RaimondAudio DM120H premium edition

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by momolo »

Ti-am mai spus, as vrea sa nu te mai ascunzi dupa identitati false. Ai ramas in memoria tuturor ca "greierasul". Ti-am demonstrat ca regulamentul imi permite sa te sterg si sa te banez definitiv, chiar pentru mai multe motive. Apasatul pe taste e foarte usor, de aceea ezit.

Te intreb cum ai vrea sa treci inapoi la "greierasul" ? Ma deranjeaza acest "Petrescu", arata ca o ipocrizie stupida.

Pe de alta parte ma deranjeaza si modul evident comercial in care postezi, precum si modul evident ipocrit sub care "iti ascunzi" intentiile, dealtfel stravezii. Ai un stil de a te "ascunde" dupa deget care imi insulta inteligenta. Adica este mult prea evident si stupid! Nu stiu daca o faci cu cinism, socotind ca ai de a face cu fraieri (prosti) sau asta e modul tau natural de a fi, adica profund nesincer si prefacut?! Stiu ca anumiti oameni nu pot fi sinceri nici cu pistolul la tampla si cateodata trebuie sa-i toleram pe toti. Nu doresc sa te judec (...desi am cazut in capcana asta... :roll: Dar nici nu pot sterge selectiv deoarece mi-as incalca principiile), intentionez numai sa echilibrez balanta forumului, adica sa nu favorizez (chiar si din eroare, chiar si din pasivitate) pe cineva, in timp ce altii nu au avut acces macar.

Mi se pare normal ca orice om care munceste si realizeaza ceva sa castige de pe urma muncii lui. Dar anumite lucruri trebuie facute cu fairplay, onest, deschis, fara ascunzișuri (mai ales stupide).

Este absolut firesc sa vinzi ceea ce faci, e ceva normal. Cum tot normal este ca toata lumea asa aiba acces in mod egal sub aceleasi reguli.

Problema cu pretul o puteai lamuri foarte simplu.... dar asta necesita sinceritate si normalitate. Evident, nu esti obligat sa declari un pret (si ai fi putut justifica de bun simt asta) insa te bagi in situatii in care cunoasterea pretului mi se pare obligatorie. Practic te bagi in situatii stupide si nefiresti. Se poate aplica zicala, "Și-n căruță, și-n teleguță". Iti este caracteristic si iti aduce deservicii.

Deci, spune-mi cum procedam ? Deocamdata eu am decis sa nu mai postezi sub nick-ul "Petrescu". Daca mai vrei sa activezi aici pe forum trebuie sa reiei nick-ul tau consacrat, "greierasul" si sa renunti la formele de postare care insulta inteligenta, nu numai a mea. Adica, nu te crede nimeni la ora asta ca nu vrei sa-ti vinzi amplificatorul, ca esti fata mare si lucrezi la ikebana doar din dragoste de frumos si pentru binele public. Fi si tu o data barbat si asuma-ti rolul firesc!

Sa-mi zici cum doresti?
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by kaav »

Nu vreau sa pun paie pe foc, dar avand in vedere ca persoana in cauza se expune la situatii ingrate isi poate saboteaza propriile afaceri. Din ce am citit si vazut pe net postat de Raimond, imi place seriozitatea cu care abordeaza domeniu, in mod clar este o persoana inteligenta, informata, dar nu este suficient :!:
Daca as fi curios de o statie conceputa de persoana in cauza si aflu ca nu este deranjata de apele curat/murdare, instant devin rezervat. Sper ca fara suparare va fi primit acest mesaj. Nu sunt chestii filozofice, sunt chesti foare concrete in jurul carora se pot invarti bani si ca acei banii sa se mute dintr-un buzunar in altul (ai greierasului sa zicem) este nevoie sa nu existe asemenea momente ''haioase''. Parerea mea.

Soul
Posts: 110
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by Soul »

La cum arata, estetic vorbind, pare cam comicarie, dar poate fi si ceva genial.
Nu cred ca vrea sa declare un pret, fie el si estimativ, pentru ca mai degraba prostesti un gascan in privat cand il prinzi si-i spui ce super oferta ai pentru el si cum ai "inventat tu apa calda", decat ca produsul tau sa fie pus sub lupa si judecat din toate punctele de vedere, unul esential fiind pretul, deoarece numai asa sti unde te raportezi (incadrezi trancota) ca "geniu constructiv", deci asta e concluzia mea citind topicul si cred ca nu ma insel!
E laudabil cand cineva incerca sa faca ceva si detestabil si jegos cand incerca sa se sustraga si sa imbobodeasca, asa cum faceau golanii aia de incercau cu o poveste bine ticluita sa-ti vanda un ghiul la colt de strada, motivand ca are un necaz si are nevoie de bani urgent, dar podoaba e veritabila, din aur, cand de fapt ea era lustruita dintr-o bucsa de bronz, parca tot asa imi suna acum si povestea "colegului electronist-audiofil"!
Daca am spus ceva deplasat imi cer scuze anticipat! Este pur viziunea mea in urma celor postate!
[URL=https://matchnow.info]Optimal Сasual Dating[/URL]

Soul
Posts: 110
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by Soul »

Cine a sters pozele? fara ele ceea ce am spus este lipsit de continut, sau hotul a disparut cu ghiul cu tot fara urma!?!?!?!?????
[URL=https://matchnow.info]Optimal Сasual Dating[/URL]

User avatar
hpavictor
Posts: 127
Joined: 26 Apr 2009, 09:42
Location: Romania Bucuresti

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by hpavictor »

Pacat de disparitia imaginilor .

