DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

De vazut cu sonor. Cel mai mult s-a plans de zgomotul infernal din cluburi, "cel mai mare nivel din Europa" (vorba aia, intri in club audiofil si iesi trancotar!). Cat priveste gagicile, evident, alea bune sunt trimise la export (el nu stie ca nu i-a zis nimeni), pe aici prin Bucuresti a ramas doar pleava.
In rest are dreptate din punctul lui de vedere, "Nu ai ce sa urasti la un oras ieftin.... pentru ca e ieftin".

http://adevarul.ro/life-style/stil-de-v ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

In consecinta avem politist pedofil (protejat de Politie...pardon, Militie, ani de zile in timp ce viola minori in scara blocului) si acum avem si jandarmi talhari!
Jandarmii care tâlhăreau prostituate în Bucureşti. Modus operandi
http://adevarul.ro/news/eveniment/janda ... index.html'" onclick="window.open(this.href);return false;
...
Astfel, de la una dintre femei, tâlharii au „confiscat“ 2.400 de lei şi un telefon mobil, iar de la a doua 4.000 de lei. Victimele au depus plângeri la poliţie, iar în scurt timp indiciile i-au condus pe anchetatori spre cei doi jandarmi.
....
Cam saracutze (mici sumele), probabil m_iste de rand, probabil tiriste. Deci jandarmii cu pricina sunt si prosti pe langa ca-s hoti.

Vai de mama noastra! Militia condusa de o secretara din Teleorman, si guvernul condus de un "pavian cu mantie" (femela) care nu intelege ce se discuta in jurul ei! Ceausestii dau bairam pe lumea aialalta, printre cazanele cu smoala!

Bonus:
„Banca Corcodel“ de la Jandarmerie Anul trecut, Jandarmeria Română a fost zguduită de un alt scandal uriaş, după ce şeful Bazei de Administrare şi Deservire, colonelul Marian Corcodel, colonelul Marian Corcodel, şi adjunctul său, maiorul Daniel Preoteasa, au fost arestaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi cămătărie, fapte comise în perioada 2011-2017. În acest caz au fost puşi sub acuzare mai mulţi angajaţi din Jandarmerie. Colonelul Marian Corcodel ar fi făcut timp de 6 ani cămătărie în unitatea pe care o conducea. Anchetatorii au stabilit că beneficiarii împrumuturilor cu dobândă, acordate de „Banca Corcodel“ erau, în general, subordonaţi ai ofiţerului, iar sumele împrumutate erau cuprinse între câteva sute de euro şi câteva mii, uneori chiar şi zeci de mii de euro. Marian Corcodel percepea dobânzi cuprinse între 10 şi 20% din valoarea împrumuturilor, iar în cazul în care debitorii ajungeau în imposibilitatea de a achita camăta, aceştia erau ulterior executaţi silit.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Donald Trump anulează summitul cu Kim Jong-Un: "Cred că e nepotrivit să avem această întâlnire acum, având în vedere furia și ostilitatea afișate în ultima declarație"
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... m-jong.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ce credea pudelul koreean, ca va sta la imparteala cu dulaul american?! :lol: O asemenea intalnire exista doar in varianta sluga-stapan. Insa, daca sluga se viseaza stapan nu mai trece nici de poarta.

Interesanta politica externa a republicanilor! Se joaca cu nervii pudelilor turbati dar in acelasi timp are si un aspect de tigare aprinsa in benzinarie. Pana la urma si frica e buna la ceva! Golanii si talharii stiu numai de frica.

Urmeaza latraturi cu spume la gura din partea dementului care-si tortureaza poporul. O sa planga si asta dupa Obama/democrati! :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

International Institute for Management Development (IMD) publică acest clasament anual, începând din 1989. Sunt luați în clacul 258 de indicatori din statisticile naționale și europene, care sunt ponderați cu opiniile exprimate prin sondaje prinvind percepția asupra unor chestiuni precum corupția, mediul și calitatea vieții.

Olanda urcă pe locul al patrulea, iar elvețienii coboară pe locul 5, în principal, din cauza încetinirii a exporturilor și, într-o mai mică măsură, a amenințările legate de relocarea centrelor de cercetare și dezvoltare.

