DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Militardul american Jim Rogers, unul dintre cei mai prolifici investitori din lume, anunţă începutul unei noi crize globale, ”cea mai mare pe care o va prinde în timpul vieţii, scrie Business Insider.

Rogers susţine că viitoarea prăbuşire financiară ar urma să aibă loc la sfârşitul acestui an sau anul viitor.

”Este interesant, pentru că lucrurile pleacă de unde nu te uiţi. În 2007 Islanda a dat faliment. Şi oamenii au spus ”Islanda? Este asta o ţară? Are măcar o piaţă?” Apoi a dat faliment Irlanda. Apoi Bear Stearns şi Lehman Brothers. Şi lucrurile au spiralat. Mereu se întâmplă când nu te uiţi.

Ar putea fi orice. Ar putea fi un fond de pensii din SUA care dă faliment. Ar putea fi o ţară pe care nu o urmărim. Ar putea fi răboi – deşi este foarte puţin probabil. Criza va fi cea mai mare pe care am prins-o vreodată”.

Miliardarul american susţine că au fost probleme în America la fiecare 4-7 ani de la începuturile Republicii, iar acum au trecut deja 8 ani de la ultima criză.

”Este cea mai lungă absenţă a unei criză din istorie, deci o nouă recesiune urmează. În 2008 am avut o problemă cu datoria. Datoria de atunci nu se compară cu ce datorii avem acum. În 2008, chinezii aveau mulţi bani păstraţi pentru zile negre. Când a început să ”plouă”, au început să cheltuie banii. Acum până şi chinezii au datorii imense, iar datoria este mult mai mare. Rezerva federală, banca centrală din America, are un bilanţ plin de datorii, de cinci ori mai mari faţă de 2008”.

Întrebat de Business Insider dacă poate cineva să salveze lumea de la această situaţie, Rogers a răspuns că se va încerca. ”Vor încerca să crească dobânzile. Apoi, când lucrurile vor fi cu adevărat rele, oamenii vor începe să sune şi vor spune: trebuie să mă salvezi. Este vorba de civilizaţia vestică, iar aceasta se va prăbuşi. Apoi FED, care este făcut din birocraţi şi politicieni, va spune că ”Trebuie să facem ceva”. Şi vor încerca să facă, dar nu vor reuşi.

”De aceea m-am mutat în Asia. Copiii mei deja vorbesc mandarină. Veţi vedea cum vor cădea guvernele, vom vedea ţări care vor cădea. Islanda a eşuat ultima oară, alte ţări vor urma. Veţi vedea partide că vor dispărea, veţi vedea instituţii care există de peste 150 de ani că vor dispărea”.
http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/ ... r-16918695" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

panzer
Posts: 115
Joined: 05 Jan 2009, 16:21

Re: DIVERSE

Post by panzer »

Ce ma distreaza astia care stiu ora la care se va declansa urmatoarea criza.

Un amic bun si-a facut vacanta in Islanda. Numai o tara falita n-a gasit acolo. E foarte scump (daca sunteti obisnuit cu Turcia, Grecia, Bulgaria) dar merita.

Din cauze de business m-am interesat chiar azi de nivelul chiriilor in Dublin. One bedroom flat: 1400 euro/luna. Halal criza si faliment.
Şi vor încerca să facă, dar nu vor reuşi.
Uite ca au reusit unii.

PS: pentru cine este interesat de povesti cu talc si foarte adevarate, cautati si cititi toata povestea cu falimentul Islandei si cum au iesit din el. O sa invatati multa geo-politica financiara. Sau nu.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

A cazut biblioteca pe ea si olteanca s-a facut unguroaica!
Imi dau seama ca daca intr-o zi cade aragazul pe mine (cu tot cu tocana de porc), o sa ma transform in canibal din Papua Noua Guinee, o sa umblu cu fusta de pene si vecinii mei vor incepe sa dispara! Mai greu (pentru altii) va fi cand o sa bat in toba noaptea!
Mare Ti-e gradina! (si multi sar gardu'!)

http://adevarul.ro/locale/timisoara/pov ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

c_andrei
Posts: 165
Joined: 19 May 2012, 07:53

Re: DIVERSE

Post by c_andrei »

