Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

CEC BD-2000
https://www.vinylengine.com/library/cec/bd-2000.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

De asta am mai vorbit pe forum. E mai scump deoarece e foarte apreciat. Din Germania costa cam 80....170 euro cu media pe la 120 euro. In Romania diversi "specialisti" (ce bine ca exista si din astia!) nici nu-l ridica de jos daca-l vede (ca ei ie multi)!

E belt drive interesant. Motorul are putere mare si deci, cuplu sanatos. Conteaza enorm cureaua si evident, un exemplar original nerestaurat are nevoie de curea noua care se cumpara tot din ebay-ul german. Unele exemplare sunt nefericite la motor, adica au ceva probleme care probabil pot fi reabilitate cu ceva munca si talent. Eu am nimerit numai perfecte mecanic. Nu ai ce surubari la ele, sunt niste "cratiti" de tabla groasa pe arcuri cu un motoroi si o curea. Nu au autostop, nu au nimic, sunt simple invartelnite full manuale.

Bratul e foarte mofturos si cameleonic la doze. Trebuie numai MM-uri medii. NU cred ca e "tabla" cea mai potrivita pentru MC-uri..... insa nici nu am incercat!

Se potriveste cu Audio-Technica vechi AT10, AT11, AT13, VM8, etc Nu cred ca e cel mai potrivit cu SHURE M75 si familia.

Bratul nereglat sau cu doza nepotrivita are tendinta sa distorsioneze spre sfarsitul discului. Adica e un brat grabnic la distorsiuni, deci pretentios.

Sunetul are o "vraja" in el care defapt i-a ridicat pretul de piata second, ajungand defapt o vedeta (vedeti preturile Vest). Nu-l recomand la muzici clasice mari si aglomerate unde are tendinta sa aglomereze. Insa e genial la muzici simple, voci, jazzuri, chiar rockareli. Se pisa cu bolta pe chinez si pe toti chinezii actuali similari cu cel incriminat mai sus. Vraja din sunet e ceva inexplicabil si datator de dependenta. Daca mai ai pickupuri, nu-l dai pe asta, il pastrezi pentru cate o data. Are ceva precum acele femei care nu sunt frumoase dar te atrag inexplicabil. Cine nu stie si-l vede nu da doi bani pe vechitura urata.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

Herghelia de Telefunken-e! Astea mi-s la inima! Si defapt sunt, ghiciti..... Technics! (adica Matsushita - dar pe comanda speciala, se pare ca bratele sunt unice):

Telefunken S800 HiFi
http://www.radiomuseum.org/r/telefunken_s800_hifi.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Image
Asta e primul, cel mai vechi, nu are autostop si probabil suna cel mai bine. E foarte rar de gasit dar nu costa mult.... sau va costa dupa ce-l laud! :lol:
Pe scurt, e o minune si da dependenta! Nu seamana la sunet cu alte Technics, dar a luat ceva bun de la ele, oricum in mod cert motorul Matsushita!
Merge bine de tot cu SHURE M75 pe care o face sa sune ca nu o mai recunosc! Si cu alte MM-uri medii si vechi, unele ciudate.
E foarte echilibrat in sunet si le are cam pe toate. Se poate asculta orice pe el, adica orice muzica. Nu-i nici bright, nici dark, dar nici plictisitor, dimpotriva, au un sunet vanos, barbatos. Daca unele pickupuri sunt "femei" la sunet, astea sunt "barbate" (adica au coaie) :) . E minunat si mi-e la suflet!

Telefunken TS 850 HiFi
https://www.vinylengine.com/library/tel ... hifi.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Image

E fix identic cu S800 (100% identic la matze) numai ca i-au pus autostop cu pinion clasic. Suna la fel sau usor mai jos, poate o parere, depinde de starea tehnica, uzura, reglaje, fire, etc. E acelasi pickup.

