe la Unirea!

Nu recomand celor slabi de matze!

Lumea a treia pare deja un termen consumat. Cred ca avem deaface cu lumea a patra!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by Kostas »

si aici spectacolul e completat de oameni care scormonesc prin cosurile de gunoi, cate o nebuna murdara care racneste, copii ai strazii, pipitze cu pantaloni mulati si telefon roz cu urechiuse de iepuras :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by brighty »

momolo wrote: Zona este cea mai trepadata de turisti straini, se pot auzi toate limbile planetei, de la vietnameza pana la evreiasca.

Pe scurt o cloaca centrala care iti da instant impresia unui oras de lumea a treia unde nu exista lege si nici o minima ordine.
...

Bucuresti, unde ca nicaieri in UE (cu exceptia prietenei noastre, Bulgaria) vedem masinile parcate cu totul pe trotuar sub privire blajine ale politiei care trece pe rosu de fiecare data cand are ocazia. La noi "organul" face ce vrea muschiul lui, mai putin isi face si meseria.

Insa oricate descrieri as incerca in scris, nimic nu reda senzatia autentica (plina de duhoare fetida si praf) de la fatza locului! Nimic nu se compara cu slalomul printre cacati si jipane parcate pe trotuar in Bucuresti! Daca prinzi si o zi de canicula, feelingul este in 4D!

In caz ca sunteti curiosi cum ne vad strainii, mergeti mai spre Vest in oricare capitala europeana de acolo si apoi veniti inapoi in Bucuresti dand o tura pe la Unirea!

Nu recomand celor slabi de matze!

Lumea a treia pare deja un termen consumat. Cred ca avem deaface cu lumea a patra!
De-ar fi situatia asta numai la Unirea si in Gara de Nord, tot ar fi bine!... :lol: :oops: Din pacate, mai tot Bucurestiul este sub zodia mizeriei si a haosului... Pe unde te duci, puhoi de masini parcate alandala, trotuarele si aleile dintre blocuri pisate si cacate in draci de cainii iubitorilor de ham-ham, care prefera sa ii plimbe la sosea decat sa ii tina, sa zicem, in gradinita din fata blocului (unde exista asa ceva), coji de seminte si chistoace,... Chiar asa: "organele", Politia Locala, pe unde pustii umbla de nu se arata la fata niciodata cand toti dobitocii vandalizeaza orasul?! :evil: Asa s-ar strange la fisc niste bani din amenzi, de numa-numa'!... :P :x

In Centrul Vechi, veritabil ambasador cultural al astei tari, ca acolo vine neamtu', italianu', cipriotul si evreul turist sa isi desfete simturile, sa infulece o friptura, sa ragaie o bere ieftina autohtona ori - cei cu posibilitati - sa se duca la vreo "fetita" maseuza, alt dezastru de neinchipuit... S-au renovat multe cladiri, marea majoritate transformate in carciumi, insa sunt inca destule in paragina, care stau sa se prabuseasca, intr-un hal de degradare oribil. Eram acum cateva zile acolo, ajunsesem la intersectia mare de pe Lipscani, unde este Banca Nationala, mergeam deci pe ulita mare (Lipscani), cand deodata m-a traznit, dinspre o cladire unde odinioara fusese un bar (acum, in faliment), un miros crunt de pisat de am zis ca innebunesc! Vis-a-vis, un mare si dichisit magazin de tzoale made in Bangladesh, de unde ieseau dudui dragute si finute, intampinate de duhoarea aia pestilentiala... Am alergat pur si simplu cateva zeci de metri, am intrat in libraria Carusel, la aer conditionat, si parca tot imi mai staruia in nari mizeria aia!... Iarasi, intreb: unde dracu' e Politia Locala de arata asa spatiul public, vizitat nu doar de romani, ci de diverse grupuri de turisti straini?! Pesemne ca pe nimeni nu intereseaza de imaginea Capitalei, a Romaniei in general...

Desigur, am vazut si porcaria aia sinistra, care face deliciul retelelor de socializare, cu boschetii si cracile care au acoperit statuia lupoaicei din Piata Roma, o hidosenie de neinteles. Am remarcat ca doar Hotnews ii ridica osanale "capodoperei artistice", in care mai mult ca sigur s-au spalat multi bani negri...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

exista o florarie dugheana la Sfanta Vineri cum urci dealul dinspre Zara si ajungi acolo. E pe coltul acelui Mall fost "cupola foamei" care se betoneaza de vreo douazeci de ani (piramida lui Keops era gata de mult. Stiti, santierul ala vesnic din spate la Unirea).
Ei bine, dupa acea dugheana cu flori tiganesti se pisa zilierii care asteapta in locul ala dimineata sa fie luati la munca (la negru). Sunt zile cand te prabusesti daca treci pe acolo! Nu stiu cum rezista tiganca aia in dugheana?!

Apropos, alta neputinta a "organelor statului" in frunte cu onor toate primariile - nimeni nu i-a dat de cap complexului "cupola foamei" din spate de la Unirea. E santier de un milion de ani, se poate nota deja santier pe harta. Intr-un oras civilizat era confiscat de Primarie daca tinea atat. Ce naiba, daca proprietarul nu are bani sa-l termine o data, il confisti si-l dai unuia care are bani sa-l faca! Intr-o capitala normala intreg centrul ar trebui sa aiba un regim special pentru ca este reprezentativ turistic.

Mi-a povestit un prieten ca era intr-o seara la un local dragut in Centrul Vechi, in curtea domneasca, lume la toate mesele. Cica la un moment dat o mama cu copil mic, o fetita de vreo 5 ani, o duce pe asta pe singurul petec de verdeata langa mese, ii da chilotii jos si o pune sa se pise acolo, la cativa metri de toate mesele pline de comeseni. Inainte de pisare fetita se juca pe acel mic gazon. Astia toti stateau la masa si vedeau fetita pe vine cu chilotii jos cum isi face nevoile. Cica au fost socati toti, inclusiv ospatarul insa nimeni nu a zis nimic. S-au gandit ca-si vor strica seara. In mod cert marlanii ar fi inceput scandalul.

Azi la mine la metrou cand ieseam afara era unul de vreo 50 de ani care se pisa direct pe gura de aerisire de la metrou. E acolo un mic zid cu zabrele. Nu era beat sau ceva, pur si si simplu l-a trecut pe om si nu s-a mai tinut.

Ce-i drept, in Bucuresti nu exista closete publice. Au constatat si strainii care se intrebau cum ne facem nevoile. Raspunsul meu, "-Ca la Versailles!" (dupa perdele sau in tufe) :)

La Unirea 1 in statie si in pasajul dintre Unirea 2 si Unirea 1 este o caldura ca-ti dai sufletul. Permanent este caldura teribila. Azi era mai cald in statie jos decat afara sus. Cand treci pe la ore de varf prin acel tunel lung, se infunda cu oameni, iese buluc, abia mergi la pas. Caldura e crunta, pur si simplu tasneste apa din mine! Sunt peste 30 de grade.
Cred ca aceasta caldura teribila provine de la toate dughenele care coc merdenele in statiile Unirii. Am dubii ca exista tunele de ventilatie. Pe vremuri la metrou jos era intotdeauna racoare. Acum cobori si incepi sa transpiri. As vrea sa gasesc un termometru la purtator sa masor cate grade sunt la Unirea 1 jos pe peron si in tunelul ala, mai ales cand se infunda cu lume!

Le-am scris asta primavara la pompieri ca nu e normal sa existe acele gogoserii in statiile de metro si le-am scris de acel tunel oribil ca daca se intampla ceva acolo, mor oamenii ca sobolanii. Mi-au raspuns ca "au analizat" si totul este in regula!
Tare ma tem ca intr-o zi o sa fie ceva nasol in tunelul ala! Eu nu cred ca are ventilatie de nici un fel. Am vazut la BBC un reportaj cum le-a luat foc o scara rulanta intr-o statie de metrou la Londra. Semana cu locul asta intre statiile Unirii. Au fost victime, incendiul a fost teribil, au fost uimiti englezii, nu intelegeau ce a putut arde atat de violent?! Au descoperit ca de vina a fost vaselina de la scarile rulante iar focul s-a propagat ca intr-un furnal, pentru ca avea forma de furnal. Idem cu situatia de la metrou Unirea 2 si 1.

