Ce Burner folositi ?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Ce Burner folositi ?

Post by Obelix »

aurel pustiu wrote: Va spun din practica, alimentarea proasta a unui transport poate ruina totul: citirea bitilor sau un jitter exagerat foarte greu de eliminat. Pana acum am tratat 4 aparate exact aici, la alimentarea transportului. Pe langa un jitter micsorat s-a schimbat in bine si rata erorilor care s-a micsorat.
*
Cum ai masurat rata erorilor si jitterul :?:

User avatar
aurel pustiu
Posts: 83
Joined: 21 Jul 2009, 18:00
Location: Giurgiu

Re: Ce Burner folositi ?

Post by aurel pustiu »

Se pune un LED pe corectia erorilor si iti dai seama brut ca acesta clipeste mai rar. Jitter-ul la citire e unul foarte grosolan si se detecteaza usor pe osciloscop. Pe mine ma interesa acest jitter (care nu prea conteaza pentru ca se elimina usor) ca sa-mi dau seama cum lucreaza transportul. Jitter-ul de transmisie e mult mai greu de eliminat si de obicei despre asta se discuta.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ce Burner folositi ?

Post by momolo »

Si acum daca imi permiteti sa torn un pic gaz pe foc - din ce am observat (si pot spune ca tot observ de cativa ani si imi place la nebunie sa compar orice pot compara sau imi pica in ghiare) concluzionez ca din combinatia transport digital + DAC, transportul este de departe cel mai important si aduce cea mai importanta contributie la felul si calitatea sunetului. Observ ca in general pe forumuri se discuta aprins despre DAC-uri, multi considera ca in asta trebuiesc bagati banii lasand transportul pe seama a ceea ce mai ramane din buget, dar realitatea e alta. Asa cum a observat aurel pustiu (care, cred eu, ne-a servit informatii autentice si valoroase pentru cine stie ce sa inteleaga), transportul digital este esential si eu il insumez cu cablul digital ca un tot unitar. Fara indoiala, transmisia SPDIF are compromisurile ei, alte forme de transmisie digitala au si ele compromisurile specifice, insa cei care fac parada de gasirea unei alte forme asazis mai bune de transmisie digitala ca leac universal, acestia nu vad padurea de copaci. Realitatea e ca poti obtine super-calitate audio (si) cu standartele existente, asa schioape si imperfecte cum sunt, formatul CD-DA si transmisia coaxiala SPDIF.

In consecinta, din ce am observat personal (e doar propria opinie, nu e litera de lege, ma pot insela ca oricine altcineva), DAC-ul ramane la urma ca importanta, mai ales ca implementarile clasice din ultimii 20 de ani sunt in general bune (o sa sariti in sus, dar realitatea e ca sunt chiar bune, cei care reusesc sa se ridice deasupra sunt aia care acorda atentie unor chestii ce majoritatii inginerilor li se par secundare, neimportante sau auxiliare, chestii care nici macar nu costa mult sa le aplici).

Desi nu-mi place sa ma exprim in procente despre sunet, as spune ca in combinatia transport + DAC, primul contribuie cu 60...80% din calitatea sunetului.
Si asa cum a spus aurel pustiu, doua chestiuni sunt esentiale la un transport high-end pe langa calitatea mecanicii optice, e vorba de alimentarea in curent si tratarea (micro)vibratiilor. Unele firmulite audiofile au prins din zbor tainele astea (defapt sunt "tainele"lui Polichinelle) si pe bani putini au realizat surse digitale bunicele dupa care au cerut preturi foarte mari pentru ca ceilalti proiectanti treceau peste "amanuntele neesentiale" ca gasca prin apa.

In realitate si e firesc sa fie asa, la o sursa digitala high-end conteaza absolut totul, transport, DAC, buffere digitale si analogice, vibratii, mufe, etc,etc, dar cum noi de cele mai multe ori suntem nevoiti sa ne limitam la bugete mici ajungem sa alegem intre diverse compromisuri, caz in care observatiile astea conteaza.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Adrian_2k8
Posts: 227
Joined: 30 Mar 2009, 07:54
Location: Bucuresti

Re: Ce Burner folositi ?