Observati cretinismul sau pupincurismul celor care au scris acel material, in opinia mea la nivelul gazetei de citit la wc, cand au scris cu litere mari "Tinutul secuiesc". Care tinut secuiesc? Aici este Romania!

randunel
Posts: 37
Joined: 09 Jan 2018, 19:36

Re: DIVERSE

Post by randunel »

Eu cred ca s-a apucat de filme porno, nu a avut succes in Oltenia, nici in Bucuresti si auzind ca in Ungaria la Budapesta se fac cele mai tari filme de genul, a gasit o solutie sa ajunga acolo.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Politica din România, pe înţelesul premierului japonez: Futo-dama no mikoto
de Lelia MUNTEANU


Se făcea că premierul Shinzo Abe, după s-a pomenit în faţa Guvernului închis, m-a rugat, cu desăvârşita politeţe niponă:

-Leli-san, explică-mi, te rog, ce se petrece în minunata voastră politică.

(Nu mă lua peste picior. Citisem că nici un salaryman, darămite un premier nu-şi permit să renunţe în ruptul capului la etichetă când vorbeşte cu un străin. Moriyama Takashi m-a învăţat că nu-i vei spune niciodată gazdei că ai nimerit într-o cocioabă, ci într-o “somptuoasă reşedinţă”, nici că mâncarea a fost o gustărică greţoasă, ci un “adevărat festin”).

I-am făcut o foarte adâncă plecăciune, ca să câştig timp.

Hait! Ce să-i zic? Nu-mi pot denigra ţara nici în vis. Căutam febril prin încăpere un sakura-no-ki (cireş japonez), să mă dau după el. I-am spus de câteva ori “arigatougozaimasu” (mulţumesc). În cultura lor e profund jignitor să arăţi interlocutorului mirarea, făcând ochii mari şi întredeschizând uşor gura ca o mască nōgaku.

Când mi-am luat inima-n dinţi să-i explic, primul cuvânt care mi-a venit în minte a fost “bordel”. Am renunţat pe loc. N-ar fi înţeles, în japoneză nu există un astfel de cuvânt, ci multe perifraze cu miros de primăvară.

Am început deci cum se cuvine, calm şi surâzător:

-Aţi găsit închis Palatul Gaika (“mărfuri de import”, “valută”, dar şi “victorie” în nihongo), pentru că la noi un Guvern durează cât o piesă kabuki – o zi. Una polară, ce-i drept. Nu aveţi, din păcate, destul timp ca să ne cunoaşteţi noul premier – o femeie destoinică, de pe râul Vedea. Avem un singur partid, cu un singur preşedinte care, fireşte, e şi singurul membru – restul sunt clone sau bădălăi (deviaţionişti de catifea). Opoziţia politică e o magnifică stampă care n-a cunoscut încă penelul.

Deşi premierul Abe dădea sârguincios din cap, era limpede că nu pricepe mare lucru. Simţeam că mă priveşte ca pe un copac cu stafii şi m-am gândit atunci să-i vorbesc mai pe înţeles. Am dat-o-n mitologie:

-România e aidoma peşterii din muntele ceresc, înainte să se ascundă acolo Amaterasu Omikami (Zeiţa Soarelui) şi ca Futo-dama no mikoto să împletească frânghia din pai de orez: beznă!
http://www.gandul.info/puterea-gandului ... o-16930176" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Nemtoaica adevarata, rasa pura, ariana! Viitorul Germaniei! (in Austria vecina viitorul e reprezentat de "femeia cu barba".... defapt o casatorie intre ei ar unifica din nou cele doua mari neamuri germanice! Oleaca condimentati cu 3 milioane de turci si cateva de ciuhapi recent importati, e combinatia perfecta pentru viitorul UE!)
Oare nu vrea sa cante la Eurovision ?!

http://www.perfecte.ro/international/to ... reste.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

PS - se aude cum se zvarcoleste Hitler in iad!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

O tratam gratis pe nemtoaica in sistemul nostru medical!
Romania ocupa, pentru al doilea an consecutiv, ultimul loc in Indexul European al Consumatorului de Sanatate, cu un sistem medical mai slab decat Bulgaria, Albania, dar si decat tari din fosta Iugoslavie, precum Macedonia sau Muntenegru. Romania se afla pe locul 34 din tot atatea tari europene al caror sistem medical a fost analizat pentru realizarea indexului pe anul 2017. Tara noastra ocupa ultimul loc sau unul dintre ultimele locuri la majoritatea indicatorilor importanti luati in calcul pentru realizarea clasamentului: drepturile si informarea pacientilor, accesibilitatea (timpii de asteptare pentru tratament), rezultatele tratamentelor, gama de servicii oferite si extinderea lor, preventia si farmaceuticele.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... ecutiv.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Tablouri celebre in evul mediu!