Evident , o anume politica de ( anti ) marketing nu schimba calitatile amplificatorului .
De aia consider ca acel amplificator merita ascultat inainte de a face comentarii despre performante .
Leonardo Fibonacci :  F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Soul
Posts: 110
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by Soul »

Pai tu deja te-ai ante-pronuntat, ai spus ca 2000 euro e un pret corect, deci!? mergi si cumpara-l, apoi impartaseste-ne impresiile cu ce isprava ai facut.
Dar poate daca din prima ai zis cash 2000 sa nu te trezesti ca vrea 4000, ca doar n-a declarat pretul si poate face p-al dracului la negocieri :lol: :lol: :lol: ! :roll: iti sterge "premium edition" de pe marcaj si iti lasa numai DM120H la 2000, daca mai vrei si restul...., 100 de euro de litera!
[URL=https://matchnow.info]Optimal Сasual Dating[/URL]

User avatar
hpavictor
Posts: 127
Joined: 26 Apr 2009, 09:42
Location: Romania Bucuresti

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by hpavictor »

Nu , nici vorba .
Nu m-am antepronuntat , ci am dezvaluit o informatie presupusa de un cunoscut ce activeaza in domeniul audio .
Cumva , alegerea pretului de vanzare este simpla : exista un pret de fabricatie , un cost de service in perioada de garantie , un cost de marketing si un cost de dezvoltare a produsului intr-o viitoare varianta , mai evoluata .
De fapt mai sunt inca doua costuri , dar nu le mai descriu , banuiesc ca nu intereseaza pe nimeni .
De aici se incepe , dar trebuie tinut cont ca totul este in schimbare .
Pentru piata romaneasca , 2000 E este un pret mic in comparatie cu nivelul de performanta ce se presupune ca este oferit .
Asa cred eu .
Este doar parerea mea .
Leonardo Fibonacci :  F(n) = F(n–1) + F(n–2)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by momolo »

Soul wrote:Pai tu deja te-ai ante-pronuntat, ai spus ca 2000 euro e un pret corect, deci!? mergi si cumpara-l, apoi impartaseste-ne impresiile cu ce isprava ai facut.
Exact! Bine punctat! Exista o categorie de chibiți in zona (de multe ori exagerat sau eronat denumita DIY) care dupa ce vad poze pe net, scriu asa pe forumuri:
1) "dupa cum arata sigur va suna bine!" (asta este entuziastul gata sa dea limba gratis sau efectiv simplu naiv)
2) "este un pret corect" (isi da cu parerea in timp ce el nu are dupa ce bea apa)
3) "mi-a zis cineva ca i-a spus cineva, persoana serioasa, ca suna bine" (asta e barfitorul de profesie, daca te place e de bine.... daca maine nu te mai place, o incurci!)
4) "umbla vorba ca....." (asta e raspanDACul, colportorul)
ETC (nu-mi bat capul la ora asta).

Adica aprecierile pot fi infinit de subiective. Si atunci avem un singur reper in mijlocul celor 3 dimensiuni ale Universului (stiut).... PRETUL. De la acest reper plecam. Deoarece la, hai sa dau exemplu, varianta A, 35 kile si 500 euro avem anumite asteptari, varianta B, 35 kile si 5000 euro avem cu totul alte asteptari, in asa hal incat prima varianta A, chiar daca suna mai prost ca a doua varianta B, o declaram exceptionala (pentru ca la 500 euro si 35 kile suna prea bine, desi per total la nivel high-end audiofil suna prost) pe cand varianta B o declaram un total fiasco deoarece chiar daca suna mai bine ca A, totusi raportata la pret, se descalifica copios.

De aceea pretul este indispensabil intr-o apreciere cat de cat obiectiva. Daca nu avem pret, ne aflam in treaba degeaba.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
hpavictor
Posts: 127
Joined: 26 Apr 2009, 09:42
Location: Romania Bucuresti

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by hpavictor »

Da , pretul este un criteriu extrem de important intr-o apreciere obiectiva .
Ca sa fiu cat mai precis , ar trebui sa discutam doar despre raportul performante / pret .
Partea artistica se puncteaza dupa partea tehnica , dar pretul este esential pentru cele doua parti .

Uppps , ce sa vezi , ne lipsesc informatii vitale .

