Evolutionism sau creationism ?

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
cosmin
Posts: 631
Joined: 06 Dec 2008, 14:38
Location: Bucuresti

Evolutionism sau creationism ?

Post by cosmin »

Charles Darwin a fost de formatie preot. Cartea sa, Origin of Species, a declansat cea mai promovata, inoculata si mai lipsita de fundament stiintific teorie - evolutionismul "stiintific". Evolutia, asa cum este ea definita, are doua laturi: macroevolutia - adica descinderea unei specii din alta specie DIFERITA si microevolutia - adica evolutia care se petrece in cadrul unei specii - strict delimitate la aceasta si care nu are drept rezultat o specie diferita de cea de baza.
Dar, prestigiul oamenilor de stiinta cu multe doctorate, cu multe relatii influente in sfera stiintifica, nu poate fi pus la indoiala. Cine indrazneste sa contrazica afirmatiile unui prestigios om de stiinta este aproape automat eliminat si marginalizat din cercurile stiintifice. Astfel, evolutionistii darwinisti dau mai degraba dovada de cel mai incapatanat conservatorism si pupincurism atunci cand vine vorba de originea speciilor.
Intamplatoarea asemanare intre om si maimuta a stat la baza ideii care a fost promotorul acestei teorii. Dar asemanarea este de ordin fizic, nicidecum nu exista vreo asemanare din alte puncte de vedere. Daca maimuta a evoluat in om, de ce mai exista maimute ? Doar unele dintre ele au fost mai tupeiste si destepte ? Ipoteza selectiei naturale care este unanim acceptata de evolutionisti le contrazice propria teorie, caci, daca mamimutele ar fi evoluat in ceva superior, mai bine adaptat, mai inteligent, atunci exemplarele slabe (maimutele) ar fi fost automat eliminate. Daca maimutele au calitatea de a imita, calitate care este intalnita la foarte multe specii, inclusiv la om, asta nu inseamna ca ele demonstreaza ceva in acest sens.
Teoria evolutionista porneste de la ideea descinderii speciilor una din cealalta, aceste procese derulandu-se lent si progresiv de-a lungul a milioane de ani. Ca sa faca mai credibil acest lucru, ea sustine ca o specie nu a evoluat direct din alta, ci au existat asa-numitele verigi intermediare, de tranzitie, intre specii. In sprijinul acestei afirmatii, evolutionistii aduc cateva oase apartinand celebrelor "dovezi fosile" si le prezinta ca fiind componente ale unor si mai celebre verigi intermediare cum ar fi: omul de neanderthal, homo erectus, etc. Dar ei au recompus dupa un fragment de maxilar si cateva oase de femur toata fiinta, au emulat-o. Si apoi sa vedem diversitatea actuala a raselor in cadrul speciei umane. Daca va uitati la populatia anumitor triburi veti observa o izbitoare asemanare de ordin fizic a unora cu celebrele verigi intermediare dintre maimuta si om inventate si promovate de evolutionisti.

Teoria evolutionista nu are nici un fundament stiintific. Cei care lucreaza in constructii cunosc importanta deosebita a fundatiei. Evolutiei ii lipseste in primul rand fundatia.
Teoria evolutionista sustine ca omul provine in cele din urma, sau in cele dintai, dintr-o combinatie intamplatoare care s-a petrecut la inceput intr-o asa zisa supa organica - un ocean care acoperea pamantul primordial. Citez dintr-o lucrare evolutionista:
"Cu miliarde de ani in urma, atmosfera Pamantului era bogata in hidrogen, metan, amoniac, apa si saraca in bioxid de carbon si oxigen liber. Sub influenta radiatiilor solare, a descarcarilor electrice, a variatiilor de temperatura s-au sintetizat o seama de substante organice ca: aminoacizii, bazele azotate, acizii organici, acizii grasi, zaharuri, respective, in apele Oceanului Primitiv si a apelor interioare, o adevarata supa organica."
Cativa dintre cei 20 aminoacizi absolut necesari s-ar fi format ca urmare a actiunii descarcarilor electrice in aceasta supa primordiala. In anul 1952, biologul Stanley Miller a reprodus intr-o retorta atmosfera primitiva ipotetica. Cu ajutorul unor descarcari electrice el a reusit sa obtina cativa aminoacizi. Dar el i-a indepartat imediat din raza descarcarii electrice, pentru ca aceeasi raza care i-a compus i-ar fi descompus imediat.
Un exemplu formidabil pentru ca prima proteina sa se fi format este urmatorul: Aveti pe masa o gramada mare de boabe de fasole de circa 200 de sortimente diferite amestecate. Folosind o carafa, dintr-o singura miscare trebuie sa o introduceti si sa o scoateti plina cu doar 20 de sortimente precis alese si care are FIECARE locul ei exact in carafa. Exista o singura sansa din 10 la puterea 40000 nefavorabile, ca acest fapt sa se produca. In teoria probabilitatii, matematicienii sustin ca un eveniment care nu are decat o sansa favorabia din 10 la puterea 50 de a se produce, acesta nu se mai produce practic niciodata.
Intreaga teorie evolutionista sustine procesul de evolutie ca fiind unul intamplator, aleator, fara un scop si o dirijare inteligenta din exterior. Aceasta teorie contrazice fragrant principiul doi al termodinamicii - legea entropiei - din care reiese ca intr-un sistem lasat la voia intamplarii se genereaza dezordine, lucrurile se dezorganizeaza.
Deci teoriei evolutioniste ii lipseste fundatia.
Daca va uitati in jur, universul pornind de la micro si pana la macro are legi extrem de precise, totul functioneaza dupa reguli extrem de exacte. Toata aceasta precizie nu poate fi nicidecum un rezultat al intamplarii, al hazardului. Exista multi oameni care ar fi extrem de lezati in orgoliul lor la ideea ca nu suntem noi rasa superioara, ca mai exista altele superioare noua.
Teoria evolutionista este prezentata nu ca o teorie, ci ca un fapt. Inca din scoli, copiilor li se prezinta si li se inoculeaza practic aceasta teorie ca pe un fapt. Cum categorisiti aceasta afirmatie altfel decat prezentata ca un fapt si nicidecum ca o teorie: "Acum milioane de ani, cand omul a evoluat din maimuta.... (etc)" Se face o puternica propaganda prin mass-media, folosind toate mijloacele moderne: documentare TV extrem de bine realizate plus o gramada de alte materiale.
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by momolo »

copiilor in scoli li se baga in cap tone de tampenii. Mai depinde si de parinti in cei "7 ani de acasa" sa-i indrume si sa le formeze bunul simt pentru a sti sa aleaga in viata (plina de obstacole si probleme)! :wink:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
cosmin
Posts: 631
Joined: 06 Dec 2008, 14:38
Location: Bucuresti

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by cosmin »

Principala idee pe care i-o insuflu copilului meu este sa gandeasca, sa simta, nu sa accepte de bun tot ce i se spune, sau aude, sau vede, fara a trece prin filtrul sau informatiile respective.
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)

User avatar
felixx
Posts: 200
Joined: 04 Oct 2008, 09:13
Location: Bacau

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by felixx »

Cum se poate explica aparitia multiplelor rase de oameni?...negrii,galbenii,rosii ....
http://customaudioprojects.com
"I'm glad I can build my own mistakes."

fluffy38
Posts: 405
Joined: 08 Oct 2008, 09:42

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by fluffy38 »

momolo wrote:copiilor in scoli li se baga in cap tone de tampenii. Mai depinde si de parinti in cei "7 ani de acasa" sa-i indrume si sa le formeze bunul simt pentru a sti sa aleaga in viata (plina de obstacole si probleme)! :wink:
Apropo de asta. L-am intrebat acuma pe fiu-miu(care are aproape 16 ani) cum a aparut omul pe pamant. Stiti care a fost raspunsul?
Asa cum scrie in Biblie,adica facut de Dumnezeu.
Nu stiu de ce,dar daca imi pun si eu intrebarea asta cred ca acelasi raspuns l-as da. Nu intru in detalii deoarece nu le cunosc(si sunt convins ca nimeni nu le cunoaste).Oricum sunt sigur ca niciodata nu vor reusi oamenii sa creeze alti oameni excluzand clonele desigur.
Poate ar fi mai bine sa ne gandim cu ce ii putem ajuta pe ceilalti,pentru ca vad peste tot cum fiecare devine tot mai egoist cautand sa existe doar el in lume.
Intr-un fel anume,cred ca i-am raspuns si lui felixx. :roll:

ps. Nu dati cu pietre,este doar parerea mea personala :D
"Civilizatia vine dinspre apus, lumina vine de la rasarit!"

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by momolo »

felixx
Cum se poate explica aparitia multiplelor rase de oameni?...negrii,galbenii,rosii ....
chestiune grea si neexplicata. Exista niste teorii legate de genetica....insa ele se vor verifica numai daca mai apare o noua rasa, una albastra de exemplu! :lol: Insa va dura un pic! :lol:

Iti dau inca una neexplicabila - de ce populatia INTREGULUI GLOB se imparte aproximativ 50/50% in femei si barbati ?! (eu din cate stiu femeile sunt un pic majoritare cu aporx. 52% insa este perfect explicabil! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Intrebare - ce fortza nevazuta, ce fenomen face ca sa se nasca tot timpul jumatate baieti, jumatate fete la intregul populatiei omenesti pe Tera ?! Orice ecuatie matematica ar demonstra ca nu e deloc firesc lucrul asta!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by Obelix »

Cam "simplute" raspunsurile date tinerii generatii... turmele de popi si religia (cvasi...) obligatorie in scoala si-au facut bine datoria...

User avatar
cosmin
Posts: 631
Joined: 06 Dec 2008, 14:38
Location: Bucuresti

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by cosmin »

Nu cred ca religia te invata ceva de rau. Sau mai buna este manelizarea aceleiasi tinere generatii ? Mai buna este promovarea unei ierarhii de smecheri, smenari, bisnitari, de pozitie si avantaje materiale castigate altfel decat prin munca ?
Dar se pare ca invataturile religioase sunt privite ca antice, depasite, nu sunt in trend cu moda, cu modernul, etc. Eventual sa lasam si "cavalerul luminii" sa becalizeze Romania, etc.
Si pentru ca nu ma pot abtine, sa scoatem religia din scoli si sa lasam teoria care ne considera niste animale evoluate din maimute sa triumfe, nu ?
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by DAN_TM »

Pt aparitia diverselor specii si a anumitor trasaturi fizice ar putea fi o cauza si conditiile de viata.La populatia neagra s-ar putea explica prin expunerea la lumina solara intensa.La asiatici ochii oblici ar putea fi explicati prin hrana bogata in orez(orez=constipatie=defecare dureroasa=ochi oblici) :lol: Scuze de off-topic.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by Obelix »

Da, e mai usor sa zici "doamne-ajuta" decat sa gandesti cu "forte proprii" (INDIFERENT de concluziile acestei reflexiuni) :oops:
Adevarul cred ca e infinit mai complex si decat povestea cu maimutele devenite cetateni onorabili prin acumularea de mici accidente genetice, cat si decat parabola in care batranelul atotputernic creeaza lumea de luni pana sambata, pentru ca dumineca dimineata vrea sa se duca la slujba...
Poate ca o a treia cale intre fosta obligatie de a fii ateu (acum doua decenii) si cea de a fi habotnic cu spume (acum...) ar fi posibila... :roll:
Cat despre "manelizare" si "becalizare"... remarca nu e prea pertinenta... ambele "tabere" se afiseaza mai degraba la manastire decat la biblioteca... :lol:

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by puf »

Deacord cu Obelix, nu am vazut manelar care sa nu fie bisericos, sau ultrabisericos, majoritatea convinsi nu doar de parada.
Eu as merge mai departe si as afirma generalizand ca exista mult mai multi credinciosi in segmentul celor cu un grad de scazut de inteligenta si cultura decat in randul intelectualilor.
Asta este posibil si datorita faptului ca majoritatea intelectualilor actuali de la noi au studiat in un mediu materialist-dialectic.

User avatar
cosmin
Posts: 631
Joined: 06 Dec 2008, 14:38
Location: Bucuresti

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by cosmin »

puf wrote: Asta este posibil si datorita faptului ca majoritatea intelectualilor actuali de la noi au studiat in un mediu materialist-dialectic.
Aici mare adevar ai grait. :lol:
A se vedea Marx si Engels etc. Comunismul, fascismul, etc.
puf wrote: Eu as merge mai departe si as afirma generalizand ca exista mult mai multi credinciosi in segmentul celor cu un grad de scazut de inteligenta si cultura decat in randul intelectualilor.
Sa-mi fie cu iertare si sa ma scuze multi cititori ai forumului care nu fac cu siguranta obiectul acestei precizari, dar, foarte multi de la noi care sunt (sau se cred) inteligenti si fac progrese in cultura capata si alte "calitati" adiacente cum ar fi ingamfarea, trufia etc. "Calitati" care le permit sa se creada superiori in raport cu oricine si orice.
Insa foarte putini dintre acestia ajung sa capete si INTELEPCIUNE. Si este si mare diferenta intre a sti si a cunoaste.
In realitate, cu cat avansezi in CUNOASTERE, cu atat iti dai seama cat de putin stii si cat de vast este teritoriul nestiut, neexplorat.
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by Obelix »

In acelasi timp, clerul s-a acomodat destul de bine cu regimurile "dure", ba chiar s-a transformat intr-o unealta docila ale TUTUROR regimurilor totalitare... :roll:
Acestea, dupa o (relativ...) scurta perioada de teroare s-au prins ca au in fata niste unelte utile si le-au "pus la treaba"... :oops:
Protestatarii (cinste lor...) au fost extrem de minoritari, aproape "atipici", statistic vorbind.
Privind in urma, indiferent ce marsavii va face puterea seculara, se va gasi intotdeauna un "barbos" sa binecuvanteze, sa pupe, sa linga, sa cante pe nas... :evil:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by momolo »

cosmin
Nu cred ca religia te invata ceva de rau. Sau mai buna este manelizarea aceleiasi tinere generatii ? Mai buna este promovarea unei ierarhii de smecheri, smenari, bisnitari, de pozitie si avantaje materiale castigate altfel decat prin munca ?
Dar se pare ca invataturile religioase sunt privite ca antice, depasite, nu sunt in trend cu moda, cu modernul, etc.
mentionand faptul ca mie unul imi place cum le zice Obelix, eu vad o problema destul de grava in conservatorismul bisericii ortodoxe. Aceasta nu a vrut se se reformeze la timp si este refractara la schimbare. Lucrul asta e vazut de catre habodnici ca o rezistentza impotriva vremurilor din ce in ce mai pacatoase insa in realitate, refuzul REFORMEI (ce trebuie sa fie continua si sa tina pas cu vremurile) este plapuma sub care se ascunde impostura, falsitatea si toate relele intrate (si) in aceasta biserica.

Intradevar, carutza mioritica are grave probleme de directie. Dupa shantzul din stanga drumului a ajuns cu oistea direct in gardul din dreapta drumului.
Calea cea de mijloc e prea putin interesanta pentru dansa si pasagerii ei! ca orice carutza diletanta, ea incearca numai caile "interesante", recte marxismul adaptat in joc popular si tuica batraneasca la vanatoare de mistreti ca apoi habodnicia hotilor care isi atarna 100 de icoane si cruci pe parbrizul mertzului in care rasuna cantec "stramosesc" de manele!

Eu unul am incercat de cateva ori sa discut cu diversi habodnici. Dar nu am gasit decat niste papagali care repetau in nestire ce au fost invatati sa repete. Nu am putut lega nimic logic cu ei si am avut sentimentul ca nu se deosebesc de fundamentalistii islamici care salta cu bomba in brate.

Pararea mea este ca si Biserica trebuie sa urmeze pasul vremurilor, nimic nu poate ramane neschimbat. Si cu cat se impotriveste mai tare cu atat va avea mai mult de pierdut.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Evolutionism sau creationism ?

Post by oake »

momolo Aparatul bisericesc,deocamdatra ma refer la noi,adica la ortodocsii din Romania are carente grave.
Omul preot are tendinta de a împuţii idea,a facut-o si o va mai face si in continuare.
Insa cartea cartilor ramane ca pilda de urmat,evident daca e citita cum trebuie.
Ca exista preoti/prelati de vocatie care chiar merita ascultati,asta e o alta chestie.

Post Reply