Sfat achizitie pick-up

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by porto »

Ca tot veni discutia despre tablele Telefunken seria 800 , eu am luat o tabla TS 860 ( 850 nu am gasit ) si vreau si eu acum , ca tot omu' , sa-i inlocuiesc cablul DIN cu RCA.
Dar ce am vazut este ca nu e chiar simplu adica ma pierd in imensitatea de suruburi de pe spatele tablei. Adica mai pe romaneste ....cum se desface aceasta tabla ?!
Multumesc !

User avatar
DorinD
Posts: 264
Joined: 20 Nov 2008, 16:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by DorinD »

...mai simplu asa: http://www.analogueseduction.net/rca-di ... aptor.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"It is never too late to have a happy childhood"

porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by porto »

Multumesc DorinD !

I-am dat si eu de capat ...adica trebuie desfacute de pe spate toate ( si sunt f multe ! ) suruburile , inafara de cele de la picioarele tablei . Si uite asa ajungi la miezul problemei ! ha ha ha !!!!
Daca ar fi trebuit sa folosesc adaptoare DIN RCA imi trebuia ceva ...mama DIN la RCA...dar cred ca mai bine sa inlocuiesc firele cu totul ca sa nu zic , dupa aia , ca din cauza adaptorului , care e ieftin ,
se aude "nashpa" tabla .
Si cred ca mai degraba am sa iau o placuta cu mufe mama RCA si am sa o prind intr-o parte pe carcasa de plastic si am sa fac legatura la aceasta placuta RCA cu o parte din cablurile interioare ce sunt lipite deja pe placutza ce face legatura cu firisoarele de la brat care sunt lipite pe aceiasi placuta.
Voi ce credeti !

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by doru »

Eu am folosit la ale mele (TS 850 si S 800) un adaptor cu mufa DIN-mama la 2 RCA-tata. E un adaptor ieftin de 2 lei, dar sunetul ma multumeste, intr-atat incat nici nu am mai simtit nevoia sa inlocuiesc firele si mufa DIN originale (oricum e o operatiune ceva mai delicata). Ma mai gandesc la o posibila varianta: sa las cablul original, sa indepartez (tai) mufa DIN originala, si sa leg firele la niste conectori RCA. Deocamdata, cum am spus, nu e cazul...
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by porto »

Multumesc Doru !

Am luat pentru inceput ca e rapid si nu scump adaptorul asta

https://www.amazon.ca/dp/B01LYXP6BC/ref ... 70_TE_item" onclick="window.open(this.href);return false;

Asa ceva ai si tu ?

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by doru »

Exact asa ceva am si eu si sunt foarte multumit. Daca voi avea vreodata rabdarea si cheful necesare, as mai cumpara un pickup, special pentru a incerca schimbarea cablurilor. In caz ca il stric, macar sa nu imi para rau! :)
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by porto »

Da !

Am ascultat si eu tabla....si am reglat-o...si iar am ascultat-o ....si iar.....
Este o tabla foarte comunicativa adica la micsorarea sau marirea greutatii imediat se simt diferentele si din aceasta cauza este usor sa obtii maximul ce poate din aceasta tabla.
Eu o folosesc acum cu cartus seria Excel 70 si ac de la JICO Excel ES-70EX si nu pot sa stiu cum s-ar auzi cu Excel seria 700 dar ce pot sa spun cu tarie este ca pentru banii dati , si nu numai , bate multe table si exact ca si colegii mei de dinainte vreau sa spun ca daca nu vrei sa arunci cu purcoiul de bani aceasta tabla este SURPRIZATOR DE BUNA.
Ce am mai observat este ca tine viteza foarte bine si am schimbat si padul cu unul care imi place mie de la Lenco 78 si vreau sa spun ca padul ei original este mai bun adica da mai multa PREZENTA muzicii.
Greutatea la care am ajuns ( forta de apasare ) este de 1.10 g.
Tabla am incercat-o pe jos adica nici macar nu am pus-o pe un stand ceva...
Ramane sa mai aprofundez....ha ha ha !!!!!....dar oameni buni ! tabla asta e super la pretul ei de cacao...si totusi trebuie spus ca sunt multe table mai bune ca Telefunken TS....dar la ce pret ?!....cred ca putem spune despre aceasta tabla ca poate reprezenta un standard de unde incepe muzica sa sune si la noi acasa fara , dar fara , prea multa bataie de cap.
Se poate lua si la bairamuri...ha ha ha !!!!.....e usoara....NU E PRETENTIOASA.....DA !...e buna !

Multumesc acelora de pe forum ca au descoperit-o si au spus mai departe ! ....E mare , mare , lucru !

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by momolo »

Daca nu va spuneam eu nici nu le bagati de seama ( viewtopic.php?f=1&t=327&p=41578&hilit=telefunken#p41578" onclick="window.open(this.href);return false; ).

Dar partea cea mai amuzanta e ca mai sunt (multe) altele nu mai putin interesante! (din capitolul, "bune si ieftine"). Pe langa Telefunken (care defapt sunt Matsushita, Japan, defapt un Technics modificat) nu vreti sa stiti ce minuni mai exista! Unor haudiofili celebrii (si cu mult par in nas) nici daca le-as pune pe masa nu ar observa nimic! Pentru ca de obicei sunt gata setati.

Practic, daca ai ureche (e o conditie esentiala) si incepi sa descoperi lucrurile astea (insa exista un COST in timp, bani si altele!), nu mai dai in veci preturile nerusinate pentru diverse scule noi si "de firma haudiofila". Am platit si eu in trecut faimosul "tribut pe prostie" si sper ca acum catorva v-am trezit gustul descoperirilor.

doru, nu ai ce strica la "tabla" aia insa trebuie putina experienta in surubareala si cateva scule simple. Se da gaura in curul carcasei de plastic (facil pentru ca e plastic, merg spirale de lemn), se baga 2 mufe RCA si un surub de masa dupa care se lipesc firele care vin direct din brat la aceste mufe (fiind suficient de lungi daca amplasezi mufele unde trebuie). Mai bine nu se poate!
In rest aceste vechituri trebuie totusi ingrijite, schimbati "conzi" obositi, refacute lipiturile (in general toate au avut garantie din proiectare maxim 25 de ani), dezoxidat, nimic spectaculos sau complicat. Plus verificare repere brat care in timp si de la transport poate fi usor rablajit, balanganit, etc.

O renovare completa necesita totusi experienta (nu se suplineste cu youtube!) dar am constatat practic, merita! Acum ceva vreme (cand aveam.... vreme) am restaurat complet cateva si rezultatul a fost chiar spectaculos! Deci, gunoaiele astea sunt chiar si mai bune decat par! Simplu, pentru ca pe vremea aia aveau o mare industrie de specialitate in spatele lor, oameni care numai asta faceau, experienta, ureche, pretentii, inclusiv un public cumparator cu pretentii! Pretentii care au scazut din ce in ce mai mult! Azi e o situatie horror!

Azi ce public avem?!..... Surzi, prosti, lipsiti de cultura si educatie autentica, in general prostul (si fudul) care nu stie nimic dar nu stie ca nu stie! Deoarece exista youtube & company care-i da impresia ca totul e simplu si se poate face! Asta are permanent capul plin si mare.

In concluzie, nu va ambalati prea tare! Mai sunt si altele! De unele si mai "hard-core" (la "ieftin si bun".... sau "nesimtit de ieftin si porc de bun" sau capitolul "porno"!) nu vreti sa stiti (ca nu multi suporta! :D ).

Pickupul este (si asa trebuie sa fie si sa ramana!) un dispozitiv mecanic extrem de simplu care face o treaba foarte simpla. Faptul ca acum unii au ajuns sa fabrice chestii pe care se cer 60.000 (si chiar peste 100.000!) iepuroi, reprezinta doar principiul prostiei care umbla vesnic gravida si fatatoare, cea mai buna sursa de profit! Ca nu e vinovat ala care cere, ci ala care da! Nu spun asta din frustrari trancotare de om pofticios dar nepunticios, ci din experienta! De exemplu, unul din cele mai proaste pickupuri pe care le-am auzit era unul de firma moderna audiofil-celebra care de nou costase 75.000 euro si second hand "doar" 30.000 euro. Dar posesorul dupa ce daduse banii astia nu mai putea sa vada realitatea. Ca omeneste nu e posibil! Va imaginati de ce!

Totul, dar totul este sa nu asculti sculele, ci muzica!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by catacore »

doru zice la subsol: Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.
momolo wrote:
Totul, dar totul este sa nu asculti sculele, ci muzica!
deci Houston, avem o problema aici? :lol:

dias28
Posts: 22
Joined: 10 Feb 2018, 23:10
Location: Iasi

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by dias28 »

momolo wrote:
De exemplu, unul din cele mai proaste pickupuri pe care le-am auzit era unul de firma moderna audiofil-celebra care de nou costase 75.000 euro si second hand "doar" 30.000 euro.
Momolo, astfel de afirmatii intriga si starnesc curiozitatea! Echipamente cu astfel de preturi nici nu am vazut in realitate, darmite sa ascult! Spune-ne, daca poti, unde ai avut sansa/ocazia sa asculti un pickup care costa 30.000 de euro la mana a doua (mai ales ca te-a si dezamagit, fiind un aparat prost)?

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by doru »

catacore wrote:doru zice la subsol: Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.
momolo wrote:
Totul, dar totul este sa nu asculti sculele, ci muzica!
deci Houston, avem o problema aici? :lol:
Citatul pe care l-am pus in subsol, l-am gasit pe undeva (nu mai stiu exact unde) si mi-a placut umorul fin rezultat din inversarea in cele doua proprozitii a locului substantivelor stereos (scule) cu music, rezumand astfel in mod ironic vesnica disputa dintre melomani si audiofili.
Asadar tratati-l ca atare, ca o gluma, ironie, care nu are legatura cu persoanele de fata. Probabil ca termenul audiophiles trebuia sa-l pun in ghilimelele de rigoare, dar m-am bazat pe inteligenta majoritatii celor ce citesc acest forum, pardon blog.
Puneti deci singuri ghilimelele! :)
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by catacore »

doru wrote:
catacore wrote:doru zice la subsol: Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.
momolo wrote:
Totul, dar totul este sa nu asculti sculele, ci muzica!
deci Houston, avem o problema aici? :lol:
Citatul pe care l-am pus in subsol, l-am gasit pe undeva (nu mai stiu exact unde) si mi-a placut umorul fin rezultat din inversarea in cele doua proprozitii a locului substantivelor stereos (scule) cu music, rezumand astfel in mod ironic vesnica disputa dintre melomani si audiofili.
Asadar tratati-l ca atare, ca o gluma, ironie, care nu are legatura cu persoanele de fata. Probabil ca termenul audiophiles trebuia sa-l pun in ghilimelele de rigoare, dar m-am bazat pe inteligenta majoritatii celor ce citesc acest forum, pardon blog.
Puneti deci singuri ghilimelele! :)
Eu sunt sigur ca pentru foarte multi audiophiles ceea ce ai scris tu la subsol este foarte adevarat, nici vorba de vreo gluma fina. Sunt multi care asculta sunete, adica their stereos (vezi ce zicea mai sus momolo).

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by remoteviewer1 »

In aceasta lume exista si pensionari ce conduc Porsche. Exista viniluri cu (pana si cu) rihanna, si oameni ce se duc la Ateneu pentru selfie sau pentru a posta pe feisbuc "feeling meloman". Accesele de manie proletara adresata audiofililor nu duc nicaieri si nici nu produc nimic concret...poate doar comentarii inutile produse de frustrari reprimate.

P.s. Mesajele celor doi antevorbitori au fost gresit intelese dupa parerea mea...
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by Kostas »

Eu zic ca pe banii lui si pe munca lui fiecare face ce doreste. Eu am ales sa ma concentrez asupra muzicii - live sau inregistrata. Dar... ce e rau daca cineva asculta toata viata sculele si nu muzica, discuri de test, Diana Krall - Temptation si atat. Masinile sport de ce sunt facute, te duci cu ele la sa te bucuri de ele si atat. Excursiile le poti face si cu o masina banala si nu iti bati capul. Cat timp nu deranjezi pe ceilalti nu te poate judeca nimeni ce faci cu aparatele tale, daca le ti de frumusete sau le tunezi si le schimbi saptamanal.
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
_BGD_
Posts: 415
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: Sfat achizitie pick-up

Post by _BGD_ »

Salutare,

Ma tot uit de ceva zile, la un Elipson Omega 100.
Si nu stiu ce sa cred...e frumos, e urat?
Intrebarea e: cum suna? L-a ascultat cineva, si poate impartasi cateva randuri?
Lipsa posibilitatii reglajului antiskating-ului este un dezavantaj major?


Povestea momolo de Telefunken, m-a facut curios, o sa dau o tura prin talcioc, poate-poate....

Si inca o intrebare, acel model de Elipson are brat din carbon. Gaselnita de marketing, sau ajuta la atenuarea vibratiilor .. ? :?:

Post Reply