Celelalte țări care ocupă primele 10 locuri în clasament sunt ”confiscate” de țările nordice: Danemarca, Norvegia și Suedia ocupă locul 6, 8 și respectiv 9. Aceste țări prezintă performanțe puternice în productivitatea globală a sectorului privat și în practicile sale de management. Emiratele Arabe Unite și și Canada închid vârful clasamentului.

Alte economii care au performat foarte bine sunt Austria (locul 18) și China (poziția a 13-a ) care au urcat șapte locuri, respectiv cinc pozițiii. Profesorul Arturo Bris , directorul Centrului IMD pentru Competitivitate Mondială, declară că în cazul Austriei, " creșterea economică, reducerea datoriei publice și creșterea productivității afacerilor ”, au permis avansul acesteia, în timp ce în cazul Chinei, investițiile în infrastructură precum și îmbunătățirea cadrului juridic și de reglementare au dus la creșterea performanței acesteia ".

Rusia și Turcia urcăși ele un loc, respectiv pe 45 și 46.

La coada clasamentului întâlnim țări care au trecut prin suferințe economice și politice în ultimii ani. E vorba de Mongolia (62), Venezuela (63), Ucraina (59) și Brazilia (60), mai puțin Croația (61). Îmbunătățirea poziției ocupate de Brazilia este prima evoluție pozitivă din 2010, bazată pe trecerea pe plus a PIB-ului țării și a creșterii ocpării forței de muncă.

Arturo Bris observă că "țările aflate în fruntea clasamentului au o performanță mai mare decât performanța medie a tuturor factorilor luați în calculul competitivității, însă mixul lor variază. O economie, de exemplu, își poate construi strategia de competitivitate în jurul unui anumit aspect, cum ar fi de pildă infrastructura; altul poate aborda competitivitatea prin prisma eficienței guvernamentale".


Asia

Asia prezintă rezultate mixte. Hong Kong și Singapore conduc regiunea. Pe de o parte, Japonia (25), Republica Coreea (27), Malaezia (22) și India (44), toate cunosc îmbunătățiri ușoare. De cealaltă parte, Taiwan (17), Thailanda (30) și Indonezia (43) scad câteva locuri. Australia (19) își îmbunătățește poziția cu două locuri, iar Noua Zeelandă (23) scade 7 locuri. Filipine înregistrează cel mai semnificativ declin în regiune, schimbând nouă locuri, până pe poziția 50. Motivele acestui recul țin de scăderea turismului și a locurilor de muncă, înrăutățirea finanțelor publice și creșterea preocupărilor legate de sistemul local de învățământ.

Europa

În Europa de Est există, de asemenea, rezultate mixte, deși majoritatea economiilor cunosc îmbunătățiri ale competitivității- Lituania (32), Polonia (34), Slovenia (37), Ungaria (47), Bulgaria (48) și România (49). E drept, din acest grup de state, Polonia, Slovenia și Ungaria au avansat cel mai mult: patru, șase și respectiv cinci poziții. Progresul Poloniei survine după o creștere sănătoasă a PIB-ului, o intensificare a exportului de servicii și o îmbunătățire a gestionării datoriei publice. Ungaria își mărește competitivitatea, parțial din cauza reducerii impozitelor pe profit, Slovenia datorită unei schimbări remarcabile a economiei interne și a faptului că nu are deficit bugetar, ci e pe excedent. Economiile în declin ale regiunii includ Republica Cehă (29), Estonia (31) și Republica Slovacă (55). Letonia (40 de ani ) își menține aceeași poziție.

Economiile din Europa de Vest au un model contrar, cu foarte puține țări avansând în clasament. Irlanda (12) și Luxemburg (a 11- lea ) părăsesc primele 10 locuri, scăzând șase și respectiv trei locuri. Germania (15), Finlanda (16), Regatul Unit (20), Islanda (24), Belgia (26) și Spania (36) coboară ușor. Creșterea în Portugalia se datorează îmbunătățirii activităților economice, asociate cu o schimbare pozitivă a percepțiilor privind eficiența instituțională, inclusiv o mai mare transparență guvernamentală. Grecia rămâne pe același loc (al 57- lea ).

