audiophile streaming

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Mlaurentiu
Posts: 19
Joined: 27 Jul 2016, 22:34

Re: audiophile streaming

Post by Mlaurentiu »

Am ascultat tidal, nu aduce un nivel de performanta satisfacator, iar MQA pur si simplu duce la pierderea dinamicii prin indulcirea sunetului. Pt unii este o sursa prin care asculta muzica noua, eu insa am inceput deja sa-mi construiesc incet incet colectia cu inregistrarile cu adevarat bune
Amphion Krypton3 ; Gryphon Guideline PSC Gold; Jeff Rowland 201; exaSound e22; MacMini i5; AQ NRG10; Solid Tech; Silver diy Interconnect and usb cables

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: audiophile streaming

Post by momolo »

nikydr wrote:Sunt nou pe acest forum însă citind o parte din postări am impresia unor opinii care nu prea lasă loc dialogului. Sper să mă înșel. Despre TIDAL pot să spun că am avut primul contact cu el prin Chromecast Audio conectat optic la un amp CXA60 iar diferența de calitate a audiției de la banalele mp3-uri la nivelul de calitate CD 16/44, m-a determinat să fac abonament la acest serviciu. In prezent dețin o subscripție la serviciul TIDAL HiFi la prețul de 39,99 lei lunar. Acest serviciu îmi oferă acces și la colecția lor MASTER (în codificarea MQA). Redarea pieselor codate MQA se poate face fie prin aplicația desktop pentru PC, fie prin dispozitive dedicate care au obținut drepturile necesare. Întrucât audiția prin PC, indiferent de placa de sunet (în cazul meu un ASUS Xonar mai vechi), are limitările sale, am achiziționat un streamer care poate decoda nativ MQA. Acesta este Bluesound Node 2, pe care l-am conectat la amp. CXA60, care redă în boxele Q Acoustics Concept 40. Audiția are loc într-o sufragerie de 17mp. Pot să apreciez că lanțul acustic folosit nu e de cea mai bună calitate posibilă dar îndrăznesc să-l consider un sistem din partea superioară a clasei medii. Pentru urechile mele de 58 de ani totul sună foarte bine. Diferența dintre streamingul mp3 la 320kbps și cel la 1411 kbps este foarte pregnantă: soundstage mult mai larg și mai aerisit, instrumentele mai clare și mai bine separate, sunetul mai cărnos. Diferența de la 1411kbps la MQA nu este la fel de pregnantă însă chiar și urechile mele o sesizează. Aceasta duce mai departe calitățile pe care le-am descris anterior și adaugă mai multă viață scenei. Pot compara această nouă calitate cu calitatea pe care o aud ascultând aceeași piesă pe vinyl, pe un pickup AudioTechnica LP120USB HS10, deși, fiind un vechi pasionat de vinyl, sunt convins că voi putea obține mai multe de la vinyl când voi avea bani să iau o doză mai valoroasă decât AT-95E.
Vreau să mai adaug că prin Bluesound Node 2 mai am acces și la Deezer Premium + la o calitate de 1411 kbps (care se simte) la o promoție pe 3 luni de 0,99Euro! , acces free la TuneIn radio și contracost la multe alte servicii de streaming. Cel mai interesant este faptul că pot asculta muzica de pe PC prin Bluesound Node 2, direct prin rețea, printr-un simplu sharing al folderului de muzică de pe desktop. Bluesound Node 2 l-am conectat analogic la amp CXA60 pentru a beneficia de decodarea MQA care se face în Node2, iar la internet prin cablu Cat 6e la DIGI 1000 Mbps. Ce să vă mai spun, Jazzul, concertele de muzică clasică, rockul, muzica electronică, toate sună minunat. Ascult Diana Krall, (și pe vinyl), Katie Melua, Temptations, Vivaldi, Bob Marley, Dave Brubek , Ella Fitzgerald, Pink Floyd, Genesis, Jean Michel Jarre (Concerts in China, Oxygene, Equinoxe, toate pe vinyl) și lista poate continua la nesfârșit.
Concluzia mea personală este că deși toată viața am fost un fan al vinylului (primul meu disc pe care îl am și acum este Sfinx -Zalmoxe), trebuie să recunosc că tehnica digitală a ajuns la performanțe audio care nu mai pot fi deosebite la o audiție în orb. Rămâne desigur plăcerea inegalabilă a ceremonialului audiției unui disc, comparabilă probabil cu ceremonialul servirii ceaiului de la japonezi. Audiție plăcută vă doresc!
AudioTechnica LP120USB HS10.... AT-95E.....
Compari o voma cu alta voma, culori diferite de verzuliu galbui cacaniu. Ala nu e pickup, e o troaca sinistra (o insulta la termenul "vinil") iar doza aia e vai de timpul pierdut (poate si de placi). Ai tras CONCLUZIA! (suprema! Echilibrata!) :lol:
Nici nu vreau sa-mi imaginez cum se aude la tine! (probabil o jale! - dar poate vei avea vreodata sansa sa asculti ceva klumea, dupa care poate vom discuta la acelasi nivel).
In prezent dețin o subscripție la serviciul TIDAL HiFi la prețul de 39,99 lei lunar.
Pe aici sunt oameni care cheltuiesc de 100 de ori mai mult pe discuri (CD, LP) intr-o luna.
Imi pare rau ca ti-o spun asa dur si direct - perspectiva de broasca nu te ajuta in discutia despre pasarile cantatoare.
Exista oameni complet subjugati de calculator. Exista chiar si diverse afectiuni legate de PC, deja stiu un caz grav, baiatul unui prieten.
Iti doresc sincer sa te eliberezi!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

