DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Puşca mitralieră fabricată la Cugir pe ”scheletul” AKM
https://adevarul.ro/locale/alba-iulia/p ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Arata misto! Dar calibrul e micut. Probabil tema principala e sa fie usoara.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, una dintre cele mai importante organizaţii ale mediului de afaceri din România, au criticat deciziile Guvernului din ultimii ani de a majora salariile din sectorul bugetar şi ajutoarele sociale, scrie Agerpres. Aceste măsuri nu au încurajat oamenii să muncească şi au adâncit criza de pe piaţa forţei de muncă din România. Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, membră a CDR, a arătat căt de dramatică este criza de pe piaţa forţei de muncă, oferind drept exemplu un antreprenor care a pus pe picioare un restaurant, pe care însă nu-l poate deschide pentru că nu a găsit nici măcar un ospătar.

"Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt dramatice şi noi ne ocupăm de toate balivernele din lume, cu justiţia, cu toate... minunat, dar mai facem şi treabă în ţara asta? Pentru că, dacă nu avem forţă de muncă, nu putem face nimic. Şi tot bălmăjim între noi. Haideţi să lansăm un apel extrem de clar: Dragi decidenţi, dacă mâine nu ne punem la masă şi dacă poimâine nu venim cu măsuri imediate, ne ducem de râpă! E simplu, nu este complicat şi o spunem de mai mulţi ani şi o tot bălmăjim între noi", a arătat Anastasiu.
....
Potrivit calculelor, există între 600.000 şi 1,2 milioane de persoane inactive, care pot fi integrate pe piaţa muncii.

"Cine sunt aceste persoane? Avem partea de şomeri înregistraţi. Cifrele din şomaj arată foarte bine, problema este că cifrele de şomaj oficial nu respectă dimensiunea persoanelor neocupate, pentru că este vorba doar despre şomerii înregistraţi. Este vorba de 400.000 de şomeri. În plus, avem 3,2 milioane de pensionari sub 79 de ani care au potenţial de continuare a activităţii. De asemenea, avem 1,2 milioane de persoane în educaţie, care au peste 15 ani şi care au potenţial de activare. Totodată, vorbim de o categorie, poate cea mai interesantă: alte persoane inactive", a adăugat Munteanu.

Aceştia din urmă sunt peste un milion şi nu se cunoaşte exact cu ce se ocupă.

"Nu sunt nici persoane angajate, nici în educaţie, nici pensionari. Putem presupune că în această categorie intră un număr mare de persoane care stau acasă pur şi simplu şi au grijă de familie, de gospodărie. Poate o parte activează pe piaţa forţei de muncă, dar în zona neagră, sau poate nu sunt număraţi ca emigranţi, dar lucrează sezonier în afara ţării", a explicat reprezentanta CDR.

În opinia sa, această populaţie are o pondere importantă, pe care România ar trebui să mizeze pe viitor pe piaţa muncii.

"Am calculat în două scenarii, respectiv dacă 10% şi 20% dintre aceste persoane vor fi activate pe piaţa forţei de muncă, ar însemna, teoretic, între 600.000 şi 1,2 milioane de noi persoane există în ţara aceasta cu potenţial de a fi folosite de către economie", a mai spus Munteanu.
https://economie.hotnews.ro/stiri-finan ... vitate.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

DorinD, pe anumite forumuri, este implementata optiunea de a nu vedea posturile forumistilor neagreati, niciodata :!: . Ca sa nu fie lezata sensibilitatea nimanui. Poate este o idee excelenta pentru viitor ca si acest forum sa beneficieze de aceasta optiune. Partea proasta este ca si daca ar exista o asemenea optiune, daca persoana neagreata este citata de alt forumist, in mesajul lui, tot vei vedea ceva. Nu poti sa le ai pe toate, stiu.
Dupa ce am scris mesajul pe care Momolo, l-a redus la o singura fraza ''explicatie de cacat'' (aspect vazut azi) am iesit de pe forum ieri dupa ce am scris mesajul si nu am putut vedea, in timp util ce a scris hpavictor, pe care eu personal nu il consider dus cu sorcova - ca sa pot evalua direct, fara explicatiile altora ca chiar ar fi ceva in neregula in ce a scris. In fine, cand esti la cineva in casa, in cazul de fata acest forum, exista riscul de a deranja gazda. In cazul meu fara intentie, dar sunt perfect de acord ca daca accepti sa intri in casa cuiva e firesc sa il respecti, chiar daca nu iti place tot ce auzi si ce vezi. Nu tot timpul sti cand sari calu', asta e, afli din mers...
Referitor la persoana mea si nu numai, scriu ce cred sincer (sinceritatea nu este deloc obligatoriu sa fie sinonima cu obiectivitatea) si daca sunt prea incompatibil cu cerintele acestui forum, pe anumite teme, concluzia fireasca la care am ajuns e simpla. Sunt subiecte de care nu ma mai ating, daca voi mai scrie pe viitor. Nu vreau nici sa jignesc gazdele, dar nici sa-mi sterilizez ideile daca le-as exprima altfel, adica sa dea obligatoriu, bine in poza. Nu am resentimente fata de absolut nimeni, fiecare isi apara imaginea de sine cum poate mai bine. Win-win situation.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

