ACCUPHASE

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
Cosmin2000
Posts: 267
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: ACCUPHASE

Post by Cosmin2000 »

Micky wrote:Cosmin2000 felicitări pentru achiziția Accuphase P-260.
Discuția cu cea mai importantă componentă e interminabilă, la un moment dat o sa realizezi că poate curentul e cel mai important asta după ce ai trecut prin cabluri, cred că totuși pornirea o face legătura bună între camera de audiție și incintele amplasate cat mai bine față de poziția de ascultare. Contează foarte mult amplificatorul dar fără condiția anterioară degeaba ai Kondo sau eu știu ce drăcovenie de amplificator. Ideea rămâne că un sistem poate suna bine datorită componentelor, camerei și curentului, dar mai ales potrivirii lor. Greu de obținut, trebuie timp, dispoziție, bani, inspirație și creier.
Audiții cat mai plăcute cu noul tau Accuphase.
Micky, mulțumesc pentru urare! Împărtășesc opiniile și considerațiile exprimate de Dvs. Așa este, până la urmă toate contează, începând cu calitatea curentului de la priză, care pentru un sistem bun poate să facă diferența. Sunt de acord și cu potrivirea între scule, de multe ori unele mult mai ieftine, dar bine potrivite, sunând mai bine ca unele din altă categorie de preț, superioară, dar potrivite ca nuca în perete.
Revenind la subiectul Accuphase, observ că preamplificatorul dedicat modelului cumpărat de mine, P-260, este C-230, în timp ce pentru P-400, care este construit dual-mono (printre puținele făcute de Accuphase!), cu ingrediente asemănătoare, dar putere mai mare este potrivit C-240. Lucrul acesta se poate observa în fișierul .pdf de mai sus, cel care vorbește despre nașterea companiei Accuphase.
Modelul P-266 vine "cuplat" din fabrică cu C-222, P-300X cu C-300X, P-300 cu C-300 etc.
A experimentat vreun coleg de forum unul dintre preamplificatoarele vintage de la Accuphase? Sau se obține un sunet mai bun fără preamplificator?

Vă doresc audiții minunate!
Vintage forever!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by momolo »

Cosmin2000 wrote:Sau se obține un sunet mai bun fără preamplificator?
intotdeauna va suna mai prost (din toate punctele de vedere) fara preamplificator. In ciuda afirmatiilor unor teoreticieni electronisti cu calea cea mai scurta si alte alea.

Opinia mea pe care am spus-o de multe ori - in combinatia preamplificator de linie cu power audio, preul este cel mai important, el da sunetul. E gresit de discutat in procente (stil trancotar) insa daca as fi nevoit sa apreciez asa, cred ca preul detine peste 60% din combinatie (ca influenta in sound). Astfel, un lucru imi este foarte clar, preul e mai important decat finalul de putere. Evident, cu conditia ca finalul de putere sa conduca bine boxele, altfel nu mai conteaza nici preul.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Parerile intotdeauna pot fi impartite, functie de experienta pe care o are fiecare. Eu personal cred ca cel mai greu de realizat dintr-un lant acustic este amplificatorul de putere. Faptul ca trebuie sa lucreze cu un semnal slab in vecinatatea unei uzine de fortza nu-i de gluma. Din acest motiv in general se desensibilizeaza amplificatorul de putere prin folosirea impedantelor mici in interiorul sau. Ca parte neplacuta la aceasta tehnica este faptul ca sursa de semnal care trebuie sa-l conduca bine trebuie sa fie puternica. Nu neaparat in amplitudinea semnalului cat mai degraba in curentul pe care il poate debita. Intotdeauna cand vorbim de curenti tari vorbim de spatiul mare necesar si la final despre suma de bani care creste. Aproape in mod logic acest aspect impinge producatorii de aparatura catre crearea preamplificatoarelor de linie dedicate. Preamplificatoare care pot contine in ele volumul, corectii de ton, preamplificatoare phonostage, etc...

Totusi, mai greu dar se pot face si amplificatoare finale mai sensibile care pot fi bine controlate si de catre alte aparate de genul dac cu volum sau chiar preuri pasive. Eu unul as zice ca o cunoastere buna a caracteristicilor amplificatorului de putere te poate ajuta sa faci o alegere optima a sursei care-l va pilota. Nu intotdeauna un preamplificator activ este varianta 100% castigatoare.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by momolo »

Petrescu wrote:Parerile intotdeauna pot fi impartite, functie de experienta pe care o are fiecare. Eu personal cred ca cel mai greu de realizat dintr-un lant acustic este amplificatorul de putere.
parerile sunt impartite functie de ceea ce are fiecare de vanzare. :wink:
Petrescu wrote:Din acest motiv in general se desensibilizeaza amplificatorul de putere prin folosirea impedantelor mici in interiorul sau. Ca parte neplacuta la aceasta tehnica este faptul ca sursa de semnal care trebuie sa-l conduca bine trebuie sa fie puternica. Nu neaparat in amplitudinea semnalului cat mai degraba in curentul pe care il poate debita. Intotdeauna cand vorbim de curenti tari vorbim de spatiul mare necesar si la final despre suma de bani care creste. Aproape in mod logic acest aspect impinge producatorii de aparatura catre crearea preamplificatoarelor de linie dedicate.
cand am citit aproape m-am curentat, sunt atatia amperi ca-mi trec direct prin manusi!
Petrescu wrote:Nu intotdeauna un preamplificator activ este varianta 100% castigatoare.
ca la punctul 1, depinde ce are fiecare de vanzare! (nu-mi imaginez cum ar fi aratat textul daca Greiere avea de vanzare un preamplificator si nu un final!?)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: ACCUPHASE

Post by Kostas »

Si daca sursa nu e ,,puternica" (dar e ok din punct de vedere muzical), sau daca sursa este un pickup, cu rezolvam problema (prieteni care nu sunt activi pe forumuri deja incep sa freamate iar eu incerc sa-i linistesc, asa-i pe forumuri, libertate de exprimare, diversitate, teoria cea mai buna e aceea care aduce bani, etc) :) )
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Eu acum as vrea sa vand boxele sincer vorbind. :) Chiar mi-am exprimat parerea pe care o am in aceasta perioada. In general producatorii ofera si preamplificatoare bine potrivite power-urilor pe care le produc dar nu este musai sa obtii sunet bun doar pe aceasta cale. Spun asta pe baza diverselor experimente pe care le-am facut si ceea ce am vazut si pe la prieteni. Pot aparea combinatii surprinzator de bune obtinute si din incrucisari atipice. La concret m-a incantat un dac Naim V1 folosit cu functia de volum pentru a controla un amplificator de putere. Initial Naim-ul a aratat ca are putere din plin dar tonal nu era un matching extraordinar de fericit. Dupa o interventie prin care s-a inlaturat sound-ul specific casei Naim, s-a creat un lant audio foarte bun. Amplificatorul este un Classe iar boxele B&W seria 800. Un alt sistem fara preamplificator dedicat dar care presteaza foarte placut si pe care il cunosc bine are ca sursa ce controleaza power-ul un Auralic Altair cu volum. Initial era o usoara lipsa de control dar odata cu cresterea impedantei de intrare a power-ului lucrurile s-au rezolvat foarte dragut.

Este parerea mea evident, care nu are valoare de lege universala dar eu cred ca Accuphase poate suna excelent si in alte combinatii in afara de cea clasica, compusa cap-coada din aparatura Accuphase. Poate caracterul tonal sa fie diferit dar nu neaparat asta sa insemne ceva rau, ci doar altceva. Na, cu un Accuphase viata de audiofil este mai usoara :)

Kostas la pickup stim toti ca este nevoie de un preamplificator phono,MM, MC, dupa care mai departe poate fi orice daca se potriveste bine in sistem. Acum ce sa spun, referitor la teorii si bani eu nu-mi permit sa fac recomandari care se refera direct la anumite firme, vorbesc la modul general, ce mi se pare mie ca funcioneaza ok in domeniul acesta, ca si principiu.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: ACCUPHASE

Post by Kostas »

Domnul Petrescu, cu toata stima, daca mai ti minte, acum ceva vreme te-am intrebat de ce finalul pe care cu onoare il prezentai nu avea mai multe intrari. Atunci abordarea a fost alta si raspunsul a fost diferit! :)

Oricum, ok, retin informatia, in unele cazuri sursa plus putere= love, made in haven, lucky combination, etc.
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Amplificatoarele de putere in general au cate o singura intrare dintr-o categorie gen RCA, XLR, DIN, etc. Treaba asta se intampla in cele mai multe cazuri din ratiuni tehnice. Preamplificatorul preia sarcina de comutare intre mai multe surse. Mai nou exista si surse de semnal cu pream-out care au si intrari analogice. Frumos este sa le ai pe toate grupate intr-un preamplificator dedicat, de foarte buna calitate dar viata audiofila este mai complexa decat ne-am dori noi. Sunt cazuri cand surse cu functii de preu fac si ele treaba buna. Adica eu as cumpara un amplificator final Accuphase chiar daca nu am bani in acel moment si de preu. N-as alege alta firma doar de dragul faptului ca in aceiasi bani imi ofera si powerul si preul. N-ar fi un deranj prea mare daca un an, poate doi, as fi nevoit sa ii adaptez o sursa cu preamp-out, pana pot sa achizitionez si preul dedicat. Poate gresesc dar eu asa as face. Ce pot ds mai spun este ca intotdeauna cand am cumparat altceva pentru ca a fost mai ieftin am fost nemultumit.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: ACCUPHASE

Post by Kostas »

Iti doresc sa le ai pe amandoua (preu si amp) cat mai rapid.
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
Cosmin2000
Posts: 267
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: ACCUPHASE

Post by Cosmin2000 »

Petrescu wrote: Din acest motiv in general se desensibilizeaza amplificatorul de putere prin folosirea impedantelor mici in interiorul sau. Ca parte neplacuta la aceasta tehnica este faptul ca sursa de semnal care trebuie sa-l conduca bine trebuie sa fie puternica. Nu neaparat in amplitudinea semnalului cat mai degraba in curentul pe care il poate debita. Intotdeauna cand vorbim de curenti tari vorbim de spatiul mare necesar si la final despre suma de bani care creste.
Petrescu, asta cu desensibilizarea amplificatorului de putere ma face să întreb: "Ce-a vrut să zica poetul?" Daca mergem pe acestă idee, există amplificatoare de putere care nu se desensibilizeaza?
Eu cred că un preamplificator e mult mai complicat ca și construcție inginerească, din punct de vedere mecanic și electronic. Deci, în consecință, nu orice companie poate face un preamplificator exceptional. Asta, desigur, dacă considerăm că e nevoie de preamplificator în lanțul acustic. Părerea mea, în urma unor experimente proprii este că da, sunetul capăta un plus de calitate indubitabil pilotând amplificatorul de putere cu un preu bine potrivit cu acesta.
Mai mult, consider că mulți exclud importanța preamplificatorului în principal din motive pecuniare, unul bun fiind, de multe ori, mai scump sau la fel de scump ca finalul de putere!
Vintage forever!

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: ACCUPHASE

Post by Petrescu »

Pentru a se obtine un SNR foarte bun si distorsiuni foarte mici amplificatoarele de putere lucreaza intern cu impedante mici si castig in bucla inchisa nu foarte mare. Acest lucru avantajeaza si linia de transmisie a semnalului, asigurandu-i o imunitate sporita in fata perturbatiilor. Un exemplu concret in aceasta zona este Soulution 710 a carei impedanta de intrare pe XLR este de 2,8 kohm. Pentru a stoarce tot ceea ce poate acest amplificator ai nevoie de o sursa, un preamplificator, care poate livra curenti substantiali si are impedanta de iesire mica.

La polul opus regasim finalul de putere Electrocompaniet masoara o impedanta de intrare in jurul a 500 kohm. Acest amplificator va putea fi condus foarte usor inclusiv de preurile pasive. Evident, e usor de condusdar chestia asta vine la pachet cu anumite neajunsuri.

Prin urmare nu preamplificatorul in sine are vreo magie in el, ci mai degraba interfatarea corespunzatoare a aparatelor. Daca un preu sau o alt aparat face treaba asta, e mai putin important.

User avatar
Cosmin2000
Posts: 267
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: ACCUPHASE

Post by Cosmin2000 »

Revenind la Accuphase P-260, întrucât vreau să folosesc un cablu de alimentare mai bun ca ăla de veioză, observ că Accuphase a proiectat mufa de alimentare cu doi pini, destul de groși față de mufa mama IEC de la orice cablu de pe piață. Deci, nu se potrivește...
Soluția ar fi că trebuie să înlocuiesc mufa cu doi pini cu o mufa IEC cu trei pini. Am achiziționat una moderna de la Furutech cu pindere pe șurub și mă întreb dacă ar fi recomandat să conectez sau nu GND-ul mufei IEC Furutech la șasiul amplificatorului? E mai bine să o las neconectată? La amplificatoaree noi Accuphase cum or fi conectate mufele IEC (la astea au schimbat mufa veche cu una clasica IEC)?
Vintage forever!

glucica
Posts: 435
Joined: 03 Nov 2009, 15:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by glucica »

Nu stiu daca pinul este legat sau nu - pot afla doar in weekend - dar in loc de Furutech-ul ala eu ti-as fi recomandat asta:
http://www.kempelektroniksshop.nl/acces ... lated.html" onclick="window.open(this.href);return false;.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: ACCUPHASE

Post by SOLO »

Eu nu l-as modifica in locul tau.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: ACCUPHASE

Post by johndoe21ro »

Eu sunt pro schimbare! :)
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

Post Reply