nikydr
Posts: 25
Joined: 29 Dec 2017, 15:34

Re: audiophile streaming

Post by nikydr »

E posibil ca TIDAL să dispară din motive financiare, mai ales că promovează muzica lui Jay Z și alții asemenea care pe mine mă calcă pe nervi. Rămân ca alternative Deezer, care se îndreaptă cu pași rapizi și hotărâți spre HiRez și Qobuz care momentan nu e disponibil în RO. Streamingul digital îmi permit să apreciez că are un viitor indiscutabil în industria muzicală fiind mult mai facil decât folosirea altor surse de muzică într-un secol 21 tot mai nerăbdător și mai grăbit spre .... Despre MQA este prematur sa ne pronunțăm dacă se va impune ca standard, deocamdată ajunge și calitatea 16/44 sau 16/48. Cât despre vinylurile noi remasterizate și la prețuri între 100-200 lei/buc, câștigătoare sunt CD-urile, cu prețuri la jumătate. Nu vorbim de SA-CD care au altă nișă. Cat despre aprecierile la nivelul echipamentului pe care il posed eu zic că e un progres față de pickupul sovietic Akkord 201 Stereo pe care l-am avut acum 30 de ani. Înțeleg din aceste comentarii că am greșit forumul și că orăcăitul unei broaște de baltă nu poate arunca stropi până în stratosfera rarefiată unde locuiesc adevărații audiofili multimilionari. Scuze pentru deranjul din partea unui om de rând.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: audiophile streaming

Post by momolo »

nikydr wrote:Cât despre vinylurile noi remasterizate și la prețuri între 100-200 lei/buc, câștigătoare sunt CD-urile, cu prețuri la jumătate. Nu vorbim de SA-CD care au altă nișă.
de acord ca multe din LP-urile noi, sunt defapt niste CD-uri trase sub forma de vinil sa vada hipsterul ca se invarte frumos (oricum, vreo 90% nu fac nici o diferenta la ureche - dar nici nu au pe ce). Insa SACD-ul nu e alta nisa, e doar o iluzie (frumoasa). Problema e la redarea acestor SACD.
Akkord 201 Stereo ca pickup nu e pickup, toti stim, e mai degraba un aparat care re-graveaza placa. Insa iti scapa o "taina", in acea troaca se afla ceva bun. Putini stiu. Mai ales cei care platesc sume importante pe boxe chinezesti care suna ca o galena beata dar au 5 stele rosii la reviste asazise englezesti online (defapt niste case de toleranta unde sa marka banul inainte). Daca ai fi stiut de Akkord, altfel discutam acum. Apropos, biata doza AT95 desi o prastie ieftina si prea buna la banii ei, nu are nici o vina. Din invartelnitza aia nu scoti nimic din ce se chiama vinil. Pickpul conteaza determinant dupa care vine doza, dupa care vine preul, dupa care vine cablaraia, dupa care vin restul.
In genere nu ai gresit nimic, doar ca te afli intr-o eroare personala. Iti doresc sa ai sansa sa asculti pe oriunde un sistem audio adevarat. Caz in care daca vei baga "tidalul" si alte deastea iti vei da seama singur despre ce e vorba.
Ai putea face un efort sa te desprinzi de calculator macar o vreme.
Apropos de calculator, ASUS Xonar nu e placa de sunet, e o chestie vanduta la populatie. Placile de sunet le gasesti in zona profy si din pacate costa efectiv enorm, cat o roaba de asusuri xonare si alte deastea. Calculatorul in sine nu are nici o vina si poate face treaba in domeniu, dar la alt nivel, la alti bani si e al naibii de complicat (ala adevaratul), eu ma uit ca la poarta noua! (si cu analogul imi este mai simplu, culmea, poate si mai ieftin!)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