O persoana care o apreciez si care in videoclipul-ul urmator, cam lung dar nu degeaba, vorbeste in mod special despre cognitie, intr-o maniera foarte persuasiva (din punctul meu de vedere, bineinteles)

Biblical Series I: ''Introduction to the Idea of God''
https://www.youtube.com/watch?v=f-wWBGo ... UrrFTzkpat" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

.....
Potrivit tratatelor, Italia are acum la dispoziţie peste trei săptămâni pentru a prezenta o nouă versiune a bugetului, care să ia în considerare comentariile Comisiei, care este îngrijorată de creșterea ulterioară a datoriei deja mari a Italiei (131,2% din PIB sau 37.000 de euro de persoană). În aceste trei săptămâni, se așteaptă ca guvernul lui Giuseppe Conte şi Comisia Europeană să mențină un dialog animat.
.....
În 2017, dobânda datoriei italiană a reprezentat 65 de miliarde de euro (deci de rambursat), adică echivalentul bugetului educației din Italia. "Prin urmare, reducerea acestui munte de datorii trebuie să fie o prioritate strategică pentru Italia", adaugă Moscovici. Cu toate acestea, creșterea deficitului structural italian (+ 0,8%) va afecta și mai mult gradul de îndatorare a peninsulei. Ipotezele optimiste de creștere prezentate de guvernul Conte (1,5% în 2019 față de 1% prevăzut de majoritatea observatorilor, inclusiv FMI ) nu au convins Comisia.

Bruxelles se apără de acuzaţia că i-ar fi strangulat pe italieni care, potrivit Comisiei, au beneficiat de toate flexibilitățile tratatelor bugetare (30 de miliarde de euro) pentru a ține seama de cutremure sau de amenințarea teroristă. În plus, Italia este cel de-al doilea beneficiar al planului Juncker pentru un total de 8,5 miliarde de euro. Peninsula este, de asemenea, al doilea beneficiar al fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 (în medie, 45 de miliarde de euro pe an). Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că Italia este un contribuitor net la bugetul UE, până la punctul în care Luigi di Maio a amenințat, vara trecută, în momentul afacerii cu nava de migranţi "Diciotti", că va suspenda plățile italiene la bugetul UE.

"Ușa noastră este deschisă guvernului italian", nu se teme să spună Pierre Moscovici. Ce se va întâmpla dacă guvernul Conte nu va asculta și își va menține bugetul? "Atunci vom intra în necunoscut", spunea cineva din cadrul Comisiei. Acum încrederea piețelor în economia italiană este cea care va decide, în cele din urmă, soarta guvernului italian prin reacția lor, mai rapidă decât procedurile tratatelor bugetare...(RADOR)
https://economie.hotnews.ro/stiri-finan ... traina.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

kaav, te zbati degeaba. Eu si SOLO am hotarat sa eliminam discutiile politice interne din motive de atmosfera. Nu ne-a presat NIMENI, nu ne-a cerut NIMENI, nici macar vreodata nu am auzit un comentariu sau remarca, puteam sa scriu ORICE as fi vrut, mai putin bazaconii sa nu ma fac de cacao. Am ajuns la concluzia ca orice deschidere de subiect legata de politica romaneasca la zi aduce zazanie, provoaca atmosfera neplacuta, poate declansa conflicte intre oameni cu vederi si principii diferite, antagonice.
Probabil sti si tu cate certuri au existat de 30 de ani in familii, intre prieteni, intre cunoscuti pe subiecte politice. Asa ca-ti pun intrebarea, foloseste la ceva, a folosit la ceva?! Cine are memorie isi aduce aminte ce discutii, certuri, conflicte erau pe vremea lui Iliescu, mai ales in primii ani '90! Ulterior, a recunoscut vrenul ca a gresit, ca a fost bou, s-a schimbat vreunul?! Nu!
Am observat ca cel putin din punct de vedere politic oamenii nu se schimba niciodata, rar cateva cazuri si alea partiale.
Ne-am mancat prea mult timp din viata cu asemenea chestii. Evident nu sunt adeptul bagarii capului in caldarea cu nisip, oamenii trebuie sa fie informati la zi, sa stie ce se intampla cu ei chiar daca sunt dusi la vale de râu precum pestii. Eu sunt interesat de subiect si nu pot trai rupt de actualitate, insa am ajuns la concluzia ca este daunator forumului ca atmosfera, am ajuns la concluzia ca subiectul politicii la zi indeparteaza o parte din oameni pentru ca inerent si inevitabil orice punct de vedere (de exemplu, al meu) este doar un punct de vedere intre alte puncte de vedere.
Scriindu-mi punctele de vedere practic, chiar daca nu intentionez, defapt indirect il impun. Ori asta poate deranja unii oameni care dealtfel, chiar daca au opinii politice si puncte de vedere diferite de ale mele, pot aduce un aport valoros domeniului AUDIO in care ne desfasuram noi aici.
Adica asta nu e un forum politic, este unul de audio si chiar daca nu ma/ne cenzureaza NIMENI, am ajuns la concluzia ca domeniul politic e unul puternic care poate ajunge sa sufoce partial domeniul audio.
Interesant este ca am prieteni care nu au aceleasi opinii politice ca mine sau sa spun asa, sunt diferite de la opuse pana la doar diferite. Asa am ajuns la concluzia ca in multe situatii trebuie sa evit discutiile despre subiectele politice deoarece se poate ajunge usor la enervare si conflict. Ce rost ar avea, vreunul dintre noi putem schimba cursul râului in care inotam ca pestii?!?!
Cand au fost alegerile am scris aici cat am putut de mult sa indemn lumea sa mearga la vot. Ulterior mi-am dat seama ca oricate argumente am adus si oricat am fost de insistent, satiric, etc, etc, nici unul nu si-a schimbat intentia, ori de a nu merge la vot, ori de vota cum vrea el. ....Si inca o data, aici nu este un forum politic..... desi subiectul ne zgandare in suflet pe unii dintre noi, pe mine da, poate si pe tine.
Probabil ca in final mi-am gasit cumva intelepciunea in aceasta privinta, adica pur si simplu nu are rost!
Uite, azi e alt subiect fierbinte, grupul de infractori care au capturat statul vor sa-l lichideze pe Procurorul General asa cum au facut cu Codruta, si nu au nici o jena, unealta Bubonel a intocmit un raport tras la xerox dupa insailarea aia penibila in urma careia au eliminat-o pe Codruta. Nici macar imaginatie nu au acesti infractori! Asta e un subiect greu si dureros! .....Dar daca eu (ca din cate am vazut, altii stau pititi dupa perdea de vreo 30 de ani) scriu si scriu.... se schimba ceva, cat de mic?!?! NU! Nimic! Inafara ca unora le este frica (da, FRICA, rumanul a capatat din nou FRICA de a-si expune opinia politica in public! La 30 de ani de la "revolutie"), altii sunt impotriva deoarece au opinii total opuse mie, etc, etc. Practic se tulbura atmosfera pe forum si.... :lol: de ce nu mai bine ne-am certa noi pe cabluri, stechere si sigurante haurite?!!? Ar fi LA SUBIECT. Asa ca, sper, poate intelegi motivele pentru care practic mi-am eliminat "opera", un mega topic eminamente politic si chiar istoric. Dar sa recunosc, cumva a mai contribuit ceva la decizie..... m-am scarbit! (de subiect si de multe legate de subiect).
In toata povestea, evident este doar opinia mea, vina principala nu o poarta hotii politici care au pus mana pe butoane, nici partidele (a se scrie "partide" deoarece sunt niste parodii la ceea ce ar fi trebuit sa fie si nu sunt) ci chiar.... poporul prin majoritatea sa ACTIVA.... dar si PASIVA! La alegerile din 2016 am avut "revelatia", poporul este.... cum este! De data aia au contat mai mult pasivii decat activii. Cert este ca rezultatul il "mancam" si azi cu polonicul din hazna si-l vom inghiti pana la capat, pana vine data urmatoarelor alegeri cand, dupa opinia si banuiala mea, acest popor din care facem parte va rata la fel ca si pana acum! Pur si simplu e invatatura Bibiliei, nu degeaba Moise si-a invartit in cerc si aparent in mod inutil poporul prin desert vreo 40 de ani, pana sa-i duca in "tara promisa", pentru ca generatiile nascute sclavi sa moara si sa vina in loc copiii nascuti in desert, adica cei curati. Asa si la noi, pana nu se duc generatiile "iradiate" de comunism.... degeaba speram! De ce sa ne roadem ficatii de pomana?! De ce sa faci un bine la oligofreni, dupa aia sa te si urasca ?! Mai bine ii lasam sa se duca in maracini si sa haleasca pamant!
Asa ca in final, am un mare sictir! Plus ca, ce coincidenta ( :lol: ) nici macar nu era subiectul forumului! Adica era un urias off-topic!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Un popor pizmos!
80% dintre români sunt invidioși cu precădere în situații profesionale, peste 50% avându-i ca țintă pe cei care muncesc mai puțin și câștigă mai mult, relevă datele unui studiu GfK, la cererea PressOne, care a urmărit măsurarea comportamentelor și emoțiilor românilor care-i împiedică să formeze ușor comunități.

76% dintre români pot invidia stilul de viață al celorlalți. Aproximativ jumătate (46%) admit că sunt invidioși pe vacanțele cunoscuților pe care ei nu și le pot permite.

Posesiunile materiale îl fac invidios pe unul din doi români, vestimentația fiind cea care declanșează cel mai des sentimentul de invidie (în cazul a 21% dintre cei chestionați). Aceasta este urmată de mașină și apartament (cu câte 14% fiecare) și telefon (11%). O pondere de peste două ori mai mare de femei decât de bărbați sunt invidioase cu privire la hainele pe care și le permit cunoscuții. Bărbații sunt mai invidioși decât femeile cu privire la deținerea unei mașini.

Nici reușitele copiilor cunoscuților nu sunt neglijate, 16% dintre respondenți admițând că au un sentiment de disconfort atunci când află de realizările copiilor altora.

Tinerii nu se lasă mai prejos: unul din doi tineri cu vârste între 18 și 29 de ani își compară realizările proprii cu cele ale celor din jur și devin invidioși atunci când se simt în inferioritate. Unul din cinci tineri resimte succesul altora ca pe o presiune neplăcută asupra lor înșiși. Comportamentul se regăsește mai frecvent în rândul utilizatorilor de rețele sociale (Facebook, Instagram sau LinkedIn) și este mai pronunțat în rândul bărbaților tineri decât în rândul femeilor tinere. 3 din 10 tineri sunt invidioși pe prietenii lor care își permit să meargă mai des în cafenele și baruri sau care poartă haine la modă. Doar unul din 4 tineri reușește să își găsească motivație pentru propriile obiective atunci când este invidios.

Potrivit studiului, invidia este apreciată, de altfel, drept principala trăsătură negativă a românilor de către 23% dintre respondenți, clasându-se astfel pe locul doi, după credulitate, pentru care au optat 24%. În privința proverbului care ne reprezintă, respondenții au indicat „Să moară și capra vecinului”, urmat de „Ulciorul nu merge de multe ori la apă” și „Cine e harnic și muncește are tot ce vrea”.

Conform studiului GfK, pentru segmentul 18-29 de ani, românii acordă importanță banilor și poziției sociale, sunt descurcăreți, dar în sensul negativ în care denotă superficialitate. De asemenea, aproapele ajunge să ne intereseze atunci când este mai bun pentru că ne frustrează acest lucru. Nepotismul, pilele și relațiile sunt caracteristice românilor astăzi, ajungând în unele situații să conteze mai mult decât studiile. Segmentul 30-49 de ani îi văd pe români ca ținând la tradiție și familiști. Ei îi consideră solidari, dar în bula lor, deschiși și responsabili.

Datele au fost colectate în mai 2018, în două etape: un studiu calitativ care a constat în două discuții de tip focus grup cu două segmente de vârstă 19-29 ani și 30-49 ani și un studiu cantitativ pe un eșantion urban, de 500 de persoane, cu vârsta între 18-64 de ani, ponderat după vârstă, gen, dimensiunea localității conform ponderilor din populația urbană din România. Metoda de culegere a datelor a fost CAWI Panel Online. Populația țintă a studiului - populația urbană, digitală a României, cu vârste între 18-64 de ani.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... iu-gfk.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Momolo, apreciez faptul ca ai abilitatea sa fi si frac/onest dar si elegant la vorba in acelasi timp. Nu sunt un om umblat pe la scoli inalte, sunt simplu, brut cateodata. Sunt constient ca dai ceva din tine cand scrii si asa ceva chiar respect. Faptul de a respecta nu implica vreun sentiment de inferioritate, implica omenie. Atat. Nu ma agit pentru orice, am viata de ''zi de zi''pe cap, care in orice secunda poate sa-mi spuna ''stop joc'', nu-i stres :D
Nu sunt confortabil cateodata pentru sefi de la lucru care ii vad ''pe viu'', exclus deci sa vreau sa intru sub pielea cuiva care nu l-am vazut direct, chiar daca m-ar avantaja. Ca fapt divers, am considerat necuvincios de exemplu sa-ti cer parerea in privat pe tema sculelor audio care le am, cata vreme nu ai aratat interes nici macar marginal despre ele. Nu-i stres, echilibrul este ceva dinamic, de preferat pe plus :D

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Intradevar, chestiile legate de politica au puterea sa-ti faca maciuca parul in cap, chiar daca incepi sa chelesti :mrgreen: . Nu-i de gluma cu asa ceva. La munca, unde dau ''cu sapa'' am aceeasi reactie fata de barfa - barfa ca modalitate de-ti intari relatile sociale. Daca nu este de spus ceva pozitiv, contructiv nu dezvolt discutia. Conteaza sa fim atenti, responsabili atat cat putem noi ca si oameni de rand sau mai din liga superioara, sa fim.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Sa lamuresc, niste lucruri in masura in care vorbesc partial si despre mine, asa in felul meu mai ''filozofic'' - raul din exterior il recunosti in exterior (lumea din jurul nostru adica) tocmai din cauza ca ''raul'' este deja in tine, ca si dat/pachet/program uman/influiente sociale (conditionari) - dar diferenta o face faptul de ai da apa la moara, sau nu, la asa ceva. Echilibru nu inseamna ca esti complet ''pur''/ anost/insipid/''perfect'', cat faptul ca nu te lasi sa te domine (complet) forte obscure. Atitudinea schimba macazul ca de obicei. Banal de simplu, ''smecheria'' este ca mai uitam, luati de valul altor lucruri, chestiile evidente.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

https://d7hftxdivxxvm.cloudfront.net/?r ... quality=80" onclick="window.open(this.href);return false;
Un tablou creat de un soft de inteligență artificală poate fi considerat operă de artă? Dezbaterea este alimentată de casa de licitații Christie's care propune în premieră un tablou creat de un algoritm. Pictura se numește Portretul lui Edmond de Belamy și seamănă cu unele portrete ale artiștilor nord-europeni din secolele XVIII și XIX. Se estimează că prețul de achiziție va fi între 7.000 și 10.000 de dolari.

Tabloul este intrigant pentru că pare neterminat, iar fața omului înfățișsat este ”blurată”. Este mult spațiu liber în imagine, iar îmbrăcămintea omului aduce aminte de cele ale subiecților pictați de Rembrandt acum mai bine de trei secole.

Pierre Fautrel, membru al colectivului Obvious care a avut ideea, a explicat pentru AFP că soft-ul a fost ”alimentat” cu 15.000 de portrete clasice din intervalul sec XIV - sec XX și soft-ul a ”învățat” apoi o serie de reguli ale creării unui portret.

Fautrel spune că este un demers artistic: ”Chiar dacă algoritmul a creat imaginea, intenția ne aparține.”

Soft-ul a putut crea apoi imagini cu ajutorul unui algoritm gândit de cercetătorul Ian Goodfellow de la Google. ”Este un tool foarte puternic și poate cu o formă de creativitate. Însă, noi oamenii suntem cei care am decis să facem subiectul, să-l imprimăm pe pânză și să semnăm cu o formulă matematică”.

Fautrel compara opera creată de algoritmi cu fotografia de la începuturi, de pe la 1850.

Hugo Caselles-Dupré din echipa Obvious a explicat cum a fost creată imaginea. Algoritmul care a creat imaginea originală a avut două părți care au lucrat una împotriva celeilalte: Generatorul și Discriminatorul și cercetătorii au numit această inteligență artificială combativă "generative adversarial network" (GAN).

”Generatorul compune o imagine nouă bazată pe setul de date din 15.000 de picturi, iar Discriminatorul încearcă să depisteze diferențele dintre imaginile create de oameni și cea creată de Generator. Ideea este de a păcăli Discriminatorul și a-l face să <considere> că imaginile noi sunt portrete adevărate. Numai apoi avem un rezultat”, explică Caselles-Dupré.


Cei de la Christie's spun că imaginea este scoasă la licitație și pentru a alimenta dezbaterea pe tema folosirii inteligenței artificiale în artă. Artiștii sunt tot mai interesați de cele mai noi tehnologii și întrebarea este dacă ce creează un algoritm poate purta titulatura de ”operă de artă”.

Ei estimează că prețul de achiziție va fi între 7.000 și 10.000 de dolari, potrivit pentru ca oamenii să ia lucrarea în serios, dar destul de mic pentru a nu fi descurajant.
https://science.hotnews.ro/stiri-creier ... 9.htm?pbox" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.christies.com/features/A-co ... 332-1.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Eu ma intreb daca poate fi creata prostie artificiala ?! Asta e intrebarea! Prostia mi se pare mult mai complexa/complicata decat inteligenta.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: DIVERSE

Post by catacore »

momolo wrote: Prostia mi se pare mult mai complexa/complicata decat inteligenta.
Plesu despre prostie: https://www.youtube.com/watch?v=FAbNhfCwLhk" onclick="window.open(this.href);return false;

catacore
Posts: 111
Joined: 22 Nov 2014, 06:00

Re: DIVERSE

Post by catacore »

momolo wrote:Un tablou creat de un soft de inteligență artificală poate fi considerat operă de artă?
Arta implica suflet.

Totusi, unii se descurca si fara "soul": https://www.youtube.com/watch?v=3RBSkq-_St8" onclick="window.open(this.href);return false;

Principalul este "sa se vanda".

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Nu stiu ce sa cred despre faptul ca prostia ar fi complexa. Imbarligata inutil da, dar asta e stupiditate, prostia nu te scuteste sa gandesti cum bine spunea cineva odata. Prostia o gasesc sora buna cu invidia si cu spiritul competitiv dus pana in panzele albe de exemplu. Viata e complexa si nu scrie nici unde ca ea trebuie sa se manifeste simplu sau sa corespunda asteptarilor noastre. Ca sa bat fierul cat este cald avand in vedere ca acest forum este totusi dedicat subiectului stereo iar parte de ''diverse'' este ceva auxiliar, presupun ca forumisti din categoria mea, specializati pe ''off-topicuri'' vis a vis de cerintele acestui forum, pot fi perceputi ca fiind ''prea mult'' si imi rezerv dreptul sa iau o pauza din a mai participa activ aici, cel putin cateva luni sau mai mult. Poate persoane care ar avea ceva de spus mult mai relevant pe subiectul in cauza (stereo) sunt deranjate evident de prea multe detalii auxiliare. Poate absenta mea, uni o vor considera un plus si ''pe cale de consecinta'', va fi totul mai bine. Nu m-a tras nimeni explicit de maneca sa am abordarea asta, dar ma autosesizez. Pe viitor, doar voi citi :wink:

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Kaav, nu te victimiza ca nu se merita. Este de ajuns sa fii tu insuti, daca vrei sa filozofezi, foarte bine, pentru asta avem off-topic. Cine nu agreeaza nu citeste. Regulile sunt simple: respect.

Ps: nu-mi displace sa iti citesc opiniile.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Post Reply