https://www.libertatea.ro/ultima-ora/au ... lou-332572" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Am ras cu lacrimi!!
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce, într-o emisiune difuzată de Digi 24, ar fi comparat-o pe Viorica Dăncilă, noul prim ministru al României, cu o specie de maimuţă. CTP susţine însă că nu a fost o comparaţie, ci o observaţie de natură estetică

Colegiul director al CNCD a votat în unanimitate o hotărare prin care jurnalistul Cristian Tudor Popescu este amendat contravenţional cu 1.000 de lei pentru că a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu un pavian cu mantie (o specie de maimuţă)
....
CNCD s-a autosesizat după afirmaţiile lui CTP din cadrul „Jurnalului de Seară“ din data de 16 ianaurie, imediat după nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru. Potrivit Paginademedia.ro, într-o intervenţie telefonică, CTP a afirmat: „Este absolut incorect ce fac, dar uitaţi, coafura aceasta îmi aminteşte de pavianul cu mantie. Este o specie pe cale de dispariţie. Nu pot să nu mă gândesc. Este exact modul cum este aşezată podoaba capilară a pavianului cu mantie.“ „Cât mi-au dat?", a întrebat jurnalistul când a fost contactat de Adevărul. Cristian Tudor Popescu a catalogat apoi decizia CNCD drept „profund părtinitoare".
....
Jurnalistul susţine şi că observaţia sa este de natură estetică şi nu se leagă de un aspect fizic al doamnei premier. „Unde o compar eu pe doamna Dăncilă cu o maimuţă?! Nu m-am referit la figura dânsei, nu m-am referit la făptură în general. M-am referit la aranjamentul părului, care reprezintă o opţiune a doamnei. Nici măcar nu l-am contestat. Am observat doar o similitudine cu modul în care e aşezata coama acestei specii de maimuţe „pavianul cu mantie. Deci, nu am comparat-o, în niciun caz, după cum orice om de bun simţ îşi dă seama, pe doamna cu o maimuţă“, a explicat CTP pentru Digi 24.
http://adevarul.ro/entertainment/tv/ctp ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

INTERVIU cu Fabiani Pricsina, cel mai bun tânăr pianist din lume
http://www.mediafax.ro/social/interviu- ... a-16969209" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=Vf_kSPumHLw" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Aventură cu de toate printre misterele Mexicului. Cât costă călătoria într-una dintre cele mai exotice ţări ale lumii
http://adevarul.ro/locale/ploiesti/aven ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Un popor de rahat se "educa" intr-o scoala de rahat! Comunismul piere greu, doar o data cu oamenii iradiati! Piere greu si pentru ca se perpetueaza, odraslele copiaza mereu parintii, din mitocani si ignoranti se nasc mitocani si ignoranti. Iar atunci cand se produce o "greseala" a evolutiei, exemplarul deosebit este grabnic retezat, sa nu distoneze prea tare cu mediocritatea uniforma din jur. Din pacate nu numai comunismul este cauza, asta a fost mai degraba gripa care l-a lovit pe cel deja impuscat. Istoria cea reala e marturie (doua mii de ani de iobagie), insa cine sa mai citeasca azi istorie?!?! Cand penalii alesi vor s-o transforme in "stiinte sociale" unde sa se predea despre Andreea Esca, Lady Gaga si miscarea LGBT!
Impresionant cum un copil de 14 ani scrie si gandeste!
Eleva care s-a luat la trântă cu sistemul a fost învinsă şi pleacă din ţară: „Las în urmă o Românie dominată de ipocrizie şi prostie“
http://adevarul.ro/locale/targoviste/el ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jurnalul curajos ţinut pe Facebook de o elevă în clasa a VII-a: „Nu există materii urâte sau elev prost, ci doar profesori incompetenţi“
http://adevarul.ro/locale/targoviste/ju ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Remarcabile observatiile! Iata cum omul abuziv si ignorant se "educa" de mic. Un copil care a fost abuzat va abuza la randul lui cand va creste mare! Copiii nu asculta ce spun oamenii mari dar copiaza ceea ce fac oamenii mari! Un profesor autoritar la modul comunistoid va "educa" copii care vor ajunge la randul lor comunistoizi cand vor fi mari. Un profesor care masluieste niste alegeri in clasa va "educa" copii care ori vor maslui votul cand vor ajunge mari, ori vor accepta masluirea votului ca pe ceva firesc! Adica aceaste lepadaturi umane de profesori, in mare parte niste bolnavi psihopati si frustrati "educa" copii (inca curati) sa ajunga ori sclavi, ori satrapi! Dupa aia se mira unii ca poporul merge la urne votand liste cu hoti stiuti pentru ca le-a promis inca un carnat in plus la salariu! De mici copiii sunt franti in aceasta tara. Nu se rezolva cu mariri de salarii si nici cu toti banii din lume. S-ar rezolva cu o elita care sa puna maturoiul pe mizerie, care sa indoaie nuiaua pe spinarea putorilor si hotilor! Dar de unde elita?!?! In curand o vom avea pe cea inversa, "elita" hotilor, codosilor si combinatorilor conducand asistatii social si batranii neputinciosi care vor mai fi ramas sa moara aici in tara. Deja natalitatea e grav pe minus ( http://www.capital.ro/populatia-romanie ... 279-d.html" onclick="window.open(this.href);return false; ), se nasc din ce in ce mai putini copii si iata, cei speciali fug din acest bantustan! Raman batranii sa-i soarba cuvintele Vulgutzei ca oricum nu vor vedea decat gologani gauriti!

Excelent descris mecanismul formarii sclavilor si satrapilor de maine!
Profesoară mea de matematică are un comportament dominant şi cât se poate de ipocrit. Într-a V-a avea obiceiul să mute absolut toţi elevii în bănci cum avea chef la fiecare ora şi nu dădea pauzele doar pentru a arată cine e şeful. A avut grijă de asemenea să inducă frică de dumneaei şi de matematică în rândul elevilor. S-au plâns nişte părinţi, s-au revoltat câţiva copii dar profesoară zicea că nu poate ţine ora decât aşa şi "fiecare profesor e suveran la ora lui". Eu am refuzat să mă mut fără o explicaţie logică - pe care profesoară nu a putut să mi-o dea. La rugămintea tatei, doamna director a vorbit cu profesoară despre pauză şi despre mutare dar degeaba. A depus o reclamaţie dar, din nou, fără rezultat. Pe lângă faptul că eram singură care nu se mută din banca, am început să ies în pauză când se sună, lucru care a făcut-o pe profesoară să se plângă la directoare că o "sfidez" şi "dau exemplu negativ". Doamna director i-a zis că pauză e reglementată prin lege şi e obligată să o dea şi nu există nicio regulă care să mă oblige să mă mut din banca. Având 30 de ani la catedră şi neputând admite că i se opune cineva, obişnuită să domine elevii, doamna profesoară a organizat un grup de părinţi (mulţi părinţi susţin comportamentul abuziv al profesorilor de genul asta) care au semnat o petiţie cerând să fiu mutată la altă şcoală pentru că "dau exemplu negativ colegilor".
Vreau să va spun că nu există materii urâte sau grele sau elev prost, ci doar profesori nepricepuţi, incompetenţi, care îşi fac meseria în silă sau cu răutate sau care intenţionat predau prost pentru a forţă copiii să meargă la pregătire. Am avut timp de 2 ani un profesor de biologie foarte deosebit. Nu era prea agreat de ceilalţi profesori pentru că îl iubeau mult copiii şi-l dădeau exemplu, iar cum profesorii în general trebuie să fie ştiuţi de frică el nu se încadra în peisaj. Prin comportamentul dumnealui îi punea într-o lumina proastă pe ceilalţi profesori. Avea nişte metode simple şi foarte eficace de predare bazate pe respect reciproc şi colaborare cu elevii. Nu caută să dezvolte o relaţie de subordonare cu noi, cum fac ceilalţi profesori. În zilele în care aveam biologie uităm de supărările de la alte ore. Chiar dacă aveam o ora reuşită la altă materie era eclipsată de ora dumnealui. La ora de biologie nu se vorbea, nimeni nu chiulea şi până şi "elevii-problema" ai clasei erau impecabili şi ştiau materia. Mi-e dor de dumnealui, de atmosfera pe care o putea crea şi de modul în care se desfăşurau orele. Materia era predată că o poveste. Când a plecat din şcoală mai aveam puţin şi plângeam toţi. Nici după un an nu ne-am împăcat cu ideea că nu ne va mai fi profesor. La ultima ora de biologie i-am făcut cadou un tablou pictat de mine (pe atunci pictam) şi intenţionez să îl vizitez dar până acum nu am reuşit să-i aflu adresa. Toţi profesorii se vaită că meseria lor este foarte dificilă. E greu să stăpâneşti 35 de copii, e greu să te lupţi cu educaţia cu care vine fiecare de acasă şi e greu să-i faci să priceapă materia. Dumnealui îşi făcea în aşa fel meseria încât părea totul foarte simplu. Avea 70 de ani.
Asta e excelenta descriere cum se formeaza viitorul alegator si ales in "democratura" rromaneasca:
"De multe ori, profesorii cer părerea elevilor în legătură cu diferite lucruri. Dar, dacă părerea noastră nu coincide cu ce vor ei să audă, atunci recurg la orice metode (minciună ,înşelătorie) că să fie că ei şi nu că noi. Există o practică total nepedagogica în şcoli de a ierarhiza elevii din clasa pe alte criterii decât rezultatele la învăţătură. Astfel, există funcţia de şef al clasei .Şeful clasei nu are niciun rost ,evident ,dar fiecare clasa trebuie să aibă un şef. La începutul semestrului am fost puşi de dirigintă să alegem un şef al clasei. Noi am ales un coleg care nu era prea simpatizat de dirigintă .I-a picat faţă când a văzut pe cine am ales. Peste o săptămâna ,a venit şi ne-a prostit în faţă spunând că şeful clasei e altcineva -un preferat de-al ei- pentru că "nu aţi numărat bine voturile". I-am spus că e josnic ceea ce face ,dar nu ne-a luat în seama. Acum avem altă dirigintă care ne-a întrebat dacă vrem să schimbăm şeful clasei. I-am spus că da ,şi că îl vrem înapoi pe cel pe care l-am ales. A dat din cap dezaprobator ,spunând că nu e potrivit. De ce ne-or mai fi cerând părerea dacă nu ţin cont de ea nu am înţeles nici până în ziua de azi. Aşa cum am mai spus, am refuzat să merg la orice olimpiada. Marţi a venit profesoară de engleză cu nişte fişe la ora .Câtorva elevi ne-a dat să lucrăm fişele şi cu ceilalţi a lucrat altceva. Astăzi a venit într-o pauză să ne felicite pe cei care s-au calificat la faza următoare a olimpiadei de engleză. Deci, fără să ştiu, am participat la olimpiada. Sunt programată sâmbătă la etapă următoare unde bineînţeles n-o să mă duc.
E din seria "alegeti ce vreti, dar numai pe mine sau ce vreau eu!", curata democratura rromaneasca unde exista doar doua categorii, marea turma de oi care accepta sa fie violate si jupuite la nesfarasit si mica clica de paraziti care masluiesc totul la infinit intr-o infinita ipocrizie si minciuna. Totul decorat cu multe icoane pe pereti! (sper ca ati observat cum toti calaii natiei se pozeaza si filmeaza in birouri cu peretii tapetati in icoane! De curand l-am "admirat" pe dealerul si calaul de rinichi de la Cluj, in trecut mi-l amintesc pe Adrian Nastase si o intreaga pleiada de "patrihoti" imbuibati de sange supt din oia mioritica care asteapta si acum cu ochii umezi sa-i mareasca Ciuma Rosie "salarul"! :lol: Sau macar sa le lase si lor ceva de furat!)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Nu exista tara mai debila ca asta! De bezna mintii! Vorba lui Traian Ungureanu, hotii stabilesc preturile si fac programul in magazinul de unde fura! Iar (adaug eu) iobagul de rand sta ca o momaie cu capul plecat si se minuneaza ca nu-i bine. Cand e chemat sa bage biletelul in urna, tot pe hot il baga deoarece, citez, pe ala il cunoaste!
De ce aşteaptă românii şase luni pentru proba „traseului“ la permisul auto. „Nu există nicio ţară în UE în care să dai examenul cu un poliţist“
http://adevarul.ro/locale/constanta/de- ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Totul se misca mai debil si mai lent ca in secolul 19! Programari dupa 6 luni, militieni pensionati la 42 de ani, regulamente diferite intre instructori si militieni, ministerele fiecare cu zdama-sii, dialogul surzilor, iobagimea sufera in tacere batjocorita ca niciunde un Europa, un spectacol grotesc demn numai de Africa Centrala sau secolul 19! O cretinie si o impotentza generala! Statul asta e ca un debil mental caruia i-a intrat un cui in talpa si in loc sa si-l scoata se aseaza in mijlocul drumului urland la luna, sperand sa iasa singur! Un spectacol Kafka in absolut toate domeniile! Acum iata si la carnete auto! Pai nu degeaba si-au luat campii 4 milioane de rumani!
Caşcaval spune relaţia tensionată dintre instructori şi poliţişti este întreţinută şi de modul diferit în care se fac examinarea şi pregătirea. „Şcolile au nişte reglementări ale Ministerului Transporturilor ce privesc pregătirea cursanţilor, iar Ministerul de Interne are alte reglementări legate de examinare. Când le asamblăm, vedem că se bat cap în cap“. Corpul examinatorilor externi Oficialii FNPFTRR propun crearea de organizaţii profesionale care să se ocupe de evaluarea cursanţilor sau de „recuperarea“ în acest sistem a unor poliţiştii de la Rutieră care au ieşit la pensie la vârste de 42-45 de ani, precum şi a unor foşti instructori auto sau foşti examinatori care ar putea forma un corp de examinatori externi la care să se apeleze contracost atunci când este nevoie. Problema supra-aglomerării este cunoscută la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul Ministerului de Interne. „În ultimele 6 luni, au fost atestaţi ca examinatori 120 de poliţişti. Subiectul a fost în permanenta atenţie a conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, fiind reduse perioadele de aşteptare“, spun oficialii DRPCIV. Şeful Serviciului Public Comunitar Permise şi Înmatriculări Auto Constanţa, comisarul şef Liviu Vîrşă (foto) a declarat pentru „Adevărul” că problema termenelor lungi ţine de mai mulţi factori: angajaţi insuficienţi, mărirea timpului pentru examinarea practică, scăderea ratei de promovabilitate.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: DIVERSE

Post by johndoe21ro »

La normalité

https://www.rfi.ro/special-paris-101279 ... profunzime" onclick="window.open(this.href);return false;

"Jean-Michel Blanquer a decis însă revenirea la valorile fundamentale. El a reintrodus clasele bilingve şi sudiul limbilor clasice (greaca şi latina), ca să înţeleagă copiii cum a fost construită civilizaţia europeană. Imnul naţional a fost reintrodus în şcoli şi poate că într-o zi vor deveni obligatorii şi uniformele, este în orice caz dorinţa ministrului. In numele unei "modernităţi" discutabile multe experienţe au însemnat doar pierdere de timp. În ultimii ani profesorii erau îndemnaţi să renunţe la tradiţionalele ore de "dictare" cotidiană şi la exerciţiile de memorizare. Iar directorilor li s-a cerut să abandoneze ceremoniile de acordare a diplomelor.

Noul ministru a spus însă stop, ne întoarcem la ceea ce era solid şi eficient. Inclusiv la vechea metodă prin care copiii învăţau să citească, prin recunoaşterea silabelor. Pentru că metoda "modernă", numită "globală" (şi uneori semi-globală) a fost o catastrofă.

Este aproape uluitor cum în Franţa întoarcerea la practici care au fost simple, clare şi eficiente apare ca o nouă revoluţie în materie de educaţie. Ministrul mai vrea să interzică telefoanele mobile în şcoală, să reintroducă disciplina şi să reabiliteze autoritatea profesorului. Un veritabil big-bang deci, care probabil că va provoca multe dezbateri şi probabil şi reacţii contestatare. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la revoltele din 1968. Ori, exact acestei generaţii i se reproşează că a distrus, în numele “egalitarismului”, autoritatea profesorilor în şcoli. Poate că era şi timpul ca această aberaţie să fie îndreptată."
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

Post Reply