nikydr
Posts: 25
Joined: 29 Dec 2017, 15:34

Re: audiophile streaming

Post by nikydr »

Cu toate că am răspuns strict la subiectul threadului, temerile mele din prima postare au fost confirmate cu brio. Tema este lansată cu un parti-pris și vai de cel care are altă opinie. Folosirea unui limbaj zoologic sau mai bine zis „de autobază” în loc de argumente pertinente (pickup entry level fabricat de 40 de ani numit „vomă”, insistența că vorbesc despre calculatoare când eu nu am vorbit decât despre streaming digital - sau pentru „momolo„ Bluesound Node2 este tot un calculator) mă îndreptățesc să cred că am cerut dintr-o apreciere greșită accesul pe acest forum. De aceea îl rog pe moderatorul SOLO, care m-a încurajat să mă exprim, să-mi șteargă contul și postările de pe acest forum. Vă doresc Sărbători fericite în stratosfera audiofilă. Cu stimă,
Niky

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: audiophile streaming

Post by remoteviewer1 »

nikydr
stratosfera rarefiată unde locuiesc adevărații audiofili multimilionari.
:lol: Daca ai stii adevarul...dar ma opresc aici :lol: . nikydr pari un Om pasionat de Muzica, eu zic sa-ti urmezi calea indiferent de instrumente, e ca la masini, important ca ai permis si ca ti-ai cumparat o caroserie umblatoare pentru a te bucura de drumul serpuit al muntelui. Cei ce nu detin nici atat(majoritatea covarsitoare a populatiei), sunt de 10 mii de ori mai pierduti, inclusiv posesorii de ozn-uri ce schimba zilnic softul la turbine, injectoarelor (chiar daca par avansati, cateodata nici ei nu stiu de ce o fac).
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

MarianS
Posts: 32
Joined: 26 Oct 2010, 20:26

Re: audiophile streaming

Post by MarianS »

nikydr wrote: Scuze pentru deranjul din partea unui om de rând.
Toata stima pentru pasiunea ta, pentru deschiderea de a asculta si altceva decat vinil sau cd.
Toti suntem oameni de rand.
Mult succes in continuare !
Ma consider audiofil. Nu ma laud cu asta, dar nici nu ma ascund.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: audiophile streaming

Post by momolo »

nikydr wrote:Cu toate că am răspuns strict la subiectul threadului, temerile mele din prima postare au fost confirmate cu brio. Tema este lansată cu un parti-pris și vai de cel care are altă opinie. Folosirea unui limbaj zoologic sau mai bine zis „de autobază” în loc de argumente pertinente (pickup entry level fabricat de 40 de ani numit „vomă”, insistența că vorbesc despre calculatoare când eu nu am vorbit decât despre streaming digital - sau pentru „momolo„ Bluesound Node2 este tot un calculator) mă îndreptățesc să cred că am cerut dintr-o apreciere greșită accesul pe acest forum. De aceea îl rog pe moderatorul SOLO, care m-a încurajat să mă exprim, să-mi șteargă contul și postările de pe acest forum. Vă doresc Sărbători fericite în stratosfera audiofilă. Cu stimă,
Niky
Ce argumente vrei cand e vorba de sunet, perceptie, educatie auditiva, comparatii (care nu exista) si tot felul de idei fixe la care ti ?!?! Totul se desfasoara pe aceeasi schema clasica. Vine broasca si oracaie la pasarile cantatoare. Ce "dialog" poate exista intre o broasca si o pasare cantatoare?!?! Este o diferenta fundamentala de perspectiva, nu poate exista dialog din motive bilologice si evolutioniste.