Orientul Mijlociu

În Orientul Mijlociu, în ciuda creșterii tensiunilor politice din zonă, toate țările se confruntă cu îmbunătățiri ale competitivității, cu excepția Arabiei Saudite care scade cu trei locuri până pe 39. Emiratele Arabe Unite (7), Qatar (14), Israel (21) și Iordania (52) arată progrese în clasament. EAU și Qatar beneficiază de întărirea comerțului internațional. Israelul și Iordania își sporesc competitivitatea printr-o mai bună guvernare și eficiență în afaceri.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... m-jong.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

https://media.hotnews.ro/media_server1/ ... itatii.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Titlul corect ar fi fost, Romania in urma Bulgariei!

Remarcabil, UAE si Qatar se afla peste Germania, Japonia, UK, Australia, Koreea de Sud, etc!
Cehia, prima tara din fostele comuniste, cum e si normal (ocupatia sovietica dupa razboi i-a nenorocit, ei erau unul din cele mai scolite si industrializate state din Europa pana sa-i faca lacustele rosii!), imediat sub Franta!
De Estonia (Eesti) nu ma mira! Era oricum o tara "anormala" (in bine). In timp ce noi ne zbatem in rahat, estonieni sunt din 2011 pe euro si sunt una din cele mai informatizate tari din Europa! Am avut deaface cu Posta Nationala din Estonia acum multi ani, sa fie prin 2012. Super tari! Si toate astea in conditiile in care au o ditamai comunitatea de rusnaci care le fac tot felul de probleme!
Din fostul "lagar socialist" sub Romania sunt doar Slovacia si Croatia, probabil sau sigur si mai corupte.

Practic acest clasament se suprapune peste nivelul de coruptie si problema birocratiei. De exemplu in UAE nu mai exista dosare si proiecte in constructii pe hartie, totul se face numai digital, autorizatii, avize, predari proiecte, totul numai digital prin internet! Nu se mai plimba nimeni cu dosarul in brate la coada la ghiseu, la primarie! Pe santiere se lucreaza direct cu laptopul.

In concluzie, e o treaba simpla - bunastarea = diminuarea coruptiei, eficienta, concurenta, promovare pe competenta, proprietatea de stat cat mai diminuata in favoarea celei private, un sistem birocratic simplu, rapid si stabil, infrastructura buna (drumuri, scoli, spitale) si peste toate, EDUCATIE! + Lideri destepti.

Varianta, lideri hoti si prosti e cea mai perdanta. Adunata cu popor de puturosi si prosti e fatala!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Romania ne-resetabila si mostenirea neamului prost

Post by johndoe21ro »

România “ne-resetabilă” şi moştenirea “neamului prost”