Telefunken S900 HiFi
http://www.radiomuseum.org/r/telefunken ... hs_20.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Image
E tot un S800 la care i-au pus autostop si un brat usor diferit. Suna usor mai rece si usor mai precis. Mai degraba e diferenta din sarme ca defapt e chiar acelasi aparat facut putin mai tarziu, schimbat denumirea sa mearga vanzarea. Deci diferentele vin din "amanunte" (automatisme, sarme, brice si carice precum si din starea tehnica).

Telefunken TS 950 HiFi
http://www.radiomuseum.org/r/telefunken ... _hifi.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Image

Asta e ultimul din serie, adica cel mai imbunatatit.... nu la sunet, e defapt acelasi pickup insa i-au pus motorase de automatizare, sa fie jmecher, sa mearga bratul singurel si sa se mire si mama soacra in 1980! Am nimerit unul practic nou nefolosit. E usor, usor mai detaliat si mai precis platind usor, usor in muzicalitate. Nu ma pot hotara intre S800 si TS950! Cred ca tot cablaraia e de vina, adica un cablu fono mai bun ...suna mai bine! Simplu!

Toate modelele astea sunt defapt acelasi Matsushita in stadii diferite de automatizare a bratului, acelasi motor si cam acelasi brat care pare unic pe Telefunken, nu l-am vazut la nici un Technics. Sunt efectiv niste "table" minunate! Oricare model e binevenit oricui vrea sa-si ia ceva ieftin si bun. Nu se pot compara cu chifteaua incriminata mai sus! Pur si simplu sunt din alta liga, net superioara! Nu pot spune ca le recomand la o muzica anume, se poate asculta orice, de la clasica la electronica si jazz. La comparatie diverse modele Technics mult mai scumpe (cu faima, mai bine cotate de piata) suna inferior orice le-as face. De obicei Technics nu-s pentru clasica, suna mai japonache, mai dur, merg minunat la muzici pop, rockareli (geniale!), muzica disco a anilor 70-80(geniale). Aici daca ma gandesc bine, Telefunken sunt inclinate mai mult spre clasica in timp ce fratioarele Technics mai mult spre pop-rock-disco. Insa eu discut aici de trancote ieftine si bune, Technics de obicei sunt scumpe.... pentru ca-s Technics!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

Grundig PS 4500
https://www.vinylengine.com/library/gru ... 4500.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Image

O delicatese! Defapt un Technics SL-Q2 cu alt brat, adica un brat Technics la cotor cu teava dreapta. Grundig este net superior lui Technics SL-Q2 desi ultimul din cauza numelui se vinde mult mai scump.
Nu sunt singurul care a ajuns la aceeasi parere maritand Technicsul echivalent ( https://www.vinylengine.com/turntable_r ... =PS%204500" onclick="window.open(this.href);return false; ).
Image

Acest Grundig este o "cenusareasa". Urat, mai nimeni nu stie de el si se vinde (pana in acest moment :lol: :lol: ) ieftin.
La sunet e pur si simplu excelent, nu am ce-i reprosa. Nu am stat sa studiez diverse potriviri cu diverse doze, s-a potrivit excelent cu un Excel si o Audio Technica. Parca inobileaza dozele ieftine care suna peste banii lor. E si bine stabilizat, e mai putin dependent de suprafata pe care sta asezat. Bratul e minunat! O vedeta a clasei ieftine!
Pretul second in stare virgina, nerestaurat ar trebui sa fie 300....450 lei. E foarte bine lucrat si de obicei nu are defecte inafara de potentiometru oxidat si switch-ul mecanic care alege diametrul discului, care defapt e o parghie cu retinere care trage cu forta mare de un cablu subtire de otel si cedeaza blocatorul switch-ului mecanic (ramanand pe diametrul mare de LP, deci nici o problema). Motorul Matsuhita nu ai ce repara la el, e perfect, totul e perfect si facut in Japan cu piese bune.
Capacul de plexi este penal si toate sunt crapate in punctul ascutit. Un design idiot la care era previzibila cedarea in acel punct. Si impractic si urat.
Acest pickup e ca un Subaru banal care ascunde sub capota un motor tunat de raliu. Merge la orice muzici, nu am gasit vreo inclinare spre ceva anume.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

Ok, am obosit si ma opresc deocamdata, desi as mai avea multe de insirat, nu mai putin interesante. Cine scurma in lumea asta a "tablelor" constata ca exista un principiu - in timp ce la cdplayere cauti pe alea care suna bine.... la pickpuri cauti pe alea care suna prost! :D Pentru ca multe aparate (pickup) din vremea buna suna pur si simplu excelent daca sunt puse la punct in ceea ce priveste "amanuntele".