Vad ca dintre chinezarii borate (vai limbaj ce autobaza am!) ai ales numai 5 stele! :lol: :lol: :lol: ( https://www.whathifi.com/bluesound/node-2/review" onclick="window.open(this.href);return false; )
Toate astea sunt calculatoare. De la telefonul smart pe care-l ti in mana pana la masina pe care o conduci, toate au un computer. Pana si receiverele audio surround la ultimele modele sunt mai degraba niste calculatoare (care "asigneaza" canalele audio la amplificatoarele analogice).

Din perspectiva de broasca nu poti cuprinde decat o parte din cer. Degeaba incearca cineva sa-ti spuna, "-Ridica-te!"
MarianS wrote:Toata stima pentru pasiunea ta, pentru deschiderea de a asculta si altceva decat vinil sau cd.
Toti suntem oameni de rand.
Mult succes in continuare !
ce este mai MarianSsssssss, ti-a murit forumul si acum te tarasti aici pe blog?! (Ssssssss)

Cand te mai retragi definitiv si a 51-a oara?! (cred ca am pierdut sirul retragerilor tale definitive) :lol: :lol: :lol:

Nu te-ai saturat sa tot lingi azi acolo unde ai scuipat ieri?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

MarianS
Posts: 32
Joined: 26 Oct 2010, 20:26

Re: audiophile streaming

Post by MarianS »

Nu sunt agresiv din fire, dar pe tine momolo as avea o placere deosebita sa te pleznesc pentru multe din interventiile tale pe forum.
Ma consider audiofil. Nu ma laud cu asta, dar nici nu ma ascund.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: audiophile streaming

Post by momolo »

MarianS wrote:Nu sunt agresiv din fire, dar pe tine momolo as avea o placere deosebita sa te pleznesc pentru multe din interventiile tale pe forum.
mai ce tare si viteaz esti aici pe BLOG!!! Cum imparti palme si pumni ca Bruce Lee! Hai retrage-te definitiv a 52-a oara pana nu te umplii din nou de rahat asa cum iti face placere (arpoape masochist) dupa care trebuie sa asistam toti la spectacolul jalnic in care iti lingi blana jerpelita de impostor, prefacut, sarpe tradator si pupincurist notoriu infipt cu limba in curului unuia sau altuia dintre dealeri! (defapt ala care iti da discountul mai mare)

PS - vezi ca aici nu mai esti salvat de moderare prin stergere ca dincolo pe forumul defunct (pe care tu si cei cativa stricati l-ati transformat in cocina pana la disperare si suspendare!)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

MarianS
Posts: 32
Joined: 26 Oct 2010, 20:26

Re: audiophile streaming

Post by MarianS »

momolo wrote:
MarianS wrote:Nu sunt agresiv din fire, dar pe tine momolo as avea o placere deosebita sa te pleznesc pentru multe din interventiile tale pe forum.
mai ce tare si viteaz esti aici pe BLOG!!! Cum imparti palme si pumni ca Bruce Lee! Hai retrage-te definitiv a 52-a oara pana nu te umplii din nou de rahat asa cum iti face placere (arpoape masochist) dupa care trebuie sa asistam toti la spectacolul jalnic in care iti lingi blana jerpelita de impostor, prefacut, sarpe tradator si pupincurist notoriu infipt cu limba in curului unuia sau altuia dintre dealeri! (defapt ala care iti da discountul mai mare)
Doar atata poti ?
Este clar, deja, pentru toti cititorii ce hram porti. Continuarea unui dialog cu tine este sub demnitatea mea. Asa ai procedat cu toti.
Succes la insulte. Mai cauta. Limba romana are o intreaga colectie. :lol:
Ma consider audiofil. Nu ma laud cu asta, dar nici nu ma ascund.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: audiophile streaming

