EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by SOLO »

Azi mi se pare mai dificil ca niciodata. Piata este invadata de tot felul de noutati sub forma unor abrevieri inovative. Practic o amestecatura de:

scule scumpe si proaste +
scule scumpe si bune +
scule ieftine si bune +
scule ieftine si proaste +
preturi care nu mai pot fi corelate cu nimic si discounturi personalizate.

In toata harababura asta, designul devine componenta discriminanta ( de parca scopul final e designul interior si nu sunetul de calitate ) , folosit de exemplu ca justificare in momentele cand nu exista competenta in formarea unui sistem care sa sune la valoarea banilor ceruti. Muzica este vanduta ca "stil de viata" si nu ca si "nivel de calitate".

Se apeleaza din ce in ce mai mult la parfumuri, gagici, ambalaj, vorbe goale si prezentari somptoase...poate poate uita omul din ce motiv vrea sa-si cumpere scule noi.

Weekendul trecut am asistat la un eveniment audio jenant, practic un cacat de amplificator de 6000 de euro, pus sa duca niste magneplanar intr-o camera ingusta, cu un rezultat pur si simplu rusinos.

Dar ce conteaza, acolo se vorbea de tehnologii inovative, de bogatie armonica, de emotii ( goraznice d.p.m.d.v ) , de kilograme si pret super avantajos care concureaza cu alte scule de 3 ori mai scumpe.

Speranta inca exista! scule bune inca se mai fac, materialele au evoluat si se poate simti in sunet asta.

Consumatorul trebuie sa ramana cu picioarele pe pamant si sa aiba criterii de selectie bine puse la punct.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by doru »

Un reportaj simpatic de la NY Audio Show 2017, cu dedicatie pentru "fanii" Harbeth (in prima parte sunt prezentate Harbeth M30.2, o editie speciala si limitata, aniversara, a modelului M30.1):

https://www.youtube.com/watch?v=mYhab13OjAc" onclick="window.open(this.href);return false;
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by momolo »

doru wrote:Un reportaj simpatic de la NY Audio Show 2017, cu dedicatie pentru "fanii" Harbeth (in prima parte sunt prezentate Harbeth M30.2, o editie speciala si limitata, aniversara, a modelului M30.1):

https://www.youtube.com/watch?v=mYhab13OjAc" onclick="window.open(this.href);return false;
foarte simpatic reportajul deoarece este foarte realist. Imi dau seama ca toate expozitiile de genul asta oriunde in lume sunt cam la fel, aceeasi atmosfera, aceleasi tipologii umane, etc.
De remarcat in acest domeniu, oamenii sunt in cea mai mare parte ori batrani, ori foarte batrani, obezi, bolnavi, ramoliti, bolnavi de parkinson, cu fetze galbene de boala, fara dinti in gura, etc. Gerontologie extinsa, un domeniu gerontologic.
Alta remarca - parca e o industrie mai degraba de artizanat. Intai de toate pare sa conteze finisajul, aspectul, designul. La boxe prima discutie este despre furnir! Care este unic, serie limitata.... ca si pretul deosebit de nesimtit de porc de mare! Mi se pare atat de jenant sa discuti (prima oara) de furnirul boxelor! Pai da, asta e domeniul acum, design, finisaj, marketing.... in rest, multi aud, putini "pricepe'.
Sunetul la astfel de expozitii este in cea mai mare parte dezamagitor de prost din scule uluitor de scumpe. De multe ori este expus un sunet mediocru, banal (de galena gaurita) care ar putea fi reprodus si cu trancote vechi si ieftine de doi lei. pe bufetul din bucatarie. Acum 50 de ani era o problema sa redai sunet din ceva aparate. Acum orice "divais" gutzuie sunet, un player intra intr-un supozitor si copiii de gradinita au telefoane care canta orice, chiar si cu imagine! Color! Nu mai este nici o performanta sa faci aparate audio, este tehnologie la nivel de prajitor de paine si aspirator de praf! Intr-o era in care se discuta despre zborul uman spre Marte. Asa ca inafara de design, furnir, "haureala", ma intreb pe ce se cer banii ?!?! Rar sau aproape niciodata nu se justifica pretul in sunet. Mai degraba in finisaj, design, faima numelui, abureli de marketing. Aici este greseala fundamentala a domeniului si de aceea se duce grabnic la fund (de la an la an brandurile dispar, magazinele dispar, dealerii dispar, etc). Atata vreme cat domeniul este mai degraba fudulie de finsaj si design, cu timpul isi va pierde clientela. Oricum, tineretul nu da doi bani pe toate astea, majoritatea nici nu stiu ca exista si chiar daca vad, nici nu intreaba. Copilasii sunt crescuti de mici total racordati la internet prin ecrane si ecranase, imersi in "retele sociale" si "socializand" prin micutele taste virtuale din "smart". Nici mancarea nu le mai aluneca pe beregata daca nu au ochii lipiti de micul ecranas pus pe masa langa farfurie. Ar fi o enormitate sa ii vezi interesati de niste aparate care atarna atatea kile ca-ti rup noada cand le muti, si care fara sa aiba imagine (macar un ecranas color cu youtube, feisbuc si tzitzer!) scot niste sunete pe care cica trebuie sa le asculti cu ochii privind..... la ce?! La tavan?!?! Ce enormitate! Pai acum e la moda sa vezi filme pe telefon fara sonor! Daca ai scris, ce-ti mai trebuie sonor?!?! Zilele trecute era o stire despre un sofer ruman de TIR care a intrat cu camionul in fundul unui trailer pe o autostrada in Germania si s-a facut ciulama. L-au scos cu flexul, ranit grav, facut ciulama. Accidentul s-a intampla deoarece soferul privea un film pe telefon. Nemtii au spus ca atunci cand l-au scos dintre fiare, semiconstient continua sa vada filmul pe telefon, ceea ce a facut si in salvare in timp ce-l carau la spital deoarece voia sa vada cum se termina serialul!

Din ce in ce mai multi nu-si mai desprind ochii din ecrane si ecranase, multi merg pe strada, in metrou, pe scara rulanta avand ochii lipiti de'un ecranas. Nu se mai pot desprinde.
A doua directie de educatie, sunt invatati sa nu mai aiba nimic, sa nu mai pipaie nimic, cresc intr-un mediu "virtual" vanand pochemoni si adunand puncte. Ce pot intelege astia dintr-un magnetofon ?! E OZN! Interesant este ca nici nu mai intreaba daca vad si nu inteleg ce vad, sunt invatati sa nu-i intereseze decat strict cele doua, trei chestii pe care le "cunosc" copiind tot ce vad in jur la anturaj si respingand orice nu se incadreaza cu "ceea ce stiu ei".
Intr-un cuvant, dupa ce se duc batranii astia (audiofili), nu mai vine nimeni sa-i urmeze.

Ideea de a merge cu 2 microfoane legate cu "soricei" de urechi, mi se pare excelenta. De aceea minireportajul pare foarte autentic, realist si e foarte placut de urmarit, ca si cand ai fi acolo. Cu atat mai mult pentru cine a fost la astfel de expozitii, descoperind ca atmosfera si ceea ce se intampla e practic la fel peste tot.
Chiar si in conditii de youtube se simte ca boxele Audio Note sunt altceva decat restul. Defapt un intreg sistem Audio Note (UK) deoarece oricare "componenta" de-a lor daca e instrainata de sistem se comporta aiurea, inclusiv boxele.
Cam dubios sa-mi dau cu parerea din youtube, dar ce se aude in camera cu Harbeth nu e deloc promitator. Dealtfel si comentariul batranului era spre negativ, axat pe raceala sunetului. Probabil prima vina o poarta sursa, acel DAC nemtesc si laptopul de pe scaun. Aiurea de dat "verdicte" insa mi-a lasat senzatia de foarte dezamagitor daca ne gandim ca scularaia aia costa totusi enorm! Cam asa se petrec lucrurile la cei mai multi dintre expozanti. De aceea o plimbare la astfel de expozitii induce mai mult concluzii depresive, cel putin nu prea optimiste. Mai ales pentru cel care se gandeste si afla cat costa scularaia expusa, avand si pretentii pe masura preturilor.

Alta remarca, un fapt bine stiut - se foloseste muzica foarte simpla si usor de redat, din pacate si foarte plictisitoare. Parca e un cliseu, aceleasi muzici pe la toate expozitiile, cat mai simple, cat mai nerelevante pentru scularaie. Un fluier, o tanti care se tanguie, un cinel, un contrabas prin spate, adormeli si plictiseli. Totusi sa fim obiectivi, ce poti pretinde de la niste boxe mici cu difuzoare mici intr-o camera de hotel care mai mult ca sigur este placata integral cu rigips si prea mare pentru micile "chistoace" de debara ?!

Dar cea mai problematica chestiune, am zis, este imbatranirea avansata a publicului consumator de astfel de hobby. Ma intreb ce se va alege de ei peste 10...20 de ani ?!?! Probabil expozitiile vor fi populate numai cu telefoane smart, dacuri cu blu-stiutz, multe luminite LED, "boxe" cat cana de cafea, evident fara fir, totul fara fir sau "uairles" cum se spune, cacareze cu USB, probabil un avans al castilor in detrimentul boxelor (e greu cu boxele daca locuiesti intr-o cutie de pantofi si poti deranja pe toata lumea), nimic fizic, nimic palpabil, poate in final.... nimic! Avand in vedere ca si muzica cunoaste o cadere fara precedent transformata in colaje facute cu laptopul si mausul clickaind "bituri" puse unul peste altul..... defapt canta calculatoarele, in curand vor face treaba singure! Plus fatuca in chiloti care se cracaneaza si se tanguie (sau zbiara ca scroafa de Ignat) pe fondul "biturilor" computeristice. Muzica si melodia au disparut ca notiune. Avem zgomote sacadate ca un pichamăr spargand asfaltul. Iar in zona de clasica..... aceeasi gerontologie, doua treimi din sala cu parul alb, salile vechi din evul mediu, prea putine noi iar educatia praf.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by johndoe21ro »

MBL 'Cost Is No Object' Show at Alpha High End, Feb 24-25, 2018

https://youtu.be/oAnRDiJIAjw" onclick="window.open(this.href);return false;

Am si o intrebare pentru vizitatorul norocos (membru pe acest forum). Sistemul de top a fost cablat cu AudioQuest. Ce model de cabluri de curent au fost folosite? Am vazut ca sunt din noua gama/generatie.
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by johndoe21ro »

MBL 'Cost Is No Object' Show at Alpha High End, Feb 24-25, 2018

Asta e si link-ul cu 'pozne' si niscaiva povesti - in lipsa unora autohtone.

https://www.audioaficionado.org/showthread.php?t=42314" onclick="window.open(this.href);return false;
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by momolo »

johndoe21ro wrote:MBL 'Cost Is No Object' Show at Alpha High End, Feb 24-25, 2018

Asta e si link-ul cu 'pozne' si niscaiva povesti - in lipsa unora autohtone.

https://www.audioaficionado.org/showthread.php?t=42314" onclick="window.open(this.href);return false;
in prima pagina incepe cu MBLul saracului, adica "sumufere" cu balonas mic deasupra pentru cine nu a avut bani de balon mare. Dar in pagina 2 apar si baloanele adevarate. Cu cat mai multe baloane, cu atat mai minunat! In pagina 3 apar si alea cu cate doua seturi de baloane! Mi-a zis doamna aceea ca un muncitor de-al lor munceste o luna intreaga sa faca un singur balon din ala mare! Cica astea se fac exclusiv manual.
Iar tipii astia sunt modesti, folosesc doar cdplayer cu CD audio, nu le trebuie alte surse. Abia la un sistem ca asta iti dai seama ce poate un banal CD audio! Iti cade basca din cap! Ma apuca rasul cand ii vad pe altii cu "hirezul", cum se chinuie saracii!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Spirit Crusher
Posts: 139
Joined: 10 Nov 2013, 14:04
Location: HARBEarTH

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by Spirit Crusher »

Salutare lume,

Dupa ceva vreme, iata-ma prezent. Sa nu credeti ca daca sunt inactiv, nu citesc ce se mai scrie pe aici. Colegul si amicul johndoe m-a impins nitel de la spate pentru aceasta postare. Nu-i bai. Destul de ocupat in ultima perioada, iar unul dintre motive va fi interventia mea in topicul cu baietii rai care ajung la vinil :oops:. Dar va mai dura ceva pana la acea postare.

Despre show-ul MBL...
Am discutat cu vreo doi forumisti la telefon deja. Sunetul parca nu e real, venit din alta lume. Daca as fi milionar, si ar trebui sa-mi aleg o singura pereche de boxe, n-as fi sigur ca ar fi MBL Reference. Parca totu-i prea frumos! Ca la congresul psd :evil:

Poze nu pot sa bag, caci mi-e mila de cele facute cu telefonul. Camera nu mai e pentru moment, sacrificata pentru cauze mai audiofile. Iar dupa link-ul dat de johndoe (audioaficionado), altceva n-ar mai fi de aratat, din punct de vedere artistic si calitativ.

In schimb, cu telefonul se pot face filmulete interesante, asa ca macar cu atat sa ma laud :
https://vimeo.com/259569473" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. Scuze, dar n-am fost foarte atent la modelul de power pentru monobloace.
Harbeth, vinyl and tubes...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by momolo »

Spirit Crusher wrote:Sunetul parca nu e real, venit din alta lume. Daca as fi milionar, si ar trebui sa-mi aleg o singura pereche de boxe, n-as fi sigur ca ar fi MBL Reference. Parca totu-i prea frumos!
esti sigur ca nu-ti sunt strugurii prea acrii ?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Spirit Crusher
Posts: 139
Joined: 10 Nov 2013, 14:04
Location: HARBEarTH

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by Spirit Crusher »

momolo wrote:
Spirit Crusher wrote:Sunetul parca nu e real, venit din alta lume. Daca as fi milionar, si ar trebui sa-mi aleg o singura pereche de boxe, n-as fi sigur ca ar fi MBL Reference. Parca totu-i prea frumos!
esti sigur ca nu-ti sunt strugurii prea acrii ?!
Draga momolo, la 500.000 sistemul, strugurii poa' sa fie poleiti si cu aur. Asa ca, pe moment, ma multumesc cu cutiile mele de lemn. Mai e ceva de munca, dar dupa schimbarea sursei si "aranjat" nitel camera, strugurii or sa fie mai dulci. Ca merele din Subcarpati.

Pace voua!
Harbeth, vinyl and tubes...

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by remoteviewer1 »

Cum se fabrica MBL-ul 8)? Mai jos gasiti dezvaluit secretul balonaselor. O adevarata arta industriala:

https://www.youtube.com/watch?v=RrNOq41LGjs
https://www.youtube.com/watch?v=G5EMrFsT7V4
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by momolo »

Studio 22 en High End Munich 2015
https://www.youtube.com/watch?v=g8WWv7zLKgs" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Munich High-End 2018

Post by johndoe21ro »

Munich High-End 2018

http://www.my-hiend.com/vbb/showthread.php?12108" onclick="window.open(this.href);return false;

https://youtu.be/1BvGSeFQ3uU" onclick="window.open(this.href);return false;

https://youtu.be/FAcjeeFRxns" onclick="window.open(this.href);return false;

https://youtu.be/W-AinHyRDgk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://youtu.be/V6m0nQt0WPU" onclick="window.open(this.href);return false;


Si cateva cu mag-uri/banda:

https://youtu.be/dgWhWFAr-3A" onclick="window.open(this.href);return false;

https://youtu.be/yIdiNEFx-Aw" onclick="window.open(this.href);return false;

https://youtu.be/C9SaLOL_91c" onclick="window.open(this.href);return false;

https://youtu.be/t441Y4HguNc" onclick="window.open(this.href);return false;
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

RMAF 2018

Post by johndoe21ro »

RMAF 2018 in imagini si comentarii:

https://www.audioaficionado.org/showthread.php?t=43995" onclick="window.open(this.href);return false;
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by momolo »

johndoe21ro wrote:RMAF 2018 in imagini si comentarii:

https://www.audioaficionado.org/showthread.php?t=43995" onclick="window.open(this.href);return false;
inca un link:
http://www.theabsolutesound.com/articles/rmaf-2018/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: EXPOZITII AUDIOFILE din toata lumea:

Post by johndoe21ro »

Parerile din articol, in special cele care vizeaza calitatea proasta a camerelor in care au expus dealerii, sunt subliniate si de membrii forumului. Se pare ca anul viitor va avea loc in casa noua deci ar trebui sa fie mai bine. Americanii sunt oricum penalizati la capitolul expozitii de involutia progresiva a CES-ului. Practic, Munich Hi-End a devenit, de departe, cea mai interesanta expozitie pentru cei de peste ocean ei trebuind sa se multumeasca la ei acasa cu Axpona - cea mai mare expozitie nord-americana... Una peste alta, rotitele inca se misca insa, laudele de alta data s-au imputinat in mod evident.
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

Post Reply