Dupa cum usor se poate face socoteala, de cei 1900 lei (oferta speciala!) la chinez se pot cumpara 4 pickupuri mai bune (in unele cazuri dramatic mai bune) si mai raman bani si de o excursie la munte! Evident, nu pun la socoteala munca de restaurare si bibilire. Mai costa si firele, mufele, ce-o mai fi. Evident, costa si timpul! Insa v-am dat exemple de aparate bune care va scutesc de cumpararea celor proaste.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

Inainte sa mai adaug cateva exemple de pickupuri ieftine si bune (care constituie in anumite conditii o concurenta redutabila ofertei de aparate noi "entry-level" chinezofile si nu numai) trebuie sa punctez cateva considerente generale:

- umbla "legenda plasticului", un fel de spaima trancotara si a omului care habar nu are (care nu stie ca nu stie = asta e definitia cea mai academica a prostiei). Cele mai rele (= dificile) materiale pentru un corp de pickup sunt (in opinia mea) metalul si sticla. Plasticul nu este deloc rau acustic (depinde mult de compozitie) si in anumite conditii, daca gandim chiar si logic, e poate cel mai bun! Culmea! (ar zice trancotarul). Sa ma explic - lemnul e considerat pe buna dreptate cel mai bun material in sensul asta (instrumentele muzicale cu corp de rezonanta se fac in majoritate din lemn). Insa lemnul "are obiceiul sa cante" intr-un anume fel. Cateodata "se baga" prea mult in sunet si strica, alte dati canta neplacut sau aiurea, oricum dar numai inert nu este. Nici inert nu exista cu adevarat, toate materialele rezoneaza si nu stiu de ce cred unii ca un material inert este cea mai buna solutie?! De multe ori e chiar cea mai proasta rezultand un sunet mortificat.
Astfel, in legendele si credintele din popor plasticul e cel mai urat (adica privit cu ura) material. Insa exista plastic si plastic, diferentele intre diferite retete sunt foarte mari in ceea ce priveste rezonanta. Eu mai degraba as fi sceptic in privinta unui pickup cu corp din metal decat altul de plastic. Nu se pot judeca aceste aparate doar privind materialele si prospectul. Trebuie ascultate. Si astfel de multe ori viata e plina de surprize.

- daca ar fi sa fac o consideratie asupra aparatelor prezentate mai sus as spune ca nu exista o ierarhie absoluta (la sunet) si mai degraba m-as raporta la cati bani platesc si ce primesc (ca sunet in primul rand). Astfel, din toate cele expuse pana acum CEC BD-2000 este, culmea, cea mai slaba varianta deoarece pretul second hand e cel mai mare din lista (cand zic de pret discut numai de aparate nerestaurate) raportat la ce stie sa "cante". Nu este un pickup prost, nu l-as mai fi citat, insa problema lui este faima pe piata second hand care-i ridica pretul. Si este si cel mai fitzos la imprietenirea cu diverse doze. Dar are si el un avantaj asupra celorlalte - este extrem de simplu, nu ai ce repara la el, nu are ce sa se strice, este complet manual si primitiv (de aceea recomandabil celui care are doua maini stangi). Si asta e un atu pentru o buna apreciere, multi nu le au cu surubareala si evident vor aprecia un aparat vechi simplu, nu are ce sa se strice la el in comparatie cu altele mai bune dar mai complicate si deci mai stricacioase (si daca nu are cine le repara..... ce am rezolvat?!).

