Recomandare matching CD player

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
bogdanopolis
Posts: 11
Joined: 07 Sep 2018, 09:19

Recomandare matching CD player

Post by bogdanopolis »

Va salut si bine v-am gasit!
Urmaresc acest forum de foarte multi ani dar abia acuma mi-am creat un cont deoarece ma aflu intr-o dilema si as avea nevoie de sfatul vostru.
Acuma cativa ani buni am cumparat un sistem stereo format din Creek Evolution 2 Cd+AMP si boxe Epos Epic 5.
Dupa un timp dintr-o prostie am vandut CD playerul crezand ca voi trece si asculta pe digital ceea ce nu s-a mai intamplat...
Nu mi-am cumparat nici un DAC intre timp cum doream sa fac... si momentan ascult asa la amplificator conectat direct la TV cu PS4(streaming de spotify) sau direct la MacBook ptr Apple Music sau FLACuri.
Ideea este ca am observat diferenta de sunet intre Streaming Spotify care mi se pare cel mai execrabil si un Apple Music sau Flac direct legate la amplificator din laptop fara DAC...
Asa ca mi-am adus aminte ce bine suna muzica din CD playerul Evo2 legat la sistem si regret decizia facuta... dar cum din greseli invatam ma aflu in situatia de fata in care doresc sa adaug un CDplayer la sistemul actual.
Streaming autio m-am convins ca nu este calitatea pe care o caut chiar daca este comod, redare de fisiere FLAC nu prea ma incanta deoarece nu se stie din ce surse au fost ripuite, asa ca am ajuns la concluzia ca mai bine imi cumpar CDuri si stiu de o treaba.
Acuma si dilema mea: Evo2 CD nu se mai produce... se gasesc second undeva la 300EUR. Am gasit pe eBay o oferta, dar nu stiu daca are rost sa ma risc?
Gasesc local ceva la fel de bun,nu neaparat Creek care sa fie si un matching bun cu sistemul meu? sau sa merg tot pe Creek?
Aici va rog sa ma ajutati cu sfaturi in gasirea unui CDplayer pentru sistemul meu.
Multumesc!

bogdanopolis
Posts: 11
Joined: 07 Sep 2018, 09:19

Re: Recomandare matching CD player

Post by bogdanopolis »

Pana se indura sa imi raspunda cineva vreau sa mai mentionez ca mai cochetez cu ideea sa sar peste CD player si sa trec pe pick-up, se merita?
Mentionez ca urmaresc calitate si o auditie cat se poate de buna.
Am urmarit modelele mentionate de momolo ce se gasesc in Germania la preturi bune si m-as risca cu asa ceva.
Mai ramane sa vad ce pre-phono sa imi iau, ma gandeam la un iFi iPhono2, e bun? se merita?
Acuma vinilurile sunt mai scumpe ca CDurile, dar cum spuneam caut calitate.
Muzica ce o ascult este mai actuala gen Agnes Obel,Lana del Rey, Daft Punk, Kaleo etc ptr astfel de genuri se merita trecerea pe pick up? sau mai bine raman pe CD?

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Recomandare matching CD player

Post by SOLO »

Asa ca mi-am adus aminte ce bine suna muzica din CD playerul Evo2 legat la sistem si regret decizia facuta... dar cum din greseli invatam ma aflu in situatia de fata in care doresc sa adaug un CDplayer la sistemul actual.
E de bine, asta inseamana ca invatam din experienta. Eu te-as sfatui sa mai strangi bani, ~1000 Euro si poti merge la sigur cu un Naim cd5x sau YBA mai vechi de exemplu.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Recomandare matching CD player

Post by momolo »

bogdanopolis, ai uitat sa te prezinti.

Creek se potriveste cu..... Creek! Evident! Cauta unul second hand nu inainte sa te informezi ce mecanica foloseste si daca acea mecanica se gaseste de cumparat. Daca utilizeaza ceva care se mai poate cumpara, cumperi fara grija unul folosit chiar si prin posta.

Cat priveste pickup-ul, asta nu inlocuieste cdplayerul, doar il completeaza. Exista mai multa muzica pe CD-uri si la preturi foarte bune. Iar LP-urile din productia noua, multe din ele, se aud ca un CD.... pentru ca, banuiala mea, defapt sunt copiate din CD sau format digital banal.

Acorda atentie la acustica, camera, cabluri, rack. "Fleacurile" astea pot schimba dramatic situatia.

PS - nu as merge pe un cdplayer NAIM iar in ceea ce priveste YBA, da ok, faine dar scumpe, adica prea scumpe pentru ceea ce stiu sa faca si destul de incompatibile cu alte amplificari care nu sunt YBA. Sunt milioane de variante de la alte firme insa cel mai sigur este sa mergi tot pe Creek.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

bogdanopolis
Posts: 11
Joined: 07 Sep 2018, 09:19

Re: Recomandare matching CD player

Post by bogdanopolis »

Solo multumesc pentru recomandare! cochetam si eu cu gandul la un player Naim la un moment dat..
momolo wrote:bogdanopolis, ai uitat sa te prezinti.
Salut momolo! imi cer scuze! am facut o scurta prezentare la aria dedicata.
Multumesc si de recomandarea ta si cred ca am sa urmez ceea ce ai sugerat deoarece preturile la Creek sunt mai mici fata de cele de la Naim...

La pick-up nu cred ca am sa renunt, am sa incep cu un second vintage, ma gandeam la modelele Telefunken recomandate aici pe forum si sa vad ce pre-phono sa le pun, iar daca rezultatul imi place vad mai departe...

bogdanopolis
Posts: 11
Joined: 07 Sep 2018, 09:19

Re: Recomandare matching CD player

Post by bogdanopolis »

Revin cu o dilema...
Avand in vedere ca am nevoie de un CDplayer, ma gandeam daca are rost sa iau de ex un CD player de la Naim si ulterior sa schimb si amplificatorul cu unul de la Naim.
Se merita? va fi un upgrade? sau nu se justifica?

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Recomandare matching CD player

Post by kaav »

Nu am experienta serioasa nici cu Creek, nici cu Naim. Sincer, cred ca nu gresesti cu nici unul dintre branduri. Ce pot sa ofer in schimb este ''un anumit fel de a fi''. Din atitudine izvoreste motivatia de a alege un lucru sau altul. Chiar daca nu am experienta cu brandurile ''cool'', stiu un lucru sigur, citind de cel putin 10 ani diverse forumuri. La un moment dat, cineva interesat de acest domeniu, se ''risca'' si isi cumpara ceva (nu conteaza ce). Asta este baza care il face sa sparga ghiata si sa evolueze continuu. Nimeni nu spune anumite taine si nu ai ce sa faci. Trebue sa intelegi ca nu ai cum sa nu alegi gresit ceva la un moment dat. Nu se poate altfel. Este prea subiectiv totul, chiar daca ai avea acces la sisteme serioase (e un ghinion mare sa fi din provincie din punctul asta de vedere). Accepta ca de regula cerintele novicilor sunt aiuristice. Nu stiu ce vor, cum sa vrea si nu au cum sa aibe experienta. O experienta nu se poate imprumuta, doar povesti despre ea si in functie de capacitatea persoanei care relateaza experienta, daca este persuasiva, motiveaza sau nu. Stiu din experienta ca orice explicatie logica, rationala daca nimereste o persoana care vrea doar validare la ceva la care este montat interior se va lovi de un zid in propria minte, chiar daca persoana pare deschisa la recomandari.
Ca fapt divers, sistemul unui forumist serios cu scule ''grele'' crezi ca mai corespunde cu premisele initiale de la care a pornit la drum acum nu stiu cat timp?
Risca, greseste fara frica si intr-o zi vei avea ce visezi. Greselile se fac pe proprii bani, asa arata o validare onesta vis a vis de ''imi place sau nu''.
O zi faina sa ai :D

bogdanopolis
Posts: 11
Joined: 07 Sep 2018, 09:19

Re: Recomandare matching CD player

Post by bogdanopolis »

Multumesc kaav de reply si opinie.
Ideea e ca sincer nu imi permit sa experimentez, de aceea va scriu si cer pareri deoarece piata second se misca greu la noi de la anumite sume in sus,mai ales daca ti la pret si nu vrei sa pierzi mult la revanzare.
Am mai citit acest forum si observ ca lumea nu este entuziasta nici de marca Naim, pe care am observat ca o baga cam in aceasi oala cu Creek, de care de asemnea nu este o parera stralucita...
Daca un CD player de la Creek este undeva la 300 EUR, Naim ajunge la 450 EUR (second si acesta) si cercetand piata second locala, am dat peste un CD player de la Accuphase la 1000 EUR.
Se merita saltul la Accuphase? se va simti diferenta in sistemul meu fata de un cd player Naim?

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Recomandare matching CD player

Post by Petrescu »

Ca sa alegi in cunostiinta de cauza pana la capat vis a vis de streaming-ul audio, incerca si Tidal, abonamentul Master. Ai 3 luni gratuit, deci timp berechet sa te lamuresti.

In privinta cdplayer-ului Creek, am avut de curand unul de imprumut,ceva mai vechi. Teoretic era defecta mecanica, nu citea mereu. Practic l-am desfacut si toata lucratura la interior era ca un tanc, ziceai ca abia iesise din fabrica chiar daca avea totusi vreo 10 ani. Defectul era minor, un condensator buclucas care pus fiind la motor nu face fata si cedeaza usor. Deci este o mica greseala de proiectare dar care se remediaza usor schimband condensatorul cu unul mai bun, potrivit aplicatiei. De ce mi-a atras atentia acest cdplayer Creek ? Suna foarte bine, puternic si muzical. Mie imi place un pic mai mult ca Naim-ul care are o tenta aparte, placuta sau nu. Creek-ul era mai transparent in sunet, cu o coloratura mai subtila.

bogdanopolis
Posts: 11
Joined: 07 Sep 2018, 09:19

Re: Recomandare matching CD player

Post by bogdanopolis »

Tidal zice lumea ca nu isi merita banii si nici nu am cum sa streamui catre amp, deci pica varianta.
Nu sunt minitehnicus deci prefer o solutie cat se poate de sigura, dar multumesc de pareri.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Recomandare matching CD player

Post by kaav »

Daca chiar ai fost multumit de sistemul tau Creek, revin-o din nou la un player Creek. Il cunosti, nu ai nevoie sa-ti descrie nimeni cum suna, sti ce vei cumpara. Ai o experienta clara cu absenta cd-playerului, deci sti ce sa faci ca sa nu gresesti, daca siguranta alegerii e prioritatea zero.
Cine are parte de posibilitatea de a audia multe scule si sisteme este norocos, dar chestia asta nu garanteaza ceva anume special, nu exista premii, este o chestie personala. Nu se mai scrie ca in trecut din cauza unor utilizatori certati cu bunul simt, a lipsei de tact, a faptului ca se epuizeaza stocul de bunavointa de a relata celor nou veniti, aceleasi lucruri repetate sub diverse forme. Partea buna este ca sunt multe topicuri, vechi de ani de zile unde sunt foarte multe informatii interesante, valoroase pe subiectul ''hi-fi''.

Post Reply