DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: DIVERSE

Post by Dadix »

Prostia , eu o accept pana la un anumit punct , pentru ca ne nastem mai mult sau mai putin dotati cu ceva minte.
Din acesta cauza accept oamenii mai putin destepti dar cu bun simt.
Insa nu accept pe langa mine oameni nesimtiti, oricat de inteligenti ar fi.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Solo, mersi de feed-back. De multe ori despre asta este vorba. Stiu ca sunt atipic, dar acest aspect nu il consider si nu este un impediment in sine pentru nimic in cadrul unui dialog. Este vorba la cel mai simplu mod de unicitatatea evidenta care este valabila pentru oricine, a propriei persoane, sau ar trebui sa fie. Acest aspect totusi trebuie sa aibe o compatibilitate macar minima cu un grup/forum din care faci parte, mai central sau periferic. Nu ma victimizez pentru ca nu ma consider victima. Nu ma identific complet cu nici o idee care o exprim nu pentru ca nu as scrie ce cred, cat faptul ca pentru mine de multa vreme, gandurile si ideile sunt instrumente a caror scop este cam unul singur - sa ma lamureasca pe mine, pentru mine si indirect si pe alti oameni sensibili la faptul ca sunt lucruri care nu pot fi epuizate si depasite doar vorbind dar sunt interesante si posibil valoroase. Alte instrumente nu am decat ideile care au totusi calitatea ca din aproape in aproape au puterea sa lamuresca, deci sa destupe mintea.
Si faptul de a ma contrazice aparent de-a lungul timpului are legatura cu faptul ca scriu in diverse dispozitii deci inevitabil dau o greutate diferita cuvintelor + ma schimb ca om dea lungul timpului, ca fiecare. Faptul de a nu fi impacat cu anumite explicatii, teorii impamantenite la nivel social consider ca m-a pastrat neviciat de ideologi paguboase care uni le ingit fara sa le rumege complet consecintele.
Dadix, nici eu nu suport nesimtiti. De regula oamenii contaminati de mediul actual si care sunt cat de cat inteligenti - in mod previzibil majoritatea vor fi smecheri, parca sunt trasi la xerox.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: DIVERSE

Post by johndoe21ro »

kaav wrote:Nu stiu ce sa cred despre faptul ca prostia ar fi complexa. Imbarligata inutil da, dar asta e stupiditate, prostia nu te scuteste sa gandesti cum bine spunea cineva odata. Prostia o gasesc sora buna cu invidia si cu spiritul competitiv dus pana in panzele albe de exemplu. Viata e complexa si nu scrie nici unde ca ea trebuie sa se manifeste simplu sau sa corespunda asteptarilor noastre. Ca sa bat fierul cat este cald avand in vedere ca acest forum este totusi dedicat subiectului stereo iar parte de ''diverse'' este ceva auxiliar, presupun ca forumisti din categoria mea, specializati pe ''off-topicuri'' vis a vis de cerintele acestui forum, pot fi perceputi ca fiind ''prea mult'' si imi rezerv dreptul sa iau o pauza din a mai participa activ aici, cel putin cateva luni sau mai mult. Poate persoane care ar avea ceva de spus mult mai relevant pe subiectul in cauza (stereo) sunt deranjate evident de prea multe detalii auxiliare. Poate absenta mea, uni o vor considera un plus si ''pe cale de consecinta'', va fi totul mai bine. Nu m-a tras nimeni explicit de maneca sa am abordarea asta, dar ma autosesizez. Pe viitor, doar voi citi :wink:
Eu cred ca ai un loc bine definit aici si, forum stereo sau nu, aici este rubrica de 'off-topic'. Printre multi neaveniti, tu cu siguranta aduci plus valoare forumului asa ca nu ai de ce sa te retragi in carapace. Problemele pe care le abordezi ar trebui atacate mai des si chiar pe orice forum. Din pacate putini sunt cei care isi dau seama de problemele societatii, de devalorizarea profunda prin care trecem, care vad prin ceata si indraznesc sa spuna lucrurilor pe nume, care deplang fenomenele care au loc. Lumea noastra cred ca se afla intr-o staza si pare sa se adanceasca din ce in ce mai profund pana cand alienarea devine completa si iremediabila. Sclipirile sunt putine si foarte dispersate, intunecate de o masa amorfa de ignoranti. :(
Deci, chiar daca nu iti citesc fiecare postare, ce citesc gasesc ca e interesant, real, palpabil, viu si foarte trist. Restul bazaconiilor, cabluri, amplificari, boxe sunt doar fantezii care ne fac pe noi sa ne simtim mai bine in castelul nostru, izolati de restul lumii nebune. Din punctul meu de vedere, ai deja un scaun cu numele tau pe forumul asta si nu ai de ce sa-l eliberezi. :wink:
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Mentalitatile si reflexele (de sclavi, de slugi, de slugoi, de turnatori, clevetitori, barfitori, tradatori, guristi flecari, pupincuristi, lashi in mod special, etc) dispar o data cu disparitia fizica a oamenlor contaminati de pesta comunistoida. Asa cum am mai scris, trebuie cei 40 de ani (prin desert) a lui Moise, sa moara generatiile nascute sclavi. Generatie din care evident si eu fac parte.
"Am fost invitată să mă întâlnesc cu oficialități și oameni relevanți, dar am fost pusă să stau sub un arbore de Ginkgo Biloba ca să iau energie pozitivă", povestește ziarista franceză Irene Costelian despre o vizită în Moldova, organizată de autoritățile de șa București pentru jurnaliști străini, înaintea preluării președinției UE de către România. Într-un articol publicat de Vice România, Costelian descrie "cea mai proastă vizită din viața mea", în care ghida îi întreba pe ziariști dacă știu ce e Sfânta Treime, iar un enolog îi îndemna să nu scuipe vinul la o degustare, ci să îl bea, că altfel "ar fi păcat".
....
Dar ceilalți, anume grupul ei, au ajuns la Iași. Acolo, povestește Costelian, nu s-au întâlnit cu nicio oficialitate, niciun actor economic sau politic, "măcar un om din Iași care să ne spună ceva concret. Răspunsul a fost clar și fără apel: 'Nu este în program'".

În drumurile prin regiune, mai scrie ea, li s-au refuzat pauze sau cereri precum aceea de a vedea castelele romilor din Iași, despre care le-au vorbit însoțitorii români.

Ziarista povestește:
"O echipă de la TVR ne însoțise pe tot parcusul zilei și au tot insistat să ne ia interviuri. Noi i-am tot refuzat, dar, până la urmă, cel mai tânăr dintre noi, un finlandez, a trebuit să se sacrifice și a vorbit pentru televizunea română. Insistența asta m-a făcut să mă gândesc la un regim totalitar, nu la o democrație."
"(...) grupul din Timișoara văzuse o cu totul altă Românie: s-au întâlnit cu primarul, au fost la un concert, au văzut Muzeul Comunismului, au avut timp să iasă în oraș, să vadă cum trăiesc tinerii, cum trăiesc localnicii. Noi, cu povestirile noastre din Iași, păream evadați din Coreea de Nord."
....
https://revistapresei.hotnews.ro/stiri- ... ia-mea.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.vice.com/ro/article/7x3ned/ ... jurnalisti" onclick="window.open(this.href);return false;
_____________
Dar iata explicatie:
https://adevarul.ro/news/politica/sonda ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