Post by johndoe21ro »

nikydr wrote:Cu toate că am răspuns strict la subiectul threadului, temerile mele din prima postare au fost confirmate cu brio. Tema este lansată cu un parti-pris și vai de cel care are altă opinie. Folosirea unui limbaj zoologic sau mai bine zis „de autobază” în loc de argumente pertinente (pickup entry level fabricat de 40 de ani numit „vomă”, insistența că vorbesc despre calculatoare când eu nu am vorbit decât despre streaming digital - sau pentru „momolo„ Bluesound Node2 este tot un calculator) mă îndreptățesc să cred că am cerut dintr-o apreciere greșită accesul pe acest forum. De aceea îl rog pe moderatorul SOLO, care m-a încurajat să mă exprim, să-mi șteargă contul și postările de pe acest forum. Vă doresc Sărbători fericite în stratosfera audiofilă. Cu stimă,
Niky
Nu trebuie sa te dai batut atat de usor... Concluza pe care trebuie sa o tragi singur este ca Tidal, Bluesound Node2 sau Asus Xonar nu sunt si nu inseamna nimic... in audiofilie si ca criteriul financiar nu poate pica decat pe un plan secundar daca vorbim de muzica. Da, ai fost scuturat si palmuit insa doar pentru a fi trezit la realitate. Si nu poti fi trezit la realitate de catre cineva care este politically correct. Ti-am inteles argumentele (cu precadere financiare) insa nu cred ca poate fi cineva de acord cu ele. E vorba de a tinde cat mai sus in aceasta pasiune.. si exact asta esti impulsionat printr-un sut in fund sa faci... Un sut in fund, un pas inainte. Nu sunt adeptul analogicului asa cum nu sunt adeptul digitalului.. Cred ca amandoua pot suna bine sau prost si amandoua fac compromisuri. Amandoua costa foarte scump ca sa sune bine insa digitalul ieftin poate suna foarte artificial si nenatural lucru usor de observat de un adept al analogicului. Argumentele tale insa nu au nici un cuvant de spus in aceasta dezbatere... Eu zic sa faci ceva constructiv cu sutul in fund primit si sa nu fugi sa te ascunzi.
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: audiophile streaming

Post by momolo »

MarianS wrote: Limba romana are o intreaga colectie
de limbi infipte in goaza vreunui dealer! :lol: :lol:

Hai sarpe Sssssss, fa un serviciu comunitatii si cara-te singur in cocina de unde ai venit (stiind perfect ca nu ai ce cauta pe aici! Ceea ce iti si demonstreaza apucaturile de tzigan. Insa unul aparent bland si mieros..... Sssssssssss...... din ala cu clopotei care susura la ureche inainte sa aplice muscatura pe la spate).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: audiophile streaming

Post by momolo »

johndoe21ro wrote:Nu trebuie sa te dai batut atat de usor... Concluza pe care trebuie sa o tragi singur este ca Tidal, Bluesound Node2 sau Asus Xonar nu sunt si nu inseamna nimic... in audiofilie si ca criteriul financiar nu poate pica decat pe un plan secundar daca vorbim de muzica.
johndoe21ro, multumesc!!! Poate omul (pare ok, insa se afla intr-o eroare, probabil nu a avut ocazia sa auda/vada instalatii audio cu inalt grad de calitate) isi va da seama ca nu ii vrem raul, dimpotriva.

nikydr, ia legatura cu johndoe21ro. El si-a construit un sistem bazat pe fisiere (deci, computer, asa cum zic eu la toate jucarelele astea) de calitate.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

MarianS
Posts: 32
Joined: 26 Oct 2010, 20:26

Re: audiophile streaming

Post by MarianS »

momolo wrote:
MarianS wrote: Limba romana are o intreaga colectie
de limbi infipte in goaza vreunui dealer! :lol: :lol:

Hai sarpe Sssssss, fa un serviciu comunitatii si cara-te singur in cocina de unde ai venit (stiind perfect ca nu ai ce cauta pe aici! Ceea ce iti si demonstreaza apucaturile de tzigan. Insa unul aparent bland si mieros..... Sssssssssss...... din ala cu clopotei care susura la ureche inainte sa aplice muscatura pe la spate).
Cred ca ar fi interesant sa te dau in judecata pentru insulte repetate. Nu ai acest drept nici macar pe blog-ul tau. Nu stiu cine detine acest forum, daca este Solo ar fi bine sa te baneze definitiv si irevocabil. Sunt sigur ca s-au saturat toti de abuzurile si insultele tale.
Daca vei mai indrazni sa aduci atingere persoanei mele, te dau in judecata. Am pastrat copii dupa toate postarile tale si imi este foarte usor sa dovedesc in justitie tratamentul aplicat de tine. Sa nu crezi ca pe internet poti sa faci orice !
Ma consider audiofil. Nu ma laud cu asta, dar nici nu ma ascund.

Post Reply