- oricare model din aceste variante trebuie sa fie ales pe stilul de sunet al sistemului de amplificare (preu phono - amplificare - boxe). Fiecare suna in felul sau si, veste proasta, nu exista ... sunet corect la modul absolut! Ba din contra, exista mii de feluri de prezentare a sunetului, care avand extrem de multe atribute, depinde si ce muzici ascultam, si ce urmarim dar si ce ne intra la suflet (sunt sigur ca multi au ascultat mai mult de o pereche de boxe si au auzit cat de diferit poate fi sunetul daca l-am judeca simplu si otova - intrebare - care e corect?! Cel real/natural, nu din aparate si difuzoare! Insa exista "mai corect decat altul" intrunind o suma de parametrii importanti si determinanti pentru tipul de muzica ascultata. Aici se despart apele, exista muzica complicata si greu de redat. Aparatele care o pot reda la nivel ridicat de calitate se vor descurca si cu muzici mai simple. Insa invers nu se poate!).

Nu exista pickupul "cel mai bun", cu atat mai putin nu exista nici "cel mai corect" iar iluzia de "neutru" e ca ideologia comunista, buna pe hartie, praf in realitate. Oricum, sistemul asta (discul de vinil) e bun in sine pentru ca, ghici..... este simplu!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

Urmeaza unul din cele mai ciudate cazuri de "pickup ieftin si (foarte) bun", defapt un "gunoi" pe care multi nici nu l-ar ridica de jos. Insa stati linistiti, multi au descoperit modelele bune si preturile nu sunt chiar asa de mici pe cat ar putea fi! Insa nici scumpe, oricum mult, mult sub oferta noua de "chiftele chineze". Deci..... BSR !

https://www.vinylengine.com/library/bsr.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.vinylengine.com/turntable_f ... 89331c95b7" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.vinylengine.com/library/bsr/610.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

http://audiokarma.org/forums/index.php? ... sr.282756/" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

Image

Image

Exista multe modele ale acestui brand care in cea mai mare parte a livrat mecanici ieftine OEM pentru multe firme. Eu ma refer mai ales la modele pe fulie (idler) din perioada 1969....1974 cu brat mai evoluat pentru MM-uri (nu ceramice). Din cate mi se pare pana si firma ELAC a luat mecanica de la BSR deoarece modelele Miracord (anii 70) prea seamana sau sunt chiar BSR?! Alea nu-s chiar ieftine (adica sar de suta de euroi).

Am dat intamplator o data de un BSR denumit cu totul altfel, marca nemteasca cu totul necunoscuta, pe eticheta interioara era marcat BSR si data, 1972, aparatul fiind 100% nou nefolosit, gasit probabil uitat intr-un depozit din anii 70 (in Germania). Dupa ce l-am uns (deoarece uleiul sau ce fusese, nu mai era de mult) il pun in scarba sa cante. Il luasem mai mult pentru doza care separat costa peste pretul acestui aparat cu tot cu doza. Evident, doza noua, adica NOS, Shure.
Pur si simplu m-a uimit cum suna porcaria! Si sa va explic cum e facut.... jalnic! Platanul este o tabla ambutisata chiar usoara care sta pur si simplu pe ax, tractiunea e pe o fulie care mai si scartaie din cand in cand, totul e din economie, bratul e patrat si mai are diverse reglaje destul de ciudatele care parca au fost facute cu ciocanul pe bordura la casa pionierilor. Sasiul este bagat clasic pe arcuri intr-o carcasa super ieftina de plastic (de cutie de biscuiti), formatul aparatului e la minim iar capacul transparent e bombat si uluitor de nou.... e totusi o mare chestie sa gasesti un aparat din 1972 ca nou scos din cutie! E cum te-ai intoarce in masina timpului, iti vine sa-ti pui pantaloni evazati si helanca!

Pe scurt, experienta mea a fost similara cu a primilor exploratori din Australia cand au intalnit un ornitorinc! Nu puteam sa inteleg cum e posibil ca aceasta chestie cu lucratura de doi lei sa sune in felul ala?!?!

Ei bine, dupa ceva vreme intr-o seara ma suna un prieten. Era la sesiune audiofila, surubarea impreuna cu alt prieten prin sculele lui (de exemplu, boxe de 15.000 euro, jdemii de amplificatoare scumpe, morman de pickupuri, nici unul ieftin, multe le mangaie prin poze trancotarii balosi si pofticiosi dar nu le vor vedea niciodata - si unii au grija sa-si taie orice sansa sa fie invitati undeva sau bagati vreodata in seama). El ma intreaba, "- Ai auzit vreodata de marca BSR, ai vazut vreodata unul?!". Ii raspund ca am unul chiar acasa pe un scaunel. Ei bine, mi-a povestit ca surubareau ei seara la pickupuri (comparatii, triere, testari, etc), chestii bune, scumpe, din alea suparate, si intr-o doara au pus un "gunoi" BSR (ulterior am aflat ca e aceeasi mecanica ca al meu, brand diferit, alt ambalaj) si au cazut amandoi cracanati pe spate si si-au facut cruce! Cica nu le-a mai venit sa-l opreasca! Si (mi-a povestit amicul), in timp ce BSR-ul rapanos rula placile mai scartaia din cand in cand dar ce se auzea in boxe nu le venea sa creada! - I-am zis ca si al meu scartaie, e de la fulie, cine are timp sa-l faca bucati si sa munceasca la asa ceva?!....
Practic trei oameni nu am stiut unul de altul si am ajuns la aceeasi concluzie, troaca suna intr-un fel pur si simplu aparte si extraordinar!
Evident, pe net e greu de povestit sunetul (defapt imposibil) si cine poate sa inteleaga, bravo lui! Caci realitatea e mai complicata si nu are rost sa insistam.

Troaca cu pricina are rezolutie "hiend"?! Niet! Are mai stiu eu ce atribut mirobolant al audiofilului care trage lozul pe mijlocul canapelei si numara bitzii?! Niet, nici vorba. Dar ..... are Muzica! Si inca intr-un fel ca te opresti din testari de SME-uri si alte bibelouri si ramai in genunchi pe covor in mijlocul unui vraf de LP-uri rasfirate si cand pui o placa nu-ti mai vine decat sa o asculti! Si-ti merge la suflet fara "hienduri" strepezite si dupa o ora mai vrei si dupa alta ora tot mai vrei si oricat ai asculta nu obosesti, iar tarziu cand te opresti esti mai odihnit ca la inceput.

Ei bine, sa-mi spuneti si voi, cum e posibil sa mergi sa asculti un sistem "haiend" care costa cat o casa (sau doua!) si sa pleci obosit cu capul prastie, sa te bucuri de linistea strazii si sa-ti piara cheful pe care nici nu l-ai avut?!?! Totul, asa cum am spus, pe bani de bani!

Dar, nu e cazul sa se umfle taratza in trancotarii frustrati (care nu au parte in viata de acadea), caci lucrurile nu-s asa de simple cum par din texte. Si nici pranz gratis nu exista. Dar, iata, am mai bifat un .... ornitoring!

PS - cine presupune ca e primul meu idler se inseala in mod naiv! Dimpotriva! O data era sa-mi scap unul pe picior si cred ca ajungeam la spital. Insa BSR-ul nu-l pot pune nici sa sprijine usa ca il ia curentul. Asta e ca in morala, never say never! (apropos de greutate, plastic, ieftin, etc, etc)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
DorinD
Posts: 264
Joined: 20 Nov 2008, 16:18
Location: Bucuresti
Contact:

Solutia finala ce impaca digitalu' cu vinilu' :-)

Post by DorinD »

http://jesseengland.net/index.php?/proj ... al-record/" onclick="window.open(this.href);return false;
"It is never too late to have a happy childhood"

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by Kostas »

Imi plac boxele care le foloseste nenea pentru a ne convinge ca se aude nemaipomenit! :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by porto »

...asta e "trompeta" suprema....ha ha ha !!!

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by remoteviewer1 »

Imi plac boxele care le foloseste nenea pentru a ne convinge ca se aude nemaipomenit! :D
Daa, urmeaza cu instalatia respectiva sa treaca si la teste de tipul analog vs digital, fisiere vs cd si sa devina si vector de opinie in eter :lol:.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

remoteviewer1 wrote:Daa, urmeaza cu instalatia respectiva sa treaca si la teste de tipul analog vs digital, fisiere vs cd si sa devina si vector de opinie in eter
daca "boxele" respective ar fi fost puse pe un ziar patat de zacusca sau altceva :wink: (ideal, un ziar scris in alfabet slavon), ar fi fost ideal! (pentru formarea unui mega vector de opinie pe forumuri!) :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by momolo »

Technics Sp10Mk3 NGS Paramount Direct Drive Rolls Royce Sand Silver:

https://www.audiogon.com/listings/turnt ... hammond-in" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=sWyVegWb_CE" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=dXlWJ6f7F6A" onclick="window.open(this.href);return false;

ARTISAN FIDELITY:

https://www.artisanfidelity.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
hondaru
Posts: 317
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by hondaru »

O pagina utila pentru calculul frecventei de rezonanta doza/brat.

http://www.resfreq.com/resonancecalculator.html" onclick="window.open(this.href);return false;
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by Kross »

momolo wrote:NORDMENDE HiFi RP 1300
http://www.radiomuseum.org/r/nordmende_ ... 1180h.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

Este un JVC in toata splendoarea. Bratul este JVC pur si unul din cele mai bune brate medii (chiar ma gandeam sa-l rapesc dar si restul e foarte bun, inclus motorul excelent si electronica ok. Are buba neagra la potentiometre si oxizi, deci munca de chinez - orice poate fi restaurat NU trebuie schimbat cu piesa noua de rahat. Ca de obicei sarmele sunt mediocre si trebuie schimbate).
Full automatic, e placere pentru cei care nu vor sa puna mana pe brat vreodata! Are chiar niste functii mecanice foarte complicate pe care nu prea le-am vazut la altele, adica poate fi facut sa cante de multe ori la rand. E un alt exemplar care mi-a mancat timp de restaurare, munca grea, foarte complicat de facut bucatele si facut la loc!

Un exemplar virgin nerestaurat eventual murdar dar functional poate costa cam 350....450 lei insa acum depinde si de vremuri, inteleg ca s-au scumpit toate si pe buna dreptate.

Se imbuca cu doze surprinzatoare si greu de imaginat! A cantat minunat cu niste Acutex care vor brate usoare si a mai cantat minunat si cu doze care vor brate grele! Inexplicabil! Asta se da fioros si la MC-uri!

Bratul are o mare precizie, sunetul este foarte detaliat, precis, vanos si-l recomand in sisteme audio dark, bashite si lipsite de rezolutie. Are o buna viteza in sunet, e totusi un JVC, poate stiti ce scumpe si apreciate sunt unele modele originale!
Evident, fabricat in Japan la o calitate excelenta. Recomand oamenilor comozi care nu au rabdare. Nu va strica niciodata un disc.
Da ura si la gara diverselor solutii "entry-level" care costa de la un salariu de ruman majoritar in sus. Atentie mare la cabluri! Si la asezare pe rack audiofil! (exclus sticle si lespezi funerare).
Exista un model superior astuia pe care insa nu l-am studiat (inca :D ).
Eu am un NORDMENDE RP1010. Si asta e tot cu puese japoneze? nu l am desfacut dar pe cabluri scrie made in japan
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Ca audiofil, ajungi inevitabil la vinil ?

Post by Kostas »

Pickupuri f. vechi dar actuale + informatii despre parametrii care fac un aparat sa fie bun:

https://www.youtube.com/watch?v=a6vY7oTdql8" onclick="window.open(this.href);return false;
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Post Reply