43% pesede si alde la ora asta si dupa tot ce s-a intamplat ???? :shock: (defapt nu e nici un soc, nu au fost atinsi la matze. Astia reactioneaza numai dupa ce sunt loviti la matze. Ceausescu a muncit 10 ani sa-i infometeze in frig si bezna si tot a fost nevoie de interventia rusilor sa-i rascoale, si s-au rasculat numai tinerii si copiii de atunci, si astia extrem de putini, numai cateva mii!) Pai ce spuneam, exista un singur leac, timpul si sa ne inghita cimitirul ! Si ca totul sa fie si mai grav, avem traditie istorica ! (in hotie, tradare, ticalosie, egoism, ticalosie, etc)
https://adevarul.ro/news/politica/sonda ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
_______________
Probabil drumul catre ruperea Transilvaniei este ireversibil, deocamdata a inceput cu pasi mici, incet, incet. Zilele astea am citit despre o intelegere a primarilor oraselor din Ardeal sa ia direct fonduri europene de dezvoltare, sa nu mai astepte la Viorici si Flaushati, autostrazile construite in ultimele decenii sunt toate in Ardeal, acum iata ca fostul Imperiu Habsburgic se reconstruieste subtil si incet, incet, linie de tren dedicata intre capitala Transilvaniei si Vienna:
https://adevarul.ro/economie/stiri-econ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Incet dar sigur zicala "Ne-am saturat de Mitici!" o sa fie din ce in ce mai des auzita. Deja exista diferenta consistenta intre Ardeal + Banat si restul tarii ponderata numai de Bucuresti si Ilfov, un fel de feuda in mijlocul unei intinse zone a saraciei si evului mediu!

La toata treaba asta contribuie si biserica ortodoxa anchilozata in evul mediu si promovand cele mai inapoiate si primitive traditii si mentalitati, frizand doar cu modul e a fi al lumii arabe si Asiei Centrale! Biserica ortodoxa nu numai ca nu se reformeaza dar merge inapoi pe contrasens si taraste dupa ea generatii si categorii de rumani!

Incapatanarea moldovenilor si sudului de a-si vota calaii, penalii, hotii si defapt de a alege constant evul mediu (stapan+sluga+despotism si bunul plac), va impinge Transilvania la ideea separarii. Si un factor important - nu e singurul caz in Europa, sa ne uitam la Catalonia sau Tirolul de Sud! La cum merge treaba in UE in timp ce gigantii planetei se incaiera..... nu mai e mult!

De aceea, cred eu, emigrarea in masa (peste 4 milioane, se presupune ca pana la 7 milioane), locul 2 pe planeta dupa Siria, este de natura probabil sa salveze (cumva?) Romania. Cei care pleaca inerent si inevitabil scapa de atmosfera si mentalitatea primitiva de ev mediu, altfel nu ar putea supravietui in tarile unde se duc. Unii se vor intoarce sau macar au o anumita influenta asupra celor ramasi aici.

Oricum am lua-o, sarbatorirea a 100 de ani de Romania Mare (.... care defapt e micsorata si NU mai este acea Romanie Mare din 1918!) nu e deloc vesela si nici optimista! Prezentul stat e foarte fragil, depinde mult de pacea si linistea in Europa si in lume, dar la cea mai mica furtuna se duce la fund ca o barca gaurita si subrezita. Ajunge doar sa zgaltai putin sandramaua. Si iata, pe zi ce trece in loc sa existe motive de unire, apar din ce in ce mai multe motive de dezbinare!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Surpriza trăită de un copil de șase ani la aniversarea căruia nu a venit niciun prieten invitat
https://stirileprotv.ro/divers/surpriza ... vitat.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

johndoe21ro, multumesc la fel pentru apreciere. Foarte posibil ca motivul real pentru care subiecte care in final, ne privesc pe toti sa nu fie dezbatute mai des, tine de context, de moment potrivit. Asta ca sa fie totul firesc. Am fost intotdeauna atras de aspectele mai ''filozofice'' ale vietii din simplul motiv ca motivele care motiveaza in general oamenii in societate le percepeam ca insuficient de lamuritoare/motivante real. In pofida faptul ca am intenti pe cat este posibil omeneste corecte, datorita faptului ca nu am o interfata logistica adecvata (o educatie superioara sa zicem) aspect tradus simplu prin multe inconsecvente de-a lungul timpului, multe lucruri scrise de mine au ramas in mod logic intr-un con de umbra. Conteaza consecventa cu care vrei sa fie bine si la un moment dat apare si suportul in plan mental/fizic pentru o claritate mai buna. Multe lucruri, ca fiecare de altfel, le percep clar/obscur in acelasi timp, deci trebuie musai un anumit angajament fata de tine ca persoana ca altfel se disipa influiente superioare.
Iarasi ce conteaza foarte mult pe langa faptul de a privi si evalua critic lucrurile, este si factorul explicativ, antidotul posibil la ce ne deranjeaza in viata sociala. Fara aspectele care lamuresc, critica nu este suficienta. Noi percepem in societate din ziua de azi in primul rand simptomele unor decizii la nivel legislativ si executiv. Este simplu. Calitatea reala a vietii omului obisnuit spune multe despre decizile reale dincolo de interfata aparent prietenoasa a politicii in general. Ca sa fie posibil ca oameni de calitate din politica sa participe la un esec de proportii este suficient sa nu realizeze la ce participa de fapt in realitate. Oare cei mai inselati dintre toti nu sunt cei care opereaza cu notiuni care le scapa intelegeri (din cauza autosuficientei dar si altele defecte comportamentale, lipsiti de simt autocritic, adica nedisciplinati psihic, superficiali) si pretind fals ca stiu ce fac, adica cei care tin painea si cutitul in mana acolo sus? Intreb si eu, nu dau cu parul.
Referitor ca anumite aspecte care le-am scris si au o atmosfera mai ''trista'' nu tine de intentia mea de a debita deliberat o energie scazuta cat faptul ca reflect mediul real in ansamblul lui.
Momolo, ce spui acolo legat de Transilvania, sper sincer sa nu se intample. Uni pun osul la treaba mai mult ca alti, stiu, dar lucrurile trebuie sa se stabilizeze.

User avatar
DorinD
Posts: 264
Joined: 20 Nov 2008, 16:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: DIVERSE

Post by DorinD »

Kaav, nu e nevoie sa-ti ceri scuze, nu la tine ma refeream cand l-am rugat pe Momolo sa-mi arate cum pot "sa aerisesc incaperea". Prin simplul fapt ca te-ai simtit responsabil pt. aerul din incapere ai aratat ca esti un om de calitate. Persoana la care ma refeream --ale carui comentarii au fost ulterior eliminate-- tace in papusoi si poate ca e mai bine asa.

Inca o data Kaav, nu-ti face tu probleme, esti un om decent si cu idei pe care merita sa le impartasesti.
"It is never too late to have a happy childhood"

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

M-am simtit cu musca pe caciula din simplu motiv ca stiu ca sunt supus greselilor, mintea imi opereaza cu multe indoieli, nu am certitudinii ''absolute'', eu tind doar catre ''ape superioare''. E bine ca poate sa se faca loc pentru buna intelegere. Asa cum exista persepective nefaste, asa pot fi valide si solide chestii bune.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

kaav ai picat la mijloc fara sa ai nici o legatura si inteleg ca nu ti-ai dat seama (doar dupa o vreme).

Comentariu scris de un anume forumist si mentionat de DorinD era ceva absolut siderator! Sincer, am fost socat! Incununa Antena3 + RealitateaTV + Spitalul Obregia (sectia tinuti sub cheie) + tot ce nu am crezut vreodata sa citesc de la un om care se presupune ca este totusi alfabetizat din moment ce utilizeaza un calculator si internetul! Imi pare rau ca nu am salvat! Era efectiv siderator!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Luni, cercetătorii Pew Research Center au publicat rezultatele unui sondaj efectuat la nivelul întregii Uniuni Europene, cu privire la nivelul toleranței în societate, filiația creștină, dar și ”orgoliul” cultural al națiunilor care compun UE. De pildă, România e pe locul al treilea în UE atunci când vine vorba despre convingerea că propria cultură este superioară altora. Afirmația: "Poporul nostru nu este perfect, dar cultura noastră este superioară altora" e foarte adevărată pentru 66% dintre noi, primele locuri fiind ocupate de greci (89%) și bulgari (69%).
https://economie.hotnews.ro/stiri-finan ... center.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

In curand le voteaza si salariu + concediu, bonuri de masa si in final le da si masina cu sofer! Sa tot fi INFRACTOR in Romania! Cea mai ....intoleranta tara! (asa iese din sondaj) :lol:

https://adevarul.ro/news/politica/lege- ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Mesajul tulburător al unui medic neurolog, despre sistemul de învăţământ din România: „Copiii noştri nu numai că nu au copilărie, dar se şi îmbolnăvesc“
https://adevarul.ro/locale/targu-jiu/me ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Ce poate asimila un copil in conditii de stres? Nu mi se pare normal sa existe pretentii asa de mari de la un copil care nu are capacitatea unui adult de a gestiona situatiile dificile. Cei care fac programele astea, cu care parte a corpului gandesc? Cu partea nevazuta de soare cel mai probabil...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

După ce a intrat în vigoare legea care taie ajutoarele de la stat celor care nu vor să muncească, mai mulți asistați și-au scos certificate de handicap şi primesc acum indemnizaţii de boală.
https://stirileprotv.ro/stiri/social/ha ... munci.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Adevarul e undeva la mijloc. Salariile oferite pentru locuri de munca la genul asta de oameni sunt mizerabile. Peste asta se adauga nivelul foarte jos de aspiratii, dorinte, etc de la viata al acestor oameni invatati sa traiasca la gradul cel mai de jos al fiintei umane. Oamenii astia sunt multumiti doar daca au ce manca si undeva sa nu-i ploua in cap, cocioaba, hruba, orice mizerie care sa fie a lor. Educatia?! Asta e marea problema! Oamenii astia nu-si doresc mai mult decat ce au, adica aproape nimic, dar sa nu uitam, nu sunt sclavi, au fiecare gospadaria lor, un petec de pamant, ceea ce este extraordinar! Aspiratiile lor sunt extrem de primitive si copilaresti, cel mult isi doresc o masina (cat mai germana), un telefon "smart" .... si cam atat!
Omul in general se inhama la jug daca are aspiratii si dorinte, daca-si doreste sa aiba mai mult, tot felul de lucruri pentru care e nevoie de bani.
Oamenii astia insa traiesc de azi pe maine insa pe proprietarea lor, pe pamantul lor! Aspiratia lor suprema e de multe ori doar sa aiba ce manca, in rest au deoarece nici nu-si doresc foarte multe! Nu-si doresc sa viziteze Monaco si nu fac sacrificii pentru asta! Nu vor sa aiba cine stie ce lucruri inafara de ceea ce trebuie strict sa supravietuiasca. Printre cele mai mari bucurii ale lor in viata este.... mancarea. Pe care o au chiar daca nu merg la serviciu.
Oferta de locuri de munca este mizera, salariile efective sunt extrem de mici si daca scadem cat ii costa sa mearga si sa se intoarca de la munca, cat ii costa timpul (in care si-ar face mai bine treburi in gospodarie si ar avea grija de familie), pur si simplu nu renteaza.
Sunt sigur ca nu ar mai fi deficit de muncitori daca salariile ar fi juste (consistent mai mari..... sa nu uitam, RO e pe ultimul loc in UE daca nu ar fi Bulgaria!) si ar exista un sistem de educatie pus la punct care sa-i ajute, sa-i caute, nu sa astepte sa caute ei, si nu cu forta, asta implicand si educatie profesionala pentru orice varsta, si educatie de tot felul.
Oamenii astia sunt efectiv fara nici o educatie, lasati ca balariile sa se descurce de mici. Au fost intotdeauna tratati ca niste sclavi din Africa. "Marii" investitori care ofera "locuri de munca", defapt ofera sclavie mizera pe bani din care abia si-ar duce zilele de la un an la altul fara sa realizeze nimic.
De exemplu, concret la cifre, un ajutor social chiar si numai de 500 lei pe luna valoreaza cel putin cat un salariu net (in mana) de 1000 lei sau mai mult! Mersul la munca COSTA! Timp, drumuri. Timpul ala in care nu-si mai pot lucra gospodaria e foarte valoros, si de aceea in realitate e posibil ca o pomana de ajutor social de 500 lei sa valoreze chiar si cat un salariu net de 3 ori mai mare. Ori defapt in mediile astea rurale salariul oferit este de cel mult 1000 lei in mana.

Mentalitatea generala si a celor care conduc statul dar si a populatiei este gresita. Multi sunt porniti contra acestor ajutoare sociale tip pomana si vad in asta o cauza principala. In realitate intreg sistemul social si economic este gresit. Totul sta pe baze gresite! Oamenii nu au educatie elementara, majoritatea nu stiu ce vor, nu au un sistem de valori sau il au total aiurea. Totul este "incurcat" de faptul ca acesti oameni au proprietati, au pamantul si gospodaria si casa lor, chiar daca e o cocioaba. Poate multi nu stiu cat poti sa scoti dintr-un pamant relativ mic lucrat in Romania, o tara foarte productiva agricol!

Asta e "necazul" celor care ar vrea sa-i vada sclavi muncind sa ingrase averile marilor rechini! In Vest treaba a fost "aranjata" incet, incet. Acolo ciolovecul de rand nu are nimic, nici casa lui, nici pamant, nimic. Asa a fost transformat in soricel sa dea din picioruse in roata!

Particularitatea Romaniei este ca din populatie majoritatea sunt proprietari! Chiar si de cocioaba si cativa metri de pamant. E greu sa tansformi niste proprietari in sclavi, mai ales daca nu au aspiratii prea lacome si nici foarte "moderne"!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

momolo wrote:
.... In Vest treaba a fost "aranjata" incet, incet. Acolo ciolovecul de rand nu are nimic, nici casa lui, nici pamant, nimic. Asa a fost transformat in soricel sa dea din picioruse in roata!

Particularitatea Romaniei este ca din populatie majoritatea sunt proprietari! Chiar si de cocioaba si cativa metri de pamant. E greu sa tansformi niste proprietari in sclavi, mai ales daca nu au aspiratii prea lacome si nici foarte "moderne"!
Asta este motivul pentru care nu as vrea sa plec din Romania :wink:
Problema reala nu este ca oamenii obisnuiti nu au pretentii exagerate, e foarte bine sa nu aibe asa ceva. Problema este ca majoritatea nu pot iesi din apatia hipnotica a faptului ca cineva de sus, cu cravata, trebuie musai sa le sustina puturosenia + isi hranesc mintea pasiv - cu tv, care pe langa faptul ca iti spune in mod obligatoriu informatii filtrate despre realitate, el ca si obiect functioneaza la niste frecvente inferioare tie ca om si te coboara mecanic ca si aspiratii, la un nivel inferior, ca vrei sau nu vrei... Simtul civic este ceva cam abstract in Romania la modul general, sper ca doar momentan, mda reminescente de naivitate, dar e mai bine asa. Daca nu esti ''natural'' egoist, esti luat de prost chiar daca din cauza asta sufera in final toti. A, nu cred ca exista in realitate ceva care sa corespunda fundamental la eticheta - asa este natura umana care este neaparat inclinata catre rau. Nu cred asa ceva. Tot ce ar corespunde unei asemenea etichete este de fapt manipulare directa sau indirecta continua asupra statutului care tre' sa il aibe anumite mase de oamenii, ca alti sa huzureasca mai bine pe spinarea lor. Oamenii, sunt o consecinta a vechiului sistem care in ''desteptaciunea'' lui a lasat dezastre la nivel mental in zilele noastre. Totul se perpetueaza, nu exista pauze reale. Smecheria, dorinta de a parvenii, lacomia, coruptia, sunt parghii care odata activate in psihismul cuiva, face sa devina acea persoana o marioneta partial lucida a vremurilor actuale care tind clar catre ''egoism extrem'', ''corporatism''; simptome la granita sanatatii mentale. Vechiul sistem cu mentalitatea lui feudala a lasat o mostenire reala si grea - reziduuri energetice toxice care distorsioneaza relatiile umane. Mai trebuie sa treaca ceva timp, dar nu la modul pasiv.

Post Reply