“Resetarea” societăţii în care trăim nu este posibilă pentru că pur şi simplu nu există resursele umane pentru a o realiza.
Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice.
Aşteptând această resetare, demonstrăm că suntem o comunitate care aşteaptă minuni din nimic.
Pare o constatare cinică, dar e o tristă realitate: România nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a fi altceva decât ceea ce este acum.
De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale. Oameni de calitate, bărbaţi curajoşi şi femei inteligente, cetăţeni bine educaţi şi intelectuali formaţi de-a lungul câtorva generaţii au fost ucişi sau au fugit din această ţară. Am asistat nepăsători la decimarea biologică a celor mai buni dintre noi.
Naţiunile şi popoarele nu sunt un sac fără fund, bazinul lor genetic nu regenerează la nesfârşit. În teoria politică există o ştiinţă numită demografie politică, specializată în studierea efectelor transformărilor care au loc la nivelul structurii populaţiei asupra societăţii în ansamblul ei. Funcţionarea unor sisteme politice sau disfuncţionalitatea socială nu pot fi înţelese fără studierea dinamicii populaţionale.
În întreaga lume asistăm la nişte transformări demografice fără precedent, iar dezechilibrele demografice au fost mereu o sursă pentru marile conflicte globale sau regionale.
Aş vrea să atrag atenţia asupra efectelor negative ale acestei schimbări demografice pentru istoria recentă a naţiunii noastre şi asupra modului cum arată instituţiile publice şi private de la noi. Pretutindeni vedem surogate de profesionişti publici, fantoşe de politicieni, profesori contrafăcuţi, medici incompetenţi.
Peste tot întâlnim o lipsă cumplită de profesionalism şi ne ciocnim de zidul competenţelor false.
De unde provin aceste defecte congenitale, extinse la nivel naţional? Din epuizarea demografică!
Prima golire demografică s-a produs la începutul secolului trecut şi a fost o consecinţă nefastă a celor două războaie mondiale.
În urma conflagraţiilor mondiale, România a pierdut, cumulat, aproape 10% din populaţie, mai ales de sex masculin.
Conform estimărilor, în urma primului conflict global am pierdut peste 600.000 de oameni (civili şi militari), iar în cel de-Al Doilea Război Mondial au murit peste 500.000 de oameni (civili şi militari).
La pierderile cumulate trebuie să adăugăm şi victimele Holocaustului şi pe cele ale pogromurilor rasiale, ceea ce înseamnă cel puţin încă 1,2 milioane de oameni.
Catastrofa demografică a continuat şi în România stalinistă. Urmând modelul sovietic, statul român a demarat un proces de epurare demografică pe criterii de clasă, orientându-se mai ales împotriva elitelor sociale şi intelectuale.
Astfel, conform evaluărilor din Raportul Tismăneanu, se pare că ar fi vorba de 350 de mii de victime – deşi alţi cercetători susţin că între 1948 şi 1989 au fost ucise 1,2 milioane de persoane.
Oricum încă 10% din cetăţenii statului român au fost eliminaţi, şi nu vorbim doar despre elita politică.
A fost distrusă o întreagă pătură medie, inteligentă şi valoroasă: săteni bogaţi, preoţimea educată, precum şi o mare parte a intelectualităţii urbane (medici, avocaţi, jurnalişti).
Evreii şi etnicii germani
La aceste victime politice se adaugă cumplita dispariţie a unor etnii întregi, care are consecinţe grave pe ansamblu.
Pierderea irecuperabilă a cel puţin două etnii foarte importante pentru structura socială a statului român modern, evreii şi etnicii germani, este incomensurabilă.
În aceeaşi perioadă au plecat din România aproape jumătate de milion de evrei (conform statisticilor din 1947 erau peste 400 de mii de evrei în statul român), dar distrugerea este şi mai mare, dacă ţinem cont că în 1930 România Mare număra peste 750 de mii de etnici evrei, în timp ce astăzi mai există doar 6.000 de persoane care se declară de această etnie.
Evreimea românească a avut un rol de urbanizare, de racordare la valorile cosmopolite şi de stimulare a vieţii artistice, culturale şi economice.
Să nu uităm nici că Nicolae Ceauşescu a primit jumătate de miliard de mărci pentru alţi aproape 200 de mii de etnici germani, pe care i-a vândut ca pe nişte bunuri de export.
Numai că, tot conform recensământului din 1930, ştim faptul că România avea peste 745 de mii de etnici germani. Astăzi mai sunt puţin peste 60.000.
România a mai pierdut aproximativ 10% dintre cetăţeni, dintre care mulţi reprezentau o elită socială, modele publice de comportament.
Exodul după 1989
A treia şi cea mai mare golire demografică a avut loc după 1989. Deşi statisticile nu sunt concludente, pentru că mulţi români şi-au luat lumea în cap, pur şi simplu au plecat fără să se mai uite în urmă şi fără să oficializeze această plecare, se estimează că undeva între 2,5 şi 3 milioane de concetăţeni au emigrat în ultimii 25 de ani.
Numai în 2007 au plecat voluntar aproape o jumătate de milion de români.
Şi nu au plecat infractorii, leneşii sau ignoranţii. Au plecat tinerii de până în 35 de ani, oameni educaţi şi bine pregătiţi profesional, bărbaţi şi femei curajoşi şi cu iniţiativă, cu profil psihologic de învingători, indivizi gata să muncească, dispuşi să facă eforturi remarcabile de adaptare la o nouă societate.
Iarăşi, ce aveam mai bun din punct de vedere demografic.
Golirea etnică a dus şi la atingerea limitelor morale şi etice. Pentru că mârlănia şi primitivismului comportamentelor nu se schimbă peste noapte.
Lipsa de decenţă şi eleganţă în comportamentele publice nu pot fi predate sau învăţate din manuale de “bune maniere”.
Cine a luat locul acestor oameni, pentru că, de fiecare dată, după fiecare golire demografică, locurile goale au fost umplute de cineva?
Din păcate în locul unor oameni cinstiţi şi educaţi, instituţiile româneşti au fost populate cu hoţi şi şarlatani. În locul unor intelectuali de calitate am fost obligaţi să punem analfabeţi şnapani,
în locul unor oameni capabili să dialogheze civilizat, am adus făpturi care urlă şi creaturi care înjură şi scuipă, ghiolbanii şi primitivii i-au înlocuit pe oamenii inteligenţi şi serioşi, urmând vechea filozofie mioritică: nimeni nu este de neînlocuit, cum nu se poate mai FALS.
Cu cât te pricepi mai puţin la un lucru, cu atât ai şanse mai mari să fii pus într-o funcţie care să-ţi permită să administrezi acel domeniu. Incompetenţa a devenit la noi o formă de calificare.
Miliţienii au ajuns profesori de democraţie, turnătorii au devenit instructori de etică şi morală, iar nulităţile s-au transformat în modele de comportament.
Când vulgaritatea şi nesimţirea sunt substitutele bunei-creşteri, nu mai e nimic de făcut, nu mai poţi dobândi deprinderi civilizate la doctorat.
Pseudo-intelectualitatea compusă dintr-o clică nepotistă s-a instaurat definitiv şi confortabil în fotoliile lăsate libere de oamenii de calitate, diverşi mitocani iau drept libertate de exprimare sudalmele, şi orice semianalfabet care crede că vorbirea este egală cu inteligenţa îşi dă cu părerea despre cum ar trebui să arate lumea.
Farsorii dansează goi pe scena publică, mimând societatea civilă, iar mass-media este plină de ipochimeni care nu cunosc regulile de gramatică elementara, nimic nu-i împiedică să debiteze aberaţii.
Impostura academică pe care o vedem expusă zilnic este doar vârful de aisberg, cu cât coborâm mai jos în infrastructura demografică a ţării în care trăim, vedem pretutindeni dezastrul.
Din păcate, el se produce de mai bine de o sută de ani, de un secol şi mai bine asistăm cum se instalează domnia neamului prost – mai ales din punct de vedere moral, nu doar organizaţional sau administrativ.
Daca astăzi suntem o naţiune distrusa, nu e din cauza dispariţiei fabricilor si uzinelor, aceasta fiind doar o consecinta, ci din cauza factorului UMAN, calitatea acestuia din urma stand in numărul de like-uri pe Facebook..
Am înlocuit neamul bun cu neamul prost, iar neamul prost continuă să se perpetueze. Democraţia are multe plusuri, dar si un uriaş minus, lipsa oricărui criteriu de selecţie a liderilor.
Acolo, în rădăcina ADN-ului nostru, reformele şi resetarea sistemului nu mai înseamnă nimic,
… România este o colonie…, vasala multora, dar mai ales neamului prost!”
Dr. Doru Pop – Conf. universitar la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Un comentariu exceptional, as spune, clinic. Mitocania ne ingroapa pe an ce trece! Este de ajuns sa iesi putin inafara si cand te intorci vezi si simti perfect mitocania, neamul prost, vulgaritatea, grosolania, zgomotul, primitivismul si peste toate prostul gust si kitschul absolut. Toate urla la tine din televizor, pe strada, oriunde ai merge, oriunde intorci privirea! Uratenia, dizgratia, strambaciunea, spurcaciunea, putoarea, sunt la ele acasa oriunde, in orice loc natura a fost atinsa (sau rasa) de oamenii de aici!.... Dupa 2 saptamani ma obisnuiesc si nu mai vad decat chestiile prea grave.

Romania isi extermina oamenii de calitate si cultiva mitocania, primitivismul, prostia fudula. Cei care o conduc reprezinta perfect media si realitatea.... ba cateodata am impresia ca sunt chiar mai sus decat media!... Adica in realitate e si mai rau! E de ajuns sa mergi prin tara...

Democratia totusi functioneaza si avem ceea ce meritam.

Problema este ca aceasta directie functioneaza ca o reactie in lant, cu cat sunt mai multi mitocani si prosti, cu atat vor fi si mai multi in viitor, si tot asa! Si cu atat oamenii de calitate vor fugi sa scape de aceasta mare de mitocanie, prost gust si prostie tampa!

Copiii unui prost mitocan vor iesi si mai mitocani, si mai prosti. E o lege a naturii. Handicapul avanseaza genetic. Multi sunt procreati la bautura din elemente umane decazute. Tiganii si mai bine spus, saracii fac cei mai multi copii. Care nu primesc nici macar acea educatie proasta de secol 19 din scolile debile ale Romaniei! O masa imensa de oameni e perfect compromisa, nu mai ai ce face cu ei dupa ce ajung la maturitate fara educatie sau cu una total gresita si un sistem de valori care frizeaza evul mediu si omul de grota. La un singur copil bine hranit, dus la scoala, ingrijit, in Romania mai sunt 2 copii neglijati, nehraniti, saraci (cu duhul in primul rand). In sistem democratic cei doi il vor domina pe cel singur!

Am ajuns sa asociez afirmatia "Sunt roman" cu badarania, mitocania, atitudinea tiganeasca de a deranja pe toti din jur, cu burta care atarna peste bracinar, eventual cu maieul suflecat dezgolind burtoiul, dar mai ales cu ZGOMOTUL! Rumanul plecat dincolo cand vrea sa fie MANDRU CA E ROMAN incepe si produce ZGOMOT! Urla, zbiara sau foloseste diverse aparate sa produca cat mai mult deranj. De exemplu sistemul audio din masina dat la maxim si usile deschise, scuturand vaile Greciei, Elvetiei, Norvegiei, etc ! A fi "roman mandru" a ajuns sa insemne un comportament badaran, grosolan, zgomotos, eventual insotit si de mirosuri de om imputit.

Multa vreme m-am tinut tare cand am fost dincolo si nu imi ascundeam cetatenia. La un moment dat am cedat, pur si simplu imi este rusine cand vad specimenele provenite de aici ce fac dincolo, atat pe doua picioare cat si la volan! Suntem o natie tiganizata. A fi tiganizat inseamna a te comporta in asa mod incat sa reusesti sa deranjezi si sa stresezi pe toata lumea din jurul tau indiferent de context, moment, loc. Adica sa te remarci! Adica a te face remarcat ca un tigan mandru de nerusinarea si murdaria lui! Ceea ce implica neaparat prostie, badaranie, nesimtire, grosolanie, totul condimentat din plin cu o atitutine de veselie tampa (adica prosteasca). Cu asemenea specimene nu ai ce face decat in varianta ca-i bagi la jug si pui biciul pe ei. Altfel sunt nu numai inutili (si nu produc nici o valoare) dar si nocivi, poluanti, toxici. Si totul pleaca din copilarie, de la educatia elementara (lipsa acesteia sau una total gresita - nu de putine ori vad parinti care traverseaza aiurea si periculos cu copilul de mana. Altii parcheaza ca niste tigani cu copilul in masina. Altii injura ca boratii cu copilul de fatza. Altii isi bat nevasta, copii vad. Multi nu vorbesc, doar zbiara. Pai ce sa invete copilul?! Tot ce vede si aude!).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

O familie de români a organizat o nuntă într-un local din oraşul spaniol Viveiro (provincia Lugo), dar după terminarea evenimentului membrii acestei familii au plecat fără să achite localului o factură de peste 8.000 de euro şi sunt de negăsit, astfel că poliţia spaniolă a cerut ajutor internaţional pentru a-i localiza, scrie vineri publicaţia La Vanguardia.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ ... sca-936178" onclick="window.open(this.href);return false;

Nu... nu ati inteles gresit! Nu e vorba de o familie de elvetieni, nici de danezi, nici macar de unguri sau bulgari!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Interviu. Pascal Bruckner: stânga a ajuns să se prosterneze în fața islamismului radical.
....
Sânga europeană și-a pierdut toată ideologia și și-a pierdut sprijinul în rândul clasei muncitoare, a lumii a treia, care deja nu mai țin de stânga. Prin urmare, ultimul subiect revoluționar care-i mai rămâne stângii este islamul. Stânga, care ar fi trebuit în principiu să fie încununarea laicității, a devenit acum, într-un fel, încununarea unei religii. În Europa poți să-ți bați joc de toate religiile, poți să-ți bați joc de Papă, poți să-ți bați joc de Fecioara Maria, de Iisus, de evrei, însă imediat ce încerci să te atingi de Islam sau de radicalii islamiști, ești catalogat drept rasist. E un fel de blasfemie a te lega de islam, aceasta este anomalia pe care am încercat s-o denunț în cartea mea. O anomalie, pentru că această crimă a blasfemiei a fost înlăturată odată cu Revoluția franceză. De două sute de ani încoace nu mai putem vorbi de blasfemie când vorbim de greșelile unei religii, dar în momentul de față Islamul nu poate fi criticat.
....
Stânga este anti-creștină prin natura ei, e un lucru înscris în ADN-ul stângii, mai ales al stângii franceze, acela de a combate creștinismul. Stânga se poartă în momentul de față ca și cum biserica catolică ar fi foarte periculoasă, în timp ce crimele care se comit sunt de fapt crime în numele Islamului. Și atunci există un fel de standard dublu care, în opinia mea, este de-a dreptul scandalos, faptul că există un fel de indignare față de integriștii creștini care de fapt n-au ucis pe nimeni, pentru că nu creștinii sunt cei care intră în moschei și omoară sau îi strâng de gât pe musulmani strigând întru Glorie Domnului. În schimb, se întâmplă altfel de cazuri, cum este cel de acum doi ani, al părintelui Hamel, care avea 83 de ani și care a fost ucis într-o biserică în Franța, de către un musulman care a strigat Allah Ahbar.
....
De fapt Donald Trump vrea să rupă alianța occidentală, înainte a vrut să rupă și NATO, din punctul meu de vedere el este un personaj foarte haotic, imprevizibil, nu reușesc să-mi dau seama dacă este genial sau este nebun, una din două. Ceea ce va reusi să facă este că va uni Europa, pentru că întreaga Europă se va coaliza împotriva lui. Dacă Kim Jong-Un va răspunde favorabil invitației lui Donald Trump de a se ralia, să vedem ce vom face, dacă nu, va fi o palmă uriață pentru președintele Statelor Unite. În orice caz, eu nu-l plac, dar nu judec vorbele lui, pentru că vorbele lui sunt adesea de o vulgaritate extraordinară, judec doar actele lui. Să vedem ce se va întâmpla.
....
Cred că este o foarte mare prostie, prostie e un cuvânt mult prea slab pentru a defini ceea ce s-a întâmplat luna trecută cu studenții de la Paris, cred că sunt niște proști, pur și simplu, cei mai mulți copii de bani gata, care habar n-au ce-nseamnă liberalismul sau fascismul și care vor să facă într-un fel de gest mimetic, ca o farsă, un fel de reconstituire a evenimentelor din mai ’68, a revoluției din mai ’68. Însă trebuie spus că ei reprezintă doar 5-10% dintre studenții acestor universități și ei nu au de fapt niciun proiect, vor doar să re-joace evenimentele din mai ’68 într-o încercare stupidă în care îl compară pe Macron cu Mussolini. Atunci, pentru faptele lor nu există decât un răspuns: să trimiți poliția să-i evacueze pentru ca studenții care chiar vor să învețe și să-și dea examenele să-și poată desfășura activitatea și atunci cred că gestul lor este de fapt un fel de prurit adolescentin tipic țărilor bogate.
....
Macron a reușit de fapt să preîntâmpine ceea ce ar fi făcut stânga prin Jean Luc Melenchon care ar fi putut să transforme Franța într-o nouă Venezuelă sau o nouă Cuba. Acum, Frontul Național nu mai există în Franța, este practic mort. Populismul este într-un fel reacția popoarelor europene, ungurii, italienii, olandezii în fața unei Europe care nu-i mai protejează. Pentru că Europa, în momentul de față a devenit o piață deschisă tuturor imigranților care vin din toate spațiile și dacă Bruxelles-ul nu-și dă seama de inconsistența acestui proiect european în momentul de față, care nu mai este ceea ce se dorea a fi prin Uniunea Europeană, ci este piața deschisă tuturor, atunci pericolul populismului va crește. Înainte de a-l condamna ar trebui mai întâi să-l înțelegem, să înțelegem care sunt cauzele lui și de ce există. Pentru că el este reacția popoarelor în fața unei nesiguranțe colective care crește în Europa pe fondul a ceea ce se întâmplă în alte zone și mai ales în lumea musulmană, și anume atentate, războaiele din Orientul Mijlociu. Și cred că Angela Merkel a făcut o greșeală foarte mare când a permis celor un milion de refugiați imigranți sirieni să intre în Europa. Probabil așa se explică și reacția populistă, e pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial când cinci deputați de extremă dreaptă au reușit să fie aleși în Bundestag, după venirea acestui val de imigranți.
.....
În Europa de est cred că Rusia este inamicul cel mai mare, sunt de acord cu ideea asta, pentru că imperiul rus, așa cum a declarat Putin, nu are frontiere. El este asemenea unui plămân foarte mare care simte nevoia să respire și să inspire tot mai mult iar țările din jur, fie ca e vorba de țările baltice, fie că e vorba de Polonia, de Moldova, poate chiar și de țările scandinave simt această amenințare de care și eu sunt conștient. Pentru că e clară intruziunea lui Putin și intruziunea Rusiei în alegerile din Franța sau în alegerile din SUA. Dar cred că principalul pericol pentru noi, Europa, ramâne în interiorul nostru. Europa este cel mai mare dușman al ei însăși, ea putând să opteze pentru reformă sau pentru moarte.
http://www.contributors.ro/global-europ ... i-islamic/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Un cunoscut jurnalist rus de opoziție, Arkady Babchenko, a fost împuscat marți, la Kiev, și a decedat la scurt timp, în ambulanță, din cauza rănilor, a anunțat poliția ucraineană, transmit Reuters și AFP.
...
Critic virulent al regimului președintelui Vladimir Putin, Babchenko a părăsit Rusia în urmă cu circa un an, după ce a primit amenințări. S-a mutat mai întâi la Praga, apoi la Kiev.

"Era la el acasă, în cartierul Dniprovskyi din Kiev. Soția sa era în baie și a auzit lovitură puternică. Când a ieșit, l-a văzut pe soțul său sângerând", a relatat un purtător de cuvânt al poliției, Yaroslav Trakalo, adăugând că jurnalistul era "mort în ambulanță".

"Arkady Babchenko a fost împușcat de trei ori în spate în scara blocului, când se întorcea de la magazin", a scris la rândul său, pe Facebook, unul dintre colegii lui, jurnalistul Osman Pashayev.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... l-kiev.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Apar imagini noi din timpul tragediei de marți, de la Liege. Ultimele momente ale atacului au fost filmate de o localnică, din balconul unei clădiri din vecinătate.
https://stirileprotv.ro/stiri/internati ... ameni.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Body language: Photo of Merkel, Trump captures G-7 tensions
https://www.yahoo.com/news/body-languag ... itics.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Poporul subteran
de Traian Ungureanu
http://adevarul.ro/international/europa ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

VIDEO+FOTO Primele impresii ale trimisului special GSP la Mondial, cu 4 zile înainte de start: "Am ajuns în Sankt Petersburg, orașul care te vrăjește până te trezesc polițiștii din visare"
https://www.gsp.ro/international/cm-201 ... 41533.html" onclick="window.open(this.href);return false;

La ora 21.22 la Leningrad e lumina ca la noi la pranz!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Programul complet al Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Cum se împerechează echipele în ”optimi”
https://www.libertatea.ro/sport/program ... mi-2061338" onclick="window.open(this.href);return false;

PS - Stie cineva, pe net se transmite in direct si unde ? (adica gratis).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: DIVERSE

Post by johndoe21ro »

Arturo Benedetti Michelangeli (n. 5 ianuarie 1920, Brescia – d. 12 iunie 1995, Lugano)

https://youtu.be/5YGxbA0WJ0k" onclick="window.open(this.href);return false;
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

Post Reply