Post by Adrian_2k8 »

Alta chestie legata de ripp, poate mai putin cunoscuta si rar folosita: pot fi verificate CD-urile "originale" cumparate de la colt de strada sau de pe net daca sunt originale sau daca sunt trecute peste Dunare cu barca, comparand CRC-urile lor cu cele din baza de date internationala. Desigur, cineva care se pricepe miroase din prima falsul dupa serigrafie si coperti. Si dupa cum suna (desigur) dar asta daca deja a ascultat varianta originala pe undeva, nu la radio. Mai exista si "prieteni" care au avut in colectie varianta bulgareasca a unui CD, au cumparat mai apoi CD-ul adevarat si din mitocanie schimba carcasele vanzand apoi varianta bulgareasca in carcasa originala. Lucrul asta se practica si inainte de '90 cu LP-urile, unde se schimbau inclusiv etichetele de pe vinil si daca nu erai atent te trezeai cu un Animals bulgaresc pe care scria Made in England, cumparat din talcioc. :D
"Netul este locul ideal unde omul aberant poate abera si se poate da ceea ce nu este." - by M _ _ _ _ o.

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Ce Burner folositi ?

Post by Schindler »

Cumpararea unui cd-player care nu accepta decit CD-uri trase la viteza mica m-a pus in situatia de a nu mai putea scrie CD-uri cu unitatile mele optice modele 2016 , la care viteza minima de scriere pentru CD-R este de 16x. Am rezolvat aceasta problema prin cumpararea a doua unitati optice externe Plextor “vintage” care scriu fara probleme la 4x .
Urmatoarea provocare a fost softul de scriere special pentru Red Book CD , softuri gen Nero sau Ashampoo fiind, cred eu, prea generale . Am testat CD Architect 5 : http://www.sonycreativesoftware.com/pro ... sp?pid=963" onclick="window.open(this.href);return false;
HOFA CD-Burn & DDP :
https://hofa-plugins.de/en/plugins/cd-burn-ddp/" onclick="window.open(this.href);return false;
si Sonoris DDP Creator :
http://www.sonorissoftware.com/catalog/ ... -p-47.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sonoris-ul, desi cel mai scump soft, s-a descalificat din start : setat la viteza de 4x imi scria la viteza variabila, ajungand la 8x.
Hofa ( Standalone ) mi s-a parut relativ OK . Dar cel mai bun cred eu ca este CD Architect , desi un pic mai complicat la prima vedere.
Apoi , deoarece mie de pe orice album imi plac doar anumite melodii si nu pot asculta niciodata un album ( CD ) de la cap la coada , m-a interesat un converter bun pentru formate lossless . Deci converter, nu extractor. (CD Architect nu accepta chiar orice format ). Am testat :
dBpoweramp :
https://www.dbpoweramp.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
EZ CD Audio Converter :
https://www.poikosoft.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
si XRECODE :
http://xrecode.com/xrecode3/" onclick="window.open(this.href);return false;
Desi toate dau rezultate asemanatoare cel mai bun mi s-a parut XRECODE .
A mai ramas o problema de clarificat : CD-R blank . Asa ca , intrebare : ce CD-R blank folositi in 2017 si de unde le cumparati ? De asemeni daca aveti sugestii sau observatii in legatura cu cele scrise mai sus, sunt binevenite .
"Stop hearing music. Start listening to it."

vjvarta
Posts: 145
Joined: 12 May 2015, 10:29

Re: Ce Burner folositi ?

Post by vjvarta »

In primul rand ma bucur sa vad ca mai e cineva care nu poate sa asculte un album intreg si face selectii cu melodiile care ii plac 8)

Acum referitor la subiect, pt ardere folosesc Nero dintotdeauna, nu zic ca e cel mai bun, doar ca pt mine isi face treaba cum trebuie.
La convertire folosesc dbpoweramp, nu am incercat altceva, nu am avut motive, poate pe viitor.
La CD-R am folosit verbatim in mare parte si acum folosesc K-Classic, cele care se gasesc in Kaufland la set de 10 si au si carcasa slim. Sa explic si de ce: acum cateva luni un amic mi a dat niste CD-r maxell ca avea prea multe. Am scris pe ele fara problema la 4x, numai ca dupa o perioada cd-playerul nu le mai citea ( e ceva mai vintage, nimic spectaculos). Am pus inapoi verbatim, nici pe ele nu le mai citeste (nu da eroare gen no disc ci doar incepe sa le invarta in sens invers). Atunci am incercat K-Classic si a trebuit sa le scriu la 16x deoarece intre timp mi-a murit si writerul care avea 12 ani.