Performantele au fost declarate " pe hartie " de catre producator , dar pretul de vanzare inca nu a fost facut public .
Nu exista inca confirmarea performantelor de catre o terta persoana cu o probitate profesionala recunoscuta si acceptata , neimplicata in domeniul vanzarilor ( adica un expert independent care sa aiba echipamente de masura calibrate metrologic si care sa faca publice masuratorile si protocoalele de masura , de preferat in genul celor popularizate de AES ) si nici nu exista confirmarea " urechistica " a performantelor .
Desigur , pe mine nu ma intreaba nimeni nimic , deci sugestiile mele sunt de fapt simple intrebari retorice .
Leonardo Fibonacci :  F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Soul
Posts: 110
Joined: 12 Nov 2010, 22:24

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by Soul »

Hai ca ti-ai revenit, a fost greu? :wink:
[URL=https://matchnow.info]Optimal Сasual Dating[/URL]

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by Petrescu »

Toate masuratorile au fost efectuate cu aparate de masura calibrate. Daca pozele nu ar fi fost sterse de catre Momolo s-ar fi vazut lucrul acesta extrem de simplu.

Imi pare rau ca nici acum nu se intelege ca eu v-am prezentat un produs diy si nu unul comercial. Un astfel de aparat se produce extrem de greu de catre o singura persoana, este vorba de luni de zile, nu poate fi vorba despre comercial. Discutia despre pret nu are sens decat la nivel de barfa.

Domnilor, un pic de decenta va rog.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by kaav »

Decenta pe care o invoci, deja exista :!:
Ce nu pricep este faptul de a ignora voit intrebarile pertinente puse tie in acest topic. Chiar daca tu nu le consideri importante, faptul ca iti sunt adresate, releva ca fara a se raspunde la ele, interventia ta doar pe amanuntele care le consideri tu importante, face ca tot ce scri sa fie un monolog. Cum ar fi fost ca de exemplu (ma refer la mine) intr-un topic care l-am deschis acum un an jumate despre statia care o am acum sa nu fi pomenit de pretul ei, care o aseaza in mod firesc intr-o anumita clasa de calitate si nu in alta, chiar daca pretul ei de pornire initial era mult mai mare? Cui se adreseaza produsul tau de fapt? Gandeste-te ca e posibil ca felul in care il prezintii lumii, chiar daca el in sine are calitati evidente si chiar peste produse de brand-uri cunoscute, datorita modului netransparent de al prezenta, ca o obscuritate voita il poate pune la coada listei de produse care merita luate in considerare. Asa cum ai abilitatea de a detalia chesti relevante despre curent si ai priceperea sa faci conexiuni fine dar pertinente despre componente electronice, presupun ca nu ai cum sa te impiedici intr-o intrebare simpla...
Deci cat ar costa, macar in lini mari?

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by kaav »

Petrescu wrote:...Il avantajeaza foarte mult modelele "grele" de genul Raidho, Kef Blade....In general l-am facut sa se integreze bine in sisteme audio foarte bune din camere largi...
Deci este ceva din stratosfera sculelor stereo, avand in vedere ce preturi au incintele pomenite.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by Petrescu »

Pretul poate apare in contextul in care vorbim despre un produs, comercial. Daca va deveni asa ceva vreodata, evident ca vom vorbi si despre un pret. In acest moment este aproape imposibil de discutat despre asa ceva. Pretul la ce ? La componente, la procesul de dezvoltare-cercetare, la manufactura, la un produs final care ar include si taxe si profit ? Etc...etc... sincer este imposibil sa vorbim despre asa ceva. Habar nu am cat ar costa real sa fie produs si habar nu am cat ar merita efectiv. Din acest motiv l-am si prezentat la sectiunea diy. Nu este mult mai interesant de ascultat intai ? De evaluat cu urechea ?
Ce naiba, punem banii inaintea sunetului ?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: RaimondAudio DM120H premium edition

Post by momolo »

kaav wrote:Decenta pe care o invoci, deja exista
Ce nu pricep este faptul de a ignora voit intrebarile pertinente puse tie in acest topic. Chiar daca tu nu le consideri importante, faptul ca iti sunt adresate, releva ca fara a se raspunde la ele, interventia ta doar pe amanuntele care le consideri tu importante, face ca tot ce scri sa fie un monolog. Cum ar fi fost ca de exemplu (ma refer la mine) intr-un topic care l-am deschis acum un an jumate despre statia care o am acum sa nu fi pomenit de pretul ei, care o aseaza in mod firesc intr-o anumita clasa de calitate si nu in alta, chiar daca pretul ei de pornire initial era mult mai mare? Cui se adreseaza produsul tau de fapt? Gandeste-te ca e posibil ca felul in care il prezintii lumii, chiar daca el in sine are calitati evidente si chiar peste produse de brand-uri cunoscute, datorita modului netransparent de al prezenta, ca o obscuritate voita il poate pune la coada listei de produse care merita luate in considerare. Asa cum ai abilitatea de a detalia chesti relevante despre curent si ai priceperea sa faci conexiuni fine dar pertinente despre componente electronice, presupun ca nu ai cum sa te impiedici intr-o intrebare simpla...
Deci cat ar costa, macar in lini mari?
excelent punctat!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply