Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Cristh1
Posts: 9
Joined: 31 Jan 2018, 11:54
Location: Brasov

Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by Cristh1 »

Va salut,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de o posibila achizitie. Vreau sa incropesc cu ceva scule mai vechi la mana a doua, un sistem audiofil. Nu am experienta asa ca va trebui sa risc si sa experimentez pe propria piele/buget. M-am gandit sa cumpar prima data un amplificator, pe urma boxe, cabluri, sursa..., nu stiu daca e buna ordinea, dar trebuie sa incep cu ceva.. :D. M-am gandit ca amplificatorul sa fie Maranz, am citit aici pe forum ca au sunetul mai muzical, mai moale, mai placut... de aceea cred ca e o alegere buna pentru mine. Acum ce am gasit pe piata si pe care am pus ochii ar fi un Marantz Pm 63 care costa undeva la 600 lei si un sistem format din Marantz PM 53 si CD 53 la 500 lei. Problema e ca nu pot sa ascult la nici una din sculele enumerate mai sus. Nu stiu daca este relevant, dar PM 63 e la vanzare la un magazin de profil din Bucuresti specializat in vanzarea de aparatura audio vintage si arata bine in poze, adica pare mai bine intretinut. Deci ce ma sfatuiti sa fac, ce sa cumpar, sunt bune aceste scule, redau bine sunetul, muzica..., pretul e supraevaluat la PM63 :?: :?:

Va multumesc anticipat.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by momolo »

Cristh1, Marantz-urile alea sunt cam jalnice, amplificarea nu duce boxe dificile si in general amplificarile Marantz sunt foarte slabe la capitolul asta iar playerul ala e o mediocritate (in opinia mea, o voma). Sa nu confunzi Marantzurile astea mai noi cu dinozaurii argintii cei vechi, cei facuti din fier! Defapt nici aia ca amplificare nu au cine stie ce coitze si o cam lalaie lent si moale.
Nici de buget nu ai spus. Judecand indirect, cred ca e micut.

Nimeni nu poate sti nici ce gusturi ai, dar cumva trebuie sa incepi de undeva. Insa in opinia mea aparatele Marantz mentionate mi se par niste.... (iar o sa deranjez!) vome pe care efectiv arunci banii, oricat de putini. Chiar si receivere surround mai ieftine (dar cu mai multe kile) suna mai bine pe muzica stereo decat amaratul ala de amplificator. Chiar si la bani putini se pot face sisteme dragute.

Poate ar trebui sa-ti faci curaj si sa mergi spre aparate ceva mai vechi si ceva mai grele, cam asta ar fi sugestia mea. Adica sa te canonesti mai putin de brand (faimos..... de exemplu, "Marantz = muzicalitate" este un cliseu popular si evident fals). Cauta mai in spatele grajdului, la alea urate.

Dar evident, bugetul este determinant. Probabil stiu magazinul ala si stiu cam ce marfa au pe acolo. Daca e la ce ma gandesc, am vazut ca sunt amabili si-ti probeaza ce doresti din gramada. Trebuie sa incepi de la bani, adica de cati bani ai ce poti gasi sa cante cat de cat in spatiul tau (daca e mare, problem! Grosse problem! Daca e mic, debara, e tema usoara, placuta, merge de voie)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by Dadix »

Decat Marantz-ul acela ...orice altceva.
Ce zici de ceva de la Siemens seria 777 , tuner , amp, si preu. Arata cam asa:
https://www.youtube.com/watch?v=hWU5H57DMKo" onclick="window.open(this.href);return false;
Sau seria 666 un pic mai veche:
https://www.youtube.com/watch?v=FwIJtN4729I" onclick="window.open(this.href);return false;
Siemens si-a pus doar brendul pe produsele audio , cica ar fi fost pe dinauntru SANYO.
(Din ce vad eu seamana cu designul de la Sanyo seria PLUS -> varful de lance de la Sanyo)

Mai vechi nu inseamna mai rau !

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by Schindler »

Cristh1 cred ca ai omis un lucru foarte important : sa ne spui ce muzica asculti. Daca asculti manele , tehno , rock metal e una, daca asculti clasica , jazz, blues , pop e alta.
"Stop hearing music. Start listening to it."

Cristh1
Posts: 9
Joined: 31 Jan 2018, 11:54
Location: Brasov

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by Cristh1 »

Va salut,
Sunt putin bulversat de ce ati scris, dar va multumesc pentru mesajele postate. E stresant sa cauti in marea de branduri si sa nu sti ce mama masii sa cumperi. Cu Marantz-ul ala credeam ca am tras lozul castigator...., eu in nestinta mea am crezut, ca fiind din anii 90, sunt cat de cat bunicele, dar dusul a fost extrem de rece. Asta e.. ma mai documentez si mai caut.
Acum revenind, nu am zis pentru ce vreau acest sistem.., deci il vreau pentru sufletelul meu, pentru auditi in living,nu e foarte mare, stau la casa dar nu e viloae.., bugetul undeva la 1000-1200 lei.., e mic dar din pacate trebuie sa cumpar miseleste fara stirea nevesti ca daca zic ce vreau.. raspunsul ar fi ceva de genu...Da ce sa faci draga cu asa ceva !???..., mai bine vopsesti gardu' .., vorba vine.. Ca si gen de muzica ascult, rock, pop, clasica si nu manele...@Schindler, manele.. :shock: ,oare isi face cineva un sistem audiofil pentru asa ceva :? , no offence fanii genului..
@Dadix nu am gasit la vanzare nimic de la Siemens seria 666( piei drace :evil: ) dar am gasit ceva la seria 777, o linie audio formata din tuner, preamplificator și putere, pret bun.. , e trecut la optiuni.
Ce ziceti de amplificatorul Yamaha A-720 ( 600 lei), e tot la magazinul de care am zis mai sus, dar nefiind din Bucuresti ma bazez pe voi sa ziceti ce poate..??

randunel
Posts: 37
Joined: 09 Jan 2018, 19:36

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by randunel »

Pentru Yamaha seriile x20 trebuie sa ai modeste cunostinte de depanare intrucat sunt renumite pentru contactele proaste la comutatoare. Un contact spray de calitate si problema este rezolvata.
Adauga la optiuni si NAD 3020 "the original" daca il gasesti in stare buna.

User avatar
hondaru
Posts: 317
Joined: 31 Oct 2010, 06:35
Location: La tara...
Contact:

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by hondaru »

Bugetul tau este destul de restrans dar nu-i imposibil de facut un sistem cu el.
Yamaha suna mai "subtire" si sunt destul de dificil de imperecheat cu boxe.
Cred ca ar trebui sa pornesti invers, de la boxe, ce dimensiune se potriveste camerei tale, unde urmeaza sa le pozitionezi, unele necesita departare de perete. Apoi odata boxele alese si functie de caracterul lor cauti amplificator la 180 grade dpdv al caracterului. Daca ai boxe luminoase mai timide la bas cauti un amplificator mai dark si mai basos si astfel se compenseaza reciproc. Caracterul il vezi usor la comparatie, ducandu-te la magazinul acela rogi sa fie puse pe aceeasi pereche de boxe amplificatoarele din lista ta si vezi cum suna. Invers faci cu boxele. Foloseste un disc care-l cunosti bine sa poti remarca usor diferentele.
In general sculele din anii 80 pana in 90 au un sunet mai precis cu tendinta spre inalte, mai tehnic, dar exista si exceptii. Cele mai vechi de 80 suna mai cald, insa mai putin precis insa mai spre muzica, insa si aici sunt exceptii.
Fara sa asculti la diversi prieteni, magazine, colegi etc, va fi greu sa alegi mai ales ca noi toti avem gusturi diferite, auzim diferit (fiziologic) si ceea ce place unuia nu-i place altuia si viceversa. Daca te incalzeste sa stii ca nu banii sunt problema! Multi, putini problemele sunt similare dar la alta scara....
◄◄ REW ► PLAY ▌▌PAUSE █▌STOP ►► FF
Daca nu ajungi sa te pierzi in muzica atunci muzica se pierde in sistemul tau

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by Dadix »

Pe unele siteuri de anunturi se gaseste Siemens seria 666.
Sau ITT din seria 80
Numai vezi ca astea nemtesti vin cu mufe DIN , nu RCA pentru boxe sau casti. (unele au jack pt casti). Si la tunere unele nemtesti ajung numai pana la 104 pe FM.

Si mai sunt o multime , putem sa o tinem asa toata saptamana !

Propunerea mea e alta , spune tu ce ti-ar place ( model aparat) si iti spunem noi cam pe unde se afla respectivul aparat dpdv al sunetului.

Daca ar fi sa aleg pentru mine eu as merge pe total altceva si anume pe ceva de la Toshiba.
Imi place sunetul Toshiba ( de la unele modele - alea din segmentul mediu spre sus) mai mult ca cel de la Marantz, sau Pioneer sau Yamaha ,dar asta-i alt subiect de discutie.

Cristh1
Posts: 9
Joined: 31 Jan 2018, 11:54
Location: Brasov

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by Cristh1 »

Va salut,
Dadix am cautat si am gasit la vanzare ceva de la Toshiba:Mitsubishi D-AU200 D-AF200 nad arcam toshiba nakamichi (899 lei); Toshiba Aurex system 10 (750 lei)..., acestea arata bine, dar tehnic sau daca au sunetul bun, nu stiu.. poate ma ajuti, te rog.
Si ce am gasit la mine in oras interesant,cred, ar fi Kenwood KA-7090(650 lei) si Harman Kardon PM650 (450lei), dar la fel ma bazez pe voi daca cunoasteti aparatele.
Astept sa-mi spune-ti ceva informatii/pareri legate de sculele enumerate mai sus si daca nu e nimic de ele, ma opresc din solicitat informatii legate de x aparat si o sa incerc, pe plan local, sa merg sa si ascult personal diverse scule scoase la vanzare.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by SOLO »

yamaha AX-550 ?
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Cristh1
Posts: 9
Joined: 31 Jan 2018, 11:54
Location: Brasov

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by Cristh1 »

Din ce am citit pe net Yamaha AX-550 nu e cine stie ce scula, desi arata bine pe hartie, sunetul scos e plat, lipsit de viata si dinamica, aici citez pe altii..

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by SOLO »

Pe net sunt multe lucruri contradictorii

https://www.hifiengine.com/manual_libra ... -550.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

"This amp makes music - high quality source plus good cables & speakers will sonically please you. The bad press on this amp is not accurate. The specs are very good and adjustable to suit your personal musical taste. Very pleased with this amp."
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by Schindler »

Cu Harman Kardon PM650 nu gresesti . Eu am (printre altele) fratiorii mai mari , PM660 ( 2 bucati ).
Daca e in stare buna, cumpara-l cu incredere.
"Stop hearing music. Start listening to it."

Cristh1
Posts: 9
Joined: 31 Jan 2018, 11:54
Location: Brasov

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by Cristh1 »

@Schindler, astazi merg sa vad cum se aude Harman Kardon PM650, dar vrea sa vanda doar la pachet, amplificatorul si un Tuner Harman Kardon TU610, pret 160 lei, deci ar fi 500-550 lei toate.Merita sau nu ??
@solo, multumesc de mes cu Y AX-550, e trecut la optiuni.

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Sfat achizitie amplificator Marantz sau ...?

Post by Schindler »

Cristh1 ca sa iti poti face o parere obiectiva despre cum suna un amplificator trebuie sa ai boxe , cabluri si sursa care sa se potriveasca cu amplificatorul respectiv, conditii greu de indeplinit. La vanzator poti verifica daca aparatele sunt in stare buna din punct de vedere vizual si daca functioneaza corect. Atat. PM650 a fost totusi un aparat scump la vremea lui.
"Stop hearing music. Start listening to it."

Post Reply