Acum le citeste perfect, nu sare , nu nimic, fara probleme. Intre timp mi am schimbat playerul dar am ramas cu K-Classic pt scriere. Ma gandesc ca daca le citeste un player care da semne ca e pe duca sunt mai mult decat ok. Si sfatul meu este sa nu folositi maxell sub nici o forma, banuiesc ca ele au fost cauza defectiunii, si am mai citit posturi in care lumea a mai avut aceasta problema.

tatatodor
Posts: 140
Joined: 13 Dec 2008, 15:45
Location: arad

Re: Ce Burner folositi ?

Post by tatatodor »

Schindler - de ce nu folosesti softul propriu Plextools al unitatii ? cred ca e cel mai bine mulat pe unitatile proprii,nu ca Nero ar da rau.Poti verifica cu el calitatea scrierii ,si alte erori ,etc.(atentie-nu cu toate unitatile plextor poti testa erorile)Gasesti pe net pagini intregi despre legenda Plextor,cum setezi corect unitatea plextor daca folosesti EAC,si multe altele.Si aici pe forum avem un post cu plextor-urile si cd blank-uri ......
Back in the days music was the only drug you needed

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Ce Burner folositi ?

Post by Schindler »

Postul cu CD-blank nu l-am gasit. Oricum daca postul e vechi, nu mai e valabil : unele marci nu se mai gasesc, probabil ca altele care nu se gaseau se importa acum, fiecare dintre noi folosind diverse marci a tras , in timp, anumite concluzii etc. Deci intrebarea este : ce CD-R blank folositi in 2017 si de unde le cumparati ? ... daca nu e secret, desigur ... :roll:
In privinta PlexTools : the only supported audio format at this moment is 44.1KHz, 16 bit stereo . Eu mai am si fisiere HD pe care celelalte softuri ( HOFA si CD Architect ) mi le convertesc pentru scriere in CD-A . In afara de asta, deoarece eu fac selectii de melodii din albume diferite este necesara functia de Normalize pe care aceste softuri o au , la PlexTools nu am vazut-o .
"Stop hearing music. Start listening to it."

tatatodor
Posts: 140
Joined: 13 Dec 2008, 15:45
Location: arad

Re: Ce Burner folositi ?

Post by tatatodor »

cu rezultate bune,(8/10, peste medie),si mai gasesti si in Ro.,sunt cele de la Maxell CD-R XL-II80 Music.Dar si pretul e ceva mai sus.

http://thumbs.ebaystatic.com/images/g/J ... s-l225.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Daca gasesti JVC din link,cumpara fara ezitare,sunt TayoYuden,cyanina,probate 10/10 ! dar nu am mai vazut in Ro.

https://images-na.ssl-images-amazon.com ... SX355_.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Back in the days music was the only drug you needed

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Ce Burner folositi ?

Post by Schindler »

Doar CMC Taiyo Yuden printabile se mai gasesc in Ro din cand in cand, si cred ca nu sunt diferite de Verbatim care sunt facute tot de CMC .
"Stop hearing music. Start listening to it."

tatatodor
Posts: 140
Joined: 13 Dec 2008, 15:45
Location: arad

Re: Ce Burner folositi ?

Post by tatatodor »

Nu am stiut de achizitia CMC, (http://geartechs.com/index.php/News/cmc ... ology.html" onclick="window.open(this.href);return false; ).....Si intre produsele aceluiasi lot sunt diferente de calitate,dar atunci intre loturi ?Nu imi fac griji de calitatea mediilor ci de cea a scriitoarelor de acum.
Back in the days music was the only drug you needed

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ce Burner folositi ?

Post by momolo »

Din pacate in vremurile in care ma preocupa aceasta activitate cu copierea pe CD-R nu am gasit nici un burner care sa se puna cu oricare model de la Plextor.
Personal nu am gasit diferente intre softurile de prajit insa am gasit diferente mari intre softurile de ripp. Chestie care tine nu neaparat numai de soft dar si de setari. O intreaga poveste.
Am renuntat demult atunci cand mi-am dat seama ca orice as face nici un disc copiat nu va suna la fel cu originalul. Am preferat (daca e cazul) sa trag pe magnetofon, cass, DAT sau chiar..... VHS HiFi. Toate mi se par preferabile CD-R-ului. Unica varianta de CD-R pe care o agreez acum e trasul pe standalone pe blankuri de calitate. E practic pentru cine nu are ca sursa decat cdplayerul. Insa daca aveti DAT e si mai practic (preferabil DAT-uri profesionale). Magul mi se pare cel mai bun insa nu e practic, banda noua costa o avere si nici un mag bun nu e ieftin. Cassul e si asta o solutie simpatica si in multe cazuri suna mai bine ca un cdplayer.
Din pacate nu cred ca in comertul obisnuit se mai gasesc blankuri de calitate, cat despre unitatile CDRW din productia de ultimii ani, banui ca-s niste gunoaie. Interesul publicului pentru CDRW tinde catre zero dupa ce s-a ajuns la preturi foarte mici pentru memoriile portabile. Ma tem ca in curand nu vom mai gasi nici blankuri proaste.....
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

tatatodor
Posts: 140
Joined: 13 Dec 2008, 15:45
Location: arad

Re: Ce Burner folositi ?

Post by tatatodor »

Din pacate in vremurile in care ma preocupa aceasta activitate cu copierea pe CD-R nu am gasit nici un burner care sa se puna cu oricare model de la Plextor.

nici macar Yamaha CRW-F1,sau vreun model cu AMQR ?
Back in the days music was the only drug you needed

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ce Burner folositi ?

Post by momolo »

tatatodor, nu am avut Yamaha si uitasem de acesta. Banui din ce m-am informat ca Yamaha era cel mai bun, dar niste prieteni l-au avut si dupa ce isi luasera Plextor mi-au zis ca nu e o diferenta importanta, ba chiar cineva (foarte pasionat de problema, teste, etc) a preferat sa mearga pe Plextor si a vandut Yamaha la vremea aia (pentru ca valora ceva). Eu in problema asta m-am apucat mai tarziu, asa ca in momentul ala Yamaha era istorie. Tin minte ca mai era o alternativa interesanta, unitati vechi pe SCSI. Am si fost utilizat intr-o vreme precum "cobai", adica primeam diverse CDR-uri trase (audio) pe diverse unitati si nestiind pe ce erau trase, le ascultam si le notam in comparatie cu originalul (CD) dupa care fusese facut ripp-ul. Tin minte ca anumite unitati SCSI erau faine (adica primeam CDR-uri prajite pe SCSI si sunau ok) insa desi am primit cateva CDR-uri trase pe Yamaha, nu am avut cum sa compar in acele cazuri, adica doar le-am primit intamplator. Diferentele intre original si copie fiind totusi mici, nu se poate sa-ti dai seama fara dubiu daca nu poti face o analogie. Dar ca parere generala alea trase pe Yamaha sunau fain.
Ma luase si pe mine valul foarte tare in vremea aia (cumva in jurul anului 2007), aveam vreo 4 unitati Plextor si alte marci, SCSI adunasem cateva degeaba ca nu avem pe ce le pune, cum am spus testam pentru prieteni, rippuiam la greu, frecam fisiere si prajeam CDR-uri, testele erau si pentru calitatea blankurilor (non-audio, pe atunci nu aveam standalone si eram convins ca acestea sunt invinse de calculatoare cu Plextor), etc, etc. Intr-un final m-am potolit, mai ales atunci cand mi-am dat seama ca ma pot pune in cap sau in limba si nici o copie nu va suna ca originalul. Ce-i drept, era si o economie de malai deoarece originalele sunt scumpe pe cand copierea e gratis de la prieteni. Ocazie cu care am adunat atunci multe ripp-uri interesante si bune. Insa cu timpul am adunat multe originale si mi-a trecut cu totul pofta de copiere dandu-mi seama ca pe langa faptul ca nici o copie nu iese la fel cu originalul, mai era si consum de timp. Ori timpul mai bine mi-l petrec altfel decat sa rippuiesc si copiez. Bonus mai e si fiabilitatea proasta a CDR-urilor. Ca o paranteza, nu pot spune ca mi s-au stricat in timp prea multe CDR (mai degraba primele DVD-R s-au dus) insa in ce priveste discurile originale matritate de fabrica, din jdemii eu nu am gasit nici unul distrus de timp (inafara de cateva cazuri de CD-uri distruse de stat la soare). Cert este ca in timp mi-am pierdut cu totul interesul pentru ripp si copiere, nici nu mai stiu ce-am facut cu fisierele, culmea este ca din toate PC-urile mele sub toate formele numai unul are.... sonor ( :D ), la restul daca vreau sa aud ceva trebuie sa folosesc casti, ori nu le pot suferit deloc si abia mai recent (chestie si asta de multi ani in urma) mi-am luat niste recordere standalone Pioneer (adica am gasit unul si l-am restaurat dupa care am mai gasit unul ca nou, dupa care am luat niste Philipsuri ca erau prea la doi lei sa le las) si am mai copiat, culmea nu pentru mine ci pentru prieteni, mai ales CDR-uri pe care le-am facut din sursa analogica (adica LP). Dar in final le-am uitat si pe astea pe undeva, adica mi se pare pana si treaba asta o pierdere inutila de vreme deoarece un DAT (profy) suna mai bine (opinia mea, evident), banda magnetica e deja alta clasa (superioara) si nu am timp sa-mi ascult placile LP, daramite sa le copiez (si pentru ce?!).
Dar nu neg, copierea pe PC cu unitati optice nu inseamna o pierdere de calitate decat pentru audiofili mai pretentiosi (si dotare cu scularaie bunicica), este rapida, ieftina (adica gratis) si permite, sa zic asa, bucuria muzicii si la cei mai sarmani.
Insa de la o vreme am inceput sa ma uit cu mila la cei care vin la dealer sau in alta parte cu CD-uri de test pe CDR (adica copiate). E cam de rusine daca respectivii au pretentia sa fie luati in seama (la opinii). Nu zic ca nu am participat la diverse teste si auditii facute si cu CDR-uri, no problem, zic doar ca un audiofil serios nu ar trebui sa se cacariseasca pe dansul sa nu-si cumpere macar niste CD-uri originale. In fond, cumparand sustinem industria de profil. Ca multi paraziti traiesc bine din asta, e alta poveste. Insa ma intreb, daca se continua trendul generatiei tinere care nu mai cumpara nici o inregistrare (care contine taxele pentru drepturile de autor), acum fiind la moda ca tanarul sa nici nu mai aiba fisiere, adica asculta numai online, ma intreb, in conditiile astea unde va ajunge industria muzicala?!?! Parerea mea e ca revirimentul (evident promovat) cu vinilul e venit la disperare din industria muzicala. Vad ca prinde si la tineri si ma bucura. Insa raspandirea in masa a consumului gratis de muzica e foarte periculoasa deoarece va duce la prabusirea sistemului-industriei de profil. De multe ori noi scriem despre "vremurile de alta data", "epoca de aur HiFi" si ce minuni se faceau pe atunci. Insa toata treaba a avut la baza.... banul! Poporul era interesat de stereo si aparatura audio, deci cumpara la greu, se faceau bani grei, umblau vapoarele cu conteinere pline in toata lumea cu aparatura audio stereo, deci circula banul. A cazut cand interesul publicului s-a mutat in zona de video (Beta si VHS) dupa care computerul personal (care in mod natural le face pe toate, si audio si video) a dat lovitura de gratie. Faptul ca azi micuta nisa de piata denumita audiofila e ca un artizanat extrem de scump pentru buzunarele avocatilor, notarilor, ginecologilor, hotilor si coruptilor din Romania, etc, e o consecinta fireasca a scaderii banului datorata scaderii interesului publicului larg pentru asemenea bunuri (aparate audio stereo). Asta se intampla si cu industria muzicala, s-a dus banul, e cum s-a evaporat apa din desert. Toata lumea va lua pe gratis pana la final rezervele se vor duce si nimeni nu va mai avea ce lua. Cati artisti noi, tineri de valoare vedem azi in zona pop, rock si chiar jazz?! (la jazz e mai special, orice ciudat care zdrangane ca un caine batut in ploaie se numeste ca face Arta!). Ii mai avem pe aia batrani care incet, incet se duc si nimic nu vine din urma. Deja de vreo 2 decenii orice "slagar" care urca in topuri e defapt un plagiat dupa ceva vechi de cand era bunica fata. Artistii de valoare se mai afla acum prin industria de muzica de film unde am inteles ca nu exista drepturi de autor insa exista bani.
Asa ca toate pleaca si de la noi, mici picaturi care adunate formeaza oceanul. De aceea cateodata sunt deranjat de promovarea asta intensa a folosirii fisierelor care in mod evident sunt 99,99% piraterie, furaciune, mocangeala (cine spune ca a platit pe fisierele pe care le detine pe HDD-uri, minte si e ipocrit. Sunt cativa care au platit sume mici online sa ia niste fisiere mai jmechere, dar si ei au tone de piraterie pe langa cele cateva mici cumparaturi). Ma gandesc, un audiofil nu e orice consumator de muzica, ar trebui sa se ridice mai sus decat turma rumegatoare (de mocangeala... ca se poate, ca e defapt omeneste normal si firesc). Bashca faptul ca ce instalatie super complicata iti trebuie sa redai cat de cat fisierele! Eu vad problema asta in primul rand din punct de vedere moral si al demnitatii. Nu ca as fi "maicuta virgina", doar am povestit mai sus cata mocangeala invarteam si eu pe HDD-uri cu ani in urma! Dar, sa recunosc, pe mine m-a dezgustat si calitatea audio proasta, mortaciunea, simplificarea si impaierea sunetului. Si din pacate, din ce am observat, sunetul prost educa urechea proasta, iar omul e fiinta eminamente analogica, adica judeca prin analogie, dupa repere. Astfel, daca ai repere proaste, joase, lipsite de calitate, te educi in consecinta. E universal valabil, de aceea trebuie sa fim atenti la ceea ce toleram! (deoarece tolerand non-calitatea ne scadem propria calitate).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
cosmin
Posts: 631
Joined: 06 Dec 2008, 14:38
Location: Bucuresti

Re: Ce Burner folositi ?

Post by cosmin »

La momentul actual nu inteleg de ce cineva ar dori sa faca copie de pe discuri bune originale pe altele noi. Sa-mi fie cu iertare, dar cine are bani sa investeasca in discuri bune, ar trebui sa isi faca si un sistem pe masura, care inseamna alti bani. De unde nu vad sensul pentru care ar copia discuri originale. Poate cu exceptia unor discuri foarte rare, pe care nu le gaseste. Ca sa nu mai vorbesc despre incalcarea drepturilor de copyright si asa mai departe. Povestile cu copiile de siguranta la discuri sunt povesti, cel putin pentru Romania - sunt motivul paravan invocat cel mai des.

Desigur, la o adica se justifica aceasta operatiune, mai ales in contextul actual in care streamerele cu sau fara DAC incorporat au evoluat foarte mult, calitatea unora rivalizand cu playere cd de top.

Eu am Aurender A-10. Acum incepe distractia, pentru ca ceea ce voi spune va confirma si infirma deopotriva tot ceea ce se dezbate pe acest topic.

Am facut rip utilizand un cd-rom extern Philips pe USB, in doua metode: prima cu Aurender-ul insusi, a doua cu un mac mini.

Calitatea fisierelor rezultate este absolut identica. Nu am putut vedea fisierele CRC de pe Aurender, prin urmare nu am putut compara cu fisierele CRC de pe mac, insa se aud identic, rulate alternativ de pe Aurender.

Sistemul folosit este unul de top: preu Accuphase C2420, final A-47, boxe Magellan Quatuor, cabluri etc by Iura.

Deci zic ca am o referinta de ascultat foarte corecta si cu siguranta as fi auzit cele mai mici diferente.
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)

Post Reply