Totul sub semnul unei imense indiferente din partea populatiei (pulimii) si o totala inexistenta a autoritatii. Cateodata vad "politia locala". Niste amarati in zdrente platiti cu salarii de subzistenta care nu fac nimic, se plimba de colo-colo. Toti dau vina pe lege, ca nu e lege. Ca si in cazul parcarii cu totul pe trotuare. Inteleg ca nu exista loc de parcare, dar macar sa lasi loc pentru pieton! Insa majoritarul stie cateva lucruri adanc infipte in genetica, sa stea ca o vaca in drum, exact unde e cararea mai ingusta si sa se scarpine in gaoaza cu mintea plecata, si sa abuzeze de orice este public, sa-si bage organul natural in tot ce este al tuturor si nu al lui.

Apropos, alta chestie, tot la Sfanta Vineri - e pe un colt o cofetarie, cred ca patroni sunt niste ciuhabi sau turci, i-am vazut o data. Si-au pus terasa cu lemne pe trotuarul mare ceausist, a mai ramas un metru sa treci. Exact in fatza intrarii in cofetaria lor trotuarul din pavele pe nisip e facut praf, groapa cu praf, damele isi rup gleznele. Terasa e imediat langa, dichisita, curata cu umbrele. Ar fi putut pe doi lei sa repare zona aia de cativa metri patrati cu pavele, ca le sta fix in intrarea in local. Dar nu o fac deoarece e spatiu public. Si nici un om din pulime nu e deranjat de aspect. Eu de exemplu nu intru in localul lor tocmai pentru aspectul asta. Consider ca e o lipsa de respect pentru mine, client, sa stea ca beshnitele cu trotuarul ala spart fix in usa! Nu mai spun ca am mari dubii ce aprobari si-au luat ei sa ocupe ditamai trotuarul cu terasa din lemn! E la sectorul 3 unde e mafiotul cu bordurile rosii din beton armat si antitanc.

Treaba e simpla. Daca esti feudal (ciocoi, fanariot, boiar) nu vezi amanuntele astea. Mergi de colo, colo in masina cu geam fumuriu. Soferul care este si bona, gradinar, tucalar, lustragiu, maturator, femela de serviciu cu coaie, etc, te duce cu viteza de colo-colo. Cand stai in limuzina butonezi telefonul, nu vezi nici pe geamul fumuriu. La coada nu stai, asa cum nici Tariceanu nu sta cu pulimea. Deci nu ai habar cum arata cloaca denumita Bucuresti. Trebuie sa mergi pe jos prin cloaca, sa poti vedea si mirosi realitatea. Insa turistul desertat din avion, autocar sau tren merge pe jos prin cloaca, si judeca Romania asa cum e ea, o zdreanza cu chilotii rupti, gata sa se vanda la fiecare colt de strada pe doi lei de spaga.

Cat priveste Politia, MAI, in frunte sta tolanit ditamai plagiatorul! Nu cred sa fie institutie mai corupta si mai varza ca astia!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

De ce sunt strazile din Bucuresti pline de excremente de caine si ce amenzi au dat pana acum primariile

Strazile si parcurile din Bucuresti sunt pline de excremente de caine. Desi Primariile de sector din Capitala au inca din 2010 parghii legale sa ii amendeze pe posesorii de caini care nu strang dupa animale, in majoritatea sectoarelor se dau foarte putine amenzi. De exemplu, in 2015, Primaria sector 3 a aplicat 1.100 amenzi, Primaria sectorului 1 circa 600 de amenzi, in timp ce Primaria sectorului 4 a aplicat doar 19 amenzi, iar Primaria sectorului 5, doua amenzi. Sectorul 6 nu detine aceste date pentru 2015, insa in primele 6 luni din 2016 a dat doar 27 de amenzi. Asta in conditiile in care, dupa cum recunosc chiar primarii de sector, exista zeci de sesizari ale cetatenilor nemultumiti, care se plang ca in parcurii, copiii se joaca printre fecale de caine, si cer amendarea posesorilor de caini care nu respecta legea.
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... ariile.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply