DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
randunel
Posts: 37
Joined: 09 Jan 2018, 19:36

Re: DIVERSE

Post by randunel »

Ma citez cu litere mari de domeniul ...prostiei?
In concluzie, daca cineva va incerca sa-ti opuna vreo parere democratica aici (vezi traducerea democratiei in postul de mai sus) , in politica momentan, sunt convins ca il vei face albie.
the great dictator wrote:nu trebuie sa te repeti, ai mai scris. Dar nu ai inteles chiar nimic din ce am scris eu. Ti-am explicat cu argumente ca avand aceasta pozitie (a ta) defapt participi indirect (si foarte eficient - iata, azi se vad rezultatele, 3,2 milioane de voturi din 16 milioane posibile decid soarta tuturor) la tot ce este mai rau, implicit ajuti hotii (cei mai toxici) sa ajunga la putere si "sa te faca" (pe tine si familia ta). Faptul ca repeti robotic ceea ce ai tot scris, dupa cate argumente ti-am adus, ma face sa ma gandesc la problema intelectului.....

Intre timp ai postat din nou, ai selectat un citat din ce am scris, ceva anume selectat. Asta e pozitia trancotarului care vede cautand cu lupa anumite aspecte (care-i hranesc fixatiile), de exemplu ca audiofilul este, snob, cu par in nas, surd si atehnic, se inchina la sculele audio ca la altar, idiot ca un curcan care ciuguleste tamp tot ce este "hauriu", etc. Dar trancotarul nu vede ca nu toti audiofilii sunt asa ci o mica minoritate, nu vede ca daca multi oameni seriosi si in mintile lor aud diverse fenomene, acestea pot exista, nu vede padurea de copaci. Pentru ca este indarjit in micutul lui punct de vedere, ingust, perimat, ignorant la care tine indrajit chiar daca toata lumea din jur il arata cu degetul. De aceea este trancotar. Nu pentru ca nu stie a tine letconul in mana sau nu pentru ca stie, nu pentru ca nu aude nici o pula sau aude altfel, nu pentru ca nu-i plac sculele scumpe ci doar alea facute in balcon de Gigel, etc, ci pentru ca refuza sa iasa din ignoranta cu o incapatanare si un efort directionate gresit, practic impotriva propriului interes.
...Nu stiu cum sa spun politicos.... dar asta aduce cumva si a prostie ?!?! :roll:
Precum ziceam , mai repede decat ma asteptam. Astea se numesc dusuri reci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: si trebuie acceptate ca atare ca sa poti fi membru al acestui forum dictatorial.
Ai in jurul tau cativa himmler, jeydrich, gobbels si inca vreo 3 aplaudaci. Cred ca partea finala cu prostia te poate defini.

Decizia iti apartine.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Prostul daca nu e si fudul nu e prost destul.

Cat priveste jignirile, e o dovada de impotentza intelectuala. In momentul cand nu mai ai argumente si nimic de spus, treci la jigniri + te dai lebada discriminata, victimizata, etc, etc. Caz clasic.

Daca caracterizezi acest forum in felul asta nu mai ai ce cauta aici. "Te dispari" singur sau vrei ajutor din partea mea ?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Europa se pregăteşte de noi furtuni de zăpadă
http://adevarul.ro/international/europa ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Se pare ca ne mai ia si pe noi inca o data:
https://en.sat24.com/en/forecastimages" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: DIVERSE

Post by catacore »

Dupa o binevenita pauza (merci momolo) am revenit chiar in mijlocul disputei despre democratie. Si nu m-am putut abtine sa nu intervin asa, dupa puterile mele. Adica sa impartasesc din experienta mea. Si asta fiindca sunt unul care nu a votat la ultimele parlamentare (doar la prezidentiale), iar acum imi dau seama ca am facut o MARE greseala. Asadar, din punctul meu de vedere, momolo are MARE dreptate. Sunt doua carti, citite recent, care m-au ajutat sa realizez treaba asta, alaturi de situatia politica actuala. Cartile respective sunt scrise de Ana Blandiana si vi le recomand: Fals tratat de manipulare si Istoria ca viitor. O idee simpla, despre necesitatea participarii la vot, e pentru a incerca sa ne asiguram ca nu incape prea multa putere pe miinile unui om sau unei grupari politice. Adica sa asiguram echilibrul. Dincolo de asta, democratia e un sistem cu mari neajunsuri, insa pare a fi cel mai bun inventat de om pina acum.

Pe de alta parte sunt complet de acord cu randunel:
randunel wrote: Ai in jurul tau cativa himmler, jeydrich, gobbels si inca vreo 3 aplaudaci.
Asta e si motivul pentru care am tot luat picioare in gura de-a lungul scurtei mele prezente pe acest blog. Fiindca am fost mereu un "gigi-contra", si care, asa cum zicea si momolo, trebuie eliminat, intr-un sistemul dictatorial.

Acum ramane de vazut cum si in ce masura isi va face cenzura datoria. Asa cum (iarasi) arata momolo mai sus, jignirile arata incapacitatea intelectului de a riposta "la inaltime". Asa si cu cenzura, as remarca eu.

Spor la votat!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

catacore wrote:Asta e si motivul pentru care am tot luat picioare in gura de-a lungul scurtei mele prezente pe acest blog.
esti intr-o eroare de logica. Daca este un blog, asa cum spui, ar fi normal ca autorul blogului sa elimine pe cine vrea muschii lui. Dar atata vreme cat nu esti eliminat, si iata, postezi ce doresti, nu are cum sa fie blog (avand in vedere ca nu te afli la pipota autorului blogului). Deci, faptele si realitatea iti contrazic afirmatiile. Si culmea, este democratie, deci nu, "himmler, jeydrich, gobbels si inca vreo 3 aplaudaci" deoarece exista si opinii contrare, ba mai mult, jigniri directe si indirecte. Daca era cu adevarat o zona tip, "himmler, jeydrich, gobbels si inca vreo 3 aplaudaci", te lua Gestapo numai si daca te turna vecinul ca te-ai uitat urat la tabloului Führer-ului! Daca mai si glasuiai impotriva Führer-ului, pluton de executie direct pentru tine si familia ta, adica ras de pe fata Pamantului.

Si inca ceva, Ion Ratiu (pe care l-am votat in 1990 eu impreuna cu 0,00001% din populatie, hai sa spun, daca nu fura FSN-ul, poate pe bune ar fi fost pana in 10%) a zis poate cea mai eleganta definitie a democratiei, „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“.

Asta e foarte OK, dar ce a uitat sa mentioneze Ion Ratiu, este respectul! El era un gentleman, iar un gentleman prezuma intotdeauna ca ceilalti cunosc ce inseamna respectul si il au! Mai greu este momentul cand un gentleman se adreseaza unui trib de maimute primitive care isi rezolva toate probleme cu ciomagul, atunci discutam doar de idealuri, idealisti si la urma, martiri.

Daca lupt ca tu sa ai dreptul sa nu fi de acord cu mine, nu inseamna ca lupt ca tu sa nu ai respect fata de mine! Problema respectului (implicit a educatiei) este cea care viciaza intelegerea acestor lucruri. Deasemenea, granita intre lupta de idei care, cateodata poate fi cuprinsa si intr-un limbaj mai colorat, este dificil de trasat in lipsa respectului si a educatiei elementare. Discernamantul de a sti cand e "la idei" si cand e "de mama" vine atat dintr-un intelect cultivat, cat si dintr-o anume educatie. In lipsa acestor elemente, individul nu discerne fina granita intre lupta de idei si jignirea/agresiunea personala/directa. De aici apar multe din problemele cunoscute (care se repeta aproape sablon).

Lupta de idei, chiar si intr-un limbaj colorat (cu pula, tufa si alte alea) nu este acelasi lucru cu insulta, ura sau dispretul manifestate prin cuvinte, jignire, injurie directa sau indirecta, etc.

Intr-o lupta de idei se alege graul de neghina. Asa ca definitia lui Ion Ratiu este la fel de teoretica si idilica asa cum este in fapt si definitia democratiei la modul general, realitatea democratiei aplicate fiind cu totul diferita si infinit mai imperfecta.

Insa e nevoie de asa ceva, de definitii ideale, deoarece credinta (in ceva, principii, idealuri, sfinti, etc) este motorul constructiei de orice fel, atat materiale cat si intelectuale, morale, deci imateriale. Omul care nu crede in nimic, nu realizeaza nimic, asa cum nici vanzatorul care nu crede in marfa pe care o vinde, nu vinde (este chiar un proverb american care spune ca nu poti vinde marfa in care nu crezi).

Ca realitatea (democratiei) e cu totul alta si departe de definitia lui Ratiu (ba aproape pe dos!), este alta poveste si tine de natura umana. Insa daca privim la rezultat, nici o alta oranduire vreodata in intreaga istorie a omenirii nu a produs mai multa bunastare la o parte cat mai mare din popor si nici o alta oranduire nu a creat si nu a avansat mai mult ca banala democratie de tip occidental, profund imperfecta, aproape oligofrena si handicapata, lenta, lasha, corupta, greoaie asa cum este! Sub nici o dictatura nu s-a trait decent si nu s-a creeat ceva cu adevarat durabil si de calitate. E foarte greu de apreciat avansul real al civilizatiei. Ce inseamna defapt ?! Ce putem denumi, bine ?! Care ar fi scopul suprem ?! Una peste alta, democratiile occidentale s-au dovedit pe timp indelungat de departe cele mai performante oranduiri omenesti, chiar daca au imperfectiuni grave si deloc putine. Orice alt tip de oranduire este o iluzie vanduta de putini excroci catre multi naivi ( sa nu le spun, prosti.... ca iar sunt luat la blog! :roll: ) cu scopul subjugarii si mulgerii turmei in exclusiva favoare a clicii oligarhice.

PS - eu am ca moto, "Când tac vulturii, trăncănesc papagalii".
Avand in vedere discutia noastra, se poate parafraza - cant tac papagalii, incepe dictatura.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

randunel
Posts: 37
Joined: 09 Jan 2018, 19:36

Re: DIVERSE

Post by randunel »

Atata vreme cat administratorul acestui forum este incapabil sa vada ce se intampla in jurul lui prin ochii multimii, (da , chiar daca este greu sa te "cobori " la acel nivel), nu poate exista o democratie aici. Altfel zis ca s-o luam pe partea trancotara, daca spui ca nu exista diferente de sunet intre cabluri ; eject plus jigniri cat incape, daca esti neutru dpv politic la fel ; eject plus jigniri si lebadoi raniti, daca iti place orice in lumea asta care nu-i place lui momolo, gata ; eject plus jigniri.
Bineinteles ca jignirile se dau din plin pe motiv de reply, eu dau cu cataroiu si apoi ma intreb de ce arunca cineva cu pietricele in mine.
Momolo, am stat de vorba cu un fost coleg de facultate care acum este psiholog (a doua facultate), prieten foarte bun si i-am dat sa citeasca cateva articole de-ale tale de aici din forum. Vrei sa-ti spun parerea lui? Ti-o pot trimite si pe MP daca nu vrei sa o fac publica.

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: DIVERSE

Post by catacore »

Da, da, si eu am fost printre cei 10%, daca asta are vreo relevanta. Apoi l-am votat pe Constantinescu, cu ambele maini, in '92 si 96' (chiar daca, fiindu-mi profesor chiar in periada aia, mai aflasem unele-altele despre el). E un pasaj interesant, dealtfel, in cartile de care am pomenit mai sus, vis-a-vis de o scurta convorbire telefonica a Doamnei cu proaspatul presedinte....

Dincolo de astea, democratia va si distruge "marea civilizatie europeana" tocmai din cauza ca "voi lupta din greu ca tu sa-mi poti da in cap" (conform cu drepturile omului, nu-i asa). Marea invazie araba nu va ramane fara urmari grave. Eu nu-mi fac griji pentru creierele occidentalilor, ca ar fi ramas "murdare", adica nespalate, is spalate si chiar sterse bine de tot, as zice.
Si de-aia iti si inteleg atitudinea dictatoriala de pe blog, fiindca nu vrei ca "arabii" sa-si faca de cap. Insa cred ca , de multe ori, nu distingi intre arabi si cei care vor sa aduca un echilibru aici, o alta opinie, diferita de a ta. Cred ca daca as face o statistica, cam 50% dintre cei care te-au contrazis, de-a lungul timpului, nu mai sunt printre noi. Au ramas doar cei care ti-au cedat, practic. Pentru ca, cam intotdeauna, tu ai avut ultimul cuvant (uneori chiar datorita banarii). Eu ma consider un "miracol" :lol: (am vreo 4-5 banari).

L.E. in chestiunea cu "papagalii", e o MICA eroare de interpretare. Nu linistea (papagalilor) e prima, ci dictatura. Linistea e doar o urmare a dictaturii. Cum ar veni, nu zicem "cand e caldura este foc", ca nu caldura e cauza focului. E taman pe dos.

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: DIVERSE

Post by Schindler »

Oameni buni, politicienii se cearta pe bani grei - si numai de ochii lumii ( in spatele scenei dau mana si trag tunuri financiare impreuna ). Voi pentru ce va certati si va jigniti unul pe altul ? Pentru politicieni ? Pentru politica ? Pentru partide ? Comunismul ar fi cazut chiar daca nu iesea nici un roman in strada in '89. Politica o fac altii, mult mai mari decat figurantii pentru care va certati si va jigniti voi.
"Stop hearing music. Start listening to it."

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

randunel wrote:Atata vreme cat administratorul acestui forum este incapabil sa vada ce se intampla in jurul lui prin ochii multimii, (da , chiar daca este greu sa te "cobori " la acel nivel), nu poate exista o democratie aici.
asta este direct jignire si atac la persoana, sanctionat de regulament. De unde poti sti tu, anonim pe net, ce sunt eu capabil sau nu, ce vad eu sau nu ?!?!?!? Si cum iti permiti sa mi te adresezi asa, sa ma caracterizezi daca (cel putin) nu ma cunosti macar ?!?!
Chiar daca cunosti un om, daca i te adresezi in felul asta, se numeste jignire, direct!
Eu am discutat la nivel de principiu despre prezenta la vot si iata la ce ai ajuns ?!?!
randunel wrote:Momolo, am stat de vorba cu un fost coleg de facultate care acum este psiholog (a doua facultate), prieten foarte bun si i-am dat sa citeasca cateva articole de-ale tale de aici din forum. Vrei sa-ti spun parerea lui? Ti-o pot trimite si pe MP daca nu vrei sa o fac publica.
chestia asta cu "am stat de vorba cu psiholog (psihiatru. etc) si i-am aratat ce scrii, etc, etc" pe langa faptul ca este de neacceptat in orice fel de dialog civilizat, este si oligofrena! Tot asa pot sa stau si eu de vorba cu un psihiatru, cu Baba Novac, cu Marioara, etc, si sa povestesc "ce mi-a spus" dupa "ce i-am aratat" ce scrii tu! Anonim pe internet. Unde se poate afirma chiar orice dar nu se poate proba nimic! Comportamentul asta de calomniator cu tenta si de santaj (gen, "iti fac publica poza, raportul, adresa, fluturasul de salariu, etc") poate avea si aspecte penale!

Chestia asta este identica (subiect, modalitate, adresare, frazeologie, metoda, comportament) cu ce am citit produs (atat pe forumul asta pana a fost eliminat, cat si pe audioweb pana a fost inchis) de un anume personaj deosebit de abject, toxic si insidios care a insistat chiar sa-mi trimita pana si in pm injurii la cel mai tiganesc nivel, pana a trebuit sa-l elimin definitiv de aici. De cand te-ai logat mereu am gasit asemanari intre respectivul personaj toxic (care a dus chiar la disparitia unui alt forum). Acum, prin afirmatia asta (probabil ai uitat) am senzatia ca defapt esti acealasi, probabil revenit sub o noua forma.

Ok, "himmler, jeydrich, gobbels si inca vreo 3 aplaudaci", nu esti capabil de un dialog civilizat si m-ai jignit direct la persoana si sub n forme + jignire si dispret la adresa acestui forum (chiar si numai asta ar fi fost de ajuns - si se vede mai sus, ti-am dat o sansa. A doua nu mai capeti).

Conform regulamentului (care nici macar nu ma obliga sa anunt, sa motivez sau sa dau socoteala) te scutesc in acest moment, definitiv, de chinul de a mai activa aici. Deci, te banez definitiv fara drept de revenire.

Cum te voi "mirosi" sub alte forme, te voi rade pe loc, banare, stergere, anulare! Deja ai lasat dare lungi in urma, indeajuns sa te pot "mirosi" si alte dati.

Deci, "himmler, jeydrich, gobbels si inca vreo 3 aplaudaci ! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

SOLO, faptul ca ma asociezi cu Vadim arata despre tine, nu despre mine. Nu cred ca Vadim avea aceleasi idei pe care le scriu eu. Nu cred sa fie diferenta mai mare de gandire in principiu ca intre mine si ceea ce spunea raposatul Vadim!
Vadim punea placa cu hotii, mafiotii etc. Momolo are o placa pe care o citesc si care la fel nu se schimba. Eu si altii, probabil o avem pe a noastra. El era la televizor, momolo pe forumuri. Care e diferenta?

Politica: Din cate imi amintesc, moderatorii forumului au spus "Gata fara polotica pe forum" , ba chiar s-au mutat topicuri intregi cu politica. Ce facem aici acum ?

Uneori am impresia ca vad tendinte de fanatism ( ciritca si judecata severa la adresa celora care gandesc si actioneaza diferit )
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

randunel, ai inceput bine dar termini prost...cum naiba poti sa zici chestiile astea ? "Am stat de vorba ..... "
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

hai sa ne vedem de muzica ca e mai bine.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

catacore, una este lupta de idei, contrazicerea si cu totul alta este adresarea jignitoare si dispretuitoare din care se citeste chiar si ura. De fiecare data te-am banat pentru atitudinea ta, nu pentru ca ai cine stie ce pareri contrare parerilor mele. Nu am banat pe nimeni pentru alte pareri, contrare, etc, ci pentru lipsa de respect, adresare sfidatoare, injurioasa, dusmanoasa, insultatoare, etc, adica pentru atitudine. Nimeni nu a fost banat vreodata pe acest forum pentru ca avut pareri diferite. Toti cei banati si-au dat in petec pana la urma, adica si-au dat arama pe fatza, adica si-au devoalat mitocania, grobianismul, lipsa celor 7 ani de acasa si majoritatea au disparut dupa ce au postat chiar injurii directe; vezi chiar si exemplu de mai sus.

Si intradevar, exista subiecte sensibile, de exemplu celebrele cabluri. Nu pot accepta pe un forum audiofil orice maimuta primitiva care vine cu ciomagul in mana si da in stanga si dreapta in bibelouri! De exemplu, pe un forum de vanatori nu cred ca sunt bine primiti activistii pentru drepturile animalelor daca, culmea, mai si jignesc gazda!

Pune-te in locul meu, de gazda. Cum te simti dupa ce unul iti scrie ca esti nebun, ca are prieten specialist in creiere si ii arata ce scrii iar ala da un diagnostic care, se subantelege ca e nasol de tot pentru ca nu-l publica... sau il publica, poate iti pune si poza daca o gaseste pe undeva si scrie nebun sub ea (lucruri din astea s-au intamplat pe audioweb, motiv pentru care a fost inchis! Apropos, ultimele pagini au fost salvate, acolo s-a putut citi abjectia dezlantuita la paroxism!).

Cand ai (sau incerci) un dialog cu mine, nu conteaza de ce fel, tine cont ca eu sunt gazda si te-am primit in casa mea. Cum te-ai simti tu ca gazda daca primesti pe unul in casa si ala incepe sa te jigneasca, sa faca mizerie, pute (ca e nespalat), etc ?!?!

Deci, exista doua aspecte, pozitiile noastre nu sunt egale. Celalalt aspect - nu primesti respect daca nu oferi respect. Iar tu ca musafir esti primul obligat sa oferi respect, nu gazda!

Indiferent ce opinii ai, trebuie sa le prezinti intr-o forma care sa nu-l atace direct pe celalalt. Probabil multi stiu pe vremuri ce meci lung am avut cu un trol din Galati (parca). Intrase aici si la inceput parea de bun simt pana a inceput sa se repete obsesiv si sa se bage in chestiuni care il depaseau perfect. Chestii de audio, faimoasele cabluri, stechere, etc. Atunci s-a dezlantuit pana a trebuit eliminat. Este un exemplu elocvent ca are mare importanta modul in care iti expui opiniile, indiferent daca sunt contrare. Si inca o data, noi NU suntem egali, eu sunt gazda, tu musafir. Modul in care tu iti expui opiniile (de exemplu contrare) nu trebuie sa fie acelasi cu modul in care eu imi exprim opiniile. Deoarece tu esti musafir, eu la mine acasa.

Probabil ai fost in viata ta musafir in casele altora. Nu te comporti chiar ca acasa unde poate iti scoti hainele, poate stai in chiloti, te scobesti in nas, tragi de voie parturi cand iti vin, etc. In schimb, gazda daca asa vrea se poate comporta ca la ea acasa, in fond e gazda si te-a primit pe tine ca musafir. Daca tie nu-ti convine ca gazda ta sta in chiloti si trage basini, te scuzi ca nu mai poti sta si pleci. Insa daca incepi sa-l insulti, sa-l scuipi, sa-l faci basinos si jegos, te poti alege cu o bataie zdravana si vei fi dat afara in suturi. Tu fiind vinovat ca ai intrat in casa omului si l-ai agresat. Nu te obliga nimeni sa-l vizitezi, si daca nu-l placi, totusi de ce o faci ?!?! Vezi, alta eroare de logica!

Deci, dragul meu catacore, nu esti obligat sa stai la mine in casa daca iti put si nu ma suporti! Asta e ceva simplu de inteles. In rest poti avea cate opinii contrare doresti atata vreme cat te comporti cu respect (fata de gazda) si le expui civilizat si cu argumente!

De exemplu, ce argumente avea "randunel" ca nu se duce la vot?! Doar pe ala spus repetitiv, ca el crede ca daca voteaza hoti devine hot. De aceea, adica pentru ca toti sunt hoti, el nu voteaza. Eu am incercat sa-i explic ca viata nu e simpla si nimic nu e in alb si negru, am incercat sa-i explic si ca a nu merge la vot e in sine o actiune cu urmari, i-am expus argumentele mele.... Iar el, o tinea una si buna cu fraza lui, ca nu voteaza hoti ca sa nu fie hot.

Ii era de ajuns acest argument, treaba lui, dar in momentul cand a inceput sa ma acuze ca sunt dictator, sa spuna ca forumul asta e asa si pe dincolo, ca in final ca stie el ce "sunt eu capabil sau incapabil sa vad", a trecut practic la atacul direct la persoana (culmea, si la forumul care l-a gazduit!). Vezi, asta e problema, cum spuneam, nu contrazicerile ci atitudinea.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

SOLO wrote:Vadim punea placa cu hotii, mafiotii etc. Momolo are o placa pe care o citesc si care la fel nu se schimba. Eu si altii, probabil o avem pe a noastra. El era la televizor, momolo pe forumuri. Care e diferenta?
Daca ai sti ce spunea si scria Vadim si daca ai citi ce scriu eu, ai intelege pe loc care e diferenta. Adica una fundamentala, nu se poate mai mare. Inutil sa-ti explic ca Vadim facea apologia comunismului nationalist al lui Ceausescu iar eu consider comunismul la fel cu nazismul si ambele un cancer de care trebuie sa fim constienti (iar daca suntem si inconstienti, si pasivi, intr-o zi ne vor lovi din nou, chiar si sub alte forme, poate mult mai parsive!).
SOLO wrote:hai sa ne vedem de muzica ca e mai bine.
pai ce scriam si eu vreo doua mii de fraze mai sus, hai sa plantam panselute, sa ascultam muzica apolitici si sa fim cuminti!
SOLO wrote:Uneori am impresia ca vad tendinte de fanatism ( ciritca si judecata severa la adresa celora care gandesc si actioneaza diferit )
Nu ma mira ce ti se pare. In prezent Occidentul intreg e re_ulat direct in gaoaza de ciuhapi si nici nu simte! Problema se trage de la dezinteresul de a intelege ceva (de exemplu cauzele fanatismului sau ce inseamna fanatismul, sau daca este cu adevarat fanatism si nu altceva) combinat cu credinta ca (dezinteresat te uiti pe diagonala) ai inteles. Cel mai mare pericol este atunci cand crezi ca ai inteles ceea ce nu intelegi deloc. Moment in care preiei clisee, exemplu, cel cu Vadim si mafiotii.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Mie imi pare rau ca ma exprim in graba si se intelege gresit.

Singura asociere cu Vadim pe care tineam sa o insinuez este taria cu care isi apara fiecare punctele de vedere si perspectiva fixa din care le expune. In rest, tu moderator user "momolo" nu ai absolut nimic in comun cu Vadim.

Nu vreau sa trecem la asocieri cu aspecte inexistente, doar din cauza folosirii unui nume controversat.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Post Reply